|
|
#4591 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
spoko, pytania na pewno się pojawią
![]() Twój nick i avatar wiąże się z Depeche Mode?
Edytowane przez mivol Czas edycji: 2010-08-26 o 21:35 |
|
|
|
#4592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I rzeczywiście, strasznie się jaram tym aparatem dziewczyny dzięki za miłe słowa ;*
|
|
|
|
|
#4593 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4594 | ||
|
Zadomowienie
|
Hmm... no właśnie słyszałam, że początki są trudne.
Cytat:
![]() Cytat:
A powiedźcie mi o co chodzi z tą separacją? wnioskuję że nosi się to przed właściwym aparatem
|
||
|
|
|
#4595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też jesteś depeszką? ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- a obdarzyłabyś nas zacnym linkiem?
|
|
|
#4596 |
|
Przyczajenie
|
a propo depeche mode: ostatnio zobaczyłam zdj pewnej osoby właśnie z ich koncertu. wpisałam we wrzutkę i tak mi w uszko wpadło
))![]()
|
|
|
|
#4597 |
|
Wtajemniczenie
|
hehehe....mogę Was obdarzyć linkiem do mojego fotologa (i tym samym obnażyć się i tutaj :p) - bo na fejsie mam wszystko poblokowane, tylko dla znajomych...
No więc zapraszam: http://www.fotolog.com/madzieeek |
|
|
|
#4598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak chcesz pogadać, to daj znać xD
|
|
|
#4599 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie jak bardzo was boli to mozecie wykorzystac moja metode
jesc duuuuzo lodu, w sensie przykladac do dziasla nad zebem ktory boli, pomaga, nie ma ogromnej roznicy ale jednak troche ![]()
|
|
|
|
#4600 |
|
Przyczajenie
|
tak!! jeść lody i pić zimne napoje !! to przynosi ulgę
![]() a jeśli chodzi o depeche mode to ja tak lubię trochę posłuchać . fajne. superfanką nie jestem
|
|
|
|
#4601 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4602 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
fajna Madzia ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
|
|
|
#4603 |
|
Konto usunięte
|
A ja chciałam się pochwalić jaka dzielna jestem
Harcerka, kurde (ale nie od krzyża ) Rozplątała mi się ligaturka. Tak, ta metalowa. Jadłam śniadanie i zostawiłam ją w kanapce Poszłam do łazienki i cążkami do skórek ładnie ją zaplątałam od nowa. Tylko dogiąć tak dobrze jak orto nie umiem i teraz siedzę z krwawiącą wargą ^^ I teraz przydałby się wooooosk
|
|
|
|
#4604 |
|
Raczkowanie
|
może kiedyś też bedziesz prostować zęby innym ^^ ?
|
|
|
|
#4605 |
|
Konto usunięte
|
A w życiu
|
|
|
|
#4606 |
|
Rozeznanie
|
depeszką nazwać się nie mogę, ale DM jest w czołówce moich najnajulubieńszych zespołów
wymyśliłam swój nick słuchając bootlega z solowego koncertu Gahana ![]() dobra, to parę pytań: jakiego miałaś hyraxa? takiego z nakładkami akrylowymi czy bez? długo go nosiłaś? miałaś szpary między zębami w trakcie rozkręcania? pozdrawiam |
|
|
|
#4607 |
|
Raczkowanie
|
Mam takie pytanko, zauważylam ze na jednym zamku nie mam gumeczki i teraz nie wiem czy to tak ma byc czy moze mi spadła ;] wizyte mam za nie całe 2tyg czy moge chodzic tak bez tej gumeczki czy lepiej zadzwonic do ortodontki i sie spytac czy mam przyjechac?Chciałam zaznaczyc ze mam aparat kosmetyczny i gumeczki przezroczyste ciezko bylo sie dopatrzec ze jej tam nie ma ! ;p
"Brak perfekcji jest piękny, szaleństwo jest geniuszem i lepiej być absolutnie niedorzecznym niż absolutnie nudnym..." Edytowane przez aniuska_90 Czas edycji: 2010-08-27 o 09:15 |
|
|
|
#4608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem ze to nie do mnie ale ja tez mialam hyraxa i moge odpowiedziec na te pytania w koncu im wiecej opinii tym lepiejJa mialam z nakladkami akrylowymi, nosilam go prawie rok i jak go rozkrecalam to mialam pol centymetrowa szpare - jak amy diamond ale ona zaczela sie schodzic jak tylko przestalam rozrecac aparat, mialam ją moze z miesiac ![]() okropne jest sciaganie hyraxa, bo przeciez tam sie nie dojezdza szczoteczka i straszny fetor jest przy sciaganiu, pamietam ze jak wrocilam do domu to pol dnia spedzilam na szorowaniu zebow zeby sie pozbyc tego "zapachu" ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- przez 2 tygodnie to spokojnie mozesz chodzic bez gumki nic sie nie stanie.
|
|
|
|
|
#4609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#4610 |
|
Raczkowanie
|
zapaszek ^^ a ona sciagala takimi obcęgami jakimis i scisnela jakos po obu stronach i bylo juz po
lekko zabolalo mnie jak aparat sie po dziaslach przesunal, ale nie byl to jakis taki bol ze sie krzyczec chce bardziej sie idzie przestraszyc halasu, bo slyszysz to "od srodka" nie na zewnatrz i jest taki huk
|
|
|
|
#4611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4612 | |
|
Raczkowanie
|
nie, nie polak :P tzn. nie chodzi o jakiegoś konkretnego, po prostu na Słowacji ortodonci mają taniej.
Cytat:
wstaw zdjęcia ![]() łuk podniebienny też to nie jest tylko aparat czynnościowy.
|
|
#4613 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny!
Kilka z Was pisało o bolącej jedynce, więc dzisiaj i ja się melduję - jedynka boli. I nic więcej na szczęście ![]() Największym wyzwaniem było dla mnie dziś zjedzenie śniadania - padłybyście ze śmiechu widząc to ![]() No i mycie zębów - chyba będę musiała dużo wcześniej do pracy wstawać żeby zdążyć się pobawić z tymi szczoteczkami ![]() (tak samo miałam jak zaczynałam nosić soczewki - wstawałam pół godziny wcześniej, żeby je założyć, teraz zajmuje mi to jakieś 5 sekund, więc mam nadzieję, że z aparatem będzie podobnie...) |
|
|
|
#4614 |
|
Zadomowienie
|
Mnie tak samo jedynka boli, w sumie.. wszystkie mnie bolą
Nie jakoś bardzo żebym wytrzymać nie mogła, ale niestety gryźć i tak się nie da, więc zostają jogurty. Wczoraj po założeniu nic mnie nie bolało i już miałam nadzieję, ze bez bólu się obejdzie ;D
|
|
|
|
#4615 |
|
Raczkowanie
|
Mnie tak samo wczoraj jedyneczka bolala i nie moglam nic ugryzc ;] ale dzisiaj juz jest wszystko ok
miałam zdjecia wstawic zabkow ale jakoś nie moge sie zebrac zeby to zrobic ;p hehe
|
#4616 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziek pociesze Cie - tak bedzie
teraz troche zabawy, a potem juz ok kwestia przyzwyczajenia
|
|
#4617 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4618 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a teraz o hyraxie.. miałam bez nakładek akrylowych, jak chcesz, mogę wstawić zdjęcie nosiłam go 6 miesięcy, ale tak od 5 lutego do końca marca podkręcałam, potem już nie. nosiłam go potem tylko, żeby się to wszystko "zastało" nie miałam szpar między zębami, co mogę jeszcze dodać, to zrobiło mi się lekkie stłoczenie na jedynkach ale teraz już jest cacy i ogólnie wszystko mialam bezboleśnie czułam tylko lekki opór jak tata ( tata podkręcał, bo ja nie mogłam dostać się do dziurki ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
na szczęście u mnie zapaszku nie było ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- moja imienniczka ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- haha, a ja myślałam, że to podniebienny, no nic, też się pomyliłam
|
|
|
#4619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mimo, że to prawa trójka jest przekrzywiona i ona jest do zrotowania![]() Nie ma mowy o gryzieniu czegokolwiek, ale nie przeszkadza mi to na razie Trzymam się myśli, że wszystko działa![]() Ps. śpię z otwartą buzią
|
|
#4620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do bólu zębów, to jeszcze nie jest zły, tylko przeraża mnie myśl na chodzeniu przez miesiąc z separacją między 5/6 i 6/7. Przez nią kompletnie nic nie mogę gryźć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

BARDZO DOBRZE