Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-27, 18:07   #2101
olajka
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Zmykam odpocząć kurczę znów mi się wraca jakby ;/ Miłego wieczorku Kobietki

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

paulinka to ja do pobierania krwi i zastrzyli jestem raczej dzielna ale też będę bała się żeby nie uszkodzić maluszka.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 18:09   #2102
mallinka
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Olajka ja bym zmieniła lekarza-po takiej akcji już nie miałabym zaufania...

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Wogóle to jak robią cesarkę to czuć podobno ciepło i widziała jak ją kroją bo odbijało jej się to w lampachstraszne ..
ponoć wiele dziewczyn wszystko widzi w odbiciu lampy...moja siostra widziała

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Ja w sumie nie powinnam bac sie porodu bo bede rodzila w szpitalu w ktorym mama TZ pracuje - jest pediatra i neonatolozka - wiec bedzie mial mnie kto wspieracm, mam nadzieje - bo ja bojuch jestem straszny
to super sytuacja

ja dzis mam jakiś dziwny dzien ide poczytać sobie gazetki..

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 18:15   #2103
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
niebieskaa to łozeczko to klupś radek i od czasu do czasu pojawia sie na allegro w biłaym kolorze, ogolnie to ciezko to łozeczko w wersji białej znaleźć ale moze znowu sie pokaże na allegro

troche pospałam aż mi lepiej
Właśnie przeszukiwałam all pod kątem łóżeczek i te co są białe aktualnie to żadne mnie nie satysfakcjonuje U Ciebie szuflada jest zakryta od góry? I ile ma stopni regulacji? Bede patrzeć na all może się pojawią te łóżeczka

Własnie znalazłam klups radek VIII z materacem KGP 430zl z przesyłką hmm

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ja jestem też bojuch
Choruję na nerwicę lękową. Nie wychodzę praktycznie sama z domu...
A porodu się nie boję
Ja tez z nerwica lekowa juz kiedys pisałam, mam nadzieje ze przy dziecku dam radę i bede dla niego zmotywowana...
a co do porodu to hmm mam chwiejne nastroje raz sie boję raz nie
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 18:17   #2104
bela14
Rozeznanie

Hej kobitki,a ja was nadrabiam i jestem dopiero na 25str.
chyba mi sie nie uda bo z czasem kiepsko.
Ja dzisiaj po wizycie mały główka do dołu i nadal ptasiorek
ale morfologia mi poleciała i jest anemia,hymmm
szyjka mimo nocnych buli i twardnień brzucha jest ok.ufff.
Pozdrawiam was.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 18:31   #2105
ruda3000
Raczkowanie

Czesc dziewczynki. Dzisiaj nie czuje sie najlepiej ale to moze przez pogode. Szwagierka wyciagla mnie na zakupy do robana (w Krakowie mamy takiego gigantycznego w N.Hucie) i kupilam kila rzeczy dla malutkiej. Moja mama z wyjadu przywiozla mi tez kilka sukieneczek. A na all wylicytowalam 2 pary butkow za 6zl http://allegro.pl/2-pary-slicznych-k...197574774.html i jeszcze oczywiscie licytuje dalej moze sie uda
a co myslicie o takim wozku :
http://allegro.pl/bebetto-murano-woz...189561774.html

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Acha bo bym zapomniala kupilam lozeczko z materacykiem, 2 kompletami poscieli i wkladem uzywane moze 6 razy przez kolezanki core (mala spala z rodzicami) czyli prawie nowke za 150zł fukslo mi sie niesamowicie bo za sam materacyk zaplacili 100zl
ruda3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 18:45   #2106
_paulinka2
Wtajemniczenie

właśnie... któraś z Was, przepraszam ale kompletnie mi wyleciało która pisała, że odnawiała łóżeczko najpierw papierem ściernym a potem farbą... Chciałam się zapytać jak się malowało ? Czy smugi zostawały na tym drewnie? Bo ja mam łóżeczko takie jakieś jaśniutkie drewno dostałam a marzy mi się białe albo takie kremowe (mam sciany w pokoju fioletową śliwkę węgierke i magnolię) to by mi idealnie pasowało

powiem wam że może przez tą pogodę ale ja dziś jestem wyczerpana na maxa

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-08-27 o 18:46
_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 18:53   #2107
KarolinaB
Raczkowanie

Ja im bliżej porodu, tym coraz bardziej zmieniam zdanie, na początku nie chciałam rodzić sn, tylko cesarkę, żeby było z glowy i spokój, a teraz to ja już nie chcę żadego ciachania, tylko urodzić normalnie, ale zzo u mnie musi byc i nie przyjmuje póki co do wiadomości, żeby mi nie dali, bo ja na pobieraniu krwi od razu sie kłade na kozetkę i mówię, że ja raczej na krew i ból to słabizna jestem i zdarza mi sie mdleć. Wprawdzie nie zemdlałam od kiedy jestem w ciąży, ale słabo mi było, bo mnie nawet głupia igła boli ;/ Ja rodzę w szpitalu, gdzie pracuje mama TŻ-a i mój tata i mam się podobno nie martwić, wszystko będzie ok, (tak powiedziała mi mama TŻ-a po rozmowie z położnymi) ale na wieśc o znieczuleniu położne powiedziały, że nie bedzie mi potrzebne) a JA CHCE!! Ciężarnym się nie odmawia.
Popracowałam 3 godz, i już dwie stony więcej więc nadrobiłam, ale teraz się żegnam, no chyba, że TŻ będzie tyłek truł to ucieknę do was

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ruda3000 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki. Dzisiaj nie czuje sie najlepiej ale to moze przez pogode. Szwagierka wyciagla mnie na zakupy do robana (w Krakowie mamy takiego gigantycznego w N.Hucie) i kupilam kila rzeczy dla malutkiej. Moja mama z wyjadu przywiozla mi tez kilka sukieneczek. A na all wylicytowalam 2 pary butkow za 6zl http://allegro.pl/2-pary-slicznych-k...197574774.html i jeszcze oczywiscie licytuje dalej moze sie uda
a co myslicie o takim wozku :
http://allegro.pl/bebetto-murano-woz...189561774.html

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Acha bo bym zapomniala kupilam lozeczko z materacykiem, 2 kompletami poscieli i wkladem uzywane moze 6 razy przez kolezanki core (mala spala z rodzicami) czyli prawie nowke za 150zł fukslo mi sie niesamowicie bo za sam materacyk zaplacili 100zl
ruda ale fajna okazja z tym łóżeczkiem ja dostaję dwa od koleżanki, jedno będzie u nas w mieszkaniu, drugie u moich parentsów, więc zostaje mi tylko zakupić materace do nich, co wydatkiem jest też nie małym.

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

idę poprasować, bo mnie zasypie to wszystko co sie nazbierało
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 18:55   #2108
kootekk
Zakorzenienie

paulinka - zakupowy szał mowisz jak cos kupisz to od razu się chwal

jeśli dobrze pamiętam to de albo joanna coś odnawiały, ale nie wiem czy to komody nie były

karolina ja narazie o porodzie nie mysle, wiem ze bedzie cc wiec tylko sie psychicznie na to nastawiam, a na dodatek ordynator bedzie mi robił cc (czyli moj gin) a anestezjolog przy zabiegu bedzie nasza znajoma wiec mam nadzieje ze to jakos bedzie musi

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 19:05   #2109
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
okolo 4 zl

a ja jutro koncze 26

Ja tez Ale szczerze mowiac chcialabym by byl juz 30 tydzien

Ja nie odnawialam komody ale witryne. Najpierw papier scierny, potem podklad i farba. Malowalam na bialo. Ale to plyta jest a nie drewno i srednio sie farba trzyma Z boku ktos walnal odkurzaczem i jest odprysk. Ale calosc wyglada fajnie. Na drewnie pewno efekt lepszy.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 19:05   #2110
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
paulinka - zakupowy szał mowisz jak cos kupisz to od razu się chwal

jeśli dobrze pamiętam to de albo joanna coś odnawiały, ale nie wiem czy to komody nie były

karolina ja narazie o porodzie nie mysle, wiem ze bedzie cc wiec tylko sie psychicznie na to nastawiam, a na dodatek ordynator bedzie mi robił cc (czyli moj gin) a anestezjolog przy zabiegu bedzie nasza znajoma wiec mam nadzieje ze to jakos bedzie musi

oczywiście że będę wrzucać fotki (wczoraj chyba wkleiłam link pajacyków które zamówiłam) ja też uwielbiam oglądać co kupujecie narazie czekam na paczuszki z allegro, ale nie zamawiałam tak dużo bo po 1 chce pochodzić po sklepach pomacać a po drugie co ważniejsze tż chce uczestniczyć w tym trochę więc nie będę mu odbierać przyjemności, jak chce niech ma ... A jak narazie jest w innym mieście i wraca tylko na weekendy

dbam o włosy

Stary 2010-08-27, 19:11   #2111
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość

Siara sie przyznać ale ja tez to czasem oglądam z nudów
Ja nie ogladam z nudów

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
Hej kobitki,a ja was nadrabiam i jestem dopiero na 25str.
chyba mi sie nie uda bo z czasem kiepsko.
Ja dzisiaj po wizycie mały główka do dołu i nadal ptasiorek
ale morfologia mi poleciała i jest anemia,hymmm
szyjka mimo nocnych buli i twardnień brzucha jest ok.ufff.
Pozdrawiam was.
Czyli klejnoty nie odpadly, wiec ok Hmm ja wg hemoglobiny tez mam niby anemie, ale nie czuje sie zle, opadnieta z sil i krew z nosa mi nie leci.

Jeny troche sie przekimalam i sie zle czuje. Czuje sie jak zużyty pampers, nie moge spac w dzien, ale mnie tak zgielo ze szok. W dodatku jak ciemno w pokoju.. co za pogoda.. a jak wieje

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 19:20   #2112
kotek81
Zakorzenienie

Ja Mody na sukces nie trawię (a odkąd wiem, ze teściowa to ogląda to wręcz nienawidzę ) ale za to od września będę namiętnie oglądać M jak miłość i Pierwszą miłość - a co, każdy ma jakieś zboczenie
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 19:25   #2113
kootekk
Zakorzenienie

paulinka ja tez własnie wszystko z tżtem musiałam przedyskutowac i pomacac, jak maz do smyka wparował to tylko przeszedł jak burza przez ubranka i juz miał 5 pajacyków w rece fajny widok jak chłop się tak podnieca rzeczami dla dzidziusia

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

nawet nie mowcie o serialach mi sie od wrzesnia nowe seozony zaczynaja specialnie mi tz konto na hotfile wykupił zebym sobie mogła greys anatomy i inne sciagac i na bieżąco oglądac jak michałek bedzie to bede musiała w nocy nadrabiac serialowe zaległości a mam tych seriali z 15

Stary 2010-08-27, 19:31   #2114
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Moja mama zachowuje sie jak 3 latka - nie moge juz jej zniesc

zachowuje sie jakby nie potrafila sama podjac najmniejszej decyzji
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 19:33   #2115
kliwia
Zakorzenienie

irsin ojojojojjjjj
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 19:35   #2116
_paulinka2
Wtajemniczenie

kotekk no to mój tak samooo i na targi chce jechać i nic nie marudzi tylko się cieszy sam mówi że to będzie oczko jego w głowie chociaż my nie planowaliśmy i to był totalny szok dla nas. ale słodkooo jak tż się interesuje niestety nie wszyscy tacy są, mojej koleżanki chłopak ją zostawił jak się dowiedział że jest w ciąży ;/
oj taaaak ! ja też czekam na nowy sezon chirurgów tamten się tak skończył, że aż nie mogę się doczekać no i 'gotowe na wszystko'

irsin wpuszczaj jednym uchem, wypuszczaj drugim... nie możesz się denerwować

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-08-27 o 19:37
Stary 2010-08-27, 19:36   #2117
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
....jeśli dobrze pamiętam to de albo joanna coś odnawiały, ale nie wiem czy to komody nie były

a mnie się wydaje że to Anecka malowała łóżeczko ale z moją sklerozą to głowy za to nie daję
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 19:42   #2118
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ja tez Ale szczerze mowiac chcialabym by byl juz 30 tydzien
ja 35
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 19:43   #2119
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
a mnie się wydaje że to Anecka malowała łóżeczko ale z moją sklerozą to głowy za to nie daję
Ja nawet lozeczka nie mam

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-08-27, 19:52   #2120
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

Gustawek to dobrze, że głowy nie dałaś

dbam o włosy

Stary 2010-08-27, 20:06   #2121
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
heh to nie wiem skąd mi się to wzięło, może stąd że Ty mi taka samodzielna się wydajesz
Paulinka, masz rację
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 20:11   #2122
Anecka
Zakorzenienie

Hehe no jestem samodzielna bo przedpokoj malowalam w lipcu

ehh ide spac, dziwnie sie czuje jeszcze tylko dwie bulki zjem, popije anatolem i kima troche mi niedobrzei nie wiem czy po winogronie czy po waflach ryzowych z czekolada. a w zamrazarce lody czekaja ale to na jutro juz

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-08-27, 20:21   #2123
ruda3000
Raczkowanie

vicicullen Michaś jest po prostu boski

Olajka to teraz lezec, nie przemeczac sie i ODPPOCZYWAĆ

Karolina B a do tego bedzie to lozeczko trzymac u siebie w domu bo u nas w mieszkaniu jeszcze nie mam miejsca
ruda3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 20:21   #2124
kootekk
Zakorzenienie

paulinka na gotowe na wszystko też czekam i pamietniki wampirow i plotkare to sa najważniejsze plus duzzzo duzo innych mniej ważnych seriali

Stary 2010-08-27, 20:46   #2125
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie ogladam z nudów
Heheh pewnie sie wciagnełaś w te ich rodzinne gierki:cojes t:

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ja Mody na sukces nie trawię (a odkąd wiem, ze teściowa to ogląda to wręcz nienawidzę ) ale za to od września będę namiętnie oglądać M jak miłość i Pierwszą miłość - a co, każdy ma jakieś zboczenie
Oj tak, jak dobrze ze juz wrzesień zaraz i w końcu wracają seriale

Cytat:
paulinka na gotowe na wszystko też czekam i pamietniki wampirow i plotkare to sa najważniejsze plus duzzzo duzo innych mniej ważnych seriali
Gotowe na wszystko czekam z niecierpliwością na sezon bodajże 7 ale na Lostach sie zawiodłam nie podobało mi sie zakonczenie za to sam serial strasznie mnie wciągnął
Dobra to jest gadka na inny watek bo mnie jeszcze ktos o...przy
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 20:53   #2126
MILA25*
Wtajemniczenie

Irsin nie przejmuj się mamą. Moja to mnie nieraz doprowadza do
szału. Ale nie słucham jej ani trochę bo bym zwariowała.
Anecka moja mama namietnie ogląda ten serial. Ja odpadłam gdzieś
koło 3500 odcinka
Kootek ja też lubię seriale ale troszkę inne np. CSI: Kryminalne Zagadki , Dr. House i Chirurdzy też .

Wczoraj mój szwagier - nie widział mnie jakiś miesiąc - powiedział do mnie :
" Jezu ty jak hipopotam wyglądasz ." Miło nie :/
I teraz mój mąż do mnie mówi " mój ty hipopotamku ".
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 21:05   #2127
kootekk
Zakorzenienie

Mila to własnie ostatnio pisałam ze moj tz do mnie mowi Nilpferd (czyli hipopotam) albo pasibrzuch
a CSI to tylko New York ogladam bo z Miami nie lubie Horejszjo

Stary 2010-08-27, 21:10   #2128
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
oo ja się zabierałam do oglądania plotkary ale jakoś zawsze mi unikała dobrze, że już zaraz nowe odcinki będzie co robić kotekk Ty masz xlandera? <myśli>

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Irsin nie przejmuj się mamą. Moja to mnie nieraz doprowadza do
szału. Ale nie słucham jej ani trochę bo bym zwariowała.
Anecka moja mama namietnie ogląda ten serial. Ja odpadłam gdzieś
koło 3500 odcinka
Kootek ja też lubię seriale ale troszkę inne np. CSI: Kryminalne Zagadki , Dr. House i Chirurdzy też .

Wczoraj mój szwagier - nie widział mnie jakiś miesiąc - powiedział do mnie :
" Jezu ty jak hipopotam wyglądasz ." Miło nie :/
I teraz mój mąż do mnie mówi " mój ty hipopotamku ".
o rzeczywiście, komentarz na miejscu :/ tylko go nie przejmuj się niektórzy nie mają całkowicie wyczucia...
moja koleżanka nie jest lepsza... Ja do najgrubszych osób nie należę normalnie chodze w eSkach, i idziemy z nią ostatnio a ona do mnie "ale masz wielka dupe w tych spodniach" :O tylko, że ja jestem taka że jej odpowiedziałam żeby się spojrzała na swoją bo moja mi po ciąży zejdzie i może tylko jeszcze przez 3 miesiące nacieszyć się takim widokiem...

mój tż na mnie zaczął mówić bąbelku.. nie wiem to chyba od tego brzusia bo taka piłeczka ^^

dbam o włosy

Stary 2010-08-27, 21:10   #2129
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Ja sie juz klade, zle sie dzisiaj czuje
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 21:10   #2130
kotek81
Zakorzenienie

CSI, Housa, Wzór itp też oglądam bo małż ogląda więc ja z musu - no i nawet zaczęło mi się podobać

Młoda wreszcie poszła spać to i ja mykam już do wyrka - dziś przylazła do mnie o 3 w nocy (śnił jej się podobno ten nieszczęsny pilot ) i wcale się nie wyspałam. Mam łóżko 3 osobowe a ten pieron tak się wiercił, że miałam ochotę wynieść się na podłogę
Dobranoc.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości