Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-28, 17:08   #2191
Farahh
Rozeznanie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Ja nie daję synkowi soczków; pije tylko i wyłącznie przegotowaną wodę z butelki. Nic do niej nie dodaję do smaku. a i tak mu smakuje

U mnie ta promocja w Rosmanie jest droższa, niż w polo

Mi te naklejki nie wyszły drogo, bo brałam jeszcze inne rzeczy od tego sprzedawcy
Ja gluten zaczęłam podawać dopiero teraz-dzisiaj 3 dzień, więc chyba muszę kontrolować te 2 mies, bo synek ma już 5,5 mies.
Współczuję wyglądu szkieletorka, ale z tego względu, że mi to zaczyna przeszkadzać, bo naprawdę suchelec się robię-nic cyc, ni nic bo jeśli Ci nie przeszkadza, to gratuluję wyglądu
Dzisiaj weszłam w jeansy, które były dla mnie za szczupłe długo przed ciążą... Masakra! a wiecie ile ja jem... bardzo dużo-i to w nocy północy, a jednak wagę mam jaką mam...

Ja mam kaszkę Nestle z glutenem i dodaję synkowi pół łyżeczki do obiadku od 3 dni. Miłosz ma 5,5 mies.
Chociaż zastanawiam się, czy nie powinnam dodawać prawie całej łyżeczki, skoro on zjada duży słoik, a pół łyżeczki jest na 100 ml.
Gluten jest w zbożach, czyt w bardzo wielu produktach, np chlebie, więc warto wiedzieć, czy maluszki nie mają uczulenia. Nie ma go w kukurydzy i ryżu.

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Wogóle to mamy skok 26 tyg... Dzisiaj jest dzień jakich baaardzo nie lubię, bo synek tylko ryczy i ryczy... I najlepiej jest tylko na rękach u mamy. Poza tym jak na złość swędzą go dzisiaj dziąsłą. Nie jest to jeszcze tragiczne, więc nie interwenjuję ze specyfikami. No i posmakował mu mój obojczyk... chebluje po nim dziąsłami; co go odsunę, ten cabas znowu. A że co rusz mam go na rękach, bo wyje, to i obojczyk ma blisko a nie jest to delikatne maglowanie...

************************* *
Farahh, obrazimy się, ale czytaj
No to czytam Jak pozwolicie to może i się dołączę
Co do spadku wagi to ja po ciąży też bardzo schudłam... też karmię piersią i synek wręcz wysysa ze mnie wszystko

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
cześć Farah!

co do wagi,to jestem szczuplejsza o 7kg niż przed ciążą, w sumie wróciłam do swojej wagi sprzed kilku lat.jem dużo i tak nie tyje.tesciowa mowi "ale wyschłaś" i mnie to wkurza, no ale ona wygląda jak wieloryb.

no ale nie chce już bardziej chudnąć.nie sądziłam,że można tak schudnąć po ciąży.
no moja teściowa też potrafi tak dowalić, ale wnioskuję, że po prostu zżera ją zazdrość

Farahh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 17:13   #2192
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Farah serdecznie zapraszamy!napisz coś o sobie i o swoim bobasku
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 17:50   #2193
oliviaoO
Rozeznanie

jejku dziewczyny zazdroszczę Wam tego schudnięcia
mi nadal do wagi sprzed ciąży brakuje te nieszczęsne 3-4kg.. aż ostatnio w desperacji jak kupowałam sobie spodnie to mimo, iż w przedciążowe wchodzę to jakoś odruchowo, żeby się nie wkurzać wzięłam rozmiar większe, niż te, które nosiłam przed ciążą .. kupowałam je może z tydzień temu a teraz się wkurzam bo mi się zsuwają i co chyba wychodzi na to, że powinnam jednak te mniejsze kupić tylko, że wtedy by mi pewnie boczki wypłynęły bo mam to ciało takie miękkie trzeba wreszcie zacząć ćwiczyć od poniedziałku planuję jakąś dietkę.. dietkę typu "mniej żreć" i wyeliminować słodycze, chociaż jakoś jem normalnie nie oszczędzam sobie i słodkie też i nie tyję to chociaż jedyny plus..

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 17:55   #2194
aldii
Zakorzenienie

Kocurazab u mnie nie ma polo,wiec musze sie zadowolic rosmanem
Stary 2010-08-28, 18:24   #2195
Farahh
Rozeznanie

Co o mnie?
Mam synka, urodziłam 27 grudnia, mam jeszcze starszego, który we wrześniu skończy 2 latka.
Jestem 2 lata po ślubie, męża mam mundurowego Ja mam 23 lata, nie pracuję, nie uczę się (choć zamierzam zacząć studia).. teraz siedzę w domu i zajmuję się moimi skarbami
Piszę sobie jeszcze na jednym wątku na wizażu, gdzie dziewczyny starają się o dzidzię, bo sama chciałabym jeszcze jednego dzidziusia Liczę na córeczkę, ale na razie coś nie mogę zajść w ciążę.. Przy dwóch pierwszych nie było problemu
Mam nadzieję, że się zaprzyjaźnimy

Stary 2010-08-28, 20:36   #2196
kocurazab
Zadomowienie

Poczytałam trochę Waszych wpisów, jak byłam w Zakopcu i odniosę się do 2

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
kasiorekzeta pytałam o gluten bo my takie po glutenie mielismy brzydkie kupy.
Brzydkie tzn jakie?
Miłoszek robił już takie kupy bobki zajęcze. A teraz robi taką plastelinę... I nie wiem czy to po antybiotyku który bierze, czy po glutenie, bo zbiegły nam się te 2 rzeczy trochę

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Karola wez sie bujaja z ta podstarzala pierworodka ja mialam 28
Ja też urodziłam w wieku 28 lat ale nie czuję się na tyle. Zatrzymałąm się na około 22 latach dopiero jak zerknę w rubrykę, to widzę ile mam

Cytat:
Napisane przez Farahh Pokaż wiadomość
No to czytam Jak pozwolicie to może i się dołączę
Co do spadku wagi to ja po ciąży też bardzo schudłam... też karmię piersią i synek wręcz wysysa ze mnie wszystko
Cytat:
Co o mnie?
Mam synka, urodziłam 27 grudnia, mam jeszcze starszego, który we wrześniu skończy 2 latka.
Jestem 2 lata po ślubie, męża mam mundurowego Ja mam 23 lata, nie pracuję, nie uczę się (choć zamierzam zacząć studia).. teraz siedzę w domu i zajmuję się moimi skarbami
Piszę sobie jeszcze na jednym wątku na wizażu, gdzie dziewczyny starają się o dzidzię, bo sama chciałabym jeszcze jednego dzidziusia Liczę na córeczkę, ale na razie coś nie mogę zajść w ciążę.. Przy dwóch pierwszych nie było problemu
Mam nadzieję, że się zaprzyjaźnimy
Możesz się przyłączyć
Szybciutko planujecie dzidziusie po sobie. W sumie może to dobrze, od razu wyjdziecie z pieluch. Ja myślę tak za jakieś 2 lata.

Dobra myślałąm, że Was poczytam, bo syn śpi, a on wyje jakby go kroili... i ch... wie czy to teraz zęby (dałam mu czopka po dziennym darciu) czy to przez ten skok, bo w nim niby dziecko ma mieć problemy ze snem, a u nas czasami tak jest...
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 21:06   #2197
castilia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do castilia

Dziewczyny mam taka prosbe na ile czas Wam oczywiscie pozwoli bo tego chyba jesio w naszym watku nie bylo (poprawcie mnie jesli jednak bylo a ja przespalam )

Moglybyscie zrobic zbiorowa fote zabawek ktore maja Wasze pociechy???

Byloby fajnie porownac co ktora mama kupila. Ja dzisiaj kupilam malemu tego slimaczka ktory zacheca do raczkowania i poki co mu sie podoba
castilia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-28, 22:03   #2198
kasiorekzeta
Rozeznanie

Witamy nową Mamusie
Zapraszamy do Nas serdecznie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
najpierw pisalam o rzadkich kupach ale to widocznei bylo na zeby bo juz sa znowu takie jak byly tylko ze zebow brak
Pisałam również wcześniej o rzadkich kupach, kilku dziennie(maks 6, ale najczęściej tak 4/5), a dziś kupy dwie i to normalne. Byłam u lekarza i powiedziała ze to na zębolki może być, lub po nowości (kaszka brzoskwiniowa) Jak na razie zębów brak, a kaszkę za miesiąc znowu raz podam bo muszę sprawdzić czy to ona mogła spowodować problem kupkowy. Daje małej dicoflor, i mówiła ze w ogóle mozna dawać bo to priobiotyk

A mam pytanko do mamuś piersiowych. Jak u Was jest z kupami jak dzieci jedzą jeszcze coś innego oprócz piersi. U Nas właśnie jest ich więcej, śmierdzą i są rzadkie. Czy to norma
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png

Edytowane przez kasiorekzeta
Czas edycji: 2010-08-28 o 22:17
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 22:19   #2199
Farahh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
A mam pytanko do mamuś piersiowych. Jak u Was jest z kupami jak dzieci jedzą jeszcze coś innego oprócz piersi. U Nas właśnie jest ich więcej, śmierdzą i są rzadkie. Czy to norma
Mój mały je już kaszki, deserki, zupki, chlebek, biszkopty i kupkę ma bardzo zbitą, taką "dorosłą"

Cytat:

Możesz się przyłączyć
Szybciutko planujecie dzidziusie po sobie. W sumie może to dobrze, od razu wyjdziecie z pieluch. Ja myślę tak za jakieś 2 lata.

Dobra myślałąm, że Was poczytam, bo syn śpi, a on wyje jakby go kroili... i ch... wie czy to teraz zęby (dałam mu czopka po dziennym darciu) czy to przez ten skok, bo w nim niby dziecko ma mieć problemy ze snem, a u nas czasami tak jest...
dzięki za pozwolenie

Stary 2010-08-28, 22:39   #2200
shamanaika
Raczkowanie

!

Edytowane przez shamanaika
Czas edycji: 2010-08-31 o 09:20
shamanaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 07:46   #2201
zebra666
Zakorzenienie

Farahh witaj Podziwiam dwoje dziecitrzecie w planieAle gdybym chciała trójke to wolałabym szybko w miare coby pół życia w pieluchach i kupkach nie siedzieć

Ja ostatnio miałam pare kg mniej niż przed ciążą ale mam inne jak wiecie zastrzeżenia

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-29, 08:13   #2202
Farahh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez shamanaika Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaa!!!

Cholera, mam meeeeega dola, prawie ze traume.
Przegralam aukcje na all. Upolowalam sobie takie sliczne ogrodniczki Snoopy z H&M na zime i ktos mnie w ostatnich sekundach przelicytowal!!! Chyba uzyl jakiegos SNAJPERA... Niech to szlag!
Mam nadzieje, ze to nie ktoras z Was...
Ide w kime!
Dobranoc.
może też skorzystaj ze snajpera, nikt Ci nic sprzed nosa nie zwinie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Farahh witaj Podziwiam dwoje dziecitrzecie w planieAle gdybym chciała trójke to wolałabym szybko w miare coby pół życia w pieluchach i kupkach nie siedzieć

Ja ostatnio miałam pare kg mniej niż przed ciążą ale mam inne jak wiecie zastrzeżenia

Stary 2010-08-29, 08:52   #2203
shamanaika
Raczkowanie

!

Stary 2010-08-29, 08:58   #2204
castilia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do castilia

Farrah - witamy w naszym ''Mamusiowie''
Cytat:
http://allegro.pl/ogrodniczki-ociepl...195751163.html
Powiedzcie, ze one byly brzydkie bedzie mi lzej bo nie moge ich przebolec.
Hmmmmm jak moge byc szczera to dla mnie troche malo praktyczne bo biale... Zaraz wszystko byloby widac, kazdy brudek kazde otarcie, a potem wiadomo ciezko sprac plamy. Moze i dobrze sie stalo???
castilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 09:12   #2205
malinka118
Rozeznanie

Witajcie.
Wrociliśmy dzisiaj w nocy. Wpadłam do Was do klubu i się załamałam. Jakieś fochy i obrażania się. Dziewczyny dajcie spokój. Szkoda naszych tylu miesięcy...
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 10:19   #2206
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Farah!

No wlasnie boje sie, bo tam trzeba podac nazwe uzytkownika i haslo. :/ Jeszcze sie dostanie w niepowolane rece i ktos mnie pusci z torbami...
A tak w ogole to takie programy sa legalne?

nie podobają mi się

a odnośnie zakupków odzieżowych to ostatnio kupiłam Emilkowi takie ciuszki:

http://allegro.pl/super-czapka-raste...184298129.html
http://allegro.pl/super-czapki-czapk...184297432.html
http://allegro.pl/nowe-wzory-body-ca...190607619.html wzór 11 i 15
http://allegro.pl/oryginalny-dresik-...192284584.html

i też szukam jakiś fajnych ogrodniczek i spodenek....

Edytowane przez patinka_
Czas edycji: 2010-08-29 o 10:22
patinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 10:22   #2207
gosbaj
Zadomowienie

Farrah witaj
Malinka witamy i czekamy na relacje z wakacji i fotki
shamanaika widocznie te spodnie nie byly dla was zobaczysz zaraz znajdziesz cos fajniejszego

Krzys wczoraj nauczyl sie juz calkowicie siadac z czworaka i tak mu sie to spodobalo ze teraz co chwile siada i sie cieszy
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 10:59   #2208
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
U nas po wprowadzeniu słoiczków zrobiły się takie bobki zajęcze(takie dorosłe, zbite kupy )
a od tego poniedz są znowu luźniejsze-od poniedz Miłosz dostaje antybiotyk i gluten, zobaczymy jak odstawię antybiotyk, jakie będą. Pediatra powiedziała mi, że jeśli to nie biegunka, to ok.
Odkąd Miłoszek zaczął jeść słoiczki, to kupy są bardzo często-nawet 6 razy dziennie(ale to na bank nie biegunka) i śmierdzą na kilometr. Już nie muszę zdejmować spodenek, by sprawdzić czy coś ma w pieluszcze-wystarczy powąchać i nogi w kolanach się uginają

Cytat:
Czesc Farah!

No wlasnie boje sie, bo tam trzeba podac nazwe uzytkownika i haslo. :/ Jeszcze sie dostanie w niepowolane rece i ktos mnie pusci z torbami...

Myślę, że nikt nie użył snjpera, bo przecież Ty zalicytowałaś parę dni wcześniej, więc łatwo było Cę przebić bez obrazy oczywiście. Widocznie nie były dla Was te spodenki

[QUOTE=malinka118;21707047]Witajcie.[QUOTE]

Witaj

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
nie podobają mi się

a odnośnie zakupków odzieżowych to ostatnio kupiłam Emilkowi takie ciuszki:

http://allegro.pl/super-czapka-raste...184298129.html
http://allegro.pl/super-czapki-czapk...184297432.html
http://allegro.pl/nowe-wzory-body-ca...190607619.html wzór 11 i 15
http://allegro.pl/oryginalny-dresik-...192284584.html

i też szukam jakiś fajnych ogrodniczek i spodenek....
Dresik super
Najbardziej przypadł mi do gustu, ale reszta też bardzo fajna.

Cytat:
Krzys wczoraj nauczyl sie juz calkowicie siadac z czworaka i tak mu sie to spodobalo ze teraz co chwile siada i sie cieszy
Stary 2010-08-29, 11:05   #2209
shamanaika
Raczkowanie

q

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-29, 11:07   #2210
oliviaoO
Rozeznanie

Cytat:
U nas po wprowadzeniu słoiczków zrobiły się takie bobki zajęcze(takie dorosłe, zbite kupy )
a od tego poniedz są znowu luźniejsze-od poniedz Miłosz dostaje antybiotyk i gluten, zobaczymy jak odstawię antybiotyk, jakie będą. Pediatra powiedziała mi, że jeśli to nie biegunka, to ok.
Odkąd Miłoszek zaczął jeść słoiczki, to kupy są bardzo często-nawet 6 razy dziennie(ale to na bank nie biegunka) i śmierdzą na kilometr. Już nie muszę zdejmować spodenek, by sprawdzić czy coś ma w pieluszcze-wystarczy powąchać i nogi w kolanach się uginają
moja tak nie robi często kupek, ale też śmierdzą okrutnie z daleka a czasami to nawet zdarza jej się takiego bąka puścić smrodliwego, że myślę, że to kupa i lecę z nią na przewijak a tam nic - już kilka razy mnie tak nabrała

a ja od jutra się definitywnie odchudzam miałam zacząć od wczoraj, ale jako że od piątku mam @ to mam ochotę na słodycze i czekam do jutra chcę zjechać do 70-68kg myślę, że przy 178cm będzie to odpowiednio chociaż daaaawno tak mało nie ważyłam

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 11:12   #2211
shamanaika
Raczkowanie

q

Czas edycji: 2010-08-31 o 09:19
Stary 2010-08-29, 11:20   #2212
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
a ja od jutra się definitywnie odchudzam miałam zacząć od wczoraj, ale jako że od piątku mam @ to mam ochotę na słodycze i czekam do jutra chcę zjechać do 70-68kg myślę, że przy 178cm będzie to odpowiednio chociaż daaaawno tak mało nie ważyłam
Trzymam kciuki

Cytat:
Nie mam sie za co obrazac Ten ktos przelicytowal mnie w ostatnich sekundach. Ja obserwowalam do samego konca aukcje (moja kwota byla najwyzsza) i juz sie cieszylam bo widzialam, ze tylko ja otwieram ta strone. A on mnie ustrzelil na sam koniec, bez szansy podbicia ceny.
Znajdziesz lepsze
Stary 2010-08-29, 11:23   #2213
Farahh
Rozeznanie

Cytat:
Czesc Farah!

brzydkie jak chcesz to się podpytam znajomą o tego snajpera, bo ona wszystko co kupiła na allegro to "ustrzeliła" ze snajperem, więc myślę, że jest to całkowicie legalne..

Cytat:
Napisane przez castilia Pokaż wiadomość
Farrah - witamy w naszym ''Mamusiowie''

Cytat:
Farrah witaj
Gratulacje Ja też już bym chciała, żeby mały zaczął mi siadać, widzę, że on bardzo by chciał, ale jeszcze za dobrze nie potrafi się podnieść

Patinka super ten dresik! Body też fajne, kilka mi się spodobało Jak je już dostaniesz to napisz, jak one jakościowo, czy są bawełniane? No i jak po praniu.. Może też bym kupiła

Edytowane przez Farahh
Czas edycji: 2010-08-29 o 11:26
Stary 2010-08-29, 11:26   #2214
kocurazab
Zadomowienie

A moja dzisiejsza noc była masakryczna
Miłosz budził się co chwila i darł jak poparzony, a ja wyglądam jak zombi. Rano to byłam taka zła, bo nie wyspana, że szok. I szczerze nie mam pojęcia od czego on tak fiksował-dostał na noc Viburcol-i czort wie, czy to było na zęby, czy przez ten skok-bo właśnie w nim dziecko ma problem ze spaniem....

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Mąż właśnie karmi obiadkiem Miłoszka, więc mogłam Was troszkę poczytać
Stary 2010-08-29, 11:47   #2215
lila12
Zadomowienie

Witajcie kochane stęskniłam sie za Wami bardzo
wróciliśmy znad morza - było cudownie! Piękna pogoda, słoneczko prawie cały czas, Bartuś grzeczny, świetnie zniósł podróż, jadł garściami piasek z plaży i odpoczęliśmy w 3, będąc razem i nic nie robiąc.
Załączam kilka fotek
Stary 2010-08-29, 11:52   #2216
shamanaika
Raczkowanie

q

Czas edycji: 2010-08-31 o 09:19
Stary 2010-08-29, 12:17   #2217
kocurazab
Zadomowienie

Wstawię Wam kilka fotek, bo na tym pryw to nie kumam jeszcze jak
Aldii specjalnie dla Ciebie kilka zdjęć, jak Miłoszek pije z niekapka
1) Ale się objadłem...
2, 5) Nogą nigdy nie pogardzę-jedno zdjęcie zrobione po objadku, drugie w drodze do domu z Zakopca
3) Góral
4) Wychudzona mama i syn, na Krupówkach
6, 7, 8) Jestem już taki duży i samodzielny
9) Ale bzdury piszą w tych gazetach

Fotki z chrzcin będę miała może pod koniec tygodnia.
Stary 2010-08-29, 13:18   #2218
Farahh
Rozeznanie

Cytat:
A moja dzisiejsza noc była masakryczna
Miłosz budził się co chwila i darł jak poparzony, a ja wyglądam jak zombi. Rano to byłam taka zła, bo nie wyspana, że szok. I szczerze nie mam pojęcia od czego on tak fiksował-dostał na noc Viburcol-i czort wie, czy to było na zęby, czy przez ten skok-bo właśnie w nim dziecko ma problem ze spaniem....

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Mąż właśnie karmi obiadkiem Miłoszka, więc mogłam Was troszkę poczytać
To mój mały chyba też przechodzi ten skok, bo jak zawsze spał mi w dzień 3 razy po 1,5 godz, tak teraz nawet nie myśli o spaniu, krzyczy i płacze jak chcę go uśpić.. O co właściwie chodzi z tym skokiem?
Jaki ładny synek, no i mamusia faktycznie zgrabna jak modelka!

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane stęskniłam sie za Wami bardzo
wróciliśmy znad morza - było cudownie! Piękna pogoda, słoneczko prawie cały czas, Bartuś grzeczny, świetnie zniósł podróż, jadł garściami piasek z plaży i odpoczęliśmy w 3, będąc razem i nic nie robiąc.
Załączam kilka fotek
My się nie znamy, ale mam nadzieję, że się poznamy Jak zobaczyłam Twoje zdjęcie w okularach to w pierwszej chwili myślałam, że to moja koleżanka z Wołomina, ale widzę że Ty z Wrocławia jesteś

Cytat:
Farahh mozesz podpytac, bylabym Ci "dzwieczna".
Chociaz nie wiem czy sie na to zdecyduje.
Spytam jak tylko ją spotkam

Stary 2010-08-29, 13:29   #2219
kasiorekzeta
Rozeznanie

Cytat:
To mój mały chyba też przechodzi ten skok, bo jak zawsze spał mi w dzień 3 razy po 1,5 godz, tak teraz nawet nie myśli o spaniu, krzyczy i płacze jak chcę go uśpić.. O co właściwie chodzi z tym skokiem?
Jest 7 skoków rozwojowych, jakie występują w ciągu pierwszego roku życia dziecka.

Okresy skokow:

5 tygodni (wrazenia),
7-9 tygodni (wzory),
11-12 tygodni (niuanse),
14-19 tygodni (wydarzenia),
22-26 tygodni (relacje- lek separacyjny),
33-37 tygodni (kategorie),
41-46 tygodni (sekwencje)

Jakie sa symptomy kolejnego skoku?

Przewaznie dziecko "chce z powrotem do mamy", zaczyna byc marudne, wymaga ciaglej uwagi, gorzej je, gorzej spi lub nagle przestaje robic to czego sie juz nauczylo tak jakby cofalo sie w swoim rozwoju. Taki kryzys jest dla mamy i dziecka bardzo stresujący bo z punktu widzenia dzidzi nagle wszystko się w jego światku zmienia i jest przestraszone, stąd to wiszenie na mamie i cycku- bo tam czuje się najbezpieczniej. Mamy czują się sfrustrowane ciągle płaczącym dzieckiem, i nie rozumieją co się z nim dzieje.

Załącznik 3369881
Majka 23.02.2010

Stary 2010-08-29, 13:55   #2220
kasiorekzeta
Rozeznanie

kocurazab śliczny Miłoiszek

Castilia co do zabawek, moja Maja ma od wczoraj stolik skoczek

http://allegro.pl/stolik-edukacyjny-...195970669.html

rewelacyjnie nim się bawi, nie chce wychodzić

- Uwielbia Pana metkę, musi każdą mekę pociągnąć

http://allegro.pl/pan-metka-k-s-kids...175344460.html

- od dawna, niezniszczalna, wszędzie zabierana i zawsze fajna książeczka

http://allegro.pl/listing.php/search...category=11763

- do kąpieli najfajniejsze delfinki

http://allegro.pl/delfinki-do-kapiel...196240311.html

- do wózka uwielbia wibrującego króliczka, nie ma go na allegro, ale coś w tym rodzaju

http://allegro.pl/wibrujacy-zolw-pla...185559784.html

- na chrzciny dostała ślimaka muzycznego, śmieje się do niego niesamowicie

http://allegro.pl/muzyczny-slimak-fi...194759814.html

To z tych bardziej lubianych zabawek, trafionych w jej gust
Majka 23.02.2010

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości