Zaginęła Iwona z Trójmiasta - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-30, 19:44   #2221
gramwzielone
Wtajemniczenie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta

Cytat:
Napisane przez obserwatorka79 Pokaż wiadomość
A moim zdaniem się zagalopowałaś nieco... A nawet bardzo!
O ile dobrze kojarzę, to nie pierwszy Twój post, w którym najeżdzasz na mamę Iwony. Ujmę to delikatnie: bardzo to nie na miejscu.
Dlaczego?
Taka jest prawda. Udawanie że jest inaczej niczego nie zmieni.
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:51   #2222
obserwatorka79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Dobre pytanie - ile potrzeba podpisów?
Im więcej, tym większe zrobi "wrażenie" na adresatach.
Przypuszczam, że lista podpisów będzie tak długo otwarta, jak długo składane będą podpisy. Autorzy petycji chcą ją jak najszybciej wysłać z adnotacją, że lista podpisów jest otwarta.

Ps. Nr podpisu w nawiasie (x) oznacza, ze został on zweryfikowany.
Proszę pamiętajcie o weryfikacji podpisu (potwierdzić link otrzymany drogą mailową)
obserwatorka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:54   #2223
b2061242e79199a19ea25d448e737c2153b1403a_5fee6602bf23e
Konto usunięte

Cytat:
A moim zdaniem się zagalopowałaś nieco... A nawet bardzo!
O ile dobrze kojarzę, to nie pierwszy Twój post, w którym najeżdzasz na mamę Iwony. Ujmę to delikatnie: bardzo to nie na miejscu.
Zgadzam się z tym .Gramwzielone co ty możesz wiedzieć o tej kobiecie ? Nie no dajcie spokój , teraz najlepiej wejść na matkę i ją szkalować.Daj tej kobiecie spokój!
Sama jestem matką i nie tylko ja na tym forum i mogę sobie tylko wyobrazić co ta kobieta przeżywa itp.
Ta kobieta śpi po 5 minut po czym się budzi mysląc ,że przespała całą noc już nie mówiąc o tym jakie ona musi mieć myśli .
Nie pisz o niej jakby nic nie zrobiła , bo zrobiła .

Edytowane przez b2061242e79199a19ea25d448e737c2153b1403a_5fee6602bf23e
Czas edycji: 2010-08-30 o 19:56
b2061242e79199a19ea25d448e737c2153b1403a_5fee6602bf23e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:55   #2224
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Dobre pytanie - ile potrzeba podpisów?
Z tego, co się orientuję nie ma wymogów co do podpisów ( ale poszukam jeszcze ). Ważne są sensowne i konkretne argumenty oraz przedstawienie petycji odpowiednim organom.

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 19:56   #2225
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Przypuszczam, że lista podpisów będzie tak długo otwarta, jak długo składane będą podpisy. Autorzy petycji chcą ją jak najszybciej wysłać z adnotacją, że lista podpisów jest otwarta.

Proszę pamiętajcie o weryfikacji podpisu (potwierdzić link otrzymany drogą mailową)
Na pewno muszą zebrać określoną liczbę podpisów,żeby ją wysłać i żeby została rozpatrzona. Mają na to 30 dni.

Ja maila jeszcze nie dostałam.
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 20:00   #2226
obserwatorka79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość
Dlaczego?
Taka jest prawda wg Ciebie. Sugerujsz, że mama Iwony siedzi w domu i nic nie robi w sprawie odnalezienia córki. Uważam, że jest to bardzo krzywdząca i niesprawiedliwa opinia.
Poza tym Pani Wieczorek wielokrotnie dziękowała za wsparcie i pomoc Internautow.
Proponuję powstrzymać się od tego typu komentarzy, bo to już jest delikatnie mówiąc niesmaczne.

Ps. zdajesz sobie sprawę ile razy dziennie dzwoni jej telefon?
Wiesz, że organizowała na własną rękę poszukiwania ze znajomymi i ochotnikami? Kontaktowała się z jasnowidzami, zatrudniła Rutkowskiego... I nie ustaje w poszukiwaniach czekając z założonymi rekoma - jestem tego pewna.
Jak można więc sugerować, ze nie szuka własnego dziecka...
Ręce opadają razem z ngami, naprawde ...

PS2. odsyłam chociażby do lektury tego artykułu:
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmias...ie_szukac.html

Edytowane przez obserwatorka79
Czas edycji: 2010-08-30 o 20:25
Stary 2010-08-30, 20:03   #2227
Melissa86
Zakorzenienie

W sumie nie wiem ile trzeba tych podpisów i czy faktycznie trzeba zebrać jakąś konkretną liczbę.
Wiem,że w przypadku inicjatywy obywatelskiej trzeba zebrać 100 000 podpisów. Wtedy dana sprawa trafia na posiedzenie sejmu(senatu?),nie wiem.
Może niech się wypowie ktoś,kto się bardziej orientuje w polityce.
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 20:09   #2228
karotka1
Raczkowanie

Cytat:
Dlaczego?
na jakiej podstwaie Ty twierdzisz że jej matka nic nie robii że siedzi z założonymi rękami w domu?? Mnie się wydaje że jest całkowicie nna odwrót... wystarczy tylko troche poczytać artykułów na temat zagionionej Iwony i od razu zobaczysz zaangażowanie matki.. organizowała poszukiwania (pewnie dalej to robi) sama też szukała, domagała się ponownego przeszukania stawów... widać że kobieta robi co może!! Więc proszę Cię nie pisz więcej takich bzdur
karotka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 20:12   #2229
Ewa810
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ewcia1980 Pokaż wiadomość

Uwaga w tym pierwszlym linku jest wirussss!!!!
mi też wywaliło przed chwilą jako witryna dokonująca ataków, zagrożenie wirusami
Ewa810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 20:17   #2230
mmm3m
BAN stały

Cytat:

No a do mnie wciąż ten link nie przyszedł. a chyba już z pół godzinki minęło.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewa810 Pokaż wiadomość
mi też wywaliło przed chwilą jako witryna dokonująca ataków, zagrożenie wirusami
Po prostu jakiś zakompleksiony dzieciak ich zainfekował ;/
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 20:24   #2231
Konto usunięte

Cytat:
Dlaczego?
Do ----> gramwzielone!Masz dzieci ?

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
Do mnie też jeszcze nie dotarł . Pewnie dotrze ,cierpliwości
b2061242e79199a19ea25d448e737c2153b1403a_5fee6602bf23e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 20:33   #2232
obserwatorka79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
A czy Twoje imie i nazwisko jest na liscie podpisow (z numerem bez nawiasu) ?

Jeśli tak, to proponuję cierpliwie czekać do jutra. Czasami tak bywa, że weryfikacja gdzieś tam się zawiesza. Zobacz przy ilu nazwiskach brakuje jeszcze nawiasu...
Stary 2010-08-30, 20:37   #2233
Ewa810
BAN stały

może dużo osób się aktywuje i dla tego tak długo mnie rano link przyszedł po minucie
Ewa810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 20:39   #2234
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ewa810 Pokaż wiadomość
może dużo osób się aktywuje i dla tego tak długo mnie rano link przyszedł po minucie
Możliwe ,że jest jakies przeciążenie na serwerze , napewno wkońcu dojdzie
Stary 2010-08-30, 20:52   #2235
Fammefe
Raczkowanie

Petycja podpisana
Stary 2010-08-30, 21:01   #2236
titina
Zakorzenienie

Przepraszam za off topic, ale co sądzicie o tym pomyśle? Przyłączycie się?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=463154

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 21:07   #2237
muszynianka
Zakorzenienie

ja już wyraziłam mój gniew i dołączam się do akcji
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 21:22   #2238
Fammefe
Raczkowanie

[muszynianka;21750691]ja już wyraziłam mój gniew i dołączam się do akcji[/QUOTE]
Ja również Titina
Stary 2010-08-30, 22:35   #2239
aszkim
Rozeznanie

Petycja podpisana

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
W sumie nie wiem ile trzeba tych podpisów i czy faktycznie trzeba zebrać jakąś konkretną liczbę.
Wiem,że w przypadku inicjatywy obywatelskiej trzeba zebrać 100 000 podpisów. Wtedy dana sprawa trafia na posiedzenie sejmu(senatu?),nie wiem.
Może niech się wypowie ktoś,kto się bardziej orientuje w polityce.
Z tego co ja sie orientuję w przypadku inicjatywy obywatelskiej potrzeba zebrac 6000 podpisow. Wszystkie musza byc ważne. Znam przypadek gdzie ludzie dostarczyli prawie 8000 podpisow z czego 3000 podpisów bylo niewaznych.Oznaczało to ze nie udalo sie zebrac , wymaganych pod inicjatywa obywateska 6000 podpisow.Bylo duzo bledow formalnych.
aszkim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 05:28   #2240
karoo30
Raczkowanie

Cytat:
Dlaczego?
Jasne, że udawanie niczego nie zmieni, ale obrażanie mamy Iwony również ! Troszkę empatii...
karoo30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 07:37   #2241
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aszkim Pokaż wiadomość
Petycja podpisana

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Z tego co ja sie orientuję w przypadku inicjatywy obywatelskiej potrzeba zebrac 6000 podpisow. Wszystkie musza byc ważne. Znam przypadek gdzie ludzie dostarczyli prawie 8000 podpisow z czego 3000 podpisów bylo niewaznych.Oznaczało to ze nie udalo sie zebrac , wymaganych pod inicjatywa obywateska 6000 podpisow.Bylo duzo bledow formalnych.
Oj dziewczyny, to co podajecie dotyczy inicjatywy obywatelskiej w sprawie projektu ustawy ( i wymagane jest 100 000 obywateli ). Kwestia naszej petycji dotyczy zupełnie czego innego i nie jest wymagana określona ilość podpisów. Poza tym jesteśmy w UE

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!

Edytowane przez marronelle
Czas edycji: 2010-08-31 o 07:45
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 09:00   #2242
__izis__
Przyczajenie

Mama Iwonki w jakims wywiadzie powiedziala, ze siedzi caly czas w domu, w zasadzie z niego nie wychodzac. Powod? Chce byc w domu jak Iwonka przyjdzie, otworzyc jej drzwi.

Petycje podpisalam ale nie przyszedl mi link aktywujacy od wczoraj
__izis__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 09:11   #2243
visionAM
Zakorzenienie

Mi link aktywujący przyszedł. I podpisów już chyba jest około 500, jeszcze jeden jest przeciw ja rozesłałam petycję wśród znajomych, umieściłam na FB, NK i wszędzie, gdzie mogłam
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 09:14   #2244
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __izis__ Pokaż wiadomość
Mama Iwonki w jakims wywiadzie powiedziala, ze siedzi caly czas w domu, w zasadzie z niego nie wychodzac. Powod? Chce byc w domu jak Iwonka przyjdzie, otworzyc jej drzwi.

Petycje podpisalam ale nie przyszedl mi link aktywujacy od wczoraj
izis mysle ze zarzutow co do mamy Iwony nie ma co nawet negować...jak ktoś chce ją oczerniać i tak bedzie to robil...
niech ta osoba zwroci tylko uwage na to, że może gdyby nie matka ktora poruszyla niebo i ziemie...nikt z nas o iwonie by sie nie dow wiedzial tak jak o wielu innych osobach ktore są poszukiwane.
Sama jestem matką aż mnie serce boli jak sobie pomysle co Pani Kinda teraz przezywa, walczy z ogromną strata...trzymam kciuki za nią i za jej corke
ammmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 09:29   #2245
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził.
Gdyby mama Iwony codziennie pokazywała się w TV albo zamieszczałą na youtube mase filmików lub pisała bloga o tym co w sprawie Iwony robiła każdego dnia, to by było gadanie "że się produkuje, że wszędzie jej pełno, że pewnie ma wtyki bo ciągle ją pokazują".
Gdy ta pani mówi , że "siedzi w domu i czeka na Iwonę", to też jest źle!
Co nie zrobi to będzie źle, bo zaraz się trafi jakaś madrala, co będzie pouczać kobietę , co wypada robić i jak sie zachowywać.
Po drugie, każdy inaczej przeżywa tragedie. Jeden płacze i nie spi po nocach, inny zamyka się w sobie. Wystarczy poczytać pierwsza lepszą książkę psychologiczną, aby dowiedzieć się, że ile ludzi, tyle sposobów przezywana trudnych sytuacji.
I jeszcze jedno...Czytalam takie zdania, że mama Iwony mało o córce wie. Gdyby Iwona była 5 czy 10latką, to rzeczywiście byłaby afera i sprawa dla sądu, bo w takim wieku dziecko jest w 100% zależne od rodziców i jest pod ich ścisłą opieką i rodzice muszą widzieć, co dziecko robi, gdzie z i kim .
Iwona zaś ma lat 19 i w tym wieku dziewczyny z reguły nie spowiadają się matkom z każdego kroku, nie opowiadają od A do Z o swoim życiu, poglądach, przeżyciach a także i znajomych. Dlatego to, że mama Iwony nie wie niektorych rzeczy nie jest dla mnie niczym dziwnym. Wręcz przeciwnie -gdyby wiedziała o córce wszystko i znała jej znajomych z imion , nazwisk ,dat urodzenia i znaku zodiaku, to by świadczyło o ogromej nadopiekuńćzości.
Pomyślcie same o swoich rodzinach. Czy wiecie absolutnie wszystko co robi wasza mama, siostra czy tata? Czy znacie wszystkich ich znajomych z imienia i naziwska? Nie.. I nie ma w tym nic dziwnego. Dorosły człowiek nie musi sie komus spowiadać z kazdej minuty życia.

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie

Edytowane przez Hawa
Czas edycji: 2010-08-31 o 09:30
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 09:39   #2246
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził.
Gdyby mama Iwony codziennie pokazywała się w TV albo zamieszczałą na youtube mase filmików lub pisała bloga o tym co w sprawie Iwony robiła każdego dnia, to by było gadanie "że się produkuje, że wszędzie jej pełno, że pewnie ma wtyki bo ciągle ją pokazują".
Gdy ta pani mówi , że "siedzi w domu i czeka na Iwonę", to też jest źle!
Co nie zrobi to będzie źle, bo zaraz się trafi jakaś madrala, co będzie pouczać kobietę , co wypada robić i jak sie zachowywać.
Po drugie, każdy inaczej przeżywa tragedie. Jeden płacze i nie spi po nocach, inny zamyka się w sobie. Wystarczy poczytać pierwsza lepszą książkę psychologiczną, aby dowiedzieć się, że ile ludzi, tyle sposobów przezywana trudnych sytuacji.
I jeszcze jedno...Czytalam takie zdania, że mama Iwony mało o córce wie. Gdyby Iwona była 5 czy 10latką, to rzeczywiście byłaby afera i sprawa dla sądu, bo w takim wieku dziecko jest w 100% zależne od rodziców i jest pod ich ścisłą opieką i rodzice muszą widzieć, co dziecko robi, gdzie z i kim .
Iwona zaś ma lat 19 i w tym wieku dziewczyny z reguły nie spowiadają się matkom z każdego kroku, nie opowiadają od A do Z o swoim życiu, poglądach, przeżyciach a także i znajomych. Dlatego to, że mama Iwony nie wie niektorych rzeczy nie jest dla mnie niczym dziwnym. Wręcz przeciwnie -gdyby wiedziała o córce wszystko i znała jej znajomych z imion , nazwisk ,dat urodzenia i znaku zodiaku, to by świadczyło o ogromej nadopiekuńćzości.
Pomyślcie same o swoich rodzinach. Czy wiecie absolutnie wszystko co robi wasza mama, siostra czy tata? Czy znacie wszystkich ich znajomych z imienia i naziwska? Nie.. I nie ma w tym nic dziwnego. Dorosły człowiek nie musi sie komus spowiadać z kazdej minuty życia.
Stary 2010-08-31, 09:56   #2247
masmeli
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
śledztwo nie jest umarzane, jest jakby "odłożone", w razie jakis sladów wracają do sprawy.
Umorzone jest w momencie sadowego uznania osoby zaginionej za zmarłą. Po 10 latach od zaginięcia.

poprawnie w Instytucjach Państwowych (policja, prokuratura, sądy) śledztwo jest ZAWIESZANE ale byłaś blisko

masmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 09:57   #2248
ewcia1980
Raczkowanie

Moim zdaniem zaangażowania mamy Iwony nie należy rozstrząsać bo to ile zrobiła w sprawie poszukiwań jest godne naśladowania.

Wszystko było ok dopóki nie napisał pan Janusz, ktoś to podchwycił, przekręcił i stało się jak stało że jest atakowana mama Iwonki i wiem to na pewno, ze nie to było celem pana Janusza.

Należy ignorować nagonkę na mamę Iwony bo tym nie przybliżymy się do pomocy w sprawie poszukiwań.
ewcia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 10:06   #2249
takisobiekolo
Raczkowanie

Witam

Pewnie ostatni słyszeliście o "polskich sutenerach " działających na wyspach brytyjskich, ostatni zatrzymali właśnie 2 polaków....

http://oldestprof.com/index.php/crim...-pair-remanded

parę dni temu wchodziłem na profil NK jednego z tych oprawców( teraz profil wykasowany z NK), były już tam dziesiątki "życzliwych " komentarzy ale jeden mnie zaciekawił ktoś dodał komentarz że ci alfonsi współpracowali z niejakim Achim MEGGER (ma profil na NK) w swoich zdjęciach nawet ma "dom publiczny" o nazwie " Club Bad Königsborn Inh " proszę też wpisać jego dane na google są tam ciekawe infa np. ten :

Proszę zobaczyć jakie ciekawe ma ten Megger znajomości w swoim profilu.....zero facetów

http://www.gazetawroclawska.pl/fakty...rczy,id,t.html

Mam pytanie czy przypadkiem Iwona nie ma go w znajomych na NK (niech ktoś sprawdzi kto zna jej profil)
takisobiekolo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 10:07   #2250
xtatoo
Raczkowanie

nie dajmy się prowokować do rozmów na temat mamy Iwony, jak ktoś znowu zniży się do poziomu oceny umierającej z niepokoju i strachu mamy Iwonki - olejmy buraka!
xtatoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości