|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
![]() czyli produkcja idzie pelna para ![]() Cytat:
![]() ja musze najpierw wyjasnic wszystko i miec komfort psychiczny ze wszystko jest dobrze , dopiero wtedy mozemy mowic o figlach
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Nie chce mi zacytować, nie wiem co się dzieje
![]() Ja tylko chciałam dopisać że u mnie tak jest od pierwszych dni,od noworodka ze spaniem. Pamiętam że za późno mi było na kąpiel o22, przy 4godzinnej przerwie na jedzenie, więc o 18 była kąpiel i uważam że tak ją po prostu wyregulowałam. Z resztą ja nie jestem ani za bezstresowym ani żadnym innym-luźnym wychowaniem i uważam że dziecko nie ma czego szukać po godzinie 19. Po pierwsze potrzebuje dużo snu, a po drugie ja mam jeszcze dużo do porobienia. I nie chodzi o to by wywołać jakąś burzę.Każdy robi jak mu wygodniej i jak mu pasuje. Może gdybym chodziła do pracy to też by mi zależało by np chodziła spać później bym mogła ją jeszcze zobaczyć,przytulić,nakarm ić. Mi odpowiada wcześnie zacząć dzień i wcześnie go skończyć. I taki system będzie u nas co najmniej do okresu końca przedszkola. A spać pozwolę ciut później Oczywiście jeśli główna zainteresowana wytrwa, bo to przecież nie jest tak że ja ją "duszę" do spania o 19 jak ona jest pełna werwy i chęci do zabawy Ja ją odkładam i wychodzę. ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- No i wciąż zapominam p4w siorka kupiła dzieciakom tego konika co masz dla Tomaszka i powiem tobie że bardzo się zastanawiam jak Tomasz na nim skacze i jak ogólnie się nim bawi bo ja mam ogromne obawy żeby pożyczyć go od sis i zabrać do nas bo ona tak skacze, a to taki chwiejny koń że mimo że trzyma go za uszy to już fiknęła i do przodu i do tyłu i mam obawy że sobie głowę obije na tym koniu. Ja już co prawda długo na diecie nie jestem, ale wagę trzymam i dopięłam ostatnie spodnie z kupki oczekujących ![]() Mało tego że dopięłam to się jeszcze jakoś prezentuje No i mam świadomość że zaraz znów je na tą samą kupkę odłożę
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-08-31 o 12:16 |
|
|
|
#2613 | |||||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
![]() Cytat:
tylko wczesniej musialabym i tak sie przejsc z Erykiem sprawdzic czy nie ma nowych ubytkow i ew wyleczyc Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a mikrofali nie mamyale on przewija tego nie moge mu zarzucic, robi wszystko przy dziecku, kapie go, karmi, przewija, usypia, rano jak maly wstanie robi mu mleko i zmienia pieluchea dzis TZ dal mi polezec i przed praca sie nim zajal do 10 ![]() a dzis ma nocke, tesciowa chyba przychodzi do nas spac bo tesc wyjechal a jutro rozpoczecie roku szkolnego :strach-drzwi: Cytat:
Cytat:
Cytat:
i teraz nawet jak mu nie zrobie po poludniowej drzemki i spi tylko raz w dzien to i tak wczesniej niz 21 nie padnie a z tym przedszkolem nie bylabym taka tego pewna, przyjdzie np taki czas, ze dziecko juz nie bedzie spalo w dzien i ok bedzie chodzic spac ok 19 powiedzmy, ale pojdzie do przedszkola a tam w dwoch pierwszych grupach jest lezakowanie i potem moze byc problem - ja i wszystkie moje kolezanki narekalysmy na to lezakowanie w przedszkolu bo potem dzieciaki nie chcialy nam zasnac do poznego wieczora gor trzymam kciuki
|
|
|
#2614 |
|
Ola-Unhola
|
Sprzatam a w przerwie wrzucam kilka fotem z działki
|
#2615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć nie powiem już się kilka razy przewrócił ale nie groźnieCytat:
|
|
|
#2616 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
się robi
![]() Bluzeczka i bodziak z krótkim wyjęte prosto z pralki, jeszcze mokre, więc wybaczcie że wymięte. Cytat:
![]() Moim zdaniem w sam raz, wiesz, ja pod innym kontem trochę na to patrzę - mówi, słówko, dwa, resztę po swojemu to znaczy że będzie robił postępy w swoim tempie No nic Cytat:
Jeżeli cię to pocieszy to moja córcia, którą w ramach relaksu chciałam Ci wysłać od kilku dni już się do tego nie nadaje złośnik się z niej robi mały ![]() Cytat:
super, gratuluję Cytat:
Cytat:
![]() słodziaki A Bartuś to taki doroślejszy się zrobił, duży już z niego chłopak
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super chłopaki
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
przyszedł mój nowy zielony staniczek
ale mi się podoba - biuścik malutki (wiadomo ) ale nawet apetyczny (w tym staniku zeby była jasność, bo poza nim to nic się nie zmieniło
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2620 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gorgulku, Skierko za badania/szczepienia ![]() Przerwa na lunch, trza sie posilic troche. Ruch jak w ulu, maz co trzy minuty daje mi kolejne zadanie ![]() Cudni ci Twoi chlopcy!
Kocham mojego Meza Kocham moja Coreczke ![]() Ania 28.08.2009 Edytowane przez Tulipfever Czas edycji: 2010-08-31 o 13:08 |
||||
|
|
|
#2621 | ||
|
Zakorzenienie
|
my po obiadku-a mala mi tu pierdzi wiec chyba kupsko bedzie
![]() Cytat:
kazda z nas ma swoj rytm dnia i nocy i wg niego uklada rytm swojego dziecka ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
z tego co pamietam to mamy takie same wymiary biusciku
|
|
#2622 |
|
BAN stały
|
zaraz doczytam co naskrobalyscie bo 2 str mam
szczepienie ok, zapłakała przy wkłuciu i wszystko. wazy 9800, mierzy 79 cm. wszystko ok, szczepiona priorix. nastepne eszczepienie 7 grudnia... ja chcialam przy okazji skierowanie na krew zeby z ciekawosci zobaczyc jakie ede miala wyniki, a doktorka mi mowi ze dobrze wygladam i ona nie widdzi potrzeby robienia badan pjde do pana doktora on bardziej chetny na wydawanie skierowan... tu brak slow.
|
|
|
|
#2623 | |
|
Wtajemniczenie
|
wybacz, śpię
![]() Wiesz co szczerze mówiąc nie wiem, mam go dobre kilka lat, typowa damka "górska", nic specjalnego Nie pamiętam nawet nazwy ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- ja się ostatnio we własnym domu przekonuję, że jednak tak ![]() Cytat:
no lekarz idealny - patrzy na ciebie i wszystko wie
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że masz może kettlera i chciałam zapytać o opinię ![]() Chcę sobie jakiś kupić bo mamy tylko jeden i myślałam o używanym i nie wiem co wybrać
|
|
|
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dzielnej Amelkiladnie sobie wazy a 7 grudnia to na co bedzie szczepiona?tez priorix? niezla doktorka jak po wygladzie ocenia ja zawsze prywatnie robie , jak w ciazy bylam tez za morfologie place 7zł wiec to nie majatek
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
reszty nie komentuję
|
|
#2627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No pieknie...idz koniecznie do innego lekarza
|
|
#2628 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2629 |
|
BAN stały
|
marysiu gratulacje
Ola chlopaki slodziaki ![]() czeko nie wiem co to bedzie na tego 7 grudnia. musialabym zajrzec od czego teraz.wiem ze 3 wklucia beda po tym szczepieniu to Amelka jakas grzeczna chodzi sie bawi sama...do lekarza innego na pewno pojde, a prywatnie nie zrobie badan, musze wtedy do miasta jechac a tu mam na miejscu wszystko. a z Amelka tu pojde a juz wyjazd i potem isc z nia to problem Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-08-31 o 13:32 |
|
|
|
#2630 |
|
Wtajemniczenie
|
Nawet nie mam jak zacytować
![]() Nie wiem co się dzieje z Maćkiem, ale wszystko jest na NIE! Wisi na mnie cały dzień, nawet nie mam czasu na siusiu, nie mówiąc o bardziej skomplikowanych rzeczach A płacz jest non stop Posiłki dla Cukierka robię w mega płaczu i z wiszącym u spodni dzieckiem. Każda zabawa też jest beee, wszystko jest nie tak. Spacery też stały się koszmarem, nie uda się Go wsadzić do wózka Kompa nawet nie włączam. To się wyżaliłam Ehh... Jeszcze od dzisiaj zaczynają mi się intensywne jazy. Codziennie 4 godziny i co najgorsze odechciało mi się, bo nie mam siły.
|
|
#2631 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może coś innego przez pomyłkę dostała ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
|
#2632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale senny dzien Od rana pada...Cytat:
![]() Cytat:
A z lipa bym uwazala, ma dzialanie napotne, moczopedne, takze nie powinna byc spożywana codziennie i w duzych ilościach szczególnie przez dzieci. Kuba teraz pije rumiankowo brzoskwiniowa, pycha.
|
|
|
#2633 |
|
Rozeznanie
|
mamy złobkowe, pocieszcie mnie jakos! jutro moje malenstwo idzie pierwszy raz a ja rycze
|
|
|
|
#2634 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
Mikrofala - cudowna maszynka. No i kwestie przypalania mialabys z glowy ... . |
||
|
|
|
#2635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od zawsze podkreślałam że jestem rutyniarą jeśli chodzi o córkę i mz to tego zasługa. (odpuściłam jakieś wyjścia, wszędzie szybciej się zbierałam po pora na kąpiel, spanie, nie umawiałam się gdzieś jak wiedziałam że nie zdążę, mając gości wszystko szło swoim rytmem-kąpiel itp.Plusem jest to że mają męża w domu już o 19mogę wyjść )Zapewne, gdybym pozwoliła jej na drzemkę ok 15 to też bym bujała się z nią do 21, to też nie pozwalam,utrudniam, nawet kosztem "miałczącego" dzieciaka i takiego któremu trzeba poświęcić w tym czasie 100% siebie. Wiem , że jest leżakowanie, ale niekoniecznie musi spać.Może po prostu leżeć tą godzinę.Nikoś nie śpi tylko czeka aż minie leżakowanie.Swoją drogą ja się zastanawiam, jak panie tego dokonują i jakie mają na niego metody , że tam wyleży a w domu szarpię go na każdą stronę heh A zakładając że L będzie spać, to kąpiel będzie tak i tak o 19 i wio do wyra i zakaz wyłażenia I po prostu tak będzie, bo mam to tak samo zaplanowane jak to, gdy byłam w ciąży i pisałam wam że będę ją ze sobą zabierać tu i tam i też mi życzyłyście tego ale nie dowierzałyście ![]() Nie wiem czy kojarzycie co mam na myśli. Podsumowując będę mieć 2małych dzieci z małą różnicą wieku i nie wyobrażam sobie inaczej jak razem kąpiel i spać. Cytat:
![]() ja mam używany,sprowadzony z Holandii.Lecę zobaczyć tą firmę.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Magi no właśnie może coś mu jest
![]() Bo rozumiem, ze dziecko może mieć gorszy moment w ciągu dnia, ale żeby non stop?? Ja bym chyba zrobiła badania, moczu m.in.
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku:
AMV Mildenberger ma napisane, ale jak wpisuje w google to tylko szosowe wyskakują. Zrobię fotkę i wstawie.Daj mi chwilkę
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2638 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Necior nie chce ze mną współpracować ![]() Tak jak podejrzewałam w szpitalu chcieli małej założyć wenflon, ale poprosiłam o leki doustne ze względu na jej problemy z żyłami i dali syrop To już nie mogli tak od razu tylko męczyć dziecko z kłuciem i zastrzykami 2x dziennie Dostała Augumentin ale nie wiem czy na niego pójdzie bo co mi się kojarzy, że go raz brała i chyba biegunkę miała po nim no zobaczymy.Zimno, zimno zimno ![]() Dobrze, że kot w domu to nogi pogrzeje ![]() Wczoraj od mamy dostałam dwie reklamówki słodyczy prosto z serca ![]() Cytat:
Amelia też stanęła w mowie odkąd chodzi O jak dobrze Mocno zaciskam kciuki za wizytę u kardiologa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobry wybór Śliczne chłopaki Cytat:
![]() Cytat:
my jeszcze nie szczepiliśmy ciągle coś wypada.Nie mam już nerwów do tej służby zdrowia
|
|
#2639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana wymiary to nie wszystko - swoją obwisłością to mogłabym się równać tylko z kobietą, która z 200 kg schudła do 70 a swoją drogą - tyle wyrzeczeń i w zamian za to masa obwisłej skóry ![]() Cytat:
Cytat:
ale warunek jest taki, ze tylko jedna osoba się zajmuje dziećmi - jak jest więcej osób to jest to dużo bardziej efektywne - ja wiem jak wyglądał mój dzień z Tomkiem jak byłam z nim sama, potem z nianiami i teraz w przedszkolu - przedszkole super go uregulowało, ale ja się do tego dostosowałam (bo wcześniej inaczej wyglądał dzień) i teraz jestem bardzo zadowolona w jedności i zgodności opiekunów siła ![]() kat, to jest śmiech prze łzy ale fakt staniczek jest bardzo ładnie wykonany i ogólnie śliczny
|
|
|
#2640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zeby tak zostalo ![]() Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

chyba 2lata temu ciążówke
ale do testu jeszcze mam czas.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dla dzielnej Amelki
Od rana pada...
chcesz łomot?

ciągle coś wypada.