|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
![]() Ja biorę Feminatal 800, zostało mi na tydzień tych tabletek, potem kupię Feminatal 400. Jadę zaraz do ciucholandu, dziś dostawa była, a można super rzeczy wyszperać ![]()
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
ja też od drugiego trymestru biorę witaminy , wcześniej tylko kwas.
kurde ![]()
#4713 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
poczekam na tego mojego mam wizytę za 2 tygodnie, aaa jutro do tej położnej pójdę z ciekawości ale gin ma dziwne podejście, nastraszył jak nie wiem.
ja już ciuszków nie kupuje bo mam takie unisex a resztę bym chciała pod płeć mniej więcej itp itd, także czekam z niecierpliwością ![]() ![]()
#4715 |
Zadomowienie
|
No ja ze wzgledu na nie znana plec tez nie kupuje typowo "plciowych" tylko body, spiochy, kombinezony, koce, reczniki itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Rozeznanie
|
Ja sie juz tez nie moge powstrzymac, zeby czegos nie kupic dla dzidzi, ale kazdy mi mówi ze 9 tydzien to jeszcze za wczesnie, ze mam poczekac...ehhh...ja bym juz chetnie wszystko kupila
![]() Czekam jeszczedo 12 tygodnia a potem szaleje na calego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
Subtelle, ja też łykam tylko kwas foliowy i do II trymestru nic więcej brać nie zamerzam
![]() Montii, dziwny lekarz ![]() ![]() Jok3r, a no to spoko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4718 |
Zadomowienie
|
Ja czekalam do 12 tyg, ale tylko dlatego, ze nie wiedzialam co z tym miesniakiem. Co prawda kupilam jakies tam spioszki, ale to tam ze 2-3 szt. Dopiero po prenatalnych dalam czadu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zadomowienie
|
Hehe staram sie tu zarazac optymizmem, ale mozesz wpasc na zakupy do mnie to zobaczysz jak szybko bedziesz tak samo pozytywnie nastawiona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
ja narazie nie ogladam zadnych ciuszkow
ale wczoraj jak bylam w sklepie ogladac auto dla chrzesniaka elektryczne to widzialam takie piekne lozeczko z baldachimem ![]() ![]() szok ja kopytek nie lubie zbytniio, ale przez was nabieram ochoty za to tescioa dzisiaj kupila mrzonego dorsza wiec wyciagnelam do rozmrozenia i bede robic w folii na kolacje ![]() tylko zastanawiam sie co do rybki, moze jakas salatke, hmm wszystko mi dzis jedzeniem pachnie ![]() nawet rece ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
Witam w ten szary ,paskudny dzień
![]() ja tez dziewczyny łykam tylko kwas foliowy 1 tab,ginekolog powiedziła,że to w zupełności wystarzcy a tabletki to chemia i te zaleca od 2 trymestru ![]() w tamtej ciąży brałam Feminatal,ale potwornie po nim tyłam,więc te które mówią ze tak przybierają to może też przez te witaminki? ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- A propos jedzenia ![]() mi mąż własnie przyniósł do pokoju przepyszny soczek z marchewki i jabłuszka ![]() sam mi zrobił ![]() ![]() ![]()
Witaj Zuzieńko ![]() 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny! Nadrobilam watkowe zaleglosci
![]() gossik-s i subtelle mnie lekarka tez powiedziala ze na poczatku sam kwas foliowy zeby dac sie dzidzi spokojnie rozwijac a dopiero potem bomba witaminowa. prenatal czy falvit mama maja jod, wiec ja np nie moge tego brac wg endokrynologa bo mam sklonnosc do nadczynnosci tarczycy moge sobie zrobic przyslowiowe kuku, znalazlam jakis preparat bez jodu i ten wlasnie od dzisiaj zaczynam brac juz minol 12 tydz ![]() JOK3R -dzieki za wszystkie pozytywne wibracje ![]() jeszcze troszke poczekam z ubrankami ale dzis zakupilam ciazowe dzinsy bo sie w autobusie rozpinam tak mnie w brzuchol uwieraja wczoraj wstalam na moim przystanku taka rozpieta a te fajne nawet calkiem zgrabne pozostaje mi marzyc ze sie rozrosne sie w szerz ![]() Dziewczyny, czy swedzi was moze brzuch ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
Mnie jeszcze nie swedzi,ale to normalne jak sie skóra naciąga
![]() ![]() rośnie ci już brzusio i teraz będzie swedział ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Raczkowanie
|
Smaruje sie jakims kremem tlusciochem wieczorem ale rano chyba tez zaczne
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 |
Rozeznanie
|
Brawa dla Jokr za pozytywne myslenie
![]() A brzucho tez mnie swedzi co jakis czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Lena
|
ja mam nadzieję że i w tej ciąży będzie mały brzuszek.. u mnie to rodzinne (w mojej rodzinie)
a wogóle ![]()
![]() |
#4728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do zwolnienia L4 to ja dostałam wczoraj - uwaga - na 63 dni czyli do końca października ![]() Edytowane przez deneb3 Czas edycji: 2010-08-31 o 16:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Raczkowanie
|
witajcie.nie mam siły nadrabiać wątkowych zaległości poczytam później.wpadłam tylko napisać że byłam na usg dziś i widziałam bijące serduszko
![]() wg usg ciąża jest o tydzień młodsza niż wynika z dnia okresu dzidzia ma 22 milimetry więc chyba jest ok jak na 8t 5dz (a od dnia okresu to 9t 5dz) a i lekarka znalazła w macicy jakiś wylew ![]() ![]() ![]() ps.ja biorę od niedawna feminatal800
#4730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurcze dziś jak weszłam do sklepu z dziecięcymi ubrankami to nie wiedziałam za co pierwsze chwycić ![]() http://allegro.pl/kocyk-koc-z-mikrof...196111957.html ło matko nieźle, a powiedział ci ile najwięcej może wypisać ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i faktycznie to się wchłonie, ja miałam większe plamienie bo mi to pękło ale często bez plamień się wchłania powinnaś tylko się oszczędzać, nie dzwigać raczej niczego ciężkiego no i bądź dobrej myśli ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- nie, ja bylam w szoku ![]() Panie w recepcji mi powiedzialy - bo pytalam - ze nie trzeba co miesiac i zwykle lekarz na 2 miesiace wystawia (ten moj) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=wanilia83;21771218]montii nie stresuje się
![]() kurcze dziś jak weszłam do sklepu z dziecięcymi ubrankami to nie wiedziałam za co pierwsze chwycić ![]() http://allegro.pl/kocyk-koc-z-mikrof...196111957.html Super ten kocyk ![]() ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny jutro zobacze co powie położna i czekam na wizytę u mojego gina.
![]() ja lubie wyjmować kartonik z ciuszkami mego malenstwa i oglądam je po raz setny ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4734 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny.....
![]() chciałam się przywitać właśnie pałaszuję na zmianę czekoladę nadziewaną malinami i jogurtową.... nie mogłam się powstrzymać przy tej pogodzie ![]() Jokr podziwiam ![]() Monti mam wrażenie że nie którzy lekarze to całkiem nie z powołania ten zawód wybrali, Wierzę, że będzie wszystko dobrze u Ciebie... co do ubranek to ja jeszcze w polu... nic nie mam nic nie kupuję rozglądam się tylko... po stronach internetowych... nie ciągnie mnie jeszcze... czy mam się martwić??
Zosiu moje serce... Edytowane przez monikal Czas edycji: 2010-08-31 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja na razie podczas ciązowego zwolnienia z pracy nauczyłam męża obsługi zmywarki, pralki i prasowania. Z gotowaniem idzie słabo, właściwie straciłam nadzieję, że to ogarnie ![]() ![]() A co do zakupów dla maluszka, to postanowiliśmy je robic po nowym roku, na razie nawet nie miałabym gdzie tego trzymać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
he to mój lepiej sobie radzi niż ja, kucharzy nieźle, dzisiaj zrobił kluseczki i pyszne mięsko,sprząta, wszystko pozałatwia, nawet na giełdzie kase zarabia dla nas
![]()
#4737 |
Wtajemniczenie
|
I znowu czytałam Was godzinę
![]() Montii ten lekarz, to dlatego taki, że na NFZ oni tacy są, boją się byle drobiazgu. Ja biorę Feminatal ten do 12 tyg, bo ginek mi tak kazał. Wcześniej brałam kwas foliowy z wit.B6 bo podobno dzięki tej witaminie nie ma mdłości. Ja jeszcze nie mogę nic kupić dzidziusiowi ![]() Ale zamówiliśmy dzisiaj obrączki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz, to wszystko zalezy jaki szpital, jakie podejscie, bo Jok3r ma takie informacje a z kolei u mnie w rodzinie byla cc ( z tym, że w prywatnym szpitalu) i tam , przy cc byl obecny mąż, cc nie byla w znieczuleniu ogolnym (narkoza) tylko w miejscowym ( od pasa w dół) i mama byla swiadoma co sie dzieje i mogla zobaczyc dziecko zaraz po wyjeciu na chwile jej pokazali, a potem juz polozna z ojcem dziecka ubierali, dokonywali pomiarow itd... i ojciec dziecka byl z dzieckiem, a mame szyli itd... potem mama byla normalnie z dzieckiem w pokoju ( a jak chciala to mogla poprosic o zabranie, zeby mogla odpoczac) mogla jakos szybko juz karmic ( bo nie miala narkozy, po narkozie by na pewno nie mogla) itd... wiec naprawde wiele zalezy od szpitala, w tych dobrych starania sa by jak najmniej bylo na tym poszkodowane dziecko i mama, a nie by jak najwygodniej bylo personelowi ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
kurcze dziewczyny, nie bylo mnie 2 dni i tyle nabazgralyscie, musze w ratach czytac i w ratach odpisywac, he he
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w szpitalach tez calkiem inaczej. Po cc nie ma czegos takiego, ze lataja dookola Ciebie. Po12 godzinach wstajesz i idziesz sie myc, a dlaczego ktos mialby latac i dzieckiem sie twoim zajmowac? Toz to tylko przeciecie powlok brzusznych i nic nie ma tam wielkiego, zeby lezec plackiem 2 dni. Ja tez nie wieze w zadne zabobony. Jak pisalam chodzi mi glownie o miejsce i bez sensu gwarancja ma przepadac. A wozki, nawet te najlepsze sie psuja. Pozatym jak kasa jest teraz, to mozna odlozyc i kupic pozniej. a teraz kupowac cala reszte ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
U nas narkoza jest tylko wtedy, jak juz nie maja czasu na miejscowe. Maz zadko kiedy moze byc przy cc, bo sa wymaghania sanitarne, chyba ze dobrze zaplaci. Ale przy cc, to nie wielu facetow chcialo by byc. BYlam przy kilku takich zabiegach i faceci z roku wymiekali. Spisz i odpoczywasz do momentu wstania, nie wczesniej niz 12godzin, pozniej mozesz wziac dziecko. Pozatym wczesniej dziecko tez musi odpoczac, bo to za duzy szok cc i za duza zmiana, wiec tez musi odpoczac. Na poczatku nie chce jeszcze jesc, wiec nie ma problemu, ale pozniej spokojnie chodzisz po dziecko, albo Ci przywoza do karmienia. W wiekszosci szpitali u nas namawiaja do karmienia piersia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Wtajemniczenie
|
no, dobrnelam do konca, ufff, tyle stron
a wiec , wczoraj bylam u mojej gin prowadzacej i wszystko ok, przedluzyla mi zwolnienie, do nastepnej wizyty, zglosilam jej tez juz poprzednim razem, ze chce rodzic w domu i ze bedzie to moj drugi taki porod ( prosila by opowiedziec o pierwszym, wiec opowiedzialam) i bedzie mnie prowadzic pod porod domowy, tzn to nie wymaga jakis szczegolnych przygotowan, tylko pod koniec czesciej usg z wskazaniem na ogledziny pepowiny, pewne dodatkowe badania ( np na cytomegalie- to juz mam i inne jeszcze) i powiedziala, ze nie ma nic przeciwko, oczywiscie jesli ciaza bedzie sie nadal tak ladnie prowadzic, jak do tej pory. W zwiazku z tym zadzwonilam juz do mojej poloznej, z ktora chce rodzic i zaklepalam wstepnie termin, a spotkac sie z nia mam dopiero w grudniu/styczniu ( bo juz rodzilam w domu i wiem, co i jak, wiec nie musze miec tyle spotkan co nowicjuszki) . jedna z Was pytala o porod domowy, no wiec teraz jest dobry czas by sie np rozejrzec za polozna, umowic np na pierwsze spotkanie, zwlaszcza jak ktos jest z mniejszego miasta, gdzie moze byc deficyt poloznych przyjmujacych w domu. i wiecei, co, bylam u przyjaciolki ostatnio i akurat dostalam od niej ksiazke, ktorej nie mialam wczesniej w reku, a zaluje, bo po przeczytaniu bardzo ja wam polecam- Irena Chołuj " Urodzic razem i naturalnie", swietna ksiazka i zebyscie sobie nie myslaly, ze tutaj agitke urzadzam- jest to ksiazka w 3/4 o porodzie w ogole, napisana w polskich realiach ( wydana w 2008r) , sa tam szczegolowe informacje o roznych rodzajach porodow, o mozliwych komplikacjach, o przygotowaniu do porodu,o wyborze pozycji i dlaczego to takie wazne, o tym dlaczego warto rodzic razem ( w sesnsie porodu rodzinnego) a takze sa zdjecia, jest jeden dzial poswiecony rodzeniu w domu, to mozecie sobie z ciekawosci poczytac, a jak ktos zainteresowany porodem w domu, to tym bardziej powinien przeczytac. jestem ta ksiazka zachwycona. ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-08-31 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.