![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
dorwałam dziś już osławione Nike Green Strom - napaliłam się na te porównania do Jade i Wonderwooda
![]() ![]() A po 15 minutach na mojej skrze zostaje aromat pieprzu z tandetną wodą kolońską. I sobie trwa... ![]() Cóż... 89 zł pozostało w kieszeni ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-08-27 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
upssss.. ja testowałam na bloterze tylko....i od początku do końca jest pikne ![]() dużo drewna, troche gorzkich ziół, kadzidło nawet czuję ![]() ![]()
![]() |
#4233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4234 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W temacie się nie wypowiem, straciłam ponad pół roku temu wenę do dłuższych opisów. Te krótsze zamieszczam w "czym dziś pachniesz". Zastanawiam się tylko, czy mi to jeszcze kiedyś minie ![]() ![]()
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
Eau de Desir Lolity L.
![]() ![]() ![]()
#4236 |
Zakorzenienie
|
Koto - co to? ![]() ![]() Doczytałam, że to limitowanka.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2010-08-27 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niesłodkie toto za bardzo, prawie wcale. Na dnie czai się chłodnawo- słodkawa, trujaca lekko nuta z klasycznej, fioletowej Lolity, zapach się anyżkowo mieni (nie wiem, czy jest tam anyż, ale działanie jakiegoś składnika jest podobne- świdrujące), migocze chłodem, trochę jest męskawy. Wielkie serca w oczach mam ![]() Poszukiwanie różyczek odroczone, teraz pożądam tej Lolki. Szkoda, ze taka wielka flacha- umieram, patrząc na setki. ![]() Madzik, dzisiaj Forlanik gra!
Kot najgorszego sortu Edytowane przez Kota Czas edycji: 2010-08-27 o 19:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Się nie śmiej ![]() --- Tak na szybko, testy sponsorowane przez Florens: Kingdom edt - bardzo podobne do edp, jednak lżejsze, bardziej musujące, z jakąś "świeżą" nutą, której rozgryźć nie mogę ![]() Nowa Ojka - przez ten zamulający cynamon niewiele zdoła się przebić... a jeśli już, to cherlawe i zniekształcone (i jakby lekko nieświeże?) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
Testowalam sporo nowosci, jednak wciaz nic nie powalilo mnie az tak bardzo.
Sensuous noir - zgadzam sie z wiekszoscia z Was, ze poczatek interesujacy, ciezki i slodki, ale trwa zbyt krotko. Potem zmienia sie w klasyka niestety. Play Givenchy oraz Play Intense. O ile wersja Intense jest toltalnie bezplciowa i nietrwala, to rozowe Play jest calkiem przyzwoite. Owocowe z nutka paczuli w bazie. Poczatek rzeczywiscie cytrusowy, ale jak na Givenchy przystalo bardzo to intensywny i trwaly zapach. Jest troche slodki, ale zarazem swiezy, mysle, ze ma pazura. Flakonik naprawde fajny. Calosc ok. Czekam na Guilty, Belle d'opium i Love Chloe. |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zadomowienie
|
Testy Rock Crystal od Gryxa
![]() Zapach od samego początku wydawał mi się słony i dziwnie znajomy. Teraz, kiedy się rozwinął, już wiem! RC pachnie jak kostka rosołowa przez cały okres swojego trwania, zmierzając ku jakiejś zieleninie. Koniec to już tylko wygotowany i wyłowiony z rosołu lubczyk (którego, swoją drogą, bardzo nie lubię).
![]() |
#4242 |
spin doctor
|
Dorwałam Hypnotic Poison eau Sensuelle-już jest w "moim" Douglasię
![]() ![]() ![]() ![]() Lady Milion Paco Rabane- tu małe rozczarowanie-pachna przyjemnymi gorzko-rześkimi owocami i czymś słodkim. Przyjemne, ale raczej jako "zapaszek nastolatki" ![]() Pink Sparkle-tu szok. Nienawidzę dotychczasowych perfum Kylie. Wczoraj psiknęłam PS i chyba się zakochałam ![]() ![]()
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lady Million - Paco Rabanne - slodki do obrzydliwosci ulep, na dodatek znikajacy w blyskawicznym tempie. Zdecydowanie nie moj typ - a dziwne, bo meski robi mi tak ![]() ![]() Pink Sparkle - Kylie Minogue - przyjemny, slodkawy - ale nie lekki. Zaluje, ze na mnie nic nie musuje ![]() Belle d'Opium - YSL - tu zdziwienie i rozczarowanie roku ![]() Takie kwiatki-sratki. Moze i przyjemne, ale dosc delikatne, trwalosc ok. Pieprzu ze skladu wcale nie wyczuwam ![]() Mimo slicznej flachy nie kusi mnie... Mistero di Roma Donna - Laura Biagiotti - w otwarciu delikatnie swieza, nienachalna, im dalej w las, tym bardziej przypomina swoja starsza siostre. Chyba mnie skusi, bo migdaly ma w fajnej wersji, a tygryski lubia migdaly ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() całe popołudnie się wąchałam jak nawiedzona ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak pisałam za wyjątkiem wanilii nic nie mają wspólnego: W L czuć cynamon i goździki, no i ta słona nuta ![]() Kasztan budyń karmelowy, miękki, aksamitny IDEALNY ![]() Karmelowanilia karmelu tu niewiele i nie jest taki miękki i aksamitny, troszkę ostrzejsza, może kardamon Najpiękniejszy z nich jest kasztan ![]() Edit: Jeszcze co do trwałości... najdłużej wytrzymała Sephora ![]() Edytowane przez poissonivy Czas edycji: 2010-08-29 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zona najukochanszego Meza
|
Sensous Noir - dla mnie sa one bardzo jasminowe kojarza mi sie z elegancka kobieta z lat 70-tych ubrana w lisy i pachnaca wyraziscie taka mieszanka futra i jasminu. Odrobine podobne do Jasmin Noir tylka sa slodsze i mniej wychodzi ta nuta stechlizny takiego jasminu lekko trupowego
![]()
![]() |
#4250 | |||
Killing me softly
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Potwierdzam ![]() ![]()
![]() |
#4251 |
spin doctor
|
Coś tam jest owocowego, ale jak dla mnie owoce są zaznaczone delikatnie gdzieś w tle i na pewno nie są bardzo słodkie, raczej kwaskowate
![]() Widzę, że rozpętało się szaleństwo w związku z HP eau Sensuelle ![]() ![]()
#4252 | ||
Zadomowienie
|
na zdjęciach wyglądał w porządku
![]() Cytat:
uśmiecham się, bo jawisz mi się coraz bardziej interesujący ![]() Cytat:
![]() Twoja próbka jest zakażona gryxonizmem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Be Delicious EDT - równie dramatyczny ogóras co EDP. I jakby trwalszy kurczę blade. Najbardziej podoba mi się żarówiastozielona rurka...
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Zakorzenienie
|
Przedwczoraj odebrałam Womanity, odrazu musiałam sprawdzić zapach.
Mugler tym razem się nie popisał ![]() Ciąg dalszy testów. Hymmm... ![]() Moje skojarzenia.... Zapach trochę dziwaczny.... Początek odrzuca, jakby kiszone ogórasy lub coś w tym stylu, później kiszonka z cytruskami, dopiero po godzinie czuć w oddali lekką słodycz, tytułowe figi z opisu. Trochę się rozczarowałam ![]() Nie ma jak to Angel ![]() ![]()
#4255 |
Rozeznanie
|
Ostatnie dwa dni to testy DG Anthology 10. Niby uniseks, ale jakoś nie widzę faceta w tym zapachu. Początek, pierwsze kilka minut może trochę męskie, za mocne jak dla mnie, ale później, piękny zapach
![]() Zastanawiam się nad kupnem, ale już tyle mojej wczorajszej wypłaty wydałam na perfumy, że nie wiem, czy cokolwiek z niej zostanie... Jeszcze teraz w merlinie są w promocji... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Zadomowienie
|
Givenchy – Play: Cudowny zapach. Zakochałam się w nim od pierwszego powąchania. Na początku skojarzył mi się ze świeżo wypranym, krochmalonym praniu, wypłukanym w dobrym i drogim płynie. Zapach porównałabym do koła, gdzie w środku jakieś kwiatki o intensywnym zapachu mieszają się z typowo letnimi owocami ( bardzo dojrzałymi), a ich otoczką jest ta świeżość prania. Pięknie skomponowany. Pamiętam, jak kiedyś moja ciocia przywiozła sobie perfumy z Francji, i Play pachnie jak ich podróba zapachowa.
Givenchy – Play Intense: Nie powiedziałabym, że to cięższa wersja Play. To dla mnie dwa inne zapachy. Play Intense to siostra bliźniaczka ( trochę brzydsza) zapachu La Perla J’aime la nuit. Początkowo Intense był bardziej gorzkawy, teraz ujawniła się piękna słodycz ja w J’aime la nuit.
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie tylko jego próbka jest skażona. Moja bratanica obniuchała RC i stwierdziła krótko, że pachną marchewką. Pewnie tez z tego rosołu, ale ja czegos takiego nie czuję ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4259 | ||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Niestety, w pełni oddaje to sytuację... Cytat:
Wąchałyście juz Chloe Eau de Fleurs? Lawenda mnie powaliła swą urodą, dwa pozostałe też udane.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
ja wąchałam, też lawenda sprawiła że były motylki w brzuszku i wybiegłam w pośpiechu i z zamiarem jak najszybszego zapomnienia zapachu - nie mogę kupować - no ale zapachu nie zapomniałam - mogłabym mieć a rzadko kiedy sięgam po Fleury wszelakie - jest inna - nie za kwiecista, niebanalna, wytrawnawa ale też i lawenda nie jest ostra, nie jest inwazyjna i wszechogarniająca, nie odstrasza moli - jedna z najmilej wyważonych lawend
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2010-09-01 o 00:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.