Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 13:24   #4711
mokra6
Zadomowienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
mężulek ma własną stolarnię wiec o rzeczy typu mebelki i łóżeczka krzesełeczka i stoliki jestem spokojna
szkoda ze szyc nei umie
Fajnie masz Ale ja też, bo mój umie wszystko zrobić w domu, tzn. remonty, wykończenia i takie tam...
Ja biorę Feminatal 800, zostało mi na tydzień tych tabletek, potem kupię Feminatal 400.
Jadę zaraz do ciucholandu, dziś dostawa była, a można super rzeczy wyszperać Ostatnio kupiłam za 1 zł ubranka jak nowe, wiem, że za wcześnie, ale nie mogłam się powstrzymać...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:34   #4712
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

ja też od drugiego trymestru biorę witaminy , wcześniej tylko kwas.

kurde byłam u gina z NFZ no i powiedział mi ,że on TAKIEJ ciąży mi nie będzie prowadzić bo moja torbiel to nadaje się na patologię ciąży i dał mi skierowanie dam z napisem ciąża podwyższonego ryzyka i jutro mam rozmawiać z położną, ale coś sceptycznie do tego podchodzę w Feminie facet fajnie na luzie mi to wytłumaczył, a ten nasiał paniki ...

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:43   #4713
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Jok3r, ja słyszałam że Prenatal DHA powinno się brać dopiero w III trymetrze bo kwasy wspomagają rozwój mózgu i siatkówki oka u maluszka. Wskazany jest też w okresie karmienia. U mnie w szpitalu przy cc dostaje się znieczulenie podpajęczynówkowe, narkoza tylko w przypadkach nagłej konieczności cięcia. Jeśli masz wybór to nie polecałabym narkozy, po niej na pewno będziesz czuła się fatalnie, to fakt. U nas potem leży się na zwykłej sali razem z pacjentkami po sn i dziećmi, nie ma warunków na osobne luksusy A w takim razie u Ciebie nie ma w ogóle kontaktu z dzieckiem? A kangurowanie? To bardzo ważne dla maluszka. I co mogłoby przynieść? Przecież rodzi się jałowe, to od Ciebie powinno przejąć bakterie a nie od personelu. I ta pierwsza więź, kiedy ma się rodzić jeśli nie po porodzie?
No wlasnie w tym szpitalu dziecko daja po 2 dobach. Tz nie jest tak, ze w ogole go nie widzisz, bo przynosza jesli sie dobrze czujesz, zeby sobie polezalo obok itp. Tylko, ze jesli poczujesz sie slabo to zabieraja malucha no i wszystkie rzeczy typu karmienie, przewijanie i kapiele robia za Ciebie.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Fajnie masz Ale ja też, bo mój umie wszystko zrobić w domu, tzn. remonty, wykończenia i takie tam...
Ja biorę Feminatal 800, zostało mi na tydzień tych tabletek, potem kupię Feminatal 400.
Jadę zaraz do ciucholandu, dziś dostawa była, a można super rzeczy wyszperać Ostatnio kupiłam za 1 zł ubranka jak nowe, wiem, że za wcześnie, ale nie mogłam się powstrzymać...
To co ja mam powiedzic jak ja juz wozek mam ( no prawie), lozeczko, szafe ciuszkow i jak trafie na jakas promocje kosmetykow czy pieluch to tez kupie. Hehe jestes przy mnie nowicjuszka

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

kurde byłam u gina z NFZ no i powiedział mi ,że on TAKIEJ ciąży mi nie będzie prowadzić bo moja torbiel to nadaje się na patologię ciąży i dał mi skierowanie dam z napisem ciąża podwyższonego ryzyka i jutro mam rozmawiać z położną, ale coś sceptycznie do tego podchodzę w Feminie facet fajnie na luzie mi to wytłumaczył, a ten nasiał paniki ...
Idz do innego lekarza, bo ten faktycznie jakis dziwny.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:52   #4714
Montii
Zakorzenienie

poczekam na tego mojego mam wizytę za 2 tygodnie, aaa jutro do tej położnej pójdę z ciekawości ale gin ma dziwne podejście, nastraszył jak nie wiem.

ja już ciuszków nie kupuje bo mam takie unisex a resztę bym chciała pod płeć mniej więcej itp itd, także czekam z niecierpliwością

[LEFT]
Stary 2010-08-31, 14:01   #4715
Jok3r
Zadomowienie

No ja ze wzgledu na nie znana plec tez nie kupuje typowo "plciowych" tylko body, spiochy, kombinezony, koce, reczniki itp.
Stary 2010-08-31, 14:03   #4716
wikakika
Rozeznanie

Ja sie juz tez nie moge powstrzymac, zeby czegos nie kupic dla dzidzi, ale kazdy mi mówi ze 9 tydzien to jeszcze za wczesnie, ze mam poczekac...ehhh...ja bym juz chetnie wszystko kupila
Czekam jeszczedo 12 tygodnia a potem szaleje na calego
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:09   #4717
gosikk_s
Zakorzenienie

Subtelle, ja też łykam tylko kwas foliowy i do II trymestru nic więcej brać nie zamerzam

Montii, dziwny lekarz ale skoro poprzedni gin nie robił problemu to ten może przewrażliwiony? Nie stresuj się

Jok3r, a no to spoko tak to co innego. Będziesz mogła mieć maluszka przy sobie a jednocześnie pomoc, super

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 14:13   #4718
Jok3r
Zadomowienie

Ja czekalam do 12 tyg, ale tylko dlatego, ze nie wiedzialam co z tym miesniakiem. Co prawda kupilam jakies tam spioszki, ale to tam ze 2-3 szt. Dopiero po prenatalnych dalam czadu I nie patrz ani nie sluchaj innych. Kupuj wtedy kiedy Ty chcesz. Ze mnie sie albo smieja, albo uwazaja, ze oszalalam, ze tak szybko zaczelam kupowac, ale ja sie nikim nie przejmuje. Niech sobie gadaja co chca ja i tak zrobie po swojemu. Mam mega frajde z robienia takich zakupow i przynajmniej nie wkrecam sobie,ze cos pojdzie nie tak. Nie ze mna takie numery Bruner
Stary 2010-08-31, 14:29   #4719
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ze mnie sie albo smieja, albo uwazaja, ze oszalalam, ze tak szybko zaczelam kupowac, ale ja sie nikim nie przejmuje. Niech sobie gadaja co chca ja i tak zrobie po swojemu. Mam mega frajde z robienia takich zakupow i sobie,ze przynajmniej nie wkrecam cos pojdzie nie tak. Nie ze mna takie numery Bruner
Jokr jesteś moją idolką !Twoja postawa godna jest oklaskówklaski :.Tak trzymać,tylko pozytywne myśli,zero czarnych!Dajesz jakieś korepetycje???
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:31   #4720
Jok3r
Zadomowienie

Hehe staram sie tu zarazac optymizmem, ale mozesz wpasc na zakupy do mnie to zobaczysz jak szybko bedziesz tak samo pozytywnie nastawiona
Stary 2010-08-31, 15:15   #4721
agus87
Zakorzenienie

ja narazie nie ogladam zadnych ciuszkow
ale wczoraj jak bylam w sklepie ogladac auto dla chrzesniaka elektryczne to widzialam takie piekne lozeczko z baldachimem
szok

ja kopytek nie lubie zbytniio, ale przez was nabieram ochoty
za to tescioa dzisiaj kupila mrzonego dorsza
wiec wyciagnelam do rozmrozenia i bede robic w folii na kolacje
tylko zastanawiam sie co do rybki, moze jakas salatke, hmm

wszystko mi dzis jedzeniem pachnie
nawet rece

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 15:37   #4722
lulka265
Zakorzenienie

Witam w ten szary ,paskudny dzień

ja tez dziewczyny łykam tylko kwas foliowy 1 tab,ginekolog powiedziła,że to w zupełności wystarzcy a tabletki to chemia i te zaleca od 2 trymestru

w tamtej ciąży brałam Feminatal,ale potwornie po nim tyłam,więc te które mówią ze tak przybierają to może też przez te witaminki?

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

A propos jedzenia
mi mąż własnie przyniósł do pokoju przepyszny soczek z marchewki i jabłuszka
sam mi zrobiłtak sie przejał moim stanem,że zamowił od razu sokowirówkę i parowari już nic mnie nie obroni przed zrowym jedzeniem
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 15:42   #4723
Agattek33
Raczkowanie

Hej Dziewczyny! Nadrobilam watkowe zaleglosci

gossik-s i subtelle mnie lekarka tez powiedziala ze na poczatku sam kwas foliowy zeby dac sie dzidzi spokojnie rozwijac a dopiero potem bomba witaminowa.
prenatal czy falvit mama maja jod, wiec ja np nie moge tego brac wg endokrynologa bo mam sklonnosc do nadczynnosci tarczycy moge sobie zrobic przyslowiowe kuku, znalazlam jakis preparat bez jodu i ten wlasnie od dzisiaj zaczynam brac juz minol 12 tydz

JOK3R -dzieki za wszystkie pozytywne wibracje

jeszcze troszke poczekam z ubrankami ale dzis zakupilam ciazowe dzinsy bo sie w autobusie rozpinam tak mnie w brzuchol uwieraja wczoraj wstalam na moim przystanku taka rozpieta a te fajne nawet calkiem zgrabne pozostaje mi marzyc ze sie rozrosne sie w szerz

Dziewczyny, czy swedzi was moze brzuch ?
Agattek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 15:46   #4724
lulka265
Zakorzenienie

Mnie jeszcze nie swedzi,ale to normalne jak sie skóra naciąga
rośnie ci już brzusio i teraz będzie swedział

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-08-31, 15:47   #4725
Agattek33
Raczkowanie

Smaruje sie jakims kremem tlusciochem wieczorem ale rano chyba tez zaczne
Agattek33 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 15:53   #4726
wikakika
Rozeznanie

Brawa dla Jokr za pozytywne myslenie

A brzucho tez mnie swedzi co jakis czas
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 16:13   #4727
Mustique
Lena

ja mam nadzieję że i w tej ciąży będzie mały brzuszek.. u mnie to rodzinne (w mojej rodzinie)

a wogóle z deszczowej małoposki...
Stary 2010-08-31, 16:19   #4728
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Dziewczynki napiszcie mi jakie witaminki łykacie, bo mi gin zaproponował Feminatal albo Prenatal. Któraś z Was to bierze?

Pytanie do dziewczyn na zwolnieniu: lekarz może co m-c przedłużać zwolnienie, prawda? Nie może dać na całą ciążę od razu?
Ja biorę Prenatal (ale dopiero od paru dni - dopiero od II trymestru )

a co do zwolnienia L4 to ja dostałam wczoraj - uwaga - na 63 dni czyli do końca października

Edytowane przez deneb3
Czas edycji: 2010-08-31 o 16:22
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 16:45   #4729
iwa00
Raczkowanie

witajcie.nie mam siły nadrabiać wątkowych zaległości poczytam później.wpadłam tylko napisać że byłam na usg dziś i widziałam bijące serduszko
wg usg ciąża jest o tydzień młodsza niż wynika z dnia okresu dzidzia ma 22 milimetry więc chyba jest ok jak na 8t 5dz (a od dnia okresu to 9t 5dz)
a i lekarka znalazła w macicy jakiś wylew mówi, że to powinno się samo wchłonąć ale jak będę za 3 tyg u mojego gin to ma to skontrolować.dziwne to.a co jak się nie wchłonie :conf used: trochę się wystraszyłam
ps.ja biorę od niedawna feminatal800
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 16:56   #4730
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

montii nie stresuje się najwidoczniej trafiłaś na człowieka który lubi prowadzić ciąże tylko i wyłącznie bez komplikacji a od trudnych ciąż umywa ręce

kurcze dziś jak weszłam do sklepu z dziecięcymi ubrankami to nie wiedziałam za co pierwsze chwycić ale drogo było i w końcu nic nie wzięłam, znalazłam za to słodki kocyk który na pewno kupie swojej klusce
http://allegro.pl/kocyk-koc-z-mikrof...196111957.html

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
....a co do zwolnienia L4 to ja dostałam wczoraj - uwaga - na 63 dni czyli do końca października
ło matko nieźle, a powiedział ci ile najwięcej może wypisać ??
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 17:00   #4731
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
witajcie.nie mam siły nadrabiać wątkowych zaległości poczytam później.wpadłam tylko napisać że byłam na usg dziś i widziałam bijące serduszko
wg usg ciąża jest o tydzień młodsza niż wynika z dnia okresu dzidzia ma 22 milimetry więc chyba jest ok jak na 8t 5dz (a od dnia okresu to 9t 5dz)
a i lekarka znalazła w macicy jakiś wylew mówi, że to powinno się samo wchłonąć ale jak będę za 3 tyg u mojego gin to ma to skontrolować.dziwne to.a co jak się nie wchłonie :conf used: trochę się wystraszyłam
ps.ja biorę od niedawna feminatal800
iwa nie przejmuj się, ja właśnie przeszłam to samo, miałam małego krwiaka (powstaje na skutek pękniecią żylki czy naczynka krwionośnego jakiegoś - na skutek może być wysiłku)
i faktycznie to się wchłonie, ja miałam większe plamienie bo mi to pękło ale często bez plamień się wchłania
powinnaś tylko się oszczędzać, nie dzwigać raczej niczego ciężkiego
no i bądź dobrej myśli

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
ło matko nieźle, a powiedział ci ile najwięcej może wypisać ??
nie, ja bylam w szoku

Panie w recepcji mi powiedzialy - bo pytalam - ze nie trzeba co miesiac i zwykle lekarz na 2 miesiace wystawia (ten moj)
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 17:09   #4732
lulka265
Zakorzenienie

[QUOTE=wanilia83;21771218]montii nie stresuje się najwidoczniej trafiłaś na człowieka który lubi prowadzić ciąże tylko i wyłącznie bez komplikacji a od trudnych ciąż umywa ręce

kurcze dziś jak weszłam do sklepu z dziecięcymi ubrankami to nie wiedziałam za co pierwsze chwycić ale drogo było i w końcu nic nie wzięłam, znalazłam za to słodki kocyk który na pewno kupie swojej klusce
http://allegro.pl/kocyk-koc-z-mikrof...196111957.html

Super ten kocyk

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-08-31, 17:19   #4733
Montii
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny jutro zobacze co powie położna i czekam na wizytę u mojego gina.

ja lubie wyjmować kartonik z ciuszkami mego malenstwa i oglądam je po raz setny mam sweterki, jakies ogrodniczni,bodziakow wiele, skarpetki i łapki niedrapki oh jakbym chciala juz ubierac me malenstwo i tulic a kupowalam od 5 tygodnia

[LEFT]

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 17:45   #4734
monikal
Raczkowanie

witajcie dziewczyny.....
chciałam się przywitać

właśnie pałaszuję na zmianę czekoladę nadziewaną malinami i jogurtową....
nie mogłam się powstrzymać przy tej pogodzie

Jokr podziwiam za optymizm, ja staram się brać przykład ale mi nie całkiem wychodzi...

Monti mam wrażenie że nie którzy lekarze to całkiem nie z powołania ten zawód wybrali, Wierzę, że będzie wszystko dobrze u Ciebie...

co do ubranek to ja jeszcze w polu... nic nie mam nic nie kupuję rozglądam się tylko... po stronach internetowych... nie ciągnie mnie jeszcze... czy mam się martwić??

Edytowane przez monikal
Czas edycji: 2010-08-31 o 17:58
monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 18:00   #4735
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
eee nooooo

gotowac umie
sprzątac umei tylko cwaniaczy ze mu nie wychodzi
remonty wszelkie robi sam

kurde złota raczka mis ie trafiła

no tylko z tym szyciem

nooooooooooo mogłby sie nauczyc
No to masz luksusm z takim facetem, pozazdrościć:got uje:

Ja na razie podczas ciązowego zwolnienia z pracy nauczyłam męża obsługi zmywarki, pralki i prasowania. Z gotowaniem idzie słabo, właściwie straciłam nadzieję, że to ogarnie

A co do zakupów dla maluszka, to postanowiliśmy je robic po nowym roku, na razie nawet nie miałabym gdzie tego trzymać
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 18:03   #4736
Montii
Zakorzenienie

he to mój lepiej sobie radzi niż ja, kucharzy nieźle, dzisiaj zrobił kluseczki i pyszne mięsko,sprząta, wszystko pozałatwia, nawet na giełdzie kase zarabia dla nas tzn na zakupy dla bejbika hehehe

[LEFT]
Stary 2010-08-31, 19:44   #4737
ego_ego
Wtajemniczenie

I znowu czytałam Was godzinę

Montii ten lekarz, to dlatego taki, że na NFZ oni tacy są, boją się byle drobiazgu.

Ja biorę Feminatal ten do 12 tyg, bo ginek mi tak kazał. Wcześniej brałam kwas foliowy z wit.B6 bo podobno dzięki tej witaminie nie ma mdłości.

Ja jeszcze nie mogę nic kupić dzidziusiowi

Ale zamówiliśmy dzisiaj obrączki, a w sobotę byłam wybrać suknię ślubną i wybrałam całkiem inną niż chciałam, ale w tamtej wyglądałam okropnie
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 20:03   #4738
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Jok3r to mnie trochę uspokoiłaś z tą cc. Ale jak zrozumiałam w tych pierwszych dwóch dniach, nie przynoszą dziecka, żeby można je było piersią nakarmić? Właśnie się martwiłam o te pierwsze chwile, wiadomo, że fikać nie będę, ale dziecko chciałabym chociaż widzieć
Zazdroszczę Ci Twojego zdrowego podejścia do ciąży
Ja powoli zaczynam się cieszyć ciążą i być z niej dumna, wcześniej przeszkadzało mi fatalne samopoczucie.
Mam nadzieję, że w październiku uda się poznać płeć to zacznę jak szalona kupować rzeczy maleństwu, bo na razie nie bardzo wiem co Tzn. jako niedoświadczona mama w ogóle nie wiem co

wiesz, to wszystko zalezy jaki szpital, jakie podejscie, bo Jok3r ma takie informacje a z kolei u mnie w rodzinie byla cc ( z tym, że w prywatnym szpitalu) i tam , przy cc byl obecny mąż, cc nie byla w znieczuleniu ogolnym (narkoza) tylko w miejscowym ( od pasa w dół) i mama byla swiadoma co sie dzieje i mogla zobaczyc dziecko zaraz po wyjeciu na chwile jej pokazali, a potem juz polozna z ojcem dziecka ubierali, dokonywali pomiarow itd... i ojciec dziecka byl z dzieckiem, a mame szyli itd... potem mama byla normalnie z dzieckiem w pokoju ( a jak chciala to mogla poprosic o zabranie, zeby mogla odpoczac) mogla jakos szybko juz karmic ( bo nie miala narkozy, po narkozie by na pewno nie mogla) itd... wiec naprawde wiele zalezy od szpitala, w tych dobrych starania sa by jak najmniej bylo na tym poszkodowane dziecko i mama, a nie by jak najwygodniej bylo personelowi

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Gosik z kalina miałam bardzo małą chyba 0,08cm a teraz mam 0,14cm nawet nie wiem czy to dużo czy mało lekarz powiedział, ze jest super więc ja nie szukam co by coś nie znaleźć

Ad.1 ja łykam feminatal.
Ad.2 Lekarz może chyba jednorazowo dać na 28 dni. W pierwszej ciąży co miesiąc miałam przedłużane

Angel fajne ale ja bym wolała napis wychodzę na wiosnę :P
ja mialam ostatnio na 30 dni, nie wiem jak to jest z prawnego punktu widzenia, ale lekarze z reguly jak juz ci daja zwolnienie w ciazy to na tyle dni zeby bylo do nastepnej wizyty, teraz np dostalam na 18 dni, bo akurat wlasnie tak mi wypadnie wizyta

kurcze dziewczyny, nie bylo mnie 2 dni i tyle nabazgralyscie, musze w ratach czytac i w ratach odpisywac, he he
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:17   #4739
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej

Ver_ona, to dużo schudłaś, też bym tak chciała A w takim razie ile przytyłaś w pierwszej ciąży? Bo po 5-kilowym spadku to pewnie niewiele załapałaś na plus Ja aż takich mdłości nie mam ale w sumie cokolwiek zjem to mi niedobrze i ostatnio coraz częściej zwracam. A waga jakoś rośnie...Też jesteś niedługo po porodzie, ja zakładałam że zanim zajdę w ciążę to będzie mniej więcej tyle a tu udało się od razu

Tity, wszystko zależy od szpitala, w moim dzieciaczki są cały czas z mamami i jeśli tylko jesteś w stanie powinnaś jak najczęściej przystawiać dziecko do piersi. Po cc pokarm przeważnie pojawia się dopiero w 3, 4 dobie więc wcześniej dziecko dokarmiają ale im częściej przystawisz i będzie próbowało ssać tym szybciej pobudzi laktację. Ja zrobiłam błąd bo przystawiałam rzadko, nie bardzo sobie radziłam a synek dużo spał. Tym sposobem, jak dostałam pokarmu od razu był to nawał połączony z zastojem, mało przyjemne Druga kobietka po cc była już doświadczona, przystawiał córeczkę od samego początku bardzo często i nie miała problemów.

Kaalinaa, super że wszystko jest dobrze A jaka wyszła przezierność? I jak szef zareagował? U mnie dopiero 9 tc a ja mam na plusie już prawie kilogram chociaż mało jem
Od tego co schudlam to 11kg przytylam
U nas w szpitalach tez calkiem inaczej.
Po cc nie ma czegos takiego, ze lataja dookola Ciebie. Po12 godzinach wstajesz i idziesz sie myc, a dlaczego ktos mialby latac i dzieckiem sie twoim zajmowac? Toz to tylko przeciecie powlok brzusznych i nic nie ma tam wielkiego, zeby lezec plackiem 2 dni.

Ja tez nie wieze w zadne zabobony. Jak pisalam chodzi mi glownie o miejsce i bez sensu gwarancja ma przepadac. A wozki, nawet te najlepsze sie psuja. Pozatym jak kasa jest teraz, to mozna odlozyc i kupic pozniej. a teraz kupowac cala reszte

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
wiesz, to wszystko zalezy jaki szpital, jakie podejscie, bo Jok3r ma takie informacje a z kolei u mnie w rodzinie byla cc ( z tym, że w prywatnym szpitalu) i tam , przy cc byl obecny mąż, cc nie byla w znieczuleniu ogolnym (narkoza) tylko w miejscowym ( od pasa w dół) i mama byla swiadoma co sie dzieje i mogla zobaczyc dziecko zaraz po wyjeciu na chwile jej pokazali, a potem juz polozna z ojcem dziecka ubierali, dokonywali pomiarow itd... i ojciec dziecka byl z dzieckiem, a mame szyli itd... potem mama byla normalnie z dzieckiem w pokoju ( a jak chciala to mogla poprosic o zabranie, zeby mogla odpoczac) mogla jakos szybko juz karmic ( bo nie miala narkozy, po narkozie by na pewno nie mogla) itd... wiec naprawde wiele zalezy od szpitala, w tych dobrych starania sa by jak najmniej bylo na tym poszkodowane dziecko i mama, a nie by jak najwygodniej bylo personelowi

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

ja mialam ostatnio na 30 dni, nie wiem jak to jest z prawnego punktu widzenia, ale lekarze z reguly jak juz ci daja zwolnienie w ciazy to na tyle dni zeby bylo do nastepnej wizyty, teraz np dostalam na 18 dni, bo akurat wlasnie tak mi wypadnie wizyta

kurcze dziewczyny, nie bylo mnie 2 dni i tyle nabazgralyscie, musze w ratach czytac i w ratach odpisywac, he he

U nas narkoza jest tylko wtedy, jak juz nie maja czasu na miejscowe. Maz zadko kiedy moze byc przy cc, bo sa wymaghania sanitarne, chyba ze dobrze zaplaci. Ale przy cc, to nie wielu facetow chcialo by byc. BYlam przy kilku takich zabiegach i faceci z roku wymiekali. Spisz i odpoczywasz do momentu wstania, nie wczesniej niz 12godzin, pozniej mozesz wziac dziecko. Pozatym wczesniej dziecko tez musi odpoczac, bo to za duzy szok cc i za duza zmiana, wiec tez musi odpoczac. Na poczatku nie chce jeszcze jesc, wiec nie ma problemu, ale pozniej spokojnie chodzisz po dziecko, albo Ci przywoza do karmienia. W wiekszosci szpitali u nas namawiaja do karmienia piersia.
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:29   #4740
niutka1
Wtajemniczenie

no, dobrnelam do konca, ufff, tyle stron

a wiec , wczoraj bylam u mojej gin prowadzacej i wszystko ok, przedluzyla mi zwolnienie, do nastepnej wizyty, zglosilam jej tez juz poprzednim razem, ze chce rodzic w domu i ze bedzie to moj drugi taki porod ( prosila by opowiedziec o pierwszym, wiec opowiedzialam) i bedzie mnie prowadzic pod porod domowy, tzn to nie wymaga jakis szczegolnych przygotowan, tylko pod koniec czesciej usg z wskazaniem na ogledziny pepowiny, pewne dodatkowe badania ( np na cytomegalie- to juz mam i inne jeszcze) i powiedziala, ze nie ma nic przeciwko, oczywiscie jesli ciaza bedzie sie nadal tak ladnie prowadzic, jak do tej pory. W zwiazku z tym zadzwonilam juz do mojej poloznej, z ktora chce rodzic i zaklepalam wstepnie termin, a spotkac sie z nia mam dopiero w grudniu/styczniu ( bo juz rodzilam w domu i wiem, co i jak, wiec nie musze miec tyle spotkan co nowicjuszki) . jedna z Was pytala o porod domowy, no wiec teraz jest dobry czas by sie np rozejrzec za polozna, umowic np na pierwsze spotkanie, zwlaszcza jak ktos jest z mniejszego miasta, gdzie moze byc deficyt poloznych przyjmujacych w domu.

i wiecei, co, bylam u przyjaciolki ostatnio i akurat dostalam od niej ksiazke, ktorej nie mialam wczesniej w reku, a zaluje, bo po przeczytaniu bardzo ja wam polecam- Irena Chołuj " Urodzic razem i naturalnie", swietna ksiazka i zebyscie sobie nie myslaly, ze tutaj agitke urzadzam- jest to ksiazka w 3/4 o porodzie w ogole, napisana w polskich realiach ( wydana w 2008r) , sa tam szczegolowe informacje o roznych rodzajach porodow, o mozliwych komplikacjach, o przygotowaniu do porodu,o wyborze pozycji i dlaczego to takie wazne, o tym dlaczego warto rodzic razem ( w sesnsie porodu rodzinnego) a takze sa zdjecia, jest jeden dzial poswiecony rodzeniu w domu, to mozecie sobie z ciekawosci poczytac, a jak ktos zainteresowany porodem w domu, to tym bardziej powinien przeczytac. jestem ta ksiazka zachwycona.
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-08-31 o 20:34
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości