|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
ale to myślałam,że jak zmieniam to nadal mam tą samą kartę ciąży, i jakbym do niego poszła np w 15 tygodni to kazał by mi kontynuować to wszystko na karcie ciąży poprzedniego gina, on założy nową tak? Nigdy nie chodziłam na NFZ także nie wiem jak to się wszystko odbywa
![]() ![]()
#4442 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
ja tez nie i nawet do internisty chdoizlam co 3 lata srednio wiec walcze z panstwoa sluzba zdoriwa od kad zobaczylm II na tescie jak narazie jestem na przegranej pozytcji i d tego badania takei jak toxo i cytomegalia sa noralnei platne
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zakorzenienie
|
łeeee nieźle :/ :/
hm, pójdę w poniedziałek się zarejestrować., choćbym miała iść raz żeby obejrzał tą moją torbiel ![]() ![]()
#4444 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluję wszystkim, które widziały wczoraj swoje maluchy.
Ja też chodzę do prywatnego lekarza. I chyba nie będę szukała takiego z NFZ, bo szkoda mi trochę czasu i pokazywania swojej pupy innym ![]() Ale faktycznie Monti jeżeli masz monitorować tą torbiel to może chociaż żeby dostać skierowania na badania czy usg się opłaca. moja wizyta już w poniedziałek, jakoś ciężko mi myśleć o czymś innym i czuje się monotematyczna ![]() Coralady daj znać jak rodzice zaragowali. Ja w sumie nie wiem kiedy chcę powiedzieć swoim. Wiem, że moi całkiem zbzikują, będą dzwonić, a szczególnie mama będzie się martwić. No i kwestia utrzymania w tajemnicy tego jeszcze przed całą rodziną też pewnie będzie u nich trudna. No a u nas to dopiero wczoraj zaczął się 8 tydzień. Spotkamy się z nimi jak zacznie się 9 (bo mieszkam od domu ok. 400 km, i widzimy się co 2 - 3 miesiące najczęściej. No i teraz nie wiem czy mówić osobiście koło 9 czy czekać.. ale nie chcę też mówić przez telefon... ![]() Edytowane przez marsylia Czas edycji: 2010-08-28 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
nie byłam na NFZ nigdy i troche się stresuję
![]() najwyżej pójdę 2 razy, niech poobserwuje torbiel i tyle, bo jak do 16 tyg nie zniknie to laparoskopia mnie czeka...
#4446 |
Zadomowienie
|
Ja sie wczoraj wazylam i od 1 wizyty utylam 30 dkg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Raczkowanie
|
witajcie.
Jok3r u Ciebie usg tylko 35 zł kosztuje ale fajnie. Ja muszę 50zł wydać ![]() a mnie dziś cały dzień pobolewa po bokach brzuch i jajniki kłóją i wogóle tak czuję wszystkie mięśnie w okolicach brzucha pewnie dzidzia rośnie i miejsce sobie robi ![]() dziewczyny mówię wam ja głupieje na tej wsi. mieszkam tu już 4 lata czyli od ślubu a wcześniej mieszkałam w miasteczku z rynkiem i sklepami wkoło i nie mogę się przyzwyczaić do tej nudy i monotonii jaka jest tutaj.dobrze, że raz na jakiś czas jeżdze do rodziców to przynajmniej się oderwie trochę
#4448 |
Wtajemniczenie
|
Jok3r w szale zakupowym
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Zadomowienie
|
Wiesz w normalnym sklepie to tam luzik, bo sa poukladane ciuszki takie hmm zwykle, ale jak wejde do tamtego sklepu to rece opadaja ile tam jest cudnosci. I nie masz dosc hehe. Sa takie inne no nie widzialam takich w innych sklepach, a jesli nawet byly podobne to kosztowaly o wiele wiecej. Ostatnio maz wyczail kaplecik z 6 czesci, ktore ubieraja berbecia od stop do glow tylko pielucha i heja na podryw i zaplacil 49zl z czego laska mu jeszcze 10zl obnizyla. No to pokazcie mi sklep gdzie kupie takie cos. Dodam, ze ten kpl dwustronny jest i z tak miziastego materialu, ze no masakra.
---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Kurcze laski nie wiecie czy jest jakas stronka czy forum gdzie mozna poczytac opinie o wozkach? Mam teraz dylemat i nie moge sie zdecydowac na jeden z dwoch wozkow. |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.bangla.babyonline.pl/wozk...35u7jnvia7hsp2 i tu : http://www.jakiwozek.pl/ a tutaj watek na wizazu..... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...w%F3zki+dzieci |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Zakorzenienie
|
Ja mam w albumie zdjęcie bebecha mego i dzidziola
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- ja bym i tak w płeć na etapie 14-16 tyg nie wierzyła jestem jakaś sceptyczna nie wiem :P chociaż w tą moją trochę wierze, ale nie kupuje żadnych ciuszków bo np obkupię w kwiatki córkę a okaże się syn... bądź odwrotnie, no nie wiem ![]()
#4452 |
Zakorzenienie
|
Jok3er mam nadzieje ze nie kupujesz za duzo w tym samym rozmiarze
![]() Proponuje jak juz tyle kupujesz kupywac na 3 a nawet 6 miesiecy...... Dzieciaczki bardzo szybko rosna , Ja nawet niektórych ciuszkow nie ubralam... ![]() Lub tylko do zdjecia bo było tak strasznie meczace do ubrania maluszka ze po prostu nie ubieralam............ Po domu to najwygodniej w spiochy , zwłaszcza na poczatku bo to co kawałek jest kupa i czeba przebierac... a rozpinac te wszystkie (cudne ![]() I najlepiej to miec kilka wyjsciowych a reszta to wygodne pajacyki, bodziaki i spiochy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Zakorzenienie
|
aa i Jok3r jak sie ogarniesz z ciuszkami to powklejaj nam zdjęcia jakieś
![]() buźka dobranoc ![]()
#4454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja uwielbiam fotki ciuszków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- aaa Monti to Ty tak jadłas ten budyn litrami ![]() No bo mi smaka ostatnio zrobilas i dzisiaj sobie zrobiłam 0,5 litra o smaku waniliowym i 0,5 litra o smaku bananowym............Jedn ak wanilia najlepsza........ Mam jeszcze malinowy ![]() No a własnie powinnysmy pic teraz duzo mleczka no wiec w sam raz te budynie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Zadomowienie
|
Montii zazdroszczę brzuszka takiego płaskiego. Mój jest jak u wieloryba, niestety mam takie wzdęcia, że szok. Swoją drogą gdzie Ty mieścisz te słodkości wszystkie. Ja rozumiem, że ze względu na wiek masz mega szybką przemianę, bo kiedyś też tak miałam i byłam jeszcze chudsza od Ciebie z wieczną niedowaga, ale no kurcze dobra jesteś
![]() Co do ubranek to Kellys spokojnie, mam listę i z każdego rozmiaru po 5 szt max biorę, a w tamtym sklepie takie perełki kupuję. Tz nie są to tylko jakieś wyjściowe, bo bym musiała chyba co godzinę gdzieś wychodzić, żeby wszystko zużyć, ale właśnie urok tego sklepu polega na tym, że nawet śpiochy są boskie. Zdjęcia wkleję jak mąż zacznie chodzić do pracy, bo w weekend to jest wojna o kompa ![]() Kellys dzięki za linki, jutro będę się przekopywać ![]()
Mateusz 19.02.2011 ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2010-08-28 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to zalezy jaki, bo sa lekarze, ktorzy maja usg w swoim gabinecie, moj prywatny ma, ma tez taki fajny wziernik połaczony z kamerka i monitorem, wiec widzisz tez co masz w srodku podczas zwyklaego badania ![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
![]() to nie od wagi zalezy postep w porodzie, jest wiele innych czynnikow, przeciez 26 godzin nie trwala u Ciebie faza II czyli skurcze parte, gdy dzidzius faktycznie wychodzi, a w I fazie waga dziecka nie ma znaczenia, po prostu musi sie zrobic rozwarcie i tyle, u jednych to trwa krocej, u innych dluzej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- acha, a usg to sa wydruki na papierze termicznym, dlatego moga wyblaknac, ale wcale nie musza, to zalezy od sposobu przechowywania, trzeba je przechowywac najlepiej złozone, w teczce i gleboko w szufladzie, do tego mebel nie powinien stac np naprzeciwko okna, zeby nie bylo tam wysokiej temperatury. Nie nalezy ich np wyjmowac i zostawiac rozlozonych tak, ze beda narazone dodatkowo na dzialanie swiatla, tylko ogladamy i od razu chowamy- moje wydruki sprzed 7 lat wciaz maja sie dobrze, odpukac ![]() ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- jok3r zazdraszczam tego sklepu, szkoda ze babeczka go zamyka, ale co, nie idzie jej/ czy jak? az dziwne, skoro takie cudnosci, to pewnie powodzenie ma... no ale w sumie dobrze, ze nie jest blisko mnie, bo bym zaczela kupowac, a mam jeszcze sporo po moich dzieciach i nawet mam calkiem nowe ciuszki, w tym duuuzo bodzikow, bo kiedys sprzedawalam ale zlikwidowalam firme, a ciuszki co mi zostaly dawalam kolezankom przy okazji np narodzin berbecia, ale wiekszosc sobie zostawilam tak na wszelki wypadek ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w sumie zle napisałam bo wyszlo ze niby dlugi porod przez to ze dzidziolek duzy...... No ale nie oto mi chodzilo... chodzilo o to ze jednak trudniej wycisnac 4 kg dziecko niz 3 kg.... Chociaz dla niektórych nie ma to róznicy........... Moja kolezanka (malutka 165 cm ) drobna urodzila dziecko co wazyło 5100... i to naturalnie i cały poród trwał 10 godzni...parte 20 min.......... Ja ci strasznie zazdroszcze twoich porodów... Naprawde ja naleze do twardych bab... Nie ruszaja mnie igły ,ciecia itd... Ale moim zdaniem sa kobiety co lepiej przechodza poród i sa te co gorzej.. Niestey ale natura nie wszystkie z nas obdarzyła po równo........... ![]() No i ja niestety nie jestemm skonstrułowana do rodzenia dzieci.... Moze u Ciebie maluszek hop siup i wyskoczyła ale u mnie nie było tak łatwo.... z ta faza parcia masz racje... bo nie trwala 26 godzin.... ![]() Ale u mnie to juz ta faza rozwierania była okropna bo nie postepowala... jak przyjechalam na porodówke z bólami ze mnie wyginało i trzesło to mialam tylko 1 cm rozwarcia.... po 10 godzinach (chodzenia po scianach po korytazru i skakaniu na piłce) rozwarło sie tylko do 4 cm ![]() skurcze były od samego poczatku co 3-5 min takze naprawde nie chce byc ciapą ale niestety było strasznie a partych to nie pamietam ile trwały bo juz mialam za duzo w sobie leków... w kazdym badz razie trwały długo bo małemu zaczeło zanikac tetno, ja zemdlałam kilka razy i do tego wymiotowałam chyba non stop.... byłam wrakiem i tylko słyszalam do okoła PUSH bo dziecko sie udusi.......... no a młody był zablokowany w kanale i nawet babka co wzieła vacum i mi go zaczeła tym wyciagac nie dawała sobie rady... no utknał i tyle..................... ................ Jak go wyciagneli w koncu to sie nie ruszal i nie płakal... ja myslalam juz o najgorszym.... Krzyczalam dlaczego on nie płacze a nikt mi nie odpowiadal....... ogladało go 5 lekarzy i ja widzialam tylko jego malutka raczke i po 5 min. sie poruszyła ![]() Dał mi znak ze wszystko ok.................. Cudem...dosłownie cudem nic mu sie nie stało...... Po 10 min zaczal wreszcie płakac ...tzn..piszczec jak mysz............ No i zaczał nabierac kolorów bo był granatowo siny..................... Wiec ja to sie strasznie boje porodu ....chyba gorzej niz za pierwszym razem................... Bo pierwszy to szłam odwaznie na zywiol i mówilam wszystkim do okola ze dam rade i ze bedzie git...ogolnie to chyba sie nawet nie balam............ widzialam ze nie mam wyjscia i ze wszystkie baby rodza i zyja wiec czym mialam sie martwic........... Lekarze po porodzie bali sie ze im proces wytocze bo mogli mi dziecko zabic przez to ze nie pomysleli o wczesniejszej cesarce.... jak juz był w kanale to niestety dupa zbita i musialam rodzic................... ......................... No ale nie strasze Was................ Na pewno wszystkie bedziecie miec łatwe i szybkie porody tak jak niutka................... ................ No i naprawde niutka ja bym sie nigdy w zyciu nie odwazyła rodzic w domu..................... ... ogromny szacunek dla Ciebie................ No to sie wygadałam................ ..hihihihihihih Ide spac dobranoc babolki i kolorowych snow Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2010-08-29 o 00:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
Jok3r w sumie nie mam dobrej przemiany przez te moje diety i odchudzanie, dwa razy schudłam po 13 kg, i raz przytyłam, a teraz... ciąża
![]() ![]() ![]() ![]() Kellyss tak to ja wchłaniam litr budyniu mhmh i wczoraj zrobiłam ciasto budyniowe pycha ![]()
#4460 | ||
Zadomowienie
|
Montii ciesze się razem z tobą z dobrych wieści
![]() iizabelaa wiem że zazdrościć nie wypada ale ja ci tak straaasznie zazdroszczę tego wyjazdu nad morze że aż wstyd ![]() ![]() ego rzeczywiście zdjęcie troszkę niewyraźne ale najważniejsze że wszystko w porządku, coralady ale maleństwo na tym twoim zdjęciu, gratuluje obu mamusią ślicznych fasolek ![]() black_angel dzięki za info że zdjęcia mogą zblednąć bo pewnie bym nawet na to nie wpadła ![]() agus87 gratulujemy zaciążenia ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ogólnie ostatnio moje wszystkie tematy kręcą się wokół ciąży, dzieci, wyposażenia pokoiku dla maluszka itp więc mam nadzieję że moi znajomi nie mają mnie już dość ![]() Jok3r aleś mnie zmartwiła ![]() ![]() Montii ale z ciebie chudzinka jest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |
Wtajemniczenie
|
kellysss zupełnie nikt się nie wystraszył ![]() ![]() Cytat:
Wanilia u Ciebie to już będzie widać w czwartek dużą dzidzię u mnie to maluszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Rozeznanie
|
czesc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Zakorzenienie
|
ja śniadanko jem i na obiad wpraszam się do mamy bo mój znowu w pracy... jeju wam też tak zimno? poubierana w dresy jestem, za oknem jesień... już widze moje wstawanie w pazdzierniku na uczelnię... a mam zamiar do grudnia w sumie nic nie opuszczać..
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- gosiawolna - czułam to samo,to rozciąganie macicy dzidzia robi sobie miejsce ![]() ![]()
#4464 |
Rozeznanie
|
dziekuje za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
Na pewno jest ok , jesteś pod opieką lekarza także w dobrych rękach
![]()
#4466 |
Rozeznanie
|
mam nadzieje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Zakorzenienie
|
to już niebawem
![]()
#4468 |
Rozeznanie
|
czyli mowisz ze nie mam sie czym przejmowac??? ja juz zastanawialam sie czy nie jechac na pogotowie zeby zobaczyli czy wszystko w porzadku. ale chyba jestem przewrazliwionana to wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zadomowienie
|
niutka1
jok3r zazdraszczam tego sklepu, szkoda ze babeczka go zamyka, ale co, nie idzie jej/ czy jak? az dziwne, skoro takie cudnosci, to pewnie powodzenie ma... Obroty ma, ale czynsz strasznie duzy. wanilia83 Jok3r aleś mnie zmartwiła ![]() ![]() Sklep nie bedzie calkiem zlikwidowany tz przenosza go, a wlasciwie robia fuzje, bo w Jaworznie maja duzo wiekszy. Tyle, ze ja nawet nie wiem gdzie to Jaworzno no i nie po drodze mi. Tu zawsze przy okazji zakupow wpadlam, nakupowalam i do domu, a tam to juz wyprawa bedzie no i tak czesto tez nie bede juz jezdzic. Mam nadzieje, ze sie jeszcze wlasciciele rozmysla chociaz dostawy juz poszly do tamtego sklepu, wiec chyba ten chca wyprzedac i koniec. marsylia Ja w sumie mieszkam nad morzem i zawsze jest mi wstyd, że nie wykorzystuje jego uroków. Zdarzało mi się i 6 mieięcy w ogóle nie widzieć morza Hehe u mnie to samo. Jak mieszkalam w Gdyni to czasem potrafilam kilka miesiecy "omijac" morze i jakos mi go nie brakowalo. Teraz dalabym sie pokroic za jeden dzien nad morzem. Jak bylam u rodzicow to przesiedzialam nad nim caly dzien i nacieszyc sie nie moglam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
Skoro nie ma krwawień,dobrze się czujesz, mocnych bóli, wydaje mi się,że nie. Ale skoro się martwisz ciążą + ten krwiak... to jeżeli będzie Cię to trapić to pojedź
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.