|
|
#3001 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Essence cz. V
Cytat:
![]() Czarny MS moim zdaniem faktycznie jest dobry do stempelków, bo daje dość mocny czarny kolor - ale samego w sobie jako lakieru na całe paznokcie nie lubię. Białego z MS nie miałam |
|
|
|
|
#3002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam problem z usunięciem ładnie tej ilości niepotrzebnego lakieru,zawsze mi gdzieś zostanie i później stempluję to na paznokieć,2 dni chodzę i myślę czym zastąpić skrobaczkę z zestawu.
|
|
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
W Bochni został jeszcze 1pasiak CaC
Edytowane przez SexiChic Czas edycji: 2010-08-27 o 19:24 Powód: . |
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to bym od razu pobrała większość lakierów |
|
|
|
|
#3005 |
|
Zadomowienie
|
Aniu,pewnie tak:P Aczkolwiek Panie są tak nieporadne i mają zerową wiedzę o kosmetykach więc po co komu taki pracownik? A kilka z nas wizażanek mającyh 100% większą wiedzę i chęć do pracy dostało odmowy...;|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to powiem że w mojej małej Naturze jest nowa pani, bardzo miła która wszystkim chcącym doradza strasznie pozytywne wrażenie na mnie zrobiła |
|
|
|
|
#3007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Używam starego karnetu na siłownię
|
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
U mnie Panie są na szczęście miłe,jedna fajna dziewczyna w mniej więcej moim wieku z którą się zgadałam ostatnio o limitkach
ale ogólnie jest kiepsko z ludźmi zatrudnionymi w takich miejscach jak drogerie, nie mówię, że ma być jak w douglasie czy sephorze ale jednak jakiś poziom obsługi i jej zorientowania w materii powinien być spełniony
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popieram.Często są miłe i chcą być pomocne,ale są przy tym mało profesjonalne. Ostatnio jedna z pań otworzyła przy mnie mascarę(nie tester!!!),żeby mi pokazać szczoteczkę.Inna zrobiła to samo z lakierem do paznokci. Wiem,że klientki otwierają i testują kosmetyki,gdy nie ma testerów,ale na Boga,żeby to samo robiły pracownice?
|
|
|
|
|
#3010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nr 02, kupiłam w tamtym roku w połowie maja i ma juz spory ubytek (uzywam codziennie, na całą twarz) Cytat:
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
|
|
#3011 |
|
Konto usunięte
|
Moje nowe nabytki - kolezanka zakupila w Holandii . Kolory przekłamane
![]() cienie i puder chyba poleca na wymiankę |
|
|
|
#3012 |
|
Raczkowanie
|
Wrzucam kolejne zdjęcia WSIF
![]() http://www.fashion-fee.com/2010/08/g...-it-first.html http://goettinderfinsternis.blogspot...-first-le.html Doszłam do wniosku, że musze mieć ten błyszczyk nude i koniecznie matt top coat
I <3 speedway Edytowane przez truskawkowa mamba Czas edycji: 2010-08-27 o 19:58 |
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? jak oceniasz kolory?
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie te "moje" Panie z Natury są tak nasmarowane bronzerami i samoopalaczami (mam nadzieję że to nie od zaśnięcia na solarium ...) że bym się nie zdziwiła że te bronzerki to One wybrały
Ale oczywiście to mogą być braki. Hmm... U mnie dziewczyny są miłe, tylko właśnie mało się znają na makijażu... Nie wiem jakie mają kryteria pracodawcy, ale ja bym je pewnie pozmieniała co było dla mnie zaskoczeniem - jeden z ochroniarzy w Rossmanie koło mojego domu zna się całkiem nieźle na farbowaniu włosów , wciąż nie mam pojęcia skąd o tym tyle wie, ale zawsze razem z nim się zastanawiam nad następną farbą |
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiście żartuję chociaż przez to jeszcze bardziej się nie mogę doczekać...
|
|
|
|
|
#3017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Kosztuje około 26 zł, jest matowy i ma piękny kolor naturalnej opalenizny, żadnych pomarańczowych refleksów . Używam go na policzki lub na całą buzię. Kolor możesz zobaczyć tutaj (nie jest przekłamany).Byłam dziś w GŁ aby kupić pasiak dla blondynek ale... Nie kupiłam mimo że był . Nie wiem dlaczego ale miałam wrażenie, że był nieco inny niż ten który kiedyś widziałam . Tak naprawdę jak wzięłam opakowanie dla blondynek i dla brunetek i porównałam to były niemal identyczne, tylko w blondynkowym ten jasny pasek był jaśniejszy a tak to niemal takie same były (ciemne i wyglądały na mocno pomarańczowo-złote). Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie, że ten który kiedyś widziałam był bardziej brązowy, w spokojniejszej tonacji .Poza tym resztki Eclipse - kredki i wstawili jeden lakier z Moonlight. Prócz tego obie szafy w miarę dobrze zaopatrzone ale braki oczywiście były. W koszyczku wyprzedażowym jest sporo cieni z CAC chyba po 8zł i kilka z Go Snow, widziałam też stempelek gwiazdkowy z CAH i jakieś błyszczyki chyba. Ostatecznie kupiłam sobie tylko utwardzacz z My Secret i cień z Go Snow nr 03 (szarość przełamana delikatnie beżem) za 4,99zł. Przecena była naprawdę korzystna ... Z 4,99zł na 4,99zł
Edytowane przez Ciemnooka_ Czas edycji: 2010-08-27 o 20:55 |
|
|
|
|
#3018 |
|
Zadomowienie
|
Narazie próbowałam na tych najbardziej napigmentowanych jakie mam (jak już pisałam My Secret i małe lakierki z Sephory). Właśnie przed chwilką obejrzałam kilka filmików na youtube jak dziewczyny pokazują jak należy obsługiwać się stempelkami - i im też nie zawsze odbijał się cały wzór . Np. odbijały się kwiatuszki ale miały kilka płatków pustych w środku
|
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rimmel jest sporo ciemniejszy, no i bardziej miękki, więc aplikuje się w większej ilości.
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
co do tych 'promocji' to dzisiaj w rossmanie widziałam farbę brillance (tej firmy co produkuje farby palette, co to ja nie umiem jej ani wymówić ani zapisać) , z uszkodzonym opakowaniem , za 16.99 zł , na takim stojaczku z przecenami. A kilka półek dalej były TE SAME farby, tylko w normalnych opakowaniach i wszystkie kolory, za 13.99 zł. Albo w naturze jest opakowanie wellatonu przecenione na 8.99 (niby tylko dlatego że ma brzydkie opakowanie, a ja zajrzałam do środka i nie ma utleniacza. Powinni wystawić za max 2 zł , brzydale. Jeszcze nie napisali tego na opakowaniu i zamknięcia zakleili taśmą!) , a obok stały te same w przecenia sezonowej za 9.99zł , tylko pełne w środku.
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dobrze spisuja się lakiery do zdobień czy do końcówek - np. te z Essence (w podstawowej szafie jest biały, a w drugiej różne kolory, choć przyznam, że nie wiem jak te nowe, błyszczące, bo ja mam jeszcze poprzednie - czarny i fioletowy, bez żadnych drobinek). Dodatkowym plusem jest cienki pedzelek, którym można poprawic nie do końca odbity wzorek.
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupiłam ostatnio 2 opakowania wkładek Libresse (pojedynczo pakowanych) po ok 1,60 - bo opakowania sfatygowane ![]() za to niestety wyprzedaże Essence są bardzo kiepskie, mimo podniszczenia czy prawie przeterminowania
Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2010-08-27 o 20:36 |
|
|
|
|
#3023 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. .. Cytat:
|
|
#3024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Coś pokombinuję, w końcu musi się udać. Jutro robię kolejne podjeście.Ooo, dzięki za podpowiedź , ale ze mnie głupek - jak przeglądałam moje lakiery pod kątem stempelków nie wiem czemu omijałam moje wszystkie lakiery do zdobień |
|
|
|
|
#3025 |
|
Raczkowanie
|
Ja wypróbowałam przez ostatnie kilka dni prawie wszystkie moje lakiery. I najlepiej wychodzą wzorki z Sally Hansen Chrome, mam trzy kolory- pink jade chrome, platinum i copper. One szybko wysychają i są takie mocno metaliczne. Całkiem nieźle wychodzą też z Adosa extra long lasting niebieskiego i fuksjowego. Zauważyłam, ze im gęstszy lakier i bardziej napigmentowany tym lepiej. Dzis zrobiłam białe wzorki na bladoróżowym lakierze SH, użyłam białego lakiery sensique i wyszły przyzwoicie. Żaden lakier z MS nie dał rady, essence też niestety nie. Czyli mam póki co srebrny, złoty, różowy metalik, biały, niebieski i fuksja. Będę poszukiwać czarnego gęstego i lepkiego lakieru.
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie stempluje ale polecam wam lakiery z miss sporty takie w kulkowej butelce
![]() są gęste i przy jednej warstwie dobrze kryją więc do wzorków idealne a cena zawrotna 4.99 w promocji jeszcze taniej;]
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
Źle się wyraziłam - nie widać ubytku nawet
Zużywanie kosmetyków idzie mi raczej powoli, a nie lubię ich wyrzucać i szkoda żeby się przeterminowały.Dziś będąc w Gemini Park natknęłam się na stoisko Paese i kupiłam bronzer- 2 odcienie, połyskujący na złoto... nie wiem czy dobrze zrobiłam. Byłam też w naturze- nie ma drugiej szafy, więc nie był też matowego bronzera. Przyglądałam się temu z MS, ale jednak coś mnie tknęło na ten z Paese... Rzadko kiedy kupuje kosmetyki bez wcześniejszej konsultacji z KWC- zobaczymy co to będzie. Ale dzięki dziewczyny za pomoc
"Bo życie to coś więcej, nie tylko krew,pot sperma i łzy " Marzą się lepsze dni ? One przyjdą z czasem. Wystarczy ruszyć dupę i pokazać klasę ! Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment, w którym każda myśl waży grubo ponad tonę |
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,czy ja dobrze gdzieś dostrzegłam w WSIF albo w czymś innym(w nowościach)wysuszacz do lakieru?
![]() Pisało coś-all drops-czy jakoś podobnie? No,chyba,że mam zwidy. ![]() Byłoby super,bo poluję na jakiś dobry wysuszacz,bo moja kolekcja lakierów rozrasta się w zastraszającym tempie i codziennie zmieniam lakier.Ale siedziec i czekać aż wyschną to koszmar. Wdziałam,że Sache ma świetne recenzje,ale nie chce mi się bawić w zamawianie z netu,tylko dla jednej rzeczy. Teraz z Essence jest lakiery wysuszający,ale ma kiepskie opinie w KWC,więc go nie biorę.
|
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do zdobień są gęste i dobrze napigmentowane Wypróbuj koniecznie.
|
|
#3030 |
|
Raczkowanie
|
W GK w Krakowie jest spray przyspieszający wysychanie lakieru Essence i właśnie jakiś w formie lakieru.
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

ja mam problem z usunięciem ładnie tej ilości niepotrzebnego lakieru,zawsze mi gdzieś zostanie i później stempluję to na paznokieć,2 dni chodzę i myślę czym zastąpić skrobaczkę z zestawu.

. Nie wiem dlaczego ale miałam wrażenie, że był nieco inny niż ten który kiedyś widziałam