Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-29, 13:14   #2311
olajka
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Ja po kąpieli. Mama mi o wyjściu pomogła umyć głowę, co bym nie schylała się za bardzo. Muszę teraz chuchać na zimne, jak to się mówi.
W nocy się też namęczyłam bo myślałam już, że zwymiotuje, tak mi się wracało z żołądka. Dziś też tak mam cały dzień nie może mi się odbić i męczy mnie to strasznie.
Krosta mnie swędziała ta w kroczku i może się goi sama jakoś, a tą maścią cynkową jednak boje się sama posmarować, co by mi się nie rozpaprało, w końcu różnie to może być
Słyszałam w szpitalu opowiastke jak jakaś rodziła pośladkowo ułożone dziecko i pękła..poprostu rozdarło ją prawie do odbytu..także i takie historie są.
eliza świetny brzucholek duuuuużo większy od mojego, choć mi leci 27 t.c.
Zmykam zjeść zupke pomidorową

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 13:17   #2312
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Mi to cały czas mówią, jedz jedz. Ale mimo wszystko jakis umiar tez trzeba zachowac bo ja nietety mam dużą tendencję do tycia i gdybym jadła wszystko to na co mam ochote to nie chce nawet myslec jakbym wyglądała. A macie takie typowe ciążowe zachcianki typu ogórek i cos slodkiego? Bo ja aż tak to nie mam, jedynie od czasu do czasu na cos tam mam ochote to zjadam.
Mnie tez mowia zebym jadla. Wczoraj spotkalam matke TZ ( ) i ona do mnie czy pije mleko a ja ze nie moge nabialu teraz bo wymiotuje od razu, a ona ze musze sie zmuszac bo nie bede miec mleka do karmienia w cyckach I sobie mysle co ona wygaduje?
W ogole sie zdziwila czemu ja nie tyje, bo jej córunia to tyle utyla i teraz zrzucic nie moze i mowi ze pewnie nie jem za duzo. No a ja wlasnie jem wszystko co mi wpadnie w "gębę" ale ja po prostu nie mam tendencji do tycia i tyle. Niektorym to k... ciezko zrozumiec.
Nienawidze tej baby.
Dobrze ze ojciec TZ jest spoko, wprost go uwielbiam

Joanna, pochwal sie jak najszybciej, kocham ogladac Wasze zakupy Lozeczko faktycznie BARDZO LADNE Niby proste a ma w sobie to cos.. W Pepco sa super rzeczy i nie chinskie raczej

Ja jeszcze musze kupic spodenki na zime do kurtki, tylko jakie? sa takie z takiego materialu jak kurtka? wiecie no takie grubsze? No i nie wiem jakies mega grube skarpety? bo co dac dziecku na nogi w zime? buty? Jakos ja bym nie chciala miec na swoich malutkich nozkach jakichs butow twardych.
No i czapke na zime musze miec, chyba ze kaptur wystarczy i jakas cienka czapeczka.
Gruszke do noska, nozyczki.. Zastanawiam sie bo w realu maja firmę CANPOL czy ma dobre produkty to chyba kupie.

Sloneczko wyszlo A ja zaczelam kichac.. jakos nie moge sie zebrac zeby isc do biedronki, obejrze druga serie skokow narciarskich i pojde a pozniej bede piec suflet o ile mi wyjdzie bo nie mam proporcji podanych

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 13:21   #2313
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
De, super, że wesele się udało. Zazdroszczę pyszności. Cały czas tak mam, że zjadłabym coś dobrego a nie wiem co.

Naczytałam się o tym Fenoterolu w necie i aż bałam się brać, ale jest ok. Trochę mnie trzęsie i serce kołacze zaraz po połknięciu tabletki, ale szybko mija. Ufff.

A co do spodni, to ja niestety nie mieszczę się w stare. Ale za to dzisiaj zmuszona byłam założyć kurtkę wiosenno-jesienną i całkiem ładnie leżała na brzuszku ZAPIĘTA na guziki mimo, że zawsze wydawała mi się raczej wcięta w pasie i przylegająca.

No i za nami dziś pierwsze zakupy. Naprawdę zapowiedziałam mężowi, że nie musimy nic kupować, tak na luzie jedziemy. I faktycznie - na luzie kupiliśmy łóżeczko (przecudne ), o takie:
http://allegro.pl/lozeczko-bukowe-ba...199839896.html
Do tego materac piankowo-kokosowy. Zdecydowana byłam na kokos-pianka-gryka, ale pan w sklepie mi odradził (cena była podobna) i faktycznie jak pomacałam / porównałam to różnica była spora - i w wykonaniu i w wygodzie.
Do tego kilka naprawdę tanich ubranek z Pepco (nie wiedziałam, że w Łodzi też jest ten sklep).
Wieczorem wkleję zdjęcie moich skromnych zbiorów ciuszkowych. A teraz lece zrobić obiadek.
A w międzyczasie schrupię chipsy czosnkowo-ziołowe (tak a propos niezdrowego jedzenia ).
poka poka

lubię zakupy
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 13:33   #2314
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
No a ja wlasnie jem wszystko co mi wpadnie w "gębę" ale ja po prostu nie mam tendencji do tycia i tyle. Niektorym to k... ciezko zrozumieć.
Ja Cię rozumiem też nie tyję za bardzo. Wyszłam ze szpitala z wagą 53 kg..choć muszę przyznać, że takie osoby jak my należą do rzadkości chyba, że w ciąży nie tyją za bardzo.
A wogóle to czasem tak fajnie coś napiszesz, że mam aż banana na ustach

Joanna rzeczywiście łóżeczko ma klimacik i świetnie też to prześcieradełko niebieskie pasuje jak na fotce, choć nie wiem czy i Wy takie macie.

Ja bym chciała wziąść się za kupowanie ciuszków i innych akcesoriów, ale odczuwam strach i jakąś taką blokadę

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Wiecie co z tym karmieniem piersią to ja myślę, że to genetycznie jest. Moja mama mnie tylko przez miesiąc karmiła, więc i u mnie może tak być. Trzeba zakupić to mleko modyfikowane od niczego.

Stary 2010-08-29, 13:39   #2315
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Ja Cię rozumiem też nie tyję za bardzo. Wyszłam ze szpitala z wagą 53 kg..choć muszę przyznać, że takie osoby jak my należą do rzadkości chyba, że w ciąży nie tyją za bardzo.
A wogóle to czasem tak fajnie coś napiszesz, że mam aż banana na ustach

Joanna rzeczywiście łóżeczko ma klimacik i świetnie też to prześcieradełko niebieskie pasuje jak na fotce, choć nie wiem czy i Wy takie macie.

Ja bym chciała wziąść się za kupowanie ciuszków i innych akcesoriów, ale odczuwam strach i jakąś taką blokadę

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Wiecie co z tym karmieniem piersią to ja myślę, że to genetycznie jest. Moja mama mnie tylko przez miesiąc karmiła, więc i u mnie może tak być. Trzeba zakupić to mleko modyfikowane od niczego.
Moja tesciowa słuchajcie to w ogóle oczy wielkie zrobiła jak jej powiedziałam ze juz pomalutku kupujemy wszystko dla dzidzi. Bo wedlug niej to stanowczo za wczesnie. Po co wam tak wczesnie to wszystko, macie duzo czasu jeszcze, nie powinno sie tak wczesnie zakupow robic itd. !!!Tak mnie wkurzyła tym gadaniem że szok
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 13:41   #2316
kootekk
Zakorzenienie

kurde ja mam takie samopoczucie do po tej wczorajszej akcji, boje sie, na dodatek jakaś podpadająca wydzielina mi leci to raczej z tej infekcji, ah juz mam wszystkiego dość same nerwy

joanna
fajne łózeczko, tez go macałam, ale kolor mi nie pasował, pochwal sie pozniej zakupami koniecznie

chyba zaraz coś kupie na allegro zeby sobie humor poprawic

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 13:43   #2317
Anecka
Zakorzenienie

Hehe olajka, to ciesze sie ze czasami masz banana po moich postach Ja mialam banana jak czytalam mamę z watku chyba lipcowo-sierpniowego, a juz totalnie mnie rozwalil opis porodu. Wyłam ze smiechu

No i znow mnie ktos zalewa!!!!!!!! Ide do sasiadki raz jeszcze, zapytac czy wode spuszczala.. nie no swietnie k.... !

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-08-29, 13:44   #2318
olajka
Zadomowienie

A my już tak zaczynaliśmy się rozglądać z mężem za zakupami, bo mamy narazie łóżeczko, wanienkę i kilka ciuszków. No, ale to leżenie w szpitalu mnie tak jakoś zablokowalo teraz do tego. Z resztą rozmowy z dziewczynami tam leżącymi również, bo one dopiero przy samym końcu pokupowały i to też na spokojnie, bez większych ekscytacji. A wózki dopiero w 9 miesiącu niektóre, a inne wogóle nie mają i twierdzą, że zdążą i po porodzie się kupi.

Stary 2010-08-29, 13:46   #2319
Vcelka
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny, domyślam się, że część z Was zauważyła mój post, ale nic nie napisałyście...dlatego było mi troszkę smutno, bo ja cieszę się i przeżywam z Wami Wasze wszystkie usg itp. No nic już mi lepiej.

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 13:47   #2320
olajka
Zadomowienie

A mi się smak zmienił i wogóle mi wszystko jakoś dziwnie podjeżdża . Zupełnie jak na początku ciąży. Nie wiem co się dzieje. Gardło jeszcze jakoś bardziej anginowo pobolewa

Stary 2010-08-29, 13:49   #2321
kootekk
Zakorzenienie

olajka tylko sie nie martw na zapas, bedzie dobrze, MUSI, a kazdy kupuje wtedy kiedy chce, ja zaczełam kupować w sumie na poczatku 7 miesiaca bo sie strasznie bałam, ale to bylo zwiazane z tym ze tak długo czekałam na dzidziusia, ale moja kuzynka np kupowała juz ledwo na tescie pojawily sie 2 kreseczki a łozeczko z posciela postawili jak była w 4 miesiacu !

nie martw sie i kupuj, humor ci sie poprawi

Stary 2010-08-29, 13:52   #2322
olajka
Zadomowienie

Vcelka ja przepraszam ale mogłam przeoczyć wcześniej, bo wogóle to ja nie nadrobie tego co naskrobane przez tydzień a jeszcze żeby się do tego odnieść to już graniczy z cudem
To super, że Maluszek Twój zdrowy każda z nas tego pragnie i myśli o tym, aby było wszystko w porządku i bez problemu. Ja przed każdym badaniem i wogóle wizytą się stresuje.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
olajka tylko sie nie martw na zapas, bedzie dobrze, MUSI, a kazdy kupuje wtedy kiedy chce, ja zaczełam kupować w sumie na poczatku 7 miesiaca bo sie strasznie bałam, ale to bylo zwiazane z tym ze tak długo czekałam na dzidziusia, ale moja kuzynka np kupowała juz ledwo na tescie pojawily sie 2 kreseczki a łozeczko z posciela postawili jak była w 4 miesiacu !

nie martw sie i kupuj, humor ci sie poprawi
Kurka, ale boję się, że tak jak teraz co było, że już wybieraliśmy sobie mniej więcej co jakie kupimy i wogóle zrobiłam listę wyprawkową, to wypadło tak to wszystko i z tym szpitalem. Ostudziło mnie to w jakimś stopniu a widziałam tyle pięknych ciuszków

Stary 2010-08-29, 14:01   #2323
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Vcelka ja przepraszam ale mogłam przeoczyć wcześniej, bo wogóle to ja nie nadrobie tego co naskrobane przez tydzień a jeszcze żeby się do tego odnieść to już graniczy z cudem
To super, że Maluszek Twój zdrowy każda z nas tego pragnie i myśli o tym, aby było wszystko w porządku i bez problemu. Ja przed każdym badaniem i wogóle wizytą się stresuje.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Kurka, ale boję się, że tak jak teraz co było, że już wybieraliśmy sobie mniej więcej co jakie kupimy i wogóle zrobiłam listę wyprawkową, to wypadło tak to wszystko i z tym szpitalem. Ostudziło mnie to w jakimś stopniu a widziałam tyle pięknych ciuszków
przeciez nie tafilas do szpitala dlatego,ze planowalas zakupy, na tym etapie ciazy to juz tylko z gorki, ja w I ciazy tez mialam rozwarcie od 27 tyg i urodzilam w 40 i to mialam wywolywane
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 14:07   #2324
kootekk
Zakorzenienie

HELP

jak wyglada czop śluzowy??????????????

Stary 2010-08-29, 14:10   #2325
olajka
Zadomowienie

melabn właśnie nie dlatego, że planowałam zakupy tam tarfiłam ale jakiś strach mnie dopadł. Oby Dzidzia nie pchała się na świat teraz zbyt szybko tylko bliziutko terminu no i żeby to rozwarcie zbyt szybko się nie powiększało
A miałaś wywoływane kroplówką czy zastrzykami i czy bardzo bolało? Długo po wywoływaniu zaczęłaś rodzić?

Czy u Was też jest inwazja muszek owocówek??? cholera mam ich dosyć!

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
HELP

jak wyglada czop śluzowy??????????????
Dziewczyna w szpitalu mi mowiła bo akurat jej odszedł, że to taki kawałek białej wydzieliny z lekką domieszką krwi.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Niech któraś doświadczona mamusia się wypowie na temat tego czopa

Stary 2010-08-29, 14:13   #2326
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
melabn właśnie nie dlatego, że planowałam zakupy tam tarfiłam ale jakiś strach mnie dopadł. Oby Dzidzia nie pchała się na świat teraz zbyt szybko tylko bliziutko terminu no i żeby to rozwarcie zbyt szybko się nie powiększało
A miałaś wywoływane kroplówką czy zastrzykami i czy bardzo bolało? Długo po wywoływaniu zaczęłaś rodzić?

Czy u Was też jest inwazja muszek owocówek??? cholera mam ich dosyć!

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Dziewczyna w szpitalu mi mowiła bo akurat jej odszedł, że to taki kawałek białej wydzieliny z lekką domieszką krwi.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Niech któraś doświadczona mamusia się wypowie na temat tego czopa
mialam wywolywane kroplowka z oxy, zaczelam rodzic 5 min po podpieciu ,lezalam tak troche czasu na ktg skurcze mialam ok 100 i nie bolaly prawie wcale, u mnie rozwarcie nie postepowalo i zakonczylo sie cc
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 14:16   #2327
kootekk
Zakorzenienie

ufff juz myslałam ze mi odchodzi czop sluzowy, ale czyałam ze on galaretkowaty a ja mam bardzo duzo wydzieliny ale zółtawo zielonej, przez ta durna infekcje, dobrze ze jutro do gina

Stary 2010-08-29, 14:31   #2328
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, domyślam się, że część z Was zauważyła mój post, ale nic nie napisałyście...dlatego było mi troszkę smutno, bo ja cieszę się i przeżywam z Wami Wasze wszystkie usg itp. No nic już mi lepiej.
To dobrze, ze juz Tobie lepiej Ja dla poprawienia humoru w koncu robie suflet czekoladowy ale nie mam takiej specjalnej foremki, wiec robie w zwyklej.

kootekk, idz idz jutro do lekarza, zielona wydzielina nie brzmi za fajnie..

Bylam u siasiadki i to nie od niej, wiec nie wiem? skad ta woda? Chyba dobrze ze ojciec juz dzis w nocy bedzie ehhhh

Ide robic suflecik

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-08-29, 14:32   #2329
rptrbj1978
Rozeznanie

pewno tak jak u mnie ta wydzielina z infekcji
dzis 30 tydzien
a to ja
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 14:37   #2330
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
De, to sobie poimprezowałaś trochę fajnie tak się oderwać trochę od codzienności a co z prezentami w Niemczech? jaki jest zwyczaj?
a ja dziś w nocy obudziłam sie i po raz pierwszy poczułam, ze brzuch mam twardy, taki napięty mocno był. Nic mnie nie bolało, żadnych skurczy, tylko to napięcie, trochę się zdenerwowałam, ale poleżałam i potem wrócił do normy
Twardniejacy brzuch tez mam, ale jakos sie tym nie przyjmuje. Lekarz powiedzial, ze mam lykac magnez.
Prezenty- tu sie daje mniej niz w Polsce, wazniejsza jest obecnosc i tworczosc Wina obklejone zdjeciami, opisane, bony na masaze czy do jakiegos sklepu, pieniadze to rzedu 60-80 euro, czesto sie mowi co sie chce i kilka osob sie na to zrzuca. Jeszcze nie trafilam na wesele takie jak w Polsce, z wieloma tancami i zabawami.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
De, muszę mojego jednak trochę usprawiedliwić Całe dwa dni jak mnie nie było, od rana do wieczora tyrał przy remoncie
Moj tylko pracowal od 8 do 18 Na remonty po pracy nie mialby ani checi ani sily. Bierze wtedy urlop

A co do zakupkow- mam od rozmiaru 56 do 68. Nawet ze dwa body i dwa pajace na 74. Nie moge sie doczekac jednak wiekszyc zakupow, jak lozeczko itp.

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
dzis 30 tydzien
a to ja
Niewiele przytylas? Zazdroszcze tak malego brzucha. Ja juz teraz w zadne kurtki sie nie mieszcze

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 14:59   #2331
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
witam
kurde wczoraj zajechalismy do tych gliwic i myslałam ze wyskocze do zary i do hm zeby cos sobie kupic ale w gliwicach strasznie zaczał mnie brzuch bolec, nie mogłam wysiedziec w aucie, masakra, miałam tabletki ze soba, wziełam nospe ale juz nie miałam odwagi chodzic po sklepach

pojechalismy do Mcdonalda zeby zaspokoic moja potrzebe fastfoodów i do domu

dzisiaj leze plackiem i sie nie ruszam a jutro pedem do gina, w sumie miałam za tydzien dopiero jechac ale wole jechac jutro bo jeszcze ta infekcja mi sie zrobiła

jak nie urok to sr.....
Kootek leż dziś grzecznie-tak jak ja chociaż my wyskoczyliśmy na chwilę do smyka i mam w końcu moją poduszkę-kojec to po tej ciężkiej nocy na nią zasłużyłam

Dobrze że jutro masz do lekarza

Joanna131 łóżeczko super takie klasyczne najbardziej mi się podobają

Rptrbj1978
ładny, zgrabniutki brzuś

leżę zawinięta w moją poduchę i tak mi dobrze...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 15:00   #2332
olajka
Zadomowienie

Cytat:
dzis 30 tydzien
a to ja
Fajny brzuś i gartuluje 30 tygodnia!!! Jeszcze TYLKO 10
Ja mam też taki , albo trochę większy nawet.

Stary 2010-08-29, 15:00   #2333
mallinka
Zadomowienie

De a jak na Twój prezent młodzi zareagowali? pieniążki się rozpuściły ?

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 15:01   #2334
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czy wasze teściowe też was tak potrafia wkurzać takimi głupimi tekstami??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 15:02   #2335
olajka
Zadomowienie

melabn czyli jednak cc było.. jej

Dziewczyny co kupujecie dla siebie na jesień do ubioru? Ja chyba jakiś dlugi swetr, ale zazwyczaj na brzuchu dobrze leżą, a w ramionach są za duże. Jakaś kurtka czy płaszczyk też by się przydał..

Stary 2010-08-29, 15:03   #2336
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
dzis 30 tydzien
a to ja
Ale maly brzuszek fajny nie widac ze to 30tc, fajnie ze nie przytylas

Dziewczyny help bo chyba malo kumata jestem, ale z tego przepisu nie wynika jak roztopic czekoladę? dalam do garnka na ogien maly i sie zrobila sucha, tzn nie taka lejąca i nei wiem czy wody dolac czy co?????

edit: SUPER spalilam czekolade i garnek, dobra ide po nowe czekolady :/ .... NO COMMENT!!!!
Cytat:
Butter (presumably unsalted) at room temperature.
Sugar
4 egg whites
4 egg yolks
Candied orange - finely diced.

Melt the chocolate over a bain-marie

Butter the mould lightly finishing with brush strokes from bottom to top on the sides. Toss some sugar around the mould to coat.

Whip the egg whites with a good dash of sugar to soft peaks.

Mix the yolks through the melted chocolate until well combined.

Mix 1/3 of the whites through the chocolate mixture until well combined.

Gently fold in the remaining whites until combined. Be careful not to lose any air from the whites.

Spoon the mixture into the moulds until half full. Take care not to splash any mixture on the sides or the souffle will stick when rising.

Sprinkle the candied orange into the mixture.

Top up the moulds to full with the remaining batter.

Bake in the oven for 8 - 10 mins at 200 C

Serve with a chocolate cream (grated choc mixed through whipped cream).

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-08-29 o 15:06
Stary 2010-08-29, 15:05   #2337
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
De a jak na Twój prezent młodzi zareagowali? pieniążki się rozpuściły ?
Zachwytow nie bylo Podziekowanie i tyle. Troszke sie rozczarowalam. Pieniazki sie nie rozpuscily Ale jako jedyni dalismy opisana butelke wina, drobnym maczkiem z roznymi wierszykami po polsku. Niech sie mecza jezeli chca odszyfrowac

Olajka, ja mam 3 dlugie rozpinane swetry. Na to bede tylko plaszcz zarzucala. Ale ja to sie samochodem wszedzie bujam.

Daniel

Christian
Stary 2010-08-29, 15:08   #2338
olajka
Zadomowienie

A to mój, ale w 23 t.c. teraz leci mi 27.. Obecnie w pasie mam 93 cm zaraz pod pępkiem

Stary 2010-08-29, 15:09   #2339
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ale maly brzuszek fajny nie widac ze to 30tc, fajnie ze nie przytylas

Dziewczyny help bo chyba malo kumata jestem, ale z tego przepisu nie wynika jak roztopic czekoladę? dalam do garnka na ogien maly i sie zrobila sucha, tzn nie taka lejąca i nei wiem czy wody dolac czy co?????

edit: SUPER spalilam czekolade i garnek, dobra ide po nowe czekolady :/ .... NO COMMENT!!!!
Poniewaz w przepisie jest napisane, ze masz rozpuscic czekolade w kapieli wodnej.

Daniel

Christian
Stary 2010-08-29, 15:10   #2340
olajka
Zadomowienie

rptrbj1978 a jaki masz obwód w brzuszku, ile cm?
Ja zauważyłam, że od zdjęcia zależy jaką wielkość ma brzuch

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości