|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
Witajcie, wpadłam się tylko przyznać, że... wypiłam dziś piwo z sokiem. Dobra, lejcie, dawać te
czuję, że zaczynam nowy etap w życiu i będzie genialnie. oł je, pozytywnie ![]() Nie będę Was teraz nadrabiała, zrobię to rano, tymczasem Agnese, WOW
|
|
#572 |
|
Rozeznanie
|
wreszcie wrzesień, mój synek wraca do żłobka a ja będę miała trochę więcej czasu dla siebie (wracam do regularnych ćwiczeń!). poczytałam was trochę (podliczyłam kalorie, chociaż tego nienawidzę i staram się nie robić -- exED) i się przeraziłam, że jem za mało. (obiecuję poprawę)
w ramach motywacji do nowego dietowego życia wybieram się dziś do fryzjera. miłego dukania.
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Duk duk
ogólnie po PW spadek o 1,4 a więc dobry wyniczek jak dla mnie ![]() Agnes świetne foteczki i wyglądasz kwitnąco - super ! udanego dnia szczypiorki
|
#574 |
|
Zadomowienie
|
Agness wyglądasz kwitnąco, rodzinka też.
Adrijah-piękne zdjęcie. ![]() Dzień dobry w ten słoneczny poranek. Zaraz śmigam na zajęcia ruchowe , planuję pilates, a potem może siłownia.I jest spadek, mniam, malutki bo malutki, niecałe 100 gr(80 dokładnie), ale to przenosi mnie już konkretniej na stronę z 6 na końcu już tylko 70 gram i przekrocze granicę 12 utraconych kilogramów. Teraz smigam na białkowe śniadanko. Miłego dnia szczypiorki
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robiłam takie bez skrobi, zaraz poszukam i wleję lina do strony tu są jedne bez mąki i skrobii http://breakfast.blox.pl/2010/04/Zyt...ek-Dukana.html ale to jeszcze nie te co ja jadłam no kurde znaleźć nie mogę podam przepis bez linka, mam nadzieję że mogę 2 czubate łyżki otrąb owsianych (ja dałam 2 płaskie i 1 pszennych) 2 łyżki serka homo 1 jajko pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli zioła, przyprawy (jak chcemy) Mieszasz wszystko i wlewasz do drugiej miseczki wyłożonej papierem do pieczenia i do mikrofalówki na 4 min, sprawdź po tym czasie patyczkiem czy się nie klei. Bardzo smaczne są. Zmykam na śniadanie. No i oczywiście znalazłam jak już zamknęłam wypowiedź http://www.gotujmy.pl/chlebek-dukana...isy,53459.html https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667 -- jako chlebek z otrębami jednak ja miałam z 2 łyżkami serka i jest ok.
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2010-09-01 o 08:46 |
|
|
|
|
#576 |
|
Raczkowanie
|
Duk duk moje szczypioreczki
Weszłam dzisiaj na wage i się przeraziłam....znów 58 Ale to nic, dukam dalej dzielnie![]() Jadę dzisiaj pooglądać mieszkanie, bo październik się zbliża. W sumie chciałam zostać na starym, gdzie mieszkam już 2 lata ale znalazłam w sumie troszkę wieksze, blizej uczelni a przede wszystkim tańsze. No ale zobaczymy co dzisiaj z tego wyniknie Będzie gorzej z dukaniem, bo jak wybędę na kilka godzin to....łoch...mogę o jedzeniu zapomnieć
|
|
|
|
#577 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Zanotowałam mały spadek -0,1kg, ale to chyba dlatego że mnie mocno porcelanka pogoniła z nerwów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HELP!Odprowadziłam rano szczęśliwe dziecko do przedszkola i spotkała nas "niespodzianka"! Szanowna Pani dyrektor po raz drugi w tym roku kalendarzowym przepisała moje dziecko do nowej grupy!!!!!! BEZ MOJEJ WIEDZY!!!! Szasta tymi dziećmi na prawo i lewo. Mój synek ma kumpli w swojej starej grupie, ulubione panie wychowawczynie a tu znowu zmiana!!! Za pierwszym razem po wielkiej mega kłótni i wojnie wrócił do swojej grupy. A teraz co mam robić???????????????????? ?? Czy ktoś z Was orientuje się w prawach rodzica, przedszkola???? Są wśród Was przedszkolanki, dyrektorzy? Mam ochotę gdzieś to zgłosić! No płakać mi się chce!
|
#578 | |
|
Zadomowienie
|
dzieki
![]() Cytat:
ja nie znam nikogo kto pracuje w przedszkolu ,jedynie w szkole jak cos znajde ciekawego w necie to wrzuce
|
|
#579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w koncu wyszlo mi to cudo z mikrofali zjadliweWczoraj kupilam kotlety szynkowe z lidla dla rodzinki i maja taki skladzik na 1oog B-22g T-3g -4g czy sobie moge jednego zrobic? I cud nastepny Ave Marija dostalam wlasnie te wstecize od 6 dni oczekiwana znow bede cudowna kobieta a nie z napieciem prze malpowym.
|
|
#580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ja, jako rodzic powinnam zostać o tym fakcie poinformowana. Był okres wakacyjny, wystarczyło napisać mail lub wysłać list. Miałabym czas przygotować dziecko psychicznie na zmiany. Marzył od miesiąca o spotkaniu z przyjaciółmi a tu "niepodzianka". P.S. wskoczyłam na wagę .......chociaz ta dzisiaj dla mnie łaskawa - a jednak spadek !!! -0,3kg
|
|
#581 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Nie uwierzycie, ale od wczoraj mam spadek 0,6 kg. Aż niemożliwe. |
|
|
|
|
#582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cyt... Słowa dyrektor będzie odrzucać, ( co nie napisane tego można się wyprzeć) ważne jest pismo- kopię niech podstępluje,że wpłyneło dn..... W piśmie można powołać się na przepisy oświatowe, które mówią o podmiotowym traktowaniu dziecka, a przeniesienie bez zgody rodzica jest przedmiotowym traktowaniem dziecka, jest niezgodne z KONWENCJĄ PRAW DZIECKA co kwalifikuje się do Rzecznika Praw Dziecka. Można napisać, że proszę o sprecyzowanie na jakiej podstawie zostało ustalone to, które dzieci zostaną przeniesione, a które nie.I koniecznie, że proszę o odpowiedź na piśmie.Dodatkowo przedszkole opiera się na Statucie, a w każdym Statucie jest umieszczane, że Przedszkole działa dla dobra dziecka, że nastawione jest na współpracę z rodzicami..itp (na stronach internetowych przedszkoli często są umieszczane Statuty) http://www.przedszkolak.pl/forum/ind...&ktory_id=2377
|
|
#583 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ODWOŁAĆ SIĘ NA PIŚMIE Słowa dyrektor będzie odrzucać, ( co nie napisane tego można się wyprzeć) ważne jest pismo- kopię niech podstępluje,że wpłyneło dn..... W piśmie można powołać się na przepisy oświatowe, które mówią o podmiotowym traktowaniu dziecka, a przeniesienie bez zgody rodzica jest przedmiotowym traktowaniem dziecka, jest niezgodne z KONWENCJĄ PRAW DZIECKA co kwalifikuje się do Rzecznika Praw Dziecka. Można napisać, że proszę o sprecyzowanie na jakiej podstawie zostało ustalone to, które dzieci zostaną przeniesione, a które nie.I koniecznie, że proszę o odpowiedź na piśmie.Dodatkowo przedszkole opiera się na Statucie, a w każdym Statucie jest umieszczane, że Przedszkole działa dla dobra dziecka, że nastawione jest na współpracę z rodzicami..itp (na stronach internetowych przedszkoli często są umieszczane Statuty) ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
|
|
#584 |
|
BAN stały
|
Czesc dziewczynki
U mnie duze zawirowania, sporo pracy. Od dzisiaj znowu edukacja pelna para a za miesiac jeszcze wiecej takze ciezko bedzie i moja czestotliwosc odwiedzania was tez pewnie zmaleje co mnie bardzo martwi ![]() Zazegnalam swoj kolejny kryzys.. Miejmy nadzieje bezpowrotnie Aleksandra_M ano zyje, medluje sie Agnes69 aaaaaaaaaaaaaaaaaaa witaj Ciesze sie bardzo ze panienka wypoczeta do nas powrocila w jakze pieknej odslonie, olsniewajaca, slicznie wygladajaca
|
|
|
|
#585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzonka
|
|
#586 |
|
Zadomowienie
|
twinsplus1 czyli nikt nam juz nie moze nawrzucac ze nie znamy wyszukiwarki
.A jak to samo znalazlysmy znaczy ze doooobre
|
#587 |
|
Zadomowienie
|
czesc mirkaaa to jakim trybem w koncu lecisz?
![]() kiciamała dokladnie tak
|
#588 |
|
Raczkowanie
|
twinplus1, kiciamała jesteście szybkie kobitki - dziekuję bardzo
ja grzebię i sprawdzam czy mogę złożyć jakąś skargę do Kuratorium Oswiaty
|
#589 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#590 |
|
Zadomowienie
|
tak czytam sobie o tych problemach rodzicow w przedszkolach, jak sa traktowani
strasznie to niesprawiedliwe...powiem wam jak tutaj to wyglada, na przykladzie mojego 7 letniego syna, ktory mial 3,5 roku jak tu przyjechalismy byl zapisany na 2,5 godziny dziennie do przedszkola, ktore dziala przy szkole, ktora rodzic sobie wybral, w takich przedszkolach sa grupy mieszane, roznica wieku max 1,5 roku - mial tam swietna zabawe polaczona z nauka potem wraz z rowniesnikami w wieku 4,5 roku poszedl na caly dzien do szkoly do zerowki wlasnie, inna pani ale dzieci te same. W zerowce nauczyl sie opowiadac, pisac i liczyc - potem w kolejnych klasach dochodzily kolejne zajecia. Teraz ma 7 lat, chodzi do 5 klasy, jest swietny z matematyki i lepszy z angielskiego niz jego angielscy koledzy to podstawa
|
#591 |
|
BAN stały
|
hej
![]() lece 4/3, postanowilam juz z tej kwestii wiecej nic nie zmieniac, do pionu postawila mnie Alex i juz niech tak bedzie! Jednak warzywa sa potrzebne i witaminki rowniez. Z tym ze juz wiem na wlasnym tyłku ze wiecej niz raz trybu nie powinno sie zmieniac, ale coz poradzic jak mirka dlugo musiala szukac az osiadzie na laurach hehe
Edytowane przez mirkaaa Czas edycji: 2010-09-01 o 10:07 |
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
missines zadzwoń do odpowiedniego dla przedszkola wydziału oświaty albo jeżeli jest u Ciebie w mieście to idź tam i spytaj czy tak można. Ewentualnie głoś od razu skargę. Z panią dyrektor bym się nie ugadywała bo widać nie ma po co, skoro to drugi raz.
o kurcze leci właśnie reklama pizza hut i te makarony....zjadłabym sobie spaghetti, aż mi tak jęzor wyszedł jak ten emotce
|
|
#593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niech sie troche napoci ze strachu, wyslij do wojewodzkiego kuratorium, nie zas do miejscowego, bo oni wszyscy znaja sie jak lyse konie
|
|
#594 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2010-09-01 o 10:17 |
|||||
|
|
|
#595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
p.s.- a jaki krem na zmarszki bys polecila dla 32 letniej mieszanej , zauwazylam ze jest malo elastyczna i jak zmarsze czolo to wraca do siebie po dluuugi czasie pomozesz?
|
|
#596 |
|
Raczkowanie
|
Witam gorąco!
ja z pytankiem o mięsko mielone, wałkuje temat... Kupiłam gotową pakowaną mielonkę indyczą i w składzie ma: mięso indycze 55%, mięso wieprzowe 10%, wodę, białko sojowe, błonnik sojowy, skrobia ziemniaczana, sól, stabilizator, substancje wzmacniające smak i zapach. Dopisek że zawartość tłuszczu nie więcej niż 30% (porcja waży 420g). I co Wy na to opiek eksperta? |
|
|
|
#597 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do drugiego pytania pozniej Ci naskrobie na privie wiadomosc bo teraz wychodze i juz nie zdarze a ja lubie sie rozpisac hehe Miłego dnia kochane, do pozniej |
|
|
|
|
#598 |
|
Zadomowienie
|
No DukDuk z rana dziewczęta. Dziękuję wszystkim koleżankom za miłę słowa uznania
Mirunia!!! A ja już się zastanawiałam gdzie Ty się zapodziałaś... No i jak trybik 4/3? Idzie? Działa? Jak się masz w ogóle? Ja dziś z rana z ogromną ulgą ujrzałąm równe 57, a więc od wczorajszego 58,4 to mega spad, co czyni mnie szczęśliwszą o 1,4 kg A ponieważ jeszcze dziś i jutro białęcka, więc liczę na więcej ![]() O właśnie, zaraz podpisik zmienimy... Missines, widzę, że dziewczyny CI już coś wynalazły - dołączam się do ich głosu, trzeba zawalczyć. Ja takie sytuacje kwalifikuję jako absolutnie skandaliczne i niedopuszczalne. Nie widzę tu troski o dziecko i jego psychikę tylko jakieś dziwne wewnętrzne ustalenia... Grupa istniejąca wcześniej nie ma prawa być mieszana, a dzieci przesuwane jak pionki na szachownicy. To jakiś żart chyba... U nas w przedszkolu grupa od maluszków do zerówki przeszła nienaruszona, ewentualnie jakieś dziecko nowe dołączyli do naszych, panie też te same przez 4 lata, bo to dzieci mają czyć się jak najlepiej, a nie pani dyrektor. Napisz odwołanie po prostu. Jeśli pani dyr. odmówi współpracy to zapytaj ją spokojnie, gdzie wobec tego teraz masz napisać pismo, skoro ona nie chce z Tobą dialogu podjąć, czyli kto jest jej zwierzchnikiem. Pewnie prezydent miasta - u nas przedszkola są pod Urzędem Miasta... Trzymaj się, kochana, nie trać panowania nad sobą, bo ono daje Ci przewagę, nie daj się sprowokować, bo powie, że jesteś awanturnicą. Spokojnie, rzeczowo, bez nerw, ale stanowczo i dosadnie. Trzymam kciuki za Ciebie, bo wiem ile stresu dziecko kosztuje początek roku szkolnego w ogóle, nie mówiąc o tym, gdy takie zmiany się pojawiają... |
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
duk duk w nowym watku
|
|
|
|
#600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
p.s. - juz mi lepiej, rewelacje sobie poszly w sina dal uffff co za ulga
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

czuję, że zaczynam nowy etap w życiu i będzie genialnie. oł je, pozytywnie 

, planuję pilates, a potem może siłownia.
jesli masz inny przepisik chetnie skorzystam 

ja nie znam nikogo kto pracuje w przedszkolu ,jedynie w szkole
jak cos znajde ciekawego w necie to wrzuce