|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Naked jak duży dzidziolek to przecież lepiej, że nie każe ci się męczyć, niektórzy lekarze to bagatelizują, ale z drugiej strony niunia Mpik też miała być duża a urodziła się kruszynka
ale chyba nie masz zamiaru mnie wyprzedzić ![]() |
|
|
|
#272 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Cytat:
Mialam 4 koszule i codziennie zmienialam bo masakrycznie się pociłam i strasznie śmierdziałam ehheh Nogi popuchły, pociło się wszystko![]() Biedna MisQa... dobrze, że z dzidzią wszystko ok ![]() Naked nio to już wiesz co Cię czeka.. już niedługo maluszek będzie przy Tobie. .......a ja siedze i cyce masuje ,, mala spi od 14.00 i juz mi sie guzki porobiły, mleka jest za dużo... wiec odciagam troszke....Mężus zaraz przywiezie mi kapuste i spróbuje robić okłady z kapuchy... ponoc pomaga.. zobaczymy ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
to ważenie...
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Mszu a jak tam podwozie
rusza się coś czy nie eee...tam damy radę ja też nie będę mieć zzo, będzie jaaazda ![]() Ninaaad fajny ten artyluł a tu jest napisane, że nie wolno
|
|
|
|
#274 | |||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Dzisiaj dzień widzę gino-wizytowy.Ja też po wizycie...Mam se jutro sama zrobić zastrzyk podskórny w brzuch Cytat:
. Następnym razem na szkiełko próbki i mu pod nos(czytaj mikroskop)-niech sprawdza czy to to samo,a co .No właśnie... i skromne .Jak was czytałam też mi się humor poprawiałCytat:
.Ja wspominam lewatywę jak coś w ogóle nie istotnego,a po niej normalną rozlużnioną kupkę tylko zrobiłam.Cytat:
Na pocieszenie: "przeterminowana"-nie jest równoznaczne z "zepsuta" ![]() .
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
no chociaż gnić nie będę ![]() ojej a ten zastrzyk to na co? |
|
|
|
#276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a nie mozesz do rodzinego isc zeby ci tam zrobili?
|
|
#277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A do rodzinnego mogę pójść,ale to mnie wcale nie pociesza,bo się boje ,takich nigdy nie miałam
Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-08-30 o 18:13 |
|
|
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
Weroniczka, Naked, Mszu-mam nadzieje ze wizyty udane?
Gabi- jak tak neiwiele brakuje to niemartw sie, malenstwo wie kiedy przyjsc na swiat. moze to juz tuz tuz?dzis w nocy cie zaskoczy np? Misqua-dobrze ze z dzieciatkiem dobrze, ale i zeby tobie nic powaznego nie bylo!! trzymam kciuki zeby bylo ok wszystko! abz- no niezle mam z tym moim szpiegiem, hehe mszu- podziwiam ze bez lusterka, ja w sobote mojemu kazalam trzymac lusterko na poczatku a potem sam sie zabral za ogolenie zonki i przyznam ze ladnie mu to wyszlo, bo oczywiscie kontrol po byla lusterkiem, hehe---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- naked21-bo nie doczytalam . jak cos zielonego to lepiej jak powiedzial lekarz ze urodzisz teraz bo kto wie co to moze byc.nic ci nie powiedzial na ten temat?---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- a ja dzis z kolei z siostrzenica porzadki robilam, na obiad zrobilam plendze z kabaczki od tesciowej, mniam, choc moja mama jak zwykle po swojemu wszystko musi, wrrr. dzis sie z nia prawie bym poklocila i zglupialam teraz na dobre: po wyjsciu ze szpitala wieziecie dziecko w autcie w gondoli od wozka czy nosidelku czy moze na rekach w poduszce lub rozku-bo to zalezy jaka pogoda??? bo moja mama twierdzi ze najlepiej w gondoli na plasko jak dziecko takie male lezy bo w nosidle to niezbyt dobra pozycja dla tak malego dziecka. i zaraz ze ja z tz myslimy jakby dziecko mialo byc zaraz duze.ale mnie zezloscila tym,.wrrrrrr |
|
|
|
#282 |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystko mi uciekło, a takiego ładnego posta napisałam Z tego co pamiętam przy moich MEGA skurczonych komórkach mózgowych ![]() ![]() tak Was ładnie prosiłam, żebyście dużo nie pisały i co? Najbardziej to mszu sobie tego do serca nie wzięła ![]() Weronisia, cieszę się, że po wizycie z główką i nerkami wszystko w porządku. A co do obrotu to musisz zacząć rozmowy ze swoim młodzieńcem, ewentualnie jeśli nie przyniosą żadnego skutku to możesz myć podłogę na kolanach ![]() Naked21, w Twoim przypadku zdecydowałabym się na cesarkę, bo co będzie jeśli Filuś okaże się naprawdę taki duży jak pokazuje usg? Możesz nie dać rady go wyprzeć, a o niedotlenienie nie długo. Gabisun, może byś się w końcu sprężyła z tymi skurczami, bo ile my tu będziemy czekać na te Twoje potomstwo? A na liście malin w Twoim przypadku jest zdecydowanie za późno, bo to podobnież działa na szybsze zgładzenie szyjki, a Twoja już podobnież gładziutka... Misqa, trzymaj się dzielnie! Dobrze, że z maleństwem wszystko w porządku. Mpik82, słodziuchna ta Twoja córunia! I chyba więcej nie pamiętam :/ Mszu, dziś nie dam rady wstawić zdjęć, ale obiecuję, że jutro zrobię to napewno.
|
#283 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Weronisia - nie martw się, może jeszcze się obróci ![]() Cytat:
podziwiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uważaj na siebie...Cytat:
Jak chcesz, to Ci oddam swoje skurcze... W ciągu dnia wróciły... Co prawda nieregularne i co kilka godzin, ale bolesne! Ale na IP nie jadę.. tylko zastanawiam się, czy mogę No-Spę wziąć... Cytat:
|
|
|
#284 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w ogóle to się wkurzyłam mama mnie namówiła na elektroniczny termometr do wody i powietrza chicco Jestem wściekła bo za te 45 zł miałabym paczkę pampków. Wyślę ją jutro niech to badziestwo oddaje...
|
|
#285 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nerwy na pewno nie były bez znaczenia ![]() Cytat:
Cytat:
Fotelik jest najbezpieczniejszy, no i nie narazisz się na mandat. W niektórych szpitalach jest nawet tak, że w dniu wypisu musisz dać ubranka na wyjście i fotelik i położne dziecko ubierają, zapinają w foteliku i dopiero możesz odebrać dziecko.
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze kolejne do rozpakowania
![]() ja sie boje troche ech... jak dluzej poleze i potem wstaje do pionu to czuje jak glowka jest nisko i mi tam naciska. nie wiem dokladnie jak to opisac, po prostu jak bym miala napuchniete w kroku i ciazacy kamien mam nadzieje ze uda mi sie te 3 tyg dociagnac. biore leki i leze wciaz.naked dlatego ja nie kupuje takich gadzetow dla mnie w ogole firma chicco to jeden badziew, zabawki robia ok ale nie reszte. ewcia ja dziecko bede wiozla w foteliku, na rekach bym sie bala, nie daj boshe gwaltownie zchamuje auto czy jakas stluczka (roznie bywa) i tragedia gotowa. ja z pierwsza corka wracalam do domu godzine bo utknelam w korkach, ale na szczescie spala w foteliku
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia811211 - TYLKO W FOTELIKU!
No chyba, że w specjalnie dostosowanej gondoli, którą można montować w aucie.
|
|
#288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#289 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie się rozmyślę jak zacznie boleć ![]() a z tego co wiem to dziecka nie wolno w gondoli przewozić Cytat:
Bo ja na straży listy stoję, a co tylko kiepski ze mnie strażnik jak mi się wszystkie wpychają Cytat:
e tam ja mam swoje no chyba, że jakbyś oddała swoje to ze zdwojoną siłą by pogoniły trochę Kinię ![]() ![]() Myślę, że możesz wziąc nospę ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- A czy mi się wydaję czy u wszystkich naszych dotychczasowych mamusiek poród zaczął się od odejścia wód a ja głupia na skurcze czekam
|
|||
|
|
|
#290 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczęśliwa- wierzę lekarzowi
USG będę mieć w czwartek dopiero i wtedy dogadam się z nim konkretnie co i jak. CC moge mieć w każdej chwili ale na wywoływany poród sn nigdy w życiu bym się nie zgodziła ![]() ray dzielnie leż Mpik82 i reszta rozpakowanych dziewuszek- współczuję z tymi cycorkami.. ale taki chyba urok początków karmienia, prawie każda narzeka no i boli pioruńsko.. ja dziś kupiłam silikonowe nakładki mini i też sporo za duże gabisun biedaku, ja tam jestem pewna, że urodzisz przede mną
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
szczesliwa.angelika.ray - dzieki za wsparcie z tym fotelikiem. moja mama starej daty i panika bo siotra w gondoli 10lat temu wiozla.
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- alicja4 i gabisun --rowniez
|
|
|
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
Oooo! dlaczego mnie nie ma na liście październikowej ????? Byłam w pierwszej części wątku, a teraz widzę, że na listach w kolejnych częściach mnie już nie ma... Czy było jakieś głosowanie i zostałam skreślona???
|
|
|
|
#293 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki będzie dobrze Wanilina oby dzidzia siedział w brzuszku jak najdłużej. Ja wróciłam z Sr było super miałam dziś wykład z anestezjologiem która opisała nam rodzaje znieczuleń stosowane przy porodzie naturalnym i przy cesarce. Ogólnie ok ale nie wiem czy się zdecyduję ja się bardziej boję chyba tego zzo niż porodu ale co będzie na porodówce się zobaczy Jutro o 16-stej mamy wizytę Mam nadzieje że Franuś rośnie jak na drożdżach Aha i jutro będą mi chyba brać wymaz na paciorkowca. |
|||
|
|
|
#294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a ja mam nadzieję ,że do czwartku się wyrobię
|
|
|
|
|
#296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bepanthen maść na brodawki lub odparzenia, sól fizj. + gaziki do przemywania oczu, sól do noska - wg wszystkich mam, które znam - niezbędna, podpaski po porodzie - niezbędne, tantum Rosa - podobno bardzo skuteczne, witaminy dla kobiet w ciąży i po porodzie - ja nie wiem, ale ja tu nie widzę nic niepotrzebnego... ![]() Cytat:
Postaraj się nie denerwować i odpocząć, chociaż wiem, że to trudne mszu - no to będziesz miała córeczkę-modeleczkę z długimi zgrabnymi nózkami ![]() Ja po pierwszym wykładzie w SR. Całkiem fajny o ciąży i porodzie. Jestem juz na 100% pewna, że chce zzo, bo nie ma szans żeby podając je uszkodzić rdzeń, można przy nim chodzić, jedynie ból jest zminimalizowany. Dzięki zzo podobno jest mniejsze ryzyko pęknięcia krocza, bo jak mamy przestać przeć to jesteśmy w stanie to zrobić, a bez znieczulenia bywa to trudne (podobno w krajach gdzie stosuje się powszechnie zzo nacinanie i pękanie krocza jest dużo rzadsze, krocze powoli sie rozciąga i dostosowuje do wielkosci główki dziecka). Zzo nie przenika do dziecka, nie ma po nim bólów głowy (to przy podpajęczynówkowym do cc kiedyś trzeba było leżeć ok.12 godz., żeby nie było bólu głowy, a teraz też niby ryzyko tego powikłania jest niewielkie). Od 35 t.c. trzeba podobno liczyć ruchy zdiecka na tej zasadzie, że np. od 9 do 21 zrobić tabelę co pół godziny i od godz. 9 liczyć kiedy nastąpi 10 ruch i zaznaczyć w tabeli np. godz.13. I tak każdego dnia i jak wyjdzie, ze do 21 (przez 12 godz.) nie naliczymy 10 ruchów - jechać na IP. Ruch to nie tylko porządne kopnięcie, każdy ruch, nawet delikatne pzresunięcie itp. Wiem juz, że mój tp jest raczej wiarygodny, bo znam dokładną datę OM i z niej to 09.10, a na podst usg między 12-13 tyg. wyszlo 06.10 (jeśli róznica mniejsza niż tydzień do tego na podst. OM to zostajemy przy tym terminie z OM +/- 7 dni). Trochę sie rozpisałam, ale może komuś się przyda...
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
IlonaN2 hmm..tak się tylko zastanawiam nad powodem dla którego wybierasz tetrę no bo że zdrowsze to nie bardzo mnie przekonuje jakoś..zresztą jaka jest różnica między 3 latkiem który jako niemowlak chodził w tetrze, a tym od pampersów chyba tylko taka ,że mamusia jednego miała więcej czasu no oczywiście to twój wybór, ale właśnie mnie ciekawi co zdecydowało o twoim wyborze w szczegóły się nie zagłębiałam, ale dla mnie to trochę jak prać wszystko ręcznie mając w domu pralkę
|
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszej? hahaha kiedy to było? Mamy już 5 część, a każda poprzednia ma po ok. 5 tys. odpowiedzi... Ostatni raz odezwałaś się 10 kwietnia... Wybacz...
|
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
Kilka miesięcy temu przegłosowałyśmy zasadę, że osoby które nie odzywają przez 30 dni są skreślane (wyjątkiem są sytuacje, kiedy ktoś uprzedzi o swojej nieobecności z jakichś przyczyn np. wyjazd lub brak netu)
|
#300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

ale chyba nie masz zamiaru mnie wyprzedzić 

Mialam 4 koszule i codziennie zmienialam bo masakrycznie się pociłam i strasznie śmierdziałam ehheh
,, mala spi od 14.00 i juz mi sie guzki porobiły, mleka jest za dużo... wiec odciagam troszke....
to ważenie...
rusza się coś czy nie 
.
.Ja wspominam lewatywę jak coś w ogóle nie istotnego,a po niej normalną rozlużnioną kupkę tylko zrobiłam.
no chociaż gnić nie będę 

mam nadzieje ze uda mi sie te 3 tyg dociagnac. biore leki i leze wciaz.