|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Kocurazab na spotkaniu ok, tylko mam wrażenie ,że czasem pierdołami się zajmujemy i że można szybciej coś omówić a nie tak roztrząsać ![]() widzę,że Mamy- Nauczycielki przechodzicie na modyfikowane, ja będę pracowac 3 razy w tyg, więc dam radę na samym cycu. No i chyba mamy nianie poleconą Panią.jutro ma przyjść, aby pogadać.co do szkoły, to tak dziwnie obco się czuję no i w ogóle dyr.wcale nie chciała mnie przyjać, zresztą długa historia...jakieś pretensje miała, w sumie nie wiem o co.mam nadzieję,że jakoś wytrzymam.mój Dawidek usnał w naszym łóżku popołudniu i więćej przespał niż w wózku, no i ja przy nim pospałam
|
|
|
|
|
#2402 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Aldii - ja pytałam moją pediatrę o to wyparzanie i powiedziała mi, że max do 3 m-ca jak są dzieci alergiczne. Potem już nie, bo wyjałowię organizm dziecka, który nie będzie potrafił sobie poradzić z żadnymi bakteriami jakie przecież normalnie są w każdym, że tak to ujmę "gospodarstwie"
A Lu Ci się nie buntuje w gondoli? Adam odkąd zaczął siadać nie chciał jeździć w gondoli, był ryk na całe osiedle, więc my już od wiosny w spacerówce Graco Tour Sport; rozkłada się na płasko, więc mały może pospać, chociaż teraz rzadko zasypia - za dużo interesujących rzeczy wkoło
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
no to widzę,że niepotrzebnie strerylizuję...więć od jutra myję butelki i smoczki
![]() Dawidek od lipca nie jezdzi w gondoli, bo miał już mało miejsca |
|
|
|
#2404 | |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie wiem ze w niektorych sklepach sa wozki z fotelikiem ale Krzysiowi teraz w jego nosidelku juz przestaje sie podobac i jeczy ze chce usiasc wiec za miesiac mysle ze w takim tez bedzie zle.
Dzisiaj go na chwile pod samochodem wsadzilismy do wozka wlasnie do tego miejsca do siedzenia dla dzieci. podobalo mu sie jak nie wiem. obmacal caly, tak sie rozgladal i siedzi w nim ladnie i stabilnie bo kawalek sie tak z nim przejechalam. Ale wlasnie boje sie troche go tak wozic. No ale zobaczymy za miesiac bo wtedy zmieniamy fotelik, Krzys juz bedzie wiekszy i na pewno bedzie lepiej siedzial wiec mysle ze go tam bede wozic. dzieki dziewczyny wlasnie usypialam Krzysia, za nic nie chcial usnac sam w lozeczku -nie wiem co sie z nim ostatnio dzieje bo nie chce sam zasypiac- no wiec zeby go nie nosic na rekach poszlam z nim do nas do sypialni. polozylam sie kolo niego i go glaskalam i calowalam pokrecil sie poprzewracal troche mnie za wlosy pociagal i usnal ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() a dlaczego nie chciala cie przyjac??jak nei tu to moze w klubie napisz
|
|
|
|
|
#2405 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czy mogę do Was wrócić ?
![]() a przynajmniej postaram się ![]() nie mam na wizaz czasu , Zuzia , dom i jeszcze w miare wolnego czasu piorę samochody ... wniosek- zero szans na wizaz strasznie tęsknie za Wami , brakuje mi waszych porad , wiecie jak to jest ... a tutaj się "wejdzie " i już się nie ma wątpliwości czasami was podczytywałam , ale na odpisywanie to już zabrakło czasu ![]() oooo... widzę Polę jak ja dawno Cię nie widziałammoja Zuzia nie ma jeszcze ani jednego zębola , ale sama siada i już nawet czasami uda jej się postawić na nogi mówi baba i długie rrrrrrrrrrrrrrrrrrr . słowo mama powiedziała raptem 3 razy . potrafi napić się z kubeczka ( ale jej muszę go mocno trzymać )czy te umiejętności są na poziomie czy jeszcze coś powinna umieć ??? ... całuski obiecuję poprawę
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
Karola nie buntuje sie
![]() Jesli chodzi o bakterie,to mala ma ich pod dostatkiem (mam psa i kota w domu).Powoli zaczne odchodzic od tego wyparzania... ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Ulcia witaj
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Gosbaj napisze na klubie bo teraz juz padam. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2010-08-31 o 21:30 |
|
|
|
|
#2408 |
|
Zadomowienie
|
poichwalę się fotkami z ostatniego miesiąca:
1. Zuzia na topie , jak zauważy aparat to robi duże oczy ![]() 2. na spacerku 3. na spacerku 4.moje pierwsze okulary przeciwklarowe (założone na chwileczkę oczywiście )5.z mamusią 6 . musicie mi uwieżyć ze sama staneła , tylko nei wiem jak bo byłam w kuchni ![]() 7. troszkę niewyspana
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#2409 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka
no u mnie też był potop, ale dopiero 2 dnia Ya przed 1 ciążą zdarzyły mi się ze 4 razy mega okropne @, ale po porodzie się unormowało. Co do jogurtów to są specjalne dla maluchów np. Bobovity po 6 m Celka witaj. U Ciebie stres z przedszkolem, a u nas z 1 klasą ![]() Gosbaj Maciek już nawet nie potrzebuje uchwytów do wstawania, tylko podnosi się opierając o siatkę łóżeczka turystycznego i ma frajdę. Ale jak się obudzi to go zdecydowanie słychać ![]() Z usypianiem to masakra, kiedyś mogłam go zostawić samego i w końcu usnął, a teraz non stop się obraca na brzuch i wstaje, więc mamuśka siedzi przy łóżeczku i przytrzymuje brzdąca aż uśnie a potem on i tak myk na brzuchJak robiliśmy zakupy to Michał zostawał z teściami, dopiero dużo później jeździł w tym specjalnym miejscu w koszu Kasiorekzeta Pantee za kolejne ząbkisłoiczki też mam m.in po 4 miesiącu , a kaszkę mannę to podgrzewałam w mikrofali trochę przegotowanej wody i wsypywałam pół łyżeczki manny i potem dodawałam do słoiczka z jedzonkiem Aldii my jeździmy w wózku wielofunkcyjnym, gdzie siedzonko można postawić tak wysoko jak w spacerówce (spacerówki używaliśmy na działce, ale pewnie ją przywieziemy dopiero jak Maciek wyrośnie z tego) butelki i smoczki przelewam wrzątkiem i raz na jakiś czas sterylizuję w mikrofali wykańczam proszek lovela (mieszam ze zwykłym) Kocurazab nie przejmuj się gadaniem, zacznie sie więcej ruszać to schudnie. Michał też był Olinek Okrąglinek a teraz jest chudzielec, za to Maciek jest raczej z tych szczuplejszych za powrót do pracyFilka Ada pewnie niedługo wróci do normy ![]() Garnuszka nie mamy, ale tż zalicytował taki sorter http://allegro.pl/show_item.php?item=1203412748 Pola za nianię i żeby unormowała sie sytuacja w pracyUla wracaj chyba nadrobiłam Zebra jak ząb??? Mamuśki nauczycielki powodzenia jutro |
|
|
|
#2410 |
|
Zadomowienie
|
Pola wyslalam
|
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna Zuzia i jaka pulchniutka-jak mój Dawidek. Ulcia ślicznie wyglądasz
|
|
|
|
#2412 |
|
Zadomowienie
|
Ula fajna ta Twoja malutka, śliczną ma czapę, a co do wstawania to wierzę, mój się opiera o siatkę i tak wstaje. Jak bym wiedziała że tak będzie to bym nie zamawiała uchwytów do wstawania
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
mogę wysłać
Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2010-08-31 o 21:45 |
|
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do kaszek myslę, że zły smoczek masz. Nie wiem jakie masz butelki - my mamy TT i do nich smoczek do kaszek jest z taką dziurą, że wszystko przeleci Ula już Ci kiedyś pisałam- mega świetnie wyglądasz Nie widać wogóle, że Ty w ciązy bylaś!U dentysty oczywiście kupa strachu okazało się, że ząb w jednym miejscu w środku się nie dotruł i anwet pan dentysta mi zrobił fotke i pokazał na monitorze. Usunął wszystko stare i wsadził nowe... A ja w szoku, bo nic nie czuje... poprzednim razem ledwie dotknął trutką i ja już wbijałam się w fotel z bólu.... I cuż przyjechałam do domu to się zaczęło... Poprostu dłużej dotarcie do nerwów potrwało, bo większość już wytruta... Ale bolało tak samo masakrycznie... i nawet dłużej nie czułam jakiejś ulgi... Przez godzine rzucałam się po wyrze... potem Tż przyniósł małego i uśpiłam go i siebie Pospaliśmy z 1,5 h jak sie obudziłam już nie bolało... Ale traume mam masakryczną, bo nigdy tak nie cierpiałam przez zęba... zawsze chwila bólu przy wierceniu plomba i do domu... a teraz takie jajca:\ jestem pewna, że to po ciąży... Moja mama też lekko nie miała z zębami po dwóch ciążach a kuzynka po jednej ma masakre do dnia dzisiejszego jak pisałam już... a jej syn ma z 14 lat a ona odkąd urodziła ciągle coś ma...puchnie, trucia, stany zaplane...mam nadzieje, że mnie to nie czeka... zawsze starałam sie pilnować kontroli i może nie abrdzo regularnie ale chodziłam do dentysty.... nie zaniedbywałam czyszczenia zębów... gumy bez cukru zawsze przy sobie...
|
|
|
|
|
#2415 |
|
Zadomowienie
|
Addicted no a my wlasnie z malym jezdzimy na zakupy. nie chce go tak oddawac co chwile. wystarczy ze babcie do niego przychodza jak ja do pracy ide to juz po poludniu nie chce im go wciskac bo maja swoje plany
no i nam on wcale nie przeszkadza i lubimy go miec ze soba ![]() no ale ja o tym sadzaniu to narazie tak teoretycznie pytalam bo poki co mamy jeszcze 1 fotelik. Ale na poczatku pazdziernika chcemy zmienic bo brzdac juz z niego wyrasta kilogramowo i wzrostowo plus to ze coraz czesciej w nim jeczy ze chce usiasc a nie lezec ![]() to twoj Maciek juz expert jest we wstawaniu. Moj dopiero pare dni temu obczail dopiero ze mozna wstac i teraz trenuje ostro na wszystkim ale narazie tylko sie podciaga sam jeszcze nie potrafi.ide spac - mialam wyprasowac koszule na jutro ale nie chce mi sie jako ze mam na 11 rozpoczecie to zdaze jutro ![]() dobranoc |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam.trzymajcie kciuki. buziaki i dobrej nocki.
|
|
|
|
#2417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje mam napisany ale jeszcze im nie oddalam bo moze go jeszcze dopracuje
|
|
|
|
|
#2418 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Matko nie dołujcie mnie tymi liczbami. My dziś mamy kolejny postęp, dziecko załapało kaszkę z butli. Nie wiem czy był taki głodny czy coś mu się w głowie nastawiło Jutro będą kolejne próby, mam nadzieję, że długo nas nie potrzymają w szkole. Bry ![]() W których klasach uczysz? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Idę sobie szykować coś do pracy na jutro, odzwyczaiłam się od eleganckiego ubrania
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
Edytowane przez _Ya Czas edycji: 2010-08-31 o 21:52 |
||||||
|
|
|
#2419 |
|
Zadomowienie
|
też się żegnam, bo musze jeszcze Michałowi uprasować na jutro galowe spodnie, no i jeszcze całą gromadę rzeczy Maćka
|
|
|
|
#2420 | |||
|
Zadomowienie
|
OK, czekam na kuriera
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Napisz o co chodzi z tą dyr... O co ona ma pretensje? Cytat:
![]() Witaj |
|||
|
|
|
#2421 |
|
Zadomowienie
|
Bydgoszczanka oby jutro już było oki i Luiza była aniołkiem, swoją drogą coś ostatnio dużo dzieci zamienia się w marudki - może to wina pory roku albo pogody
![]() Ya za 7 miesięcyu mnie nic się z okresem nie zmieniło, jak wcześniej nie wiedziałam kiedy dostałam to teraz tak samo - tzn nawet nie czuję wow matematyka adicted za nowe umiejętności Maciusia u nas przewijanie to też masakra ale już dochodzę do wprawy w zakładaniu pampersa w pozycji "na brzuchu"kocurozab śliczna firaneczka aż się nie mogę doczekać kiedy Borys będzie miał swój pokoik...ale do tego jeszcze daleko ![]() trzymam kciuki za udany powrót do pracy Farah - ja jak próbowałam przestawić Borysa na mleko modyfikowane to też za nic nie chciał ani ode mnie ani od tż. Dopiero jak dosypałam mu troszkę kaszki bananowej to pił - najpierw niedużo ale zaraz doszedł do normalnych porcji i stopniowo odstawiałam kaszkę, ale i tak teraz mu zagęszczam kleikiem a raz dziennie kaszką owocową. Olivia najważniejsze że autko kupione ja też wolę większe - rozmiarowo i silnikowo; jak na trasie 8 to w mieście 10-11 l/100celka za urlopik zazdroszczę Bułgarii i trzymam za pierwszy dzień w przedszkolu, oby synek był zadowolonyaldii - o dobrze że mi powiedziałaś o tym Euphorbium ula come back witamy z powrotem za umiejętności - moim zdaniem na poziomie i nie zostawiaj nas już na tak długo śliczne foto i Ty jaka chudziuteńka - super wyglądacie obie zebra jezu Ty to masz z tym pieprzonym zębem... muszę i ja się wybrać do dentysty na kontrolę bo po ciąży nie byłam. Mam nadzieję że już nie będzie bolał Noooo odpisałam jeszcze w klubie nie byłam ale tam pewnie jakieś afery... Mój mały nawet dziś nie kichał za to ma chrypę myślę że to może od tego raczkowania po panelach - w końcu one zimne a on na kocu długo nie posiedzi tylko zaraz wędruje. Sama nie wiem co mu można dać... Poza tym nie wiem o co chodzi, ale dwie noce z rzędu budzi mi się i płacze że nie idzie go uspokoić - dopiero zje mleczko i jakoś daje rade usnąć (ale już nie jadł w nocy prawie dwa miechy) zobaczymy jak dziś będzie - już raz się przebudził z płaczem ale jakoś go uspokoiłam.dobra idę w klubie przeczytać
|
|
|
|
#2422 |
|
Raczkowanie
|
Addicted
za szkołęMoje dziecię od 2 miesięcy śpi na brzuchu, nawet jak zaśnie na plecach to zaraz robi przewrotkę ![]() Celka za przedszkoleAldii o rany, jeszcze w spacerówce my już od połowy lipca w spacerówce, bo podróżował na brzuchu wyglądając na boki i balam się, że wypadnie ![]() Pola oj dawno Cię tu nie widziałam Ula witaj Zebra współczuję zęba Brzoskwinia Franek miał chrypę przez jakieś 2 tygodnie w lipcu, też myślałam, że od zimnych kafli na na które zawsze się sturlał, ale potem mu przeszło i do teraz spokój... A co do nocy to łączę się w bólu. Franek od miesiąca szaleje, budzi się co 1,5-2h, niby głodny, ale ciumknie parę razy i śpi, dobudzić go nie da rady... i potem głodny za moment się budzi Myślałam, że to przez zęby, ale 1 wylazł, drugiego nie widać a masakra trwa dalej... padam na pysk help |
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
Brzoskwinia mój mały też tak ma ostatnio... budzi się od kolacji zamiast raz to 2 razy na żarełko... i nie da się oszukać herbatką.
Co do zębów rany teraz będę dla Was przykładem Nie zwlekać iść! Kontrola po ciązy obowiązkowo Mi kazał przyjśc po pół roku gdzieś a ja co nie wybierałam się... i sytuacja mnie zmusiła. Przynajmniej dokończe wymiany ukruszonych plomb- tearz z dołu...Xmila skoro nie jest głodny to ma Szuka cwaniak bliskości... u nas jest inaczej- mały jest głodny i rzadna siła go nie zmusi do zaśnięcia jak nie dam żarła.
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-08-31 o 22:31 |
|
|
|
#2424 | |||
|
Zadomowienie
|
Ula, fajne fotki. Zgrabna babeczka z Ciebie
Addicted, tak naprawdę to ja nie przejmuję się tym gadaniem, że synek jest gruby, tylko mnie wkurzyło, że ona weszła-i na dzień dobry z takim tekstem ![]() A że synek jest słusznej budowy, to mi nie przeszkadza, bo jak miałby teraz wyglądać, jak urodził się z wagą prawie 4 kg ![]() Cytat:
![]() Ja też się odzwyczaiłam od elegancji francji ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
akurat jemu chyba zrobimy kącik blisko okna, stąd ta firanka ![]() Miłoszek też nie budził się na jedzenie w nocy, a teraz, jak już Wam pisałam.... budzi się co chwila i chce cyca i się drze... A ja wymiękam. Cytat:
Ja spróbowałam dać w nocy wody sykowi, to darł się jeszcze bardziej a przy cycu zasypia. U nas to myślę, że to naprawdę przez ten skok i on się najbezpieczniej czuje przy cycu.---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Do jutra |
|||
|
|
|
#2425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2426 |
|
Zadomowienie
|
zebra ale się usmiałam z tej kociej ku-py
ctzn miarka mleka? ile to?ja kaszke robie na oko na 220ml ok 6 łyżeczek lub wiecej.a odnośnie kaszek to Mała lubi najbardziej dojrzałe jabłko bebilonu.,np bananowej nie chce pić. ula ale mała już duza,a Ty taka szczuplutka,co robiłas oprócz tego sexu addicted aleś upolowała tanio zabawki,są super.kupiłam kiedyś bratankowi ten autobus i jest super,już drugie dziecko sie bawi i nic nie zniszczony i 4lata na 1bateriach jedzie.,też chce taki dla Ady. u nas też z zasypianiem ostatnio kiepsko,tzn odkąd Adzia wstaje to ja musze byc przy zasypianiu(dziś był tż pierwszy raz),biore ją na łóżko wlaczam konika i zasypia,ale trwa to ok 20min bo głupawe ma zawsze i się rzuca na łóżko a ja musze uważać bo czasami na ściane leci albo na parapet .w nocy sie obudziła ok 2-ej i tak płakała ze musiałam ją do nas zabrać i miałam odłożyc ale zasnełam i spała do rana-w poprzek a ja prawie obok łóżka![]() 2dzien za mną diety i coś mnie nawala żołądek,tak mi cięzko.o bolu głowy nie wspomne .czy któraś mamusia używa mleka NAN nestle?bo mam 1opakowanie 2-jki i mogłabym wysłać a jest tylko do konca wrzesnia,to z tych wysyłek . Mamusie nauczycielki trzymajcie sie jutro.
|
#2427 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny przepraszam, że teraz się nie odniosę do tego co napisałyście, ale chciałam tylko wyrzucić z siebie, że jestem niesamowicie wku** na samą siebie
otóż autko było zostawione na podwórku, gdzie mieszka brat TŻ bo miał jeszcze coś tam rano przy nim zrobić i zrobił.. my z TŻ przyszliśmy po auto koło 16.. lało jak nie wiem co .. nie wiem co mnie podkusiło.. na podwórku stała zaparkowanych masa aut, brama wąska ale ja oczywiście się wzięłam za wyjeżdżanie z tej bramy co mało kto umie zrobić nie mogę sobie tego darować normalnie nooo a tymczasem szykuję siębo na 9 mam Bhp i muszę babkę od praktyk znaleźć.. zajrzę pozniej.. |
|
|
|
#2428 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie z rana.
Trzymam kciuki za wszystkie dzieciaczki idące do przedszkola lub szkoły
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
uff mój przedszkolak odprowadzony o 7
ale mam stracha czy wytrzyma
|
|
|
|
#2430 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super, bo jak robilam na kontraktowego to musialam miec teczkeCytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

no i w ogóle dyr.wcale nie chciała mnie przyjać, zresztą długa historia...jakieś pretensje miała, w sumie nie wiem o co.mam nadzieję,że jakoś wytrzymam.

)
za kolejne ząbki
za powrót do pracy

usunęłam sobie kamien a zabek na kolejna wizyte został 

my już od połowy lipca w spacerówce, bo podróżował na brzuchu wyglądając na boki i balam się, że wypadnie
Nie zwlekać iść! Kontrola po ciązy obowiązkowo
ale mam stracha czy wytrzyma