|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Uff...przez problemy z netem nie było mnie tydzień i tyle naprodukowałyście, że na razie zdążyłam przeczytać połowę postów, może jutro uda mi się do końca
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
, jak wszystko się wkońcu dobrze ułozy, to zacznę chodzić , zwłaszcza, że przed ciążą chodziłam na zwykły aerobik i mi tego teraz brakujeCytat:
Gratuluję Ci, trzymam kciuki i ciesze się bardzo z Twojej fasolinki, zwłaszcza, że siostra mi opowiadała o Tobie Cytat:
mamy TP na ten sam dzień |
|||||
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cześć Dziewczyny
![]() informuje,że dziś jestem po wizycie u gina ![]() 6 tydzien i serducho już bije bardzo wzruszający moment... teraz tylko musze doczekać tych badań prenatalnych,ale mam nadzieje,że tym razem będzie dobrze ![]() Dziewczyny śliczne macie brzuszki ![]() ja mam troszkę tłusty brzusio więc u mnie to może 4 miesiąc coś pokaże
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
#4623 | |
|
Zadomowienie
|
najlepiej to mam ja - brak wagi w domu i żyję w błogiej nieświadomości
![]() ważę się tylko na comiesięcznej wizycie u lekarza - czyli na razie w 8 i później w 12 tygodniu ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
![]() ciąża pojedyncza? ![]()
|
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jeden dzidziuś
![]() |
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
deneb tak jest najlepiej
![]() ![]() lulka to super
|
#4626 |
|
Zadomowienie
|
a co do "ciąży żywej pojedynczej" to Wam powiem jak byłam na tej izbie przyjęć w szpitalu w piątek
wchodzę na usg, kładę się, lekarz mi robi to usg i mówi na głos "ciąża żywa pojedyncza" a ja ogłupiała mówię głośno "TAK" he he a lekarz mówi, że on to dyktuje pielęgniarce która siedzi za parawanem i nie mam potwierdzać ![]() za nic nie wiedziałam, że tam ktoś jeszcze siedzi |
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha ale się uśmiałam
![]() :brzyda l:
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiapruszkow, rozumiem ten problem, też na razie gnieździmy się w kawalerce ale mieszkanko się buduje
Fakt że nie pałac bo tylko 60 m i 3 pokoje więc we 4 luksusów nie będzie ale cóż, na większe nas nie stać. A drugie maleństwo wymyśliłam sobie już po kupnie gdyby wczesniej to pewnie jednak rozejrzelibyśmy się za 4 pokojami na rynku wtórnym. Subtelle, lepiej faktycznie znajdź inne miejsce, po co się potem stresować i szukać na biega Kath, a mogę wiedzieć jakie poglądy na rolę kobiety ma Twój mąż? Bo jeśli konserwatywne to rozumiem że on będzie Was utrzymywał a Ty zajmiesz się domem i dziećmi ![]() Castia, bardzo przykre co spotkało Twoją znajomą Ale jeśli drugi synek waży kilogram to ma duże szanse przeżyć, oczywiście pod warunkiem że nie ma większych problemów. Ja urodziłam się w 34 tygodniu z wagą dokładnie 1 kilograma, problemami z oddychaniem i paroma innymi i wszystko skończyło się dobrze. A to było już dawno temu, teraz takie dzieciaczki mają nieporównywalnie większe szanse. A brzuszek już ładnie widoczny Monikal, witaj kolejna krajanko Dużo moich koleżanek rodziło na Prostej Deneb, nie powiem, dobrze Ci Ale ja już przesiedziałam calutką pierwszą ciążę więc teraz to byłaby już rozpusta ![]() Montii, brzuszek mikro mini ale ja za pierwszym razem miałam też taki. Za to teraz wyskoczył od razu ![]() Lulka, super że wszystko ok |
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
słyszałam,że w drugiej ciąży szybciej widać brzusio
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dziś lekarz pytal o objawy ciażowe a ja mu na to,że mi nic nie jest...
![]() tylko może delikatnie przy dotyku piersi bolą ,ale nawet bóle się tego nie da nazwac ![]() jakas dziwna jestem,troche mnie to martwi... ale słyszałam,żę niektóre laski też tak maja i z ciążą wszystko ok
![]() |
|
|
|
#4632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to dobrze,bo ja mam jakieś takie dziwne uczucia w sobie...ciąża a tu zupełnie nic.. ![]() ale z drugiej strony to chyba powinnam sie cieszyc ![]()
![]() |
|
|
|
|
#4634 |
|
Zadomowienie
|
Lulka nie pękaj, jak ja nie miałam od 7 tygodnia żadnych objawów to minęły 3 tygodnie i wieczorne mdłości miałam
![]() niedobrze mi było od około 20 aż do zaśniecia często |
|
|
|
#4635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() lulka u mnie tez zero objawow, na początku bardzo mnie piersi bolały i nic poza tym, konczę juz 12 tc a objawow zero ale myslę że po prostu tak juz mamy i z naszymi didziami wszystko ok, ja się czuję w ciązy rewelacyjnie |
|
|
|
|
#4636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez kala289 Czas edycji: 2010-08-30 o 20:07 |
|
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
mnie się mdłości zaczęły w 11 tyg, męczyły 2 tyg i koniec
|
#4638 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4639 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dobrze że pojechałam poleżałam w szpitalu dali mi leki a powód dla którego trafiłam do szpitala na wypisie mam wpisane: zagrożenie poronieniem... także dobrze że nie zbagatelizowałam tego mówię ci jeśli to się będzie powtarzać idź nawet do szpitala chyba że to jednorazowe i już się nie powtórzyłoCytat:
to ja miałam taką sytuację dzisiaj mój doktor w szpitalu miał koło siebie drugą osobę - myślę że to była praktykantka czy ktoś w tym stylu i on do niej: usg dopochwowe zrobisz. a ja na to: dobrze aż się sama zaczęłam śmiać potem do siebie
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem w ciazy z 2-gim dzieckiem. potwierdzam, ze szybciej rosnie brzuch. teraz tak jak w pierwszej schudlam i nadal spada waga, ale brzuch widac. ta ciaza jest calkiem inna od poprzedniej. teraz juz 3 tydzien walcze z mdlosciami i zoladkiem. pocieszam sie tym, ze jeszcze troche i mam nadzieje przestanie....pozniej pewnie zacznie sie zgaga. co do wozkow, moje zdanie jest takie, ze troche bez sensu teraz kupowac. lepiej zostawic zakup na koniec, po pierwsze, wozek bedzie pewnie w mieszkaniu stal i zagracal pol pokoju, a po drugie to niepotrzebnie gwarancja juz leci. |
|
|
|
|
#4643 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
![]() Dwa dni mnie tylko nie było, a czytałam Was 2 godziny. Byłam na tych targach na Torwarze, pooglądałam trochę, ale nic nie kupiłam oprócz popcornu, bo obiecaliśmy teściowej, że poczekamy do następnego usg, czyli 17 września. A ja już nie mogę się doczekać, żeby coś kupić ale jak obiecane, to muszę wytrzymać.Siedzę sobie właśnie od dzisiaj na zwolnieniu, ale wzięłam tylko tydzień, żeby trochę posprzątać, bo nie mam kiedy. Jak przychodzę z pracy, to po obiedzie idę spać do rana, taka jestem niewyspana ![]() Idę już spać, bo ledwo tu siedzę. ![]() Do jutra |
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
a ja z nudów jem czipsy
|
#4645 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jutro jadę do Żor na badania to jak wróce zraz napisze jak było ![]() W pierwszej ciąży byłam na połówkowym w Rudzie i byłam zadowolona i wtedy dzwoniłam jakos 3-4 tygodnie wczesniej
IGOREK 3.03.2011 ZĄBKI _______________________ Dukan start 14.05.2012 było 64 kg jest 55 kg ![]() faza III od 13.08.2012 Edytowane przez agus235 Czas edycji: 2010-08-30 o 21:12 |
|
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem wlasnie ciekawa o ile wczesniej mam zadzwonić do Genomy na rudzie zeby umowic sie na polowkowe
|
#4647 |
|
Zadomowienie
|
słyszałam ostatnio że kolejki są na 4 tyg, ja zadzwonię w tym tyg, tak myślę że będzie ok
|
|
|
|
#4648 |
|
Przyczajenie
|
Kath, a mogę wiedzieć jakie poglądy na rolę kobiety ma Twój mąż? Bo jeśli konserwatywne to rozumiem że on będzie Was utrzymywał a Ty zajmiesz się domem i dziećmi
![]() Mam nadzieję, ze życie na to pozwoli Mąż wie że nie zastąpi mnie w ciąży, karmieniu dziecku i najintensywniejszej opiece w pierwych miesiacach więc siłą rzeczy będę musiała zrezygnować z pracy i na jego barkach spocznie wtedy utrzymanie rodziny. Na pewno chcialabym być z dzieckiem/dziecmi do 3 roku życia, a co pozniej to zycie pokaże. Najchetniej pracowałabym dorywczo, kilka, kilkanascie godzin w tygodniu. Nie mam ambicji zawodowych . Wiem, że kobiety łączą pracę zawodowa i prowadzenie domu, ale duzym kosztem, ja chyba nie dalabym rady. Przez całe stulecia kobiety zajmowaly się domem i dziećmi i to jest praca na 3 etaty![]() A może bede chciala wyrwac się z domu i nie bede mogla się doczekać powrotu do pracy, nie wiem. W każdym razie mąz mowi ze to moja decyzja, a jego sprawa jest utrzymanie domu. Z drugiej strony wiem, ze w pracach domowych to on mnie za bardzo nie wyręczy...ale chociaz umie wszystko zrobic w domu "męskie prace", remonty, naprawy. Taki klasyczny podzial ról. Nam pasuje. |
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
to kochana daj mi znać
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Montii, po sobie widzę że zdecydowanie szybciej brzuszek wyskakuje, tym bardziej że od pierwszej ciązy minęło mi raptem kilkanaście niesięcy. Jak oglądam fotki to wtedy dopiero w 20 tygodniu miałam zaczątki brzuszka.
Lulka, ja w pierwszej ciąży też niemal nie miałam objawów, sporadycznie wieczorne mdłości i to w sumie częściej w II trymestrze niż w I. Różnie bywa ![]() Castia, trzymam kciuki za tego maluszka a Ty daj znać jak będzie wiadomo coś więcej Biedna ta dziewczyna, co teraz musi przeżywać Eirene, jeśli trafia się do szpitala we wczesnej ciąży, na wypisie zawsze jest poronienie zagrażające. Miałam to samo dwa lata temu a ze mną kilka innych dziewczyn. Byłam przerażona jak zobaczyłam wypis ale uświadomili mnie że tak się pisze. Ver_ona, dużo schudłaś? Ja w pierwszej ciąży nic, tyłam wolniutko ale i niczego sobie nie odmawiałam. A teraz jem znacznie mniej niż przed ciążą, codziennie mam mdłości i dość często wymiotuję a mam już prawie kilo na plusie I nie wiem po czym bo tylko piję więcej. Więc jedyna nadzieja że to ta woda. Miałam nadzieję że coś zjadę bo startuję niestety z wyższego pułapu a tu d..a Popieram, wózek kupowałam miesiąc przed porodem i myślę że to zupełnie wystarczająco, nie chciałam czekać dłużej bo było ich mało i bałam się że mi wykupią. Ale wcześniej bym raczej nie kupowała.---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Kath, skoro obydwojgu Wam pasuje taki podział to najważniejsze Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2010-08-30 o 21:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

I żeby serduszko biło to wtedy uwierzę i zacznę się cieszyć,bo dla mnie to wciąż abstrakcja i Cud!Po tylu nieudanych cyklach,morzu łez wylanych trudno to wszystko ogranąć,tym bardziej,że nawet nie wiem kiedy