|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
Czy możecie mi podpowiedzieć jaką musztardę można jeść na diecie (jestem w I fazie). Ma być jakaś odtłuszczona, ale jakich firma macie konkretnie w domu? i czy codzienne jej stosowanie to nie przesada? lubię posmarować nią pierś, ale nie wiem czy warto ryzykować? i gdzie ją kupić? może na allegro jeśli w sklepach nie ma. A ketchup używanie? jaki?
|
|
|
|
#422 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no byłyby jaja były... ale mam nadzieję, że to plotka! |
||
|
|
|
#423 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Luban, Jawor.... ![]() a ten serek ma 0,3% tluszczu Cytat:
w marketach wiekszych jest. nie szukaj w Biedronce, Lidlu itp. nie ma cukru.keczup Dawtona Fit kupilam w Kauflandzie, a w Kauflandzie niemieckim kupilam keczup light... czesciowo cukier zastapiony jest slodzikiem ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- ja keczupu nie stosuje codziennie. nie mam takiej potrzeby jedynie do pizzy dukanowej 1-2 w tygodniu lyzeczke. a musztarde nie wiem, ze 2razy od poczatku diety... ale wynalazlam u Adrijah pyszny przepis wiec chyba bedzie czesciej w uzyciu :P
|
|
#424 |
|
Wtajemniczenie
|
qrde dziewczyny, ale mi się dzisiaj wpierdzielacz wlączył - mogłabym jeść i jeść i ciągle jestem glodna!
Muszę dzisiaj jeszcze coś mięsnego wrzucic, ale cholera nie chce mi sie ruszyć dupska do sklepu, bo leje;/ Zjadlam dzisiaj pol kostki sera białego z jogurtem, cynamonem i slodzkiem , pozniej 3 pomidory, pol papryki i 3 ogórki gruntowe, nastepnie salatke z tunczykiem, pol wiadereczka serka homo z lidla wymieszanego z dukanowską galaretką, trochę wędliny i ciagle mnie ssie!!Wrr, a jak wam dzisiaj idzie dieta? |
|
|
|
#425 | |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/berkley-jensen-ole...200358973.html
tam jest napisane.... ile ma g tluszczu i kcal... podejrzewam ze 0 wszystkiego jest w porcji, bo porcja to zaledwie niecaly gram tego oleju, a oni pewnie nie pisza tego co po przecinku ![]() ale to i tak duuuuuuzo mniej tluszczu i kalori niz normalny olej czy maslo... przemysle jeszcze ten zakup.... ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
przynajmniej u wiekszosci z nas.
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
Ło Boziuńciu! No nie miołom cosu żeby tu do Was dziś zajrzeć i znowu 8 stron nastukały. No żesz jak ja mam Was nadgonić, pytam grzecznie? No JAK???
Z rewelacji porannych uprzejmie donoszę, że z urlopu powróciłam bogatsza o 1,5 kilo żywej wagi!!!!!!!!!!! Łaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! !!!!!! No to zdecydowaliśmy się na 3 dni karnych białek za to szaleństwo i może coś z tego nam spadnie. Stary też 1,5 przybrał, więc mamy po równo za swoje. Dbra, teraz idę Was gonić od początku... Buziaczki kochanieńkie. Boszszszeeeee, jak ja się za Wami stęskniłam!!!! |
|
|
|
#427 |
|
Zadomowienie
|
o zesz Ty!! to i tak nie duzo....
po proteinkach, pozadnej porcelanie i duuuuzej ilosci wody ci zejdzie ![]() trzymam za to kciuki
|
#428 |
|
Wtajemniczenie
|
Aleksandra_M, Dobrze wiedzieć
|
|
|
|
#429 | |
|
Zadomowienie
|
Normalnie się wzruszyłam...
![]() Ja już uzależniona od Was jestem... ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
Ależ mi dziś net wolno działa. Już mi jeden wpis wcięło... A ja jeszcze wieczorkiem chciałam kilka fotek wrzucić z moich szaleństw... No nic to, zobaczymy. Aha, i jeszcze muszę uczciwie zmienić podpisik ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Zalała mnie nowa fala łęz wzruszenia... Czyżbyście troszkę za mną tęskniły?
|
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
Śpicie czy jak? A może to i lepiej, bo ja dopiero na 5 stronie jestem, a tu już 15-ta
![]() No to lecę czytać dalej |
|
|
|
#432 |
|
Raczkowanie
|
Aleksandra_M - ujawnić brzydką prawdę?
Więc moje drogie początkujące w diecie pilnujcie się, bo uginając się pod złe panowanie pana tłuszcza i pana węglowodana nasze dziewczyny dadzą wam za to nieźle popalić tak wg. to ci dwaj nam nieźle namieszali w życiorysie co nie?
Edytowane przez AliceOne Czas edycji: 2010-08-31 o 18:18 |
|
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie!!!
Cytat:
tak lepiej
|
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie wiem czy zdajecie sobie z tego sprawę (bo ja narazie nie hehe
), ale jutro pierwszy raz od 2 miechów musze wstać o 6:00 ranko... uuuhhh przy takiej pogodzie wydaje mi się to wręcz nie osiągalne
|
|
#435 |
|
Raczkowanie
|
Dzieńdoberek wszystkim Paniom
Ale leje za łoknem :/ a ja muszę z moją psiną o 19.00 wyść
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
AliceOne serek wiejski, kanapka z chlebkiem z przepisów Dukana, albo bułeczka z mikrofalówki (2czubate łyżki otrębów owsianych lub 2 owsianych i 1 pszennych, jedno jajo, 2 łyżki serka homo i trochę proszku do pieczenia, przyprawy) i w to wędlinę, jajo, jak jesz warzywa to sałatkę.
Rwiesz sałatę lub kapuchę pekińską, wkrawasz pomidorka, ogórka, parę plasterków wędliny, 1-2 jajka w ósemki pokrojone co chcesz dorzucasz, do pojemnika i gotowe w szkole kefir. Wszystko to co na diecie dozwolone właściwie można zabrać w bułę możesz wsadzić filet z kurczaka.
|
|
#437 |
|
Raczkowanie
|
Słoneczne dzień dobry!
Od samego poniedziałku siedze albo w pracy albo się uczę do egzaminu Wczoraj coś mnie skusiło i zjadłam ... makaron sojowy! Ale to był tylko jeden raz :p Mam prośbę oceńcie mój dzienny jadłospis, bo nie wiem jak dziennie jem, czy za malo czy za dużo:śniadanie: wieśniak 3% z pomidorem II śniadanie jogo naturalny obiad: duszone warzywa: 6 pieczarek cała cukinia i cebula z plackiem z 1 jajka i 3 łyżek otrebow podwieczorek jogo ze słodzikiem kolacja pasta jajeczno, tuńczykowo, biało serowa z plastrami cukinii Dwa litry napojów są woda plus czerwona herbata i kawa ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- W obote wreszcie będę miała wagę więc dowiem się ile schudłam a schudlam bo sama widze
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, możecie dac fotkę tego ketchupu co możemy jeść, bo szukam, szukam i w sklepach nie widzę żadnego fit czy light ...
Też jadam ten serek z Aldi, dzisiaj specjalnie po niego jechałam bo mi brakło. Tam nie ma składu chyba na pudełku, może na zbiorczym będzie, ale jakoś wyleciało mi z głowy żeby to sprawdzić. A, i jeszcze się pochwalę, poszłam w koncu na tą siłownię sama, bo nikt ze mną nie chciał iść
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2010-08-31 o 19:18 |
|
|
|
#439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest forum poświęcone diecie Dukana, więc jeżeli już się wypowiadasz i chcesz pomóc nowym dziewczynom to nie mów to co Ty jesz i ktoś tam jeszcze twierdząc że to jest dobre, skoro nie jest, tylko jak powinno być.
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie tu nikt nie zauważa ![]() Ale zmieniałam, aczkolwiek bardziej dlatego, że w aldi taniej bo jak to mówią "widziały gały co brały".Każdy może się czegoś nie dopatrzeć, nawet taka maniaczka składów i ulotek jak ja
|
|
#441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#442 |
|
404 Not Found
|
Cześć Dukanki (-nie),
zdaję relację po powrocie z urlopu. Wypoczynek mój dzielił się na dwa etapy: zagraniczny (Barcelona) oraz polski (Kołobrzeg). Barcelona jest przepiękna, ale niestety nie sprzyja osobom dukającym. Jedzenie w knajpach drogie i niezbyt dukanowe. Kupowałam zatem gotowe sałatki w Carrefour i przedłużyłam przez to fazę warzywną. Zdarzały się też grzeszki: sangria, inne hiszpańskie winka i o zgrozo: kanapka w samolocie. Byłam już tak głodna, że musiałam zjeść cokolwiek. Jakież było me zdziwienie, gdy po powrocie ujrzałam na wadze: - 0,3 kg. Także byłam uszczęśliwiona, gdyż spodziewałam się nawet wzrostu. ![]() Może spadek był wynikiem ciągłego ruchu (zwiedzanie)? Drugi etap mojego urlopu to przepiękny Kołobrzeg w jeszcze lepszym towarzystwie. Jednak dwie dukające osoby mają znacznie łatwiej. Jedliśmy dużo, pysznie i bezgrzesznie. Do tego spacerki brzegiem morza, aż żal było wyjeżdżać. Moje Kochanie gotuje świetnie, więc zajadałam się pysznościami. Szczęściara ze mnie niesamowita, że trafiłam na taki Skarb.. Po powrocie do domku, wskoczyłam na wagę (następnego dnia rano). I od ostatniego ważenia ujrzałam - 1,7 kg. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona i zadowolona. Aż się chciało wracać do pracy (żart). Ogólny wynik urlopowy to - 2,0 kg. W sumie - 22,80 kg. Jestem z siebie dumna i zaraz zmieniam podpis.
|
|
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
No ja właśnie też zawsze patrzę na skład, ale tutaj tyle razy się przewinął, że po prostu go włożyłam do koszyka, bo nigdzie nie było napisane, że jest tam skrobia. Nie mam pretensji za to, że go kupiłam, tylko wkurza mnie to, że są głupie dyskusje na 5 stron wogóle nie związane z dietą, a jak przychodzi ktoś nowy to się go olewa i pisze coś, żeby napisać. Jeśli nie chce się komuś pomóc innym no to po co wogóle się odzywać ?
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Xal na wieczku serka jest skład i ilość wszystkiego.
POPRAWIAM SIEBIE (dzięki Aleksandrze_M) TEN SEREK W ALDIM MA) 0,3% TŁUSZCZU ![]() ![]()
|
|
#445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naprawdę pozazdrościć wakacji, chłopa , bycia twardym na wakacjach no i tych zrzuconych kilogramów
|
|
#446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#447 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
orientujecie sie moze dziewczyneczki ile mniej wiecej taki komplet badan moze kosztowac? ![]() Cytat:
co do serkow w wiaderkach! zaczynam odnosic wrazenie ze moze one wszystkie maja ta przekleta (dla mnie ) skrobie, wiec po prostu zaczelam uzywac twarogow tylko w kostce. o. i nie klocic sie lajzy jedne :Pu mnie zastoj nadal. ciesze sie, ze nie rosnie, bo to chyba oznacza ze jakos lekko ustabilizowalam sobie to 64,7. niech i tak bedzie, chociaz cos by spasc znowu moglo moze na warzywach jak w zeszlym tygodniu, cos mi sie chyba poprzestawialo no ale co ja sie dziwie - wczoraj skusilam sie na pampuchy z lyzka skrobii i kulki nutellkowe z kakao - no to mam (przed tym tez byl zastoj, ale czyms tlumaczyc go sobie musze ;P)
Edytowane przez songoma Czas edycji: 2010-08-31 o 19:35 |
|||
|
|
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
cześć, właśnie od dziś ten wątek stał się moją lekturą. niestety bez bicia przyznam, że piszecie tak dużo, że wszystkiego nie zdołałam przeczytać. obiecuję nadrobić.
Dziś zaczęłam dietę, jak na razie idzie dobrze (haha, nie sztuka 1 dzień). Obawiam się, że z czasem trochę zbrzydną mi te jajka, serki wiejskie, twaróg etc, dlatego będę wpadać tu częściej, bo widzę, że dysponujecie świetnymi przepisami. Zrobiłam sobie teścik z pierwszej strony i chyba się z nim nie zgadzam. Pokazuje mi, że powinnam schudnąć zdecydowanie mniej, niż bym chciała, ale czas pokaże, mam nadzieję Tylko z jednego powodu szkoda mi jest mojej wagi, kiedy schudnę, nie będę mogła oddawać krwi, bo należy ważyć co najmniej 50kg, a że ja mam 155cm wzrostu, to powinnam ważyć mniej, a i tak przed poborem zawsze sobie ze 2kg "dodawałam"... W każdym razie, trzymajcie kciuki!
|
#449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale ten dukan na mnie dziwnie wpływa
![]() Jem właśnie filet z dorsza smażony i smakuje mi plackami ziemniaczanymi |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

naprawdę pozazdrościć wakacji, chłopa