|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Rozeznanie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II
Nie wiem czy można to określić odwagą. Chęć dalszego kształcenia jest bardzo duża, poza tym za kilka lat pewnie nie miałabym ochoty by studiować. Druga sprawa - obecnie rodzice pomagają mi finansowo, więc korzystam póki mogę ... Dla mnie podstawą jest zaufanie, tak wiele osób dzielą dziesiątki km, gdy np: mężczyzna wyjeżdża za chlebem za granicę.
Także Nasza sytuacja nie jest jeszcze tak dramatyczna. Staram się myśleć pozytywnie, bo wiem że katowanie się pesymistycznymi wizjami nic dobrego nie przyniesie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=2206
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale jesteśmy razem i już bym się bała być tak daleko Tż, bo wiem, że to duża próba dla nawet największej miłości, co nie znaczy, że nie do przetrwania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Zadomowienie
|
http://kobieta.interia.pl/kuchnia/pr...e,1523570,1656 a ja dzisiaj chyba takie cuś zrobie na kolacyjkę, mmmm ale mam smaka
![]() ![]() ![]()
Prawo kształtu: "Kot przyjmuje kształt naczynia, w jakim się znajduje" ![]() ![]() Antoine de Saint-Exupéry: "Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może powiedz co byś mniej więcej chciała, to może coś poradzimy ![]() jak dla mnie to dobra SPD jesteś !
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2010-08-27 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#758 |
Wtajemniczenie
|
Mój tż jak rodziłam to chyba dwie paczki spalił z nerwów bo ja rodziłam 10 godzin i nie mogłam urodzic więc mnie brali na cesarke. Nigdy więcej nie chce tego bólu
|
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mała się obudziła ![]() Tż o 15 kończy, mam nadzieję, że wróci w miarę normalnie dziś, bo sama z małą w tym domu to już głupieję ![]() w ogóle to pranie zrobiłam i rozwiesiłam. teraz mi jak zwykle Lenorem w całej chacie pachnie ![]() powinnam podłogi pomyć, posprzątać, a mam dzień leniwca ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-27 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Zadomowienie
|
W ogóle melduję, że ciasto do pizzy z Biedronki jest niedobre. Bardzo szybko robi się twarde, a nawet świeżo po wyjęciu z piekarnika nie zachwyca. Także jak któraś z Was się nad nim zastanawiała to zdecydowanie odradzam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Wtajemniczenie
|
no laski. wróciłam. wszystkim
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w ramach terapii grupowej poszłam na żywioł i przejechałam ten stary stoliczek po maszynie (ten co go skitrałam ostatnio) porządnie szlifierką, wcześniej wymyłam (wyobraźcie sobie wściekłą, zapłakaną babę w tumanie pyłu i hałasie z megawibratorem (no tak czuć szlifierkę ![]() ![]() ![]() pomogło mi to. i przy okazji odwaliłam najgorszą robotę jaką miałam, wcześniej jeszcze pozmywałam i zalałam wannę cilitem i zaraz idę szorować. na obiad wątróbka, bo JA lubię a P może nie jeść jak nie będzie chciał w nosie to mam. patent SPD do wypróbowania dla Was - zamiast peelingu - ściereczki z mikrofibry. podczytałam gdzieś wizaż, pomyślałam, kupiłam i wczoraj odważyłam się wypróbować na sucho (bo tak można, aczkolwiek nast razem wezmę na mokro) . dobrze, że ktoś uprzedzał, że to niby mięciutkie, fałszywie nic się nie czuje a można przesadzić. na próbkę wymasowałam się tylko tyle ile zawsze tarłam tonikiem aspirynowym (nie wiem jak to opisać, ale no 2-3 razy w tym samym miejscu skóry). po paru minutach "po" zaczęło mnie trochę piec ![]() ![]() przepraszam Was za takie długaśne, ale jak zacznę, to ciągle coś mi się przypomina i dopisuję ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- mielone (toleruje tylko w Bolognese i ostatnio ździerżył moje pulpeciki) - grochówka - parówki w każdej postaci - fasolka po bretońsku (a ja tak kocham ![]() - placki ziemniaczane (wrrr...) To chyba tyle... Bigos zrobiłam raz - fakt, było na kilka dni. Także też dopisałam. Gołąbków jeszcze nigdy nie robiłam i nawet nie wiedziałabym, jak się za nie zabrać... I w ogóle jak przeglądam przepisy, to tam są takie magiczne składniki, że pewnie bym kupę kasy w sklepie zostawiła. A pamiętam z domu, że moja mama pichciła naprawdę tanio... ![]()
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
no zapiekanke bym zrobiła ale nie mam w czym
![]()
#764 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]() Wiecie jaki numer. opowiem Wam, bo sama oczom nie wierzyłam, szkoda, że kamerki w aparacie nie zdązyłam włączyc ![]() moja mała ma pół roku. włożyłam ją w chodzik przed chwilą, a w pokoju stoi spacerówka- wózek. ona szła w tym chodziku, chwyciła z tyłu spacerówkę i przez cały pokój w chodziku z nią przejechała, tzn stojąc w chodziku przesunęła spacerówkę przez cały pokój ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-27 o 13:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#765 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja nie mam parowaru, ale robie to tak: garnek wypełniam do połowy wodą, na to durszlak, do durszlaka to co chcę ugotować i na to pokrywkę. i jest samowar ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
krokiety, można zrobić więcej i zamrozić placuszki z jabłkami ryż z jabłkami łazanki naleśniki z warzywami posypane serem (u nas obiad na 3 dni) kurcze jak na złość nic mi więcej do głowy nie przychodzi ![]() golden eye dobrze że coś tam lepiej ![]()
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2010-08-27 o 13:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
kobieta za ladą
|
abby a kup kuraka takiego z 2 kg
![]() korpus ze skrzydlami i szyjką--rosoł z rosołu pomidorowa lub krupnik piersi kurczka ciachasz każdą w poprzek na 2 części rozbijasz masz 4 kotlety na 2 obiady udka nacierasz przyprawami masz obiad w sumie masz 5 obiadów ![]() z piersi kurczaka np możesz zrobić kebaba (mięso w kosteczke przyprawa kebab-gyros olej na patelnie z 10 minut i gotowe) do tego nałebek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- ja sie wybieram dzis na miasto kupie z 1-1,5 kg kapusty kiszonej i pieczarki zrobie pierogów ![]() aa w lidlu polecam wam pyzy z mięsem koło 4 zł kosztuja i są dobre ![]()
#769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle ubolewam nad jednym faktem. nie widzę na moim osiedlu mięsnego ![]() ![]() ![]() ![]() w ogóle to niektóre pomysły tak mi się podobają, że kopiuję do WordPada, a następnie jak mam czas wpisuję do zeszytu, przepisy do jednego, a pomysły na oszczędność do drugiego ![]() ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-27 o 13:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#770 | |||
Zakorzenienie
|
Wy zasługujecie na miano SPD, a nie ja! Ja to się do mopa nadaję, a nie do garów
![]() Cytat:
![]() Samowar też chyba "zrobię" samodzielnie ![]() Cytat:
![]() ![]() A jak robisz krokiety? W naleśnikach panierowane czy jakieś inne? Cytat:
![]() ![]() Jak kroisz kuraka, to to jakoś widać, co jest co mniej więcej i gdzie ciąć, czy na oko? ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cudowna strona dla takich jak ja! http://polskikurczak.pl/przygotowywa...wanie-kurczaka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#771 |
kobieta za ladą
|
ja rzadko kupuje w marketach mięso tam jest droższe,nawet jeżeli jest promocja to i tak płacisz za opakowanie i...konserwanty w miesie
przyklad --mieso mielone z łopatki w tesco kolo 7 zl za 500 gram a u mnie w sklepie łopatka osztuje 10 zl za kg ![]() sklad miesa z tesco 80% miesa reszta woda plus dodatki smakowo-konserwujące sklad miesa ze sklepu 100% miesa hehehe
#772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a krokiety w naleśnikach i bułce tartej; w rewolcuji na talerzu była panierka z jajka i orzechów włoskich i kiedyś bym chciała tak spróbować
![]() |
#773 |
kobieta za ladą
|
abby do porcjowania kuraka potrzebny jest tylko noż
![]() skóre na pierdiach na środku nacinasz bierzesz do gory od cięcia skory wykrajowujesz 1 pierś potem 2 ja odcinam jeszcze kuper bo nieraz całość mi sie do gara nie miesci hahaha i już na porcji rosolowej ma zostać szyja i 2 skrzydla ![]() pojedńczo se pakuje do woreczkow i sru do zamraary i sie nie przejmuj ze np za duzo masz miesa na porcji rosołowej po ugotowaniu go np w rosole mozna go obrac z mięsa i spżytkować do czego innego ![]()
#774 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
najłatwiej trochę oliwy (mojej ukochanej z Biedronki)a do tego, do wyboru: -suszone oregano, bazylię -cząber, tymianek -papryka ostra, chilli, pieprz cayenne -miód, papryka słodka plus pieprz i sól wg uznania można też użyć gotowych marynat do mięs, ale to syf straszny i drogi. używam czasem tej przyprawy do kebaba i do grilla. mięso kładę bezpośrednio na kratkę. ważne, żeby grill był bardzo mocno nagrzany zanim włożymy mięso. wtedy nie wyschnie. warto też na dno włożyć blachę wypełnioną wodą. przygotowanie rozbitego wcześniej mięsa w ten sposób zajmuje10-15 min ![]() szybko, ZDROWO(bo to dla mnie ważne) i smacznie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Rozeznanie
|
Ja jak narazie mam odpoczynek od gotowania
![]() Od października niestety jedzonko będę przygotowywać tylko dla siebie ![]() Nie będzie mi się pewnie opłacało komponować wymyślnych dań i na zapas będę robiła obiadki. I od października wypadało by przejść na dietkę ![]() Uwielbiam czytać historię o Waszych Maluszkach, kocham dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Przyczajenie
|
1, przypomniałam sobie. fajny patent, które ze zwykłego grillowanego schabu lub piersi robi danie, którym można zaimponować.
na gotowe mięso jeszcze w piekarniku położyć plaster mozzarelli (w Lidlu juz od 2 zł), plaster pomidora i polać odrobiną pesto. pesto można zrobić samemu, kupić gotowe (Lidl ok 5 zł), albo w ramach oszczędzania z pesto zrezygnować, a podać z listkiem bazylii z parapetu. moi "teściowie" zawsze się rozpływają, choć u nich króluje kuchnia tradycyjna. 2. nie wiem czy korzystacie z tych świeżych ziół, które można kupić w małych doniczkach w supermarketach. ja jestem uzależniona, ale sama sieję zamiast kupować. |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
kobieta za ladą
|
autosugestion ja nie kożystam ze świeżych zół chociaż bardzo bym chciala niestety mam ślepą kuchnie a jestyne okno mam w pokoju(drugie jest u młodej w pokoiku ale tam wiadomo odpada
![]() ![]() lece na miasto bajjj
#778 |
Zakorzenienie
|
a jakie ziółka siejesz? bo ja nosze się z tym zamiarem juz 2 tyg i nie mam kiedy; myslałam o oregano i bazylii; co można jeszcze?
#779 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gołąbków też nie umie robić, tzn składniki tak, farsz tak ale za cholerke nie potrafie tak zwinąć coby się nie rozpadły ![]() ![]() aaby siądzcie razem i spiszcie pomysły na obiad tak żeby każdemu pasowało, razem będzie Wam łatwiej ![]() Cytat:
![]() dudipopka jak robisz farsz, tzn gotujesz kapuche a pieczarki jak ? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2010-09-01 o 06:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Przyczajenie
|
alazkrainy mam 3 rodzaje bazylii, oregano, rozmaryn(trochę mizerny, ale jest) miętę i melisę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.