Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-30, 09:05   #181
Weronisia
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I

Martynka, Ycnan dzięki za kciuki, mam nadzieję, że pomoga

Widzę, że dziś połowa dziewczyn wybiera się na wizytę.
Ja wizytę mam dopiero za tydzień, a dziś mam tylko USG prenatalne.

Ycnan ja też mam nieraz brzuch jak kamień, i robi mi się górka, twarda, że aż boli. Ale jak delikatnie poklepuję to miejsce, to się górka przesuwa i wraca na swoje miejsce.
Ale to napinanie, to bardzo bolesna sprawa.

A co do skurczy, to ja miałam przez całą ciążę silne bóle i skurcze. Musiałam brać zastrzyki i inne leki.
Ale bóle porodowe to było coś co przekraczało zakres mojej wyobraźni. A więc nie życzę Ci, żeby bolało Cię bardziej, niż teraz podczas twoich zapowiadaczy

A lewatywa? W domu? To chyba trzeba mieć jakiś przyrząd z rurką?
Mi robili lewatywę w szpitalu gdy już miałam bóle, a wody odchodziły mi od kilku godzin. Lewatywa była chyba gorsza od samego porodu. Siedziałam na kibelku i nie miałam pojęcia czy skurcze, które czuję, to są te porodowe, czy te kibelkowe... Masakra. Bałam się zejść z kibelka, żeby nie obrobić podłogi. I bałam się zostać na kibelku, żeby nie zgubić w nim dziecka

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-08-30 o 09:08
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:13   #182
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Jutro na wizytę i ktg, zobaczymy czy ta moja Kinia w ogóle się już zaczyna wybierać na zewnątrz może czeka na urodziny dziadka do wtorku
Oj biedactwo,Ty to się masz z tym swoim brzuszkiem.Pocieszę Cię,że czy tego chcesz czy nie,za chwilę staniesz się pierwszą przeterminowaną ciężarówką na naszym wątku,więc na pewno nie będą Cię trzymać ,aż wody zzielenieją tylko jesli sama nie urodzisz to na dniach wywołają Ci poród,także spoko

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
ja dzis poprasowalam te moje tetry REAL'owe...az 10 sztuk... i chcialabym wyrazic moje pełne uznanie i wyrazy podziekowania dla naszych mam cioć i babc... bo to byla dla mnie istna masakra...!
No,pisałam wam kiedyś,że to masakra istna.Ja uprasowałam 20 pare sztuk,więc wiem co to znaczy.Na szczęście ostatnio położna na SR głośno przypomniała kto powinien prasować pieluchy-PANOWIE-OCZYWIŚCIE PANOWIE!!!!Więc Tż os czasu do czasu mnie wyręczy,ja będę prasować ciuszki i jego rzeczy ,a on pieluchy W przeciwnym razie będzie sam musiał chodzić w pogniecionych ubraniach,bo powiedziałam,albo tak,albo swoje ciuchy sam prasuje,a że nie umie to musi się zgodzić.Pieluchę raczej będzie umiał wyprasować bo to kwadrat(nie ma tam czego spieprzyć)...

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Do czego się pakujecie?

Ile kompletów dla dziecka bierzecie (jeżeli musicie brać?)???
Ile pieluszek zabieracie?
Ja spakowałam dwie torby,jedną dla siebie, drugą dla małej.Niestety mimo,że rzeczy jest niewiele to są duże objętościowo...

Co do pieluch jednorazowych,tetry i chusteczek,to na 2-3 dniowy pobyt w szpitalu położna zasugerowała nam,żeby mieć ok 20 szt pampków,3-5 szt tetry i chusteczek biorę opakowanie(jak zabraknie to Tż przywiezie następne).
Tak samo z ubrankami.Do torby spakowałam chyba 3 komplety,a w domu w siateczkach czekaja popakowane kolejne(z 4 kpl.).Tż będzie mi je dowoził i od razu zabierał te zużyte do prania tak będzie najlepiej,bo mniej rzeczy w torbie i porządek

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
w drodze powrotnej miałam 2 skurcze, ale tak się śmialiśmy z tż-tem (nie wiem w sumie z czego), że ledwo je czułam Może już powoli coś się będzie wykluwać
Wiesz z tymi mało wyczuwalnymi skurczami to ja też mam.Na ktg mi wyszły takie skurczyki przepowiadające,że aż w szoku byłam,że prawie nic nie czułam,dopiero jak patrzyłam w monitor jak wartości rosną to faktycznie czułam lekkie napięcie,ale jakby nie to badanie,to nawet nie miałabym pojęcia,że ja jakieś skurcze mam

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

aaaaaaa i prosze dzis o 11;30 o kciuki - ide na pierwsza wizyte z Patrolem do lekarza
Trzymamy kciasy!!!

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
A ja mam dziś badanie organów mojego Pascala. Trzymajcie kciuki.
Trzymamy mocno zaciśnięte kciuki!!Na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
cos dzis ze mnie "wykapało"....

ktora wie, jak to jest z tymi wodami i skurczami... co jest najpierw???
Kochana,to pewnie siara,bo jest raczej tłustawa i zostawia plany,wody płodowe chyba takie nie są,zresztą miałabyś plamę na gaciorach...no chyba,że chciałaś przed nami zachować resztki ogłady i tylko ściemniałaś ,że miałaś gacie,a tak naprawdę wystawiłaś swoją Mirindę na wietrzenie
Co to wód i skurczy,to różnie może by,skurcze,potem wody,lub odwrotnie,albo wszystko naraz

Ja dalej przeziębiona Jedyny tego plus,że od dwóch dni lepiej sypiam.Poza tym same minusy.Jakbym teraz urodziła,to by mnie na porodówkę nie przyjęli,bo bym wszystkich pozarażała... Aha i co jeszcze mnie dziwi,to to,że od dwóch dni nie ma prawie w ogóle potrzeby wstawania w nocy na siku... Why??Zawsze latałam co 2 godziny...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:13   #183
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
A lewatywa? W domu? To chyba trzeba mieć jakiś przyrząd z rurką?
Mi robili lewatywę w szpitalu gdy już miałam bóle, a wody odchodziły mi od kilku godzin. Lewatywa była chyba gorsza od samego porodu. Siedziałam na kibelku i nie miałam pojęcia czy skurcze, które czuję, to są te porodowe, czy te kibelkowe... Masakra. Bałam się zejść z kibelka, żeby nie obrobić podłogi. I bałam się zostać na kibelku, żeby nie zgubić w nim dziecka

A zestaw do lewatywy kupuje się w aptece Samemu aplikuje się sobie ten płyn do zadka (z tego co kojarzę, to w zestawie jest butelka z rurką ), kładzie na lewym boku (u nie ciężarnych, gnieciemy wtedy jelita czy jakoś tak w każdym razie lekarze tak zalecają) na 5 min i potem sprintem do toalety

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
no chyba,że chciałaś przed nami zachować resztki ogłady i tylko ściemniałaś ,że miałaś gacie,a tak naprawdę wystawiłaś swoją Mirindę na wietrzenie
No, zabijasz tymi tekstami, kochana

A na siusiu i ja rzadko teraz wstaję

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-08-30 o 09:17
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:18   #184
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Ale już od wtorku (po wizycie u lekarza) nie daruję W końcu potem długo będzie posucha... Najpierw połóg, potem strach, by nie zaliczyć wpadki (przez kilka lat nie możemy sobie pozwolić na drugie dziecko)...
Ty nie pisz tak bo z twojego posyu wynika,że tż będzie miał szlaban na sex przez kilka lat

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

aaaaaaa i prosze dzis o 11;30 o kciuki - ide na pierwsza wizyte z Patrolem do lekarza, mam nadzieje ze nie zrobi koncertu nie narobi na lekarke itd no i mam nadzieje ze przytyl na tych moich cycolkach
Kciuki zaciśnięte, na pewno będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
witam z rana

Milenka dała dziś troszke pospać, budziła się do karmienia co 3 godziny, ale jadla sobie 2godzinki, przy tym kupki, zabawa..
obudzila sie po 7, zjadla troszkę i znów śpi...
No to miejmy nadzieję,żeby jej te dłuższe przerwy w jedzeniu już zostaną i da wam mała pospać....w miarę

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
hehe takie świeże, chrupiące, z bitą śmietaną i owocami w żelu (wiśnia +żurawina)

Idę sobie zrobić kawkę, bo chyba zaraz zasnę
Oj też mi nsmaka narobiła tymi goframi
Stary 2010-08-30, 09:24   #185
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Przez weekend się nie odzywałam a tu kolejna część się żeście rozpisały.
Nie odpisuję bo przeleciałam tylko po łebkach. Jeszcze nie mogę się pozbierać po rewelacjach tego weekendu mam tylko nadzieję, że ten stres nie przyczyni się do przyspieszenia akcji.
Mój brat się rozwodzi a ja jestem w środku tego wszystkiego, mama przez rozmowy ze mną próbuje jakoś ogarnąć tą sytuację ale już wczoraj powiedziałam, że mam dośc tego tematu bo i tak nic na to nie poradzę.
Nie wiem tylko w jaki sposób mogłabym pomóc bratowej, która w ogóle nie spodziewała się takiego obrotu sytuacji i zostaje sama z dwójką dzieci :/
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:25   #186
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
No,pisałam wam kiedyś,że to masakra istna.Ja uprasowałam 20 pare sztuk,więc wiem co to znaczy.Na szczęście ostatnio położna na SR głośno przypomniała kto powinien prasować pieluchy-PANOWIE-OCZYWIŚCIE PANOWIE!!!!
obywatelko kasienko... czy mnie pamiec nie myli, czy to Ty mialas ostatnio wspomnilas cos o swoim zamiarze przejscia z pampkow na tetre?!
Rozumiem ze Twoj ukochany jest swiadomy Twojego niecnego planu
Cytat:
(...) ...no chyba,że chciałaś przed nami zachować resztki ogłady i tylko ściemniałaś ,że miałaś gacie,a tak naprawdę wystawiłaś swoją Mirindę na wietrzenie
Co to wód i skurczy,to różnie może by,skurcze,potem wody,lub odwrotnie,albo wszystko naraz
Moja Mirinda byla ubrana ... a teraz juz mam 100% pewnosci ze to siara, bo nadal jestem topless... co nie moge sie dzis do kupy zebrac i znowu mi kapie... teraz juz widze skad

edit: ide sie zarzynac.... tzn wykonac depilacja okolic bikini w 9 mcu ciazy bez lusterka... jakbym nie worcila za 2 godziny prosze dzwonic na 999

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-30 o 09:30
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:28   #187
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

A zestaw do lewatywy kupuje się w aptece Samemu aplikuje się sobie ten płyn do zadka (z tego co kojarzę, to w zestawie jest butelka z rurką ), kładzie na lewym boku (u nie ciężarnych, gnieciemy wtedy jelita czy jakoś tak w każdym razie lekarze tak zalecają) na 5 min i potem sprintem do toalety
Jak mi kiedyś robili lewatywę, to kazali wytrzymać pół godziny, a wytrzymałam może minutę Zwieracze mi puściły

Kasienka1701 nie słyszałam jeszcze określenia Mirinda
U mnie to jest pierożek

Dzięki za kciuki. Lecę się szykować na te badania...
Po południu zdam relację, czy Wasze kciuki pomogły
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-30, 09:43   #188
Zuziczka
Rozeznanie

Czesc Dziewuszki!
Wstalam po 9tej i dalej chce mi sie spac. Zieeeewaaaam jak szalona. Na dworze zimnica.

Ycnan- ja w nocy tez wstaje rzadko, raz albo w ogole. Moj TZ tez zapomnial dzisiaj jedzenia do pracy (sniadanie, deser i obiad) no i mialam sniadanko gotowe przez to (nie chcial zebym mu dowiozla; jakies 15min tramwajem)
Co do lewatywy to u nas w szpitalu nic nie mowili, chyba nie wymagaja. Przed cc tez sie robi?

Nina- ale z Ciebie paskuda Kusic tu goferkami od rana? a smietana to prawdziwa byla czy sztuczna?

Niuniunia- przykro mi z powodu rozwodu brata, ale masz racje- Co ty mozesz na to poradzic? Porod niedlugo i musisz sie skupic na sobie i dzidziolku teraz. Mama pewnie tez w szoku... Nie zazdroszcze sytuacji.

Mszu-widze, ze uprawiasz Madonne z Wielkim Cycem od rana
Mi narazie nic nie leci z nikąd, ale zupelnie za tym nie tesknie.

Dziewczynki z wizytami- weronka, mszu, cellaris, naked, martucha- trzymam kciukasy!

Jeju, chyba wroce do łóżka. Maaaasaaakraaaa z tym ziewaniem.
Stary 2010-08-30, 09:44   #189
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
obywatelko kasienko... czy mnie pamiec nie myli, czy to Ty mialas ostatnio wspomnilas cos o swoim zamiarze przejscia z pampkow na tetre?!
Rozumiem ze Twoj ukochany jest swiadomy Twojego niecnego planu
Tak,wiem ,że tak pisałam.Nie jest to decyzja ostateczna,a jedynie mozliwość jaką biorę pod uwagę.Wszystko może sie zmienić w zalezności od tego co za dziecię się mi urodzi.Bo jeśli będzie miało taką przemianę materii jak jej tata to sama nie wiem czy brać kredyt na pampki czy dokupić 100 szt tetry i tż będzie przy tym robił...

Stary 2010-08-30, 09:52   #190
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I

Cytat:
A ja na jakimś forum wyczytałam, że sporo babeczek, które miały bardzo bolesne skurcze testowe określiło bóle porodowe jako słabsze I ja się tym pocieszam i w to wierzę, bo zdarzyły mi się niemiłosiernie bolesne bóle.
A wczorajsze skurcze (nie takie typowe bóle) były zupełnie inne. Nie to, że nie bolały, ale jakieś takie znośne były
A! I prze się dokładnie tak samo jak robi kupę, więc można liczyć na to, że dzieciaczek zgniecie jelita na tyle, że nic nie wyjdzie, ale ja tam już wole lewatywę i spokój
Oby tak było jak piszesz. Ale chociaż skurcze, które miałam do tej pory były bolesne spokojnie jestem w stanie wytrzymać dużo od nich mocniejsze. Także na razie mnie nie przestraszyły, może tylko uświadomiły, że taki całkiem luzik to nie będzie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
czy ktoras z was byla we francji???? moze orietnuje sie jakie kosmetykiw arto zakupic? zawsze sobie z usa kupowalam, ciekawa jestem czy we francji ejt cos taniej niz u nas albo cos lepszego
Nie byłam. Francja to mi się zawsze z perfumami, winem i papierosami kojarzy... Mieliśmy z tż-tem na Walentynki zrobić sobie weekend w Paryżu, ale okazało się, żem w ciąży i postanowiliśmy przełożyć na mniej ograniczający czas.

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Oj znam to...ja też nigdy nie rozumiałam kobiet, które będąc w ciąży twierdziły,że chcą już urodzić.....teraz je doskonale rozumiem
No ja tak sobie pomyślałam, że gdyby koniec ciąży był miły to za nic byśmy rodzić nie chciały, a tak to takie umęczone ten poród widzimy jak co najmniej wybawienie. Ból nas wyzwoli

Cytat:
Wiesz z tymi mało wyczuwalnymi skurczami to ja też mam.Na ktg mi wyszły takie skurczyki przepowiadające,że aż w szoku byłam,że prawie nic nie czułam,dopiero jak patrzyłam w monitor jak wartości rosną to faktycznie czułam lekkie napięcie,ale jakby nie to badanie,to nawet nie miałabym pojęcia,że ja jakieś skurcze mam
Ja pierwsze ktg mam dopiero w czwartek rano

Cytat:
Dokładnie tak. I wiem, że niektóre dziewczyny wolą sobie zrobić same lewatywę niż mieć w szpitalu. Mnie tam jest to już obojętne. Powiem szczerze, że im bliżej porodu tym mniej mnie takie "szczegóły techniczne" przerażają. Raczej zaczyna mi być wszystko jedno jak, byle już być po

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Mój brat się rozwodzi a ja jestem w środku tego wszystkiego, mama przez rozmowy ze mną próbuje jakoś ogarnąć tą sytuację ale już wczoraj powiedziałam, że mam dośc tego tematu bo i tak nic na to nie poradzę.
Nie wiem tylko w jaki sposób mogłabym pomóc bratowej, która w ogóle nie spodziewała się takiego obrotu sytuacji i zostaje sama z dwójką dzieci :/
W takiej sytuacji o jakiej piszesz byłam na początku tego roku. Obecnie mój brat jest już po rozwodzie - zostawił żonę i dziecko dla innej kobiety. Też nie umiałam i nadal mam problem aby się w tym wszystkim odnaleźć, żal mi mojej bratowej i staram się ciągle ją wspierać. Jednocześnie nie umiem się złościć na brata bo wiem, że był w tym małżeństwie nieszczęśliwy.

Jeśli chciałabyś o tym pogadać napisz do mnie pw
Zakładałam też na ten temat wątek na "trzydziestkach" gdybyś miała ochotę poczytać, chociaż jak go teraz czytam to z perspektywy czasu bardzo zmieniło się moje myślenie i postrzeganie tej sytuacji.
Stary 2010-08-30, 10:08   #191
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
angelikaw- dzieki, ale co do nog....? od tej opuchlizny chodzic nie moglam, a teraz jak juz troche zeszla, to aby czuje nieraz jak zylki ciagna pod kostkami, ah.....potem to bedziemy wspominac te czasy.......
ja też chodzić czasem nie mogę... ba! nawet japonki bywają za ciasne

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Ty nie pisz tak bo z twojego posyu wynika,że tż będzie miał szlaban na sex przez kilka lat
hahaha Tyle, że to raczej ja dostanę szlaban od męża, a nie odwrotnie

Cytat:
edit: ide sie zarzynac.... tzn wykonac depilacja okolic bikini w 9 mcu ciazy bez lusterka... jakbym nie worcila za 2 godziny prosze dzwonic na 999
hehe powodzenia

Trzymam kciuki za wszystkie, które mają dziś wizyty. Ja muszę czekać do jutra

-------
A mnie dziś nad ranem aż 3 razy budziły mnie silne(!) bóle miesiączkowe, mniej więcej co godzinę (50-70min) i trwały dość długo (na pewno dłużej niż 30 sek.)... Niedawno znów mnie złapało... Czyli mój czas się zbliża... Mam nadzieję, że wytrzymam do jutrzejszej wizyty u ginekologa....

aaa dzisiaj kończymy 37 tc

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-08-30 o 10:09
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-30, 10:10   #192
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

wrociłam! i nawet sie krew nie polala... yeeeeah

Cytat:
Tak,wiem ,że tak pisałam.Nie jest to decyzja ostateczna,a jedynie mozliwość jaką biorę pod uwagę.Wszystko może sie zmienić w zalezności od tego co za dziecię się mi urodzi.Bo jeśli będzie miało taką przemianę materii jak jej tata to sama nie wiem czy brać kredyt na pampki czy dokupić 100 szt tetry i tż będzie przy tym robił...
Dacie rade! i mysle ze nawet kredyt nie bedzie potrzebny! procz papersow, rynek oferuje jego tansze zamienniki, do kotrych zreszta ja zamierzam przekonac pupsko mojej Nadii.
W razie czego jestem pewna ze dziadkowie Gabrysi dorzuca sie do jej "zasranego" interesu

A jak bedzie zupelnie zle to ciotki wizazowe zorganizuja jakas składke

Kasienka, nie damy Ci sie zaje..ac przy tetrach!

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-30 o 10:11
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 10:13   #193
Binka0310
Raczkowanie

Dzien dobry

Tak zyczylam nocy wszystkim spokojnej ze ja pare razy w nocy wstawalam na siusiu i z okropnym bolem :-(

Ja juz po sniadanku mezus ma dzis wolne bo holidaya maja dzis w UK wiec pojechal do kogos tam cos tam zrobic a ja korzystam ze jeszcze komp wolny wiec nadrobie zaleglosci z wczoraj i dzis

A milego dnia zycze wszystkim
Stary 2010-08-30, 10:20   #194
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Dacie rade! i mysle ze nawet kredyt nie bedzie potrzebny!
W razie czego jestem pewna ze dziadkowie Gabrysi dorzuca sie do jej "zasranego" interesu

A jak bedzie zupelnie zle to ciotki wizazowe zorganizuja jakas składke

Kasienka, nie damy Ci sie zaje..ac przy tetrach!
Eee nie jest u mnie tak źle,spoko

Mszu ,a tak z innej beczki,to powiedz mi co to za aparat foto masz na stanie??

Stary 2010-08-30, 10:20   #195
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
A ja mam dziś badanie organów mojego Pascala. Trzymajcie kciuki.
Na badaniu miesiąc temu wyszło, że nadal ma za małą główkę, a dodatkowo ma powiększoną miedniczkę nerkową. A dolegliwości nerkowe to nasza 'tradycja' rodzinna i trochę się martwię. Moja córka musiała być przez to operowana gdy miała niespełna 2 latka.

Zaczynam dziś 32 tc.
Trzymam kciukasy. będzie dobrze

Cytat:

u mnie skurczów BRAK!
To chyba nie ma reguły, Bo czytałam że najpierw mogą odejść wody a potem skurcze a na odwrót też bardzo prawdopodobne a nawet teraz myślę że chyba częstsze.

Uprałam ostatnią paczkę ciuszków i mam chyba ze 30 body chyba będą jednorazowe Brakuje mi kaftaników Mam wprawdzie koszulki z długim rękawkiem które mogą z anie służyć ale chyba dokupię ze 4 pary kaftaników. Mam też sporo takich mini bluz rozpinanych koło szyi ale nie wiem czy dam rade zakładać takie małemu??

Zrobiłam tez porządek w szafie dwie reklamówki moich i TZ ciuchów wywaliłam do kontenera PCK ...

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Aha strasznie nudno się zrobiło dzień bez porodu
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 10:25   #196
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
wrociłam! i nawet sie krew nie polala... yeeeeah

kasienka - są inne pieluchy niż Pampersy.... A tetra wcale nie wychodzi wiele taniej.. policz sobie pieluchy, wodę, proszek, prąd, potem czas na suszenie i prasowanie.... Dobrze Ci radzimy - przemyśl to
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 10:30   #197
Maggie1983
Zakorzenienie

Czesc Brzuchatki

nadrobilam stary watek i jestem na 4 stronie nowego

w miedzyczasie chcialam Was zapytac, jaki macie kremik do buzki dla swojego szkraba ja sie zastanawiam nad nivea na kazda pogode no bo pazdziernik moze byc jeszcze ladny i zimowy kremik jest ciezki i zdazy sie kupic

wogole co jeszcze z kosmetykow potrzebuje?????

Mam:
- puder
- kremik kojacy do pupki na odparzenia
- oliwke
- oilatum soft do kapieli dzis kupie
- pampki
- chusteczki nawilzane

doradzcie kochane bo ruszam na miasto i jutro chce pakowac torby bo wczoraj moje oczeta ujrzaly glutka i zrozumialam, ze godzina "0" moze byc juz calkiem blisko

licze na odpowiedzi, a poki co ide rozwiesic pranie i nadrobic reszte
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 10:37   #198
gabisun
Zakorzenienie

A ja już po...dzięki za wsparcie
Na ktg skurczy zero te skurcze które miałam wcześniej to przepowiadające, bardzo silne, bo zgładziły już szyjkę prawie całkowicie, czopa już nie ma rozwarcie się robi. Ginka mówi, że brakuje kilku skurczy żeby rozpoczęła się akcja więc dalej będzie brany tż jesli nic nie ruszy ( choć ginka ma nadzieję mniej uż nie zobaczyć ) w czwartek kolejne ktg i w ostateczności 9 września już "mam się zgłosić do porodu"

Mpik no to pocieszające co piszesz fajnie by tak było wypsać się w nocy ( zamiast liczyć skurcze) a rano wody chlust i do szpitala

A w nocy miałam skurcz bolesny i długi i uwaga...aż jeden

Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizytki i widzę,że mszu jednak się nie pocięła, więc kochana za ciebie też

Mpik ja podczytywałam na lipcówkach, że mleko dopiero pod koniec jest treściwe i karmi się około 40-60 minut potem to już dziecko sie bawi. A i można posłuchać czy połyka, jak już nie połyka to znaczy, że przestała jeść i tylko sobie wisi na cycku. Myslę, że 2 godziny to zdecydowanie za dużo

Coś jeszcze miałam pisać ale już nie pamiętam

Kasienka ja nie chce być przeterminowana Kinia wyłaź

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 10:40   #199
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość

kasienka - są inne pieluchy niż Pampersy.... A tetra wcale nie wychodzi wiele taniej.. policz sobie pieluchy, wodę, proszek, prąd, potem czas na suszenie i prasowanie.... Dobrze Ci radzimy - przemyśl to
Wiem,jeszcze raz powratzam,że nie zamierzam koszystać tylko z pampersów,ale też innych marek,a tetre to tylko takie hasło rzucone(możliwość) może kiedyś spróbuję,a może nie i już

Gabisun
, skoro ginka powiedziała,że brakuje kilku skurczy,żeby sie akcja zaczeła to może nie będzie trzeba czekać,aż do 09.09...Trzymam kciuki,żeby żeby szybciej się udało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-30, 10:41   #200
Ray
Zakorzenienie

jak dla mnie to masz nadto

ja kupilam do pielegnacji jedynie oliwke, mydelko, alantan i wiec nie potrzebuje wedlug mnie no moze jakis kremik na buzke ale to odnosnie spacerow wiec maz kupi pozniej jak bedzie trzeba...

dla siebie mam podklady, majtki, wkladki laktacyjne,tantum rossa, lactacyd i tyle i tak moj maz bedzie musial po narodzinach zrobic zakupy w sensie pieluchy itp. wiec jak cos mi braknie to mi dokupi albo nawet do szpitala dowiezie zaden problem
Stary 2010-08-30, 10:53   #201
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Nina- ale z Ciebie paskuda Kusic tu goferkami od rana? a smietana to prawdziwa byla czy sztuczna?
a nie mam pojęcia, pewnie sztuczna- ale pyszna
Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Uprałam ostatnią paczkę ciuszków i mam chyba ze 30 body chyba będą jednorazowe
ja body to mam mało- chyba 1 na krótki rękaw, 1 bez rękawka i ze 3-4 sztuki na długi- póki co stawiam na pajace, kaftaniki i śpiochy..
Brakuje mi kaftaników Mam wprawdzie koszulki z długim rękawkiem które mogą z anie służyć ale chyba dokupię ze 4 pary kaftaników.
a jaka jest różnica między nimi? że koszulki są zapinane z przodu albo wkładane przez głowę a kaftaniki sznurowane z boku? czy jak? bo dla mnie to to samo- przynajmniej jeśli chodzi o zastosowanie
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Aha strasznie nudno się zrobiło dzień bez porodu
no właśnie...może któraś by się zgłosiła na ochotnika
Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
w miedzyczasie chcialam Was zapytac, jaki macie kremik do buzki dla swojego szkraba ja sie zastanawiam nad nivea na kazda pogode no bo pazdziernik moze byc jeszcze ladny i zimowy kremik jest ciezki i zdazy sie kupic
ja mam chyba bambino do twarzy i ciała.
wogole co jeszcze z kosmetykow potrzebuje?????

Mam:
- puder
- oliwke
- pampki
- chusteczki nawilzane
chyba starczy. Ja mam krem do twarzy i ciała, linomag, sudokrem, żel do kąpieli 2w1, oliwkę, chusteczki i pieluchy. A- i mydełko bambino
doradzcie kochane bo ruszam na miasto i jutro chce pakowac torby bo wczoraj moje oczeta ujrzaly glutka i zrozumialam, ze godzina "0" moze byc juz calkiem blisko

licze na odpowiedzi, a poki co ide rozwiesic pranie i nadrobic reszte
Cytat:
Ginka mówi, że brakuje kilku skurczy żeby rozpoczęła się akcja więc dalej będzie brany tż jesli nic nie ruszy
no liczymy na ciebie
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 10:54   #202
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

Gabisun
, skoro ginka powiedziała,że brakuje kilku skurczy,żeby sie akcja zaczeła to może nie będzie trzeba czekać,aż do 09.09...Trzymam kciuki,żeby żeby szybciej się udało
mam nadzieję

Ninaad

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-08-30 o 10:55
Stary 2010-08-30, 10:59   #203
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
jak dla mnie to masz nadto

ja kupilam do pielegnacji jedynie oliwke, mydelko, alantan i wiec nie potrzebuje wedlug mnie no moze jakis kremik na buzke ale to odnosnie spacerow wiec maz kupi pozniej jak bedzie trzeba...

dla siebie mam podklady, majtki, wkladki laktacyjne,tantum rossa, lactacyd i tyle i tak moj maz bedzie musial po narodzinach zrobic zakupy w sensie pieluchy itp. wiec jak cos mi braknie to mi dokupi albo nawet do szpitala dowiezie zaden problem
dzieki Ci dobra Kobieto

czekam jeszcze na opinie innych
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Stary 2010-08-30, 11:06   #204
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Mpik ja podczytywałam na lipcówkach, że mleko dopiero pod koniec jest treściwe i karmi się około 40-60 minut potem to już dziecko sie bawi. A i można posłuchać czy połyka, jak już nie połyka to znaczy, że przestała jeść i tylko sobie wisi na cycku. Myslę, że 2 godziny to zdecydowanie za dużo
ona nie wisi na cycu 2 godz.. tylko sie budzi w nocy, zje, zrobi kupe potem nie spi i znow zje i dopiero zasypia...i to wszystko trwa 2godz..

a dzis to juz w ogole dziwnie spi je, spi je,,, co 1,5 godz

Do podmywania do szpitala dobre jest szare mydlo, lepsze chyba niz wszystkie zele do podmywania...
Stary 2010-08-30, 11:07   #205
Binka0310
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Ja na Crystal Peak

Lecę nakarmić kota bo się na mnie dziwnie patrzy, potem pod prysznic i spać (choć pewnie i tak za godzinę- dwie się obudzę
Dobranoc mamuśki
To jest w czesci s20???

Cytat:
ja tak miałam dwa dni temu tylko nawet częściej bo co 6-8 minut ale nic z tego się nie rozkręciło a teraz osiedliśmy w Twoich okolicach i pożegnaliśmy piękny ( ale męczący) Wrocław czas płynie teraz wolniej
Chodzilo mi ni o to czy ktos mial tak ze lezal mial skurcze i jak wstal to skala na brzuszku i jak znow sie polozyc to ponownie skurcze

Tez mam czasem ze co 5 min ale przechodza po jakims czasie

Cytat:
kurrrrrde...
a ja mam od rana zagwózdke!
zaraz gabi sie na mnie wkurzy

cos dzis ze mnie "wykapało".... najgorsze, ze nie wiem skad!
bo niestety, mam glupi zwyczaj, jak jestem sama w domu krecenia sie poł nago...
dzis przyjezdza moj brat i postanowilam poukladac moje gazetki na polce pod ławą... ubrana w same majtki!
teraz widze ze miejscu kotrym kucalam... jest jakby nakapane, i teraz nie wiem czy polecialo mi cycykow (choc nigdy do tej pory nie bylo to tak obfite) czy sa do wody?!

u mnie skurczów BRAK!
Ja rano wstaje a spalam sobie golusia czuje ze mam mokro w kroku wiec do kibelka sprawdzic czy to nie wody a okazalo sie jednak wydzielina bo przestalo leciec no i teraz na wkladce widze ze jest tego sporo ale nie leci mi ze srodka wiec moze to juz tuz tuz

Cytat:
A ja już po...dzięki za wsparcie
Na ktg skurczy zero te skurcze które miałam wcześniej to przepowiadające, bardzo silne, bo zgładziły już szyjkę prawie całkowicie, czopa już nie ma rozwarcie się robi. Ginka mówi, że brakuje kilku skurczy żeby rozpoczęła się akcja więc dalej będzie brany tż jesli nic nie ruszy ( choć ginka ma nadzieję mniej uż nie zobaczyć ) w czwartek kolejne ktg i w ostateczności 9 września już "mam się zgłosić do porodu"
To teraz czekamy na dobre wiesci
Stary 2010-08-30, 11:10   #206
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:

czekam jeszcze na opinie innych
Chyba wystarczająco masz wszystkiego.No tylko ten kremik do twarzy bym dokupiła i tyle.Nie ma co kupować tak hurtowo,bo może sie okazać,że nie będziesz korzystać,a tak do zawsze można dokupić.Na start masz wszystko jak na moje oko
Każda z nam na pewnie inny zestaw do pielęgnacji dziecka i chyba nie ma co ich porównywać,bo wiadomo,jak kupujesz żel do mycia głowy i ciała,to już szampon i mydło są niepotrzebne i odwrotnie

Stary 2010-08-30, 11:22   #207
Maggie1983
Zakorzenienie

Dzieki dobre Kobitki za rady

jade kupic jeszcze tylko ten kremik, oilatum i mydelko na wszelki wypadek - przeciez sie nie zmarnuje no i sobie bepanthen, majty, podklady i inne pierdółki zamelduje sie jak wroce.... a i jeszcze zapoluje w lumpku na spiworek narka
Stary 2010-08-30, 11:26   #208
forssiczka
Rozeznanie

dzieńdoberek uhuhu, V część...

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
czy ktoras robila badania na paciorkowca?...chodzi mi o to ze chodze prywatnie do gina i bedzie mi robil to badanie..tzn nie wiem czy on bo powiedzial ze przy nastepnej wizycie zrobi takie badanie...chyba sam to bedzie robil?....i czy dodatkowo za to bede placic..moze ktoras z was tak miala...
mi powiedział,że na następnej wizycie pobierze sam wymaz i ja mam to zanieść do labu; spytałam czy mam jakieś probówki przynieść (), to stwierzdził, ze czasy prl-u już minęły a co do kosztów to nie znaju

Cytat:
Siedziałam na kibelku i nie miałam pojęcia czy skurcze, które czuję, to są te porodowe, czy te kibelkowe... Masakra. Bałam się zejść z kibelka, żeby nie obrobić podłogi. I bałam się zostać na kibelku, żeby nie zgubić w nim dziecka

serdeczne gratulacje dla rozpakowanych mamusiek

dostałam 5 toreb ciuszków(co prawda po 2 dziewczynkach, a ja czekam na chłopca) /kocyków/pieluch + łóżeczko od szwagierki i muszę (tak to dziś odbieram, bo brak weny) to poprać, poprasować,posortować, bleeee.Któraś może chętna do pomocy?

Edytowane przez forssiczka
Czas edycji: 2010-08-30 o 11:32
forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 11:28   #209
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
ona nie wisi na cycu 2 godz.. tylko sie budzi w nocy, zje, zrobi kupe potem nie spi i znow zje i dopiero zasypia...i to wszystko trwa 2godz..

a dzis to juz w ogole dziwnie spi je, spi je,,, co 1,5 godz

Do podmywania do szpitala dobre jest szare mydlo, lepsze chyba niz wszystkie zele do podmywania...
to teraz już wszystko wiem myslałam ,że Malutka tak długo je a jakie pampki się u was psrawdzają i chusteczki? jak z ubrankami? ile schodzi? ile tetrowych schodzi? to tyle pytań na razie

Stary 2010-08-30, 11:32   #210
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I

Cytat:
ide sie zarzynac.... tzn wykonac depilacja okolic bikini w 9 mcu ciazy bez lusterka... jakbym nie worcila za 2 godziny prosze dzwonic na 999
Żyjesz?

Cytat:
Ja nie mam odwagi chować dziecka w tetrze - to znaczy po prostu nie wyobrażam sobie tego prania, prasowania, składania itd... Podziwiam

Cytat:
w miedzyczasie chcialam Was zapytac, jaki macie kremik do buzki dla swojego szkraba
Ziaja. Tak samo mam do pupy Ziaja.

Cytat:
Mam:
- puder
- oliwke
- pampki
- chusteczki nawilzane
Jak masz oilatium to nie potrzebna ci oliwka oraz puder Kupiłaś krem "na odparzenia" a masz krem przeciwko odparzeniom? Bo to nie to samo

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości