Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-30, 11:22   #2521
lutien
Wtajemniczenie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
Irsin no jedzenia było mnóstwo ciast najróżniejszych wszystkie pieczone przeze mnie mamę i babcie - jakoś do kupnych nie mam zaufania a potem to był grill i mnóstwo sałatek - mogłam się popisać bo uwielbiam takie rzeczy pichcić fakt że 2 dni stałam w kuchni ale opłaciło się tylko że mnóstwo zostało bo jak wspominałam nastawiałam się na 2 pary z dziećmi więcej.... szkoda słów na rodzeństwo tżta ale jak chcą pieniędzy - a ciągle chcą - to wiedza gdzie szukać

zdjęć strikte ze ślubu nie mam na razie ładnych - czekam na fotki od rodzinnych paparazzi - czyt moje siostry ale wkleję kilka ciuszków co dostałam i siebie w bluzce którą dała mi w prezencie siostra - słodziutka z dzidziusiem na brzuchu. nie wystraszcie się mojej gęby - powiem szczerze że sama siebie nie poznaje z twarzy nawet babka w urzędzie patrzyła podejrzanie na mój dowód bo zawsze na twarzy byłam szczupła a tu taki księżyc w pełni
Gratulacje i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
O matko, dziewczyny,

dostałam SMS od Kootka:

Hej, jestem w szpitalu, wody mi poleciały i leżę plackiem, później będę miała net to napisze na forum co i jak. Kootek

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Kciuki mocno zaciśnięte za Kootka i Michałka dobrze że to juz 32 tc..
Kootek - trzymaj się

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Tak bedzie mieszkal z nami bo inaczej sobie tego nie wyobrazam

Czekamy na wiesci, ja tez nie spalam najlepiej. Cale 5 godzin co dla mnie jest za malo..

Nie ma takiej opcji..

W ogole jestem juz w****iona od wczoraj w sumie od dzis w nocy. Ojciec przyjechal nie dal mi pospac a juz prawie kimalam. Rabanu narobil, oczywiscie spalil pol paczki papierosow przez 3 h.. juz mialam dosc dymu, powiedzialam zeby palil na zewnatrz a on do mnie ze jak mi sie cos nie podoba to moge wyjsc Takze zasnelam praktycznie o 3 jakos.
Od rana oczywiscie jestem na nogach, bo jak ojciec wstaje to kazdy musi glosno gada do siebie, ciagle klnie, szafkami strzela, juz mam dosc rano ryczalam.
Oczywiscie nie dal mi pospac juz udawalam ze spie to wszedl do pokoju zaczal odslaniac rolety, palic.. MAM DOSC!!!!!!!!!!!!!!
Teraz kazal mi wszystkie rzeczy ktore przywiozl umieszczac gdziekolwiek a ja mowie ze moge zrobic ale nie wszystko i powoli bo lekarz kazal mi lezec zebym wczesniej nie urodzila itp. a on ze co ten lekarz *******i, matka Cie urodzila wczesniej i bylo ok i mam zasuwac...
Rycze ciagle, nie mam sil jestem niewyspana i w****iona.

Lozeczko przywiozl ale turystyczne wiec bedziemy musieli kupic lozko, ale to na samym koncu teraz najwazniejsza jest komoda zeby w koncu dac gdzies ciuszki dla dziecka.

no i na dokladke juz pol sciany mam zalane bylam u sasiadow ale wszyscy w pracy... mam dola bo teraz nawet jakby ojciec sie wyprowadzil to dziecko tam nie zamieszka

Ehh nabazgrolilam, bede pewnie pozniej albo jutro
Współczuję. A czemu Twój tato się do Was wprowadził?

Ja od wczoraj też zasilam grono dziewczyn w 32 tc. Na wiadomość od Kootka się popłakałam, bo miałam nadzieję, że jednak żadna z nas nei wyląduje w szpitalu szybciej niż w 34tc.
Ja mam jakieś dziwne przeczucie, że też się to u mnie szybciej skończy. Tak więc jak tylko TŻ dostanie wypłatę, to kupujemy wszystko czego nam jeszcze z wyprawki brakuje. Przez to przeczucie, to spać w nocy nie mogę
Dobra - zbieram się na miasto to przy okazji wejdę do lumpeksu to może humor sobie poprawię jakimiś zakupkami
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 11:35   #2522
Gustawek
Rozeznanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

o rany ale niusyKootek trzymam kciuki żeby Michałek jeszcze zaczekał.Chociaż w 32 tc to już jest silny dzieciaczek i w razie czego na pewno wszystko będzie dobrze
Idę dalej Was nadrabiac
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 11:36   #2523
rptrbj1978
Rozeznanie

w kontekscie kottkka uzmysłowiłam sobie ze to wszystko juz niedługo ja jutro do SR
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 11:41   #2524
Vcelka
Wtajemniczenie

Ja na targach kupiłam taki kocyk i albumik

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 11:43   #2525
kretencja
Zakorzenienie

Vcelka, kocyk boski

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 11:45   #2526
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Ja na targach kupiłam taki kocyk i albumik
ile dałaś za księgę maleństwa? oglądałam ją w smykuu słodkaa kocyk cudny
ja byłam w niedziele na targach, ale było tyle ludzi i choć byłam przed 12 i chciałam się zapisać na usg to wolną godzinę mieli na 15:45 ;O więc niestety dupa wyszła z tego usg, bo ja nie miałam siłek tam tyle czasu łazić

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-08-30 o 11:47
_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 11:51   #2527
Beata_Batumi
Zadomowienie

Mam pytanko do doświadczonym mam- jaki ręczniczek polecacie? Z jakiego materiału? chcę kupić na allegro więc nie pomacam wczesniej,Czy frotowy będzie ok?

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 11:56   #2528
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Mam pytanko do doświadczonym mam- jaki ręczniczek polecacie? Z jakiego materiału? chcę kupić na allegro więc nie pomacam wczesniej,Czy frotowy będzie ok?
ja uzywam frotte, na twoim miejscu szukalabym raczej w sklepie gdzie mozesz go pomacac ,niektore kompletnie nie wpijaja wody
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 11:57   #2529
kliwia
Zakorzenienie

beata taki jak dla siebie recznik polecam. chlonacy wode.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:00   #2530
Artystka23
Dragonfly

ja mam jeszcze lezec do 9 wrzesnia i potem chyba odwiesza mi zakaz spacerowania,seksu,najgor sze jak na razie za mna,ale boje sie ze potem sie znowu cos przyplaczea ja mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia,czasu coraz mniej,a ja daleko w polu,remont jeszcze nie zaczety,w ogole widmo przeprowadzki wisi nad nami...nic nie moge zaplanowacbo wciaz cos sie zmienia.Teraz zeby wywiezc graty babci(bo nawet jak sie wyprowadzimy to mieszkanie trzeba bedzie odnowic i wynajac i tych rzeczy nie moze tu byc),trzeba wycekolowac pokoje w domu na wsi.Moj tz specjalnie urlop bierze od srody i jedzie tam robic...mam taki stres ze chodze jak chmura gradowa i wszystko mnie wkurzawkurza mnie babka,bo mialam posprzatana kuchnie i kibel a ona znowu tam balagani i jakies stare *******y kladzie na blatach,zrzedzi,marudzi,h alasuje,pierze nasze rzeczy w rekach jak ja rano jeszcze spie,a potem lazi po osiedlu i p... ze ja w domu,a nic pomoc nie chce, bo ona stara kobieta i prac musi.Robi z siebie ofiare a ja powiedzialam jej wyraznie,ze zbieram nasze ciuchy i piore dwa razy w tygodniu w pralce jak normalny czlowiek.Mam ochote wyjsc z tego domu i nie wracac
Stary 2010-08-30, 12:03   #2531
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Vcelka, kocyk boski
dziękuję
Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
ile dałaś za księgę maleństwa? oglądałam ją w smykuu słodkaa kocyk cudny
ja byłam w niedziele na targach, ale było tyle ludzi i choć byłam przed 12 i chciałam się zapisać na usg to wolną godzinę mieli na 15:45 ;O więc niestety dupa wyszła z tego usg, bo ja nie miałam siłek tam tyle czasu łazić
dzięki. Za księgę dałam 27 zł.
Buuu szkoda, że się nie udało. Ja byłam się zapisać o 11 i miałam na 14:30 usg, ale wytrwale czekałam sobie na ławeczce, bo bardzo chciałam zobaczyć synka i dowiedzieć się jak się ma, chociaż też już nie miałam sił. A Ty coś kupiłaś na targach ?

Stary 2010-08-30, 12:06   #2532
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Spoko, swietny dzien.

Oszukali mnie na Allegro na ponad dwie stowy, wyslali mi podrobki oryginalnych kosmetykow.

Co jeszcze dzisiaj?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:09   #2533
kretencja
Zakorzenienie

Irsin, brak słów

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-30, 12:11   #2534
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
Irsin no jedzenia było mnóstwo ciast najróżniejszych wszystkie pieczone przeze mnie mamę i babcie - jakoś do kupnych nie mam zaufania a potem to był grill i mnóstwo sałatek - mogłam się popisać bo uwielbiam takie rzeczy pichcić fakt że 2 dni stałam w kuchni ale opłaciło się tylko że mnóstwo zostało bo jak wspominałam nastawiałam się na 2 pary z dziećmi więcej.... szkoda słów na rodzeństwo tżta ale jak chcą pieniędzy - a ciągle chcą - to wiedza gdzie szukać

zdjęć strikte ze ślubu nie mam na razie ładnych - czekam na fotki od rodzinnych paparazzi - czyt moje siostry ale wkleję kilka ciuszków co dostałam i siebie w bluzce którą dała mi w prezencie siostra - słodziutka z dzidziusiem na brzuchu. nie wystraszcie się mojej gęby - powiem szczerze że sama siebie nie poznaje z twarzy nawet babka w urzędzie patrzyła podejrzanie na mój dowód bo zawsze na twarzy byłam szczupła a tu taki księżyc w pełni
Gratuluję talentu kulinarnego i tych slicznych ciuszków zakochałam się w niebieskich papuciach

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Hej
Wróciłam z targów w Warszawie, ogólnie duuużo fajniejsze były targi mother&baby, te targi były bardziej już dla rodziców z dziećmi.
Ale to co chciałam to wszystko załatwiłam: nauczyliśmy się wiązać chustę, pogadałam i poćwiczyłam z fizjoterapeutką oraz najważniejsze byłam na bezpłatnym usg
Dzidziuś jest zdrowy, waży już 1400 gr, jedynie co mnie zasmuciło to, że jest ułożony miednicowo i nie wiem czy się przekręci. No i znów sie potwierdziło, że to chłopiec

Gratisów prawie w ogóle nie rozdawali, jedynie co to dostałam butelkę aventu, malutki kremik na rozstępy Musteli, śliniaczek, jakieś długopisy i mleko.
Kupiłam za to śliczny kocyk i wielką księgę maleństwa.
No i widziałam supernianię - w tv inaczej wygląda
Vcelka, no to targi udane super, że skorzystaliście i dawaj zdjęcia tych twich nabytków
Co do przekręcenia się , to u mnie to samo, dziewczyny radziły mycie podłóg i spanie na lewym boku, śpię namietnie, a dzisiaj zamierzam umyc podlogi niech się mały troche pobuja, może wpadnie główką gdzie trzeba

Eliza 86 sliczny brzuś, pięknie wyglądasz masz dziewczyno kondycję, że latasz jeszcze po górach

De28 - fajnie, że weselicho udane, a pamiętam jak mówiłaś, (a może sobie cos ubzdurałam) że nie masz ochoty iść.

Joanna - urocze lóżeczko, ja tez juz chce swoje przywieźć....

rptrbj1978 - ales ty chudzina!! slicznie wyglądasz z tym brzuszkiem, taki zgrabniutki,
Olajka - tówj tez taki słodziutki, echh co ja ise rozwodzic będe, słodziaki jesteście

Priety - lej na resztę, masz swojego TŻ-a i dziecko, oni dają ci szczęscie i na tym szczęsciu skup się. Choć wiem co to znaczy denerwowac sie przez rodziców, nie ważne czyich...

O dżizas ;/ doszłam do momentu, jak kootekk trafil do szpitala ;/ uchh... musze doczytac do końca .... KOOTEKK TRZYMAJ SIE !!
... jestem w momencie, kiedy kootekk wrócił... zaraz chyba zjem monitor...
Kootekk za Ciebie i Michałka, bedzie dobrze, sama pisałas, że MUSI!!

Ursull sliczne rzeczy- ja wczoraj przejżałam rzeczy u rodziców, spisałam co i ile jest, dodałam do tego, co i ile juz mamy u siebie i wyszło, że duuuużo brakuje ;/ no ale co tam, zakupów czas ;D

Kretencja - na twoją depresję, dasz radę, a jak beda gorsze chwile, to my tu na wizażu jesteśmy i wesprzemy, na pewno będziesz świetnie sobie radzić, a teraz to nam te durne hormony szaleją.

Kliwia - gratulacje z okazji rocznicy :kwiat:

Weronisia za pomyslność badania, no i czas się przestawic na wstawanie do szkoły

_paulinka2 - ja nie słyszałam mamma donna, ale może poczytaj na necie opinie o tej firmie, zawsze ktos się powinien znaleźć, co wie cokolwiek na ten temat

Anecka - współczuje ci dziewczyno, nosz kurde! Kobieta przechodzi przez jeden z cięższych okresów w jej zyciu, to wysiłek dla organizmu, a twój ojciec, każe ci zapie*****?? Uch!! Myślami jestem z Toba, może ojciec, przyzwyczajony do mieszkania samemu tez nie bedzie miał ochoty na wspólne mieszkanie i zdecyduje ise po krótkim czasie na wyjazd jednak? Oby, bo jak tak dalej będzie, to sie wykończysz dziewczyno nerwowo, nie daj mu się w każdym razie, jesteś teraz najważniejsza wraz z Ninką.
A sąsiadom nie odpuszczaj!! Niech sobie w kulki nie lecą, bo to potem włąsnie zostanie ci na głowie, to od nich leci i niech coś z tym zrobią, zaiteresowac sie muszą!!

Irsin powiedz TŻ-towi, że sama sobie dziecka nie zrobiłaś, a twoje uwagi odnosnie wyprawki wynikają z troski, żeby maluch wszystko miał, i żeby TŻ potem problemów nie miał, co i jakie kupic, jak Ty bedziesz juz w szpitalu np, albo w domu z małą. Kopnij go!! Butem ze szpicem albo glanem takim ładnym ;D

No to was nadrobiłam.... uffff - no yło tego było, ale dałam rade, teraz będę mam nadzieję na bieżąco.
U mnie weekend był całkiem fajny, bylismy u rodziców, tam jak zwykle całkiem milo i mama szaleje z rzeczami dla młodego, więc zaraz po przyjeździe oglądałam sobie te malutkie ubranka, poza tym ktoś jej pomóc musiał, bo została z dwójką dorosłych dzieciaków ;/ ojciec wiecznie rozmarzony, moja siostra osiemnastoletnia ioczywiście lata jak poparzona, nic jej sie nie chce i nic nie umie, a matka nie ma już siły gadac do nich od ponad 20 lat, żeby jej pomóc, więc trochepomogłam jej ogarnąc dom...
Niedziela superrrrrr, spotkanie z koleżanka zaowocowało karuzelką FP, ale jaka to nie wiem, takie słodkie pszczółki chyba sa, no cóż... słodkie to jest, ale kolorki ma raczej stonowane..., więc nie wiem, czy mój dzidź bedzie sie interesował tym, poza tym kolejny reczniczek z kapturkiem i Kirschkissen - mała poduszeczka o właściwościach leczniczych, wypełniona pestkami wiśni. Do stosowania na ciepło i na zimno. Więc zadowolona jestem generalnie. A teraz w pracy siedzę sobie, pogoda pod psem, to generalnie moge spokojnie was czytac i nikt mi tu nie włazi.
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:12   #2535
vikicullen
Zadomowienie

ojaaa kootek!!! macie jakies wiadomosci nowe od niej?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:13   #2536
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
ja mam jeszcze lezec do 9 wrzesnia i potem chyba odwiesza mi zakaz spacerowania,seksu,najgor sze jak na razie za mna,ale boje sie ze potem sie znowu cos przyplaczea ja mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia,czasu coraz mniej,a ja daleko w polu,remont jeszcze nie zaczety,w ogole widmo przeprowadzki wisi nad nami...nic nie moge zaplanowacbo wciaz cos sie zmienia.Teraz zeby wywiezc graty babci(bo nawet jak sie wyprowadzimy to mieszkanie trzeba bedzie odnowic i wynajac i tych rzeczy nie moze tu byc),trzeba wycekolowac pokoje w domu na wsi.Moj tz specjalnie urlop bierze od srody i jedzie tam robic...mam taki stres ze chodze jak chmura gradowa i wszystko mnie wkurzawkurza mnie babka,bo mialam posprzatana kuchnie i kibel a ona znowu tam balagani i jakies stare *******y kladzie na blatach,zrzedzi,marudzi,h alasuje,pierze nasze rzeczy w rekach jak ja rano jeszcze spie,a potem lazi po osiedlu i p... ze ja w domu,a nic pomoc nie chce, bo ona stara kobieta i prac musi.Robi z siebie ofiare a ja powiedzialam jej wyraznie,ze zbieram nasze ciuchy i piore dwa razy w tygodniu w pralce jak normalny czlowiek.Mam ochote wyjsc z tego domu i nie wracac
Artystka23, współczuję, ale wiem też, że starsi ludzie tak mają. Marudzą i narzekają, bo tego wymagają od nich inne stare babki. One się tym nakręcają i tym żyją, to przykre, ale chyba na porządku dziennym. Nie rozumieją, że młodzi żyją inaczej, po swojemu. Też mam w swoim otoczeniu podobne osoby i ciągle gryzę się w język, żeby nie wybuchnąć. Zbieram w sobie te złe emocje, bo póki co staram się to zrozumieć i udowodnić, że wcale tak nie jest jak oni myślą, ale niestety zauważyłam, że tym osobom wcale to nie pasuje, że się staram... im lepiej coś robię, tym bardziej krytykują. Nie mam jeszcze odwagi aby sie odezwać, bo to zbyt bliskie osoby, ale wiem, że kiedyś nie wytrzymam. Zastanawiałam się nawet czy nie zacząć postępować wobec tych osób zupełnie tak samo jak one wobec mnie. Po prostu zacząć głośno krytykować ich życie i nawyki.
Stary 2010-08-30, 12:15   #2537
NUCHISIA
Raczkowanie

Witam

Ja wczoraj jak przeczytałam o Kottku to mi potem brzuch twardniał musiałam melisę wypić i nospę połknąć

Jakiś nerwowy się robi ten trzeci trymestr dla Nas wszystkich
Ja to czasem dostaję takich nerwów,że aż normalnie wychodzę z siebie, a potem żeby to rozładować to beczę z godzinę, biedny mój Kacperek musi znosić fochy mamusi :/
Anecka bądź silna i nie daj się
mój teść też ostatnio przy mnie palił, ale mu wujek zwrócił uwagę i wyszedł z pokoju, ci faceci to w ogóle jacyś niekumaci, na szczęście mój tż nie pali .

Weronisia trzymam kciuki za badania, na pewno Pascalkowi się wszystko "wyrównało".

Co do seksu to u nas celibat już od kilku miesięcy, tż jest dzielny i wytrzymuje, gorzej ze mną, w nocy przez sen zdarzają mi się orgazmy a wtedy macica mi twardnieje jak cholera!!!

Kottku buziaki , leż i odpoczywaj
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:15   #2538
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Spoko, swietny dzien.

Oszukali mnie na Allegro na ponad dwie stowy, wyslali mi podrobki oryginalnych kosmetykow.

Co jeszcze dzisiaj?
A jaki użytkownik ???????????
Stary 2010-08-30, 12:16   #2539
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Spoko, swietny dzien.

Co jeszcze dzisiaj?
n o ja myślę, że to juz mógłby byc koniec na dzisiaj, wystarczy jak na jedną biedna kobiete w ciązy!
Stary 2010-08-30, 12:18   #2540
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Spoko, swietny dzien.

Co jeszcze dzisiaj?
A nie można złożyć reklamacji ?
Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Vcelka, no to targi udane super, że skorzystaliście i dawaj zdjęcia tych twich nabytków
Co do przekręcenia się , to u mnie to samo, dziewczyny radziły mycie podłóg i spanie na lewym boku, śpię namietnie, a dzisiaj zamierzam umyc podlogi niech się mały troche pobuja, może wpadnie główką gdzie trzeba
Zdjecia powyżej
Pytałam lekarza na tym usg czy można coś zrobić, żeby dzidziuś się przekręcił główką do dołu i lekarz powiedział, że to wszystko bzdury...te ćwiczenia, mycie podłogi itp. Jak bedzie chciał to się przekręci i nic nie pomoże - więc sama już nie wiem ( zapytam jeszcze swojego ginka ). Ja mam nadzieję, że mój synek posłucha mamusi i ładnie się ułoży, chociaż lekarz powiedział, że jest już duży i będzie mu trudno.

Stary 2010-08-30, 12:19   #2541
rptrbj1978
Rozeznanie

http://allegro.pl/show_item.php?item=120428 8189&msg=Aukcja+zosta%C5% 82a+dodana+do+obserwowany ch.|%0D%0AAby+przed+zako% C5%84czeniem+otrzyma%C4%8 7+e-mail+lub+wiadomo%C5%9B%C4 %87+Gadu-Gadu+z+przypomnieniem%2C% 3Cbr+%2F%3Ezmie%C5%84+ust awienia+w+zak%C5%82adce+% 3Ci%3EAllegro+%E2%80%BA+M oje+Allegro+%E2%80%BA+Moj e+zakupy+%E2%80%BA+Obserw owane+oferty%3A+%3Ca+href %3D%22%2Fmyaccount%2Fwatc h.php%22%3ETrwaj%C4%85ce% 3C%2Fa%3E.%3C%2Fi%3E
co sadzicie o takim łozeczku, nie chodzi mi o wzor czy nie bedzie badziew
ja tez myse o kottkku, oby wszystko było dobrze

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-08-30 o 12:22
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:21   #2542
M25
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam juz sily do niego, wiem,ze moze w ciazy jestem troche nadwrazliwa, ale przeciez jestem w osmym miesiacu - a on mi na to, ze najwyzej pomieszkam u jego matki jakbym wczesniej urodzila - ciekawe z czym jak nie ma ani lozeczka, ani wozka, ani fotelika, ani nic.
A ja bede na drugim koncu Polski calkiem sama bo on bedzie w pracy.

A teraz ankieta:

Kopnac go w dupe?

Czy nie kopnac?
Ja dzisiaj wreszcie usiadłam i zrobiłam zakupy kosmetyczne dla siebie i maleństwa, wcale nie pytałam czy mogę. Postanowiłam po prostu informować tż po fakcie i nie czekać z tym, aż urodzę. Na szczęście mamy wspólne konto, więc mam dostęp do pieniędzy ;-)

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Bardzo ładne
Stary 2010-08-30, 12:21   #2543
KarolinaB
Raczkowanie

Co do seksu, to u nas... ostatnio posucha... ciasnota i brak chęci utrudnia kontakty... raz na tydzień sie zdarzy, ale tak nam się zrobiło dopiero od jakieś 3 tyg., choc wczesniej, pierwszy i drugi trymestr ciąży, to szaleliśmy w łóżku, oczywiście tak, żeby nie zaszkodzić, ale powiem wam, że seks był rewelacyjny, a teraz ani chęci ani warunków TŻ tez jakos opadł z chęci, wczesniej miał ochote codziennie, teraz wystarczyłoby mu jakos 2 razy w tyg. a konczy sie na 1 razie. ;/ Mam nadzieję, że to wszystko wróci do normy po połogu, bo jakos mnie nie zachwyca taki stan rzeczy. Ciejkawe co u Kootkka, czy juz po obchodzie??
Stary 2010-08-30, 12:26   #2544
kretencja
Zakorzenienie

No właśnie ja też czekam z niecierpliwością na wieści od kootka. Mam nadzieję, że niedługo da znać, co tam u niej.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-30, 12:28   #2545
KarolinaB
Raczkowanie

Łożeczko bardzo mi się podoba, a planujesz zawiesic organizer na nim? Nie wiem, nie znam się za bardzo, ale czy te boki nie będa przeszkadzały, gdybys chciała tam zawiesić takie cuś?
Stary 2010-08-30, 12:28   #2546
M25
Zadomowienie

Cytat:
Ja jeśli już to też w prezerwatywie. Ale wczoraj było tak kiepsko, że chyba sobie już odpuścimy do porodu. Jakoś nam ten oral musi wystarczyć. Zresztą to też robimy bardzo rzadko, może raz na 2-3 tygodnie. Jakoś czasu i siły nie było ostatnio (czasu z męża, a siły z mojej strony )
Kiepsko z powodu dobrania pozycji czy sam dyskomfort podczas współżycia? Mi została już tylko jedna pozycja, w której czuję się ok, a dzięki żelowi intymnemu nie odczuwam dyskomfortu podczas współżycia, ale za to nie odczuwam orgazmów Zamiast tego mam skurcz macicy...
Stary 2010-08-30, 12:29   #2547
kliwia
Zakorzenienie

dziewczyny jakie macie te grube cieple kocyki?
Takie akrylowe czy z mikrofibry?
a widzialyscie jednokolorowe moze? na allegro jednokolorowy jest jeden typ z akrylu i chyba ze 2 z mikrofibry. ale wybor kolorow zaden.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:34   #2548
melabn
Wtajemniczenie

malinka moze napisz jej smsa tel pewnie ma wlaczony bo z komputerem to roznie moze byc
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:34   #2549
_paulinka2
Wtajemniczenie

właśnie mało jest opinii w necie o tym kosmetyku no nic spróbuje

kotekk może odsypia tą noc miejmy nadzieje że wszystko dobrze

irsin a nie da się tego jakoś zwrócić ? :/ załamka....

ja w ogóle odkąd jestem w ciąży nie mam ochoty na seks w jakiejkolwiek formie już się nawet zastanawiam czy wszystko ze mną ok a mój tż to mógłby codziennie

karolina rób fotki i wstawiaj tzn jak wrócisz do domu z pracki

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:36   #2550
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
jednak to byl czop sluzowy, najpierw mi poszedl a 5 min pozniej jak wstalam to mi cos bardzo mokrego poleciałao, od razu za słuchawke i dzwon ie do gina, akurat ma dzisiaj dyzur w szpitalu i kazal przyjechac, zbadal mnie rozwarcie na opuszek palca i wody leca, leze plackiem nawet wstac siku nie moge,musze do basenu sie zalatwiac

dostaje kroplowe przeciwskurczowe i 3 dawki czegos zeby dziecko sie szybciej rozwijalo

niestety wody leca caly cas, zaraz beda robic badania przedoperazyjne i jak bedzie trzeba to cc

trzese sie jak galareta i wogole
Kootekk nawet nie nadrabiam zaległości tak sie przeraziłam Twoja wiadomością-trzymam za Was kciuki, za Michałka, żeby posiedział i urósł jeszcze trochę-przesyłamy dużo pozytywnych wibracji

Cytat:
Kootekk, ciągle ślę ciepłe myśli Może dwa tygodnie się nie uda małego przetrzymać, ale każdy dzień się liczy Wszystko będzie z nim dobrze

De, trudno mi dokładnie powiedzieć, co u mnie pogłębia ten stan. Chyba... rozmawianie o tym. Jak się nad tym nie zastanawiam, nie mam z kim tego roztrząsać, to jest OK. No i jak mam coś do roboty. Niestety ostatnio z okazji remontu, w którym niespecjalnie biorę udział, mam baaardzo dużo wolnego czasu i to na pewno mojemu nastrojowi nie służy... Staram się zająć czym mogę - czytam, oglądam filmy, robię drobne prace domowe... U mnie lęki zaczęły się po rozpoznaniu depresji u Mamy. Myślę, że jej ówczesny nastrój miał na mnie wielki wpływ, ale też jestem po prostu obciążona genetycznie (zaburzona chemia w mózgu i tyle). Mama twierdzi, że jej ojciec też miał skłonności do depresji... W każdym razie mam nadzieję, że obejdzie się bez leków, a po ciąży może skontaktuje się z jakimś specjalistą. Kiedyś dwa czy trzy razy byłam u świetnej psychiatry (która jest tez psychologiem). Chętnie się jej poradzę, co dalej z tym robić...
Kretencja ja mam to samo, a skłonności też widzę po mamie mojej bo miała problem, ale u mnie zaczęło się po śmierci mojego taty ponad 3lata temu, teraz chodzę do fajnej babeczki, chodziłam do takiej jednej, ale ona tylko milczała i mnie irytowała, a ta daje mi fajne wskazówki i wiedzę w pigułce do przemyślenia, zawsze po wyjściu od niej towarzyszą mi emocje, i ona mówi ze o to chodzi, że to wywiera na mnie jakiś skutek a nie spływa, na tamta psycholożkę straciłam tylko czas i sporo kasy... a zdecydowałam się pojść na jakąś terapię dla maluszka, bo miałam strasznie chwiejne nastroje, aż trudno mi to opisać i myśleć o tym, przez to wylądowałam też w szpitalu na patologii, mam nadzieję, że mi i Tobie się uda

Wczoraj byliśmy na gorącej czekoladzie w kawiarni -nie piłam od wieków, bo to takie kaloryczne mi sie wydawało hehe a Tymek skakał strasznie w brzuchu bo chyba czuł gorące

-------------
Wczoraj tyle sie naczytalam na rodzic po ludzku o porodzie, ze dzisiaj w snach cała noc rodziłam, jaki sen miałam! ze czułam jak mi dziecko schodzi w dół i ze niby mialam skurcze ale nie bolaly hehe
Wczoraj tez gadałam z tż o nacinaniu krocza i sie nastawił bojowo zeby mnie od tego uchronić i walczyć o moje prawa i chciałabym zeby mi się udało bez nacinania, ćwiczy któraś może sobie krocze tzn robi masaż oliwka? Ja zamierzam, ale nie chce zeby po tygodniach moich starań, ktoś po prostu bez mojej wiedzy od razu, rutynowo mi je naciął
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości