|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II
Położyłam małego i lece umyć włosy, a potem umyć podłogę. Jak sie mały obudzi jade z mamą do biedry. Tż dzis znów montaż więc przed 19 się go nie spodziewam. Z jednej strony wkurza mnie to, że tyle pracuje, a z drugiej to ma z tego kase. Rok temu pracował gdzie indziej 8 godzin dziennie, ale zarabiał połowę tego co ma teraz, albo jeszcze mniej. I wtedy jak kupiłam sobie czy jemu cos do ubrania to już do nastepnej wypłaty musieliśmy pożyczać od mojej mamy. Była wtedy bieda, ale bardziej napewno oszczędzałam niż teraz i bardziej cieszyłam się z tego, że sobie cos kupiłam. Bieda uczy pokory
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niti, chyba nie doczytałaś albo Ci umknęło: zaczynamy magisterki od października, a ślub jest już zaplanowany na lipiec 2011. Oczywiście, że z magisterek nie zrezygnujemy - nie chcemy robić przerwy. Ale będzie okruuutnie ciężko...
![]() |
#873 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
tzn oni sa spoko i gdyby nie ta kasa to nie mialabym do nich zadnego ale....jednak w tej sytuacji to obojgu nam sie odechciewa jakichkolwiek kontaktow z nimi teraz jak nie pracuje to wystopowali ale wczesniej pozyczanie kasy miesiac w miesiac i to nie 50-czy 100 zl ale zdazalo sie ze nawet 500 zl bylo na porzadku dziennym, czesc oddawali a czesc nadal wisza i pewnie juz nigdy nie oddadza tak juz maja, wiecej dlugow niz zarobkow cale szczescie, ze moj Tz w tej kwestii sie w nich nie wdal ani w jednym procencie i jest chlopak nie dosc, ze oszczedny to potrafi racjonalnie zaplanowac swe wydatki jednak szlak mnie trafial, ze my pracujemy i zamiast sobie odlozyc czy cos kupic to im pozyczalismy, cale szczescie jak juz pisalam- skoczylo sie to i nawet jak pojde w koncu gdzies do pracy to nie pozycze ani im ani nikomu juz ani zlotowki a co do zupy to nie przejdzie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Żona Idealna :)
|
Witajcie
![]() wczoraj nie było mnie tu cały dzień a dziś dopiero teraz weszłam.. Znów mam mnóstwo do nadrabiania ![]() Jak tylko będę po egzaminie to nadrobię wszystko.. Pozdrawiam.. buziole ![]() P.S. trzymajcie za nie kciuki we wtorek. Proszę już dziś bo nie wiem czy do wtorku tu zajrze ;/
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
ja miałam "małe" wesele, niby 50 osób a kasy i tak poszło multum, to są jednak dość poważne wydatki (suknia, fotograf, sala) lepiej chyba dysponować odpowiednią sumą niż później narazać się na jakieś niedociągnięcia. Przecież to jeden z najważniejszych dni w życiu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 | ||||||
Zadomowienie
|
I nie pojechalismy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze zyczenia ode mnie samych sytuacji wywolujacych usmiech na twarz i mniej zmartwien na codzien. Sto lat ![]() Cytat:
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj makaronowo serowa zapiekanka była, bo TŻ blaszkę kupił
![]() ![]() Ja napisałam notkę na bloga, dokończyłam mu mulinkę, herbatkę zaparzyłam i się nudzę. ![]()
#879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wydaje mi się, że nie doczytałaś najważniejszego, czyli tego, że ze ślubu zrezygnować nie mogą, bo już jest częśc zaplanowana. Ale co ja się tam będę produkować; niech więcej przyjdzie takich, które chcą człowieka zdenerwować i wielce swoje zdanie wypowiedzieć, ale oczywiście nie dotyczącego tematu wątku, tylko tak aby popaplać sobie, że muszę znów ciuch kupić itd itp Cóż faktycznie chyba aaby miała rację, że wątek zdecydowanie odbiega od tematu.
![]() |
#880 |
Wtajemniczenie
|
ja tez sie nudze i wpadam nawet na całkiem dobre pomysły od tej nudy. Wymyśliłam sobie sposób na oszczędzanie
![]() - zawsze na początku miesiąca co w tym miesiącu muszę kupić np. tabletki anty, soczewki, wizyta u fryzjera, dojazdy do szkoły, paliwo - potem na dwa tygodnie będe planować obiady i kupię to co do nich potrzebne -codziennie będe spisywać inne wydatki A jak zostanie coś zaoszczędzone to połowe odłożymy, a drugą połowę wydamy na przyjemności ![]() ![]() - |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Rozeznanie
|
Moje wymarzone imiona dla dziewczynki : Marcelina i Blanka
![]() To prawda - najważniejsze żeby dziecko było zdrowe. Jeśli chodzi o ślub barierą jest u Nas oczywiście kwestia finansowa ... Jesteśmy już tyle lat ze sobą, mieszkaliśmy 3 lata Razem. Marzy mi się 2012 r ![]() ![]() Miłego weekendu, my dzisiaj nareszcie trochę się rozerwiemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
ja już po obiadku
![]() ![]() na jutro zaplanowałam robienie pierogów ![]() ![]() ![]() posprzątałam z grubsza mieszkanko, tj pościerałam kurze, odkurzyłam i umyłam podłogi, teraz jestem u rodziców i jak wrócę to wezmę się za sprzątanie kuchni i łazienki byliśmy z Tż na zakupach i poszło 70 zł ![]() macie bardzo dobry pomysł z tym rozpisywaniem obiadów na cały tydzień czy na dłuższy okres czasu, muszę ten plan wcielić w życie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja wtrące swoje 5gr ![]() ![]() ![]() w obydwu tych miejscach jest kameralnie i naprawde miło ![]() ze spokojnym sumieniem polecam ![]() Edytowane przez nurek119 Czas edycji: 2010-08-28 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
kobieta za ladą
|
ehh u mnie leje ale byłam w teso kupiłam pare rzeczy
![]() ![]() ![]() ja miałam"wesele" na 20 pare osób(mniej niż 25 ![]() ![]() ![]() dziś zaplanowaliśmy wieczor dla nas zobazcymy może uśnie ![]()
9 lipca 2014 godzina 2 .00 -------- 20.04 2015---świat się zatrzymał ![]() trzeba dzisiaj nie mieć czasu Edytowane przez dudipopka Czas edycji: 2010-08-28 o 17:29 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na jutro zostanie mi jeszcze obiad z dzisiaj - tilapia w sosie koperkowym i surówka z kiszonej kapusty. ![]() ![]()
![]() |
#887 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A poza tym migrena cały dzień mnie męczy, dlatego mnie nie ma. Przepraszam, nie wypowiem się na każdy temat. Wracam do łóżka - choć i tak nawet zasnąć nie mogę. Wzięłam już dziś dopuszczalną dawkę p/bólowych i nic - boli z każdą minutą coraz bardziej ![]() ijaa, gratuluję Kochana! - bo chyba jeszcze nie zdążyłam. Jestem z Ciebie dumna! ![]()
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tż na migreny łyka solpadeine i ibuprom w kapsułkach I sobota zleciała nie wiadomo kiedy, pewnie niedziela tez taka będzie i znów nieszczęsny tydzień w pracy ![]()
![]() |
#889 |
kobieta za ladą
|
abby nie martw sie prosze
![]() ![]() ![]() wiem jak jest my sami robiliśmy wesele i to nic ze mój zaczął prace od kwietnia(a wesele w pazdzierniku) mieliśmy przeboje(typu jak nie będzie orkiestry czy dj to ja nie przyjde--teściowa ![]() mówie ci nosek do góry ![]()
#890 |
Wtajemniczenie
|
My też bardzo byśmy chcieli wziąć ślub, ale ze wzgl na finanse nie możemy, napewno nie w tym roku, może za rok. U nas jak ksiądz chodził po kolędzie to powiedział nam, że pieniądze do ślubu nie są potrzebne. Tak, jasne, a on mi da ślub za darmo i organista za darmo zagra, a ubiore sie w jeansy i top.:/ My planowaliśmy ślub na 40 osób i to wyjdzie jakieś 10 tys. Moja mama pow, że da nam połowę, a drugą musimy sobie uzbierać. Teściowa też coś da jak wyjdzie z długów. Prawda jest taka, że nie jestem w stanie uzbierać tych 5 tys. Tż ma umowe tylko na rok, więc czekamy aż dostanie w 2011 na stałe i wtedy kredyt i ślub. Ale do tego czasu wszystko może się zmienić. Ehhh dlaczego młodym jest tak ciężko
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oczywiście zrobimy wszystko, co w naszej mocy i zrealizujemy nasze marzenie! Bo komu ma się udać, jak nie nam, SPD?! ![]()
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
Aaby głowa do góry
![]() ![]() ja trochę posiedziałam u rodziców i byłam z koleżanką na gorącej czekoladzie ![]() teraz sprzątam łazienkę i zaraz idę do wanny zrobić sobie małe SPA i się zrelaksować ![]() ale zimno się u mnie zrobiło, normalnie jesień jak nic a w poniedziałek u mnie zapowiadaja tylko 14 stopni jakoś nie wyobrażam sobie tego no ale niestety już się trzeba przestawić na niższe temperatury |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry wszystkim SPD
![]() tak was czytam i pomimo, że jest wam ciężko to potraficie jedna drugą pocieszyc i naprawde podbudowac na duchu.Nie często się udzielam ale takie problemy jak i was dotykają i mnie w mniejszym bądź większym zakresie to wasze porady dla innych SPD biore dla siebie i naprawde pomagaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest tak, bo się rozumiemy. Jeśli jest coś nie tak - mówimy wprost. I wiemy, że możemy na siebie liczyć ![]()
![]() |
#895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry dziewczyny nie jestem tutaj od początku, ale tak mogę śmiało stwierdzić po ponad tygodniowej obecności ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u nas już 2 msze leciały z góry, od 6 rano ![]() ale za to miałam śniadanie do łóżka ![]()
#897 |
Zakorzenienie
|
gratuluję, naprawdę. zdać za pierwszym razem to prawie cud
![]() ja uczyłam się jeździć latem, mój ośrodek był niezbyt dobry, instruktor gbur, zmieniłam na innego, a ten ciągle urlopował ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- ja też nie planuję na więcej. tylko najbliższe osoby jak już się zdecydujemy ![]() ![]() tym bardziej, że nas czeka hipoteka na mieszkanie jak wrócę do pracy ![]() w ogóle to mam mnóstwo wydatków ![]() pokończyło mi się dużo rzeczy spożywczych i proszek do prania ![]() ![]() Wiecie co, widziałam w Carrefour za 34 zł garnek z takim sitkiem- specjalny do frytek i chyba sobie go sprawię, bo póki co jedyny największy gar używam do frytek i takim oto sposobem nie mam do zupy ![]() ![]() ![]() ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-29 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
... 3cia msza...
![]() jak się wchodzi do łazienki to nieraz każde słowo słychać wyraźnie... ![]() No ja chciałam druciki i koraliki na kolczyki kupić, a tu oszczędzanie.
#899 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ja wczoraj byłam na małej imprezce wieczorem ale wydałam 50 zł no cóż jak na jakiś czas można... Tż o 6 pojechał na ryby ale pewnie niedługo będzie dzisiaj będę walczyć z tymi pierogami więc dopiję kawkę i biorę się do roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.