Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-28, 13:10   #2221
KarolinaB
Raczkowanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
ehh nadążyć za Wami...2 dni mnie ni ma i epopeje na 2 godziny czytania
ja już po ślubie - jestem ŻONĄ jakoś to do mnie nie dociera
tak się denerwowałam rodziną tżta a w końcu ...nie przyszli!!! jego siostra i brat olali sprawę nawet nie zadzwonili nie przepadam specjalnie za ich towarzystwem to fakt ale coś takiego? oczywiście jego matka była ale w obecnosci mojej licznej familii nie odważyła się na otwarty atak co nie znaczy że nie próbowała - WSZYSTKO co powiedziałam było przez nią negowane każda kwestia - nawet miała czelnośc wykłócac się ze mną na tematy zwiazane z hodowlą zwierząt - kuźwa a skad ona niby sie na tym zna ja chyba jako zootechnik wiem lepiej? no ale starałam sie byc miła i wszystko z uśmiechem na ustach. za to moja babcia była genialna - jako ze najstrasza potrafiła tak ją zgasic pare razy że skończyła z głupimi tekstami oczywiście czepiała się też moich rodziców i sióstr ale nikt nie traktował jej gadania poważnie i w koncu zamęczała gadaniem kuzynkę tżta -aż żal mi było dziewczyny

niestety obejrzałam kilka swoich zdjęc ze ślubu i jestem przerazona - wiem że te moje 16 kg na plusie to nie poszło w mózg ale wyglądałam jak baleron! ehh no trudno w sumie na co miałam liczyc biorąc ślub w 7 miesiącu ciąży. całe szczeście ze w sukienkę weszłam

ehh idę sprzątac to co zostało po imprezie - ale chyba jeszcze raz pooglądam słodkie rzeczy dla dzidzi kltóre dostaliśmy w prezentach - będe ja przebierac co 15 minut dosłownie tyle tego mam
GRATULACJE !!! Wszystkiego wspaniałego dla was
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 13:13   #2222
rptrbj1978
Rozeznanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

a słyszałyscie o tej firmie http://allegro.pl/wozek-coneco-v4-ch...1.html#gallery
sereniti moje gratulacje poprosze o fotki!!!
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 13:14   #2223
kootekk
Zakorzenienie

dziewczyny musze sie pochwalić tak sobie humor teraz poprawiłam że szok

ubrałam moje jeansy sprzed ciąży i weszłam cała, nawet zamek dopięłam ale guzika juz nie ale ciesze sie jak małe dziecko ze zaden kg nie poszedł w dupe ani w uda na udach mi nawet wisza a podkreslam ze sa świeżo wyprane a juz myslałam ze wbije sie do łydki i nic dalej

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 13:18   #2224
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
a słyszałyscie o tej firmie http://allegro.pl/wozek-coneco-v4-ch...1.html#gallery
sereniti moje gratulacje poprosze o fotki!!!
Ja się wózkami w ogóle praktycznie nie interesowałam, wózek odkupilismy po pół roku uzytkowania od kuzyna TŻ-a, jeździła w nim ich dzidzia, teraz nasze będzie pampersy wozić, więc nie doradzę. My mamy Implast Bolder chyba 3, ale nie jestem pewna bo odebraliśmy, zapłacilismy, wyprałam i popakowałam, żeby sie nie kurzył, bo nie mamy go gdzie trzymać, ale podoba mi się, mam nadzieje, że bedzie funkcjonalny.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość

ubrałam moje jeansy sprzed ciąży i weszłam cała, nawet zamek dopięłam ale guzika juz nie ale ciesze sie jak małe dziecko ze zaden kg nie poszedł w dupe ani w uda na udach mi nawet wisza a podkreslam ze sa świeżo wyprane a juz myslałam ze wbije sie do łydki i nic dalej
uchhh :zly: kootekk bo ci dam w d***e ja nie właże w żadne spodnie, w ŻADNE!! Zazdroszczę!! na maxa, bo moje 4litery, to żyja własnym życiem i mimo iż ćwiczę sobie, to tam idzie wszystko, absolutnie wszystko!!

Spadam, bo TŻ wrócił z pracy i mnie wk****** swoim durnym zachowanie i gadaniem.

Edytowane przez KarolinaB
Czas edycji: 2010-08-28 o 13:22
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 13:21   #2225
kootekk
Zakorzenienie

karolina bolder to bardzo dobry wozek

Stary 2010-08-28, 13:25   #2226
kretencja
Zakorzenienie

Kootekk, lepiej tu nie pisz takich rzeczy, bo dziewczyny się pozałamują (w tym ja) Ja już miesiąc temu przedciążowych przez dupsko nie przepchnęłam.

A ja się martwię, bo od pół godziny nie mogę się do męża dodzwonić - ma wyłączony telefon. A raczej zawsze ma włączony... Powinien do 14 dotrzeć do moich Rodziców. Mam nadzieję, że będzie na czas, bo ja zaczynam wysiadać nerwowo

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 13:31   #2227
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Witam
co do opinii o szpitalach, to w necie ogólnie zwykle więcej negatywów jest, szpital, gdzie ja będę robić w necie ma sporo negatywnych opinii dotyczącej opieki np po porodzie. A sporo moich znajomych rodziło tam i wszystkie zadowolone niezależnie czy miały własną położną czy nie. Jedyne, co mogły zarzucić to to, że jest tam masówka (o czym sama wiem) ale to najlepszy szpital w regionie ginekologiczno-położniczy i stad też tyle kobiet rodzących tam. Ja głównie kieruję się sprzętem i profesjonalistami, którzy pracuja w szpitalu. Co mi po domowej atmosferze, gdy przy wystąpieniu jakichkolwiek problemów i tak zapakują mnie do karetki i odwiozą do tego właśnie szpitala, bo inne szpitale nie mają takiego sprzętu do ratowania życia i zdrowia matki i dziecka. Moja mama pierwszą ciażę przechodziła bez problemów (nie licząc oczywiscie dolegliwosci ciążowych), poród zaczynał się ok, a tu nagle dostała krwotoku, potrzebna była transfuzja krwi i tak moja mama spedziła 3 tygodnie w szpitalu zanim wróciła z moim bratem do domu. Są rzeczy, których nie da się przewidzieć, a lepiej dmuchać na zimne.

A z weselszyc rzeczy to jade dzis na zakupy z mężem
Aliszcze ja też chcę rodzić na Polnej. Moja kumpela rodziła w kwietniu i zmierzała rodzić w Szpitalu Sw. Rodziny i odesłali ja na Polną i to w szorstki sposób. Na Polnej była miło przyjęta i miała super opiekę bez kontaktów, bo planowała rodzic gdzie indziej, tak więc jestem optymistką
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 13:42   #2228
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:

ubrałam moje jeansy sprzed ciąży i weszłam cała, nawet zamek dopięłam ale guzika juz nie ale ciesze sie jak małe dziecko ze zaden kg nie poszedł w dupe ani w uda na udach mi nawet wisza a podkreslam ze sa świeżo wyprane, a juz myslałam ze wbije sie do łydki i nic dalej
tylkko pozazdrościć
ja mam wrażenie, że wszystkie kilogramy poszły mi wlaśnie w dupsko i biodra

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Ja się wózkami w ogóle praktycznie nie interesowałam, wózek odkupilismy po pół roku uzytkowania od kuzyna TŻ-a, jeździła w nim ich dzidzia, teraz nasze będzie pampersy wozić, więc nie doradzę. My mamy Implast Bolder chyba 3, ale nie jestem pewna bo odebraliśmy, zapłacilismy, wyprałam i popakowałam, żeby sie nie kurzył, bo nie mamy go gdzie trzymać, ale podoba mi się, mam nadzieje, że bedzie funkcjonalny.

Spadam, bo TŻ wrócił z pracy i mnie wk****** swoim durnym zachowanie i gadaniem.
fajnie tak dostać zadbany wózek
a to dla TŻta

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A ja się martwię, bo od pół godziny nie mogę się do męża dodzwonić - ma wyłączony telefon. A raczej zawsze ma włączony... Powinien do 14 dotrzeć do moich Rodziców. Mam nadzieję, że będzie na czas, bo ja zaczynam wysiadać nerwowo
może mu komórka się rozładowała zaraz wszystko się wyjaśni

ja już jestem odwrażliwiona na telefony od i do męża często wyjeżdża, jako kierowca na drugi koniec Polski i odzywa się dopiero wieczorem, a na miejscu jest od rana więc muszę trochę to "olać", żeby nie zwariować

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 13:44   #2229
sereniti
Zakorzenienie

Irsin no jedzenia było mnóstwo ciast najróżniejszych wszystkie pieczone przeze mnie mamę i babcie - jakoś do kupnych nie mam zaufania a potem to był grill i mnóstwo sałatek - mogłam się popisać bo uwielbiam takie rzeczy pichcić fakt że 2 dni stałam w kuchni ale opłaciło się tylko że mnóstwo zostało bo jak wspominałam nastawiałam się na 2 pary z dziećmi więcej.... szkoda słów na rodzeństwo tżta ale jak chcą pieniędzy - a ciągle chcą - to wiedza gdzie szukać

zdjęć strikte ze ślubu nie mam na razie ładnych - czekam na fotki od rodzinnych paparazzi - czyt moje siostry ale wkleję kilka ciuszków co dostałam i siebie w bluzce którą dała mi w prezencie siostra - słodziutka z dzidziusiem na brzuchu. nie wystraszcie się mojej gęby - powiem szczerze że sama siebie nie poznaje z twarzy nawet babka w urzędzie patrzyła podejrzanie na mój dowód bo zawsze na twarzy byłam szczupła a tu taki księżyc w pełni
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 13:49   #2230
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Wiecie co zauwazylam? Ze jakos przyjaciol mniej odkad jestem w ciazy. Tzn. sa ale jestem rozczarowana, bo rzadko sie pytaja co u mnie i raczej jestem juz wylaczona z towarzystwa na jakis czas. Jakos z przyjaciol stali sie znajomymi. Kiedys gadalismy codziennie a teraz raz na dwa tygodnie.No bo do dyskoteki nie pojde, do knajpy tez nie i ogolnie szybko sie mecze. Myslalam, ze inaczej bedziemy spedzac czas ale wiekszosc jest na innym etapie zycia i poprostu mnie nie rozumie Przykro. Tylko dwie zostaly, w tym jedna w wieku 48 lat, ktora naprawde mnie rozumie. Jakos z innymi nadajemy na innych falach. Spotykamy sie od czasu do czasu ale w sumie to ja inicjuje spotkania.
U mnie jest podobnie-już kiedyś o tym pisałam- i chyba się z tym pogodziłam

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Ja sie dzis o 3 obudzilam i jak sie rozbeczalam ze godzine nie moglam sie uspokoic, w koncu po 5 zasnelam
a dzis mnnie oczy szczypia :/

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Znowu nie spalam, obudzilam sie o 4.

Snilo mi sie,ze bylam gdzies tam i umialam zaczarowac skinheadów.... a pozniej oni sie odczarowali i wypowiedzili wojne punkom.

Irsin codziennie rano czekam na Twój sen trzeba to gdzieś dla potomnych zapisać

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Trudno Was nadrobić więc się nie będę szczególnie strać (wybaczycie?)

wklejam nasz główny zakup
muszę się pochwalić
Super wózek fajnie że już macie z głowy

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
ja też płacę za wyniki i mnie to wkurza. a to że wybrałam lekarza prywatnego-na NFZ mieli mnie w d...Kogo obchodziła moja tarczyca?moje słabe wyniki?nikogo.jak zapłaciłam to i owszem. A wiadomo dziecka ryzykować nie będę. Błędne koło. Za ta kasę kupiłabym drugą wyprawkę. Nie życzę sobie żeby pobierali mi składkiMoże za przyjęcie do szpitala też mam zapłacić?
Ja rozumiem podziękować za miłe słowo i cierpliwą opiekę ciastem i kawą. Ale 600-1000 zł w kopercie to już chyba coś nie halo!!!!ehhh
Naprawdę mnie to wkurza nieziemsko. A człowiek nic zrobić nie może!
Ja dochodze do wniosku że moja, świadomie na początku wybrana, prywatna opieka i poród wyniesie mnie niewiele więcej niż panstwowa z łapówkami... a o ile mniej stresów... i mam szczęście że poród tylko 1000zł kosztuje-a może on przebiegac jak tylko sobie zażyczę
Przynajmniej w tym temacie jestem spokojna

Cytat:
ehh idę sprzątac to co zostało po imprezie - ale chyba jeszcze raz pooglądam słodkie rzeczy dla dzidzi kltóre dostaliśmy w prezentach - będe ja przebierac co 15 minut dosłownie tyle tego mam
Gratuluję!!! Szczęścia na Nowej Drodze Życia i zdrowego Dzidziusia

i pochwal się koniecznie sukienką i prezentami-czekamy na foty!

Cytat:

Gratuluję! i po cichu się przyznaję że też tak mam ale i tak ich nie noszę bo z tylka się zsuwają-nie mam pojęcia jak mężczyzni z wielkimi brzuchami noszą spodnie-że im się nie zsuwaja

Kretencja na pewno komórka się rozładowała-luzik-nie zamartwiaj się a zajmij się czymś żeby szybciej czas minął

W ogóle to dzien dobry

Od 2 dni z TZ mamy akcje naprawiania naszych stosunków i delikatnego wyjasniania pewnych nieporozumień...na razie jest spoko
Ale musimy oboje zadbać o siebie nawzajem bo przez te wszystkie żale zupełnie się oddaliliśmy... No i delikatnie planuję prace na najbliższe miesiące aby ze wszystkim zdążyć, a TZ powoli godzi się z myślą że mam rację że trzeba wziąć d.pę w troki i zabrać się za robotę

To idę sprzątać i robić obiad - MUSSAKA dziś

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 13:50   #2231
kootekk
Zakorzenienie

sereniti ja nie wiem co ty od siebie chcesz ale jestem przekonana ze byłaś piekną panna młodą piekna kobietka z ciebie a ten włos świetny kolor
a rzeczy dla dzidzi wszystkie świetne

Stary 2010-08-28, 13:51   #2232
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
wywalaj wszystko, po co masz to zbierac i magazynowac- WYWALAJ!
WYWALILAM YEEEEEEEEEEEE skonczylam szafke jedna i jestem w szoku ze tam tyle tego bylo do wyrzucenia mam 5 workow nasmieci SZOK

Na dzis koniec bo padam, wieczorem lazienke machne

Cytat:
Irsin no jedzenia było mnóstwo ciast najróżniejszych wszystkie pieczone przeze mnie mamę i babcie - jakoś do kupnych nie mam zaufania a potem to był grill i mnóstwo sałatek - mogłam się popisać bo uwielbiam takie rzeczy pichcić fakt że 2 dni stałam w kuchni ale opłaciło się tylko że mnóstwo zostało bo jak wspominałam nastawiałam się na 2 pary z dziećmi więcej.... szkoda słów na rodzeństwo tżta ale jak chcą pieniędzy - a ciągle chcą - to wiedza gdzie szukać

zdjęć strikte ze ślubu nie mam na razie ładnych - czekam na fotki od rodzinnych paparazzi - czyt moje siostry ale wkleję kilka ciuszków co dostałam i siebie w bluzce którą dała mi w prezencie siostra - słodziutka z dzidziusiem na brzuchu. nie wystraszcie się mojej gęby - powiem szczerze że sama siebie nie poznaje z twarzy nawet babka w urzędzie patrzyła podejrzanie na mój dowód bo zawsze na twarzy byłam szczupła a tu taki księżyc w pełni
Ale ciuszki Ta pierwsza fota.. boskie a skarpetuchy .. super i mama sliczna

Teraz sie pomaluje, wyrzuce to wszystko, niedlugo formula 1 a ze slonce wylazlo (ciekawe na jak dlugo, to pojde do tego dajsmana..)

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 13:54   #2233
mallinka
Zadomowienie

Sereniti świetnie wyglądasz a te buciki-krówki wszystko jest cudowne chyba dziś zrobię porządek na pólce z rzeczami Bartka bo na pewno ktoś zrobil bałagan...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 13:56   #2234
kretencja
Zakorzenienie

Mąż dotarł Coś dziwnego jest z tym telefonem, bo nie był rozładowany
Idę na obiad

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 14:13   #2235
Anecka
Zakorzenienie

Smacznego wszystkim obiadowiczkom Ja tez wcinam makaronik z serem topionym, od jakiegos czasu moje ulubione danie

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 14:26   #2236
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:

gdzie te kilogramy? 16?

nie widac, naprawde- nie lukruje ani nic- wygladasz bardzo ladnie!!!!
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 14:37   #2237
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
jesli chodzi o opinie dotyczace szpitali to ja ich nie czytam , wg mnie zawsze bedzie jednej cos pasowalo a druga bedzie na to samo narzekac i odwrotnie. Jak rodzilam pierwsze dziecko to polozna byla niemila, meza nie bylo i rodzilam w boksach z dwoma innymi babkami i generalnie latalo mi to kolo teraz tez zamierzam rodzic w tym samym szpitalu, ja tam ide w konretnym celu a nie zaprzyjazniac sie z personelem
Popieram Odbebnić swoje i jak najprędzej do domku z powrotem
Cytat:
Też już mnie to denerwuje

na początku ok, pierwsza ciąża więc płaci się za byle g...no

ale teraz jak przy następnych wizytach zostawiam 100zł bo się miejsca skończyły z NFZ to mnie jasna cholera strzela!!
napewno w szpitalu żadnej kasy nie zostawię
a paranoją jest dla mnie dawanie w łapę przed samym porodem
Oj mnie to w ogóle krew zalewa jak slyszę o jakimś "dawaniu w łapę" najpierw to bym prześwięciła tego co daje a dopiero potem tego co bierze - bo niestety taka prawda, ze ludzie sami ich tak nauczyli, ze non-stop koperty pchają

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
podliczyłam zakupy u sprzedawcy r_p77 i wyszło mi 323 zł plus wysyłka
no to zaszalałaś
Cytat:
tak się denerwowałam rodziną tżta a w końcu ...nie przyszli!!! jego siostra i brat olali sprawę nawet nie zadzwonili nie przepadam specjalnie za ich towarzystwem to fakt ale coś takiego? oczywiście jego matka była ale w obecnosci mojej licznej familii nie odważyła się na otwarty atak co nie znaczy że nie próbowała - WSZYSTKO co powiedziałam było przez nią negowane każda kwestia - nawet miała czelnośc wykłócac się ze mną na tematy zwiazane z hodowlą zwierząt - kuźwa a skad ona niby sie na tym zna ja chyba jako zootechnik wiem lepiej? no ale starałam sie byc miła i wszystko z uśmiechem na ustach. za to moja babcia była genialna - jako ze najstrasza potrafiła tak ją zgasic pare razy że skończyła z głupimi tekstami oczywiście czepiała się też moich rodziców i sióstr ale nikt nie traktował jej gadania poważnie i w koncu zamęczała gadaniem kuzynkę tżta -aż żal mi było dziewczyny

niestety obejrzałam kilka swoich zdjęc ze ślubu i jestem przerazona - wiem że te moje 16 kg na plusie to nie poszło w mózg ale wyglądałam jak baleron! ehh no trudno w sumie na co miałam liczyc biorąc ślub w 7 miesiącu ciąży. całe szczeście ze w sukienkę weszłam

GRATULUJĘ !!!

Ech, teściowa (razem z rodzinką) to w prezencie ślubnym powinna wsiadać w rakietę i lecieć na księżyc
Cytat:

jak ty to zrobiłaś Mnie się marzy, żeby je ubrać kilka tygodni po porodzie - teraz to by mi pewnie tylko do kolan weszły
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 14:37   #2238
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
WYWALILAM YEEEEEEEEEEEE skonczylam szafke jedna i jestem w szoku ze tam tyle tego bylo do wyrzucenia mam 5 workow nasmieci SZOK

Na dzis koniec bo padam, wieczorem lazienke machne

A z ta łazienką to daj sobie już spokój - miałaś ODPOCZYWAĆ !!!
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Mąż dotarł Coś dziwnego jest z tym telefonem, bo nie był rozładowany
Idę na obiad
Pewnie nie miał zasięgu - dobrze, że wszystko już jasne

U mnie dziś na obiad "Danie z woreczka - karkówka z ziemniakami" z Winiar (pomysł na...) tylko zamiast karkówki kupiłam szynkę wp. bo była taka ładna chudziutka - mam tylko obrać ziemniaczki, pokroić je, pokroić cebulę i mięso i wrzucic do piekarnika ale jakoś nie mogę się zmobilizować - nic mi się nie chce

A ja dzis znalazłam w szafce łańcuszek, który dostałam od tż na 17 urodziny i jakoś tak mi się fajnie zrobiło i na wspominki mnie wzięło
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 14:45   #2239
79 Marta
Wtajemniczenie

Witam u mnie nastrój ciut lepszy, bo mąz ma wolne, a on działa kojąco
przyznam , ze poczytałam "po łebkach", ale postaram się nawiazać:
seriale- ja oglądam , ale seriami, nie lubię czekać. Przedtem oglądałam tylko w wakacje- o tak poleciały seriale : Seks w wielkim mieście, Ally McBeal, Gotowe na wszystko, Przyjaciele. Obejrzałam wszystkie serie pewnie do nich wrocę.
opinie na necie- ja na nie patrzę z DUŻYM przymrużeniem oka, o moim lekarzu tez są przeciętne, a nie zamienilabym go na żadnego innego. Bardziej sugeruję się doświadczeniem znajomych, które mają doswiadczenie z danym lekarzem, szpitalem. Wiadomo, że ktoś może mioec gorszy dzień lub mieć zmierzłe podejście do świata i już opinia leci.
Serenti wszystkiego najlepszego

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-08-28 o 14:46
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 14:48   #2240
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Thumbs down Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:

nie komentuje.... W OGOLE

musisz wiecej jesc!!!!!!!
Stary 2010-08-28, 14:49   #2241
79 Marta
Wtajemniczenie

aaaaaaaa zapomniałam się pochwalić, że wylicytowałam wczoraj owieczkę z bijącym serduszkiem za 46 zł
Stary 2010-08-28, 14:53   #2242
kootekk
Zakorzenienie

irsin ale ja jem i to duzo, a pozatym przytyam juz 11 kg tylko ze najwidoczniej mam je w brzuchu i cyckach

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Marta owieczki są superr ja chciałam z moja spac, ale nie bede taka i michałkowi ja zostawie

Stary 2010-08-28, 15:00   #2243
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
irsin ale ja jem i to duzo, a pozatym przytyam juz 11 kg tylko ze najwidoczniej mam je w brzuchu i cyckach

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Marta owieczki są superr ja chciałam z moja spac, ale nie bede taka i michałkowi ja zostawie

nie wierze! musisz jesc wiecej
Stary 2010-08-28, 15:26   #2244
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość

Oj mnie to w ogóle krew zalewa jak slyszę o jakimś "dawaniu w łapę" najpierw to bym prześwięciła tego co daje a dopiero potem tego co bierze - bo niestety taka prawda, ze ludzie sami ich tak nauczyli, ze non-stop koperty pchają

Dla mnie to taki PRL no bo przecież trzeba dać! (bo co? nie urodzisz?)
ja już znam taki przypadek opłacenia lekarza i położnej oczywiście na lewo a potem dla personelu prezenty i to nie małe.... oczywiście też był wykupiony pokój i dodatkowe łóżko (chociaż to legalne)
jak policzyli to w szpitalu zostawili kilka tysięcy!!
oczywiście wszyscy w rodzinie musieli wiedzieć o tym wydatku
skwitowałam tylko że jeśli jest kogoś stać to idzie do prywatnej kliniki a nie daje w łapę

co do lekarzy to też nie mogę narzekać na każdej wizycie USG
ale co z tego chodziłam z NFZ a teraz co miesiąc się okazuje że już nie ma miejsc a pan doktor przyjmuje prywatne- 100zł wizyta
a jak mi się nie podoba to mam iść gdzie indziej- tylko ciekawe gdzie? kto się podejmie prowadzenie ciąży po kimś i to dalej niż w połowie? a jeśli nawet mi się uda to jest tylko jeden lekarz- u którego się leczyłam kilka lat i przy pobraniu cytologii używał zwykłych patyczków co dawało Igrupę
jak zmieniłam gabinety to nagle wyszła III oczywiście płacz i zgrzytanie zębami...
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 15:29   #2245
dzasta110
Wtajemniczenie

z zazdrości dla Kootkaa poszłam zmierzyć swoje spodnie i wiecie co?? założyłam uda w takim stanie jakim były, dupsko i biodra troszkę większe, bo suwaka nie zapięłam więc JA SIĘ TAK NIE BAWIĘ!!!

w końcu zrobiłam zakupy na allegro wcześniej pisałam, że podliczyłam, ale przed chwilą 23 razy klikałam "kup teraz" od razu humor lepszy

serenti - ładnie wyglądasz i głupot nie gadaj ubranka słodkie, a skarpeteczki z prosiaczkiem Ci chyba buchnę o!!! patrz, patrz ptaszek leci

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 15:37   #2246
ona1010
Raczkowanie

Weronisia- mam wielka prosbe do Ciebie, kiedys wstawialas fotke wozka dla maluszka, prosze, czy moglabys wstawic ja jeszcze raz i napisac jaka to firma to poszukam sobie w necie i gdzie go kupilas ?
Wydaje mi sie, ze w Polsce sa ladniejsze i wygodniejsze wozki dla maluszkow, a tu objezdzialm juz kilka sklepow i nic nie moge znalesc, wszystkie wydaja mi sie takie waskie i male, a Twoj bardzo mi sie podoba.
Dziekuje
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 15:56   #2247
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Dla mnie to taki PRL no bo przecież trzeba dać! (bo co? nie urodzisz?)
ja już znam taki przypadek opłacenia lekarza i położnej oczywiście na lewo a potem dla personelu prezenty i to nie małe.... oczywiście też był wykupiony pokój i dodatkowe łóżko (chociaż to legalne)
jak policzyli to w szpitalu zostawili kilka tysięcy!!
oczywiście wszyscy w rodzinie musieli wiedzieć o tym wydatku
skwitowałam tylko że jeśli jest kogoś stać to idzie do prywatnej kliniki a nie daje w łapę

co do lekarzy to też nie mogę narzekać na każdej wizycie USG
ale co z tego chodziłam z NFZ a teraz co miesiąc się okazuje że już nie ma miejsc a pan doktor przyjmuje prywatne- 100zł wizyta
a jak mi się nie podoba to mam iść gdzie indziej- tylko ciekawe gdzie? kto się podejmie prowadzenie ciąży po kimś i to dalej niż w połowie? a jeśli nawet mi się uda to jest tylko jeden lekarz- u którego się leczyłam kilka lat i przy pobraniu cytologii używał zwykłych patyczków co dawało Igrupę
jak zmieniłam gabinety to nagle wyszła III oczywiście płacz i zgrzytanie zębami...

ja trafilam na bdb lekarza, nie pracuje w moim miescie w szpitalu - przyjmuje w jednej przychodni na NFZ.
Pracuje w dwoch mniejszych szpitalach poza miastem i powiedzial mi zebym rodzila w razie czego u niego bo w moim miescie jak zobacza w karcie ciazy,ze nie chodzilam prywatnie do zadnego pracujacego w szpitalu to nie beda sie mna przejmowac
po czym dodal,ze lekarze sa glupi

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
z zazdrości dla Kootkaa poszłam zmierzyć swoje spodnie i wiecie co?? założyłam uda w takim stanie jakim były, dupsko i biodra troszkę większe, bo suwaka nie zapięłam więc JA SIĘ TAK NIE BAWIĘ!!!

w końcu zrobiłam zakupy na allegro wcześniej pisałam, że podliczyłam, ale przed chwilą 23 razy klikałam "kup teraz" od razu humor lepszy

serenti - ładnie wyglądasz i głupot nie gadaj ubranka słodkie, a skarpeteczki z prosiaczkiem Ci chyba buchnę o!!! patrz, patrz ptaszek leci

wy jakies dziwne chyba
ja tez zaraz pojde sprawdzic))
Stary 2010-08-28, 15:57   #2248
sereniti
Zakorzenienie

wielkie dzięki dziewczynki za miłe słowa
Irsin te 16 kg to poszło w uda i tyłek - na szczęście na zdjęciu tego nie widać ja swoich spodni sprzed ciąży i na kolanach się zatrzymują
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 15:58   #2249
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

O, a ja mam na suwaczku 31 tydzien juz
Stary 2010-08-28, 16:08   #2250
kootekk
Zakorzenienie

dzasta

ona ja nie weronisia ale wiem ze ma wozek Hartan model to chyba RACER i kupiła go na ebay (jesli dobrze pamietam)

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

irsin czyli 31 skonczony i jestes w 32 i razem z tym 8 miesiac!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości