|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
Cytat:
ja już też pisałam, ze rocznic nie obchodzę, tzn. nie są dla mnie bardzo ważne, ale jak dla kogoś są (rodzina małża) to pamiętam zawsze wyznaję zasadę, ze jak mnie coś niewiele kosztuje (czyli żadnych wyrzeczeń), a komuś na czymś zależy to nie widzę przeszkód ![]() Cytat:
bo wie jakie to dla Ciebie ważne, a On jeszcze oliwy do ognia dolewa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jeśli chodzi o zęby - to ja myję zwykle po śniadaniu choć rozumiem jak ktoś myje od razu przy porannej toalecie, bo czuje się nieświeżo po nocy nie widzę powodu, zeby zmuszać innych do zmiany tego rytuału ![]() ale ja jem śniadanie od razu po wstaniu, więc to może dlatego ogólnie trzeba myć 2 razy dziennie, ale kiedy ten drugi raz wystąpi - przed wyjściem z domu ok 10 czy o 6 po przebudzeniu nie ma strategicznego znaczenia a już takiego twardego obstawania przy czynnościach zębowych nie swoich dzieci nie rozumiem zupełnie ![]() ale widać ten typ tak ma ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- megi, jako blondynka bardzo ładnie wyglądałaś
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
A ja nie mam siły na nic.
Obejrzałabym jakiś film. Poczekam, aż małż wróci to może coś razem obejrzymy Ola narobiła mi smaka na karmi malinowe ![]() Megi ja też uważam, że jako blondynka wyglądałaś bardzo ładnie. Grzywka chyba nie dla Ciebie i te ciemne włosy tez nie. |
|
|
|
#2403 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pmijam że wszelkie właściwości są wygotowane po takim czasie, a marchew to już w ogóle nie wnosi ani grama witaminy Cytat:
A wiesz że ja jakiś czas temu chciałam cię zapytać czy babcia nic nie radzi? ale jakoś cię nie było i mi wyleciało z głowy. A jakie to ciacha? Cytat:
Cytat:
Późnym popoludniem już nie pozwalam na spanie. Kąpiel i spania 19, 19:30 max. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio miałam cini minis, ale mąż jej wyjadł Cytat:
Cytat:
Obie sięgały stamtąd. Karo tam nie mieszka na co dzień, więc nie musi mieć aż tak przystosowanego mieszkania. Ja kupiłam dla dziewczyn.Przeczytałam skład.Woda,cukier trzcinowy i sok cytrynowy.Bez konserwantów. Ja nie jestem mega ortodoksyjną matką. Pytałam Karo czy Zu pije takie rzeczy, a że Zu żłobkowa to Karo też nie przesadza i nie miała nic przeciwko. Nie rozumiem, co złego jest w tej wodzie ? Kupiłam dziś taki domek dla L. Kompletuje już na przyszłe lato. Chwilowo złożyłam go i wstawiłam do pokoju Koniec sezonu i cena baaaardzo atrakcyjna.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-08-28 o 19:44 |
||||||||||
|
|
|
#2404 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
no wlasnie ![]() dzis nawet nie zadzwonil jeszcze....zreszta wie, ze nie ma po co, niech spada ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
co do wody....moj Eryk ja pije ale Marcelowi bym jeszcze nie dala, jeszcze w swoim zyciu sie tyle cukru naje i napije, ze przynajmniej teraz moge mu tego zaoszczedzic super domek - gdzie i za ile? moj Eryk uwielbia takie rzeczy, pewnie by sie z malym bili o niego sluchajcie musze zamowic jakies tanie krzeselko do karmienia bo tesciowa chce miec u siebie bo ciezko jej malego karmic na kolanach, myslalam o takim: http://allegro.pl/hit-cenowy-krzesel...189581906.html jest niedrogie i wyglada fajnie, co myslicie?
|
|
|
#2405 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w tym roku oboje zapomnielismy...... mama nam przypomniała ![]() podpisuje sie pod tym Cytat:
a gdzie kupiłas (na all?) i za ile? ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
jak nie chcesz przepłacic to moze drewniane tylko jakis inny wzór albo uzywane
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domek w Leroy Merlin za 114zł Uważam że to nie dużo bo jak szukałam na alle to ceny były kosmicznie ![]() A nie może nakarmić go na kolanach? ile jeszcze z tego będzie korzystał? Ja powoli będę robić przymiarki do stołu i u nas fotel pójdzie w odstawkę.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2407 |
|
Ola-Unhola
|
Kat, suuuper ten domek i za taką cenę
Może bym teściom podpowiedziała, bo urządzają teraz ten teren działkowy (dokupili ostatnio trochę lasu i łąki) i planują też coś dla wnuków zrobić. A może u moich Rodziców też by się wcisnęło razem z piaskownicą ![]() Ale na nic mój zapał pewnie, znając Wawę, nie będzie już tych domków
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka, domek super, naprawde okazja cenowa.
miałam z mężem do kina pojechać, ale juz sie chyba rozmyślił. w sumie kawał drogi mamy 40 km. moze jutro skoczymy. Oliwka zasneła. Teraz jak już ładnie sama chodzi to wszędzie mnie ciągnie. W domu podchodzi do mnie z czapeczką albo z bluzą i pokazuje ze chce iść na dwór. A tam wszystko ją ciekawi, trawa, kamyczki, gówienka na drodze A jak zobaczy kotka albo pieska to wpatruje się jak zaczarowana. Dzisiaj kupiłam jej chusteczke polarkową na głowę, taką jednostronną, bo tylko takie były za 4,99, drugą bawełnianą na szyję, bodziaka, i dwie bluzeczki z długim rękawem. No i te skarpetki takie mocno ogumowane. Zamiast ciapków bedzie miała. To wszystko w Baby Fancie. Poszłam najpierw do Smyka, ale tam to musiałabym conajmniej ze 200 zł zostawić. Śliczne rzeczy, ale drogie ze szok. Ale jakie cudne gumiaki wiedziałam dla niej, zaraz wam fotke wstawie. No i szlafroczek, cudny, to go chyba kupie w poniedziałek, kosztował 65 zł. Chyba ze na All znajde fajne tańsze jakieś. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-08-28 o 20:28 |
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Werka spi , ja zaraz ide sie kapac i mamy w planie filmik
![]() Unholy witaj przynajmniej troche odpoczelas......no moze psychicznie tesciowa cie wykanczala co do mycia zebow ja myje zawsze po sniadaniu, nigdy przed-jakos tak od malego jestem nauczonaaa mozesz uzupelnic galerie bo dalam wczoraj fotke do albumu ![]() myslalam dzisiaj ze padne ze smiechu-siedzimy u mamy w pokoju na dole a mala wedrowala po wszystkich pokojach i poszla do kuchni , slyszymy ze szafki ida w ruch , a Werka wraca do pokoju z wielkim bochenkiem chleba i gryzie jakby wyglodniala byla i tak zapamietala w ktorej szafce jest chleb ze pozniej znowu se wyciagnela bulke i jadla
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
a mam takie pytanko, może któraś z was chciałaby sprzedać nianie?
może ubiję z którąś interes, a jak nie to poszukam na alle.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
takie cudne widzialam za 50 zł. Najmniejszy rozmiar byl 22, a Oli nosi 20-21 więc nie wiedziałam czy nie będą za duże. Kasia, jaki ty rozmiar wziełas dla Laurki, taki jak nosi 21? czy wieksze sie kupuje takie buty?
Zresztą babcia Oliwki zaczeła marudzic, ze po co jej, nie przydadzą się itd. no i nie kupiłam. |
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja myślę że się przydadzą Ja kupiłam bo pamiętam jaką frajdę miałyśmy z siostrą jak mama nas wypuszczała po deszczu i chodziłyśmy po kałużach. Wzięłam je też z myślą o chlapie, jak temp w plusie i śnieg puści a będę chciała kawałek przejść z auta to szybciej ją rozbiorę z kaloszy niż z kozaków
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie też tak myślę, ale wiesz, babcia ma zawsze swoje zdanie. I tak jej pewnie kupie, bo właśnie jesień idzie, to przecież spodziewać się można deszczy, a chodzenie po kałuzach to wielka frajda.
No tylko z tym rozmiarem własnie nie wiem. nie wiem czy w takim większym rozmiarze dobrze się Oliwce bedzie chodziło. ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- parzyłam na All, nowe nie opłaca się kupowac bo z przesyłką tyle samo mnie wyniosą, chyba że uzywane jakieś trafie fajne. |
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Kalosze chyba ogólnie nie należą do najwygodniejszego obuwia.
Nie kupiłam ich z myślą o pieszych wędrówkach.Ale wiem że na pewno będę z nich zadowolona
|
|
|
#2415 |
|
Ola-Unhola
|
Kaloszki słodkie.
Ja kupię Antosiowi, ale takie z wkładką ocieplaną, bo jednak widzę po Bartku, że noga w samej gumie marznie i nie raz skarpeta wilgotna. Kasiu, ja niani nie sprzedaje, pewni długo nam posłuży. P4w, czeko, zaraz uzupełnię galerię. A propos tego tematu, to po pierwsze nie wszystkie z Was mają uzupełnione fotki, a po drugie zaczynają być przeciążone posty i za chwilkę, będę musiała je dzielić (po 2/3 osoby z fotkami), może teraz będziemy aktualizować co 2 miesiące np, albo co pół roku ![]() O o takich kaloszach myślę, kaczorki albo krokodyle: http://allegro.pl/show_user_auctions...84&gr_id=83661
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-08-28 o 21:13 |
|
|
|
#2416 | ||
|
Zakorzenienie
|
||
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2418 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() UnholyOne cieszę się, że wyjazd udany Nie lubię jak ktoś się wtrąca do wychowania cudzych dzieci, nawet jeśli są to dziadkowie ja myję zęby po śniadaniu i mała też bo razem szorujemy ![]() Cytat:
dlatego przefarbowałam na ciemniejsze żeby starzej wyglądać ale wszyscy mnie brali za małolatę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Domek fajny, Amela miała okazję się w takim bawić kiedyś, ale się bała ![]() Kat może ty coś wniesiesz do mojego image? Ty fachowiec od makijażu jesteś ![]() Cytat:
mój gnom już śpi a idobrze bo mi się z nim gadać nie chce ![]() O mamciu Wercia biedna głodna po domu chodzi Wojtusia kalosze Amelka sama usnęła w 3 min dałam jej nurofen bo zębole jej dokuczały. No i znów coś 2x miała biegunkę
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
megi moim zdaniem jako blondi nie wyglądałas jak małolata.
Za to z grzywką tak ![]() ja to moze bym chciała jak małolata wyglądać, no moze nie małolata, ale tak na 22-23 lata ![]() ide spać, moze jakis film obejrzymy z mężem. Dobranoc, do jutra Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-08-28 o 21:57 |
|
|
|
#2420 |
|
Ola-Unhola
|
megi, ja też jestem za blondem
![]() Idę juz lulu, dobrej nocki
|
#2421 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Martynka jest chyba najbardziej po tyłach ze wszystkich wątkowych maluchów ![]() Ciasteczka z otrąb pszenno-owsianych z serkiem domek suuper Cytat:
![]() megi blond ![]() unholy witaj ![]() Co do zębów - ja zaraz po wyjściu z łóżka pierwsze kroki do łazienki kieruję i chwytam za szczoteczkę .. ![]() Martynka mnie dzisiaj wymęczyła...ale byłam dzielna
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-08-28 o 22:44 |
||
|
|
|
#2422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stópka musi przejść przez ten nierozpinany "zakręt" w bucie moja teściowa wygrzebała skądś dwie pary kaloszy i te w rozmiarze Tomka ledwo wcisnęłam, za to te 2 rozmiary większe nosi z powodzeniem Cytat:
kochana, o to chodzi ![]() mój kochany małż pojechał właśnie po moją mamę do Świnoujścia - prom przypływa o 24 a wiadomo, ze niczym się nie dostanie do szczecina i biedny taki był śpiący, ale po teściową pojechał (w ubiegłym roku też ją przywoził) wróci pewnie ok 1.30 albo lepiej
|
|
|
#2423 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odkąd pamiętam zawsze wszyscy mnie brali za dzieciaka nawet po ślubie i dopiero po przyciemnieniu włosów dali mi spokój ![]() Cytat:
![]() He he nie daj się ![]() Spać mi się nie chce bo w dzień się zdrzemnęłam 2 godz
|
|
#2424 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko co ja tu jeszcze robię...idę spać, dobranoc żuczki ;-)
|
#2425 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kat myslalam, ze caly czas L to pije po prostu
mnie to jakis pech przesladuje ostatnio bieglam dzis za malym i wyrznelam stopa w sciane przy wyjsciu z kuchni, ale tak mocno, ze padlam na ziemie i lezalam i wylam, jeszcze nigdy tak sie nie udezylam, teraz maly palec i pol stopy spuchlo mi jak balon, nie moge ruszyc, nie moge chodzic, a maly palec zrobil mi sie tak siny, ze az fioletowy nie wiem czy nie zlamanyna dodatek przyjechala kolezanka, maly byl spiacy na maksa ale tatus go dwa dni usypial w naszym lozku i byla taka jzda zeby go uspic, ze koniec, zamiast posiedziec z kolezanka to walczylam z nim godzne, a tu nagle o 22 jak gdyby nigdy nic po calym dniu nie odzywania sie wpada TZ - mowi, ze przyjechal zjesc ![]() to mu powiedzalam, ze jak nauczyl tak syna zasypiac to niech teraz go uspi i poszedl, ja w miedzy czasie odgrzewalam jedzenie - jak go uspil to powiedzial cos w stylu, ze jakbym miala lepsze podejscie do dzieci to bym nie miala problemu a potem jeszcze foch, ze dostal za gorace jedzenie nosz kuzwa mac az moja kolezanka sie zdziwila, ze jakis dziwny jest kuzwa zawinil i zamiast skruche pokazac to zachowuje sie jakbym to ja cos zrobila oooo niee tak latwo nie popuszcze
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zachowania TZ nie skomentuję
|
|
|
#2427 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() a nogi w buta nie wloze wiec nie wiem jak jutro wyjde gdziekolwiek jeszcze rano rodzina przyjezdza
|
|
|
#2428 |
|
Wtajemniczenie
|
Svinecka zrób sobie okład z octu lub Altacetu a jak jutro się nie polepszy to na pogotowie
Po tym wszystkim co ostatnio ci wygaduje i tak cię traktuje jeszcze mu jeść odgrzałaś ![]() Już ja bym mu dała u nas jak jest kłótnia to każdy sobie jeść robi ![]() idę spać dobranoc babeczki
|
#2429 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie wiem wlasnie, ja jakas glupia jestem ale nie potrafilabym mu nie dac jedzenia, uwazam to poniekad za moj obowiazek
a jego obowiazkiem jest utrzymanie mnie i ciezko na to pracuje wiec nalezy mu sie zarlo ![]() to tak jakby on nie dal mi na zycie bo sie na mnie obrazil ![]() nie uznaje takich gierek zreszta...co by to dalo, jeszcze gorsza sytuacje
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie uznaje takiego obrażania się, ale z drugiej strony dlaczego nie mógł sobie odgrzać - było przygotowane przecież
![]() no ale ok, każdy ma swoje zwyczaje i zasady i jestem bardzo daleka od buntowania kogokolwiek, ale ja takiego modelu rodziny bym nie zaakceptowała to jest oczywiście tylko pozorne wszystko, bo prawda jest taka, ze sama bym sobie nie poradziła, ale czysto teoretycznie ... ![]() a tak na marginesie - powiedz TZ, ze na dziecko bardzo wpływa spokój i atmosfera w rodzinie - jeśli Ty jesteś zdenerwowana z jakiegokolwiek powodu (w domyśle wiadomo co i kto ), tata nie zachowuje rytuałów i ogólnie nie ma jako takiej stałości to potem są takie cyrki z zasypianiem - możesz mu wyłożyć jakie są jego zasługo w usypianiu małego (poza Twoim rzekomym brakiem podejścia) - oboje rodzice wychowują dziecko, a nie tylko Ty, pomijając funkcje wszystkich członków rodziny (on pracuje Ty prowadzisz dom) to albo jest tatą, albo nie i niech nie umywa rączek bo potem takie są tego efekty
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

i co ja mam kotletami z kury ich uraczyc? 

Od Męża wymagam tylko, żeby pamiętał o moich urodzinach (chociaż może to błąd
), no i teraz też Tymkowych. 

bo wie jakie to dla Ciebie ważne, a On jeszcze oliwy do ognia dolewa 

tylko troche zdjecia male
u mnie wszystko pochowane, ksiazki to Marci zjada na sniadanie 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale wszyscy mnie brali za małolatę