|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
No czyli widac, ze co szpital to obyczaj. Wtym moim to nawet nie ma pojedynczych pokoi z dostawka dla meza. Jest inny szpital, ale tam sie za taka przyjemnosc placi ok 3tys no to na glowe jeszcze nie upadlam
![]() Co do wozka to ja akurat mieszkam w dosyc sporym domu z dwoma garazami i mega wielka piwnica, wiec miejsca mam do wyboru do koloru, a kaski niestety nie moge odlozyc, bo no nie bede sie zaglebiac w nasze finanse, ale no nie da sie odlozyc. Ciuszkow juz mam polowe, wiec zblizam sie do mety i zaczne z kosmetykami i cala reszta. Przeraza mnie to wszystko, bo jak widze jakie to koszta to masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a my własnie jak przy pierwszym porodzie, to wybralismy ta opcję, zapłaciliśmy wtedy, czyli 8 lat temu za całośc 2500, a to było duzo bardzo wtedy dla nas, bo mieszkalismy jeszcze z moimi rodzicami, ja nie pracowałam, mąż sam zarabiał, ale i tak dla nas priorytetem były te wspólne chwile, ![]() bo pomyslcie sobie dziewczyny, poród, kto wie może przezyjecie raz, a może będzie dane przezyć kilka razy w życiu, są to pierwsze chwile dziecka, dla dziecka taki poród to jest raz w życiu, juz się tego nie da naprawić, cofnąc i moim zdaniem warto zrobić wszystko, by to było cudowne przezycie, zarówno sam poród, jak i te pierwsze dni po nim i wolałam te pieniądze wtedy przeznaczyć na to, niż np. na ciuszki, na których niemowlakowi najmniej zależy, czy np. na wyposażeniu pokoju. I gdybym miała nawet dzisiaj wziąć kredyt, to bym się nie zastanawiała i wzięła, byle by miec dobre warunki dla całej naszej rodzinki ![]() No ale licze na to, że ciąża będzie zdrowa i od szpitala uda mi się trzymać z daleka. ( poród z położną też kosztuje, ale nie oszczędzam na tym, jak mam do wyboru, w domu z dobrą położną i zapłacić, czy w kiepskim szpitalu "za darmo" to wybór jest dla mnie oczywisty )
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry z rana
niestety musialam wczesnie wstac, co mnie nie cieszy ![]() wlasnie popijam kakao no i tak sobie czytam o dziewczynkach, ktore od 5 tc zaczely kupowac ciuszki ja jestem w 6 wiec tez juz bym mogla ale czekam do usg, jak zobacze fasolinke i w 8tc pewnie serduszko "uslysze to wtedy zaczne sie cieszyc na maxa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jok3r, zazdroszczę Ci tego optymizmu ![]() ![]() ![]() Agattek, smaruj się smaruj, skóra już się widać rozciąga. Mnie poprzednio swędziało ale dużo później i bałam się rozstępów, na szczęście nic nie wyskoczyło ![]() ![]() Mustique, ja poprzednio brzuch miałam mały i teraz też wolałabym taki ale obawiam się że będzie gorzej. Teraz mam już znacznie większy niż za pierwszym razem na tym etapie więc pewnie mnie wybrzuszy porządniej ![]() Deneb, o łał, faktycznie długie zwolnienie ![]() Iwa, super że serduszko pięknie bije ![]() ![]() ![]() Ego, a suknia jaka? ![]() Ver_ona, czyli w sumie od wagi przedciążowej przytyłaś tylko 6 kg? Super ![]() Niutka, super że wszystko idzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Zadomowienie
|
Hej
Ale u nas leje, pogoda pod zdechłym Azorkiem... Niutka to ja zamierzam rodzić w domu. Położną już znalazłam, jeszcze nie dzwoniłam bo poczekam do wizyty u mojej gin. W sumie to jestem bardzo ciekawa jak zareaguje, dopiero zaczęłam do niej chodzić, pierwszą ciążę prowadziłam u innego lekarza i nie byłam zadowolona. Mam nadzieję, że okaże się dobrym lekarzem i człowiekiem a nie będzie mnie straszyć zagrożeniami takiego porodu i robić wszystko bym w domu nie rodziła. Odebrałam wyniki i są bardzo dobre i oby tak dalej. W czwartek zbieram manatki i igę do ginki i zobaczymy co powie ![]()
![]() |
#4747 |
Rozeznanie
|
Witajcie
tydzień temu zrobiłam test wyszedł pozytywny mieszkam w anglii tutaj wczesną ciąże traktuje się jako ciążę-nie ciąże tak bym to nazwała bo dopiero po osmiu tygodniach od ostatniej miesiączki można dostać potwierdzenie nawet gdyby było coś nie tak to oni tu nic nie robią np.jakieś plamienia czy coś Ja ostatnią miesiączke miałam 16 lipca cykl 32 dniowy więc termin porodu jak sobie sama obliczyłam wypada na 26 kwietnia To moja trzecia ciąża mamy dwóch chłopców w 13 i 4 lata więc po cichutku marzę o małej różowej odmianie Muszę już kończyć bo czas do pracy na szczęscie pracuje tylko 6 godzin dziennie bo o L4 też muszę zapomnieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje ![]() dbajcie o siebie mamy podobny termin mi z kalkulatorow wychodzi na 28 kwietnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
jagodowy smak gratulacje. Nie przepracowuj się zatem w pracy
![]() niutka ![]() ![]() Jak Was tak dziewczyny czytam o tych porodach to się uspokajam .To czyli przy cc nie zawsze dają znieczulenie ogólne? Ja wolałabym być przytomna jeśli to możliwe, a widziałam, że jest, tylko nie wiem czy to też zależy od szpitala, czy od uwarunkowań pacjentki. Ja zacznę kupować ciuszki może po następnym usg, 13 września, albo dopiero jak poznamy płeć. Kolega zachęcił wczoraj męża na usg 3d, powiedział, że to niesamowite przeżycie...., ale jak ja mu mówiłam to stwierdził "po co.." :P. Ale cieszę się, że rozmawia z innymi tatusiami i wypytuje o różne rzeczy i coraz bardziej się cieszy na przyjście maleństwa ![]() U nas dzisiaj znowu pada. Czeka mnie dziś mały projekt do zrobienia, tylko nie mam w czym go narysować... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
Jagodowy smak, witaj
![]() ![]() Tity, myślę że w żadnym szpitalu narkoza przy cc nie jest obowiązkowa. Oczywiście poza nagłymi sytuacjami. Chyba wszędzie stosuje się raczej znieczulenie miejscowe, ewentualnie masz możliwość wyboru. Wiadomo że różnie bywa, ja np. nie bałam się w ogóle, marzyłam o cc i byłam szczęśliwa że mnie tną. Ale są dziewczyny które bardzo się boją operacji i w tym przypadku może narkoza jest bardziej odpowiednia. Ale za to samopoczucie potem.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() jeny jak to fajnie budzić się nie o 6 rano tylko przed 8 ![]() spacerek z psem, śniadanko, teraz sobie na spokojnie poczytuję wizaż ![]() a właśnie miałam zapytać - ostatnio mnie kłuło tuż po lewej stronie pępka, jakby jakaś kolka czy co (tak hmm na wierzchu a nie w środku jakby ![]() przez pół godzinki musiałam leżeć i się nie ruszać bo inaczej mnie kłuło muszę lekarza zapytać ale najpierw Wam się zapytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zakorzenienie
|
a to wy tak wstajecie przez ciaze? czy np do pracy itp
bo ja odkad jestem w ciazy to przebudze sie o 6 rano wyspana i o co tu chodzi ale dzisiaj o 7 np nie umialam sie zwlec z lozka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i miałam nie kupować jeszcze ubranek, ale wlazłam na stronę jakiegoś sklepu i nakupiłam jak durna ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
Agus, ja wstaję do pracy. Ale w pierwszej ciąży siedziałam w domu a i tak budziłam się co dzień o 5:30, razem z mężem
![]() ![]() Tity, problemów z wybudzeniem się nie boję ale za to przed oczami staje mi film "Przebudzenie", gdzie bohater jest w narkozie i nie może się odezwać ale za to czuje cały ból. To dotyka baardzo niewielu osób ale może wystraszyć ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
Zadomowienie
|
ja sobie powiedziałam, że ciuszki zacznę kupować jak już będę znała płeć
![]() no i tak od 20 tygodnia zacznę kompletować wyprawkę powoli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
Ja to dobrze dziewczyny,że Wy tu jestescie ,bo inaczej bym oszalała!!!znów mnie jakieś dziwne myśli nachodzą i nie potrafie zupełne nad tym zapanować
![]() ![]() to wszystko przez brak objawów ![]() ![]() i obiecałam sobie,że jak po badaniu prenatalnym będzie dobrze,to od razu po lekarzu ide jakiejś galeri i kupuje wszystko dla malucha... ![]() oby mój plan się spełnił ![]() WITAj Jagodowy Smak ![]() trzymam kciukole i dbaj os ieie i fasolkę ![]()
Witaj Zuzieńko ![]() 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Wtajemniczenie
|
dzien doberek
![]() ja wczoraj od południa odcięta byłam od świata, nie miałam światła w domu ani wody ![]() ![]() a z nudów to myslałam że nie wiem co zrobię ani gdzie wyjsc ani co robic, przeczytałam prawie całą ksiązke bo już świrowałam ![]() dziś byliśmy z mężem za drzwiami do domku rano, ale tylko umokłam jak kura i nie zamówiliśmy żadnych ![]() ![]() dziś mam tv i neta mam nadzieję że światło będzie cały dzień ![]() a ja ostatnio myślałam żeby nie poznawać płci naszej kruszynki ![]() byłaby to naprawdę niespodzianka, ale kurczę jeśli chodzi o wyprawkę to nie wiem jakbym to kompletowała ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jagodowy smak witaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Raczkowanie
|
lulka265 nie denerwuj sie tym brakiem objawow, ja nic nie mialam a dzidzia rosnie i na ostatnim usg wywijala fikolki. Zupelnie cie rozumiem bo jakbys wymiotowala codziennie rano jak na amerykanskim filmie to jest dowod ze cos sie dzieje. Masz silny organizm ktory dobrze to znosi.
Uszy do gory ![]() GLODNA ciagle jestem GLODNA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Agattek- ja też mam problemy z tarczycą, jestem po operacji, leczę się już bardzo długo i też właśnie wiem, że muszę uważać na jod ... swoją drogą, to bałam się, że przez tę tarczycę starania o dzidzię będą długie, a tu proszę, w 2 miesiącu się udało ![]() Deneb3 - często tak mam, kłuje mnie już w różnych miejscach, czasem koło pępka, właśnie tak płytko, czasem kłuje jajnik, czasem w samej pachwinie a czasem na środku, tam gdzie Fasolka rośnie. Lekarz mi powiedział, że muszę się przyzwyczaić do tych niedogodności. taki ból staje się groźny, jeśli nie przechodzi i trwa stale i długo. Lulka265 - też mam takie myśli, objawy mijają, boję się... wiem, co czujesz. ale musimy dobrze myśleć, musimy wierzyć, że będziemy tulić do siebie TO maleństwo, całe i zdrowe! za każdym razem, kiedy nachodzą Cię takie mysli- powtrzaj sobie, że Dzidzia czuje Twoje zmartwienie. Bo już czuje! Mnie to pomaga ![]() ![]() ![]() zakupów jeszcze nie robię, myślę że to zbyt wcześnie. być może, kiedy będę po usg i zobaczę swoją Fasolinkę - wpadnę w szał zakupów, ale generalnie obiecałam sobie, że zakupy stopniowe gdzieś tak od połowy ciąży. więc jeszcze ![]() ![]()
...Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka... ...Pure Happiness... Edytowane przez subtelle Czas edycji: 2010-09-01 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
subtelle nie mialas jeszcze usg??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
DZięki Dziewczyny
![]() muszę się ogarnąc i myslec tylko pozytywnie,bo któraś z Was napisała,że jak mamusia szczęśliwa to dzidziulek też ![]()
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a moja koleżanka oglądała nasze zdjecia z wakacji i mówi - kiedy ty rodzisz? bo gruba bardzo jestes wrrr to nie było miłe ![]() wiem że tyję ale bez przesady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
HAHA ja też jestem ciagle głodna ![]() ale ja już tak przed ciąża miałam ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
Castia a może to przez te witaminki? ja w tamtej ciąży strasznie przytyłam przez ten feminatal ![]() bo tojeszcze nie czas na tycie... ![]()
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
Castia, eee ja bym nie wytrzymała nie znając płci
![]() ![]() Kaalinaa, to Ty jeszcze wcześniej ale w sumie to ja przeważnie budzę się już przed 5 i tak leżę. A teraz jeszcze tak zimno, i jak mam wyjść spod kołdry to brrr. Ile jeszcze popracujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Raczkowanie
|
Subtelle to super ze tylko 2 miesiace sie staraliscie , my sie staralismy 8, i dopiero jak sie wygrzebalam z nadczynnosci to zaszlam w ciaze dwa miesiace po tym jak mi sie unormowaly winiki
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Raczkowanie
|
Miałam jedno, na potwierdzenie ciąży, ale to był jakiś 4-5 tydzień, wiec widać było tylko pęcherzyk.
No i teraz mam w 12 tygodniu usg dopiero, mój gin ie jest zwolennikiem robienia usg częściej niż to konieczne ... ![]() denerwuję się i tuptam już do tego usg, bo nawet nie wiem czy Fasolinka się rozwija, ale zadecydowałam z mężem, że zaczekamy do tego 12 tyg. więc czekam... ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
a ciążę prowadzisz u ginekologa czy ginekologa-endokrynologa?
![]() |
#4770 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
też chyba bym nie wytrzymała, ale mam plan nikomu nie mówić poza jednostkami wyróżnionymi jak już będziemy wiedzieć, TZ mówi że i tak nie wytrzymam bo ja pepla jestem ![]() nie no dupka mi urosła ![]() ![]() ![]() ja bym nikomu tak nie powiedziała i zachowała to dla siebie ![]() mój TZ mówi że brzuch mnie już wyprzedza ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.