|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
megi wpadłam do albumu twojego i powiem jak reszta
blond,blond,blond i jeszcze raz blond Bardzo korzystnie tobie w tym kolorku. Do oka stawiam na fiolety,bakłażany i złoto.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2432 |
|
BAN stały
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
hej mamusie
a dzis rano pobudka po 7.... Amelce spuchly dziasla teraz na dole, jakby na czworki tez takie ale az ma... to samo gora - chyba tak jak mowilam wychodzi kilka naraz Svi wspolczuje bolu - jak dzis z palcem?a za zachowanie tz to mu ![]() Kasiu, domek super megi dla mnie tez blond |
|
|
|
#2433 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
Svi, biedaku, współczuję bólu i problemów z palcem A Tz....masakra...Dlaczego On dalej brnie z takim zachowaniem, o co mu chodzi....Ma jakiś problem, coś się w pracy pierniczy czy co, ze tak na Tobie się wyżywa i jeszcze bardziej podkręca niemiłą atmosferę??? Dzięki za odpowiedzi w sprawie zębów To z albumami robimy tak: Do roczku co miesiąc, a teraz następne zdjęcie będzie na 18 miesięcy. Nawet jak któraś z Was ma/będzie miała 13, 14 mies. w albumie, nie będę na pierwszej stronie wklejała linków. I prośba do Mamuś, które np skończyły aktualizację na 5 /6 miesiącu. Dajcie znać, czy będziecie aktualizowały czy np. w ogóel nie chcecie być na pierwszej stronie I da dzisiejszych Solenizantów również po wielkim buziaku; Antosiu i dla Roczniaków: Adasiu ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- A w ogóle jaki ja miałam dzisiaj za***isty sen.... Śniła mi się moja wielka miłość (przed moim mężem, byliśmy 4 lata ze sobą). Śniło mi się, że wychowywałam sama dzieci i spotkałam go gdzieś przypadkiem, zaczęliśmy się spotykać tak luźno, bez zobowiązań, a on mnie zaskoczył któregoś dnia i zrobił mi wielką niespodziankę. Przywiózł mnie przed dom, krtóry jak się okazało, wybudowałam dla nas (i dzieci), wyposażył wszystko, umebował pokoje dla dzieci, no bajka ![]() Jest architektem, więc stąd pewnie ten dom w śnie Czułam się fantastycznie, że komuś tak zależy. Szkoda, że się obudziłam Tzn. nie chodzi nawet o Małża, czy coś, ze chciałabym z tamtym być, tylko o samą sytuację, że tak ktoś się postarał
|
#2434 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
ale sie nie wyspalam, maly buszowal juz o 5 i nie chcial spac a wczesniej ok 2 w nocy sie obudzil i akurat TZ przyjechal przywiezc mi tabletki takze nocka srednia dzis przyjezdza rodzina i zostaja do jutra Cytat:
bo widzisz moj TZ jest tak wychowany przez matke, ze ona cale zycie mu pod nos podawala, ja tak sie z nim nie cackam ale jedzenie zawsze ma podane, tak juz jest i bedzie i tak u nas to wyglada - kiedys zostawilam go samego i mial sobie podgrzac zupe i spalil mi garnek on umie zrobic tylko herbate i jajecznice pogdzilam sie z tym faktem i nie wymagam od niego, robi inne rzeczy moj byly swietnie gotowal i co z tego jak inne rzeczy zawiodly co do usypiania...ten temat juz walkowalismy, wszystko juz mu tlumaczylam nieraz, nawet jego mama na niego krzyczy dlaczego tak robi, dziecko sie przez to meczy, przez to ona tez ostatnio miala prblem jak maly spal u nich ale z drugiej strony mowi, ze go troche rozumie bo on jest rzadko w domu, rzadziej przebywa z malym, teskni za nim i potrzebuje bliskosci no ale cholerka czemu takim kosztem a w ogole to ciekawe kiedy ma zamiar sie zjawic gnom chyba nie bedzie tak zle ![]() co prawda boli mnie, mam juz wszystkie kolory teczy na stopie a palec sinoczarny ale moge ruszac wiec chyba nie jest zlamany Cytat:
![]() hmmm problemy w pracy to on ma caly czas i od zawsze ale mysle, ze to nie to.....nie wiem, moze on mnie przestaje kochac ![]() wszystko na to wskazuje
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas nocka taka sobie, bylo wiercenie i poplakiwanie ale teraz mala pelna sil sie ladnie bawi ![]() dzisiaj caly dzien sama jestem bo malz pojechal do pracy juz i wroci dopiero wieczorem,mama tez w pracy i jeszcze ta pogoda -zimno strasznie ![]() Megi jestem za blondem Svi jak palec?
|
#2436 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
pisalysmy ostatnio o "place z allegro"
i wlasnie robie zakupy dla kota i sprzedawca ma napisane na aukcji: UWAGA !!!!!!!!!! W ZWIĄZKU Z COFANIEM WPŁAT PRZEZ SERWIS Z ALLEGRO PRZY FORMIE PŁATNOŚCI PŁACE Z ALLEGRO - ZAKUPY OPŁACONE W TEN SPOSÓB BĘDĄ WYSYŁANE DOPIERO PO 100 % WERYFIKACJI WPŁYNIĘCIA NA NASZE KONTO CZAS TAKI MOŻE TRWAĆ OD 7-14 DNI + WYSYŁKA. DLATEGO PROSIMY O WPŁATĘ BEZPOŚREDNIO NA NASZE KONTO LUB WYBÓR WYSYŁEK ZA POBRANIEM.
|
|
#2437 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No nic, ja i tak płacę ostatnio tylko bezpośrednio. Mamusie: Cass, marica, megi_b gorgulek, Texasik, Svinecka, agga, skierka, chryzolit, kasiuuulka, Proszone są o aktualizację albumów do 12 miesiąca włącznie
|
|
#2438 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki. U mnie poranek taki sobie, alergie mam, chodze i się drapie. musze sie wybrac do alergologa. tyle ze mialam zacząć ten kurs na prawko w poniedziałek i czasu nie bede miała juz na nic
sama nie wiem czy teraz go robić. Svi, przykro mi z powodu palca, sama nie raz tak sie walnełam, ale nigdy aż tak mocno. A TZ, sama nie wiem, a nie możesz z nim usiąść i porozmawiać normalnie, zapytac o co chodzi? |
|
|
|
#2440 |
|
Ola-Unhola
|
|
#2441 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2442 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy jak bede miala chwile to sie tym zajme w tygodniu
wlasnie TZ przyjechal i mowi "kupilem Ci kwiatki" spojrzalam na niego i poszlam do pokoju, polozyl obok mnie bukiecik a ja nic podszedl i wzial je i chyba do wody wstawil co on sobie mysli? ze da mi po dwoch dniach jakies wyliniale kwiaty i rzuce mu sie na szyje? mam w nosie jego kwiaty, za pozno poza tym nawet nie przeprosil
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w ramach skruchy mozesz mu napomknąć, ze w Sephorze jest -20 % na pielęgnację i makijaż (ja służę sms'em jakby co )mój już mi coś kupił (wskazałam palcem, ale zawsze ) - nie na przeprosiny, ale właśnie tak jak lubię - bez okazji pięknie zapakowane cienie
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2445 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
tusz mi sie konczyhmmm jakies cienie tez by sie przydaly fajne a jakie cienie kupilas? na chwile obecna nie mam najmniejszej ochoty z nim rozmawiac
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.makeupandbeautyblog.com/p...c-satin-taupe/ z tuszy dających teatralny efekt to chyba ostatnio nic nie wyszło nowego ew coś z ciągłej sprzedaży albo klasyczny i niezastąpiony Max Factor
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Svi weż sprawy w swoje ręce.Skoro jest teraz w domu to może sam by powiedział co mu leży na sercu.
Może chodzi o bzdurę a dla niego to kolosalny fant. Szwagier ostatnio sporo się boczył, co chwilę spięcia jakieś były, i nie robił tego co zwykle, a on dzieciakami baaardzo dużo się zajmuje po pracy i siostrze pomaga w domu- co dzień myje podłogi itp i po czasie okazało się, że ma focha bo w luźnej rozmowie siostra powiedziała że nie zgodzi się na wyjazd jego z synkiem do jego matki. Ja bym się też nie zgodziła, bo to bardzo daleko, a on świeży kierowca i w 1 dzień tyle km z małym dzieckiem. Ale już sobie wyjaśnili.Sis mówi że w życiu by na to nie wpadła że o to takie fochy. A ja zrobiłam sobie kawkę i zasiadam z gazetą.Małż mi kupił ![]() W ogóle rano podreptał do sklepu po świeże bułeczki,pastę jajeczną,paróweczki i mieliśmy smaczne,niedzielne śniadanko, a potem wspólna kąpiel
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zamiast porozmawiac- moze spytaj go o co mu chodzi ze jest taki , powiedz ze jak ma jakis problem to zeby chociaz nie odreagowywal na tobie, bo dzieci widza ze cos sie dzieje ach te chlopy
|
|
#2449 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No coś Ty Ale mieliśmy koszmarną noc Mała płakała strasznie. Ok 3.30 zrobiła pobudkę nam i nie spała prawie godz. Dałam syrop przeciwgorączkowy i mleko i dopiero usnęła. Na szczęście rano wstała dopiero o 9.40 to w miarę się wyspałam.U nas lało rano, teraz się przejaśnia i słońce wychodzi. Idę do małża i Zuzki trochę poszalec
|
|||||
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też brzydko.Byłam z nią na spacerze i musiałam ją ubrać w kurteczkę, czapkę i chustkę na szyje.Szkoda że to już lepiej nie będzie
|
|
|
#2451 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pokaze małzowi moze kupimy ![]() Cytat:
![]() A kotek czy piesek to jeszcze nic, jak traktor zobaczy to az cos jej dzieje mała wiesniara mi rośnie Cytat:
ja mam bo resciowa kupiła (nie wiem gdzie ale nówki) tyle ze nie ocieplane rozm 20 (Zuza teraz 19 nosi) ale moze jej tez takie ocieplane jeszcze kupie tyle ze wieksze ![]() A kozaczki kupujecie? Pewnie znów bedzie trzeba wybulic troche grosza. Zuza miała (tez od tesciowej chyba na szmatkach kupiła) tyle ze rozm 18 (ja jej mowilam ze po kupiła jak moga sie okazac niedobre no i wykrakalam bo 18 to ona na wakcjach miała) musze jej oddac.......... Cytat:
ale ja bym ci jednak radzila w pon pojsc do lekarza i zrobic przeswietlenie (moja ciocia tak miała z noga, tez nie poszła choc bolało ale ze mogła chodzic to olała sprawe i teraz ma jakies problemy o chyba kosc peknieta była, niewiem dokladnie) A z TZ nie rozmawiałas? Skoro te kwiatki ci przyniosł to chyba cos zaczeło do niego docierac....... Ja widze ze jemu honor nie pozwala na pełne przeprosiny. Głupio mu ale chce na swoim postawic..... i ewidentnie o cos mu chodzi Moze ktos mu cos powiedział/podpuścił, sama niewiem ![]() Cytat:
mi tes sie ostatnio mój były śnił....... ![]() Cytat:
to sie go zapytaj..... wtedy bedzie ci musiał cos powiedziec mi sie wydaje ze to jakis "pikuś" jest ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
kiedys miałam na wiele rzeczy, ale pozniej się uspokoiło. podejrzewam, ze przyczyna leży gdzie indziej, ale to jakies kompleksowe badania musze zrobic. Cytat:
p4w dostałam w drogerii dwie próbki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...wietlajacy.htm https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...keup-SPF15.htm miałas te podkłady? pomalowałam sie dzisiaj tym parure gold i pytam meża jak wygląda na twarzy, stwierdził, ze ładnie, nie widac go w zasadzie, nie błyszczy się, to ja mu na to, że to podkład za 300 zł, a on do mnie z uśmiechem "spadaj, nawet sie nie przymilaj " hehe chyba musze sama na niego nazbierac.Wypróbuje jeszcze ten lancome. |
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
no i się obudziła
coraz mniej śpi ![]() nie dość że zwykle raz, to jeszcze mało ![]() Pół kawy mi zostało i cała gazeta, bo ledwo 1 artykuł przeczytałam
|
|
|
#2454 | |||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ile? ![]() Cytat:
po prostu nic mu nie pasuje, typu te obiadki, moje metody wychowawcze itp...ale juz o tym pisalam i teraz obraca kota ogonem jeszcze taka syt juz byla wczesniej, to sie juz ciagnie, pare razy z nim rozmiawialam, zapewnial, ze mnie kocha a potemw klotni znowu wykrzykiwal jaka jestem zla ![]() ooo znow pretensje.....nie przewinelam dziecka od razu powstaniu i maly zaczyna kaszlec bo oczywiscie zarazil sie od Eryka bo nie przypilnowalam kuzwa mam ochote go udusicCytat:
Cytat:
ja juz sama nie wiem ostatnio ma takie wyrzuty i pretensje do mnie jkby naprawde tak bylo Cytat:
ehh szkoda slow
|
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz ma wejść nowy podkład Guerlain (jakoś we wrześniu) po opisach w sieci zapowiada się obiecująco Lingerie się nazywa chybapodkładu Lancome nigdy nie miałam pełnowymiarowego tylko próbki, ale jakoś nigdy kolorystycznie mi nie podeszły i nie skupiałam się na nich - ogólnie nie lubię kolorówki ani pielęgnacji Lancome tylko ich błyszczyki lubię ![]() więc nie pomogę, ale moze wstrzymaj się jeszcze do tej nowości Guerlain, bo wg wstępnych opinii jest świetny
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama czepiam się ostatnio Tż i sama nie wiem o co, po prostu Ja sama mam dość moich humorów ale jakoś to samo wychodzi ze mnie. Wiem, że nie powinnam a tak robię ![]() Muszę to z siebie wyrzucić ale nie umiem wszystkiego zebrać do kupy bo tego jest tyle. Chyba przydałaby mi się jakaś wizyta u psychologa może terapia bo niektóre sprawy ciągną się za mną zbyt długo i nie potrafię się z nimi sama uporać... |
|
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki p4w, jak znajde chwile to poprzeglądam ten wątek.
robiłam kotlety, ale zobaczylam przez okno, ze małz robi sobie sesje zdjeciową z Oliwką na dworze i poleciałam do nich. nacykalismy fotek ze szok. zaraz cos wrzuce jak zgram na kompa. |
|
|
|
#2458 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Wykorzystuje sytuacje kiedy małz oglada cos na TVN Turbo i nadrabiam zaległosci. Zaraz musze zrobic pulpety bo ziemniaki mam juz obrane. Kuba dzisiaj pieknie przespał nocke, wstał o 7 i ładnie sie bawił. Pozniej z tŻ poszli na dlugi spacerek. Mielismy dzisiaj jechac do zoo ale pogoda nie dopisała, co prawda nie pada ale jest taki zimny, nieprzyjemny wiatr. Cytat:
![]() Ogladałam fotki Laury i Zu. Zazdroszcze Wam tego spotkania, ze mogłyscie pogadac Super, jest spotkac sie w realu. Czy ktos jest z Lubelskiego? Jestem chetna na spotkanie ![]() Kuba jeszcze tego nie pił ale 2 razy TŻ kupił mu Jupika i oczywiscie bardzomu smakował. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Musze kupic kilka body bo ze wszystkich juz powyrastał a teraz jak jest w ciagłym ruchu to czesto jak kuca to ma plecki gołe. I jeszcze ze 2 ciepłe czapki by sie przydały ![]() Ah chyba musze wybrac sie na zakupy. Spacjalnie na prosbe Czekusia i Megi, dodałam kilka aktualnych fotek Kubusia. Zapraszam do oglądania ![]() Unholy, postaram sie jak najszybciej uzupełnic album ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Ja chce małemu zdrobic sesje w plenerze na tle złotej jesieni ![]() Tylko czekam na piekna pogode i wiecej spadających liści
|
|
|
#2459 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() ![]() Jak tam wczorajszy seans filmowy? owocny? ![]() UnholyOne obiecuję nadrobić zaległości w albumie w najbliższym czasie Cytat:
chyba chce się poprawić, ale jakoś mu to nie wychodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale Zuzia się męczy a Ty z nią. I to pewnie też wpływa niekorzystnie na relacje z Tż. ![]() Cytat:
Moja jako noworodek przez cały dzień pospała może ze 45 min a teraz 3,5 godz, tak że może i Laurze się odmieni ![]() Wojtusia czekamy na fotki ![]() Na porannej wizycie okazało się, że w moczu Amelki wyszły wysokie leukocyty i białko Ja małą trzymałam na kolanach, tż czytał "Czerwonego kapturka" (ulubiona książeczka) a pielęgniarka z pojemniczkiem między nogami małej polowała Znów się pewnie skończy na antybiotyku
|
|
#2460 | |||||
|
Zakorzenienie
|
bylam z mala na dworku, ale zimno normalnie jak jesien, mala ubrana w grubych spodniach , sweterku i kurtke jej zalozylam a ja tylko sweter i zmarzlam
potem poszlam z nia do mojej babci ale mala walnela kupsko i musialam wracac do domu(mam blisko), wypila mleko i spi druga drzemka dzis![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kurcze cos chorowitka z naszej Amelki.....biedna co chwila antybiotyki ma
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a dzis rano pobudka po 7.... Amelce spuchly dziasla teraz na dole, jakby na czworki tez takie ale az ma... to samo gora - chyba tak jak mowilam wychodzi kilka naraz 

), tata nie zachowuje rytuałów i ogólnie nie ma jako takiej stałości to potem są takie cyrki z zasypianiem - możesz mu wyłożyć jakie są jego zasługo w usypianiu małego (poza Twoim rzekomym brakiem podejścia) - oboje rodzice wychowują dziecko, a nie tylko Ty, pomijając funkcje wszystkich członków rodziny (on pracuje Ty prowadzisz dom) to albo jest tatą, albo nie i niech nie umywa rączek bo potem takie są tego efekty

ale wszyscy mnie brali za małolatę 

Ja sama mam dość moich humorów ale jakoś to samo wychodzi ze mnie. Wiem, że nie powinnam a tak robię
chyba chce się poprawić, ale jakoś mu to nie wychodzi