|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
![]() Filka super, ze wypad sie udał ![]()
![]() |
#2312 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Blondie- To moja tez za wiele nie ma tych zabawek....takich większych, poważniejszych. Bo takich drobnych ma sporo, ale bawi sie nimi na zmianę.Wczoraj zamówiłam Garnuszek, wydaje sie ciekawy. Czatuje tez na kule v-techa. Gosbaj- zgadzam sie
![]() ![]() Karola- może zamiast Adasia będzie "Adasia" ![]() Zebraa- za zeby ![]() To i ja sie ciesze, ze moja z tych mniej wyrywnych i do stawania daleko....tez mi sie nie spieszy. Choc pewnie np. siedzenie ułatwiłoby pewne rzeczy ![]() Ale juz wiem czemu przedwczoraj miałam jednodniową marude...wczoraj zauważyłam nowy trzeci zabek ![]() A ja z innej beczki. Dziewczyny po cc- jak z waszymi bliznami, nic nie ciagnie, nie ma zgrubien, jak z kolorem?U mnie dalej czerwone i czasem cos tam zaciagnie z boku. Do tego, jak zjem wieczorem, to czuje jak mi z boku jednego (i tylko z tego) tak jakby cos plywało..hm..nie wiem jak to ując. Tak jakby jelita bylo czuc. Nigdy wczesniej tak nie mialam.
#2313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mamy taki walec z chicco, dosc ciekawy ![]() http://www.chicco.pl/index.php?p0=2&p1=10&p2=55&o=543
![]() |
#2314 |
Zadomowienie
|
hej laseczki
ja na chwilkę bo normalnie nadrabiam kiedy mogę ale odpisać już ciężko. Wszystko przez ten powrót do pracy, mało czasu teraz mam i na wizażu jestem rzadziej. Pochwalę się tylko że Borysek raczkuje już ładnie do przodu i siada z pozycji raczkowania. Ćwiczy to siadanie nawet przez sen ![]() Niestety dalej nie za bardzo z jedzeniem zupek... ale chociaż trochę codziennie moja mama mu daje (nawet nie wychodzi pół słoiczka... ale zawsze to coś) wargi zaciśnie i wciskaj mu na siłę ![]() To chyba tyle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
Witajcie. Nie nadrobię, co naskrobałyście
![]() Wróciliśmy szczęśliwie do domu ( byliśmy u moich rodziców ). Luiza ładnie spała całą drogę. Przebudziła się dopiero przed Bydgoszczą i trochę płakała. Wizyta udana, dziadkowie zachwyceni małą. Dzisiaj myślałam, że dostanę k*****cy. Luiza cały dzień marudziła, spała tylko 50 min. przez cały dzień. nie wiem, co jej było - na ręce nie, w leżaczku nie, położyłam do łóżeczka, to była histeria....ale prawie cały dzień przy cycu....czyżby znowu jakiś skok? W końcu dałam jej obiadek, bo sutki już mnie bolały ![]() Mam nadzieję, że jutro już będzie normalnie.
#2316 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajne foto Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tak po prawdzie, to u nas te skoki to też książkowo są-jeszcze tylko do końca przyszłęgo tygodnia i znowu będzie luz blus ![]() A narazie padam na ryjek ![]() ![]() Teraz krzykacz śpi, oby tylko nie darł się dzisiaj w nocy, bo ja pojutrze do pracy-pierwszy dzień, a zaczynam wyglądać jak zombi z niewyspania.... Co do ząbków, to znowu zaczęły mu dokuczać, bo dzisiaj jeździł tymi dziąsełkami wszędzie ![]() ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Zadomowienie
|
Bry
![]() Ja tak z doskoku. Nie ma czasu na nic. Ostatni weekend spędziłam w kuchni robiąc przetwory i martwiąc się dzieckiem. Młody złapał modę na niejedzenie. Jak zjadł o 5 nad ranem pierś, tak potem w okolicy południa dała obie wcisnąć troszeczkę zupki, potem tak ok 40-50 ml kaszki, ok 17 zjadł deserek i o 20 cycek. Przez cały dzień podawałam pierś, robiłam swoje obiadki. Nie mam pojęcia co mu było. W nocy wstawał 2-3 razy na pierś i jadł bez wybrzydzania, w dzień coś było nie tak. Wszyscy mówią, że to zęby. Dziś pojechałam pierwszy dzień do pracy, a on został z moją mamą i na szczęście było lepiej. Przez cały dzień zjadł 100 ml kaszki, 190 deserku, 130 zupki i pół deserku wieczorem. Wiem, ze niedużo, ale w porównaniu z poprzednimi dniami rewelacja... A tak w ogóle to dziś minęło 7 miesięcy jak razem rozrabiamy ![]() Idę Was poczytać ![]()
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2318 | ||
Zadomowienie
|
Idę spać
![]() Po dwóch ostatnich nockach wyglądam jak ![]() Podziwiam dziewczyny, które mają tak na co dzień ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Zadomowienie
|
nie nadrobię, nie ma szans
![]() przejrzałam zaledwie kilka stron wstecz i widziałam śliczne dzieciaczki i ich śliczne mamuśki i cieszę się, że udały się wczasy ![]() dzięki, że mnie jeszcze pamiętacie ![]() ![]() poza tym witam się z nowymi mamuśkami ![]() ................. a u nas... Maciek namiętnie wstaje gdzie tylko może, jak nie ma juz o co to się wdrapuje po mnie ![]() Poza tym namiętnie raczkuje ale nie załapał jak się siada, więc jak weźmie zabawkę do ręki to opiera się tylko na jednej łapce i jakoś nie wydaje mi się żeby było mu najwygodniej. Ale jak go posadzę to za chwilę znowu raczkuje. Poza tym uwielbia zrzucać rzeczy z fotelika do karmienia i patrzeć gdzie spadną, przy czym nieraz się przysysa do fotelika a mnie trafia szlag, bo nie mogę go nakarmić. Oczywiście przewijanie na leżąco to mordęga, nie wspominając o usypianiu w łóżeczku - musze go nieraz przytrzymywać, żeby się ciągle nie obracał na brzuch, bo za chwilę przyjmuje pozycję do raczkowania i chce wstawać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Następny skok, wg schematu jest od 33 tyg. Ale jeśli synek ur się przed terminem, to dodajemy 2 tyg, jak po terminie, to odejmujemy 2 tyg. Więc być może to u Was skok ![]() Cytat:
![]() Kurka wodna z tym virbukolem-mialam kupić jutro, ciekawe czy mi sprzedadzą jeszcze bez recepty. A pamiętacie jak pisałam Wam o tym, że są na receptę chyba w czerwcu... Aż tyle się zbierali z tymi receptami. Mogli już sobie darować te recepty, aż naszym dzieciom nie będą potrzebne ![]() Cytat:
![]() Miłoszek kończy pół roku 9 września ![]() No i dzisiaj synek zaczął robić znowu twardawe bobki, więc myślę, że te bardziej luźne kupy były przez te lekarstwa. Cytat:
![]() A opuszczone masz łóżeczko? ************************* ****** Dopiero zobaczyłam ile Wy dzisiaj naprodukowałyście stron ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
Witam....
Podczytuje ....i nie dowierzam ... i ukrywam się w cieniu... jak DonPedro Załącznik 3374253 Na razie mi z tym dobrze ![]() addicted teskniłysmy miło Cię widzieć ![]()
#2322 |
Zadomowienie
|
Ya gratki z okazji 7 miesiecy, Maciek też ostatnio jakoś gorzej jadł, albo zaciskał zęby, albo się wykręcał w foteliku - masakra. Też zwalam na zęby - ciągle ma 2, przy czym ostatni wyszedł mu miesiąc temu, a gmera w buzi na okrągło
Pysia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zadomowienie
|
Castilia gratuluję wygranej ![]() ![]() Lila śliczne fotki ![]() ![]() ![]() kocurazab masz wózek, na który się czaiłam, ale znajomi mi odradzili chicco. Z ciekawości pytam jak się sprawuje? Farahh witam i gratuluję odwagi w sprawie dzieci ![]() Aldii my też walczymy z lovi, ale coś ciężko nam idzie ![]() Malinka mała śliczna ![]() A co do stawiania dzieci, to mam takie samo zdanie. Ja naszego kładę na rozłożonej kapie z łóżka i sam chłopina do wszystkiego dochodzi. Przyznam szczerze, że czasem jak tu czytałam, że ktoś już siedzi, albo raczkuje to dziwnie mi było, ze mój jeszcze nic. Ale młody sam zaczął raczkować, teraz widzę coraz częściej siada. Wydaje mi się, że na wszystko jest czas i dziecko samo sobie poradzi. Mogę się mylić, to moje pierwsze dziecko, ale wracając do meritum to popieram Twoje zdanie. gosbaj ale duży ten Twój chłopak i jak ładnie stoi ![]() ![]() Karola a widzisz, nie tylko nocnik się podoba Twojemu Adasiowi ![]() Zebra może Ty masz jakiś zgorzel, ze tak się męczysz? Karmisz piersią? Jak nie to w aptece zapytaj o coś mocniejszego niż apap, a jak karmisz, to współczuje ![]() pantee u mnie blizna jest lekko twardawa i taka bordowa. Czytałam, że można smarować maściami to wtedy robi się miękka. Ktoś ma jakieś doświadczenie? addicted u nas podobnie z zębami pierwszy wyszedł dzień przed skończeniem 6 miesięcy, drugi tydzień później. Kurcze pełno fajnych zabawek wklejacie, chyba muszę zaopatrzyć tego mojego chłopinę w coś grającego itd. na razie inwestowałam w pościele, kołdrę, niekapki i trochę ubrań.
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I mnie to wcale nie cieszy-moje kg ![]() ![]() Fajnie, że weekend się Wam udał. I jak to był kojec dzisiaj, co przywiózł Wam kurier? Mi przyszedł dzisiaj nebulizator(w kształcie ciuchci)-mąż myślał, że to kolejna zabawka dla Miłoszka ![]() ![]() A ponadto przyszła mi firanka, którą wylicytowałam jakiś czas temu dla Miłoszka. Jest śliczna ![]() Oto link do niej http://allegro.pl/cudna-firanka-z-ku...7.html#gallery Ten sprzedawca miał jewszcze jedną, ale ktoś mnie przelicytował. No i tamta poszła za 2 razy tyle, co ta którą mam ![]() Cytat:
![]() No i aż mnie ściska ciekawość, czym mój syneczek mi zaimponuje po przyszłym tygodniu, jak ten skoczek od nas odskoczy ![]() A tak poza tym dużo zdrówka kochana ![]() To chyba jakieś wirusowe te świństwa teraz są, bo i mnie trochę gardło pobolewało, no i mój Króliczek chory-dzięki Bogu już mu przechodzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Shamanaika, tak jakoś od razu z grubej rury walisz teksty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale martwi Cię co, że do damskiej rzeczy synek ruszył? Czy, że Ci poślinił korale? Małe Dzieci często lubią rzeczy skierowane do tej odmiennej płci ![]() Wróci Kochana, wróci-za rok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kiedyś bardzo cierpiałam na zęby, więc szczerze wspólczuję Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=GyNPqud3Mhc
nie wiem czy juz to słyszałyście, ale jest naprawdę fajna ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że wyjazd się udał Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
![]() My mamy garnuszek, synkowi przypadł do gustu Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czego uczysz? |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2328 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Muszę zapamiętać tą piosenkę, przyda się w pracy. Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Dobranoc mamuśki ![]() Jutro mój ostatni dzień w domu, pojutrze do pracy ![]() mam nadzieję, że szybko się wdrożę po tak długiej nieobecności |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
patinka ja współczuje tej lasce słuchac tych baranów
![]() addicted ![]() ![]() filka fajnie, ze jestes zadowolona ![]() zebra Ty masz zatrutego tego zęba? to pewnie nie dali Ci znieczulenia pod trutkę ![]() kocurazab no własnie apropos umiejętności to Tomek dzis przemaszerował przez pół pokoju ofc pełzał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Rozeznanie
|
pantee - no ty mnie nie strasz kobieto z tą "Adasią". Od dzisiaj koniec z kreskówkami - przerzucamy się na mocniejsze obrazy typu "Terminator", "Szklana pułapka" itp.
![]() kocurazab - nie o ślinę mi chodzi, tylko o te damskie gadżety; do śliny już się przyzwyczaiłam, jest wszędzie, ja cała często jestem w Adsiowej ślinie, jak zaczyna mnie "całować". Jak napisałam wyżej - zaczynamy ostrą jazdę. ![]() Tak na serio, to się tylko nabijam. Jak lubi korale to niech się nimi bawi. Są tańsze niż zabawki FP. A propos zabawek to Adaś jakoś nie jest specjalnie rozpieszczany pod tym kątem (niech rozwija wyobraźnię i bawi się patykiem ![]() Ya - fascynacja nocnikiem na razie się skończyła; może Adaś wolałby już na duży kibelek ![]() ![]() - te z Bebilon'u o smaku delikatnej wanilii ![]() - kaszkę manną mleczną (dodaje na wierzch deserek) ![]() - z nestle kaszkę o smaku biszkoptów (czasem wkruszam mu Hippolitki do kaszki i je aż uszkami wachluje) ![]() - z Hipp'a kaszkę w słoiczku z czekoladą ![]() - kaszkę do picia o smaku bananowym tą w kartonikach (9,99 zł za 2 szt.x250 ml - zdzierstwo!!!) NIE LUBI niestety kaszek smakowych z Nestle, ![]()
![]() |
#2332 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, może któraś z Was mi doradzi...
Karmię piersią, ale chciałabym, żeby synek powoli nauczył się pić mleczko z butelki.. Dałam mu Bebiko- nie chciał, Nan- nie chciał, Enfamil- nie chciał, Bebilon mu pasuje, ale wypije mi maksymalnie 40- 50 ml... kupiłam przeróżne smoczki, butelki itd... co robię źle?
#2333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2334 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też to przerabiałam, byly ryki i z wielkim bólem wypijała 30ml-60ml . Po tygodniu już się cieszyła na widok butelki i wypijała normalne ilości ![]() zacznij od podawania butelki raz dziennie, potem zwiekszaj stopniowo ilość karmień. Pamietam, że kiedyś chyba addicted też uczyła Maciusia z przebojami ale też się przekonał i ładnie pił. powodzenia w kwestii wyboru mleka to tak jak napisała patinka, wybierz jedno i go nie zmianiaj co chwilę, pozostałabym przy bebilonie Edytowane przez wyderka80 Czas edycji: 2010-08-31 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zadomowienie
|
ja na chwilę, bo mam wolne
![]() Kancia ![]() ![]() Wyderka dobrze pamiętasz ![]() Farahh trzeba cierpliwości, zostań przy jednym smoku i jak mu pasuje Bebilon to konsekwentnie podawaj - z czasem zacznie pić więcej. U mnie początki były podobne jak u Wyderki, a potem się powoli przekonał. Na początku podawałam 1 raz dziennie, a potem zaczęłam w nocy. I najlepiej nie dawać cyca po butli, bo mój to wypijał trochę z butli jak wiedział że dostanie potem cyca, jak nie dostawał cyca to z czasem zaczął wypijać więcej |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Rozeznanie
|
filka
![]() brzoskwinia ![]() ![]() addicted ![]() ![]() a ja dzisiaj wyglądam jak postrach dnia.. wczoraj zdecydowaliśmy się jechać kupić auto do Zielonej Góry co ode mnie to około 400km ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam za ciepłe słowa ale noc była tragiczna
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() niestety nie nadrobię na bank, ale widziałąm cudne dzieciaczki - jakie one już są duże!!!! Śliczne wakacyjne mamusie i nowe mamusie, które serdecznie witam ![]()
#2339 |
Zakorzenienie
|
olivia a jakie autko?
addicted ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Czyli zostanę przy Bebilonie, oby w końcu załapał ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.