|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I
Cytat:
jedne i drugie sa fajne chusteczek tych nawilzonych cos nie lubie, bo strednio zmywaja kupke, wole wacikiem namoczonym woda umyc jej pupke ![]() a pieluszki tetrowe to raczej do karmienia uzywam mam 1o i 5 flanelowych i starcza ![]() Ubrana mamy wszystkie za duze ale lubie body z dlugim rekawem,,, latwo mi sie zaklada, albo z krotkim i na to kaftanik spi i tak pod kocykiem wiec jej cieplutko nie brudzi sie wiec nie ma co szalec,, jeden ciuszek w jeden dzien![]() mamuski rozpakowane!!!!! jak pisalyscie wniosek o urlop macierzyński - o 20tyg czy od razu o 22???? i czy pisalyscie ze chcecie potem wykorzystac zaległy urop wypoczynkowy??? niunia spi
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-08-30 o 12:42 |
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I
Cześć
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny tuż przed wizytą! ![]() martucha - powodzenia na pierwszej wizycie lekarskiej z synkiem ![]() Byłam dziś w aptece po brakujące rzeczy dla mnie i maluszka i wydalam prawie 300 zł no szok jakie te leki są drogie... Kupiłam: - sól do noska Disnemar (podobno lepsza niż Sterimar czy Marimar czy coś takiego, bo w zakraplaczu, a nie aerozolu i delikatniejsza dla zdiecka) - zwykłą sól fizj. do oczu za ok.0,30 zl za amp. - podpaski Tena Lady żółte 20 szt. - 22 zł (bardzo fajne, kształt anatomiczny, z paskiem do naklejenia, przewiewne, pakowane każda szt.osobno), nie wiem po co kupowałam takie zwykłe Bella i jakieś Absorgen (mam ich aż 3 opak, ale, że kosztowały ok.3 zł to nie ma wielkiego żalu) - Tantum Rosa (całe opak.10 szt.) - Bepanthen Maść (kupię jeszcze Purelan 100, w SR jest po 44 zł - 37 g) - herbatkę dla karmiących Herbapolu - Feminatal Metafolin z DHA - 2 opak. - itd. i tak wyszły prawie 3 stówy ![]() Kupiłam też saszetki leku na zgagę Gastrotuss (generalnie antyrefluksowe, ale podobno dobre własnei na zgagę i dozwolone w ciąży) W Rossmanie kupiłam też dezodorant bezzapachowy AA w kulce, żelu nie znalazłam, ale wezmę takie małe próbki-buteleczki Johnsona dla dzieci. Współczuję dziewczynom, które muszą brać tyle rzeczy dla dziecka, bo wtedy to faktycznie trzeba 2 torby... Dziś pierwszy wykład w SR, zobaczymy jak to będzie, jak mojemu Tż-towi sie spodoba... ![]() Cytat:
ale z drugiej strony jak widzę jak to szybko mija i ze poród już za ok.5 tyg. to aż nie mogę uwierzyć
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-30 o 12:37 |
|
|
|
|
#213 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa - jaki to jest krem przeciwko odparzeniom?
Sudokrem jest chyba generalnie na już odparzona skórę, ale podobno można stosować i na zdrową. mam też Bepanthen maść i nie wiem czy jest na odparzenia czy przeciwko nim? No i HIPP - ten chyba jest łagodniejszy i zapobiega odparzeniom... Jak to jest?
|
#215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja do pupci uzywam krem ochronny bambino, oliwke bambino..
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Mpik dziękuję
jeszcze niedawno pisałyście z nami a już takie obeznane z was mamusie ![]() Z kosmetyków to ja mam podobnie jak ninaad: -mydełko bambino -krem ochronny bambino ( przeciw odparzeniom) -krem pielęgnacyjny do buzi i ciała bambino -oliwka johnsons ( ta różowa, najbezpieczniejsza dla dziecka, inne czasami uczulają ) do wlewania do wody, nie bedę oliwkować po kapieli - octenisept do pępka, gaziki jałowe -sól fizjologiczna w ampułkach -espumisan kropelki -bepanthen na brodawki i odparzenia -alantan ( wymagają u mnie w szpitalu) a no i oczywiście zapasy chusteczek nawilżanych mam Dada i Hugissy no i tyle... Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-08-30 o 12:56 |
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
widzę kolejny sezon wątku
3 dni mnie nie było na forum, a tu takieee zmiany zaraz lecę poczytac co u Was, ale najpierw podam treśc maila, którego parę minut temu dostałam od Aaannnnnnaaa:"Wczoraj w nocy dostałam skurczy i zostawili mnie w szpitalu. Dziś cisza, na KTG zero skurczy i chyba jutro mnie wypuszczą. Pozdrów dziewczyny "Także zobaczymy czy u Niej coś się ruszy czy tylko maluszek spłatał figla ![]() |
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie w nowej części,a tu już 8 część oj piszecie piszecie
mnie z listy prosze nie kasować będę podglądać,ale czy będę pisać nie wiem(jak mam pisać sama do siebie to wolę tylko czytać)
|
#220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zresztą myśle,że pewnie będzie tak,że jak juz będziemy po kolei rozpakowane i zaczną sie u dzieci pojawiać jakieś problemy skórne itp,to będziemy się wtedy nawzajem radzić,co u kogo się sprawdza ![]() I wiadomość od Waniliaania: "Dziś cała komisja debatowała co ze mną zrobić.Zostaje na obserwacji może i do porodu.Z dzidzią wszystko ok.Dostaję płyn na zwiększenie wód." dra,a czemu miałabyś pisać sama do siebie?
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-08-30 o 13:12 |
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
mnie w tym tygodniu czekają zakupy w aptece, nawet nie chcę myslec ile pieniędzy trzeba będzie tam zostawić
|
|
|
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Mpik82 - śliczne dzieciątko
|
|
|
|
#224 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Profesjonalistka c0? Trzymam mocno kciuki.Na pewno bedzie ok. Cytat:
Od lutego nie kochalismy sie bo mnie bolalo i nadal boli,ja juz zapomnialam jak to jest TRZYMAM KCIUKI ZA DZIEWCZYNY Z WIZYTAMI. |
||
|
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gabi- to juz chyba tuż tuż ![]() Na sutki mam Ziajke Lano Masc (100% lanoliny) i juz od jakiegos czasu sobie nia smaruje. Gesta jak pierun, ale w porzadku. Sudocremu w ogole nie kupowalam. Mam Linomag i dwa rodzaje kremu z Penatena- jeden to to samo co Linomag (tylko duzo wiecej), a drugi jest lzejszy i bardziej ochronny. Z innych kosmetykow to mam Penaten Oliwka, Penaten Plyn do Kapieli i tyle. No i mam jeszcze wode utleniona do pepka, musze jeszcze spirytus kupic (chyba, ze wybule na Octanisept).
|
|
#226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a w aptece babeczka poleciła do pępka coś o nazwie "spirytusowy roztwór FIOLETU GENCJANOWEGO 1%", kosztuje to to 4.30zł i ponoć na inne ranki i zadrapania mozna potem używać. tylko, ze to barwi skóre na fioletowo, jak się nie mylę |
|
|
|
|
#227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie szkoda ci kasy? Cytat:
![]() Bo nie powinno się używać kremu na odparzenia jeśli dziecko nie ma odparzeń, dlatego, że czym mu pomożesz gdy już się odparzy? Po drugie skóra się wydelikatni. Moja bratanica ma 3 lata i jest ciągle odparzona - od majtek, od papieru toaletowego, od sikania itd. Masakra. Ale ona była właśnie ciągle smarowana sudocremem, pupę jej zamiast papierem to wycierali mięciutkimi chusteczkami i teraz dziecko jest odparzone z byle czego, mimo, że już od dawna nie nosi pieluch i nie sika w majty Nawet zwykła wizyta w toalecie kończy się odparzeniem...
|
|
#228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze nie slyszalam zeby ktos mowil Mirinda To tez dobre. |
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzi może warto ten octenisept kupić, bo wiem ,że też jest dobry do psikania rany po cc
|
|
|
|
#230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kobietki, ja już po USG prenatalnym.
![]() U nas prawie dobrze. Znaczy Pascal ma się super. Waży 1510g, a więc chudy, ale mieści się w normie No i najważniejsze: główka jest prawidłowych wymiarów A więc wasze kciuki pomogły Jedynie jedna zła wiadomość: Pascal obrócił się w poprzek Wisiał na nietoperka 10 tygodni, a tu teraz taki numer! Nie wiem co mam myśleć. Już mnie lekarz nastraszył, że będzie cc. Dał mu czas na obrót jeszcze jakieś 3 tygodnie, ale wiadomo, że może być mu coraz trudniej.Tylko jakie licho podkusiło mojego bąka do takiego obrotu? Załamka.Cytat:
A gdy było całkiem ładnie, to wystarczał krem do pupci Penaten albo Bubchen. Cytat:
![]() Waniliana za Ciebie również trzymam kciuki. |
||
|
|
|
#231 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Waitam
![]() Ja dzisiaj pospałam tylko do 7:30, pojechałam do ambulatorium, później na zakupy. Poszukiwałam koszul o porodu i karmienia, bo mam tylko jedną. Ale nic nie kupiłam, wszystko babcine ![]() Kupiłam za to śliczną czapeczkę do jesiennego kombinezonu dla Dagusi Wszystkim które mają dzisiaj wizyty życzę powodzenia i trzymam kciuki! Cytat:
![]() Cytat:
pamiętaj, że Ty możesz urodzić 2 tyg wcześniej, a dziewczyny z połowy miesiąca mogą przenosić 2 tyg (czego nikomu nie życzę ). Nie będzie tak źle.![]() Cytat:
Podobno dziecko nie ma nawet siły dłużej ssać niż 30 minut, jeśli siedzi przy piersi dłużej tzn. że traktuje ją jako uspokajacz lub śpi. A wtedy trzeba dziecko odłożyć. Ale może niech się wypowiedzą te mamy które karmią lub karmiły. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na liście nie widzę nic do pielęgnacji pępka. Słodka ![]() Cytat:
Ciekawe jak często miała skurcze że pojechali do szpitala.
|
|
#232 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No chyba, ze sie bede bawic w rozcienczanie spirytusa, hehe.
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
To jest "starodawny" sposób na pępek, ale do tej spory wiele osób to stosuje. Czasami nawet polecają w szpitalach.
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
kasienko bo ostatnio zauwazyłam,ze sama do siebie piszę
coś nie coś doczytałam i odpisze co do paciorkowca mi ma położna zrobić całe szczęscie,bo lekarz nie chce,pobierze tylko do próbki,a ja polece sama z tym do laboratorium i koszt 23zł(położna mi mówiła, jezeli wyjdzie,że mam dopłaca się około 7-8zł nie wiem czemu,wiec koszt nie jest taki zły,a będę spokojniejsza) aaa co do pieluch tetrowych ja zamierzam używać i nikt mnie nie zniechęci mam i pieluchy tetrowe i te wielorazówki z wkłądami o wiele lepsze,ale nie chce ich za dużo kupować,bo mam chęci na pieluchy,a jak wyjdzie i co wyjdzie z tego okaże się w praniu,pampki mam zamiar używać na noc i na wyjścia ja zdecydowałam się na pampki postawiłam na to bo :zdrowiej,fakt wiecej roboty,ale jak ktoś jest nastawiony wszystko przejdzie no chyba,że ktoś nie ma chęci to się nie przekona ja chcę spróbować,jest większy kontakt z dzieciem,fakt to pranie,proszek,prąd,ale czytając wiele artykułów z tym związane to wychodzi prawie na równo z pampkami,a ja na razie mam 70taterków a prasowanie poszło nie było zle... a więc jak ktoś ma chęci to niech próbuje,ja wole spróbować przekonać się jak to będzie niż później żałować,ze jednak nie spróbowałam a co do jakosci znalazłam stare taterki brata i były o wiele lepsze od tych co teraz są,ja to parę kupiłam na allego i szajs to poleciałam do sklepu macać i wybrałam lepsze...
|
#235 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A u mnie różnie, raz spokój, raz skurcze... ale takie nieregularne, na weekend mialam co 20 min, ale przeszły. Za to kot strasznie się do mnie tuli i nie wiem co jest grane, bo jeszcze niedawno był jakiś wkurzony... może coś przeczuwa :brzyd al:Dziewczyny a jak u Was z jedzeniem? bo mnie apetyt WCALE nie opuszcza rano TŻ przyniósł mi pączka i ostatnio mam ochotę na ciasta, zresztą na wszystko. DO tego pryszcze mi wyszły a miałam taką ładną cerę i się cieszyłam... A tak piszecie o tej lewatywie i muszę ją kupić, lepiej mieć w domu...
|
||||
|
|
|
#236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale po dzisiejszej wizycie, to mam już stracha, więc chyba się nie będę tak przepychać w kolejce Cytat:
Ja ci odpisywałam, ale nie wiem czy doczytałaś, bo zero odzewu z twojej strony.
|
||
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jestem w stanie to zrozumiem kupa nas tu jest i każdy odpisuje temu co chce
|
|
#238 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Poprawiłam numerację wątków. To już V część
Pozdrowienia dla wszystkich mamusiek |
|
|
|
#240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...A jakbys kupila z allegro..tam tez sa takie podobne jak ja mam..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

myslałam ,że Malutka tak długo je
a jakie pampki się u was psrawdzają i chusteczki? jak z ubrankami? ile schodzi? ile tetrowych schodzi? to tyle pytań na razie 

no szok jakie te leki są drogie... 

ja sie zastanawiam nad nivea na kazda pogode 

"

Wisiał na nietoperka 10 tygodni, a tu teraz taki numer!