rady od już zamężnych dla przyszłych PM - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-28, 13:23   #481
klarnetos
Raczkowanie

Dot.: rady od już zamężnych dla przyszłych PM

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
klartnetos czy to nie Ty wklajalas swoje zdjecia odnosnie rzes i tego zageszczania metoda 1:1?

bo dzis bylam u kosmetyczki-maja promocje na wydluzanie i zageszczanie rzes<200 zl, normalna cena kolo 300) i akurat robila PMce

narobilo mi to checi,zeby jednak zrobic przed slubem, o ile fundusze pozwola
babka mowila,ze efekt utrzymuje sie kolo miesiaca<potem sie uzupelnia>.
prawda to?;p i jesli moge wiedziec, ile ?Ty placialas?

przepraszam za offtopa,ale strasznie sie tym dzis podjaralam
Tak, to ja pisałam i wklejałam fotki rzęs.
U mnie (w jednej z dzielnic Katowic) założenie kosztuje 100 zł, a uzupełnianie od 20 - 40 zł. Ja uzupełniam mniej więcej co miesiąc za 40 zł.
Ceny jednak są różne w zależności od salonu i miasta. Byłam np. teraz na Lubelszczyźnie w Puławach i tam pytałam w dwóch salonach: w jednym uzupełnianie było od 50 zł wzwyż, w drugim od 120 do 150zł, więc założenie pewnie też w granicach 200-300 zł.

Koszt jest istotnie dość duży, ale myślę, że na taką okazję jak ślub warto - zyskuje się nie tylko piękny wygląd tego dnia - zdjęcia czy film (na których dodają uroku) będziemy przecież oglądać do końca życia.

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
klarnetos, to świetnie, że tak to wyszło i że w sumie niedrogo, jakbyś jeszcze mogła, to powiedz mi tylko jaki to konkretnie rodzaj tortu, firma, żebyśmy i my mogli spróbować. Te, których nie polecasz też bym prosiła Może być na priv
Nie wiem skąd jesteś, ja z Katowic i ta cukiernia jest w Katowicach.
Wiem, że po Śląsku i Zagłębiu rozwożą swoje produkty, ale czy dalej - tego nie wiem
To był tort hiszpański bezowy - i ten jest naprawdę super. (Pozostałe dwa to jakiś czekoladowy i orzechowy chyba na biszkopcie, dokładnie nie pamiętam, ale nie ma co porównywać nawet z tym hiszpańskim bezowym). Produkuje je cukiernia Italiana w Katowicach-Ligocie na rogu ul. Panewnickiej i Medyków. Chyba nie mają strony internetowej, chociaż na pewno nie wiem, ale jakby ktoś chciał to można przedzwonić i zapytać (32) 2524284

Edytowane przez klarnetos
Czas edycji: 2010-08-28 o 13:25
klarnetos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 13:46   #482
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klarnetos Pokaż wiadomość
Nie wiem skąd jesteś, ja z Katowic i ta cukiernia jest w Katowicach.
Wiem, że po Śląsku i Zagłębiu rozwożą swoje produkty, ale czy dalej - tego nie wiem
To był tort hiszpański bezowy - i ten jest naprawdę super. (Pozostałe dwa to jakiś czekoladowy i orzechowy chyba na biszkopcie, dokładnie nie pamiętam, ale nie ma co porównywać nawet z tym hiszpańskim bezowym). Produkuje je cukiernia Italiana w Katowicach-Ligocie na rogu ul. Panewnickiej i Medyków. Chyba nie mają strony internetowej, chociaż na pewno nie wiem, ale jakby ktoś chciał to można przedzwonić i zapytać (32) 2524284
Eh, trochę to daleko niestety, bo ja będę się weselić pod Lublinem, a to kawał drogi z Katowic. Myślałam, że może to wiesz, jakaś sieć, która ma cukiernie w różnych miastach. Ale dziękuję bardzo za info

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 13:54   #483
klarnetos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
I stąd moje pytanie do Wizażanek mężatek: czy po weselu otrzymywałyście od gości jakieś komunikaty wprost, że coś im się nie podobało?
Nie - ani wprost, ani drogą okrężną Choć fakt, że w organizację ślubu i wesela włożyliśmy wiele starań, a podczas zabawy świadkowie chodzili i dopytywali czy czegoś im nie brakuje.

Myślę jednak, że nawet gdybym usłyszała jakieś pojedyncze głosy niezadowolenia, to nie przejęłabym się - co mogłam, zapewniłam.
Goście mieli transport, noclegi, domki noclegowe były czyściutkie, wyposażone w jedzenie i picie, a nawet klimatyzację i pralki, odświeżacze powietrza, telewizory, naczynia i wszelkie inne bajery w stylu wtyczki Raid od komarów i OFFy w sprayu (restauracja i domki nad wodą).
W łazienkach w restauracji weselnej wystawione były koszyki z różnymi akcesoriami przydającymi się podczas wesela (dezodoranty, tabletki p/bólowe, plasterki na otarcia i całe mnóstwo innych badziewiów).
Muzyka była uniwersalna: głównie lata 60-te czy inne standardy, polskie pop-rock (coś przy czym bawią się wszyscy) ale też bloki z muzyką ludową, aby mogli pobawić się nawet single czy wielbiciele biesiady (nie było disco polo, czego 98% nasztch gości nie toleruje).
Kto nie chciał tańczyć, mógł pójść na plażę lub do altanki przespacerować się po ogrodzie lub posiedzieć na tarasie.
Jedzenie było bardzo urozmaicone i ani przez chwilę nie było pustych stołów, więc głodny czy spragniony nikt nie był. Uwzględniono nawet diety, np. wegetariańską, cukrzycową czy onkologiczną.
Na drugi dzień każdy dostał ciepły posiłek i napoje, oraz kawę/herbatę i tort/ciasto oraz mógł skorzystać z rejsu żaglowcem po jeziorze.
Nikt nie był zmuszany do żadnych zabaw - zrezygnowaliśmy z nich całkowicie, bo goście swietnie zareagowali na bloki ludowe (tańce świata) i przy nich się świetnie bawili.
Rozsadzeni przy stolach i ulokowani w domkach goście byli ekipami - tak jak się znali, przyjaźnili czy rodzina z rodziną, żeby nikt nie czuł się skrępowany.

Gdyby jeszcze ktoś narzekał, to przepraszam, ale uważam, że nie mam powodu aby czuć się winna

Czas edycji: 2010-08-28 o 13:58
Stary 2010-08-28, 14:12   #484
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie - ani wprost, ani drogą okrężną Choć fakt, że w organizację ślubu i wesela włożyliśmy wiele starań, a podczas zabawy świadkowie chodzili i dopytywali czy czegoś im nie brakuje.

Myślę jednak, że nawet gdybym usłyszała jakieś pojedyncze głosy niezadowolenia, to nie przejęłabym się - co mogłam, zapewniłam.
Goście mieli transport, noclegi, domki noclegowe były czyściutkie, wyposażone w jedzenie i picie, a nawet klimatyzację i pralki, odświeżacze powietrza, telewizory, naczynia i wszelkie inne bajery w stylu wtyczki Raid od komarów i OFFy w sprayu (restauracja i domki nad wodą).
W łazienkach w restauracji weselnej wystawione były koszyki z różnymi akcesoriami przydającymi się podczas wesela (dezodoranty, tabletki p/bólowe, plasterki na otarcia i całe mnóstwo innych badziewiów).
Muzyka była uniwersalna: głównie lata 60-te czy inne standardy, polskie pop-rock (coś przy czym bawią się wszyscy) ale też bloki z muzyką ludową, aby mogli pobawić się nawet single czy wielbiciele biesiady (nie było disco polo, czego 98% nasztch gości nie toleruje).
Kto nie chciał tańczyć, mógł pójść na plażę lub do altanki przespacerować się po ogrodzie lub posiedzieć na tarasie.
Jedzenie było bardzo urozmaicone i ani przez chwilę nie było pustych stołów, więc głodny czy spragniony nikt nie był. Uwzględniono nawet diety, np. wegetariańską, cukrzycową czy onkologiczną.
Na drugi dzień każdy dostał ciepły posiłek i napoje, oraz kawę/herbatę i tort/ciasto oraz mógł skorzystać z rejsu żaglowcem po jeziorze.
Nikt nie był zmuszany do żadnych zabaw - zrezygnowaliśmy z nich całkowicie, bo goście swietnie zareagowali na bloki ludowe (tańce świata) i przy nich się świetnie bawili.
Rozsadzeni przy stolach i ulokowani w domkach goście byli ekipami - tak jak się znali, przyjaźnili czy rodzina z rodziną, żeby nikt nie czuł się skrępowany.

Gdyby jeszcze ktoś narzekał, to przepraszam, ale uważam, że nie mam powodu aby czuć się winna
Świetna organizacja! brawo
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 14:29   #485
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, to ja pisałam i wklejałam fotki rzęs.
U mnie (w jednej z dzielnic Katowic) założenie kosztuje 100 zł, a uzupełnianie od 20 - 40 zł. Ja uzupełniam mniej więcej co miesiąc za 40 zł.
Ceny jednak są różne w zależności od salonu i miasta. Byłam np. teraz na Lubelszczyźnie w Puławach i tam pytałam w dwóch salonach: w jednym uzupełnianie było od 50 zł wzwyż, w drugim od 120 do 150zł, więc założenie pewnie też w granicach 200-300 zł.

Koszt jest istotnie dość duży, ale myślę, że na taką okazję jak ślub warto - zyskuje się nie tylko piękny wygląd tego dnia - zdjęcia czy film (na których dodają uroku) będziemy przecież oglądać do końca życia.
dzieki za info

100zl to malo , u nas w promocji sa za 200....i tylko 2 salony robia

mysle,ze im bliazej bedzie slubu to podzwonie po salonach-moze cos sie zmieni przez ten czas.i tez mysle,ze warto

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:

za organizacje!

mam nadzieje,z eu nas tez goscie nie beda narzekac muzyka bedzie "dla kazdego", i mysle,ze swiadkowie tez sie sprawdza w swojej roli

tylko mama moja sie smieje,ze wesele robie na wzor mojej sis,bo tamto sie wlasnie udalo super-i wkurza mnie taki "zarzut",bo jesli cos jest sprawdzone to czemu z tego nie skorzystac<chociazby pracownia,gdzie sis szyla suknie, ja tez tam chce;p>czy fryzjer albo kosmetyczka...z kolei sala/muzyka bedzie inna,wiec nie robie "kalki" ale nawet jesli by byla ta sama sala-to czemu nie,skoro sie gosciom podobalo
Stary 2010-08-28, 14:57   #486
Chatka
Wtajemniczenie

klarnetos, no świetna organizacja, też planujemy mieć tak wszystko dopracowane, jak Wy choć oczywiście zupełnie inaczej Ale ciekawe pomysły mieliście, np. z umieszczeniem w łazienkach restauracji "niezbędników" imprezowych - chętnie bym ten pomysł podkradła, jeśli można

Ciekawią mnie te bloki ludowe, tańce świata. Na czym to dokładnie polegało, możesz opisać?

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
tylko mama moja sie smieje,ze wesele robie na wzor mojej sis,bo tamto sie wlasnie udalo super-i wkurza mnie taki "zarzut",bo jesli cos jest sprawdzone to czemu z tego nie skorzystac<chociazby pracownia,gdzie sis szyla suknie, ja tez tam chce;p>czy fryzjer albo kosmetyczka...z kolei sala/muzyka bedzie inna,wiec nie robie "kalki" ale nawet jesli by byla ta sama sala-to czemu nie,skoro sie gosciom podobalo
Ja uważam, że jeśli coś jest sprawdzone, nam się podoba i w wdoatku pasuje do naszej wizji ślubu, to chyba nieważne, gdzie już wcześniej było, bez przesady A to, co wymieniłaś to myślę, że każdy chciałby mieć już taką sprawdzoną "bazę" (ja bym chciała) - żeby nie trzeba było szukać, sprawdzać i się rozczarowywać. A przecież wiadomo, że sukienkę, fryzurę i makijaż będziesz miała zupełnie inną niż Siostra, więc co za różnica, gdzie były robione Myślę, że Twoja Mama po prostu się cieszy, że jedno wesele dobrze wyszło i drugie też zapowiada się świetnie i nie ma tym raczej złośliwości

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 15:04   #487
mafda
Zadomowienie

klarnetos a podasz na priva namiary a te rzęsy, może ja się tam wybiorę ile wcześniej trzeba robić?
Stary 2010-08-28, 15:16   #488
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
klarnetos, no świetna organizacja, też planujemy mieć tak wszystko dopracowane, jak Wy choć oczywiście zupełnie inaczej Ale ciekawe pomysły mieliście, np. z umieszczeniem w łazienkach restauracji "niezbędników" imprezowych - chętnie bym ten pomysł podkradła, jeśli można

Ciekawią mnie te bloki ludowe, tańce świata. Na czym to dokładnie polegało, możesz opisać?

Ja uważam, że jeśli coś jest sprawdzone, nam się podoba i w wdoatku pasuje do naszej wizji ślubu, to chyba nieważne, gdzie już wcześniej było, bez przesady A to, co wymieniłaś to myślę, że każdy chciałby mieć już taką sprawdzoną "bazę" (ja bym chciała) - żeby nie trzeba było szukać, sprawdzać i się rozczarowywać. A przecież wiadomo, że sukienkę, fryzurę i makijaż będziesz miała zupełnie inną niż Siostra, więc co za różnica, gdzie były robione Myślę, że Twoja Mama po prostu się cieszy, że jedno wesele dobrze wyszło i drugie też zapowiada się świetnie i nie ma tym raczej złośliwości
heh, byc moze. ale raczej martwi sie,ze ja nasladuje,a ja to chyba robie nieco nieswiadamie.nie tylko o aspekt wesela chodzi ale nie mowila tego ze zlosliwoscia, wiec moze masz racje
Stary 2010-08-28, 20:10   #489
anistach
Raczkowanie

Ja tam się pieniędzmi nie przejmowałam, rodzice dawali , ale ja mam taki charakter, że jak sama tego nie zrobię, to nikt inny tak dobrze tego nie zrobi jak ja Dla tego wszystkim się zajmowałam, nawet w kuchni kucharki poganiał. A ślub traktowałam jak kolejny etap w życiu.
anistach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 20:25   #490
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anistach Pokaż wiadomość
Ja tam się pieniędzmi nie przejmowałam, rodzice dawali , ale ja mam taki charakter, że jak sama tego nie zrobię, to nikt inny tak dobrze tego nie zrobi jak ja Dla tego wszystkim się zajmowałam, nawet w kuchni kucharki poganiał. A ślub traktowałam jak kolejny etap w życiu.
Ja się pieniędzmi przejmuję..
Ale wiem, że - chociażby wspomnianych dekoracji nie potrafiłabym zrobić nawet w przeciętnym stopniu, a każdemu komu to zlecę trzeba zapłacić. Z dwojga złego wolę, żeby wszystkim zajęły się osoby z jednego miejsca, które zajmują się obsługą wesel profesjonalnie.
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 10:20   #491
happy2gether
Wtajemniczenie

To teraz pytanie z innej beczki Sądzę, że odpowiedzi na nie będą bardzo pomocne dla wielu przyszłych PM

Ile alkoholu (wódki i wina) należy kupić aby było go wystarczająco dużo?
Może polecacie jakąś markę wódki i rodzaj wina?

My skłaniamy się ku Finlandii - Narzeczony i rodzice ze względu na walory smakowe a ja ze względu na ładną butelkę, bo nie chcę aby na butelkach wisiały jakieś zawieszki, kokardki itp. więc butelka sama w sobie musi być ładna
Stary 2010-08-29, 10:42   #492
anistach
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
To teraz pytanie z innej beczki Sądzę, że odpowiedzi na nie będą bardzo pomocne dla wielu przyszłych PM

My skłaniamy się ku Finlandii - Narzeczony i rodzice ze względu na walory smakowe a ja ze względu na ładną butelkę, bo nie chcę aby na butelkach wisiały jakieś zawieszki, kokardki itp. więc butelka sama w sobie musi być ładna
Szczerze nie wiem ile alkoholu się kupuje, bo tym zajmował się strona pana młodego. Wiem tylko tyle że jeszcze trzeba brać pod uwagę bramy które robią ludzie po drodze do kościoła, zazwyczaj z ulicy ludzie powiadamiają wcześnie, że takie będą. Z tego co widziałam od czterech flaszek nawet do dziesięciu, w zależności ile osób tą bramę robi. I jeszcze jedno, u nas na bramie również paczkę ciasta dawaliśmy. Ja miałam cztery bramy.
anistach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 12:09   #493
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:

Polecam kalkulator napojów, tam też są alkohole i napoje bezalkoholowe

http://wesele.plock.pl/wesele-8.html

znajdziecie też kalkulator wesle, przydaje się do zliczenia kosztów.

Wódki ogólnie liczy się 0,5 l na osobę lub jesli krótsze wesele to 0,7 na parę. Wino ok jedno na 7 osób, tak samo szmpan na powitanie.
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 12:22   #494
trzykrotka27
Przyczajenie

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;21709358]Wódki ogólnie liczy się 0,5 l na osobę lub jesli krótsze wesele to 0,7 na parę. Wino ok jedno na 7 osób, tak samo szmpan na powitanie.[/QUOTE]

Dokładnie
Co do wódki, u nas był Pan Tadeusz - nie słyszałam, żeby ktoś narzekał
trzykrotka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 20:09   #495
basienka666
Raczkowanie

Cytat:

U nas była wódka- Luksusowa. Liczyłam 0,7l na osobę, bo wesele było 2-dniowe. Kupiliśmy 200 butelek na 140 osób (połowa została...może z powodu gorąca, bo w czasie wesela było ponad 30 stopni na zew, na szczęście klimatyzacja dawała radę )
Szampana kierowniczka sali powiedziała, że liczyć jednego na 7 osób.
U nas były 4 rodzaje wina...półsłodkie białe(7szt-bułgarskie) i czerwone(7 szt-chyba mołdawskie) oraz półwytrawne białe (7 szt) oraz czerwone(7szt).Wina w 75% poszły. Butelek nie stroiliśmy - bo goście nawet nie zwracali na to uwagi, ważne żeby alkohol był dobrze schłodzony.
Stary 2010-08-29, 22:00   #496
batkab
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
dziewczyny a nie boicie się że te bańki Wam poplamia ubrania? I że będzie trzeba stosować uniki i w ogóle? Tak z ciekawości pytam
Byłam na weselu, gdzie dzieciaki biegały właśnie z takimi pistoletami na bańki. Efekt fajny. Niestety płyn zostawiał ślady na ubraniach, szczególnie było to widać na ciemnych garniturach.

Cytat:

Ja mam Stock`a. Liczyliśmy 0,5 l na osobę na jeden dzień.
Wina mamy różne. Czerwone i białe wytrawne, półwytrawe, półsłodkie, różowe słodkie i półsłodkie, biały i czerwony wermut. Z pochodzenia różnie: francuskie, kalifornijskie, mołdawskie, włoskie, chilijskie, z RPA, bułgarskie i chyba hiszpańskie.
Część z win jest po dwie butelki, reszta pojedynczo. Mamy 17 butelek na 100 os.
batkab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 22:06   #497
Lensss
Raczkowanie

My tez mamy Stock'a i liczymy 0,7 na głowę na 2 dni wina będziemy mieli półsłodki i półwytrawne. No i oczywiście do stołu wiejskiego będzie bimberek, dwa rodzaje robione przez moje wujka i wujka TŻta Ja tam bimbru nie lubię, ale jak widziałam na weselach cieszy się powodzeniem, szczególnie wśród panów

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100911580213.html
Lensss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 22:43   #498
Angel_00
Zakorzenienie

u nas też był oprócz wódki luksusowej bimberek na szwedzkim stole i cieszył się powodzeniem na szczęście nikt się nie śpił

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 09:54   #499
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez batkab Pokaż wiadomość
Ja mam Stock`a. Liczyliśmy 0,5 l na osobę na jeden dzień.
Wina mamy różne. Czerwone i białe wytrawne, półwytrawe, półsłodkie, różowe słodkie i półsłodkie, biały i czerwony wermut. Z pochodzenia różnie: francuskie, kalifornijskie, mołdawskie, włoskie, chilijskie, z RPA, bułgarskie i chyba hiszpańskie.
Część z win jest po dwie butelki, reszta pojedynczo. Mamy 17 butelek na 100 os.
Nie za mało troszkę? U mnie na 80 osób poszło 32 butelki wina
Stary 2010-08-30, 10:42   #500
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość

różnie to bywa, u nas na 85 osób może z 12 butelek... ale były też drinki Sobieskiego więc kobiety chętnie je piły.
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 16:46   #501
happy2gether
Wtajemniczenie

Z tymi drinkami Sobieskiego to może być niezły pomysł
U nas w lokalu jest opcja tzw. Drink Baru, gdzie kelner będzie serwował gościom drinki ale jeszcze nie wiemy czy się na nią decydować.
Może któraś z Was to praktykowała i się podzieli opinią?
Stary 2010-08-30, 18:37   #502
Juliszka
Rozeznanie

Bylo u mojego brata i powiem szczerze, ze calkiem to fajny pomysl.

U mojego kuzyna tydzien temu nie bylo drink baru i... nie zauwazylam nawet jego braku, ale ja preferuje wino.

Mysle, ze drink bar to pomysl ciekawy, ale zdecydowanie nie niezbedny... Chyba zalezy od struktury wiekowej wesela.
Juliszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 19:38   #503
Konto usunięte

Jeśli chodzi o drink bar to wszystko zależy od kasy bo jeśli mozesz przenaczyć dodatkowe 2000 zł to fajny pomysł, 1400 zł to alkohole a 600 to barman i wtedy wyglada to efektownie jak kelnerzy noszą kolorowe drinki z owocami - fakt cieszą się powodzeniam, u nas zrobiliśmy stolik z alkoholami gdzie była whisky, Gin, brandy i inne alkohole oraz te drinki. Największym wzięciem cieszyły się drinki, whisky i Gin.

Edytowane przez 5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Czas edycji: 2010-08-30 o 19:40
Stary 2010-08-30, 20:41   #504
batkab
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Moje towarzystwo woli mocniejsze trunki
batkab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 22:24   #505
Lensss
Raczkowanie

U nas będzie drink bar, jako że mój TŻ swego czasu sam barmanował to ma wielu kolegów barmanów Jeden z nich właśnie u nas będzie I zapłacimy mu z 250pln Może troszkę więcej, jakiś 'napiwek' dostanie. Alkohole TŻ będzie kupował sam, bo doskonale wie ile i co trzeba kupić, gdyż kiedyś sam był właśnie takim barmanem na weselu i kupował z mamą PM trunki. Na alkohol wydała ona wtedy 700pln, więc my też liczymy jakoś tyle, max 1000. W ogóle zrobiliśmy tak, że drinki będą tylko pierwszego dnia, a drugiego będzie piwko i grill. Ostatnio byłam na weselu i drugiego dnia, pierwsze słowa gości były "gdzie jest piwo?" Nawet było tak, że się skończyło i trzeba było jechać do sklepu po więcej także drugiego dnia piwo cieszy się powodzeniem, pierwszego raczej wątpie
Co do spicia się gości, uważam, że jak ktoś ma się spić to i tak się spije, czy samą wódą, czy drinkami

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100911580213.html
Lensss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 22:56   #506
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lensss Pokaż wiadomość
U nas będzie drink bar, jako że mój TŻ swego czasu sam barmanował to ma wielu kolegów barmanów Jeden z nich właśnie u nas będzie I zapłacimy mu z 250pln Może troszkę więcej, jakiś 'napiwek' dostanie. Alkohole TŻ będzie kupował sam, bo doskonale wie ile i co trzeba kupić, gdyż kiedyś sam był właśnie takim barmanem na weselu i kupował z mamą PM trunki. Na alkohol wydała ona wtedy 700pln, więc my też liczymy jakoś tyle, max 1000. W ogóle zrobiliśmy tak, że drinki będą tylko pierwszego dnia, a drugiego będzie piwko i grill. Ostatnio byłam na weselu i drugiego dnia, pierwsze słowa gości były "gdzie jest piwo?" Nawet było tak, że się skończyło i trzeba było jechać do sklepu po więcej także drugiego dnia piwo cieszy się powodzeniem, pierwszego raczej wątpie
Co do spicia się gości, uważam, że jak ktoś ma się spić to i tak się spije, czy samą wódą, czy drinkami
Potwierdzam pierwszego dnia piwa poszły nam może ze 3 butelki.
Stary 2010-08-30, 22:58   #507
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
prawda bo na kaca najlepsze

my nie bedziemy miec drink baru<goscie beda mogli "kupowac"alko w barze;p>,ale mysle,ze wino i wodka wystarczy

edit:poprawiny prawdopodobnie beda u nas w ogrodzie wiec tez bedize grill i piwko
Stary 2010-08-30, 23:01   #508
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się we wszystkim, u mnie będzie tak samo, tylko bez znajomego barmana.
Natomiast w kwestii upicia, cóż zdarza się nawet najlepszym. :P Grunt, to mieć koło siebie osobę, która się zaopiekuje delikwentem.
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 01:44   #509
klarnetos
Raczkowanie

Cytat:
Ja uważam, że jeśli coś jest sprawdzone, nam się podoba i w wdoatku pasuje do naszej wizji ślubu, to chyba nieważne, gdzie już wcześniej było
Całkowicie się zgadzam.

Czas edycji: 2010-08-31 o 01:37
Stary 2010-08-31, 10:03   #510
Taverney
Zakorzenienie

batkab, wina masz trochę mało. 17 butelek na 100 osób zniknie bardzo szybko, a pamiętaj, że nie wszyscy piją wódkę na weselu, niektórzy jej po prostu nie lubią. Wino na weselach też ładnie schodzi, więc ja bym jeszcze na Twoim miejscu dokupiła.
Wcale nie musisz się wykosztowywać, np. tokaj albo sofia biała i czerwona jest dobra i przystępna cenowo.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2010-08-31 o 10:18
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości