|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4412 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Ja to niestety nie mogę się wysypiać, bo praca i inne obowiązki, ale liczę, że ta senność w końcu minie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
No to wstawię swoje zdjęcie, ale w porównaniu z wanillą, to moje jest strasznie słabe, bo na kiepskim sprzęcie, ale następne będzie już na lepszym, bo mój doktorek musiał sobie zakupić takowe
![]() ![]() Tam widać taką maleńką żabkę zwiniętą w kłębek ![]() Edytowane przez ego_ego Czas edycji: 2010-08-27 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Jesteśmy już z mężem spakowani, jutro w droge do Zako. Mam nadzieje że pogoda się poprawi ![]() A przed chwilą zjedliśmy na kolacje sałatke z papryki, kukurydzy, kapusty pek. i pomidorka z sosem sałatkowym mniami ![]() Dobrej nocki Wam życze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja planuję nadrobić zaległości w spaniu podczas wyjazdu ![]()
![]() |
#4416 |
Zakorzenienie
|
a gdzie jedziecie bo mi umknęło chyba
![]()
#4417 |
Zakorzenienie
|
nad morze wyskoczymy na kilka dni ![]()
#4418 |
Zakorzenienie
|
też chce
![]() Kurde dziewczyny mam takie głupie pytanie, ale co tam. Chodzę do ginekologa prywatnie, lubię mojego lekarza i nie chcę zmieniać, ale hm, czy mogę jednocześnie chodzić do takiego na NFZ? Żeby dawał mi darmowe skierowania na badania, usg ( muszę obserwować tą torbiel na kilku usg ) nie wiem tak sobie dzisiaj pomyślałam ,ale chyba to nie ma sensu ![]()
#4419 |
Zakorzenienie
|
Kellysss, mój synek na usg u gina 2 tygodnie przed porodem ważył 3500, nastawiałam się więc że urodzę koloska. Jak trafiłam do szpitala, lekarka na 2 dni przed porodem wyważyła go na 2700, nie wierzyłam jej bo w szpitalu często zaniżają wagę żeby uniknąć cc. Aleks urodził się z wagą 2790 czyli dokładnie tyle ile stwierdziła lekarka a ponad kilo mniej niż mówił gin
![]() Ego, no tak, pewnie faktycznie wymiary maluszka to te 16,5. Teraz nasze dzieciaczki są bardziej zbliżone do siebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tak robiłam przy poprzednich ciążach, więc mysle, ze spoko możesz, w końcu z twojej kieszeni idzie składka na ubezpieczenie, więc masz prawo z niej skorzystać, tylko nie zdradzaj się przed tym z NFZ, ze chodzisz gdzieś prywatnie. Montik, gratuluje, fajnie że na usg wszystko ok ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-08-27 o 20:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Badania krwi i moczu trzeba robić raz w miesiącu, jednorazowo to nieduży wydatek, ale jak zbierzesz z tych wszystkich miesięcy, to się uzbiera ładna sumka ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() Jak walnę jakąś głupotę czasami, to mnie opieprzcie od razu ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a twój lekarz nie robi ci usg w ramach wizyty? Pewnie że możesz chodzić także na NFZ, nikt ci nie zabroni ![]() Przecież za to co płacimy na służbe zdrowia to nie ma sie co zastanawiać. Tylko, że mi by sie nie chciało chodzić do 2 lekarzy, za dużo zachodu.
![]() |
#4423 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- iizabelaa ginekolog prywatnie niestety nie daje skierowań na badania, z tego co wiem to znajoma płaciła 150 za wizyte u ginekologa prywatnie + do tego 60-80 zł za badania (w zależności od tego jakie to badania) ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Subtelle sama nie liczylam, tak powiedział mi gin na podstawie USG ale rzeczywiście licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki zaczynam 10 tydzień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Wtajemniczenie
|
Ja po wizycie i wszystko dobrze(Boże jak ja się denerwowałam!),fasolka jest i żyje,serduszko pięknie bije.Popłakałam się ze wzruszenia i nawet doktor się ze mną wzruszył.Powiedział,ze pamięta mój przypadek(jajowody na laparo jak się z nimi umęczył)i stwierdził,że to rzeczyiwście Cud,że tak szybko udało się zajśc w ciąże.Toż to mój Cudotwórca kochany
![]() Boże jaka jestem szczęsliwa ![]() W załączeniu mój wyśniony Bąbelek(6t1d). ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aha dziewczyny apropos fotek z usg, lekarz mi ostatnio powiedział, żeby je skserować, bo ten papier co się je drukuje jest ten sam co na paragonach, i potem albo czernieje albo blaknie, jak to paragony!! Pamiętajcie, powiedziałam to mojej kumpeli (ma synka 2 latka) i ona patrzy na swoje a jej zczerniały, trochę jeszce widać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4426 |
Raczkowanie
|
Ja moje zeskanowałam.
a następne usg to jzu będzie próba dojrzenia, chłopiec to czy dziewuszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() ja dzisiaj sie dowiedzalam, ze jestem w ciazy beta potwierdzila ma ponad 73 mniej wiecej mam termin na ok 30 kwietnia ale jak pojde do gina to sie dowiem na kiedy dokladnie wiec arazie troszku was poczytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i w sumie dzieciatko malutkie.....Takze chyba nie było problemów przy porodzie......... ![]() U mnie znowu mówili ze dzidziolek z wiekszych ale nie podejrzewali ze az 4240 ...... ![]() Gdyby wiedzielii dokładnie to chyba mialabym cesarke.......... a tak meczyłam sie 26 godzin zeby wycisnac tego mojego klocuszka ![]() No oczywiscie dla takiego szczescia wartało cierpiec kazdą sekunde porodu ![]() Cytat:
Jak masz co miesiac i ten twoj lekarz powie Ci ze wystarcza co miesieczne kontrole to po co naswietlac dzidziolka............... ......Moim zdaniem zbedne.......... No i zalezy czy płacisz dodatkowo za usg czy juz w cenie wizyty........ Jak płacisz dodatkowo to ja zapisalabym sie do panstwowego zeby mi robil usg.... No niewiem.........przemysl to..............popytaj lekarzy jak to jest z tymi torbielami... ja nie za bardzo sie na tym znam i nie wiem na ile sa one grozne i co moze sie stac..... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie ruszalam tego od ostatniej ciazy ![]() ![]() ![]() Chyba sie porycze przy tych fotkach ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- własnie ogladam usg Alana ![]() Płec mi podał lekarz dokładnie w 14tydz. i 1 dzien.... ![]() No i mi sie nie rozmazały wcale te wydruki ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Zakorzenienie
|
to juz na tej wizycie jak dzidziolek sie ładnie ustawi to bedzie mozna dojrzec co tam ma miedzy nózkami
![]() Spadam lulkac........... Kolorowych snow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek....
A co wy spiochy jeszcze spicie...............??? Ja juz przywitalam dzionek miseczka owsianki z miodkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Lena
|
![]() a ja w ferworze walki od rana... Toska dziś ma jakiś zły humor! A ja z nią...
![]() |
#4433 |
Zakorzenienie
|
kellys chodzę do mojego ginekologa co 3 tygodnie, płacę 80 zł ale on mi nie robi USG. On uznaje USG 3x w ciągu ciąży, te prenatalne, za które i tak płacę po 200 zł, ale nie w tym rzecz, teraz muszę obserwować torbiel moją,także jakby mi kazał jeszcze robić usg odpłatne co chwile to tak sobie pomyślałam,że skoro mi się należy z NFZ przecież to mogę mieć to za darmo. W sumie kij z badaniami bo morfo i mocz to grosze, ale już inne to żałuje, tokso, kiła, różyczka, HBS, mogłabym to zrobić za free a kasę przeznaczyć chociażby na ciuszki dla malucha
![]() ![]() hmm.... muszę to przemyśleć ![]() w sumie do tamtego z NFZ poszłabym może z 2-3 razy, tylko co ja mam mu powiedzieć, karte ciąży on mi założy swoją? bo wiadomo nie chce mu dawać starej itp itd ![]()
#4434 |
BAN stały
|
ale wam zazdroszcze
http://www.**************/profil/393339 |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Wtajemniczenie
|
Monti idz gidze chcesz na nfz z tego co ja przezylam na wlasnej skorze to oni az tak sie bardoz nie przejmuja tym zkladaniem kart itp idz niech cie zbada potiweridz ze jestes w ciazy zapyta o badania jak ich nie masz to cie wysle na nie i tyle nie pokazuj nic z prywatnych wizyt bedizesz prowadizla ciaze podwojnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Lena
|
a ja jestem na etapie szukania dobrego połoznika...
z Toską chodziłam prywatnie- niestety zdrowie mi sie popsuło i ten mój wymarzony gin był tylko prywatny... a rodziłam za granicą- więc opieka była świetna! teraz sama się waham kogo wybrać. może wrócę do tego co ptrowadził mnie z pierwszą ciążą... ale dojeżdżać do KRK.. nie za bardzo mi sie chce.. i zależy jak zdrowie i samopoczucie mi będzie pozwalać!
![]() |
#4437 |
Zakorzenienie
|
a nie ździwi się,że przychodzę dopiero w 4 miesiącu do niego? 14-15 tydzień?
![]() ![]()
#4438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym na twoim miejscu robila usg tak co miesiac zeby miec wszystko pod kontrola ![]() No a jak mozesz je miec bezplatne to czemu nie skozystac ![]() Pewnie ten z NFZ załozy Ci nowa karte ciazy ![]() Ja sie za bardzo nie znam jak to jest w polsce takze moze reszta dziewczyn Ci odpowie........ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Lena
|
Cytat:
a dlaczego miłby się zdziwić???? jakby co to powiesz że zmieniasz i już....
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Wtajemniczenie
|
Monti ich nic nie dziwi i maja wszytko w nosie Mustiuqu dobrzem owi jak cos to pwoeisz ze chcesz teraz tu chdozic - mozna zmiecniac lekarzy dowoli ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.