![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Duro Nasomatto - no ładny, no... nieco drzewny, miala być też skóra, ale niewiele czuję. Od czasu do czasu zalatyuje mi czymś podobnym do Afgana (znac, że ta sama marka
![]() Dzongkha - jak przyłożę rękę do skóry, to czuję zapach mączno-papierowy ![]() ![]() ![]() Cuir de Russie - podejsćie 2: słodka skórka z pomarańczy, trochę delikatnej skóry w tle. Ładny, ale delikatny, nie kojarzy się z kozackimi, śmierdzącymi buciorami ![]() ![]() Trwałośc średnia (3-4 h) Fougere Bengale - podejscie 2: z początku pachnie jak Jade! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cuir Ottoman - jest i skóra i irys i nieco kadzidła ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-08-23 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |
never say no to panda
|
Wpadłam dziś na chwilkę do Sephory tylko po to, żeby zapodać na łapkę nowe lauderowe cudo
soulie - bardzo, bardzo trafne porównanie! Cytat:
![]() Na mojej łapce od początku przyprawowość Luxe Noir była zagłuszona dziwaczną duszącą orientalną kwiatowością, a na papierku podobny koszmarek pojawiał się ok. 15min od aplikacji. 2h później paskudek uległ całkowitej dezintegracji w wodzie basenowej, więc co do trwałości się nie wypowiem, ale absolutnie nie zgadzam się z opiniami o "przyskórności" - tożto śmierdziel z całkiem potężną strefą rażenia (no, może nie pokroju Addicta, ale coś w okolicach OIki). I straszliwie się cieszę, że SN do gustu mi nie przypadło, bo już mię się żołąd (i portfel) ściskał na myśl o nowym wydatku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ani eau ani nawet elixir nie wywołało we mnie skojarzeń jedzeniowych jakoś mi to profanacją zalatuje ![]() bo oba zapachy zdecydowanie strawą dla duszy mej są Cytat:
![]() sam nie wiesz co tracisz niedowiarku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a skoro już jesteśmy w temacie Dzing! i cyrku przeczytałam ostatnio "Wodę dla słoni" ![]() nie miałam wcześniej skojarzeń Dzinga z cyrkiem ale gdybym miała określić jak pachnie ta powieść to bez zastanowienia wskazałabym właśnie Dzing nie będę sie powtarzać - wszystko co kiedyś napisałam tutaj o tych perfumach znalazłam w tej powieści ![]() bo tak naprawdę wcale nie chodzi o cyrk i jeszcze bardzie chcę Dzinga ![]() i nie mogę doczekać się filmu |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
perfumowy zawrót głowy
|
Uległam modzie i testowałam Sensuos Noir na początku mi się spodobały, takie mroczne i intensywne, niestety potem wychodzą nuty z klasycznego edp i trwałość taka se.
Pleasures Blossom - świeższy i lżejszy od klasyka. Ale to już było. Alien edt - hmm. Wyraźniejsze otwarcie, bardziej soczyste ale jednak wolę edp. Beyonce Heat - tylko na blotterku, na rękę się obawiałam. Mega słodki ulepek. Może na zimę?
#4205 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A w temacie: przetestowałam wszystkie Armani Prive i utwierdziłam się w przekonaniu, że godne uwagi (ale za to jakiej ![]() ![]() Przetestowałam też Lady Million. Nie da się nie zauważyć podobieństwa do wersji męskiej ale o ile One Million bardzo lubię i uważam za bardzo udany to Lady Million nie przypadło mi do gustu. Za słodko i za nijako. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Zakorzenienie
|
to i ja przetestowałam to "cudo" Sensuous Noir. No i...za bardzo podobny do klasyka
![]() ![]() Lutens Bas de Soie - nowy lutek ![]() ![]() ![]() Trussardi Skin - miły świeżak, z początku nieco słodki... ale bez szału ![]()
#4207 |
BAN stały
|
Ech... spodziewałem się Bóg-wie-czego, a wyszło, jak wyszło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Zadomowienie
|
Escada – Absolutely Me: Słodziak, ciepły otulający, bardzo pogodny. Wyczuwam maliny, ale dominuje tu zdecydowanie wanilia. Zapach prawie identyczny jak mój żel pod prysznic Palmolive, Naturals, Shower Milk, Nourishing, with Milk & Honey . Bardzo przyjemny, ale dość banalny, myślę, ze świetnie nadaje się na zbliżającą się jesień. Dość intensywny, wyczuwalny z większej odległości. Z pewnością może poprawić zły humor. Ogólnie jestem na tak, ale to nie jest zapach ( dla mnie) idealny.
Chanel – Coco Mademoiselle EDT: Zawiodłam się, powtórzyłam testy bo zapomniałam jak pachniał. Gdzie w nim ta kobiecość? Pachnie jak typowo męski świeżak, brak w nim kobiecości, pazura. Mdły, ale bardzo lekki, zwiewny idealny na letni poranek. Odbieram go pozytywnie, ale myślę, że lepiej by w nim było mężczyźnie niż kobiecie. ( Zapach jest tak delikatny, ze potrafię wyobrazić w nim sobie jedynie młode osoby).
#4209 |
BAN stały
|
Dzisiejsze testy sponsoruje Agnyska81
![]() Perles - różaniec z drewna różanego jednym słowem ![]() A*Men Pure Coffee - początek nieszczególny, czuję słoność i spaleniznę, a to nie jest to, co Gryx lubi najbardziej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() edit: a co testowałam? miss dior cherie eau de printemps ![]() ![]() ![]() jedyny świeżak jaki posiadam to właśnie mademoiselle ![]() Edytowane przez 6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef Czas edycji: 2010-08-26 o 18:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A u mnie też od Agnyski ![]() ![]() Juliette has a gun Midnight Oud ![]() O żesz, ale to jest naprawdę mocne. Na samym początku czuć coś okołopalonego, mocnego, jakby gorzkiego- i tu już bym zwiała, ale poczekałam chwilę żeby zobaczyć co jest dalej- powolutku wyłania się róża, ale taka dojrzała, z wielkim, szkarłatnym kwiatem, nie ma tu mowy o delikatnych różach majowych czy podrygujących herbacianych. To jakby bukiet, takich ciemnobordowych, róż wsadzić do cynowego dzbana wypełnionego hm... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4212 |
BAN stały
|
Kto jeszcze zdążył przetestować Sensuous Noir???
Nie mam jak powąchać, więc jestem spragniona recenzji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Zadomowienie
|
co tam się będę czaić - ja testowałam dzisiaj Sensuous Noir
![]() W otwarciu: intensywne, słodsze, bardziej miodowe, bardziej paczulowe, bardziej wilgotne, mniej pierniczkowe niż klasyk. Im bardziej się rozwija tym bardziej przypomina klasyka. Po czterech godzinach praktycznie są nie do odróżnienia. Całkiem udany moim zdaniem. Szczególnie w otwarciu - początek jest upajający (ale to coraz wyraźniejsza tendencja w mass-marketowych perfumach. Co jest później, nie jest takie istotne. Ważne, żeby zachwycało tuż po aplikacji)
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I nie wypluję! ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Szef ds. Wymianek
|
zrobilam dzis kolejne podejscie - od stycznia 2009r., kiedy to oglosilam antyLolitowa postawe - do L de LL. rzeczywiscie, pachnie identycznie jak Karmelowanilia Sephorowa. zapach gleboko spozywczy, tu zdania nie zmienilam (stad nie wiem jakby sie czula wen odziana), ale nie tylko go moj nos spokojnie akceptuje, to jeszcze zaczelam rozrozniac Lolity (tak, wczesniej twierdzilam, ze pachna wszystkie tak samo
![]()
![]() |
#4218 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie są zupełnie różne ![]() ![]() Lolita to podstawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4220 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zaczynam podejrzewać, że Twoje DNA niewiele ma wspólnego z ziemskim ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Testowałam tez ostatnio Pure Aoud Kiliana - kolejne podejście do wychwycenia nuty Aoud. I już ją zaczynam kojarzyć, ale nie lubi mnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Karmelowanilia to 1- no może 2-nutowiec bez specjalnego potencjału może być przyjemny i tyle a LLLolka ma słodycz, dym, coś słonego, czasem coś ciastkowego, czasem coś pomarańczowego i nie wychodzi to to jednocześnie, ale falami w zależności od widzimisie nie-wiadomo-kogo uwielbiam fazę dymną, którą mnie LLLolka szczodrze częstuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Zakorzenienie
|
Co będę sama Julisię zapoznawać, proszę o adresy, to rozgonię próbasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Zadomowienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;21650752]jestem w szoku, tak Ci się kojarzy mademoiselle EDT? że dla młodych osób to mogę zrozumieć, ale dla faceta? dla mnie to bukiet kwiatów, świeży i delikatny
![]() ![]() [/QUOTE] jeszcze potem do samej kąpieli próbowałam wwąchać się w zapach żeby wyczuć coś kobiecego. No i nie znalazłam, zapach owszem, przyjemny, ale jak dla mnie zbyt " męski".
#4225 |
Zadomowienie
|
Acqua di Gioia - cukrowy grejpfrut i wietrzeje po godzinie... szkoda.
Escada Absolutely Me - trwały, na początku seksowny i miły, owocowy, zadziorny - po chwili wychodzi gryząca gorycz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4228 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
perfumowy zawrót głowy
|
Beyonce Heat - po wcześniejszym teście na blotterku odważyłam się psiknąć nadgarstek. Nie nie i jeszcze raz nie.
Czuję słodycz, truskawki ale strasznie mdłe i chemiczne. Cena bardzo nieadekwatna, tak może pachnieć marna podróbka Miss Dior Cherie. Givenchy Play Intense - już samo Play jest ładne, ale Intense to bardziej moja bajka. Zawsze wybieram perfumy po kolorach - ciemny głęboki fiolet to zawsze obietnica czegoś ciekawego. Zapach trwały, bardzo zmysłowy, lekkie nuty korzenne i ciepła paczula. Trwałość jak na razie dobra. Acqua di Gioia - nigdy świeżaki mnie nie kręciły ale tu jest nietypowy słodki świeżak. Bardzo mi się spodobała, ale to na lato, chyba następne dopiero a do tego czasu to może mi się zmienić ![]()
Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice ![]() ![]() Edytowane przez agnes_bdg Czas edycji: 2010-08-27 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo lubię kasztana, lubię karmelowanilię, nie lubię L ![]() Aż jutro chyba wezmę i przetestuję wszystkie 3, tylko muszę odgrzebać kasztana i próbkę L, karmelowanilia stoi na wierzchu, bo to dość nowy nabytek ![]() W temacie: Demeter Sugar Cane olejek migdałowy do ciasta, taniej, bardziej trwały i bardziej efektowny. Żadnej świeżo przeciętej kostki cukru ja nie czuję, tylko ten migdał. Demeter nie wysilił się wcale... jak powstał Sugar Cane według mnie? Wzięli trochę alkoholu etylowego, dorzucili amylowego (który właśnie pachnie migdałami) i tak powstał ten "zapach" Najsłabszy Demeter, który do tej pory testowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.