|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny jak maliny-starajace i rodzące jaki i tylko wsperające....
niunia wiem ze pampersy najlepsze. Ale szukam tez opinii o innych bo na pampersy mnie az tak nie stac. Bede testowac. Zobaczymy.
|
|
|
|
#3572 | |
|
Wtajemniczenie
|
i to jest jedyny fakt ze oni niedaja nic na podtrzymanie do 12 tyg ciazy,ale bez przesady ,ona to opisuje dramatycznie a tak niejest,i jesli zacodzi potrzeba to lezysz w szpitalu,a i nigdy nierozdzielaja matki z dzieckiem,nawet jak jest krwotok i zabieraja cie z domu ojcu kaza jchac za kretka,bo zawsze nalegaja na karmienie piersia i twierdza ze szybciej sie wraca do zdrowia,wiem bo moja siorka trafila 4 dni po porodzie do szpitala i maly mogl byc z nia,i mimo iz lezala na intesywnej terapi zajmowali sie tez dzieckiem,dali nawet pieluchy ciuszki,elektryczny odciagacz do mleka,wszystko czego niemielismy ze soba
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
na poczatku to i tak zmienia sie co chwile bo dziecko robi zadka kupke,a potem pampersy np zmieniasz co 3 godzinki a zwykle co godzina bo od pierwszego siku ta powloka jest mokra i dziecko sie odparza i zobaczysz ze pampersy sa drozsze ale zuzywa sie ich mniej,a tanszych pieluch wiecej i wychodzi to samo w kosztach niestety,huggisy sa ogolnie ok ale sie zbrylaja i czesto dziecko je przesikuje ,a pampers bedzie wazyl 3 kg ale nieprzemoknie napewno ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- i uwierz ze testowalam to 6 lat temu jak inez byla mala i w pl i naprawde tez probowalam zaoszczedzic,ale sie niedalo bo jak sie dziecko odpazylo to dochodzily drogie kremy i leczenie pupci i marudne dziecko,jeszcze byly takie pampersy bella happy chyba i one ogolnie tez byly wporzadku dla starszego dziecka ale tez jak wiecej dziecko wpilo czy cos to je przesikalo,ale nieodpazaly pupki ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- a i kliwia wiekszosc dzieci ma uczulenie na chusteczki gonsona te zielone na te biale sesitive nie a na te zielone tak i to ostre,ja uzywalam nivea ale w holandi ich niema wiec zostaje mi gonson ten bialy
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
niunia no to dla noworodka wcale nie potrzeba Pampersow skoro co chwila sie pieluche zmienia bo rzadka kupa co karmienie he?
Fajnie ze sa promocje na pampersy bo jak czasem widze cene 60zl za pake to mdleje. Chusteczki Johnson&Johnson?? Bede uzywac raczej beidronkowych produkowanyuch przez Cleanic. Albo w rossmanie widzialam, ale nie rozmanowskie chusteczki ![]() No i woda z mydlem pod kranem. ![]() I duuuzo kremu pośladkowego.
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-08-29 o 20:53 |
|
|
|
#3574 |
|
Wtajemniczenie
|
no niby nie ale dla odmiany noworodki sa wrazliwe i nawet w szpitalu uzywaja pampersow,a wlasnie w promocjiach i tak sie oplaca i te paczki new born chyba nawet niewychodza tak drogo w porowaniu z innymi markami
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Do spzitala kolezanka polecila mi hugiesy 1 albo new born, nie pamietam
Bo maja w takich fajnych malych paczkach. I jak sie ta paczka skonczy to sie ladnie wskakuje w kolejny rozmiar. Dla mnie to jeszcze czarna magia
|
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.mtv.pl/shows/licealne-ciaze/episodes/
tutaj sa licealne ciaze i tam w programach mozna wyszukiwac. Przypomnialas mi o ekipie z new jersey
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
no spokojnie sama zobaczysz jak bedzie,choc z pampersow tych new born korzysta sie dluzsza chwile nie po paczce w kolejny rozmiar o ile pamietam
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3579 |
|
Wtajemniczenie
|
ja ogolnie niewchodze na inne watki ale dzis z nudow troche poczytalam i dochodze do wniosku ze jednak na naszym watku jakas smietanka sie zebrala i mimo ze jest on o starankach i ciazach dzieciach to jakos nasze rozmowy sa najciekawsze,no niewiem jakos tak mi sie wydaje
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- spadam juz dziewczynki do jutra
|
#3580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
podoba mi sie określenie śmietanka trzeba coś pomysleć przy nastepnym tytule z ta śmietanka![]() no i tez zauwazyłam ze watki jak o staraniach to tylko dni płodne obliczanie itd jak juz ciązowe to tylko o dolegliwościach itd a u nas o wszystkim o sexie no juz nie wspomne o modzie i pomocy przy allegro jeszcze bym pewnie cos wynalazła ale sie obżarłam i nie chce mi sie mysleca najbardziej u nas podoba mi sie to że nie wszystkie mamy takie samo zdanie na jakis temat a i tak sie umiemy dogadac ![]() |
||
|
|
|
#3581 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=niunia1401;21719301]
Cytat:
nie,czasem uczulaja huginsy przemakaja moja siora teraz stosuje z biedronki wygladaja jak pampersy i sa prawie takie same tylko brak napisu pampers pokazala mi odwrotnie i niewiedzialam ktore to ktore a sa niedrogie bo za polowe ceny pampersa moge polecic z czystym sumieniem bo sa sprawdzone na mojej chrzesnicy julce ,zreszta ona tez ma delikatna dupke jakby pochodzila dluzej w siuskach to odrazu dupencja czerwona
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
cos tu was dzisiaj mało
a jutro jak wleze to pewnie nie będe nadążała z tym co piszecie heciekawe czy Basimka jutro wyjdzie ze szpitala-trzymam kciuki
|
|
|
|
#3583 |
|
Wtajemniczenie
|
co do pieluch ja uzywam tak :
w dzien dada z biedronki, na noc i na wyjscie pampers, i idzie zaoszczedzic a dziecku nic z tylkiem sie ne dzieje. A w szpitalu uzywaja bella heppy wg mnie kiepskie bo przeciekaja strasznie
|
|
|
|
#3584 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
jak samopoczucie? ja ledwo dzisiaj wstalam hehe aa2 odnosnie tza to szkoda gadac ale przegina a jak mu cos o tym mowie to raz widzi swoj blad innym razem mowi ze przesadzam i takie tam duzo by mowic ehmilego dzionka
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewuszki
![]() Wyprawiłam tż do pracy, a teraz własnie zjadłam kanapki(2) z sałatą, jajkiem i ogórkiem kiszonym ![]() Kliwia ja nie wiem jakich będę używała pieluch. Myślę,że na początek to na pewno będą to pampersy,a później będę eksperymentowała Choć znając mojego tż to pewnie cały czas będą leciały pampersy.To moje pierwsze dziecko,więc wszystkiego (powiedzmy) będę się uczyła. A dokładnie jakie środki czystości, jakie rzeczy dla Młodego. Myślę,że z pozostałymi rzeczami dam sobie radę Już miałam do czynienia z takimi ananaskami ![]() Lady fajnie,że dobrze się bawiłaś na panieńskim. Ja już od dłuższego czasu nie lubię dyskotek. Osobiście wolę iśc na dansing. Dla mnie obecnie jest lepsza zabawa. ale każdy woli co innego. Riana mam nadzieję,że wszystko ok już u Ciebie. Dopilnuj sobie i dowiedz się co było przyczyną tak wysokiej gorączki. I tak jak piszesz, dobrze,że przylazła @. Bo jakby to był początek to myślę,że maleństwo nie chciało by dostać takich dawek leków. Także teraz powracaj do zdrówka i szykować się proszę na ten cykl ![]() NIe wiem która pisala o tym wiaderku,ale ja też jakoś nie mogłabym kąpać dzieciaczka w takim wiadrze. Nawet chyba nie ma się możliwości dokładnego umycia. A w wanience zawsze Młodego się położy i umyje wszędzie tam gdzie się chce ![]() A tak poza tym zaczynam chyba kompletować powoli dla Młodego. Ciuszki już mam,ale jeszcze muszę pokupować jakieś butelki, kocyk, mebelki(tu b edzie największy problem, bo chcę zwykłe,brązowe proste mebelki) jakiś wózek. Moja sąsiadka,która jest w 10 tc ( A jeszcze wczoraj tż przyjechał z ryb (3 godz spóźniony i byłam się na niego zła). Więc się nie za bardzo odzywałam do niego. Postanowiłam trochę ogarnąć dom i po coś otwieram lodówkę(mam ją zabudowaną a nad samą lodówką jest półeczka, która nie jest chłodzona, bo nie należy do lodówki tylko ma te same drzwiczki co zabudowana lodówka - mam nadzieję,że jeszcze rozumiecie) a z niej coś wypada Tym COŚ okazała się nasza myszka!!! Od razu poleciałam do tż i dzięki temu zaczęłam z nim rozmowę. Dzisiaj jadę kupić łapki i nie będę patrzyła na to że ona straci życie. To nie ma moje nerwy. Tak mnie torba przestraszyła,że myślałam,że nie wyrobię. Koniec litości!!! Tż później też otwierał lodówkę i też mu wyleciała. Teraz jak otwieram to na wyciągniętej ręcę żeby nie sadła na mnie. Także nie jest wesoło ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
A przypomniałam sobie,że dzisiaj mam wizytę u lekarza Także zobaczymy czy zrobi usg, bo ciekawa jestem jak ma się Młody.---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Dziewczynki uciekam coś porobić w domku Jeszcze do całkowitego ogarnięcia został mi salon, kotłownia i pokój dla mlodego(cały jest zastawiony książkami moimi i tż). Także musimy stamtąd wynieśc wszystko. Ale wszystko powolutku
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
jade zaraz na bete sprawdzic czy dobrze rosnie snilo mi sie, ze rosnie super dobrze ahhh dzisiaj mnie boli pepek i swedza piersi, tzn jak narazie bardzo mocno jedna... zadnych plamien, sluz jest gesty bialy, niz poza tym lapalam przeziebieie delikatne mam katar dosc mocny wiec pije duzo herbatek z miodkiem, cytrynka, jezynami no i wczoraj wzielam 2 rutinoscorbiny wiecie co?? chcioalam kupic sobie sztyft do nosa taki do wachania, zeby mi sie noc przetkal kupilam juz a tam na opakowaniu NIE WOLNO UZYWAC KOBIETOM W CIAZY a ja ![]() zwyklego, mietowego sztyftu do nosa?
|
|
|
|
#3587 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc laseczki kurde u nas leje jak niewiem strszna pogoda
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Lisku ja tez bym chyba padła jakby mi mysz z szafki wyleciała ![]() Sas przesadzanie przesadzaniem ale to trzeba rozwiązać bo sie biedna zamęczysz!!! a powiedz jak jazda autkiem? podoba sie czy jeszcze sie stresujesz troche? u mnie tez brzydko szaro i ponuro brrrrrrrrrrr aż sie chce jechac do domu i połozyc z powrotem spac |
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Agus ja też mam katar i nawet mam w domku taki sztyft ale ja jednak nie biorę nic, ale w sumie to dziwne, że nie wolno... trzymam kciuki za betkę
![]() brrrrrrr zimko mam w domu... trzeba chyba wziąc się za rozpalanie w piecu a taaaak tego nie lubię... w sumie to jeszcze nie bardzo umiem i może dlatego tak... ![]() co do pieluszek się nie wypowiadam, wszystko wyjdzie w praniu a co do wiaderka to też mi się nie podoba... hehe jak patrzyłam na to zdjęcie to miałam wrażenie, że zaraz włączą to wiaderko i dzidziuś zacznie się kręcic jak w pralce takiej typu frania Sas ja też mam czasem wrażenie, ze jestem dla tż jakaś niewidoczna... chodzę, uśmiecham się do niego, robię miny, flirtuję a on totalna olewka... a jeśli chodzi o kłótnie to ostatnio drze się nie wiadomo za co... np, że w zlewie naczynia stoją i upomina się o nie tak długo aż mnie wkurzy i albo pójdę pozmywac albo się pokłócimy tak fest, bo ja wiem co mam robic i nie musi mi tego wykrzykiwac a poza tym nie zdziwiłabym się gdyby musiał coś zrobic za mnie ale on się i tak do niczego nie tyka a tylko nakazuje mi więc jego upomnienia tym bardziej mnie denerwują wrrr... ale się znerwowałam hehe a jego nawet teraz w domku nie ma ![]() nie wiem jak to dokładnie wygląda u ciebie ale jeśli też czepia się o nic tak naprawdę to się nie dziwię, że masz nerwa na niego... ale pomóc nie umiem niestety bo inaczej bym już na swoim wypróbowała czasem może trzeba po prostu olac![]() dobra idę rozpalac i coś do jedzenia sobie zrobic bo maleństwo się dopomina kopniakami
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek w ten paskuny dzien
chyba zbliża sie nam już jesien bo taki ziąb na dworze ze az sie nie chce wychodzić ![]() a ja sie zaraz wybieram do sklepu z ciuszkami niemowlecymi zobacze czy kobietka nie ma jakis fajnych spodni ciążowych bo w swoje żadne nie wchodze, masakra nie mam w co sie ubrac, butów wygodnych też nie mam, ech zła jestem, musze wyciagnac dzis tż do ccc moze kupiec jakies baletki do chodzenia czy coś ![]() co do wiaderka dla mnie głupota, chyba jakies debi to wymyslij nie wyobrazam sobie dziecka wlozyc i je tam "myć"... a pieluchy bede używała na przemiennie dade z biedrony i pampki ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- agus trzymam kciuki za wysoką betę
Edytowane przez Pamela86 Czas edycji: 2010-08-30 o 09:38 |
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
agus tantum verde mozna
![]() Ja biore zelazo ktore przepisala mi ginka, zelazo plus kwas foliowy i na ulotce jest napisane, ze w przypadku ciazy jesli zdrowie matki jest wazniejsze niz plodu to mzoina podawac, swietnie nie?
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() To i Ja sie wypowiej na temat pieluszek ![]() Ja dla Julii kupowałam wszystkie , ale najbardziej mi odpowiadały jednak pampers oraz happy . Jeśli tylko maleństwo nie będzie mieć uczulenia to dlaczego nie używac tanich ?? Mój mały siostrzeniec co jedzonko robi kupke noi trzeba zmienic a wiadomo jesli nie ma w promocji pamperów orginalnych to są drogie ale ja zawsze z promocji kupowałam
|
|
#3593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje kochane
bylam na becie ajj jak bolalo, bo glupia baba wbila w to samo miejsce, teraz mam spuchniete o 15 bedziemy wiedziec i wtedy eewentualnie cos kupie w aptece
|
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
he co do tż -tów to mój wczoraj dostał zrypke bo przyjechaliśmy ze sklepu a on myk pierwsze co to telewizor i mecz, a ja tak robie obiad, kręce sernik na zimno a on se siedzi no to jak go nie pojechaam ze moze przynajmniej kawe by mi zrobił no i zadyłał jak mały motorek
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też się denerwuję jak coś musze zrobic a tż tylko bezczynnie na łóżku leży:P a ja już w piecu rozpaliłam i po śniadanku jestem malluszek trochę pokopuje ale ja to uwielbiam
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za rozpalenie kurcze troche ci współczuje tego pieca bo ja pewnie bym ni eumiała mimoze w moim rodzinnym domu był piec
|
|
|
|
|
#3598 | |||
|
Zadomowienie
|
witam was kochane!!!!
odnośnie tego wiaderka do kapania maleństwa to w zyciu bym go nie kupiła!!!! przeciez takie malutkie dziecko nie jest w stanie utrzymac główki, a poza tym to wiadro wyg,ąda na strasznie niewygodne!!! Rianka jak się bidulko czujesz???? mam nadzieję, że troszkę lepiej!!! ciekawe od czego miałas az tak wsoka temperaturę???!kuruj mi się kochana!!!!! ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
mi połozna poradziła, że tak do 2 miesiąca życia, żeby jednak zaiwestować w pampersy bo sa najlepsze na tak delikatna pupę, a juz później mozna eksperymentować z pieluszkami!!!! mi koleżanka poleca Huggisy oraz pieluchy z biedronki Dada! mówi, ze rewelacjia, ale wkońcu ka zde dziecko inaczej bedzie reagowało, co do dl a jednego malucha jest dobre niekoniecznie musi byc dla drugiego! ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
co do chusteczek to zeby było smiesznie najleposze sa biedronkowe firmy Dada , ale te zielone bo te inne bardzo dziwnie pachną, a te zielone super!!! ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aa2 wydaje ci sie , napewno byś umiałą jak bys musiała Ja jak mam iśc w piecu napalić to mnie krew zalewa bo raz mi sie woda zagotowałą w bojlerze i niewiedziałam co robić. Naszczęście raz na jakiś czas muszę isc jak jestem tylko z Juleczka . ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
co do chusteczek to nigdy z biedronki te dada , fuj takie mokre że aż czasem kapie . Ja wypróbowałam każde i szczerze wszystkie są oki tylko te biedronkowe bardzo mokre są.
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.

podoba mi sie określenie śmietanka

za rozpalenie