Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 22:44   #541
Axaxax
BAN stały

GG do Axaxax Send a message via Skype™ to Axaxax
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
Witamy
Co to za ser pleśniowy?, sery nie są dozwolone
Wiem, ale nie mogłam się oprzeć. Wziełam kawałeczek niskotłuszczowego Camemberta... No przyznaję się bez bicia...

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Burzuazja nie burzuazja zmielic mozna a to jedyne mieso ktorego nazwa przyszla mi do glowy
Tesciowa moja i twinplus1 znalazly tutaj w Tesco wieprzowine o super wartosciach, bardzo smaczna, chuda i nie spowodowala wzrostu u mnie

Ale to chyba na jeden posilek co ? No i serek plesniowy to zabroniony jest...
Przez cały dzień, ja ogólnie dużo nie jem. Ani przez chwilę dzisiaj nie czulam glodu.
Axaxax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 22:45   #542
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikr Pokaż wiadomość
DZIĘKUJĘ! tak to jest jak człowiek mięsa (poza piersią z kurczaka) nie kupował, rzadko kiedy jadał (jak mama albo teściowa na obiad zaprosiły) a teraz musi się w ten temat wdrążyć i dobrze że mi napisałaś jakie są ceny polędwicy bo poszła bym do sklepu, poprosiła o zmielenie pół kg a potem świeciła oczami przy kasie...
czy mimo moich może głupich pytań macie jeszcze do mnie chociaż troszkę cierpliwości, bo ja się już tu zadomowiłam i chciałam byc lubiana
Tu sie wlasnie lapie, ze ja w troche innych realiach cenowych zyje Jak bylam teraz na urlopie w Polsce to mi sie w zoladku przewracalo od tych cen...
Popros o chude miesko a napewno Ci doradza I pytaj jak czegos nie wiesz, bo lepiej jest zapytac przed i wiedziec niz zapytac zapozno i potem 'plakac'

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Axaxax Pokaż wiadomość
Wiem, ale nie mogłam się oprzeć. Wziełam kawałeczek niskotłuszczowego Camemberta... No przyznaję się bez bicia...

Przez cały dzień, ja ogólnie dużo nie jem. Ani przez chwilę dzisiaj nie czulam glodu.
To spowalniasz sobie metabolizm masakrycznie i nie zdziw sie jesli po chwili zamiast chudnac zaczniesz tyc bo Twoj organizm przejdzie w 'glodowka mode' i zacznie magazynowac WSZYSTKO co mu dostarczysz.
Stary 2010-08-31, 22:48   #543
Axaxax
BAN stały

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Tu sie wlasnie lapie, ze ja w troche innych realiach cenowych zyje Jak bylam teraz na urlopie w Polsce to mi sie w zoladku przewracalo od tych cen...
Popros o chude miesko a napewno Ci doradza I pytaj jak czegos nie wiesz, bo lepiej jest zapytac przed i wiedziec niz zapytac zapozno i potem 'plakac'

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

To spowalniasz sobie metabolizm masakrycznie i nie zdziw sie jesli po chwili zamiast chudnac zaczniesz tyc bo Twoj organizm przejdzie w 'glodowka mode' i zacznie magazynowac WSZYSTKO co mu dostarczysz.
Ale ja nie robie żadnych głodówek! Ja po prostu nie jestem w stanie więcej zjeść. Jem często i mało, bo tak jestem przyzwyczajona. Nie spowalniam metabolizmu ponieważ się nie głodzę. Jem normalnie tak jak wcześniej. Wiem jak destruktywnie na organizm działają głodówki
Stary 2010-08-31, 22:55   #544
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
DZIĘKUJĘ! tak to jest jak człowiek mięsa (poza piersią z kurczaka) nie kupował, rzadko kiedy jadał (jak mama albo teściowa na obiad zaprosiły) a teraz musi się w ten temat wdrążyć i dobrze że mi napisałaś jakie są ceny polędwicy bo poszła bym do sklepu, poprosiła o zmielenie pół kg a potem świeciła oczami przy kasie...
czy mimo moich może głupich pytań macie jeszcze do mnie chociaż troszkę cierpliwości, bo ja się już tu zadomowiłam i chciałam byc lubiana
Tak mi się jescze przypomniało, ze z bardzo chudego miesą fajna jest ligawa wołowa. Placilam ok 25 zl/kg, a wygląda niemal jak polędwica i z grilla tez jest pycha .

Axaxax grzechy juz pierwszego dnia nie wróżą Ci dobrze

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 22:57   #545
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja nie robie żadnych głodówek! Ja po prostu nie jestem w stanie więcej zjeść. Jem często i mało, bo tak jestem przyzwyczajona. Nie spowalniam metabolizmu ponieważ się nie głodzę. Jem normalnie tak jak wcześniej. Wiem jak destruktywnie na organizm działają głodówki
A jak myslisz, ile kalorii dzis zjadlas? No prosze Cie tak jak Ty to opisalas to u mnie wygladaja sobotnie sniadania - 2 jajka na twardo, twarog z jogurtem (przynajmniej pol kostki) + placki otrebowe (2 jajka + 3 lyzki otrab + lyzka jogurtu naturalnego = 5 - 6 placuszkow) i jakas wedlinka lub rybka do tego a w niedziele i poniedzialki mam zazwyczaj najwieksze spadki bo w weekend mam czas jesc Uwierz mi, ze jesli masz zamiar poprowadzic ta diete prawidlowo i bez efektu jojo na III i IV fazie to musisz zaczac wiecej jesc.
Stary 2010-08-31, 22:58   #546
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Skoro zawsze jesz malo to jakim cudem przytyłaś ? .
Za każdym razem mam ochotę o to zapytać jak pojawia sie ktoś nowy z głodówkowym jadłospisem i twierdzi, że zawsze tak malo jada
Wybacz małą złośliwość

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 23:02   #547
kasikr
Raczkowanie

Upsss to co ja mam zrobić? jest późna godzina i właśnie miałam iśc prosto do łóżka, a jestem głodna bo aż mnie żołądek ssie, nie jadłam bo byłam tak wczytana w forum, przepisownie i książke ze nie miałam czasu, co mam teraz zrobic? isc jesc czy spac?
kasikr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 23:05   #548
bzyczka1
Zakorzenienie

wszamaj chociażby plasterek wędliny, mi pomaga na głód np przy gotowaniu obiadu. Nie powinno się ale ja bym z burczeniem w brzuchu nie zasnęła do rana.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 23:09   #549
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Za każdym razem mam ochotę o to zapytać jak pojawia sie ktoś nowy z głodówkowym jadłospisem i twierdzi, że zawsze tak malo jada
Wybacz małą złośliwość
Mam podobnie Chociaz ktos moze mi powiedziec, ze nic dziwnego, ze wazylam 100 kg skoro tyle jadlam na samo sniadanie A wlasnie wtedy jadlam mniej za to smieciowo bardzo... A teraz dzieki takim sniadaniom prawie 10 kg w 2 miesiace

Cytat:
Upsss to co ja mam zrobić? jest późna godzina i właśnie miałam iśc prosto do łóżka, a jestem głodna bo aż mnie żołądek ssie, nie jadłam bo byłam tak wczytana w forum, przepisownie i książke ze nie miałam czasu, co mam teraz zrobic? isc jesc czy spac?
Zjedz sobie cos bialkowego, ale mala porcje - np twarog, jajko na twardo, troche wedliny. Odczekaj z pol godzinki i wtedy idz spac
Stary 2010-08-31, 23:09   #550
kasikr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
wszamaj chociażby plasterek wędliny, mi pomaga na głód np przy gotowaniu obiadu. Nie powinno się ale ja bym z burczeniem w brzuchu nie zasnęła do rana.
Ja zasnę szybko i burczenie nie będzie mi przeszkadzało, tylko przestraszyłam się jak zobaczyłam co piszecie do Axaxax, że za mało zjadła i że nie można byc głodnym.
kasikr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 23:09   #551
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
twinsplus1
ja tylko wrzuciłam przepis a serek nadaje się jako masło na bułkę dziś miałam nim wysmarowaną bułeczkę z mikrofalówki kotlet mi się pięknie przykleił

Ja mięso mielone indycze kupiłam ostatnio z Indykpolu za 13zł za kilogram i było bardzo smaczne - polecam!!

kasikr a może mama albo teściowa mają maszynkę do mielenia mięsa, wtedy kupisz sobie piersi z kurczaka, z indyka czy nawet udka i je oddzielisz od kości i zmielisz.
ale dzieki temu ze wrzucilas po 3 miesiacach zjadlam chlebek, poprzednie przepisy mi nie wychodzily i porzucilam chec szukania czegos nowego

Cytat:
zjesc, isc spac a jutro sie nie wazyc glod jest twoim najwiekszym wrogiem

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 23:11   #552
Axaxax
BAN stały

Cytat:
Wybacz małą złośliwość
hormony

ale ja musze się po prostu przestawić na inny tryb jedzenia. nie jestem w stanie w pierwszy dzien wpalaszowac nie wiadomo ile. z czasem zacznę jeść zapewne wiecej

czy mozna nazwać dietę głodówka jesli nawet przez chwile nie jest się głośnym a wręcz przeciwnie?
Stary 2010-08-31, 23:15   #553
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

ja wlasnie teraz wciskam w siebie 300g wiesniaka ze szczyopirkiem a zamierzam polozyc sie o 11

p.s. - a6w zrobiony pomimo zlego samopoczucia sama siebie nie poznaje

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
hormony

ale ja musze się po prostu przestawić na inny tryb jedzenia. nie jestem w stanie w pierwszy dzien wpalaszowac nie wiadomo ile. z czasem zacznę jeść zapewne wiecej

czy mozna nazwać dietę głodówka jesli nawet przez chwile nie jest się głośnym a wręcz przeciwnie?
kontroluj kalorie na poczatek, wiesz ze min to 1500 ja doskonale rozumiem, ze ciezko jest tyle jesc na poczatek, sama tak mialam, ale staraj sie jesc wiecej i z czasem nie bedziesz maila z tym problemu

Stary 2010-08-31, 23:15   #554
bzyczka1
Zakorzenienie

twinsplus1 cieszę się z tego, że dzięki mnie ( ) mogłaś w końcu zjeść chlebek no to polecę jeszcze bułeczki z mikrofali. Jak wpiszesz w google dukan bułki i mikrofalówka to znajdziesz ja gdzieś o nich czytałam, ale nie zapisałam i tak je znalazłam. A bułeczka pyszna, jeszcze lepsza niż chlebek

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 23:38   #555
songoma
Raczkowanie

Cytat:
tak, jesli kalorii jest za malo to to jest glodowka, niezaleznie od tego czy czujesz sie glodna czy nie.
codziennie to samo.

tak jak przewidzialam, za leniwa bylam na robienie dzis cwiczen - przynajmniej zaczelam powoli przygotowywac sie do pisania artykulu - moze jednak to zrobie x_X
no i jutro znowu pracaaa
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 23:45   #556
Myszołapka
Zakorzenienie

Cholera dziewczyny a ja dzisiaj zjadałam tylko 1300 kcal, białka wyrobiłam dzienna normę 2g na kazdy kg ciała i nadal się samobiczuję, że kalorii za mało... A nie chodziłam głodna o dziwo w ogóle

Co zjeść żeby kalorii trochę nabić a nie mieć nadwyżki białkowej ? Przy czym u mnie norma mieści się w zakresie 146-182,5 g
Stary 2010-08-31, 23:51   #557
SimplyDivine
Zakorzenienie

Czas na mnie szczypiorki Samych spadkow i dobrego samopoczucia jutro zycze, dobranoc
Stary 2010-08-31, 23:54   #558
onacrazy19
Przyczajenie

Ja od jutra zaczynam Mam konto na vitali, tam będę wklejac zdjecia swoich dań Na pw mogę podac link...
onacrazy19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 00:30   #559
tina03
Raczkowanie

Jak sobie tak pomyslę......nie wiem czy wy dziewczynki Dukanki też tak macie...... że to j€ż Iwrześnia....ooobuuu, kolejna rocznica w POLSZY!!!!!!!!

Wzrost :167cm
Cel : 56kg

Faza I start 70kg od 03.08.10-07.08.10
Faza II start 68kg od 08.08.10.......

70 69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57
tina03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 00:44   #560
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
twinsplus1 cieszę się z tego, że dzięki mnie ( ) mogłaś w końcu zjeść chlebek no to polecę jeszcze bułeczki z mikrofali. Jak wpiszesz w google dukan bułki i mikrofalówka to znajdziesz ja gdzieś o nich czytałam, ale nie zapisałam i tak je znalazłam. A bułeczka pyszna, jeszcze lepsza niż chlebek
znalzlam jakies ale kurcze one maja duuuzo maki kuku 4 lyski na 5 buleczek jesli masz inny przepisik chetnie skorzystam

p.s.- zmykam do spanka, pewnie i tak ostatnia jestem, no a mialam isc spac o 11

Stary 2010-09-01, 00:53   #561
Agnese69
Zadomowienie

No cześć, dziewczyneczki nocką... Zgubiłam się na chwilę i znowu musiałam Was podgonić trochę. Zgrałam i posegregowałam zdjęcia i mogę już tu sypnąć paroma fotkami. Nie wiem jaki mam tu limit i czy się zmieszczę, ale co tam, najwyżej mnie przyblokują

Pierwsze fotki:
1. Balaton - przystanek na posiłek wtrakcie podróży. Wielki to on jest, ale jakiś taki monotonny - biedni ci Węgrzy, ani gór nie mają, ani morza, tylko równiny z kukurydzą albo słonecznikami. Nuuuuda...
2. Przepiękna katedra w Zagrzebiu - tu też po drodze zajechaliśmy obejrzeć miasto...
3. Pani blada Agniesia pierwszy dzień na plaży odważnie przywdziała dwuczęściowy kostium odsłaniając wciąż jeszcze niedoskonałe obłe kształty
4. Brela - cudna skałka, do której chce się takim oszołomom jak my chodzić kilometrami żeby ją po prostu zobaczyć

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Zara, bo mi tu fochy stroi. Za duże chyba są, muszę pomniejszyć, zaraz dorzucę...
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 01:01   #562
Agnese69
Zadomowienie

Może teraz
Stary 2010-09-01, 01:12   #563
Agnese69
Zadomowienie

Dobra, wlazły. No to teraz następna czwórka:
1 i 2. Zachód słońca w Makarskiej. Obeszliśmy ją całą włącznie z cypelkiem skalistym, który nam podarował cudowne wprost widoki. W ogóle Makarska najbardziej mi się podobała jako nadmorski kurort. Fajnie zorganizowana, ładnie zrobiona plaża, centrum rozrywkowo-handlowe sympatyczne, targowisko wielkie, ale jakoś tak zgrabnie porozmieszczane. Fajny kurorcik, jeśli ktoś ma ochotę wieczorkiem się zabawić i wydać trochę grosza

3 i 4. Split. Piękne miasto, urokliwe uliczki starego miasta, gdzie czuć ducha zamierzchłych czasów... Wyszlifowane na wysoki połysk kamienne ulice, wąskie przejścia między kamienicami, miasteczko nie zepsute żadnymi nowoczesnymi wymysłami... A i port też niczego, sympatyczne miejsce...
Stary 2010-09-01, 01:17   #564
adrijah
Zakorzenienie

Jeden dzień mnie nie było, a tu 10 nowych stron! a ja tu dzisiaj idę załatwiać sobie wyjazd na tydzień i Wy myślicie, że ja nadrobię cokolwiek jak wrócę? mission impossible

Cytat:
Napisane przez wiewiorka07 Pokaż wiadomość
adrijah widzę nowy avatar- super bardzo ładnie wyglądasz
Cytat:
Napisane przez MrsVargas Pokaż wiadomość
Adrijah piękny avatar
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
adrijah nowy avatarek ? ślicznie kobieto ...
dziękuję sama jeszcze nie mogę przywyknąć i nie rozpoznaję swoich postów

Cytat:
Napisane przez hawrodytka Pokaż wiadomość
Adrijah,nie mam zielonego pojęcia co to jest ta czarnuszka ;/ i gdzie to mozna dostac. Tzn tam jest napisane, ze to ziarenka cebuli (?), ale ile w tym prawdy to nie wiem;/
może spróbuję w jakiś sklepach ze zdrową żywnością poszukać

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Adrijah wyglądasz bosSSSko
dziękować

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Cześć Dukanki (-nie),

zdaję relację po powrocie z urlopu. Wypoczynek mój dzielił się na dwa etapy: zagraniczny (Barcelona) oraz polski (Kołobrzeg).
Barcelona jest przepiękna, ale niestety nie sprzyja osobom dukającym. Jedzenie w knajpach drogie i niezbyt dukanowe. Kupowałam zatem gotowe sałatki w Carrefour i przedłużyłam przez to fazę warzywną. Zdarzały się też grzeszki: sangria, inne hiszpańskie winka i o zgrozo: kanapka w samolocie. Byłam już tak głodna, że musiałam zjeść cokolwiek. Jakież było me zdziwienie, gdy po powrocie ujrzałam na wadze: - 0,3 kg. Także byłam uszczęśliwiona, gdyż spodziewałam się nawet wzrostu.
Może spadek był wynikiem ciągłego ruchu (zwiedzanie)?

Drugi etap mojego urlopu to przepiękny Kołobrzeg w jeszcze lepszym towarzystwie. Jednak dwie dukające osoby mają znacznie łatwiej. Jedliśmy dużo, pysznie i bezgrzesznie. Do tego spacerki brzegiem morza, aż żal było wyjeżdżać. Moje Kochanie gotuje świetnie, więc zajadałam się pysznościami. Szczęściara ze mnie niesamowita, że trafiłam na taki Skarb..
Po powrocie do domku, wskoczyłam na wagę (następnego dnia rano). I od ostatniego ważenia ujrzałam - 1,7 kg. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona i zadowolona. Aż się chciało wracać do pracy (żart).

Ogólny wynik urlopowy to - 2,0 kg.
W sumie - 22,80 kg. Jestem z siebie dumna i zaraz zmieniam podpis.
wow! ale dałaś czadu gratuluję!

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
A wszyscy wiemy, że to po jedzonku przygotowywanym przez super TŻ Misia Pysia, moje Skarbiątko chudnie najszybciej. I niech lepiej przestanie, bo, jak Jej paluszek jeszcze bardziej schudnie, to pierścionek będzie za duży A ja przez urlopik zjechałem 1,4 kilograma (w sumie od 6-ego kwietnia schudłem 23 kilo). A Babcia, u której mieszkaliśmy ze zdziwienia wyjść nie mogła, że jedzą na potęgę i chudną W każdym razie, zostało mi równe kilo do zrzucenia, aby osiągnąć wagę zaproponowaną przez Dukana. Ale chyba dłużej posiedzę na drugiej fazie i poczekam na wspólną, pierwszą ucztę ze Skarbem I, co najważniejsze. Mogę włożyć już mój ukochany garnitur!!!!!!! YYYEEEAAAAHHHHHH !!!!! Pasuje normalnie, jak prawie trzy lata temu Ciekawe, czy to dieta, czy miłość do Skarba
no to oboje szalejecie oczywiście gratuluję!

Wczoraj się pół dnia uczyłam i.. zapomniałam o jedzeniu przypomniało mi się jak poczułam ostry głód już po wykąpaniu się, umyciu zębów itd, w drodze do łóżka... i po co sięgnęłam do lodówki? po parówki zjadłam je, znowu umyłam zęby i poszłam spać i dzisiaj rano co było? znowu to cholerne 79! buu...
a może to ten murzynek? ze skrobią, mlekiem i kakao
Stary 2010-09-01, 01:18   #565
Agnese69
Zadomowienie

1 i 2. Tu mamy wycieczkę statkiem na wyspy Hvar - tam godzinkę mieliśmy dla siebie i potem na Brać, gdzie wypuścili nas na 4 godziny na plażę Złotnyj Rat (w tle widoczna na 2 zdj.)
3. A tu Omiś (Omisz? - nie wiem jak to po naszemu napisać), gdzie wleźliśmy na starutką wieżę i podziwialiśmy widoczki z góry... a co.

Edytowane przez Agnese69
Czas edycji: 2010-09-01 o 01:20
Stary 2010-09-01, 01:26   #566
Agnese69
Zadomowienie

Dubrownik. Miasto faktycznie piękne, imponujące swą wielkością Stare Miasto otoczone murami, ale tak hałaśliwe, haotyczne i jarmarczne, że aż rozczarowujące... Wytrzymaliśmy tam ze dwie godziny i zwialiśmy, bo nie słyszeliśmy siebie nawzajem i ciągle ktoś nas potrącał, popychał, krzyczał do ucha... katastrofa. Dodatkowo ceny tam powaliły nas na kolana. Takiej drożyzny nigdzie więcej nie widzieliśmy jak tam jedzenie stanęło nam kołkiem w gardle, przysięgam
Ale jako historyczny punkt programu - koniecznie należało je zobaczyć.
Stary 2010-09-01, 01:38   #567
Agnese69
Zadomowienie

Trogir. To drugie poza Splitem miasteczko, któe podobało mi się najbardziej. Tu również nikt nie zepsuł nowoczesną architekturą starorzymskiego klimatu Starego Miasta. Ma się wrażenie, że duchy dawnych czasów krążą w pobliżu, czuje się powiew historii... Naprawdę piękne miasto.
A pod tą łódź na przystani to sie tak na krzywy ryj podczepiłam, a co, mogę chwilę poudawać, że taka jestem świetna posiadaczka, nie?
No i tu wreszcie udało się znaleźć jedyne przyzwoite zdjęcie zrobione przez moją córkę mi i małżowi. Bo możnaby przypuszczać, że byłam tam jedynie z dzieckiem Oto więc mój odchudzony już całkiem nieźle pan D.
Stary 2010-09-01, 01:48   #568
Agnese69
Zadomowienie

No i ostatnia odsłona. Zadar.
W drodze powrotnej pstanowiliśmy zajrzeć jeszcze tam.
No i tu mi się mniej podobało. Głównie dlatego, że pomimo baaaaardzo starego dziedzictwa zachowanego w wyznaczonych do tego miejscach, miasto jest "zepsute" nowoczesnymi kamienicami powklejanymi pomiędzy te cudne sarutkie zabytki. No katastrofa. Od razu utraciło swój urok. W jednym miejscu leżą pozostałości rzymskich kolumien i sarkofagi zachowane sprzed wieków, a obok oszklona nowoczesna kamienica - siedziba banku. Okropnie się to jakoś gryzie ze sobą. Tak więc Zadar nie będzie moim ulubionym miastem Chorwacji. Będę się ze sobą spierałą czy będzie to Split, czy też Trogir
A tu już pani Agniesia bardziej opalona - szczerze mówiąc, chyba jeszcze tak opalona nie byłam w życiu. Ja - wnuczka najprawdziwszego młynarza, zawsze jakaś bladawa chodzę taka... A tu proszę, miła odmiana... A skórka już schodzi, a jak...
Stary 2010-09-01, 01:54   #569
Agnese69
Zadomowienie

I to by było na tyle. Macie, kochanieńkie, prawdziwy reportaż z podróży
Było cudownie, miałam tydzień prawdziwej beztroski (małż stawiał ), niczym się nie martwiłam, nie liczyłam, nie kombinowałam tylko się relaksowałam i odpoczywałam jak Pan Bóg przykazał.
Niestety już wróciłąm i normalna ekwilibrystyka finansowo-bytowa się zaczęła, ale co przez ten tydzień się naczerpałam relaksu to moje...
A teraz idę spać, bo chyba przegięłam z tą porą - chciałąm skończyć z tymi zdjęciami już na dziś...
Jutro moja córcia idzie do pierwszej klasy, mamy przezywkę więc...
Dobranoc szczypioreczki.
Stary 2010-09-01, 02:51   #570
jasmine
Raczkowanie

GG do jasmine

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
I to by było na tyle. Macie, kochanieńkie, prawdziwy reportaż z podróży
Było cudownie, miałam tydzień prawdziwej beztroski (małż stawiał ), niczym się nie martwiłam, nie liczyłam, nie kombinowałam tylko się relaksowałam i odpoczywałam jak Pan Bóg przykazał.
Niestety już wróciłąm i normalna ekwilibrystyka finansowo-bytowa się zaczęła, ale co przez ten tydzień się naczerpałam relaksu to moje...
A teraz idę spać, bo chyba przegięłam z tą porą - chciałąm skończyć z tymi zdjęciami już na dziś...
Jutro moja córcia idzie do pierwszej klasy, mamy przezywkę więc...
Dobranoc szczypioreczki.
Świetnie wyglądasz, zdjęcie rewelacyjne... Zazdroszczę Napewno szybko stracisz to co przybyło przez grzeszki, ale naprawdę wyglądasz super.

jasmine jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości