|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Hej
Wróciłam z targów w Warszawie, ogólnie duuużo fajniejsze były targi mother&baby, te targi były bardziej już dla rodziców z dziećmi. Ale to co chciałam to wszystko załatwiłam: nauczyliśmy się wiązać chustę, pogadałam i poćwiczyłam z fizjoterapeutką oraz najważniejsze byłam na bezpłatnym usg Dzidziuś jest zdrowy, waży już 1400 gr, jedynie co mnie zasmuciło to, że jest ułożony miednicowo i nie wiem czy się przekręci. No i znów sie potwierdziło, że to chłopiec Gratisów prawie w ogóle nie rozdawali, jedynie co to dostałam butelkę aventu, malutki kremik na rozstępy Musteli, śliniaczek, jakieś długopisy i mleko. Kupiłam za to śliczny kocyk No i widziałam supernianię - w tv inaczej wygląda
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Ide sie polozyc, znowu mi slabo
|
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Moj maz pierwszy raz zobaczyl jak Zuzia kopie i jak sie brzuch unosi.
ihihih jego mina bezcenna. I skomentowal to : To jak branie na rybach ![]() |
|
|
|
#2254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2255 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kootekk;21695278]dzasta
ona ja nie weronisia ale wiem ze ma wozek Hartan model to chyba RACER i kupiła go na ebay (jesli dobrze pamietam) dziękuje Ci kootekk za taka szybką odpowiedź |
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne porowannie pieluch znalazlam w Polecamy odradzamy:
wklejam wiec: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1722 |
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
serenity, gratuluję
no i gdzie Ty widzisz tego balerona? ślicznie wyglądasz a rodziny Twojego męża to tylko pożałować, tragedia, ale jak ktoś mi niedawno powiedział: wątroba nie mięso, szwagier nie rodzina dziewczyny, Wy mnie załamujecie z tym, że wchodzicie w swoje dawne spodnie!!! ja wolę nawet nie próbowaćfajnie, że nie tylko ja na Polnej będę rodzić ![]() jestem padnięta po zakupach wiec zmykam
|
#2258 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=apoolonia;21688466]Trudno Was nadrobić więc się nie będę szczególnie strać (wybaczycie?)
/QUOTE] bardzo ładny ale słodkii ![]() Cytat:
gratuluję i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Cytat:
![]() Cytat:
mi każdy mówi że widać że dziewczynka bo mi zabiera urode a Ty wyglądasz kwitnąco. Ciuszki przecudne ![]() Cytat:
ostatnio widziałam u takiej pani w grochy czerwony cały i tak ślicznie wyglądał :O w ogóle bez porównania ze zdjęciami w necie a tżtem się nie przejmuj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a też chce się załapać na usg dużo ludków było? można było pooglądać jakieś wózki czy coś ?
|
||||||
|
|
|
#2259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aliszcze co za zakupy ? ![]() Ale dziś akcję miałam... robiłam sobie Musakę i zasłabłam... :mdle je: normalnie szok...wcześniej brzuch mnie pobolewał i czułam się tak niewyraźnie... dotoczyłam się do kanapy i po TZta zadzwonilam w pół minuty się zjawił to tylko leżeć teraz mogę-miałam ciśnienie 160 ![]() zadzwoniłam po mamę i przyjechała i dokończyła mi tą musakę-wyszła pyszna dziękujęKootek za przepis to dalej leżę bo słabo się czuje ale brzuch nie boli i ciśnienie wróciło do normy-uff, przestraszyłam się nie na żarty tylko syf mam w domu bo sprzątnąć nie zdążyłam, ale co tam, Dzidziek najwazniejszy
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
mallinko kobieto co to wyprawiasz, oszczedzaj sie, a syfem w domu sie nie przejmuj najważniejsze zdrowie twoje i dzidziusia
aliszcze jak bedziesz to chwal sie zakupami ide sie ubierac jedziemy do gliwic do forum, musze sobie kupić jakąś torebke z nowej kolekcji Zary bo mnie skręci moze przy okazji znajde cos bardzo potrzebnego dla dzidziusia jakiś ciuszek czy cuś ah i jeszcze mam takiego pypcia na Mcdonalda ze szok, musze sie zaspokoic jakimś nuggetsem czy czymś
|
|
|
|
#2261 |
|
Wtajemniczenie
|
mallinka uważaj na siebie bo jak nie to
leż leż leż i odpoczywaj
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera
![]() mallinka, oszczedzaj sie, pisze Ci to ta co sie nie oszczedza Bylam sie przejsc do dajsmana, ccc i boot square no i hmm nie ma takich butow jakich potrzebuje wszystko na jedno kopyto. Szukam bardziej zabudowanych balerin/polbutow plaskich a tu nic.. tylko baleriny co ledwo palce zaslaniaja ![]() No i albo to albo kozaki. masakra.. znow bede musiala z allegro buty kupowac ![]() W ogole to jestem zszokowana, nie bylo mnie pare godzin i tylko 1 strona do nadrobienia Wcinam wlasnie mleko z platkami zwyklymi i chyba loda sobie zjem, choc bardziej mam ochote na gyrosa frytki czy co tam.. aaaa wiem.. ZAPIEKANKA
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
mallinka, uwazaj na siebie.
Moze to ta pogoda?ja tez czuje sie do dupy troche
|
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Na bank pogoda, bo jak padalo to sie zle czulam, od jakiegos czasu slonce swieci i bol glowy przeszedl i w ogole jest mi lepiej.
Co za ludzie.. baba przewozila w walizce malego tygryska na prochach.. takich ludzi to tylko
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wróciłam do domu i jak zwykle po dłuższej nieobecności (mąż był sam dwa dni) jestem załamana. On się koncentruje WYŁĄCZNIE na remoncie i w ogóle nie zawraca sobie głowy innymi sprawami. W kuchni zastałam brudne te wszystkie naczynia, które zostawiłam wyjeżdżając (naczynie, w którym zapiekaliśmy obiad w czwartek i 4 kubki) plus wszystkie, które zużył przez te 2 dni. Mało tego (to już chyba nie męża wina, nie wiem, jak to się mogło stać). Włożyłam świeże bułki do pojemnika na pieczywo, ale za pół godziny coś mnie tknęło żeby przejrzeć jego zawartość. W kącie znalazłam tak spleśniałą piętkę chleba, że jeszcze 2 dni i sama by wyszła oraz podpleśniałe tosty, które rzekomo rano były w porządku (
), tzn. mąż je jadł. A w ogóle były wczoraj kupione i jeszcze tydzień ważne No i znów mam humor z***any
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj TZ kiedys nie mzywal przez ponad tydzien, az talerze wysypywaly sie ze zlewu....na szczescie mieszkalismy wtedy oddzielnie
|
|
|
|
|
#2267 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mnie dzisiaj boli głowa
|
|
|
|
#2268 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja juz do wyrka ide
|
|
|
|
#2269 |
|
Zadomowienie
|
Witam was
Maluszek kopie z dnia na dzien coraz bardziej KOCHAM TO Odezwe sie juterko. Buziaczki |
|
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór wszystkim
dziś cały dzień mnie nie było i widzę, że mam co czytać. Udało nam się dziś sprzedać nasz skórzany komplet wypoczynkowy i pojechaliśmy zamówić z mężem nowy. Przy okazji upatrzyłam sobie mega śliczne firaneczki do dziecięcego pokoju z Kubusiem Puchatkiem ! Wpadł mi też w oko śliczny pajacyk z aplikacją świąteczną, trochę drogi, ale myślę, że się na niego skuszę ;-) Na Boże narodzenie będzie dla malutkiej idealny :P
|
#2271 |
|
Raczkowanie
|
Faktycznie jakoś cicho dzisiaj
Nie było mnie prawie cały dzień i miałam naprawdę malutko do nadrobienia ![]() Kootekk - gratuluję sposobu na humor Ja mam tak samo - w spodnie normalnie wchodzę tylko ich nie zapnę bo mnie brzuszek zaczyna boleć szybko. Ja jeszcze nawet nie kupiłam ciążowych (cały czas mi szkoda kasy bo zbieram na rzeczy dla Maksika ![]() Wózek - cieszę się, bo ten koszt mi odpadł, bo kuzyn mojego TŻ wciąż miał po swoich maluchach i z żoną nam dali ten wózek - mieli go tej pory bo nie chcieli wyrzucać, tylko czekali, żeby komuś dać i akurat się nawinęliśmy Nie jest chyba żaden markowy, ale sprawdził się przy malutkiej od nich więc sądzę, że będzie ok ![]() A i chciałam Was jeszcze prosić o radę - sprawdziłam już 2 sprzedających z all o których pisałyście (Justinex i r_p77), ale czy poleciłybyście kogoś jeszcze? Bo się powoli przymierzam do zakupów i może macie jeszcze kogoś "sprawdzonego"
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Ide spac, zle sie czuje po tym lodzie.. za duzo go
![]() Do juterka
|
#2273 |
|
Raczkowanie
|
Dobranoc Anecka
Mam nadzieję, że jak wstaniesz to poczujesz się lepiej |
|
|
|
#2274 |
|
Zadomowienie
|
Nie załamujcie mnie z tymi spodniami, bo ja już dawno nawet do ud swoich nie wciągnę. Przed ciążą nosiłam rozmiar 36 a teraz 40
Musze sobie kupić nowe ciążowe spodnie na ostatnie dwa miesiące bo te co mam już są przymałe.
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Priety, ja jestem zadowolona z tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/show_user_auctions...251737&p=1&p=0 Ale ma on jednak sporo negatywów, wiem, że niektóre dziewczyny to odstrasza. Do mnie przyszło wszystko zgodnie z zamówieniem i bardzo szybko, więc osobiście nie mam zastrzeżeń. Jedna uwaga - kolory przedmiotów trochę mniej intensywne, niż na zdjęciach. No, ja tez już powoli spadam do łózia, zmęczona jakaś jestem. Poczytam jeszcze chwilę przed snem "Poród aktywny" ![]() Dobrej nocki, dziewczyny!
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez ide spac, musze lezec i odpoczywac zeby brzus nie twardnial
dobranoc |
|
|
|
#2277 |
|
Zadomowienie
|
sereniti WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ŻONKILU![]() Ja też wchodzę spokojnie w swoje spodnie sprzed ciąży, tylko ich nie dopnę Widzę, że było o serialach..Ja oglądam ,,Na Wspólnej" tylko. Wcześniej jeszcze jak było to ,,39 i pół" i ,,Magda M.". Miałam zawsze świetny humor po tych serialikach ![]() Mój mąż dostal dziś w ucho od Maleństwa jak przyłożył głowę do brzuszka aż odskoczył! Gardło mnie drapie jakoś i mam już tego dosyć. Na dodatek mam jakąś inwazje małych muszek owocówek chyba w domu. Lata ich dziś pełno w szpitalu też były. A słyszałyście co w Stanach się dzieje, że inwazja pluskw jest...?Dziś byłam na spotkanku z koleżankami. Jedna z Hiszpanii przyleciała do rodziców z synkiem, ale słodziak. Ma ponad roczek. Wogóle nie wstydzi się, zadowolony, no super chłopczyk normalnie niezłe rzeczy. Dodatkowo jej chłop był przy niej przy porodzie, bo mu zapowiedziała że ją nie interesuje jak on to zniesie i choćby mdlał przy tym wszystkim i miał leżeć przy jej fotelu to ma być musiała wcześniej też na piłce skakać w jakichś pasach przywiązana co mierzą parametry. A z bólami i tak czekała, żeby to były te porodowe co są w coraz to krótszych odstepach czasu.kretencja podziwiam Cię trochę za to Twoje podejście, że tak naturalnie chcesz i sobie tak to umyśliłaś ale jak widzisz różnie może się przytrafić i człowiek nawet nie wie, że może mieć taką sytuację, że będzie np. po terminie, a dziecko nie będzie chciało i tak wychodzić na świat jeszcze, albo będą inne akcje. Poza tym uważam, że bardzo ważna jest atmosfera i czlowiek powinien się czuć w miare komfortowo i być godnie traktowany, a nie jak intruz, a podejście do jego osoby, podobne do podejścia jak do krowy W takim ważnym dla kobiety momencie jak poród i wogóle okres przed i po, jest masa emocji więc nie wiem czy nie będzie Wam przeszkadzać to, że ktoś jest dla Was wredny
|
#2278 |
|
Wtajemniczenie
|
i ja się żegnam: DOBRANOC
|
|
#2279 |
|
Zadomowienie
|
I ja już zmykam, po kolacji jestem i nażarłam się
Gardło mi doskwiera. Właśnie sobie uświadomiłam, że do dentysty idę już w ten wtorek po niedzieli Pogoda dziś u mnie dołująca, zachmurane i ogólnie śpiąco, ale widziałam piękną tęcze To Dobranoc
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
zakupami to się może pochwalić mój mąż, bo głównie on sobie pokupował rzeczy, no bo jeansy, jakieś koszule, tyle się nachodziliśmy, że padłam jak wróciliśmy i spałam 1,5 godziny
![]() mallinka, Ty uważaj na siebie i olej porządki, zdrowie najważniejsze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

nie przepadam specjalnie za ich towarzystwem to fakt ale coś takiego? oczywiście jego matka była
no ale starałam sie byc miła i wszystko z uśmiechem na ustach. za to moja babcia była genialna - jako ze najstrasza potrafiła tak ją zgasic pare razy że skończyła z głupimi tekstami 
a rodziny Twojego męża to tylko pożałować, tragedia, ale jak ktoś mi niedawno powiedział: wątroba nie mięso, szwagier nie rodzina

ostatnio widziałam u takiej pani w grochy czerwony cały i tak ślicznie wyglądał :O w ogóle bez porównania ze zdjęciami w necie 

:mdle je:
w pół minuty się zjawił 
leż leż leż i odpoczywaj