|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Latko co za szpital
![]() tragedia.. ![]() Metropolitan musisz jeszcze ciutek wytrzymać ![]() Ale jak już tak chodzisz często do kibelka to dobry znak ![]() ![]() Ja na izbę przyjęć nie mogłam narzekać jak trafilam ze skurczami ![]() a tak się bałam bo to sobote, wieczór.. ![]() Ale jak trafiłam już z Blanką na dziecięcą izbę to niezbyt miłe były.. traktowały mnie jak bym zaniedbała mała, nie potrafiła się nią zajać.. ![]() Kurdę muszę kupić jakieś pudełko na mleko żeby je przechowywać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Wtajemniczenie
|
![]() To sie naogladałas na tej izbie przyjeć.... Będe trzymać kciuki zebyście jak najkrócej byli w szpitalu i wrocili zdrowi jak rybki. Zmartwilas mnie ta cytomegalią.Ja ja przechodzilam przed ciaża bo mialam przeciwciala i moj gin nie widzialaw tym nic zlego, ale teraz to juz sama nie wiem.... Carol rzeczywiscie super tesciowa.Trzymam kciuki za rehabilitację.Pewnie szybko okaze sie, że nie bedzie dlugo Filipkowi potrzebna. Też ostatnio farbowałam Castingiem ![]() Metropolitan ja tez sluchalam o tym ze mi sie brzuch nie opuszcza i jeszcez dlugo nie urodze i urodzilam niemalże w terminie (jeden dzień spoznienia), więc olej to gadanie Sas trzymam kciuki za pracke, chociaz pewnie dasz sobie rade świetnie bez moich kciuków ![]() Weronisiu ale masz zdolne dzieci!!!Mam rodzinke w Niemczech i z żadne z dzieci moich kuzynów nie chodzi do Gimanzjum.Najwyżej do Realschule... Kasiu usmialam sie z tego waszego zmeczeniowego roztargnienia ![]() ![]()
#3483 |
Raczkowanie
|
Cześć Kobietki!
Znowu mnie nie było długo.Mam urwanie głowy przez ten remont w domu!Masakrycznie dużo do zrobienia.Tyle do zrobienia dla małego człowieczka,którego i tak nie będzie interesowało czy ma pokój duży czy mały :P No więc informuję iż pierwsze ruchy dzidzi już odczuwam od mniej więcej 4 dni.Jestem w 18 tygodniu i 2 dniu ciąży ![]() ![]() Przesyłam fotki mojego brzusia,z którego jestem bardzo zadowolona ![]() ![]() No i co mnie zdziwiło to to,że już troszkę pokarmu mi się pokazało,ale położna mówi,że to dobrze,bo często kobiety starają się wycisnąc z sutków troszkę pokarmu,a mi po prostu się pojawił.Także jestem zadowolona bardzo!No i 14 września mam następny skan. Edytowane przez uwaga Czas edycji: 2010-08-30 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Kobietki, ja już po USG prenatalnym.
![]() U nas prawie dobrze. Znaczy Pascal ma się super. Waży 1510g, a więc chudy, ale mieści się w normie ![]() No i najważniejsze: główka jest prawidłowych wymiarów ![]() ![]() Jedynie jedna zła wiadomość: Pascal obrócił się w poprzek ![]() ![]() Tylko jakie licho podkusiło mojego bąka do takiego obrotu? ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-08-30 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Rozeznanie
|
Weronisiu - no to super, że Pascal jest zdrowiutki
![]() ![]() ![]() ![]() P.s. ostatnio tez ryczałam tż, że mały nieobrócony i pewnie będą mnie cieli... chwila depresji i płaczę jak dzieciak ![]()
Wikulka - 08.11.2005 ![]() Kubuś 23.10.2010 ![]() Edytowane przez skorpionek19 Czas edycji: 2010-08-30 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Wtajemniczenie
|
Jeju Latko o czym ty mowisz? ja wogóle nie czaję tych pojęć o których piszesz. Cytomegalia??? A co to u licha jest? pierwszy rza spotykam się z takim słowem! Współczuje tego cholernego szpitala, ale tojest wlasnie nasza polska służba zdrowia! Ja po porodzie nie moglam sie umyc bo nie bylo wody, a jak przyszla nastepnego dnia to zimna bbrrr...ale nie ważne
I co teraz będzie z Filusiem? A ty jak ise czujesz? Boze normalnie wlos się jezy po tym co piszesz ![]() Kurcze to moje problemiki przy twoich to pestka!!! Misiek cos niespokojny od 2 dni jest, Śpi w dzień po max 15 min kupek nie chce robić a jak zrobi to zielone!!! chyba go brzuszek męczy... A ja nie wiadomo skąd odczuwam skurcze!! tak jak w czasie ciąży!!! czy to możliwe???? mąz mowi ze mam w brzuszku jeszcze córeczkę ale mi do śiechu nie jest bo nie wiem skąd sie wziął ten ból! a nie bylam jeszcze na kontroli u gin bo w dalszym ciagu ze mnie cieknie..no super....
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-08-30 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Póki co załamałam się tym i pewnie też dziś będę beczeć, bo beczę prawie każdego dnia - zawsze znajdzie się jakiś powód ![]() Cytat:
Jeśli tak, to zielone kupki są normalne ![]() No a Twoje skurcze macicy, to raczej normalka. Przecież tam się wszystko kurczy. Ból może być taki jak na @ A najbardziej boli w trakcie karmienia piersią ![]() Uwaga fajny brzusio ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-08-30 o 14:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zadomowienie
|
gosiu, ludzie nie wiedzą jakie to gadanie jest wkurzające.... pocieszam się, że to już bliżej niż dalej, zwłaszcza że jakiś czas temu miałam jakiś skurcz gigant, trzymał mnie z 10 minut skubany.................. w ogóle jak przeczytałam teraz twój opis to się poryczałam jak bóbr! a przed chwilą mejkap sobie zrobiłam!!! te hormony... normalnie o taki tekst się poryczeć???
kardashi, ale ja tak latam do kibla już od miesiąca ![]() linka, a przypomnij się, skąd ty piszesz, gdzie to taki szpital, żeby wody kurde nie było.. rany, załamać się można. co ten twój maluszek taki niespokojny biedaczek... weronisia, super że z małym ok, a ułożeniem się nie przejmuj, bo maluchy czasem przed samym porodem się odwracają. mamuśki, wrzućcie jakieś nowe foty bejbików!!!!!!!!!!!!!!!!! ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Umówiłam się na porzyszły wtorek do pani rechabilitantki- 1 wizyta 80 zł, a jak kolejne sa potzrebne to 50 zł i przyjeżdza do domku. Karolinko jejku martwisz mnie kochana! Co za masakra jest na izbach przyjec i na pogotowiach! Ja jak mialam ostra kolke w zoladku i zwijalam sie z bolu to mnie przyjeli,ale guzik zrobili tylko jakis zastrzyk i do domu osluchal jelita i stwierzil,ze sa drozne a jakby nie przeszlo to na pewno skret kiszek i na stol od razu. A mnie jelita nie bolaly wcale tylko to w zoladku siedzialo wlasnie. Musialabys isc do gastrologa kochana jak to brzuch i miec panendoskopie a moze i kolonoskopie zeby jelita zbadac. Bidulko,mam nadzieje,ze to przejdzie Ci szybko!!! A jak sie miewa Filus?? Z ta cytomegalia jakas masakra, ja musze sprawdzic czy ja przechodzilam, musze wyniki badan poszukac. Linka jeszcze masz odchody??? A moze to @ przylazla jak masz skurcze? ![]() Moj Fifik dzisiaj tez cos medzi, teraz spi w swojej rozowej bryce hustajacej ![]() ![]() Weronisiu kochanie ciesze sie,ze wszystko z malym ok!!!!!!!Super, a nie martw sie, jak sie nawet nie odwroci, to zrobia cc ale maly bedzie calutki i zdrowiutki!! Ja juz nie pamietam bolu, a wszystko sie pieknie zagoilo, z reszta nie musi byc tak jak przy Oliwi jak Cie pocieli, glowka do gory!!! Kasieńko Ty tez sie nie martw, zdrowko nasze i maluchow najwazniejsze, ja tez wylam,ze bede miec cc bo nie chcialam, ale nie bylo zle, naprawde, da sie przezyc , a wole to niz ciete krocze, naprawde. Karolinko ten kolor kurde wyszedl inny niz na opakowaniu, robilam 1013 jasny piaskowy blond no i mam taki piasek na lbie, mezus zachwycony, powiedzial,ze lepiej niz z tymi pasemkami wygladam i ze za 20 zl tak sobie poprawilam pieknie kolorek ![]() Gosieńko dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Uwaga piękny brzuszek!! I gratuluję kopniaczków kochana, piekne uczucie prawda? ![]()
#3491 |
Zadomowienie
|
uwaga, masz ładny brzusio!!!! taki malutki okrąglutki. tża na pewno przekonasz, mój też nie chciał wiedzieć ale go przekonałam.
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- karolinko, mi też właśnie wyszedł traki ciemniejszy blond ja chyba miałam jakiś lodowy czy coś... wolałabym jaśniejszy trochę, ale może być, po porodzie sobie bardziej rozjaśnię. ale trzeba przyznać, że wychodzi dość naturalny ten casting no i ładnie łapie odrosty jak na taką łagodną farbkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Raczkowanie
|
Metropolitan
Problem w tym,że mój chce wiedzieć,a ja nie chcę ![]() A co do brzucha to ja też go lubię:P Zawsze chciałam mieć okrąglutki brzuszek w ciąży i mam:P Carol Wspaniałe uczucie.Już myślałam,że będe musiała poczekać kolejnych kilka tygodni,a tu nagle coś poczułam w brzuszku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ahaaaaaa.... to trochę co innego... ale np. kasi się udało utrzymać w tajemnicy przed tżem płeć więc może twój też się nie wygada.. ja bym nie umiała, wypaplałabym od razu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zadomowienie
|
Czesc skarby!
Nie zagladalam w weekend bo chcielismy spedzic z tz-em milutkie 2 dni tylko w trojke. Tak wiec wylaczylismy telefony i schowalismy laptopy do szafy ![]() ![]() Latkoo strasznie wspolczuje tych wizyt w szpitalu, na pewno nie jest to nic przyjemnego. No i trzymam kciuki zeby z Filusiem bylo wszystko dobrze. My czasem narzekamy ze maluchy sa niespokojne lub ze maja kolki a to przeciez pikus w porownaniu z dzieciaczkami ktore przechodza powazne choroby. Przykro ze sie musialas na takie rzeczy napatrzec. A jakie dokladnie sa te twoje bole? Bo ja ostatnio tez mam dziwne bole, zwlaszcza wieczorem i w nocy. Sa troszke inne niz bole okresowe, raz myslalam ze to bol z glodu ale nie chcialo mi sie jesc i mialam tez lekkie mdlosci przez to. Mam nadzieje ze to nic innego jak to kurczenie macicy... Uwaga sliczny brzuszek. No i gratuluje pierwszych ruchow, naprawde cudowne uczucie! Sas gratuluje znalezienia pracy!!! Widzisz niedlugo wszystko sie ulozy. I zobaczysz ze super sobie poradzisz ![]() Kochane wklejam wam fotki z naszego niedzielnego spacerku i jak malutka lezala sobie na macie edukacyjnej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Raczkowanie
|
witajcie kochane
dawno mnie nie bylo,ale co am juz wszystko doczytalam ![]() ![]() Latko co to za straszna choroba...losie....mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze ![]() kasiu Anulka jest slodziutka,odkad wiem ze tez czekam na corcie to nie moge sie na nia napatrzec.... zdjecia super.......i dzidzie i brzuszki Metropolitan juz myslalam ze cie nie bedzie,ze juz tulisz bejbika a tu prosze.... musze wysuszyc malej wlosy bo ja ulewa zlapala na dworzu,i upieklysmy babeczki...pychaaaa
#3497 |
Wtajemniczenie
|
Weronisiu karmię piersią ale mały raz góra dwa dziennie dostaje butlę NAN HA bo w cycuchach mam za mało. i faktycznie zauwazylam ze ostatnia kupka byla przedwczoraj i taka jakaś wodnista.. a co do skazy to ma podejrzenie, dlatego mleko HA. Czyli co wyeliminowac produkty mleczne typu sery mleko a jajka? co jeszcze?
A te "skurcze" to nie za póżno? zaraz będą 2 mies po porodzie.. metropolitan pochodzę z Żar, woj Lubuskie... Carol no jeszcze leci bez przerwy nie wydaje mi się zeby to byl okres bo to jakies takie wodniste kekko podbarwione krwią. ech.. NO musze wziac paracetamol tak mnei naparza ten brzuch.. dziwne |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
Linka może jeszcze Ci się kurczy ta macica.. no bo skąd inaczej te skurcze.
Mnie znów ostatnio często pobolewa brzuch.. ale podejrzewam że to od tabsów. Blanka mi ostatnio nie chce sama zasypiać.. muszę ją wziąć na ręce, pomruczeć i dopiero zasypia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
Ja to jestem sklerotyk!!!!!!!!!!!!!
Moniczko kochanie bardzo mocno gratuluję Ci pracki!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Linka kurcze jak kupka jest zielona co jakiś czas ro jest ok, najgorzej jak jest zawsze zielona i ze sluzem, jak jest biegunka do 4 razy na dzien to pedem do lekarza wtedy. Na pewno jeszcze Ci się macica obkurcza, u kazdej z nas inaczej to trwa, ja przy Oli 2 miesiace bite sie meczylam, teraz 6 tyg i koniec. Kasieńko mała jest taka słodka, jejku mała księżniczka!!!!!!!!!! Kochanie a Ty wygladasz pięknie!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! A powiedz mi karmisz piersią? Ja juz się pozbyalm wyrzutow sumienia razem z mlekiem ![]() ![]() Uwaga ja na szczescie nie mialam z mezusiem tego problemu, z reszta ja od razu wiedzialam,ze bedzie syn, tak samo bylo przy Oli, takie przeczucie i jak lekarz powiedzial na 1 prenatalnym,ze dziewczynka, to i tak nie uwierzylam ![]() Karolinko rzeczywiscie łądnie łapią te farbki tylko wolalabym zeby kolorek byl jasniejszy, nie wiem czy kupic nastepnym razem jakis inny odcien czy po prostu loreala jakas inna z amoniakiem, nie wiem jak dzialaja i nei chce zoltego odcienia.
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
mam nadzieje,ze mnie pamietacie ciagle. Nieustannie was podczytuje i podgladam wasze piekne zdjecia uroczych maluszkow. Nie pisalam bo u mnie bylo bez zmian. Mialam wam napisac jutro, ale juz nie wytrzymalam bo @ sie spozniala juz 3-4 dzien i kupilam dzisiaj jakis tani test tak bez przekonania, bo ani piersi nie bola ani nic tylko brzuszek pobolewa a raczej ciagnie jak na @. A tu prosze!: Załącznik 3373774Załącznik 3373775 co prawda to taki kiepski test i slyszalam ze niekooniecznie mozna na nim polegac, ale na pozytywny wynik chyba nie przeklamuje coo..? szczegolnie ze wyszly grube krechy... ![]() co myslicie? moge juz powoli sie zaczynac cieszyc? po tym co przeszlam mam obawy. Pochwalilam sie tylko na watku staraczkowym ale z wami tez czuje sie tak mocno zwiazana wiec mam nadzieje, ze naprawde test nie klamie i bedzie wszystko dobrze! dodatkowo dzwonili z pracy i jutro ide na tydzien do pracy a od polowy wrzesnia moze juz na stale na razie na 50 % ![]() Poza tym byly mojej mamy urodziny dzisiaj, wiec powiedzialam jej o tescie i powiedziala, ze to najpiekniejszy prezent ![]() Caluje was mocno i wasze cudowne dzieciaczki i mam nadzieje, ze niedugo tez jednego urodze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie wiem jak jest teraz z mlekami, ale moja nie mogła pić HA, bo to jest zapobiegawczo na skazę, ale jak już się ją stwierdzi, to był symbol SL, przynajmniej Humana miała taki symbol. Albo zmień na Prosobee, to jest typowo na skazę. A z twojej diety musisz wyeliminować białko zwierzęce: mleko i jego pochodne, łącznie ze śmietaną, twarogami, jogurtami itp. Jajka, ryby, wieprzowina, wołowina. Gdy to wszystko wyeliminujesz a nadal będą problemy, to musisz wyeliminować kakao, orzechy, kapustę, cebulę, por, owoce z pestkami, a więc wszystko co wzdymające. Gdy po ok. tygodniu będą efekty - bo tyle mniej więcej czeka się na ustabilizowanie - możesz próbować co nieco wprowadzać do diety. Ale pojedyńczo. Czyli wprowadzasz jeden produkt i nic więcej przez tydzień. Czyli jeśli w poniedziałek wprowadzisz rybę, to do końca tygodnia ryby już nie jesz i czekasz aż do niedzieli, czy dzieje się coś złego. Jeśli jest dobrze, to w następny poniedziałek wprowadzasz np. śmietanę albo jogurt itd. W ten sposób dowiesz się co uczula twoje dziecko. Niestety długa to droga i pełna wyrzeczeń. Ja to robiłam i uważam, że warto ... dla dziecka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo jeejuuu!! Aniu! Dwie krechy jak byk! Kuuurde no! to musi być TO! To musi być maleństwo ![]() ![]() Nie wiem jakiej firmy test kupiłaś, ale po 'wyglądzie' robiłam takim samym ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robilam Quick Response ![]() *?? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ania bardzo bardzo sie ciesze! W koncu jakas dobra wiadomosc - bo u mnie ciagle zle. Ciesze sie bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno będzie dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko, mam nadzieje,ze po takich ulewach jak sa u mnie teraz - slonce przyjdzie w dzien porodu , ktory bedzie latwu i przyjemny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zadomowienie
|
Anula, gratulacje!!!!!
bejbik murowany. jeśli test wychodzi pozytywny, to raczej marniutkie szanse na pomyłkę!! tak mi powiedziała moja gin. jeju, nawet nie wiesz jak się cieszę. ale tak jak ci mówiłam, musi kiedyś się to wszystko odwrócić, i teraz czekają was już tylko same chwile pełne szczęścia. dbaj o siebie kochana!! super wieści, no naprawdę..... ![]() dobranoc wam dziewczynki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.