Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-30, 17:04   #271
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V

Naked jak duży dzidziolek to przecież lepiej, że nie każe ci się męczyć, niektórzy lekarze to bagatelizują, ale z drugiej strony niunia Mpik też miała być duża a urodziła się kruszynka ale chyba nie masz zamiaru mnie wyprzedzić Nie zamartwiaj się, już niedługo będzie maluszek z tobą

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 17:06   #272
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
nie rozumiem, co to za problem kupić wielką xxxl za kilka zł na szmatach czy na targu, czy nawet ostatecznie wziąć od tż-ta, jak ma jakąś większą mało używaną???

i tak będzie raczej do wyrzucenia po porodzie, ważne by nie była za długa i była bawełniana (przewiewna)
a ja nie pobrudziłam koszuli, męzuś mi przywioz i jeszcze zdązyłam się przebrać. Podciągnełam ję wyżej i nic sie nie pobrudziło, malutką połozyli na fizelinie więc tez było czysciutko. Potem zmieniałam sobie czesto podklady i git Mialam 4 koszule i codziennie zmienialam bo masakrycznie się pociłam i strasznie śmierdziałam ehheh Nio ale wtedy mi nie było do śmiechu Nogi popuchły, pociło się wszystko

Biedna MisQa... dobrze, że z dzidzią wszystko ok

Naked nio to już wiesz co Cię czeka.. już niedługo maluszek będzie przy Tobie.

.......a ja siedze i cyce masuje,, mala spi od 14.00 i juz mi sie guzki porobiły, mleka jest za dużo... wiec odciagam troszke....
Mężus zaraz przywiezie mi kapuste i spróbuje robić okłady z kapuchy... ponoc pomaga.. zobaczymy

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Naked jak duży dzidziolek to przecież lepiej, że nie każe ci się męczyć, niektórzy lekarze to bagatelizują, ale z drugiej strony niunia Mpik też miała być duża a urodziła się kruszynka ale chyba nie masz zamiaru mnie wyprzedzić Nie zamartwiaj się, już niedługo będzie maluszek z tobą
Dokładnie ,, lekarz stwierdził, ze 3700 a co była 2700hehe w ogóle te usg to do dupy to ważenie...
Stary 2010-08-30, 17:27   #273
gabisun
Zakorzenienie

Mszu a jak tam podwozie rusza się coś czy nie eee...tam damy radę ja też nie będę mieć zzo, będzie jaaazda

Ninaaad fajny ten artyluł z tego co kojarzę to chyba Pomi tak robi, że ogranicza napoje a tu jest napisane, że nie wolno

Stary 2010-08-30, 17:28   #274
kliwia7
Raczkowanie

Cześć dziewczyny:ro za:
Dzisiaj dzień widzę gino-wizytowy.Ja też po wizycie...Mam se jutro sama zrobić zastrzyk podskórny w brzuch już się boję.

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
zrobilam "domowy test", wycisnalam troche siary na reke, i zebralam palcem to nakapane i zaczekalam az wyschnie... i wyglada tak samo...

wody chyba by sie roznily, co? w koncu to zupelnie cos innego..
I ty masz taki problem?A to nie twój ukochany jest PATOHISTOCOŚTAM. Następnym razem na szkiełko próbki i mu pod nos(czytaj mikroskop)-niech sprawdza czy to to samo,a co.

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
No bo my takie fajne jesteśmy to nas czytają
No właśnie... i skromne.Jak was czytałam też mi się humor poprawiał.

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Mi robili lewatywę w szpitalu gdy już miałam bóle, a wody odchodziły mi od kilku godzin. Lewatywa była chyba gorsza od samego porodu. Siedziałam na kibelku i nie miałam pojęcia czy skurcze, które czuję, to są te porodowe, czy te kibelkowe... Masakra. Bałam się zejść z kibelka, żeby nie obrobić podłogi. I bałam się zostać na kibelku, żeby nie zgubić w nim dziecka
O matko,toż to normalnie jakoś znęcali się nad tobą .Ja wspominam lewatywę jak coś w ogóle nie istotnego,a po niej normalną rozlużnioną kupkę tylko zrobiłam.

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
że ten stres nie przyczyni się do przyspieszenia akcji.
Mój brat się rozwodzi a ja jestem w środku tego wszystkiego, mama przez rozmowy ze mną próbuje jakoś ogarnąć tą sytuację ale już wczoraj powiedziałam, że mam dośc tego tematu bo i tak nic na to nie poradzę.
Nie wiem tylko w jaki sposób mogłabym pomóc bratowej, która w ogóle nie spodziewała się takiego obrotu sytuacji i zostaje sama z dwójką dzieci :/
Daruj sobie teraz ,będziesz wspierać ich jak urodzisz.A teraz jest twój czas i musisz być "egoistką".Wiem co mówię,bo dopiero jak mnie ścięło z nóg to wszystkich olałam.W tej chwili dziecko to number 1.

Cytat:
ja nie chce być przeterminowana Kinia wyłaź
Na pocieszenie: "przeterminowana"-nie jest równoznaczne z "zepsuta".

kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 17:33   #275
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
Na pocieszenie: "przeterminowana"-nie jest równoznaczne z "zepsuta".
no chociaż gnić nie będę

ojej a ten zastrzyk to na co?

Stary 2010-08-30, 17:33   #276
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny:ro za:
Dzisiaj dzień widzę gino-wizytowy.Ja też po wizycie...Mam se jutro sama zrobić zastrzyk podskórny w brzuch już się boję.
Kliwia- a czemu zastrzyki?
a nie mozesz do rodzinego isc zeby ci tam zrobili?
Stary 2010-08-30, 17:41   #277
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Ninaaad fajny ten artyluł z tego co kojarzę to chyba Pomi tak robi, że ogranicza napoje a tu jest napisane, że nie wolno
no ale tu napisane, że przy zapaleniu nie można ograniczać picia a Pomi ma chyba tylko nawał
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 18:02   #278
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
no ale tu napisane, że przy zapaleniu nie można ograniczać picia a Pomi ma chyba tylko nawał
a no tak

Stary 2010-08-30, 18:02   #279
Binka0310
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
ja znów jestem, ale tym razem z niezbyt dobrą wiadomością od naszej MIsQua:
"Ja w szpitalu, straciłam przytomność w sklepie no i zostawili mnie na obserwacji. Z dzidzią oki, ja trochę poobijana. pozdrów kobitki".

i drugi SMS: "tylko nie produkujcie tam za dużo, bo nie nadrobię jak wrócę".

Zmartwiłam się
Biedactwo to zycze szybkiego dochodzenia do zdrowka dobrze ze z dzidzia wszystko dobrze
Stary 2010-08-30, 18:10   #280
kliwia7
Raczkowanie

Cytat:
ojej a ten zastrzyk to na co?
Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Kliwia- a czemu zastrzyki?
a nie mozesz do rodzinego isc zeby ci tam zrobili?
Bo biorę od pocz. ciąży acard,a on może teraz być niebezpieczny dla dziecka,bo jakiśtam otwór w serduchu może przedwcześnie zarosnąć.I kardiolog u którego byłam kazał mojej gin zmienić na flexicośtam,bo coś musi mi zmniejszać krzepliwość,koby skrzep nie przytkał pępowiny.
A do rodzinnego mogę pójść,ale to mnie wcale nie pociesza,bo się boje ,takich nigdy nie miałam .Pewnie wszyscy cukrzycy w tej chwili się ze mnie śmieją o tak.

Edytowane przez kliwia7
Czas edycji: 2010-08-30 o 18:13
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 18:30   #281
Ewcia811211
Raczkowanie

Weroniczka, Naked, Mszu-mam nadzieje ze wizyty udane?
Gabi- jak tak neiwiele brakuje to niemartw sie, malenstwo wie kiedy przyjsc na swiat. moze to juz tuz tuz?dzis w nocy cie zaskoczy np?
Misqua-dobrze ze z dzieciatkiem dobrze, ale i zeby tobie nic powaznego nie bylo!! trzymam kciuki zeby bylo ok wszystko!
abz- no niezle mam z tym moim szpiegiem, hehe
mszu- podziwiam ze bez lusterka, ja w sobote mojemu kazalam trzymac lusterko na poczatku a potem sam sie zabral za ogolenie zonki i przyznam ze ladnie mu to wyszlo, bo oczywiscie kontrol po byla lusterkiem, hehe

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

naked21-bo nie doczytalam. jak cos zielonego to lepiej jak powiedzial lekarz ze urodzisz teraz bo kto wie co to moze byc.nic ci nie powiedzial na ten temat?

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

a ja dzis z kolei z siostrzenica porzadki robilam, na obiad zrobilam plendze z kabaczki od tesciowej, mniam, choc moja mama jak zwykle po swojemu wszystko musi, wrrr. dzis sie z nia prawie bym poklocila i zglupialam teraz na dobre: po wyjsciu ze szpitala wieziecie dziecko w autcie w gondoli od wozka czy nosidelku czy moze na rekach w poduszce lub rozku-bo to zalezy jaka pogoda??? bo moja mama twierdzi ze najlepiej w gondoli na plasko jak dziecko takie male lezy bo w nosidle to niezbyt dobra pozycja dla tak malego dziecka. i zaraz ze ja z tz myslimy jakby dziecko mialo byc zaraz duze.ale mnie zezloscila tym,.wrrrrrr
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 18:31   #282
tifio
Rozeznanie

Wszystko mi uciekło, a takiego ładnego posta napisałam

Z tego co pamiętam przy moich MEGA skurczonych komórkach mózgowych

tak Was ładnie prosiłam, żebyście dużo nie pisały i co? Najbardziej to mszu sobie tego do serca nie wzięła

Weronisia, cieszę się, że po wizycie z główką i nerkami wszystko w porządku. A co do obrotu to musisz zacząć rozmowy ze swoim młodzieńcem, ewentualnie jeśli nie przyniosą żadnego skutku to możesz myć podłogę na kolanach

Naked21, w Twoim przypadku zdecydowałabym się na cesarkę, bo co będzie jeśli Filuś okaże się naprawdę taki duży jak pokazuje usg? Możesz nie dać rady go wyprzeć, a o niedotlenienie nie długo.

Gabisun, może byś się w końcu sprężyła z tymi skurczami, bo ile my tu będziemy czekać na te Twoje potomstwo? A na liście malin w Twoim przypadku jest zdecydowanie za późno, bo to podobnież działa na szybsze zgładzenie szyjki, a Twoja już podobnież gładziutka...

Misqa, trzymaj się dzielnie! Dobrze, że z maleństwem wszystko w porządku.

Mpik82, słodziuchna ta Twoja córunia!

I chyba więcej nie pamiętam :/

Mszu, dziś nie dam rady wstawić zdjęć, ale obiecuję, że jutro zrobię to napewno.

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 18:42   #283
angelikaw
Zakorzenienie

Weronisia -
nie martw się, może jeszcze się obróci

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Kurcze i to jest to czego chciałabym uniknąć- fałszywego alarmu z wizytą na IP.
Ciekawe jak często miała skurcze że pojechali do szpitala.
no ja też...

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
aaa co do pieluch tetrowych ja zamierzam używać i nikt mnie nie zniechęci
podziwiam

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Czy wy musicie tak dużo pisać?? Dopiero co wczoraj była tylko 1 strona a dziś już 9
I nadrabiam was na raty...
heh mnie nie było tylko kilka godzin i 4 strony nadrabiania

Cytat:
"Ja w szpitalu, straciłam przytomność w sklepie no i zostawili mnie na obserwacji. Z dzidzią oki, ja trochę poobijana. pozdrów kobitki".

oj biedactwo Uważaj na siebie...

Cytat:
Kurcze szkoda, że ja wcześniej na te liście nie wpadłam, teraz to nie wiem czy do porodu zdążyłyby mi wyschnąć

Jak chcesz, to Ci oddam swoje skurcze... W ciągu dnia wróciły... Co prawda nieregularne i co kilka godzin, ale bolesne!
Ale na IP nie jadę.. tylko zastanawiam się, czy mogę No-Spę wziąć...

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
W czwartek mam iść do niego ostatni raz na prywatną wizytę w celu umówienia się na cc. Mojej mamie na korytarzu powiedział, że w tym tygodniu będzie juz po wszystkim.
Powód?? doktorek w przyszłym tygodniu na wakacje wyjeżdża a nie chce mnie tak zostawić na lodzie. Będzie to już 39 tc. Ale i tak mam mieszane uczucia. Chciałam spróbować siłami natury. Powiedział, że dziecko za duże. No cóż.. zobaczymy.
no no.. trzymam kciuki, nie martw się, będzie dobrze i już lada dzień będziesz tuliła swojego synka
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:01   #284
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
naked21-bo nie doczytalam. jak cos zielonego to lepiej jak powiedzial lekarz ze urodzisz teraz bo kto wie co to moze byc.nic ci nie powiedzial na ten temat?[COLOR="Silver"]
powiedział, że to zapalenie, ale takie konkretne. Ale żadnych leków nie zapisał

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
:Naked21, w Twoim przypadku zdecydowałabym się na cesarkę, bo co będzie jeśli Filuś okaże się naprawdę taki duży jak pokazuje usg? Możesz nie dać rady go wyprzeć, a o niedotlenienie nie długo.
chciałam rodzić sn, ale właśnie tego się najbardziej bałam..

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
[B]
no no.. trzymam kciuki, nie martw się, będzie dobrze i już lada dzień będziesz tuliła swojego synka
yhm

w ogóle to się wkurzyłam mama mnie namówiła na elektroniczny termometr do wody i powietrza chicco a się okazał gówniany. Trzeba mega mocno nacisnąć żeby tempka się pokazała, a pokazuje o jakieś 5 st więcej Jestem wściekła bo za te 45 zł miałabym paczkę pampków. Wyślę ją jutro niech to badziestwo oddaje...
Stary 2010-08-30, 19:12   #285
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:

Kurcze, mam nadzieję że mocno się nie poobijała.
Nerwy na pewno nie były bez znaczenia

Cytat:
Ja po wizycie w szpitalu. W czwartek mam iść do niego ostatni raz na prywatną wizytę w celu umówienia się na cc. Mojej mamie na korytarzu powiedział, że w tym tygodniu będzie juz po wszystkim.
No cóż, skoro lekarz twierdzi, że cc będzie lepsze to musisz mu wierzyć. A ile ma teraz Filip kg? Miałaś dzisiaj usg? A może poproś lekarza, żeby spróbował wywołać poród, może dasz radę sn?

Cytat:
po wyjsciu ze szpitala wieziecie dziecko w autcie w gondoli od wozka czy nosidelku czy moze na rekach w poduszce lub rozku-bo to zalezy jaka pogoda???
Jeśli samochodem- to zdecydowanie w foteliku. Nawet w mieście hamowanie z dzieckiem na ręku może skończyć sie tragicznie, no i gondoli też nie ma jak zamontować. Fotelik jest dostosowany do noworodka.

Fotelik jest najbezpieczniejszy, no i nie narazisz się na mandat.

W niektórych szpitalach jest nawet tak, że w dniu wypisu musisz dać ubranka na wyjście i fotelik i położne dziecko ubierają, zapinają w foteliku i dopiero możesz odebrać dziecko.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:16   #286
Ray
Zakorzenienie

widze ze kolejne do rozpakowania

ja sie boje troche ech...
jak dluzej poleze i potem wstaje do pionu to czuje jak glowka jest nisko i mi tam naciska. nie wiem dokladnie jak to opisac, po prostu jak bym miala napuchniete w kroku i ciazacy kamien mam nadzieje ze uda mi sie te 3 tyg dociagnac. biore leki i leze wciaz.

naked dlatego ja nie kupuje takich gadzetow dla mnie w ogole firma chicco to jeden badziew, zabawki robia ok ale nie reszte.

ewcia ja dziecko bede wiozla w foteliku, na rekach bym sie bala, nie daj boshe gwaltownie zchamuje auto czy jakas stluczka (roznie bywa) i tragedia gotowa. ja z pierwsza corka wracalam do domu godzine bo utknelam w korkach, ale na szczescie spala w foteliku
Stary 2010-08-30, 19:20   #287
angelikaw
Zakorzenienie

Ewcia811211 - TYLKO W FOTELIKU!
No chyba, że w specjalnie dostosowanej gondoli, którą można montować w aucie.
Stary 2010-08-30, 19:25   #288
alicia4
Raczkowanie

Cytat:
Ewcia811211 - TYLKO W FOTELIKU!
No chyba, że w specjalnie dostosowanej gondoli, którą można montować w aucie.
Ponoć taka gondola też jest nie zgodna przepisami. Tylko fotelik!

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:29   #289
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Gabi- jak tak neiwiele brakuje to niemartw sie, malenstwo wie kiedy przyjsc na swiat. moze to juz tuz tuz?dzis w nocy cie zaskoczy np?
no bardzo bym chciała pewnie się rozmyślę jak zacznie boleć
a z tego co wiem to dziecka nie wolno w gondoli przewozić musi być upięte w foteliku, czasami w rożku na rękach. niektóre szpitale nie wydadzą dziecka bez fotelika

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Gabisun, może byś się w końcu sprężyła z tymi skurczami, bo ile my tu będziemy czekać na te Twoje potomstwo? A na liście malin w Twoim przypadku jest zdecydowanie za późno, bo to podobnież działa na szybsze zgładzenie szyjki, a Twoja już podobnież gładziutka...
ano gładziutka
Bo ja na straży listy stoję, a co tylko kiepski ze mnie strażnik jak mi się wszystkie wpychają

Cytat:

Jak chcesz, to Ci oddam swoje skurcze... W ciągu dnia wróciły... Co prawda nieregularne i co kilka godzin, ale bolesne!
Ale na IP nie jadę.. tylko zastanawiam się, czy mogę No-Spę wziąć...

e tam ja mam swoje tylko coś się rozchulać porządnie nie mogą no chyba, że jakbyś oddała swoje to ze zdwojoną siłą by pogoniły trochę Kinię
Myślę, że możesz wziąc nospę i poleżeć też nie zaszkodzi

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

A czy mi się wydaję czy u wszystkich naszych dotychczasowych mamusiek poród zaczął się od odejścia wód a ja głupia na skurcze czekam

Stary 2010-08-30, 19:32   #290
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Szczęśliwa- wierzę lekarzowi tylko jestem trochę zaskoczona...
USG będę mieć w czwartek dopiero i wtedy dogadam się z nim konkretnie co i jak. CC moge mieć w każdej chwili ale na wywoływany poród sn nigdy w życiu bym się nie zgodziła Zapytam o podanie oxy ale nie wiem czy u nas w szpitalu to praktykują

ray dzielnie leż

Mpik82 i reszta rozpakowanych dziewuszek- współczuję z tymi cycorkami.. ale taki chyba urok początków karmienia, prawie każda narzeka no i boli pioruńsko..

ja dziś kupiłam silikonowe nakładki mini i też sporo za duże

gabisun biedaku, ja tam jestem pewna, że urodzisz przede mną
Stary 2010-08-30, 19:42   #291
Ewcia811211
Raczkowanie

szczesliwa.angelika.ray - dzieki za wsparcie z tym fotelikiem. moja mama starej daty i panika bo siotra w gondoli 10lat temu wiozla.

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

alicja4 i gabisun --rowniez
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:46   #292
BeataMi
Raczkowanie

Oooo! dlaczego mnie nie ma na liście październikowej ????? Byłam w pierwszej części wątku, a teraz widzę, że na listach w kolejnych częściach mnie już nie ma... Czy było jakieś głosowanie i zostałam skreślona???
BeataMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:46   #293
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Kobietki, ja już po USG prenatalnym.
U nas prawie dobrze.

Jedynie jedna zła wiadomość: Pascal obrócił się w poprzek Wisiał na nietoperka 10 tygodni, a tu teraz taki numer! Nie wiem co mam myśleć. Już mnie lekarz nastraszył, że będzie cc. Dał mu czas na obrót jeszcze jakieś 3 tygodnie, ale wiadomo, że może być mu coraz trudniej.
Tylko jakie licho podkusiło mojego bąka do takiego obrotu? Załamka.

.
Może się jeszcze obróci rożnie dzieci szleja. A jak on nie jest bardzo duży to chyba ma większe szanse

Cytat:
Dra ja tam wcale nie będę żałować, że nie spróbuję z tetrami wolę sobie ułatwiać niż utrudniać, wiadomo, że na początku i tak będzie ciężko więc po co sobie dokładać roboty? przecież pampersy to nie wynalazek szatana zdasz nam relację ajk sobie radzisz, bo sama jestem ciekawa jak to wychodzi oczywiście to tylko moje zdanie, a każdy wie sam co jest dla niego najlepsze
A ja jestem za tetrą Tzn nie na stałe ale na pewno w domku będę jej używać. Chyba napatrzyłam się na dzieci moich sióstr a one używały i były bardzo zadowolone

Cytat:

Zmartwiłam się

trzymam kciuki będzie dobrze

Wanilina
oby dzidzia siedział w brzuszku jak najdłużej.

Ja wróciłam z Sr było super miałam dziś wykład z anestezjologiem która opisała nam rodzaje znieczuleń stosowane przy porodzie naturalnym i przy cesarce. Ogólnie ok ale nie wiem czy się zdecyduję ja się bardziej boję chyba tego zzo niż porodu ale co będzie na porodówce się zobaczy

Jutro o 16-stej mamy wizytę Mam nadzieje że Franuś rośnie jak na drożdżach Aha i jutro będą mi chyba brać wymaz na paciorkowca.
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:47   #294
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez BeataMi Pokaż wiadomość
Oooo! dlaczego mnie nie ma na liście październikowej ????? Byłam w pierwszej części wątku, a teraz widzę, że na listach w kolejnych częściach mnie już nie ma... Czy było jakieś głosowanie i zostałam skreślona???
żeby byc na liście, trzeba sobie zasłużyć udzialniem się w wątku
Stary 2010-08-30, 19:48   #295
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
ja dziś kupiłam silikonowe nakładki mini i też sporo za duże

gabisun biedaku, ja tam jestem pewna, że urodzisz przede mną
ponoc jak dziecko ciągnie to trochę zasysa brodawke i ta wolna przestrzeń się zmniejsza musi byc trochę luzu

no a ja mam nadzieję ,że do czwartku się wyrobię

Stary 2010-08-30, 19:56   #296
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja nie mam ani jednej rzeczy, z tych które wymieniłaś. Po co je kupowałaś? Przecież nie wiadomo czy w ogóle będą potrzebne Nie szkoda ci kasy?
A które to zbędne?
Bepanthen maść na brodawki lub odparzenia, sól fizj. + gaziki do przemywania oczu, sól do noska - wg wszystkich mam, które znam - niezbędna, podpaski po porodzie - niezbędne, tantum Rosa - podobno bardzo skuteczne, witaminy dla kobiet w ciąży i po porodzie - ja nie wiem, ale ja tu nie widzę nic niepotrzebnego...

Cytat:
Kobietki, ja już po USG prenatalnym.
U nas prawie dobrze.
Znaczy Pascal ma się super. Waży 1510g, a więc chudy, ale mieści się w normie
No i najważniejsze: główka jest prawidłowych wymiarów no i nerka jest zdrowa
A więc wasze kciuki pomogły

Jedynie jedna zła wiadomość: Pascal obrócił się w poprzek Wisiał na nietoperka 10 tygodni, a tu teraz taki numer! Nie wiem co mam myśleć. Już mnie lekarz nastraszył, że będzie cc. Dał mu czas na obrót jeszcze jakieś 3 tygodnie, ale wiadomo, że może być mu coraz trudniej.
Tylko jakie licho podkusiło mojego bąka do takiego obrotu? Załamka.

Super, że wszytsko dobrze z syneczkiem. Może jeszcze sie obróci...

Majka ja używałam Bepantenu gdy widziałam, że skóra się zaczerwienia, zanim jeszcze powstawało odparzenie. Dzięki temu uniknęliśmy wielokrotnie odparzeń.
A gdy było całkiem ładnie, to wystarczał krem do pupci Penaten albo Bubchen.

Dzięki za odpowiedź
Ja będę stosowała HIPP, a jakby się odparzyła to Sudocrem
MisQa - trzymaj się Kochana
Postaraj się nie denerwować i odpocząć, chociaż wiem, że to trudne

mszu - no to będziesz miała córeczkę-modeleczkę z długimi zgrabnymi nózkami

Ja po pierwszym wykładzie w SR. Całkiem fajny o ciąży i porodzie.
Jestem juz na 100% pewna, że chce zzo, bo nie ma szans żeby podając je uszkodzić rdzeń, można przy nim chodzić, jedynie ból jest zminimalizowany. Dzięki zzo podobno jest mniejsze ryzyko pęknięcia krocza, bo jak mamy przestać przeć to jesteśmy w stanie to zrobić, a bez znieczulenia bywa to trudne (podobno w krajach gdzie stosuje się powszechnie zzo nacinanie i pękanie krocza jest dużo rzadsze, krocze powoli sie rozciąga i dostosowuje do wielkosci główki dziecka).
Zzo nie przenika do dziecka, nie ma po nim bólów głowy (to przy podpajęczynówkowym do cc kiedyś trzeba było leżeć ok.12 godz., żeby nie było bólu głowy, a teraz też niby ryzyko tego powikłania jest niewielkie).
Od 35 t.c. trzeba podobno liczyć ruchy zdiecka na tej zasadzie, że np. od 9 do 21 zrobić tabelę co pół godziny i od godz. 9 liczyć kiedy nastąpi 10 ruch i zaznaczyć w tabeli np. godz.13. I tak każdego dnia i jak wyjdzie, ze do 21 (przez 12 godz.) nie naliczymy 10 ruchów - jechać na IP. Ruch to nie tylko porządne kopnięcie, każdy ruch, nawet delikatne pzresunięcie itp.
Wiem juz, że mój tp jest raczej wiarygodny, bo znam dokładną datę OM i z niej to 09.10, a na podst usg między 12-13 tyg. wyszlo 06.10 (jeśli róznica mniejsza niż tydzień do tego na podst. OM to zostajemy przy tym terminie z OM +/- 7 dni).

Trochę sie rozpisałam, ale może komuś się przyda...
Stary 2010-08-30, 19:57   #297
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
jak ktoś się nie udziela przez dłuższy okres to zostaje skreślony, bo lista była masakrycznie długa a udzielała się z tego tylko połowa

IlonaN2 hmm..tak się tylko zastanawiam nad powodem dla którego wybierasz tetrę no bo że zdrowsze to nie bardzo mnie przekonuje jakoś..zresztą jaka jest różnica między 3 latkiem który jako niemowlak chodził w tetrze, a tym od pampersów chyba tylko taka ,że mamusia jednego miała więcej czasu no oczywiście to twój wybór, ale właśnie mnie ciekawi co zdecydowało o twoim wyborze w szczegóły się nie zagłębiałam, ale dla mnie to trochę jak prać wszystko ręcznie mając w domu pralkę

Stary 2010-08-30, 20:02   #298
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:

W pierwszej? hahaha kiedy to było? Mamy już 5 część, a każda poprzednia ma po ok. 5 tys. odpowiedzi... Ostatni raz odezwałaś się 10 kwietnia... Wybacz...
Stary 2010-08-30, 20:02   #299
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Kilka miesięcy temu przegłosowałyśmy zasadę, że osoby które nie odzywają przez 30 dni są skreślane (wyjątkiem są sytuacje, kiedy ktoś uprzedzi o swojej nieobecności z jakichś przyczyn np. wyjazd lub brak netu)

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 20:04   #300
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
jak ktoś się nie udziela przez dłuższy okres to zostaje skreślony, bo lista była masakrycznie długa a udzielała się z tego tylko połowa

IlonaN2 hmm..tak się tylko zastanawiam nad powodem dla którego wybierasz tetrę no bo że zdrowsze to nie bardzo mnie przekonuje jakoś..zresztą jaka jest różnica między 3 latkiem który jako niemowlak chodził w tetrze, a tym od pampersów chyba tylko taka ,że mamusia jednego miała więcej czasu no oczywiście to twój wybór, ale właśnie mnie ciekawi co zdecydowało o twoim wyborze w szczegóły się nie zagłębiałam, ale dla mnie to trochę jak prać wszystko ręcznie mając w domu pralkę
Pojęcia nie mam Jakoś tak u mnie zawsze była tera Ja nie mówię że nie będę używać pampersów bo mam już ich kupionych 2 duże paki ale zawsze u mnie było tak że jak dzidzia leżała sobie w domku np w samym body to miała tetrę ale tylko tak założoną żeby tylko była Niby przewiew i takie tam Może będzie tak ze po dniu czy dwóch sama stwierdzę że jest to bzdura i zrezygnuje, Ale tetry mam zakupione
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości