|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze farby Blond-wätek zbiorczy(offtopowo) II
Cytat:
bo mi farbka loreala bardzo sluzy a i wloski sa blyszczace i nie przesuszone ![]() Cytat:
i blond Ci pasuje jak nie wiem co ekstra!!Cytat:
Sliczne masz te wloski rzeczywiscie widac jak zadbane Cytat:
ja niestety raczej nie skusze sie na ten szampon bo nie znioslabym takiego zapahu u siebie podejrzewam, ze koledzy z pracy tez ![]() dziewczynki przylaczam sie do Was blonding&zapuszczanie czas zaczac
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez w sobote bede w Rossmanie to popatrze za tym szamponem do wlosow. A w wersji damskiej go nie ma? Dziewczyny my tu gadu gadu a ja mam poprawkę egzaminu pojutrze także ucze sie i co jakiś czas dodam tu swoje 3 grosze
|
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomocy! Nałożyłam na moje platynowe włosy Hollywood Loreala i wyszły szarawe
mogę coś jeszcze z nimi teraz zrobić?Dodam jeszcze że kolor na mojej głowie ze słonecznym ciepłym blondem nie ma nic wspólnego...
Edytowane przez kaps Czas edycji: 2010-08-31 o 18:24 |
|
|
|
#3904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak wyglądają.Rożnica w cenie to prawie jeszcze raz tyle.
Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej Abs 9/30 Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-08-31 o 19:09 |
||
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wypłucze się do takiej platyny jak miałam, czy będzie taki bardziej słoneczny?
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia u jakiej ty fryzjerki byłaś że takie głupoty ci nagadała
![]() To ona chyba nie widziała popalonych włosów, albo wydaje jej się że jak ktoś ma jasny blond to musi być popalony...ech...żal po prostu. Jak ktoś ma spalone włosy to mu się ciągną i to jest znak. Na pewno nie są sztywne ani grube. Jak czeszesz takie włosy to się same rwą i są takie jak rozciągnięte, że aż pękają. Z tego co wiem nie masz takich włosów. Kolejna rzecz że takie włosy się łamią, kruszą i rozdwajają. Ewcia spokojnie, nie masz spalonych włosów. kotka białe punkty przy końcówkach włosów to nie oznaka spalenia a przesuszenia końcówek i rozdwajania się ich- z tej kropki włos zaczyna się dzielić na dwa lub więcej. Tak wyglądają spalone włosy: Załącznik 3376394
blog blond bunny Edytowane przez blond bunny Czas edycji: 2010-08-31 o 19:29 |
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
bunny, potrzebuje pomocy, mam kilka zielonych pasm z samego wierzchu. czekac az sie wypłuczą? zejda z nastepnym farbowaniem na kolor podstawowy? czy jedynym wyjsciem jest ponownie rozjasniacz?! mogłabym wypłukac tylko te pasma, ale są juz mocno naruszone, bo były wrecz białe po słoncu i rozjasniaczu. w sumie mogłabym je wyłapac i nałozyc farbe rozjasniającą.. nie wiem gdzie kupic czerwona płukanke, która polecałas, poza tym boje sie, że wtedy reszta włosów zrudzieje.
snowhite, w porzadku, dlatego pisąłm wyłącznie o sobie, ze ja z niego nie byłam zadowolona. kaps, szary sie spłucze do naturalnego odcienia po paru myciach.
|
#3908 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia a po czym poznajesz że się ciągną? Jak ci się to objawia?
mysia z kolejnym farbowaniem zieleń ustąpi. Poza tym ona się zmyje jak szarość.
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
bunny, cholercia, bo juz wpadałam w panike.. dzieki!!!!!!! dzieki dzięki!
sorki, z etak wyrywkowo, ale musze małego kąłsc, to nie poczytam Was nawet spokojnie, jutro nadrobie.
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też się ciągnęły.. na mokro to nawet nie próbowałam ich czesać bo się ciągnęły a to co zostawało na grzebieniu jak zdejmowałam to sie taka kulka gumowata robiła no i niestety dlatego zdecydowałam się to w cholerę ściąć.
Co do szamponu - ja używam czerwonego pharmacerisa miał pomóc w rośnięciu ale jakoś u siebie nie widzę :/ Miałam w planach kupić teraz seboradin bo też ponoć po nim lepiej rosną - ale skoro tak zachwalasz to skoczę jutro i kupię - ja i tak po myciu maskuję włoski albo używam odzywki bez spłukiwania joanny, więc suche być nie powinny a i zapach też troche zniweluje ![]() Jakby pomogło to naprawde ![]() Zresztą jutro chyba wybiorę się do hurtowni fryzjerskiej i kupię sobie jedwab biosilka (kocham ten zapach - mnie on pachnie taką gumą "turbówką" jakie kiedyś dawno dawno były) i tą maskę dolce - anti age.. bo kończy mi się wax, uwielbiam to co robi z moimi włosami ale trochę boję się by mi się włoski nie zażółcały..
Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2010-08-31 o 19:51 |
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. No na mój łepek pomógł,ale jak by co nie przeszło u którejś z Was to nie bijcie
Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej Abs 9/30 Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-08-31 o 19:55 |
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zadomowienie
|
no jak mam mokre włosy to wogóle ich nie potrafie rozczesac
a jak palcami przeczesuje to też nie umiem bo mi hamują![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
jak ściągnę włosy z grzebienia, ale mi włosy nie wypadają tylko po prostu się urywają przez to ciągnięcie
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko właśnie się tak gumiły, aż mi się płakać chciało jak się czesałam, bo bałam się że naprawdę trzeba będzie ściąć i to bardzo krótko. Walczyłam z tym miesiąc, ale nic nie przeszło a dodatkowo były bardzo długo mokre i ciężko schły. W końcu zdecydowałam się ściąć. Dzień pzred pójściem do fryzjera umyłam głowę na noc i nie wysuszyłam ich, chciałam by wyschły same przez noc (kiedyś miałam bardzo grube za ramiona włosy i bez problemu noc im starczała by wyschły) niestety rano gdy się obudziłam nadal były mokre zupełnie jakbym dopiero co wytarła je ręcznikiem :/ Fryzjerka powiedziała mi, że właśnie jak włosy są tak mocno zniszczone to chłoną wilgoć (czy jakoś tak nie chce przekręcać i jej kwalifikacji obniżać ) I choć było mi przykro, że muszę ciąć to utwierdziłam się w tym, że to dobra decyzja Adzi, a szampon wypróbuje i tak co mi szkodzi
|
|
|
|
|
#3915 |
|
Zadomowienie
|
juuuppppiiii
wella rozjasniła włosy jutro beda fotki ![]() w swietle dziennym... bo najlepiej oddadza efekt zabiegu ... trzymałam na włoskach ok 50 min i rezultat super mięciutkie , 0 sianka itp a jednak dav rade z czarnych przejść do blondu
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba krótko miałaś czarne? łał jestem w szoku : ![]()
|
|
|
|
|
#3917 |
|
Rozeznanie
|
a co myslicie o farbie garnier color naturals 9.1 bardzo jasny popielaty blond? planuje jej uzyc po dekoloryzacji. czy to dobry pomysl?
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3919 |
|
Zadomowienie
|
zdjecia beda jutro
z czernii do blondu, robiłam kilka razy dekolor ale i tak było pomaranczowo , rudawo itp ufff ale to juz za mna szkoda ze rzadko ten krem rozjasniajacy mozna kupic bo on tak na pół wycofany
|
#3920 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i to nie jest zależne od tego czy pójdę spac z wilgotnymi włosami czy wyschną podczas dnia, jak wyschną to są strasznie sztywne, jak zrobie kucyka to mi sterczy jak antena, naprawdę![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
gratuluje
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze, też dałaś im trochę popalić ![]() Pamiętaj jutro o zdjęciach
|
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Niestety, obawiam się, że nie. U mnie wypłukiwał się do białego.
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki slyszalyscie o nowosci Shwarzkopfa?
cyt. "Schwarzkopf wprowadzi nową trwałą koloryzację bez amoniaku w postaci pianki. Perfect Mousse ma lekką formułę, co pozwala piankę łatwo rozprowadzić na włosach - wystarczy zmieszać żel koloryzujący z emulsją rozwijającą i przygotowaną w ten sposób mieszankę rozprowadzić na włosach jak szampon. Perfect Mousse obiecuje trwałe kolory i idealne pokrycie siwizny. Zestaw zawiera maskę regenerującą z ekstraktem z orchidei oraz proteiny soi (15 odcieni; 1 op./23 zł)." Poza tym male wyjasnienienie na czym polega ta nowa koloryzacja INOA cyt. "W setną rocznicę wynalezienia przez założyciela marki L'Oréal współczesnej koloryzacji profesjonalna linia L'Oréal Professionnel wprowadziła nową usługę - INOA. To skrót od Innovation No Ammonia, czyli innowacja bez amoniaku. - Ale farba bez amoniaku to przecież żadna nowość! - mówię do Leszka Czajki, fryzjera i ambasadora marki. Okazuje się, że nie tylko o brak amoniaku chodzi. Laboratoria L'Oréal Research opracowały metodę, która pozwala osiągnąć taki sam efekt koloru, jaki dawała farba z amoniakiem, ale pokrywając siwe włosy! Sekretem jest system dostarczania preparatu w głąb włosa na bazie olejku - Oil Delivery System, podobno po raz pierwszy wykorzystany w koloryzacji włosów. Olejek zwiększa efektywność koloryzacji, ułatwiając wprowadzenie w głąb włosa aktywnych składników odpowiedzialnych za kolor, w tym substancji zasadowych (ale innych niż amoniak), np. etanoloamina zwana monoetanoloaminą (w skrócie MEN lub MEA). Umożliwiają one rozjaśnienie włosów, które przy tak małym stężeniu substancji aktywnej było do tej pory niemożliwe. Z INOA 'włosy są gładkie jak przed koloryzacją' mówił dla 'NY Times' po premierze usługi Paul Schiraldi, wicedyrektor marketingu L'Oréal Professionnel w Stanach Zjednoczonych. Jeśli INOA się przyjmie na rynku, 'zniszczenia po koloryzacji będą pieśnią przeszłości' - dodał." - i co o tym myslicie?
|
#3924 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jestem blondynką od jakichś.. 3tyg. (no może to nie do końca blond), za mną 2x dekolor i 3 farbowania Wellatonem 12/0. Chciałabym taki ładny blondzik, zbliżony do koloru na opakowaniu tej farby, ale wiem, że jeszcze długa droga przede mną. Natomiast mam pytanie odnośnie mojego obecnego koloru - ma lekką poświatę zielonego i nie wiem, jak się go pozbyć. Używam szampony Joanny rewitalizującego kolor ale nie wiem, czy powinnam czy jak, to moja pierwsza styczność z blondem
co zrobić żeby ta zieleń zniknęła i czy da radę z tego koloru przejść na taki jasny blond BEZ ponownej dekoloryzacji i wizyty u fryzjera ? Jesteście ekspertkami, pomóżcie ![]() 1. kolor, do którego dążę 2. mój obecny kolor (jest troszkę jaśniejszy, ciemne zdjęcie wyszło) 3. czy taki jasny kolor w ogóle do mnie pasuje ? 4 lata farbowania na czarno robi swoje
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
morelle a jaką farbę byś mi poleciła żeby wyszedł taki ładny, słoneczny blond jak chciałam? Bo teraz dam im kilka tygodni odpocząć (pewnie ze 2 wszak jestem niecierpliwa strasznie
) ale farbowała dalej będę dopóki nie osiągnę wymarzonego koloru
Edytowane przez kaps Czas edycji: 2010-08-31 o 21:19 |
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tą nowością shwarzkopfa na razie sobie daruję, nie przetestowałam jeszcze metody Adzi ![]() Ale to INOA hmm.. zaciekawiło mnie.. ciekawe czy faktycznie tak nie niszczy włosów , ale pewnie też swoje kosztuje :/ |
|
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten schwarzkopf tez mnie zainteresowal, ma podobno w ofercie kolor 1000 perlowy blond ciekawe co to bedzie
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Fajne i bardzo interesujące.Na pewno w Polsce będzie można ta metoda na początku (5lat) robić tylko w salonach.Ale ciekawe.
|
|
#3929 |
|
Rozeznanie
|
a co myslicie o garnier color naturals 9.1?
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
nie uzywalam ale mysle ze z poczatku moze wyjsc ciemnawo i szaro-buro, a za kazdym myciem bedzie troche jasniec jak to z popielami bywa
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

bo mi farbka loreala bardzo sluzy a i wloski sa blyszczace i nie przesuszone 

mogę coś jeszcze z nimi teraz zrobić?

. No na mój łepek pomógł,ale jak by co nie przeszło u którejś z Was to nie bijcie
ufff ale to juz za mna szkoda ze rzadko ten krem rozjasniajacy mozna kupic bo on tak na pół wycofany