|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
ale się zasiedziałam mój zaraz wróci z pracy idę mu robić placki ziemniaczane
![]() ![]()
#4532 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
a za mną budyń chodzi już od rana ...
![]()
#4533 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie też dziś pojedynczo kuje podbrzusze, ale zaraz puszcza. i tak cały dzień, troszkę się denerwuję, w dalszym ciągu biorę duphaston 2 razy dziennie. czy też wam coś się działo takiego w 8 tyg? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
rozciąga się macica, przecież na początku jest maleńka a pod koniec ciąży wielkości arbuza
![]()
#4535 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mutsy piękne ![]() ![]() Choć powiem szczerze nie myślałam że to taki poziom kasy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny jutro moje pierwsze usg ![]() Edytowane przez marsylia Czas edycji: 2010-08-29 o 19:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zadomowienie
|
ja byłam na I już w 5 tyg, i był ze mną mój tż i było oczywiście dopochwowe i lekarz nic nie miał przeciwko i jeszcze mu tłumaczył co jest i gdzie na monitorze
![]() dziewczyny ja chodzę do lekarza na NFZ gdyż mój lekarz przyjmuje tylko na oddziale i pracuje w 2 przychodniach - żadnej prywatnej praktyki, ma ok 40 lat i mówi że nie potrzebuje prywatnie przyjmować, na początku nie wierzyłam w to co słyszę, ale że pracuję w tej przychodni , to z czasem uwierzyłam. jest bardzo mądrym człowiekiem, może czasem małomówny, ale mądry i to jest dla mnie ważne. pewnie gdyby przyjmował prywatnie to chodziłabym pół na pół, ale w tej sytuacji nie mam takiej opcji. miałam już 3 usg, w środę idę na kolejne kontrolne, wszystko w ramach NFZ. |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Zosiu moje serce... Edytowane przez monikal Czas edycji: 2010-08-29 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Wtajemniczenie
|
A ja powiedziałam już mężowi że będzie czekał w poczekalni bo pewnie na dopochwowe nie wejdzie
![]() Zobaczę jak będzie widać coś, bo w sumie nie wiem co tam widać w 8 tyg. to poproszę żeby go zawołali. W sumie myślałam że się będzie krępował jak zobaczy obcą kobietę trzymającą we mnie patyk od usg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
myślę,że w takiej chwili nie będzie to miało znaczenia
![]()
#4540 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Coralady, cieszę się że wszystko ok ![]() ![]() Black_Angel, o kurcze, nie miałam pojęcia że zdjęcia mogą zmienić kolor, muszę pooglądać z pierwszej ciąży bo to już też kawałek... Kellysss, rany, aż dreszczy dostałam czytając opis Twojego porodu, naprawdę cud że wszystko skończyło się dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() Jok3r, i nie ma już żadnych ciuszków bardziej uniseks? Ja akurat jestem przeciwniczką różów dla dziewczynek i błękitów dla chłopców, synek miał ciuszki we wszystkich kolorach i nawet gdyby teraz była dziewczynka spokojnie mogę ją w nie ubierać. Wanilia, błędy w pomiarach w tą stronę chyba zdarzają się częściej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie masz racje. Już mu powiedziałam jak takie badanie wygląda i na co może się nastawić
![]() ![]() Więc może jutro pooglądamy razem ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mały miał w 1 i 3 minucie 6 pkt. to sobie wyobraz w jakim był stanie............:brzyda l: ![]() No ale w 10 minucie dostał juz 9 pkt..... bo jeszcze kolor miał nie ten ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Moim zdaniem faceci non stop powinni byc przy kobiecie podczas ciazy i porodu ![]() A co........ Niech wiedza przez co przechodzimy............. ............ Mój bal sie troche isc ze mna rodzic... A teraz to juz mi mówi ze on teraz tez chce byc przy porodzie kolejnego dzidziusia........ No i ja tez nie wyobrazam sobie rodzic bez niego................ aaaaaa .... U nas to pierwsze badanie z tym usg dopochwowym to było troche smiesznie.... Bo ani ja ani tz nie wiedzielismy ze bede badana w taki sposób........... Wogóle to wtedy pierwszy raz mialam takie badanie i ogólnie wczesniej o nim nie mialam pojecia.......... takze wyobrazcie sobie nasze zdziwione miny jak pan (bo to był chłop) gin kazał sciagnac majteczki i zaplikowal mi ten 'patyczek' .........hihihihi........ ... troche sie nieswojo czulam przyznam sie szczeze ale to przez to ze oboje nie bylismy na to przygotowani............. . No ale jak zobaczylismy kropeczke to juz nikt nie był speszony....... tylko załzawione oczka patrzyły na ekran.................... ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj zajrzeliśmy do smyka, ale tam też są głównie ubranka różowe i niebieskie. I też czekam z utęsknieniem na poznanie płci. Dopiero wtedy zacznę coś kupować. Może jak dobrze pójdzie to w październiku poznamy ![]() Jutro zaczynamy 15 tc. Brzuszek nadal jest mały, ale jak wczoraj poszliśmy na duży obiad to resztę dnia musiałam chodzić z rozpiętą spódnicą i wieczorem brzuch wyglądał całkiem okazale ![]() Mdłości już prawie przeszły, najważniejsze, że koniec wymiotów ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kellysss, 6 pkt to już cięższy stan ale np ja urodziłam się jako wcześniak (36 lat temu ![]() ![]() Jok3r, ja bym chyba coś kupiła, najwyżej potem komuś sprezentujesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem ci, ze tez o tym myslalam, tylko, ze to jest tak, ze jakbym miala dziewczynke to np cala kase wydaje w tej chwili na kiecki itp, bo tam zbyt wiele rzeczy mi sie podoba i nie da sie kupic jednego czegos dla chlopaka i dziewczyny. Wiesz w sumie na dobra sparwe dziewczynka w niebieskim moze byc, ale chlopak w rozowym juz nie. Dlatego jesli chodzi o niebieski to kupowalam tylko no nie kupie sukienek jesli sie okaze, ze chlopak. Co prawda mam komu je dac w razie w, ale szkoda kasy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zadomowienie
|
wróciłam
![]() przynajmniej sie zrelaksowałam i odpoczęłam i uspokoiłam,plamienia ustąpiły,to był mały krwiaczek więc mam nadzieję, że wszystko już ok ale co strachu się w piątek najadłam to się najadłam ![]() no ale z maluszkiem wszystko dobrze dziś idę po zwolnienie do swojego lekarza, zobaczymy na ile mi da i co powie jednocześnie witam nowe mamusie i gratuluję "starym" ![]() ![]() mój szkrab mi machał rączką na usg w 11 tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale dobrze ze wszystko dobrze sie skonczyło ![]() No i mam ndzieje ze teraz te porody beda mniej skomplikowane i bardziej spokojne i jak najkrótszy ![]() ![]() Cytat:
Zawsze to był moj ulubiony kolor ![]() No i własnie dziewczynka jeszcze w niebieskim pochodzi... No ale chlopczyk w rozowym troche smiesznie wyglada... chociaz tz mojej kolezanki wysłany po spiochy dla ich synka kupił rózowo fioletowe......hihih:haha ha: Cytat:
Nie ma sie co martwic............ Na pewno bedzie wszystko OK.... ![]() A my jedziemy na wioske do znajomych............ Jest piekny słoneczny dzionek takze super......... Mały sie tam wychasa.................. . Bardzo lubie tam jezdzic.... Mieszkaja na zadupiu ale jaki spokój, cisza i relaks ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
ja dzisiaj bylam na becie dla sprawdzenia czy dobrze wzrasta o 15 mam wyniki w sobote bylam u gin, ale za wczesnie by cokolwiek bylo widac chociaz pani gin pokazala mi blone, w ktorej bedzie sie rozwijac dzieciatko, bylo ja ladnie widac mowila, ze dziecko powinno juz widac ( tzn zarodek) za 2 tygodnie a ja 13 wrezesnia ide do swojego gina, bo obecnie na urlopie mam nadzieje, ze dzisiejsze wyniki beda dobre ![]() ![]() ![]() termin mialabym mniej wiecej na koniec kweitnia ![]() aha no i po tym, co przeczytalam u was zastanawiam sie, czy wziac meza na pierwsze usg ![]() gosikk_s aleks? aleksander?? bo mi tez sie bardzo podoba Aleksander, ale zdrobnienie do niego to Olek, chociaz tez sie smialam do tza, ze aleks bedziemy wolac, to mowi, ze nie bo alex to alex Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2010-08-30 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zadomowienie
|
ja męża chyba wezmę dopiero na badanie połówkowe albo któreś tam w okolicach 20 tygodnia chyba
![]() muszę zapytać lekarza kiedy będzie robił przez powłoki brzuszne a wiecie co-w sumie pytałam już lekarza kiedy najlepiej robić usg 4d i na kiedy mogę się z nim umówić,a gin mi poradził, że w 6 miesiącu dopiero, będzie najfajniej widać a co do mierzenia innych rzeczy to on ma naprawdę dobre usg 2D więc wszystko co potrzeba to dokładnie sprawdzi sobie na tym |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/wozek-tako-jumper-...191884936.html a za mną jakoś nie przemawiają pastelowe kolory wole coś ciemniejszego bolder ecoline jest śliczny i ma ekstra kolorki ale niestety nie na moją kieszeń i będę szukać czegoś tańszego pewnie max do 1500, na razie jestem za tako chociaż jego waga mnie przeraża Cytat:
![]() ![]() my pokój dla dziecka mamy żółto zielony ale zastanawiam się nad przemalowaniem tej zieleni na jakiś inny kolor tylko jeszcze nie wiem na jaki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
ale mi plecy przewiało ehhhhh
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
Deneb, teraz na pewno będzie już dobrze
![]() Kellysss, ja teraz mam mieć też niby cc (gin zapowiedział na pierwszej wizycie) ale nie uwierzę dopóki nie przeżyję ![]() Agus, trzymam kciuki za wyniki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zadomowienie
|
montii coś robiła że cie przewiało???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
aha, rozumiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Wtajemniczenie
|
Joker ja wlasnie ta posciel z allegro chce miec - kazdy kolor jest fajny ael na ta chwiel wybralabym bezowy z misaimi - wogle jakos wlasnie beze do mnei teraz przeamawiaja ...?? ale najpierw musze roment w malym pokoju zrobic bo mam zolte wyblakle sicany i che na jakis inny kolor zmienic i nie wiem na jaki bo jak chcialm na ecru to mi Tz zabronil ze dizekco jak bedize raczkowalo to pobrudzi :-( a jaki kolr do tej poscieli zwlascza ze malowanie bedzie zanim poznam plec
a ja bylam na targach w Wawce i stalm sie posiadaczem wanienki na patencie ;p - ja mam male mieskznaie a na tych targach wystawiala sei firma co produkuje skladane wnaienki plastikowe !!! wiec kupilismy droga byla bo kosztowala 120zl ale taniej niz w skepie czy na allegro a ja ją sobie za pralke wsune bo po zlozeniu ma 4 cm grubosci ;p no i jeszce kupilam sliniaczek plastikowy z takim korytkiem zeby nie rozlewalo sie o ubranku jedzonko pozbieralismy ulotki z roznymi gadzetami, podotykalismy wozki i juz torhce madzzrjesza jestem w tym temacie, a pozje jak pojechalosimy do reala na zakupy to juz orzkrecona w zakupach dizeciecyh nabylam piersze spiochy- oczywisie w kolorze trukusowym bo nie wiemjaka plec.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny!!!
Ja-jak rozumiecie- jestem po bardzo emocjonującym weekendzie ![]() W sobotę rano zaprosiłam swoich rodziców i siostre na kawę pod pretekstem zobaczenia "nowej" kuchni(zmieniliśmy radykalnie kolor ścian,kilka nowych dodatków itd.).Wszystko było dograne,godzina ustalona.Aż tu nagle pukanie i sama mama w drzwiach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U mamy Tżeta było podobnie-tak mnie mama wyściskała,że myślałam,że mnie udusi ![]() Jesli można to ładnie prosze mnie wciągnąc na listę mamuś kwietniowych ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytajac to............ teaz taka wrazliwa jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.