Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-30, 08:06   #2461
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Edzia, 350zł za 5 spotkań, każde po 5,5 godziny bodajże.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 08:25   #2462
EdziaO
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
ja trafilam na bdb lekarza, nie pracuje w moim miescie w szpitalu - przyjmuje w jednej przychodni na NFZ.
Pracuje w dwoch mniejszych szpitalach poza miastem i powiedzial mi zebym rodzila w razie czego u niego bo w moim miescie jak zobacza w karcie ciazy,ze nie chodzilam prywatnie do zadnego pracujacego w szpitalu to nie beda sie mna przejmowac
po czym dodal,ze lekarze sa glupi

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

wy jakies dziwne chyba
ja tez zaraz pojde sprawdzic))
niech się w d...pocałują!jeszcze zobaczymy!

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Nie załamujcie mnie z tymi spodniami, bo ja już dawno nawet do ud swoich nie wciągnę. Przed ciążą nosiłam rozmiar 36 a teraz 40 Musze sobie kupić nowe ciążowe spodnie na ostatnie dwa miesiące bo te co mam już są przymałe.
o to zupełnie jak ja

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
no właśnie...

chyba nie pogoda-jak padłam to słońce piękne od pół godziny u mnie świeciło

No widziałam w faktach-brrr nie toleruje żadnych stworzeń w domu innych niż pies,kot a ponoć ma cały świat ogarnąć....

Eliza86 brzusio śliczny, a jakie nooogi....

przepraszam... niedobra mallinka

No jak to? leć do niego z krzykiem

A ja noc też miałam nieprzyjemną i właśnie chciałam Was podpytać bo pamiętam że komuś też się takie coś przydarzyło:
nie mogłam złapać oddechu w nocy-tak jakby ktoś połozył cos ciężkiego na piersi i nie dałam rady głęboko odetchnąć no i w głowie mi się kręciło i brzuch trochę bolał, już chciałam budzic TZta i jechać na IP ale jakoś usnęłam...
I moje pytanie czy po takiej akcji coś jeszcze u Was się działo? Czy to taki jednorazowy wyskok? Bo zaczynam się martwić, że coś sie u mnie psuje
ja tak miewam jak zasnę na plecach. Jak przekręcę się na bok to przechodzi. Ale na plecach kilka razy zaczęłam się dusić.

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
witam
kurde wczoraj zajechalismy do tych gliwic i myslałam ze wyskocze do zary i do hm zeby cos sobie kupic ale w gliwicach strasznie zaczał mnie brzuch bolec, nie mogłam wysiedziec w aucie, masakra, miałam tabletki ze soba, wziełam nospe ale juz nie miałam odwagi chodzic po sklepach

pojechalismy do Mcdonalda zeby zaspokoic moja potrzebe fastfoodów i do domu

dzisiaj leze plackiem i sie nie ruszam a jutro pedem do gina, w sumie miałam za tydzien dopiero jechac ale wole jechac jutro bo jeszcze ta infekcja mi sie zrobiła

jak nie urok to sr.....
to sobie odpoczywaj lepiejodbijesz sobie jeszcze.

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
De, super, że wesele się udało. Zazdroszczę pyszności. Cały czas tak mam, że zjadłabym coś dobrego a nie wiem co.

Naczytałam się o tym Fenoterolu w necie i aż bałam się brać, ale jest ok. Trochę mnie trzęsie i serce kołacze zaraz po połknięciu tabletki, ale szybko mija. Ufff.

A co do spodni, to ja niestety nie mieszczę się w stare. Ale za to dzisiaj zmuszona byłam założyć kurtkę wiosenno-jesienną i całkiem ładnie leżała na brzuszku ZAPIĘTA na guziki mimo, że zawsze wydawała mi się raczej wcięta w pasie i przylegająca.

No i za nami dziś pierwsze zakupy. Naprawdę zapowiedziałam mężowi, że nie musimy nic kupować, tak na luzie jedziemy. I faktycznie - na luzie kupiliśmy łóżeczko (przecudne ), o takie:
http://allegro.pl/lozeczko-bukowe-ba...199839896.html
Do tego materac piankowo-kokosowy. Zdecydowana byłam na kokos-pianka-gryka, ale pan w sklepie mi odradził (cena była podobna) i faktycznie jak pomacałam / porównałam to różnica była spora - i w wykonaniu i w wygodzie.
Do tego kilka naprawdę tanich ubranek z Pepco (nie wiedziałam, że w Łodzi też jest ten sklep).
Wieczorem wkleję zdjęcie moich skromnych zbiorów ciuszkowych. A teraz lece zrobić obiadek.
A w międzyczasie schrupię chipsy czosnkowo-ziołowe (tak a propos niezdrowego jedzenia ).
Śliczne to łóżeczko, poza tym, że wygląda na porządne to ja lubię ciemne.
A gdzie w łodzi jest Pepco?????

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, domyślam się, że część z Was zauważyła mój post, ale nic nie napisałyście...dlatego było mi troszkę smutno, bo ja cieszę się i przeżywam z Wami Wasze wszystkie usg itp. No nic już mi lepiej.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 08:26   #2463
kretencja
Zakorzenienie

No właśnie, właśnie, zapomniałam zapytać. Joanno, gdzie jest w Łodzi Pepco?

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

A ja skończyłam 26 tygodni
Zaczynam się pietrać

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-30, 08:47   #2464
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
pewno tak jak u mnie ta wydzielina z infekcji
dzis 30 tydzien
a to ja
naprawdę?ja miałam taki chyba w 13

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Zachwytow nie bylo Podziekowanie i tyle. Troszke sie rozczarowalam. Pieniazki sie nie rozpuscily Ale jako jedyni dalismy opisana butelke wina, drobnym maczkiem z roznymi wierszykami po polsku. Niech sie mecza jezeli chca odszyfrowac

Olajka, ja mam 3 dlugie rozpinane swetry. Na to bede tylko plaszcz zarzucala. Ale ja to sie samochodem wszedzie bujam.
łeee to się nie znają

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
A to mój, ale w 23 t.c. teraz leci mi 27.. Obecnie w pasie mam 93 cm zaraz pod pępkiem
no bardzo ładny

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
To ja jednak jakis olbrzym, bo jak sie dwa tygodnie temu mierzylam mialam 100 cm w obwodzie. W 24 tygodniu
spoko ja mam w tym samym tygodniu 98

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Mi po prostu zrobiło się bardzo smutno jak ona tak powiedziała. Doskonale wie jak sie cieszymy że będziemy mieli dziecko a ona tutaj z takimi tekstami wyjeżdza. Ale tutaj i tak pewnie chodzi o to że mój TŻ sam zarobił na wszystko i chce pokupić dziecku wszystko co niezbedne a wszystkich z jego strony to wkur... bo teraz nie oni są najwazniejsi
no i ich strata. jak się nie zaczną zachowywać jak należy to tylko oni na tym stracą bo przecież Ty będziesz do nich gorzej nastawiona a przez to i dziecko, które takie rzeczy wyczuwa. Dlaczego już tak jest że teściowie/rodzice napsują tyle krwi

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
ooo kochana, przestudiuj watek od poczatku jak ja narzekalam na mame TZ ta
ona mnie wprost doprowadzala do szalu swoimi tekstami np. typu "My kupimy wozek taki a taki dla malej", "My kupimy cos tam" - w sensie Ona, Tz i ewentualnie Ja

smiesznie bo za kazdym razem podkresla tez ,ze ona sie w nic nie bedzie wtracac bo to my mamy decydowac, ale ze moze zrobmy tak jak ona chce
Boże, mój tata czasem używa liczby mnogiej i wtedy robię się chyba czerwona na twarzyw środku mi sie gotuje. NIE. Ja, TŻ i dziecko stanowimy tą grupę i nikt więcej. Ale prawd jest taka że wkurza mnie to dlatego, że ona zawsze bardzo wtrącał się w moje życie. Odkąd na tyle wyrosłam żeby się w tym połapać to nie potrafię spokojnie przyjąć już żadnej "rady". Po prostu podnoszę jakoś nieświadomie głos i robię się podenerwowana.
I zawsze sobie obiecuję, że nie popełnię takiego błędu...

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Patrycja, ja z matką mojego TŻ nie rozmawiam, chociaż z nią jeszcze nie mam takich problemów - jak jest sama to bardzo ją lubię Gorzej mam z tatą TŻ i moim - nie rozmawiam z nimi od dwóch miesięcy... TŻ też już zapowiedziałam, że jak jego ojciec kiedyś do nas przyjdzie i podniesie na mnie głos to wyrzucę go z domu... Na początku ciąży tatuśkowie doprowadzili mnie do takiego stanu, że na sam ich widok, albo myśl o tym, że mam się z nimi spotkać dostawałam histerii... zaczynałam płakać i nie dało się mnie uspokoić... Mama i bratowa były przerażone tym co się dzieje i zaczęły mi dawać melisę bo stwierdziły, że dla małego będzie lepiej jak będę spokojna niż taki kłębek nerwów z trzęsącymi się rękami A teraz ręce mi się trzęsą, bo w tym tygodniu muszę się spotkać z moim tatą, a jak TŻ odwiedza swoich rodziców to cała chodzę aż nie wróci bo nie wiem co znowu się biedny będzie musiał nasłuchać... Mam nadzieję, że to się zmieni po urodzeniu małego, ale nie wiem bo my nawet nie możemy im powiedzieć, że to chłopak, bo zaraz się zacznie lament, że co my teraz zrobimy, bo na pewno będzie chory i będziemy z nim po szpitalach jeździć jak oni z moim TŻ jak był mały... Normalnie masakra, także naprawdę wiem o co chodzi, ale powiem wam jedno : dla mnie teraz mój TŻ i Maks są moją rodziną i oni są dla mnie najważniejsi na świecie i to sobie powtarzam jak sobie pomyślę o tych wszystkich jazdach a jak nie zdzierżę to to samo im powiem, nawet jeśli się będą mieli obrazić...
rany jaki ciągły stres. Naprawdę ja tych wszystkich zachowań nie mogę pojąć. Skąd się to bierze?Oby nam się tam z głowami nie porobiło bo zaczynam się bać, że to się dzieje jakoś z wiekiem?

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
No wlasnie kamienica pol na pol spoldzielnia i wykupione mieszkania

A co do TZ.. to dzis gadalam z nim przez telefon i juz nie pamietam o czyms tam mowie a on do mnie: "No wlasnie czekaja mnie wydatki, musze Ciebie i dziecko utrzymac" (ja pracuje i dostaje wiecej kasy od niego poki co). No tu fajnie ze tak powiedzial, ale jeszcze nic nie kupuje i nie mowi o zakupach.. Zobaczymy czy posciel zakupi

Artystka, no zobaczymy jak sie akcja rozwinie jak juz moj ojciec przyjedzie i bedziemy musieli juz wszystko robic typu lozeczko gdzies wstawic i w ogole, zakupy sie zaczna.. jestem srednio pozytywnej mysli.
może myśli jak każdy facet, że ma jeszcze dużo czasu

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
O matko, dziewczyny,

dostałam SMS od Kootka:

Hej, jestem w szpitalu, wody mi poleciały i leżę plackiem, później będę miała net to napisze na forum co i jak. Kootek

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Kciuki mocno zaciśnięte za Kootka i Michałka dobrze że to juz 32 tc..
O Boże!!!!Trzymajcie się!!!!!

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile koszul nocnych do karmienia bedziecie dla siebie kupowały??
ja też 3

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
jednak to byl czop sluzowy, najpierw mi poszedl a 5 min pozniej jak wstalam to mi cos bardzo mokrego poleciałao, od razu za słuchawke i dzwon ie do gina, akurat ma dzisiaj dyzur w szpitalu i kazal przyjechac, zbadal mnie rozwarcie na opuszek palca i wody leca, leze plackiem nawet wstac siku nie moge,musze do basenu sie zalatwiac

dostaje kroplowe przeciwskurczowe i 3 dawki czegos zeby dziecko sie szybciej rozwijalo

niestety wody leca caly cas, zaraz beda robic badania przedoperazyjne i jak bedzie trzeba to cc

trzese sie jak galareta i wogole
Trzymajcie się!Bardzo mocno zaciskam za Was kciuki i modlę się, żeby wszystko było dobrze.

Stary 2010-08-30, 08:49   #2465
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
w H&Mie chyba byłaś z moim mężem wybierał te same body

Dziewczyny, każda z nas do PEPCO w Łodzi ma daleko niestety.
Sklep znajduje się przy Leclerku na Inflanckiej. Pojechałam tam z mężem do sklepu z art. dziecięcymi TIK-TAK. Cena ubranek w Pepco jest 3 razy niższa niż w przeciętnych sklepach dziecięcych, więc polecam.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 08:56   #2466
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie gadalam z ginem i mowil ze 32t to zadna tragedia, ale juz w razie W mnie przygotowuja do cc, do basenu sie przyzwyczailam ale narazie bylam tylko sik wiec nie wiem jak t bedzie jak bede musiala na misje

ogolnie to mi moj gin dal gore 2 tygodnie i urodze, ale beda badali czy jakies zapalenie sie robi bo jak tak to od razu cc

iide spac bo jestem padnieta
dziekuje za mile slowa
32 tydzień to juz całkiem dobrze, najważniejsze że nad Wami czuwają i jesteś pod dobrą opieką. Wszystko będzie dobrze

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
witam ja przez cala noc moze spalam ze 2 godziny, lecialo zemnie caly czas, nie weim czy te 2 tygodnie jeszcze przetrzymamy

a na dodatek jedna dziewczyna wpokoju tak mega chrapie ze myslalam ze wyjde z siebie i stane obok, a moje stopery w domu, na szczescie dzisiaj je przywioza i moze po polodniu podrzemie

czekam na wizyte zobaczymy co gin powie
Każdy dzień jest ważny jak się nie uda to mu pomogą na pewno!Nie martw się!Współczuję strasznie szpitala, ale juz niedługo, jeszcze troszkę i będziesz nam pisać pierwsze porady młodej mamy. Spróbuj spać jak najwięcej.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Edzia, 350zł za 5 spotkań, każde po 5,5 godziny bodajże.
rany ale długaśne te zajęciadzięki

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:

Dziewczyny, każda z nas do PEPCO w Łodzi ma daleko niestety.
Sklep znajduje się przy Leclerku na Inflanckiej. Pojechałam tam z mężem do sklepu z art. dziecięcymi TIK-TAK. Cena ubranek w Pepco jest 3 razy niższa niż w przeciętnych sklepach dziecięcych, więc polecam.
dobrze wiedzieć bo nie miałam pojęcia. Dzięki

Stary 2010-08-30, 09:05   #2467
margaryt
Rozeznanie

DZIEŃ DOBRY,
ciekawe co u Kootka?
Kootek
trzymaj się!

Cytat:
No i za nami dziś pierwsze zakupy. Naprawdę zapowiedziałam mężowi, że nie musimy nic kupować, tak na luzie jedziemy. I faktycznie - na luzie kupiliśmy łóżeczko (przecudne ), o takie:
http://allegro.pl/lozeczko-bukowe-ba...199839896.html
Do tego materac piankowo-kokosowy. Zdecydowana byłam na kokos-pianka-gryka, ale pan w sklepie mi odradził (cena była podobna) i faktycznie jak pomacałam / porównałam to różnica była spora - i w wykonaniu i w wygodzie.
Joanna napisz proszę o różnicach między wspomnianymi przez Ciebie materacami. Też muszę na jakiś się zdecydować.
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:07   #2468
EdziaO
Zakorzenienie

mam dziurę w ścianieTŻ wnosił szafkę do domu i rogiem walnął w ścianę. Przepiękna jestPołozona centralnie, pokaźnych rozmiarów i sypie się z niej. Nic tylko podziwiać.

Stary 2010-08-30, 09:08   #2469
Weronisia
Zakorzenienie

Ojej! Kootku zaciskaj mocno nogi!
Najważniejsze, że nie zlekceważyłaś tego co się działo i pojechałaś do szpitala.
Jejku! 32 tc to nie są żarty. Ale miejmy nadzieję, że ci powstrzymają dziecko przed wyjściem jeszcze parę dni albo tygodni.
Bądź dzielna

A ja dziś wstałam wcześniej, bo musiałam wyszykować dzieci do szkoły - u nas dziś pierwszy dzień szkoły Już nie będzie spania do 10.00

A o 12.00 mam dziś badanie prenatalne. Mój Pascal będzie obmierzony z każdej strony. Chodzi o jego organy wewnętrzne.
Miesiąc temu był trochę za mały i za chudy. Główka za mała. Miedniczka nerkowa za duża.
Minął miesiąc, a ja mam nadzieję, że teraz usłyszę same pozytywne wieści.
Trzymajcie kciuki, bo się martwię.
Zaczęłam dziś 32 tc a tym samym 8 m-c ciąży

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-08-30 o 09:09
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:11   #2470
_paulinka2
Wtajemniczenie

hej śliczne mamuśki

podczytuję was, ale jakoś nie mam siłki za dużo pisać....

kotku pośpij sobie, spróbuj chociaż. musisz mieć dużo siłki dla Ciebie i Michałka

Weronisia żeby Pascal był zdrowiutki i nadrobił zaległości... Będzie dobrze

żadna z Was nie słyszała o tej firmie mamma donna?

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:13   #2471
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Ojej! Kootku zaciskaj mocno nogi!
Najważniejsze, że nie zlekceważyłaś tego co się działo i pojechałaś do szpitala.
Jejku! 32 tc to nie są żarty. Ale miejmy nadzieję, że ci powstrzymają dziecko przed wyjściem jeszcze parę dni albo tygodni.
Bądź dzielna

A ja dziś wstałam wcześniej, bo musiałam wyszykować dzieci do szkoły - u nas dziś pierwszy dzień szkoły Już nie będzie spania do 10.00

A o 12.00 mam dziś badanie prenatalne. Mój Pascal będzie obmierzony z każdej strony. Chodzi o jego organy wewnętrzne.
Miesiąc temu był trochę za mały i za chudy. Główka za mała. Miedniczka nerkowa za duża.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
hej śliczne mamuśki

podczytuję was, ale jakoś nie mam siłki za dużo pisać....

kotku pośpij sobie, spróbuj chociaż. musisz mieć dużo siłki dla Ciebie i Michałka

Weronisia żeby Pascal był zdrowiutki i nadrobił zaległości... Będzie dobrze

żadna z Was nie słyszała o tej firmie mamma donna?
ja niestety nie

Stary 2010-08-30, 09:19   #2472
79 Marta
Wtajemniczenie

Weronisia

ciekawe, jak Kootekk po wizycie...
Stary 2010-08-30, 09:20   #2473
***luna
Zakorzenienie

Weronisia oby wszystkoz Pascalkiem wyszło ok
paulinka nie słyszałam o tej firmie

To już wszystko coraz bliżej...
Ja mam dziś wolne, więc pojedziemy pewnie gdzieś, skorzystamy i obowiązkowo pranko ubranek Zosi, bo moze padać przez kolejny tydzień

jeśli chodzi o zakupy to nam zostało do kupienia:
bodziaki z dł rękawem
rajstopki
skarpetki

2chusty
pieluszki
kosmetyki
materac do łózeczka
prześcieradłą do koszyka
zestaw: szczoteczka, nożyczki itd.

czyli wcale nie tak wiele
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:20   #2474
kretencja
Zakorzenienie

Weronisia, kciuki za Pascala

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-30, 09:28   #2475
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość

Na pewno z Pascalkiem wszystko będzie ok -

Hehe no ja od dziś też mam już koniec wakacji - niby mloda zaczyna szkołę dopiero od środy, ale jak usłyszała, że ma okazję ostatnie 2 dni iść do przedszkola to stwierdziła, że już nie chce wakacji
kurde a ja mam tremę przed 1 września - czuję się jakbym sama miała iść do szkoły
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:44   #2476
melabn
Wtajemniczenie

weronisia za Pascalka
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:44   #2477
kretencja
Zakorzenienie

Kurczę, a my z małżonem postanowiliśmy spróbować się kochać normalnie (dopiero drugi raz w ciąży, poza tym praktykujemy oral ). No i niestety doświadczyłam tego, co już kilka z Was tutaj - jestem tak ciasna, jakbym nigdy tego nie robiła. Masakra, mężowi nie udało się wejść nawet do połowy i zrezygnowaliśmy, bo czułam taki dyskomfort, że się bałam, że coś tam mi się podrażni w środku... Mam nadzieję, że po porodzie wszystko samo wróci do normy

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-30, 09:46   #2478
Aliszcze
Zakorzenienie

kootekk, trzymam cały czas kciuki współczuję chrapiącej współlokatorki

Weronisia, będzie dobrze z Pascalem trzymam kciuki i daj znaka po wizycie

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:47   #2479
Weronisia
Zakorzenienie

Kotek81, Kretencja, Luna, 79Marta, Paulinka, Edzia, Melabn, Aliszcze dzięki za kciuki
Mam nadzieję, że wasze kciuki pomogą

Kotek81 to tak właśnie jest, że my bardziej przeżywamy szkołę niż nasze dzieci

Ja dziś miałam kiepską noc, mimo że zawsze dobrze sypiam. Budziłam się co chwilę i słuchałam deszczu.
O 5.30 wstałam razem z mężem, bo się szykował do pracy, a nigdy z nim nie wstawałam, nawet nie słyszałam jak wychodzi do pracy.
Położyłam się jeszcze, ale już nie mogłam spać, bo wiedziałam, że zaraz muszę wstać, szykować dzieci, no i siebie, bo chciałam je zawieść. Co prawda jak już się wyszykowaly to nie padało, ale i tak je zawiozłam, bo strasznie dziś zimno było.
No i machałam im na pożegnanie, jak pierwszoklasistom

A u nas nie ma takich hucznych rozpoczęć i zakończeń szkoły.
Tu pierwszy dzień szkoły, to pierwszy dzień lekcji. Dzieci idą na 8.15 z tornistrami i mają od razu lekcje.
Podobnie zakończenie: na ostatniej lekcji dostają świadectwo i idą do domu

Ale ja i tak zawsze przeżywam...

Czas edycji: 2010-08-30 o 09:48
Stary 2010-08-30, 09:47   #2480
KarolinaB
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, po weekendzie, wpadłam się przywitac i lecę zaraz was nadrabiac, pogoda senna i nudna, to pewnie będę miała czas w pracy, żeby was spokojnie poczytac a potem poodpisuje każdej
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:48   #2481
kretencja
Zakorzenienie

Oj, Karolina, sporo nadrabiania Cię czeka

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-30, 09:49   #2482
kliwia
Zakorzenienie

ja sonbie zorbilam liste co musze kupic dla siebie i malucha. no i troche tego jest od wrzesnia bedziemy miecnowa karte do bankomatu, to bedziemy kupowac.

podklady poporodowe Bella lub hartman 3 paczki
podklady na lozko Seni
wkładki laktacyjne
2x staniki do karmienia
majtki jednorazowe z siateczki hartman
szlafrok
2x pidzamy do karmienia
3x skarpety

pampersy New born
chusteczki do pupy
patyczki do uszu dla niemow;at
duze platki kosmetyczne owalne
pieluchy tetrowe 15szt
pieluchy flanelowe 6 sztuk
plyn do mycia hipp lub Ziajka
krem do pupy pośladkowy ziajka
krem do twarzy ziajka
loton do ciala hipp lub ziajka
szczoteczka do włosów
Frida lum marimer

marimer lub inna woda morska
octenisept do pepka
proszek do prania dzidzius
termometr do ucha
ochraniacz do łóżeczka

espumisan na kolke
cążki dla niemowląt lub nowy zestaw nożyczek dla doroslych
gruby kocyk

cos jeszcze?

wanienke z termometrem bede miec chyba ze kolezanka bedzie chciala wiecej niz mam kasy na to, to kupie zwykla za 30zl, kocyki juz mam, tylko jeszcze taki cieply gruby musze kupic.
No i ciuszki - zobacze co mam do kupienia jak dostane paczki od szwagierki i kolezanki.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:51   #2483
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurczę, a my z małżonem postanowiliśmy spróbować się kochać normalnie (dopiero drugi raz w ciąży, poza tym praktykujemy oral ). No i niestety doświadczyłam tego, co już kilka z Was tutaj - jestem tak ciasna, jakbym nigdy tego nie robiła. Masakra, mężowi nie udało się wejść nawet do połowy i zrezygnowaliśmy, bo czułam taki dyskomfort, że się bałam, że coś tam mi się podrażni w środku... Mam nadzieję, że po porodzie wszystko samo wróci do normy
ja do orala nie moge sie zmusic teraz, jakos mnie na sama mysl ,a podobno oral w ciazy to sredni pomysl...ale moze to jakis mit
Stary 2010-08-30, 09:52   #2484
kretencja
Zakorzenienie

Mela, czemu średni pomysł? Wszędzie czytam, że jak najbardziej można.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-30, 09:52   #2485
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Kretencja ja mam to samo.
Dziś zaczęłam 8 m-c, a kochaliśmy się ostatni raz w 15 tc i strasznie mnie to bolało. Tak jakby nie było tam miejsca i jego penis się nie mieścił. Ból okropny. Od tamtej pory ja nie nalegałam, a on nie miał chyba odwagi i sie boi. Wczoraj spytałam się czy się mnie boi, a może brzydzi?
Twierdzi, że nie.
Pytam więc, jak zaspokaja swoje potrzeby, skoro nie robi tego ze mną. A on na to, że nie ma potrzeb No i jestem w szoku. Martwię się. Do tej pory to był wręcz erotoman, mógł wszędzie i zawsze. A teraz co? Mam nadzieję, że mu to się naprawi, jak ja już urodzę i dojdę do siebie
A orala zazdroszczę Mój to nawet mnie nie przytuli....

Melabn w ciąży oral jak najbardziej dozwolony Bardziej niż normalny stosunek

Czas edycji: 2010-08-30 o 09:57
Stary 2010-08-30, 09:56   #2486
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Joanna napisz proszę o różnicach między wspomnianymi przez Ciebie materacami. Też muszę na jakiś się zdecydować.
Wiesz, wydawało mi się, że najpopularniejszym materacem jest kokos-pianka-gryka, więc o taki poprosiłam w sklepie, a sprzedawca mnie pyta czy jestem już zdecydowana, bo gryka to nie najlepszy wybór. Podobno w gryce zbierają się bakterie i pasożyty. Faktycznie dał mi do porównania materac KPK i kokos-pianka-włóknina lux i ten drugi był:
1) grubszy
2) w bardzo solidnym pokrowcu zdejmowanym
3)pokrowiec nie był mocno pikowany, raczej gładki, milszy w dotyku
MOJA RADA:
Materacyka lepiej nie kupować przez internet , bo wydaje mi się, że jest to jeden z tych artykułów, który trzeba dotknąć a może nawet położyć się na nim . Ja się cieszę, że nie zamówiłam na allegro.

Weronisia, za wizytę.

Paulinka, nie znam tej firmy.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:56   #2487
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ja sonbie zorbilam liste co musze kupic dla siebie i malucha. no i troche tego jest od wrzesnia bedziemy miecnowa karte do bankomatu, to bedziemy kupowac.

podklady poporodowe Bella lub hartman 3 paczki
podklady na lozko Seni
wkładki laktacyjne
2x staniki do karmienia
majtki jednorazowe z siateczki hartman
szlafrok
2x pidzamy do karmienia
3x skarpety

pampersy New born
chusteczki do pupy
patyczki do uszu dla niemow;at
duze platki kosmetyczne owalne
pieluchy tetrowe 15szt
pieluchy flanelowe 6 sztuk
plyn do mycia hipp lub Ziajka
krem do pupy pośladkowy ziajka
krem do twarzy ziajka
loton do ciala hipp lub ziajka
szczoteczka do włosów
Frida lum marimer

marimer lub inna woda morska
octenisept do pepka
proszek do prania dzidzius
termometr do ucha
ochraniacz do łóżeczka

espumisan na kolke
cążki dla niemowląt lub nowy zestaw nożyczek dla doroslych
gruby kocyk

cos jeszcze?

wanienke z termometrem bede miec chyba ze kolezanka bedzie chciala wiecej niz mam kasy na to, to kupie zwykla za 30zl, kocyki juz mam, tylko jeszcze taki cieply gruby musze kupic.
No i ciuszki - zobacze co mam do kupienia jak dostane paczki od szwagierki i kolezanki.
zamienilabym cazki na zaokraglone nozyczki bo sa lepsze i proszek do prania na plyn (tez jest z dzidziusia jesli taki chcesz) ,ja niestety go nie zaryzykuje bo synka bardzo mi uczulil. No ale kazde dziecko jest inne
Stary 2010-08-30, 09:58   #2488
kretencja
Zakorzenienie

Weronisia, mój od kiedy ma tak dużo pracy to rzeczywiście ma dosyć skromne potrzeby, no a jak go najdzie, to właśnie decydujemy się na oral zwykle, obustronny że tak powiem, bo ja bierny w ciąży polubiłam i muszę powiedzieć, że mój mąż jest w tym niezły i bardzo wytrwały Co do "ciasnoty" to sądzę, że jest to w ciąży normalne. Mam tylko nadzieję, że po porodzie wróci samo do poprzedniego stanu (mogłabym nawet być ciut szersza, bo zawsze byłam wąska, a mój mąż jest dosyć hojnie obdarzony) i nie trzeba będzie od nowa "rozpychać"

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-30, 10:01   #2489
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Mela, czemu średni pomysł? Wszędzie czytam, że jak najbardziej można.
wlasnie nie wiem, w I ciazy obilo mi sie o uszy, ale za cholere nie wiem czemu, ale jak napisalam moze byc to mit

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

przypomnialam sobie- ginekolog mi odradzal wtedy, ze niby nie wiadomo jakie bakterie na dany moment moga sie rozwijac w jamie ustnej, badz wirus opryszczki
Stary 2010-08-30, 10:08   #2490
kretencja
Zakorzenienie

Być może chodzi o ryzyko zarażenia się opryszczką. Ale w przypadku posiadania stałego partnera, który nie choruje, raczej nie ma się czym martwić.
Zarówno w dwóch książkach o ciąży jakie czytałam, jak i w którymś czasopiśmie (M jak Mama chyba) podane było, że seks oralny, zarówno czynny jak i bierny (o ile partner nie choruje na opryszczkę właśnie) jest jak najbardziej dozwolony, a nawet wskazany jako forma zastępcza dla tych par, które mają zakaz współżycia, ale nie całkowity zakaz seksu.
Mela, ale się zgrałyśmy Dla mnie nie jest to dobry argument, bo tak samo nigdy nie wiadomo, czy poprzez stosunek nie nabawimy się jakiejś infekcji.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Ale mnie bawią ci faceci od remontu Mają włączone radio, jakaś stacja nadaje prawie wyłącznie dosyć starą polską muzę (stary Gawliński, O.N.A, Perfect, Kazik) i słyszę jak oni cały czas sobie pogwizdują do tych kawałków, a nawet śpiewają (właśnie słyszę jak jeden nuci "Czy warto było szaleć tak przez całe życie, czy warto było kochać tak aż do bólu..."
A wyglądają jak chłopaki spod budki z piwem

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości