|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() lecę dziewczyny kąpać małego bo już powinnam zrobić to pół godz temu... nie da się na tym komputerze podłączyć mojego aparatu jutro idziemy na pierwszą wizytę do dziadków(moich rodziców) więc tam zrzucę fotki i załączę kilka
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
HD - ddzis ubralam cieniej spodenki, skarpetki, koszulka na krotki rekaw i cieniutki sweterek, a na to kombinezonik z polarku lekki...i byla cala zimna...w domku jak jest tak ubrana bez kombinezonu to placze ze jej zimno, nakruje kocykiem i juz oki
po kapieli spi w pajacyku a jak karmie musze przykryc kocykiem, ona po prostu zmarzluch jest, jak ma zimne stopki to kicha i ma czkawke, wiec ja ubieram, co zrobic...ona jak jej zimno to placze, albo jak cieplo to tez...ale dzis widzialam ze jej zimno w wzoku bo blada jak sciana byla ale moj TZ to taki zmarzluch wiec po nim to ma.Wiem, ze nie mozna przegrzewac dziecka, ale jesli nie jest spocona, nie ma potowek, ale za to zimne nozki, raczki i kark chlodny i czkawke dostaje, kicha to chyba jej za zimno....bo jak ja ubiore to nie placze...juz kilka razy to testowalam no i lubi ciepelko. Mala wykpana, zjadla i zasypia.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-28 o 20:43 |
|
|
|
#3003 |
|
Wtajemniczenie
|
A Moje dziecię właśnie pożarlo 155 ml odciągniętego mleka i zasypia u taty na rękach.. Zobaczmy na jak długo po całym dniu cudów.. jaszczka Jestem w szoku jak twój mały podnosi główkę! Mój to nawet w połowie tak nie pod. A Ja Juz schizuje..
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis jak zwykle po sobotnim obżarstwie, zawsze sobie pozwalamy z tz w weekend.
![]() jaszczka brawa dla Patryczka ja mam nianieLinka nie schizuj kochana , niektore dzieci poprostu nie lubia lezec i cwiczyc. i wszystko jest ok. Siala to nie tyle chodzi o karmienie z jednej piersi tylko zeby nakarmic do konca z jednej a dopiero wtedy mozna dac druga. trzeba pierwsza piers do konca oproznic poprostu. zeby dziecko zjadlo tresciwie. ale nie ma przeciwskazan do karmienia z dwoch justynacz, karolcia to mamy zmarźlaki ![]() Zosia spi od pol godzinki, a dziewczynki z okazji ostatniego weekendu wakacji maja dzis kino wieczorne, po kolacji zrobilam im popcorn i maja wieczorna bajke z rodzicami. taka rozpusta na koniec. i w nagrode za dobre zachowanie. normalnie o tej porze juz spia
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-08-28 o 21:09 |
|
|
|
#3005 |
|
Wtajemniczenie
|
hej! sorki, ze nie sie nie odzywalam, ale byla u mnie mama od wczoraj i dopiero nadrobilam
![]() co do ubierania, ja tez nigdy nie wiem jak ubrac mala. w domu to ubieram ja w tyle warstw ile mam ja a na dworze o jedna wiecej... nie wiem czy dobrze jej... moje cudo dzis przez caly dzien lacznie spalo max 3 godziny... zalamka poprostu, choc nie plakala, ale caly czas wymagala uwagi-nie potrafi sama soba sie zajac i tak jak dzidzi wiolka lezec sama przez godzine w lozeczku... czy to normalne, ze spala tak malo? moze chociaz w nocy bedzie spala jak susel. tz poszedl na mala imprezke, a ja siedze z malutka, a wczoraj mama zostala z nia, a my poszlismy do knajpy ze znajomymi! nie bylo nas ok 3 h i mama dala sobie rade i obiecala przyjezdzac co 2 tyg super normalnie!!!!i wypilam sobie male piwko z sokiem, wy pijecie czasem? oooo mala usypia chyba!!! zobaczymy czy i na ile ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- super pomysl!!! dziewczynki napewno wniebowziete!!! |
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
itakaska - a no mamy
fajne zakonczenie wakacji, ja tego nie odczuwam![]() agravka - moja tez moze sama lezec i nie koniecznie musze byc z nia...moja chyba nigdy nie spała tak mało, no ale są różne dzieci ona jak sie zapatrzy to moze tak lezec i lezec![]() Placze jak glodna, mokro, lub zimno ![]() Ja pojezdzilam rowerkiem 30 minutek, no okres mi sie zaczyna leci taka brunatna krew, narazie nie wiele, ale pewnie sie rozkreci ![]() Ostanio kolezanki pytaly kiedy wracam do pracy i po obiczeniach 7 lutego, mala bedzie miec akurat 7 miesiecy
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo normalnie to on wisi głową tuż nad podłożem i się nerwuje okrutnie, a tylko czasami ma takie "genialne" przebłyski ![]() muszę też kiedyś ściągnąć pokarm i nakarmić małego z butelki, choćby po to żeby zobaczyć ile on pożera na raz, ciekawa jestem
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
agravka
ale super z mama, a wyjscia troszke zazdroszcze ![]() wstepnie ulozylam menu na chrzciny ktore chyba beda 12 wrzesnia, tylko chrzestnego jeszcze nie mamy
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
Itakasia - a jaką masz nianię i jak się sprawuje?
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do opieki, u mnie nie ma problemu rodzice sie zajma, ale jakos nie mamy ochoty gdzies wychodzic ale jak by co mama jest
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
jaszczka
ja mam zwykla z babyono, uzywam tylko w mieszkaniu ale jest ok. no ale to tylko 74m, nie wiem jak na wiekszej powierzchni. u nas jak zamkne drzwi do Zosi i robie cos w kuchni to jej nie slysze wiec niania sie sprawdza wtedy karolcia to super
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakos damy rade
|
|
|
|
#3013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zalozyl sie o flaszke, mi sie nie wydaje, zeby wygral![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- a i jeszcze mam pyt do Was. od tygodnia stosuje scisla diete ,zeby wyeliminowac krostki zwiazane ze skaza u mojej malej i wszystko powoli znika pieknie, ale mala ma na calym cialku takie bezbarwne krostki, taka kaszke, i dopiero jak sie zdenerwuje to jej to czerwienieje... albo po kapieli... dzis mylam ja w samej wodzie i tez lekko sie zaczerwienily... nie wiem juz sama... moze to nie skaza? |
|
|
|
|
#3014 |
|
Rozeznanie
|
czesc mamuski ja tylko na chwile wpadam pochwalic sie zdjeciami
|
|
|
|
#3015 |
|
Wtajemniczenie
|
basiu! fantastyczny pomysl z porownaniem zdjec przed porodem i juz z oskarkiem!!! cudneeeeeee
|
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Ślicznie, jaki duzy chlopak
![]() agravka - my zostawialismy juz mala z mama, jak szlismy na przygotowania do chrztu lub zakupu dluzsze...ale wiem ze z babcia nic jej nie grozi, nawet na dluzy spacer moja siosta ja zabrala i wiem ze nic jej sie nie stanie musze nauczyc ja i siebie ze nie zawsze bedziemy razem
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisałam by nie przerywać karmienia z jednej by dać drugą.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3018 |
|
Zadomowienie
|
jak pomyślałam tak zrobiłam
![]() wziełam laktator i ściągnęłam pokarm z jednej piersi, w 7-8 minut zleciało prawie 120ml i przestało lecieć, pomasowałam chwilę dojka i poleciało jeszcze troszkę, dobiłam prawie do 130ml - to dobrze czy źle? mam nadzieję, że mu wystarczy... teraz tylko czekam aż się obudzi, teoretycznie miał jeść 20 minut temu, ale po całym dniu marudzenia po prostu padł i śpi już ponad 2 godziny
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
slicznie kochana, jaki przystojny synus
dokladnie pogubilam sie juz ile lat konczy moja chrzesniaczka jutro , ale na szczescie to dopiero za rok![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- jaszczka ja uwazam ze super ilosc . moja kuzynka karmi tylko piersia, jej synek ma 5 mies i waży prawie 9kg wiec sporo. i probowala sciagnac sobie mleko ale nie dawala rady , nawet moim elektrycznym. no poprostu nie mogla, jedyne 20ml i koniec. a pokarm ma bo Jasio rosnie pieknie nie mam pojecia od czego to zalezy ale wiem, ze jesli niektore kobiety nie moga odciagnac albo sciagaja malo to nie znaczy ze nie maja pokarmu
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze cos w tym stylu
|
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle ze sporo mlodsza . jak byla mala to chodzilam co roku z prezencikiem , pozniej sie jakos drogi rozeszly i rzadziej sie widujemy. ale na osiemnastke to juz chyba musze zaczac odkladac
|
|
#3023 | ||||
|
Zakorzenienie
|
super
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super Patryczek juz maly silacz ![]() super fotki ![]() Cytat:
kiedy to bylo ![]() my dzis bylismy na zakupach i obkupilismy troche miska w bodziaki z dlugim i pajace bo mi wyrosl. sa super przeceny w tesco. no i nasz misiek wieczorem mial strasznie dobry humorek i obdarzyl nas seria pieknych usmieszkow wariatka hy hy
|
||||
|
|
|
#3024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))
|
|
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa -
brawa za uśmieszki widzisz, na każdego przychodzi pora ![]() jakby mi ktoś gadał "śmiej się, no uśmiechnij się" to bym w nosie miała ![]() A z tym prezentem to tym gorzej bo ta kuzynka jest strasznie dziwna... słucha TokioHotel, ma świra na punkcie niemieckiego i jest EMO Co mam jej kupić.. zestaw żyletek do samookaleczania? Czarną farbę do włosów?
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
ania - ja ostatnio robilam porzadki i mala z wikszosci rzeczy wyrosla, bo kolezanki synek urusl maly, wiec wiekszosc zamale
ale kuzynka przywiozla wczesnie ubranka wiec, mam troche, kupilam na allegro kilka dresow wiec, spiworki jakos damy rade, wrazie co kupie na bierzaco![]() Fajnie ze misiek mial dobry humorek ![]() Nastka sie najadla na noc i odrazu zasnela jak ona slodko spi Moj skarbek najdrozszy Ja jutro ide do kosmetyczki wiec TZ zostaje z corcia
|
|
|
#3027 |
|
Wtajemniczenie
|
karolciu-super, ze lecisz do kosmetyczki, kazdemu jest potrzebna chwila tylko dla siebie!!!
ja lece spac-dobranoc!!! |
|
|
|
#3028 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale poprostu się nie da bo zawczyna zasypiać i nawet jakbym mu wpychała "na siłę" cyca to już po 15 minutach nie chce i kropa czekamy na zdj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i właśnie odciągałam mleczko po 2 karmieniach butlą ( oczywiście moim pokarmem żeby nie było ) więc się uskładało i 240 ml leci do zlewu heh. oj szkoda mi tego mleczka ślicznie ![]() Cytat:
ja odciągam ok 100 ml w 8 minut teraz odciągnełam po 120 ml z obu cyców z jednego 6 minut z 2 7 minut ale to pewnie dlatego, że ostatnie 2 karmiemnia butlą więc się nagromadziło Cytat:
![]() idę spać wkońcu dobranoc
Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-08-29 o 00:37 |
|||||
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#3030 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzieki nie byl mily
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no slicznie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie no zartuje moze film lub ksiazke jakas np "zmierzch" albo cos innego o wampirach ![]() No i wrocilam od znajomych ok. 22 sama! tz pijany, bardzo pijany(piwo, wodka i whiskey poszlo w ruch) nie chcial wracac do domu i nie chcial sluchac mojego kazania aby juz nie pil, to wzielam samochod i wrocilam do domu, on podobno wyszedl od znajomych zaraz po mnie, widocznie za wolno ja go nie widzialam. Do 24 wydzwanial do mnie i nie bardzo chyba wiedzial co chce powiedziec i wkoncu sie pyta czy go szukam, bo on nie wie gdzie jest to mu mowie, ze dziecka nie zostawie i ze trzeba bylo tyle nie pic. Teraz jest 2 prawie i nie ma go, nie wiem gdzie jest i nie odbieta tel. i co ja mam sie czuc winna? Co ja niby mam dwoje dzieci piastowac, sory ale czegos takiego tolerowac nie bede!!! To kolejny raz i sama nie wiem co robic Chyba kaze mu sie wyniesc, bo ja sie boje gdziekolwiek z nim wychodzic, bo zawsze sie upije tak jestem bezradna jak jest trzezwy to jest ok, ale jak zaczyna pic to bez umiaru a idz na impreze i nie pij... Boje sie byc sama, ale nie chce dla corki tatusia patologii, bo to juz nie jest smieszne
Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-08-29 o 01:50 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.

jutro idziemy na pierwszą wizytę do dziadków(moich rodziców) więc tam zrzucę fotki i załączę kilka

po kapieli spi w pajacyku a jak karmie musze przykryc kocykiem, ona po prostu zmarzluch jest, jak ma zimne stopki to kicha i ma czkawke, wiec ja ubieram, co zrobic...ona jak jej zimno to placze, albo jak cieplo to tez...ale dzis widzialam ze jej zimno w wzoku bo blada jak sciana byla
ja mam nianie
, niektore dzieci poprostu nie lubia lezec i cwiczyc. i wszystko jest ok. 

, nawet moim elektrycznym. no poprostu nie mogla, jedyne 20ml i koniec. a pokarm ma bo Jasio rosnie pieknie
Juz pisalam ,ze mamy z tym problem ,ale nikt mi nie poradzil jak moge skrocic ta dlugosc karmien.
to mu mowie, ze dziecka nie zostawie i ze trzeba bylo tyle nie pic. Teraz jest 2 prawie i nie ma go, nie wiem gdzie jest i nie odbieta tel. i co ja mam sie czuc winna? Co ja niby mam dwoje dzieci piastowac, sory ale czegos takiego tolerowac nie bede!!! To kolejny raz i sama nie wiem co robic