Na czym oszczędzamy,z czym szalejemy? - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-28, 12:11   #661
Ponura
Wtajemniczenie

Dot.: Kupowanie jakich produktów uważacie za zwykłą stratę pieniędzy?

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
Dla mnie czystą głupotą jest kupowanie nowinek technicznych jak tylko pojawią się w sklepach, wiadomo, że za chwilę wejdzie coś nowego, lepszego na dodatek w korzystniejszej cenie.

Co kto lubi, ale masz rację.

Co do produktów codziennego użytku nie ma takich, na które żałowałabym pieniędzy. Wodę piję tylko butelkową, nieprawda, że kranówa czy najtańsza z biedronki mają ten sam smak co np. Żywiec.

Poważnie pijesz Żywca? Łojeju dla mnie ona właśnie ma paskudny smak. Musi być albo Nałęczowianka albo Cisowianka.

Śmierdzą metalem i są paskudne w smaku a na dodatek to zabójstwo dla moich nerek. Papier toaletowy - wolę wydać więcej i kupić lepszej jakości. Po pierwsze są większe rolki, po drugie jest grubszy więc zużywam mniej a po trzecie nie mam pyłków na podłodze. Najtańsze patyczki mogą utkwić w uchu.

Ani razu mi się to nie zdarzyło.

Najtańsze wkładki higieniczne się odklejają, a worki do śmieci są cienkie co wróży rozsypaniem śmieci na klatce schodowej.

To o tych workach to akurat prawda.

Używanie mydła w kostce to pozorna oszczędność - trzeba kupić dobrze nawilżający balsam, żeby skóra była w dobrej kondycji. Generalnie w rzeczach codziennego użytku wyznaję zasadę - droższe = lepsze.
Z tym mydłem to chodzi Ci o golenie nóg, czy po prostu mycie? Zresztą - ja i tak używam balsamu, więc nie zwiększa to wydatków.

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 12:20   #662
Dagusiac
Zakorzenienie

Ponura ja właśnie Cisowianki nie mogę zmęczyć Smak i zapach mi nie podchodzi, podobnie jak Dobrawa czy coś takiego.

A patyczki to wiem z autopsji, że potrafią utknąć
Stary 2010-08-28, 12:27   #663
kalina121
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
Ponura ja właśnie Cisowianki nie mogę zmęczyć Smak i zapach mi nie podchodzi, podobnie jak Dobrawa czy coś takiego.

A patyczki to wiem z autopsji, że potrafią utknąć
Że niby jak utknąć,wacik się zsuwa z patyczka czy jakoś inaczej pytam,bo nigdy mi coś takiego nie przetrafiło się.
Zato miałam hardcorową sytuację z tamponami(tymi lepszymi,żeby nie było-OB) urwał mi się sznurek przeżyłam chwilę grozy
kalina121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 12:28   #664
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość

Przerażacie mnie piciem wody prosto z kranu, nie brzydzi Was ten chlor, przecież ta woda po prostu śmierdzi chlorem
Przecież to zależy kto gdzie mieszka u mnie wodajest bezbarwna, klarowna i zapach ma bardzo słabo wyczuwalny. Boże dziewczyny skoro wyniki badań mówią że woda jest zdatna do picia prosto z kranu to naprawdę nie rozumiem waszego oburzenia
Stary 2010-08-28, 12:32   #665
visionAM
Zakorzenienie

Ja w Krakowie wody prosto z kranu się nie napiję, ale w moim rodzinnym domu jak najbardziej więc popieram Cyśkę - wszystko zależy od tego, gdzie kto mieszka...
A woda ze studni u mojej babci to już w ogóle bajka
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 12:37   #666
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalina121 Pokaż wiadomość
Że niby jak utknąć,wacik się zsuwa z patyczka czy jakoś inaczej pytam,bo nigdy mi coś takiego nie przetrafiło się.
Dokładnie tak, wacik zsuwa się z patyczka i zostaje w uchu, czasami trudno jest go potem wyciągnąć
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 12:41   #667
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Ja w Krakowie wody prosto z kranu się nie napiję, ale w moim rodzinnym domu jak najbardziej więc popieram Cyśkę - wszystko zależy od tego, gdzie kto mieszka...
A woda ze studni u mojej babci to już w ogóle bajka
A ja w Warszawie się nie napiję bo kiedy siostra wynajmowała tam mieszkanie to woda była żółta Teraz mieszka gdzie indziej, woda jest bezbarwna, ale a ić ty - nie napiję się, trauma mi pozostała, nawet pies tam żłopie cisowiankę
Stary 2010-08-28, 12:42   #668
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
Przecież to zależy kto gdzie mieszka u mnie wodajest bezbarwna, klarowna i zapach ma bardzo słabo wyczuwalny. Boże dziewczyny skoro wyniki badań mówią że woda jest zdatna do picia prosto z kranu to naprawdę nie rozumiem waszego oburzenia
Ja powtórzę swój wcześniejszy post- ok, woda zdatna. A rury, którymi leciała? Stare, zardzewiałe... przecież to ohydne
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 12:50   #669
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Ja powtórzę swój wcześniejszy post- ok, woda zdatna. A rury, którymi leciała? Stare, zardzewiałe... przecież to ohydne
Więc skoro te rury sa takie bee to w czym myjesz owoce i warzywa? Chyba nie w mineralnej?
Stary 2010-08-28, 12:54   #670
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Więc skoro te rury sa takie bee to w czym myjesz owoce i warzywa? Chyba nie w mineralnej?
Pewnie, że nie w mineralnej Ale wodę wcześniej gotuję, bo przynajmniej wrocławska jest tak cuchnąca chlorem, że potem ten chlor czuć.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 12:58   #671
visionAM
Zakorzenienie

Acha no chyba, że tak....
ja tam myję w wodzie z Kranu, chociaż rewelacyjna nie jest.
Ale jakbym miała się przejmować jakie to zarazki żyją w rurach to bym zwariowała nie jestem wychowana w hermetycznej bańce, jakoś przeżyję, przecież organizm trzeba uodparniać na rożne bakterie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-28, 13:40   #672
Angel28
Rozeznanie

Hej kobietki dołączam się do tematu
więc na co szkoda pieniędzy
na gry do konsoli TŻ
na zbyt przesadnie drogie kosmetyki np dostałam prezencie hydrazen i był do kitu wysuszył mi skórę na wiórka a ziaja niby kioskowa ale zadowoliła moją skóre z tuszem również kupowałam drogie ale znalazłam tani essence multi action różowy i zaraziłam nim koleżanki z klasy i sa zadowolone z niego
z podkładem rożnie
jeżeli chodzi o jedzenie czasem lubię zjeść kebaba ale to raz na pół roku to nie taki duży wydatek a pizzę mogę zrobić sobie sama ciasto też wolę sama zrobić niż kupić
papier do tyłka to melodia biedronkowa mydło w w płynie również z biedronki z szamponami róznie odkryłam timoteia odbudowującego i jest tani i służy mi odzywek nie kupuje drogich zadowala mnie lorys z auchana i bioetica oraz kallos
lecz ze słodyczami to różnie lubię chrupki z biedronki laysy to jak mama sama kupi
cienie do powiek wolę z vollare służą mi i nigdy nie narzekam na nie są świetne za to na perfumy nie oszczędzam nie lubię podrób wole oryginał
również nie kupuje torebek na targu tzn damskich mam z nimi złe doświadczenia i drażnią mnie te tandetne podróby DG LV diora itp nie stać mnie na nie wolę kupić w adidasie lub jakimś housie mam z tych firm i jestem zadowolona również nie kietórzy zadłużają się by kupić sobie coś drogiego z tych firm to dla mnie paranoja brać 10tys kredytu na torbę czy coś innego również nie dam za spodnie niby jeansy z targu 70 zł (chyba że tak jak ostatnio trafiłam na okazję za 28zł )wolę dołożyć i mieć porządne ze sklepu lubię fishbona hmm telefon mi się telefon nudzi po tygoni miałam 3dotykówki i tż się nimi podnieca ja mam stara 6030 po prostu obłędna jest jak dla mnie nawet na 3310 bym się połasiła dziś to rarytas a i mam jeszcze jedna poprostu jedna manie na zegarki ale oryginał co prawda nie chodzi o to że jest firma czy coś chodzi o trwałość ma oryginał z playboya może nie jakoś dużo ale nie mało ale sporo zapłaciłam ,wodą do picia zadowalam się z biedronki a i z lidla uwielbiam batoniki prawie jak mars czy coś tam są pyszne

Edytowane przez Angel28
Czas edycji: 2010-08-28 o 13:44
Angel28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 14:51   #673
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Angel28 Pokaż wiadomość
Hej kobietki dołączam się do tematu
więc na co szkoda pieniędzy
na gry do konsoli TŻ
na zbyt przesadnie drogie kosmetyki np dostałam prezencie hydrazen i był do kitu wysuszył mi skórę na wiórka a ziaja niby kioskowa ale zadowoliła moją skóre z tuszem również kupowałam drogie ale znalazłam tani essence multi action różowy i zaraziłam nim koleżanki z klasy i sa zadowolone z niego
z podkładem rożnie
jeżeli chodzi o jedzenie czasem lubię zjeść kebaba ale to raz na pół roku to nie taki duży wydatek a pizzę mogę zrobić sobie sama ciasto też wolę sama zrobić niż kupić
papier do tyłka to melodia biedronkowa mydło w w płynie również z biedronki z szamponami róznie odkryłam timoteia odbudowującego i jest tani i służy mi odzywek nie kupuje drogich zadowala mnie lorys z auchana i bioetica oraz kallos
lecz ze słodyczami to różnie lubię chrupki z biedronki laysy to jak mama sama kupi
cienie do powiek wolę z vollare służą mi i nigdy nie narzekam na nie są świetne za to na perfumy nie oszczędzam nie lubię podrób wole oryginał
również nie kupuje torebek na targu tzn damskich mam z nimi złe doświadczenia i drażnią mnie te tandetne podróby DG LV diora itp nie stać mnie na nie wolę kupić w adidasie lub jakimś housie mam z tych firm i jestem zadowolona również nie kietórzy zadłużają się by kupić sobie coś drogiego z tych firm to dla mnie paranoja brać 10tys kredytu na torbę czy coś innego również nie dam za spodnie niby jeansy z targu 70 zł (chyba że tak jak ostatnio trafiłam na okazję za 28zł )wolę dołożyć i mieć porządne ze sklepu lubię fishbona hmm telefon mi się telefon nudzi po tygoni miałam 3dotykówki i tż się nimi podnieca ja mam stara 6030 po prostu obłędna jest jak dla mnie nawet na 3310 bym się połasiła dziś to rarytas a i mam jeszcze jedna poprostu jedna manie na zegarki ale oryginał co prawda nie chodzi o to że jest firma czy coś chodzi o trwałość ma oryginał z playboya może nie jakoś dużo ale nie mało ale sporo zapłaciłam ,wodą do picia zadowalam się z biedronki a i z lidla uwielbiam batoniki prawie jak mars czy coś tam są pyszne
Moglabys napisac to po polsku? Nie wyzlosliwiam sie, ja naprawde nie mam pojecia, o czym ty piszesz...

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 15:05   #674

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
Moglabys napisac to po polsku? Nie wyzlosliwiam sie, ja naprawde nie mam pojecia, o czym ty piszesz...
Ja doskonale zrozumiałam Angel28, ale przecinki i kropki gdzieniegdzie umożliwiłyby łatwiejszy odbiór tekstu...
ville jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 20:24   #675
asia27100
Zakorzenienie

gdzieniegdzie?
ja tez mialam problem z odczytaniem tekstu angel, w polowie zrezygnowalam...

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 11:13   #676
tipsiara
Wtajemniczenie

e tam, ja zrozumiałam wszystko co napisała sama sobie przecinki dodałam
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 11:25   #677
squirrelqa
Zakorzenienie

Dla mnie stratą pieniędzy jest kupowanie co tydzień (lub dwa, nawet nie wiem, jak często to wychodzi) programów telewizyjnych. Przecież wszystko jest w internecie, jeśli ktoś ma telewizję satelitarną, to tam już w ogóle jest rozpiska na cały tydzień z opisem odcinków...
Niby małe pieniądze, ale tak kupować to co tydzień, to jednak wg mnie strata kasy.

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 14:57   #678
_vixen_
Zakorzenienie

A może niektórzy lubia sobie na kibelku poczytac program telewizyjny
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 15:03   #679
dobra_wróżka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
A może niektórzy lubia sobie na kibelku poczytac program telewizyjny
Lubią, lubią
dobra_wróżka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 15:30   #680
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Pokaż wiadomość
Dla mnie stratą pieniędzy jest kupowanie co tydzień (lub dwa, nawet nie wiem, jak często to wychodzi) programów telewizyjnych. Przecież wszystko jest w internecie, jeśli ktoś ma telewizję satelitarną, to tam już w ogóle jest rozpiska na cały tydzień z opisem odcinków...
Niby małe pieniądze, ale tak kupować to co tydzień, to jednak wg mnie strata kasy.
nie każdy ma internet i nie każdy ma satelitę
a teraz za 1zł możesz kupić program na dwa tygodnie więc rzeczywiście wielka strata kasy - 2zł miesięcznie
Stary 2010-08-29, 19:18   #681
kaledonia
zielony stworek

Nie było chyba wcześniej o płynie do płukania ubrań oraz płynie do mycia szyb- oba jak dla mnie zbędne zupełnie produkty.
Przecież w pralce tyle razy woda wypłucze proszek to po co jeszcze płyn Nigdy nie używałam i nie widzę konieczności.
Do mycia szyb wystarczy płyn do mycia naczyń i woda i efekt ten sam

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 19:28   #682
siarczan_sodu
Zadomowienie

Cytat:
Nie było chyba wcześniej o płynie do płukania ubrań oraz płynie do mycia szyb- oba jak dla mnie zbędne zupełnie produkty.
Przecież w pralce tyle razy woda wypłucze proszek to po co jeszcze płyn Nigdy nie używałam i nie widzę konieczności.
Żeby ciuchy się nie elektryzowały tzn nie lepiły do siebie i do człowieka
Stary 2010-08-29, 19:33   #683
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarczan_sodu Pokaż wiadomość
Ja nie płuczę w płynach do płukania (ale nie ze względu na oszczędność a ze względu że nie możemy znieść potem tych zapachów - jeszcze ja jak ja, ale mąż reaguje wręcz alergicznie) i nic mi się ani nie lepi ani nie elektryzuje.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 19:39   #684

O, co do płynów. Nie widzę sensu kupować firmowych płynów do płukania, które służą do m.in. nadania ładnego zapachu, co mam dzięki tanim płynom z linii produktów danej sieci sklepów.

Mnie szkoda byłoby pieniędzy na tanie buty, które wiem, że rozpadną mi się po jakimś czasie. Oczywiście są sytuacje, kiedy nie mam wielu pieniędzy i stać mnie jedynie na coś kiepskiego, a buty jakieś kupić muszę, bo nie mam w czym chodzić. Kilka razy tak się zdarzyło. Ale zawsze wolę poczekać, zebrać większą sumę i kupić coś porządnego.
ville jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 20:03   #685
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Pokaż wiadomość
Faktycznie, fortuna. 1 zł , a często są dodawane do dzienników czy innych pras codziennych.
Już widzę mojego ojca, który nie wie, gdzie komputer się włącza, leci do kompa, aby sprawdzić program telewizyjny

Cytat:
Widzisz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. U mnie woda jest jaka jest, i gdybym nie używała płynu do płukania tkanin, to ubrania nie dość, że elektryzowałyby się, że przy ubieraniu aż by iskry szły, to na dodatek łamałyby się wpół.
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 20:05   #686
piratka z karaibow
Przyczajenie

goooooooooooooooooooooooo ooooooooooool.!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
piratka z karaibow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 20:32   #687
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez siarczan_sodu Pokaż wiadomość
moje się nie lepią
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 20:38   #688
foxy123
Zakorzenienie

Co do wody kranowki z okolic Wroclawia- istna masakra!
Bylam jakis czas temu w Pieszycach/Dzierzoniow - wypilam tam herbate i malo co jej nie Sam chlor, nie pilam nigdy czegos tak okropnego!!!
Z racji,ze mam tam tez rodzine to zauwazylam pozniej,ze maja w kuchni takie 5l baniaki z woda ze sklepu

Przypomnialo mi sie tez jak jeszcze o tym nie wiedzialam, bolala mnie glowa i nalalam sobie szklane kranowki aby moc popic tabletke... osad chloru to chyba przez pol dnia zawisl mi na podniebieniu...
Stary 2010-08-29, 21:00   #689
siarczan_sodu
Zadomowienie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;21722226]moje się nie lepią[/QUOTE]

To tylko powód do radości
Stary 2010-08-29, 21:52   #690
uparta Marti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
O, co do płynów. Nie widzę sensu kupować firmowych płynów do płukania, które służą do m.in. nadania ładnego zapachu, co mam dzięki tanim płynom z linii produktów danej sieci sklepów.
mam swoj ulubiony płyn Global ktory kosztuje jakieś grosze w auchanie a jest świetny i wg mnie nie bije na głowe polskie lenory itp. bo niemeickie płyny to zupełnie inna bajka.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości