Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-30, 12:35   #211
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
to teraz już wszystko wiem myslałam ,że Malutka tak długo je a jakie pampki się u was psrawdzają i chusteczki? jak z ubrankami? ile schodzi? ile tetrowych schodzi? to tyle pytań na razie
co do pampersow to do szpitala mialam 1new borny z pampersa teraz mam takie z rossmana babydream
jedne i drugie sa fajne
chusteczek tych nawilzonych cos nie lubie, bo strednio zmywaja kupke, wole wacikiem namoczonym woda umyc jej pupke
a pieluszki tetrowe to raczej do karmienia uzywam mam 1o i 5 flanelowych i starcza
Ubrana mamy wszystkie za duze ale lubie body z dlugim rekawem,,, latwo mi sie zaklada, albo z krotkim i na to kaftanik spi i tak pod kocykiem wiec jej cieplutko nie brudzi sie wiec nie ma co szalec,, jeden ciuszek w jeden dzien

mamuski rozpakowane!!!!! jak pisalyscie wniosek o urlop macierzyński - o 20tyg czy od razu o 22???? i czy pisalyscie ze chcecie potem wykorzystac zaległy urop wypoczynkowy???

niunia spi

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-08-30 o 12:42
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:35   #212
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I

Cześć

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny tuż przed wizytą!

martucha - powodzenia na pierwszej wizycie lekarskiej z synkiem

Byłam dziś w aptece po brakujące rzeczy dla mnie i maluszka i wydalam prawie 300 zł no szok jakie te leki są drogie...
Kupiłam:
- sól do noska Disnemar (podobno lepsza niż Sterimar czy Marimar czy coś takiego, bo w zakraplaczu, a nie aerozolu i delikatniejsza dla zdiecka)
- zwykłą sól fizj. do oczu za ok.0,30 zl za amp.
- podpaski Tena Lady żółte 20 szt. - 22 zł (bardzo fajne, kształt anatomiczny, z paskiem do naklejenia, przewiewne, pakowane każda szt.osobno), nie wiem po co kupowałam takie zwykłe Bella i jakieś Absorgen (mam ich aż 3 opak, ale, że kosztowały ok.3 zł to nie ma wielkiego żalu)
- Tantum Rosa (całe opak.10 szt.)
- Bepanthen Maść (kupię jeszcze Purelan 100, w SR jest po 44 zł - 37 g)
- herbatkę dla karmiących Herbapolu
- Feminatal Metafolin z DHA - 2 opak.
- itd. i tak wyszły prawie 3 stówy

Kupiłam też saszetki leku na zgagę Gastrotuss (generalnie antyrefluksowe, ale podobno dobre własnei na zgagę i dozwolone w ciąży)

W Rossmanie kupiłam też dezodorant bezzapachowy AA w kulce, żelu nie znalazłam, ale wezmę takie małe próbki-buteleczki Johnsona dla dzieci.

Współczuję dziewczynom, które muszą brać tyle rzeczy dla dziecka, bo wtedy to faktycznie trzeba 2 torby...

Dziś pierwszy wykład w SR, zobaczymy jak to będzie, jak mojemu Tż-towi sie spodoba...

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
A ja myślę że to ok.Nie będę się już o nic martwić, A miałam robioną dwa razy lewatywkę i to nie jest aż takie bardzo straszne
u mnie dziś zaczynam 34 tc. Jeszce tak daleko.
Jadę po poludniu do promotorki ale tylko na chwile bo nic nie poprawiłam. O 17-stej mamy SR i kolejny dzionek leci. I oby szybciej
Ja jestem w 35 t.c. i tez bym chciała być już te 3-4 tyg. do przodu ale z drugiej strony jak widzę jak to szybko mija i ze poród już za ok.5 tyg. to aż nie mogę uwierzyć

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-08-30 o 12:37
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:36   #213
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Mój brat się rozwodzi a ja jestem w środku tego wszystkiego, mama przez rozmowy ze mną próbuje jakoś ogarnąć tą sytuację ale już wczoraj powiedziałam, że mam dośc tego tematu bo i tak nic na to nie poradzę.
Nie wiem tylko w jaki sposób mogłabym pomóc bratowej, która w ogóle nie spodziewała się takiego obrotu sytuacji i zostaje sama z dwójką dzieci :/
Oj kochana, nic nie poradzę,ale trzymam kciuki by mimo wszystko wszystko się dobrze skończyło. Nie ważne jak, ważne by dobrze

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość

Dziewczynki z wizytami- weronka, mszu, cellaris, naked, martucha- trzymam kciukasy!
Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
w miedzyczasie chcialam Was zapytac, jaki macie kremik do buzki dla swojego szkraba ja sie zastanawiam nad nivea na kazda pogode no bo pazdziernik moze byc jeszcze ladny i zimowy kremik jest ciezki i zdazy sie kupic

wogole co jeszcze z kosmetykow potrzebuje?????

Mam:
- puder
- kremik kojacy do pupki na odparzenia
- oliwke
- oilatum soft do kapieli dzis kupie
- pampki
- chusteczki nawilzane
Ja mam właśnie ten nivea na każdą pogodę. Jak dla mnie ma dość fajną konsystencję i mam nadzieję,że się sprawdzi. Oprócz tego mam oliwkę nivea, chusteczki nivea, octenisept na pępek, mydełko bambino, linomag bobo, no i pampki.

Cytat:
A ja już po...dzięki za wsparcie
Na ktg skurczy zero te skurcze które miałam wcześniej to przepowiadające, bardzo silne, bo zgładziły już szyjkę prawie całkowicie, czopa już nie ma rozwarcie się robi. Ginka mówi, że brakuje kilku skurczy żeby rozpoczęła się akcja więc dalej będzie brany tż jesli nic nie ruszy ( choć ginka ma nadzieję mniej uż nie zobaczyć ) w czwartek kolejne ktg i w ostateczności 9 września już "mam się zgłosić do porodu"
No miejmy nadzieję,że mimo wszystko nie będziesz musiała tyle czekać

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Chyba wystarczająco masz wszystkiego.No tylko ten kremik do twarzy bym dokupiła i tyle.Nie ma co kupować tak hurtowo,bo może sie okazać,że nie będziesz korzystać,a tak do zawsze można dokupić.Na start masz wszystko jak na moje oko
Stary 2010-08-30, 12:41   #214
Majka232
Zakorzenienie

Klarissa - jaki to jest krem przeciwko odparzeniom?
Sudokrem jest chyba generalnie na już odparzona skórę, ale podobno można stosować i na zdrową. mam też Bepanthen maść i nie wiem czy jest na odparzenia czy przeciwko nim?
No i HIPP - ten chyba jest łagodniejszy i zapobiega odparzeniom...
Jak to jest?
Stary 2010-08-30, 12:51   #215
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Sudokrem jest chyba generalnie na już odparzona skórę, ale podobno można stosować i na zdrową. mam też Bepanthen maść i nie wiem czy jest na odparzenia czy przeciwko nim?
Jak to jest?
bepanthen jest raczej na odparzenia pupci( podobnie sudokrem) i tez na poranione sutki mozna uzyc-polacaja w aptece i ja uzywam.
ja do pupci uzywam krem ochronny bambino, oliwke bambino..
Stary 2010-08-30, 12:55   #216
gabisun
Zakorzenienie

Mpik dziękuję kurcze dla mnie to taka abstrakcja jeszcze niedawno pisałyście z nami a już takie obeznane z was mamusie

Z kosmetyków to ja mam podobnie jak ninaad:
-mydełko bambino
-krem ochronny bambino ( przeciw odparzeniom)
-krem pielęgnacyjny do buzi i ciała bambino
-oliwka johnsons ( ta różowa, najbezpieczniejsza dla dziecka, inne czasami uczulają ) do wlewania do wody, nie bedę oliwkować po kapieli
- octenisept do pępka, gaziki jałowe
-sól fizjologiczna w ampułkach
-espumisan kropelki
-bepanthen na brodawki i odparzenia
-alantan ( wymagają u mnie w szpitalu)
a no i oczywiście zapasy chusteczek nawilżanych mam Dada i Hugissy
no i tyle...

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-08-30 o 12:56
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:03   #217
ninaad
Wtajemniczenie

wpadł mi w oczy właśnie artykuł dot. zapalenia piersi u młodych mam- może kogoś zainteresuje KLIK
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:03   #218
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

widzę kolejny sezon wątku 3 dni mnie nie było na forum, a tu takieee zmiany zaraz lecę poczytac co u Was, ale najpierw podam treśc maila, którego parę minut temu dostałam od Aaannnnnnaaa:
"Wczoraj w nocy dostałam skurczy i zostawili mnie w szpitalu. Dziś cisza, na KTG zero skurczy i chyba jutro mnie wypuszczą. Pozdrów dziewczyny"

Także zobaczymy czy u Niej coś się ruszy czy tylko maluszek spłatał figla
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:08   #219
dra
Zakorzenienie

witajcie w nowej części,a tu już 8 część oj piszecie piszecie
mnie z listy prosze nie kasować będę podglądać,ale czy będę pisać nie wiem(jak mam pisać sama do siebie to wolę tylko czytać)
Stary 2010-08-30, 13:09   #220
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Z kosmetyków to ja mam podobnie jak ninaad:(ja też mam podobnie)
-mydełko bambino
-krem ochronny bambino ( przeciw odparzeniom)
-krem pielęgnacyjny do buzi i ciała bambino
-oliwka johnsons ( ta różowa, najbezpieczniejsza dla dziecka, inne czasami uczulają ) do wlewania do wody, nie bedę oliwkować po kapieli
(ja do kąpieli ma Emolium)
- octenisept do pępka, gaziki jałowe
-sól fizjologiczna w ampułkach
-espumisan kropelki(ja mam esputicon)
-bepanthen na brodawki i odparzenia(ja mam Mustele)
-alantan ( wymagają u mnie w szpitalu)
a no i oczywiście zapasy chusteczek nawilżanych mam Dada i Hugissy
no i tyle...
Poza tym mam jeszcze wiele innych kosmetyków(ogólnie zrobiło się bardzo dużo,bo jak pisałam dostaliśmy na zakończenie SR),ale w tych,które sama kupowałam jako zestaw startowy mam to samo co Ty.Jak coś nie będzie mi pasować,to dopiero zacznę wprowadzać,któreś z tych nowych
Zresztą myśle,że pewnie będzie tak,że jak juz będziemy po kolei rozpakowane i zaczną sie u dzieci pojawiać jakieś problemy skórne itp,to będziemy się wtedy nawzajem radzić,co u kogo się sprawdza

I wiadomość od Waniliaania:

"Dziś cała komisja debatowała co ze mną zrobić.Zostaje na obserwacji może i do porodu.Z dzidzią wszystko ok.Dostaję płyn na zwiększenie wód."

dra,
a czemu miałabyś pisać sama do siebie?

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-08-30 o 13:12
kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:10   #221
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

mnie w tym tygodniu czekają zakupy w aptece, nawet nie chcę myslec ile pieniędzy trzeba będzie tam zostawić
Stary 2010-08-30, 13:12   #222
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
niunia spi
Słodka ta Wasza kruszynka. Rączki do góry zarzucone co tylko oznacza, że zdrowe i szczęsliwe dziecko.
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:14   #223
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Mpik82 - śliczne dzieciątko
Stary 2010-08-30, 13:15   #224
dziuba81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja dostalam na niego betadin, zdazylam wziac 9 z 14 globulek i urodzilam, ale robili dziecku badania i podobno nie mial wiec go nie faszerowali lekami
ale jsli niezdazysz sie leczyc albo nie masz badania to dziecko dostaje leki z marszu - no chyba ze juz trwala twoja kuracja to sprawdzaja czy sie zarazil..
No tylko ze maja mi dac dopiero jak sie akcja porodowa zacznie,jesli wogole cos dadza,bo widzisz ja jestem w UK,nie uwiezylabys jakie tu maja podejscie i jak bardzo sa nie douczeni-koszmar.Nie raz mam wrazenie ze mam doczynienia z jakimis glabami a nie ludzmi odpowiedzialnymi za czyjes zdrowie badz zycie.Jak chcialam zrobic test na GBS to polozna powiedziala:nie szkoda Ci kasy?
Profesjonalistka c0?

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
A ja mam dziś badanie organów mojego Pascala. Trzymajcie kciuki.
Trzymam mocno kciuki.Na pewno bedzie ok.

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
hahaha Tyle, że to raczej ja dostanę szlaban od męża, a nie odwrotnie
O Boze ja tu mialam nadzieje ze urodze 6tyg i cos bedzie-jakies sexik,a przeciez roznie moze byc.
Od lutego nie kochalismy sie bo mnie bolalo i nadal boli,ja juz zapomnialam jak to jest

TRZYMAM KCIUKI ZA DZIEWCZYNY Z WIZYTAMI.
dziuba81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:17   #225
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Do podmywania do szpitala dobre jest szare mydlo, lepsze chyba niz wszystkie zele do podmywania...
Mpik- tez tak pomyslalam i zakupilam sobie bialego Jelenia w plynie

Gabi- to juz chyba tuż tuż

Na sutki mam Ziajke Lano Masc (100% lanoliny) i juz od jakiegos czasu sobie nia smaruje. Gesta jak pierun, ale w porzadku.
Sudocremu w ogole nie kupowalam. Mam Linomag i dwa rodzaje kremu z Penatena- jeden to to samo co Linomag (tylko duzo wiecej), a drugi jest lzejszy i bardziej ochronny.
Z innych kosmetykow to mam Penaten Oliwka, Penaten Plyn do Kapieli i tyle. No i mam jeszcze wode utleniona do pepka, musze jeszcze spirytus kupic (chyba, ze wybule na Octanisept).
Stary 2010-08-30, 13:24   #226
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
sobie bialego Jelenia w plynie
No i mam jeszcze wode utleniona do pepka, musze jeszcze spirytus kupic (chyba, ze wybule na Octanisept).
ja używam żelu pod prysznic biały jeleń z kozim mlekiem i jest super

a w aptece babeczka poleciła do pępka coś o nazwie "spirytusowy roztwór FIOLETU GENCJANOWEGO 1%", kosztuje to to 4.30zł i ponoć na inne ranki i zadrapania mozna potem używać. tylko, ze to barwi skóre na fioletowo, jak się nie mylę

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:26   #227
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I

Cytat:
Byłam dziś w aptece po brakujące rzeczy dla mnie i maluszka i wydalam prawie 300 zł no szok jakie te leki są drogie...
Ja nie mam ani jednej rzeczy, z tych które wymieniłaś. Po co je kupowałaś? Przecież nie wiadomo czy w ogóle będą potrzebne Nie szkoda ci kasy?

Cytat:
Jak to jest?
Zwykły krem do pupy - bo jest krem "na odparzenia" np. sudocrem gdy już dziecko się odparzy. Ale można smarować żeby się nie odparzyło, ja kupiłam krem z Ziajki dla dzieci od 1 dnia życia

Bo nie powinno się używać kremu na odparzenia jeśli dziecko nie ma odparzeń, dlatego, że czym mu pomożesz gdy już się odparzy? Po drugie skóra się wydelikatni. Moja bratanica ma 3 lata i jest ciągle odparzona - od majtek, od papieru toaletowego, od sikania itd. Masakra. Ale ona była właśnie ciągle smarowana sudocremem, pupę jej zamiast papierem to wycierali mięciutkimi chusteczkami i teraz dziecko jest odparzone z byle czego, mimo, że już od dawna nie nosi pieluch i nie sika w majty Nawet zwykła wizyta w toalecie kończy się odparzeniem...
Stary 2010-08-30, 13:26   #228
dziuba81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
ściemniałaś ,że miałaś gacie,a tak naprawdę wystawiłaś swoją Mirindę na wietrzenie
O rany,jak fajnie sie posmiac od rana-dzieki kasienka
Jeszcze nie slyszalam zeby ktos mowil Mirinda

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
edit: ide sie zarzynac.... tzn wykonac depilacja okolic bikini w 9 mcu ciazy bez lusterka... jakbym nie worcila za 2 godziny prosze dzwonic na 999
To tez dobre.
dziuba81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:29   #229
gabisun
Zakorzenienie

Zuzi może warto ten octenisept kupić, bo wiem ,że też jest dobry do psikania rany po cc więc byś iała dla maleństwa i dla siebie od razu. Nie wiem czy dobrze zapamiętałam że masz mieć cc

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:39   #230
Weronisia
Zakorzenienie

Kobietki, ja już po USG prenatalnym.
U nas prawie dobrze.
Znaczy Pascal ma się super. Waży 1510g, a więc chudy, ale mieści się w normie
No i najważniejsze: główka jest prawidłowych wymiarów no i nerka jest zdrowa
A więc wasze kciuki pomogły

Jedynie jedna zła wiadomość: Pascal obrócił się w poprzek Wisiał na nietoperka 10 tygodni, a tu teraz taki numer! Nie wiem co mam myśleć. Już mnie lekarz nastraszył, że będzie cc. Dał mu czas na obrót jeszcze jakieś 3 tygodnie, ale wiadomo, że może być mu coraz trudniej.
Tylko jakie licho podkusiło mojego bąka do takiego obrotu? Załamka.

Cytat:
Jak to jest?
Majka ja używałam Bepantenu gdy widziałam, że skóra się zaczerwienia, zanim jeszcze powstawało odparzenie. Dzięki temu uniknęliśmy wielokrotnie odparzeń.
A gdy było całkiem ładnie, to wystarczał krem do pupci Penaten albo Bubchen.

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
parę minut temu dostałam od [SIZE=4]Aaannnnnnaaa:
"Wczoraj w nocy dostałam skurczy i zostawili mnie w szpitalu. Dziś cisza, na KTG zero skurczy i chyba jutro mnie wypuszczą. Pozdrów dziewczyny"
[COLOR=darkorchid]
[SIZE=2]
Aaannnnnnaaa trzymam kciuki
Waniliana za Ciebie również trzymam kciuki.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:40   #231
Szczęśliwa
Zadomowienie

Waitam

Ja dzisiaj pospałam tylko do 7:30, pojechałam do ambulatorium, później na zakupy.
Poszukiwałam koszul o porodu i karmienia, bo mam tylko jedną. Ale nic nie kupiłam, wszystko babcine
Kupiłam za to śliczną czapeczkę do jesiennego kombinezonu dla Dagusi

Wszystkim które mają dzisiaj wizyty życzę powodzenia i trzymam kciuki!

Cytat:
[/COLOR]aaaaaaa i prosze dzis o 11;30 o kciuki - ide na pierwsza wizytz Patrolem do lekarza,
Trzymam kciuki, na pewno bedzie dzielny i grzeczny

Cytat:
Tak sobie myślę, że w tym tempie pisania powstanie pewnie jeszcze 6 część... no chyba, że będę na nim samotna, bo na liście jestem ostatnia i pewnie w samotności będę czekać na moje dziecię
No co Ty pamiętaj, że Ty możesz urodzić 2 tyg wcześniej, a dziewczyny z połowy miesiąca mogą przenosić 2 tyg (czego nikomu nie życzę). Nie będzie tak źle.

Cytat:
Tak sobie mysle, czy to ważne jak długo ona ssie cyca, aby byc najedzoną??
Z tego co czytałam i słyszałam to samo karmienie nie powinno być zbyt długie- ok. 30 minut, bo przez pierwsze 15 minut leci mleczko mniej tłuste, a później bardziej kaloryczne itd.
Podobno dziecko nie ma nawet siły dłużej ssać niż 30 minut, jeśli siedzi przy piersi dłużej tzn. że traktuje ją jako uspokajacz lub śpi. A wtedy trzeba dziecko odłożyć.

Ale może niech się wypowiedzą te mamy które karmią lub karmiły.

Cytat:
Lewatywa była chyba gorsza od samego porodu. Siedziałam na kibelku i nie miałam pojęcia czy skurcze, które czuję, to są te porodowe, czy te kibelkowe... Masakra. Bałam się zejść z kibelka, żeby nie obrobić podłogi. I bałam się zostać na kibelku, żeby nie zgubić w nim dziecka
A to dobre takie opowieści sprawiają, że naprawdę nie mogę doczekać się porodu

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Mój brat się rozwodzi a ja jestem w środku tego wszystkiego, mama przez rozmowy ze mną próbuje jakoś ogarnąć tą sytuację ale już wczoraj powiedziałam, że mam dośc tego tematu bo i tak nic na to nie poradzę.
Niefajnie, że jeszce teraz takie problemy na Twojej głowie. W sumie nie bardzo możesz cokolwiek poradzić. Jedyne co to wspieraj bratową, jeśli uważasz, że potrzebuje wsparcia.

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
w miedzyczasie chcialam Was zapytac, jaki macie kremik do buzki dla swojego szkraba :confused
Już pojechałaś, ale napiszę, że ja mam krem do twarzy Hipp.
Na liście nie widzę nic do pielęgnacji pępka.

Cytat:

niunia spi
Słodka

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
najpierw podam treśc maila, którego parę minut temu dostałam od [SIZE=4]Aaannnnnnaaa:
[COLOR=darkorchid]
[SIZE=2]
Kurcze i to jest to czego chciałabym uniknąć- fałszywego alarmu z wizytą na IP.
Ciekawe jak często miała skurcze że pojechali do szpitala.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:45   #232
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
a w aptece babeczka poleciła do pępka coś o nazwie "spirytusowy roztwór FIOLETU GENCJANOWEGO 1%", kosztuje to to 4.30zł i ponoć na inne ranki i zadrapania mozna potem używać. tylko, ze to barwi skóre na fioletowo, jak się nie mylę
Forsiczka- no ja wlasnie nie chce gencjany, bo brudzi strasznie. Znajac mnie i moja "zgrabnosc" teraz to uwalilabym tym fioletem dziecko, siebie i kota przy okazji, a pewnie i pół mieszkania

Cytat:
Zuzi może warto ten octenisept kupić, bo wiem ,że też jest dobry do psikania rany po cc więc byś iała dla maleństwa i dla siebie od razu. Nie wiem czy dobrze zapamiętałam że masz mieć cc
Gabi-pewnie masz racje i w koncu sobie go kupie. No chyba, ze sie bede bawic w rozcienczanie spirytusa, hehe.
Stary 2010-08-30, 13:47   #233
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
j
To jest "starodawny" sposób na pępek, ale do tej spory wiele osób to stosuje. Czasami nawet polecają w szpitalach.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:51   #234
dra
Zakorzenienie

kasienko bo ostatnio zauwazyłam,ze sama do siebie piszę
coś nie coś doczytałam i odpisze
co do paciorkowca mi ma położna zrobić całe szczęscie,bo lekarz nie chce,pobierze tylko do próbki,a ja polece sama z tym do laboratorium i koszt 23zł(położna mi mówiła, jezeli wyjdzie,że mam dopłaca się około 7-8zł nie wiem czemu,wiec koszt nie jest taki zły,a będę spokojniejsza)

aaa co do pieluch tetrowych ja zamierzam używać i nikt mnie nie zniechęci
mam i pieluchy tetrowe i te wielorazówki z wkłądami o wiele lepsze,ale nie chce ich za dużo kupować,bo mam chęci na pieluchy,a jak wyjdzie i co wyjdzie z tego okaże się w praniu,pampki mam zamiar używać na noc i na wyjścia
ja zdecydowałam się na pampki postawiłam na to bo :zdrowiej,fakt wiecej roboty,ale jak ktoś jest nastawiony wszystko przejdzie no chyba,że ktoś nie ma chęci to się nie przekona ja chcę spróbować,jest większy kontakt z dzieciem,fakt to pranie,proszek,prąd,ale czytając wiele artykułów z tym związane to wychodzi prawie na równo z pampkami,a ja na razie mam 70taterków a prasowanie poszło nie było zle...
a więc jak ktoś ma chęci to niech próbuje,ja wole spróbować przekonać się jak to będzie niż później żałować,ze jednak nie spróbowałam
a co do jakosci znalazłam stare taterki brata i były o wiele lepsze od tych co teraz są,ja to parę kupiłam na allego i szajs to poleciałam do sklepu macać i wybrałam lepsze...
Stary 2010-08-30, 13:51   #235
dash
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
ja tez mam dzis jakis glupi humor... smieje sie byle czego... nawet na glos... widze ze te hormony totalnie poryly mi psyche
Ja wczoraj zaczęłam tak się śmiać, że aż zaciągałam się a ogólnie to co opowiadałam było chyba średnio śmieszne, TŻ uśmiechnął sie i tylko dziwnie na mnie patrzył, ciekawe co sobie pomeślał heheheheh

Cytat:

A ja mam dziś badanie organów mojego Pascala. Trzymajcie kciuki.

Zaczynam dziś 32 tc.
Gratuluję 32 tc. i trzymam mocno kciuki za Pascala!!!!!!!!!

Cytat:

u nas nie trzeba bylo ciuszkow ani kremow tylko chusteczki i pieluchy - i dzieciaczki byly w szpitalnych rzeczach bo polozne je braly na kapiel i przychodzily na przewijania (zeby uczyc mamuski) i pakowaly dzieci w szpitalne ciuchy (niby dlatego zeby potem nie ganiac po oddziale i nie pytac czyje to spiochy) wiec my na tych wozeczkach z dziecmi mielismy miec zawsze polozone chusteczki i kilka pampersow - wiec moze wlasnie u was tez na tym wozeczku maja byc srodki do pielegnacji dziecko zapakowne w rozek i np jeden kaplet ciuszkow na zmiane..
zapytasz na miejscu

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

aaaaaaa i prosze dzis o 11;30 o kciuki - ide na pierwsza wizyte z Patrolem do lekarza, mam nadzieje ze nie zrobi koncertu nie narobi na lekarke itd no i mam nadzieje ze przytyl na tych moich cycolkach
Martucha u mnie w szpitalu niby też ciuszki mają, także fajnie, choć 2 komplety zabieram "na wszelki wypadek". Kciuki za Patrola mocno zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja biorę dwie torby małe- jedna dla mnie druga dla dziecka.

Dla małej mam mieć: pieluszki (chyba wezmę 20 sztuk, mąż doniesie resztę i tak będzie codziennie), 2 tetry, chusteczki nawilżone ( 1 opak), 4-5 kompletów ubrań( koszulka+kaftanik+śpiochy lub body+pajacyk), czapeczki x2, niedrapki, rożek i kocyk, smoczek, laktator.
Dla siebie: kosmetyki (żel pod prysznic, kremy do twarzy, żel do higieny intymnej, balsam, tantum rosa, bephanten, mgiełka do twarzy na czas porodu i pomadka pielęgnacyjna - zalecenie położnej, ), koszule nocne (3 sztuki), majtki siatkowe, wkłady poporodowe, podkłady na łóżko x2, stanik do karmienia, wkładki laktacyjne, papier toaletowy, ręcznik papierowy, ręczk mały i duży, szlafrok, kapcie, szczoteczka plus pasta
Szczęśliwa dzięki tej Twojej liście zapisałam sobie co mi jeszcze brakuje, dziękuję

A u mnie różnie, raz spokój, raz skurcze... ale takie nieregularne, na weekend mialam co 20 min, ale przeszły. Za to kot strasznie się do mnie tuli i nie wiem co jest grane, bo jeszcze niedawno był jakiś wkurzony... może coś przeczuwa:brzyd al:
Dziewczyny a jak u Was z jedzeniem? bo mnie apetyt WCALE nie opuszcza rano TŻ przyniósł mi pączka i ostatnio mam ochotę na ciasta, zresztą na wszystko. DO tego pryszcze mi wyszły a miałam taką ładną cerę i się cieszyłam... A tak piszecie o tej lewatywie i muszę ją kupić, lepiej mieć w domu...
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:58   #236
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty pamiętaj, że Ty możesz urodzić 2 tyg wcześniej, a dziewczyny z połowy miesiąca mogą przenosić 2 tyg (czego nikomu nie życzę). Nie będzie tak źle.
No taka wersja bardzo by mi odpowiadała.
Ale po dzisiejszej wizycie, to mam już stracha, więc chyba się nie będę tak przepychać w kolejce
Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
kasienko bo ostatnio zauwazyłam,ze sama do siebie piszę
coś nie coś doczytałam i odpisze
No co ty.
Ja ci odpisywałam, ale nie wiem czy doczytałaś, bo zero odzewu z twojej strony.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 14:20   #237
dra
Zakorzenienie

Cytat:

No co ty.
Ja ci odpisywałam, ale nie wiem czy doczytałaś, bo zero odzewu z twojej strony.
widziałam widziałam i dziękowałam wszystkim co odpowiedzieli mi na moje pytano z ta choroba zwiazane,ale chodzi mi o pozniejsze wypowiedzi ale jestem w stanie to zrozumiem kupa nas tu jest i każdy odpisuje temu co chce
Stary 2010-08-30, 14:23   #238
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V

Poprawiłam numerację wątków. To już V część

Pozdrowienia dla wszystkich mamusiek
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 14:24   #239
Beata_Batumi
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V

Weronisia - nie będziesz sama, ja też mam termin na koniec października.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 14:30   #240
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Waitam

Ja dzisiaj pospałam tylko do 7:30, pojechałam do ambulatorium, później na zakupy.
Poszukiwałam koszul o porodu i karmienia, bo mam tylko jedną. Ale nic nie kupiłam, wszystko babcine
Kupiłam za to śliczną czapeczkę do jesiennego kombinezonu dla Dagusi
mam nadzieje ze w szpitalu daja koszule do porodu..w sumie mam 2 ale szkoda by mi bylo je wyrzucic..bo sa takie ladne..z rozpinanymi po bokach kieszonkami...fakt ze kosztowaly mnie 20zl...
A jakbys kupila z allegro..tam tez sa takie podobne jak ja mam..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości