|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
wiesz, ten pierwszy moment jest nieprzyjemny (bolesny), ale po chwili już jest ok ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- coś wam powiem... mój dzieć zjadł 200ml, skończył, otworzył paszczkę i dalej szukał cyca ![]() dałam mu smoczek, zassał i zasnął ![]() czy to normalne żeby 7 tygodniowe dziecko tyle zjadło i chciało jeszcze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
itakaska - fajna chusta, zastanawiam sie czy przy mojej 6kg niuni by sie sprawdzila
morgan - ja juz po I dawce, wybralam II dawjowa a w czwartek pnemokoki I dawka. my dzis zaliczylysmy zakypy ![]() ![]() mala zjadla i zasypia, uwielbia jazde samochodem ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3214 |
Zakorzenienie
|
idealne ja na Twoim miejscu skontaktowała bym sie z poradnia laktacyjna bo na pewno nie jest normalne to, ze mały non stop wisi na cycku.. Maz czas zrobic cokolwiek? A co z starsza córeczka?
Ja mam smoczek z conpola kauczukowy. Franek silikonowym i z TT pluł. Wiec spróbuj az do skutku. Mam laktator medela mini elektric. Jest świetny. Nic mnie nie boli bo zawsze zaczynam od minimalnej siły a po chwili daje na maxa. karolcia moi znajomi noszą w chuście 2 latka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Rozeznanie
|
Itakasia u nas chustę na razie używam w domu, jak chcę, żeby pospał (bo sam bardzo krótko śpi), dziś w chuście to był jedyny dłuższy sen.
Ale mam zamiar śmigać do miasta wkrótce, na spacery po osiedlu wolę wózek. Na razie robię tylko kieszonkę, bo jakoś mi najwygodniej. Siala ja mam tkaną, rozmiar M, na początku ciężko zawiązać, ale powoli idzie mi coraz lepiej. Jak przyszła paczka to myślałam "bosze jakei to długie" ale po zawiązaniu to mało co odstaje. Nawet jak mały płacze przy wkładaniu to w końcu się uspokaja, zwłaszcza jak zacznę chodzić i zasypia i nawet jedzenie móglby przespać, ale wolę tak nie robić, bo potem gorzej by się darł głodny ![]() W ogóle to mam instrukcję wiązania chusty tkanej i elastycznej w pdf., była na płycie z chustą, z grubsza to co na tej stronce, ale może parę nowych rzeczy jest, jakby ktosia chciała to napiszcie mejla na priv. Karolcia tkane chusty można używać długo, przy kilkunastu kilogramach nawet (o ile uniesiesz), za to elastyczne trochę krócej, ale podobno łatwiej zawiązywać, nie trzeba rozwiązywać jak się wyjmuje ic hce włożyć ponownie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale tu dziś cisza jakaś... strasznie mało się dzieje... czyżby same skoki rozwojowe nastąpiły i wszystkie mamuśki swoje pociechy na rączkach noszą? ![]()
![]() |
#3217 |
Zakorzenienie
|
no cisza. u nas mam nadzieje skok sie konczy bo dzis bylo troche lepiej
![]() ![]() ![]() spadamy spac zaraz bo pewnie wczesniej sie obudzi na papciu. milej i przespanej nocki mamusie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3218 |
Zakorzenienie
|
ania - za to moja cos nie chce zasnac, moze skok niedlugo sie skonczy, bo nigdy nie bylo z tym problemow
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dobranoc!! ja też chyba idę w kimę póki mały śpi... dziś w dzień tyle pospał, że strach się bać co będzie w nocy wyczyniał ![]() papa!!
![]() |
#3220 |
Zakorzenienie
|
Tez zaraz mykam bo nie wiem ile mały pospi. Wczoraj spał prawie 4 godziny, ale on jest nieprzewidywalny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Zakorzenienie
|
Tz probowalam ja uspac, 40 minut probowal i nic
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3222 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie da sie tych kropel przedawkować bo one się nie wchłaniają do organizmu i zostają wydalone w postaci niezmienionej - SS jak i Bobotic. Cytat:
![]() Taki humor miał cały dzień od 10 rano do posiłku o 21:30-zjadł.. godzinę sam się zabawiał.. gadał do karuzelki, machał łapkami i nóżkami.. jak sie zaczął już denerwować.. dałam smoka, pielucha i nyny ![]() Zazwyczaj jadł 20:20-20:40 i spał do około 4:00 więc jak dziś zjadł później to da pospać chociaż do 6:00 ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Padam na ryjek... w dodatku podminowałam się sama.. niby kupiłam sobie spodnie.. ale rozmiar 46.. większych nie było w całym powiecie więc dobrze że wcisnęłam doopsko :[ Galoty "aż od tamtąd aż do tamtąd" ![]() ![]() ![]() Jeden jedyny sklep w całym Czeladzkim M1 ma ciuchy w takich rozmia
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() o jaka slodka, ma podobna minke do mojej zanim zacznie plakac w kapieli ;p Cytat:
Cytat:
Cytat:
hehe trykac to to samo co szturchac a giczki(od gir) to nóżki Cytat:
Cytat:
Nasz dzisiejszy dzien byl cudowny!!!!!! Zero placzu i tylko sen i zabawa ja chce tak zawsze!!! Pewnie byl taki, bo mala robila normalnie kupki i nie meczyly ja pierdki ani nic ahh zeby tak juz zostalo |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Zadomowienie
|
no to sobie pospałam
![]() godzinkę... myślałam, że po takiej porcji jedzenia to on będzie spał i spał... a on wytrzymał 3,5 godziny i głodny jakby tydzień nie jadł ![]() ![]() poczekam aż zaśnie i idę dalej spać, bo ta godzinka to tak na wku..wienie była i teraz mi się oczy kleją jak masakra ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Niezawsze - oby już wam tak zostało na zawsze! ![]() ![]() . . . zasnął... to ja też uciekam ![]() dobranoc!
#3225 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jeden taki: https://ssl.allegro.pl/uspokajajacy-...196983689.html a drugi: https://ssl.allegro.pl/fisher-price-...202404019.html ten pierwszy jest maly wiec stawiam go sobie na stole jak cos robie ![]() no i ma wibracje (mloda lubi) i lubi patrzec na te wiszące grzechotki drugi jest dla troche wiekszego, siedzacego dziecka - ale ma funkcje bujania i muzyczki fajne ![]() wogole moje dziecko nie lubi ciszy, teraz spi przy RMFie w sypialni hehe ![]() i bardzo lubi muzyczki z karuzelki i hustawki - jak gra lezy i sie patrzy i slucha a jak tylko przestanie to krzyk ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ostatnio musialam kupic sobie spodnie bo szlismy na impreze (a tam w dresie nie bardzo isc ![]() ![]() no i ten rozmiar spodni ktory musialam kupic... ![]() przed ciaza wygladalam TAK.. a teraz wygladam jak 2 takie babeczki i co gorsze od 2 tygodni waga stoi w miejscu a jem dietetycznie i nie za duzo i karmie cycem... ech to sie pozalilam ![]()
jeśli masz ochotę, kliknij ![]() http://r12.bloodwars.interia.pl/r.php?r=33256 http://s9.suwaczek.com/201008024565.png Edytowane przez pilotka f16 Czas edycji: 2010-09-01 o 00:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3226 |
Zakorzenienie
|
Witam, Moja Anastazja spala cala noc, obudzila sie o 6 rano zjadla i lezy grzecznie w bujaczku
![]() ![]() Wczoraj zapomnialam napisac, ze dostalam prawie nowe krzeselko do karmienia dla Anastazji, o takie: http://www.dooyoo.co.uk/kids-equipme...dy-s-wash-day/ jest piekne ![]() ![]() Zjadlam sobie serek wiejski z brzoskwinka i pije teraz kawusie z ciasteczkami LU GO ![]() Anastazja dzis konczy 8 tygodni ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-01 o 06:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Raczkowanie
|
WITAM
Chciałabym do was dołączyć często was czytałam jak byłam w ciąży miałam termin na 16 lipca jednak jak pojechałam do Polski na tydzień w 35 tygodniu ciązy na wakacje to urodziłam Milenkę w dniu 12 czerwca więc moje dziecię jest tak naprawdę czerwcowe Mam nadzieję, że mnie jednak przyjmiecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3229 |
Wtajemniczenie
|
Czesc Mamuski, za mna fajna noc, malutka przespala od 21-2, nakarmilam ja i znowu zasnela i spala do 6 rano! Pierwszy raz tak ladnie spala odkad jestesmy w domku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3230 |
Raczkowanie
|
dzięki za powitanie
jak znajde chwilkę to napiszę wam trochę o sobie i o mojej córci a teraz pędzę do niej bo właśnie czas na cyyccca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() niezawsze mam nadzieje ze Maja ma juz za soba brzuszkowe problemy. karolcia fajne to krzeselko ![]() Siala i pilotka mysle ze nie tylko wy po ciazy macie takie odczucia i problemy z powrotem do wagi. uda sie na pewno ![]() a my uczymy sie zasypiac w lozeczku. misiek zawsze w dzien spal w salonie na kanapie i przewaznie przed byl lulany na rekach ale ze klocek z niego coraz wiekszy to postanowilam go tego oduczyc puki czas. no i jak narazie nie ma wiekszego problemu ![]() ![]() w nocy sobie poprzestawial cos i budzil sie o 1.20 a potem o 5.20 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Zakorzenienie
|
moja mala dala mi wczoraj taki popis placzu bez powodu ze malo co z okna nie wyskoczylam, do tego nie moglam z nia wyjsc na spacer bo maz mnie przypadkowo zamknal w domu na dwa zamki i sama nie moglam otworzyc ehhh. ryk byl od 14 :/ spala mi po 10-15 min i wycie, smok nie, jedzenie co chwila a pozniej znow ryk, narekach uspokajala sie na chwile. dopiero po kapieli sie uspokoila, zjadla i zasnela chwile po 20 i obudzila sie o 2 w nocy! szok normalnie. z desperacji kupilam ten lezaczek fishera co ma wiekszosc z was. brzuszek jej nie bolal bo miala miekki i pierdy szly. myslalam ze sie wykoncze:/
co do herbatek ja pije z hippa chociaz herbapolu tez mam. laktator polecam medeli, mnie nic nie boli przy sciaganiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | |
Rozeznanie
|
Niezawsze - fajnie, ze problem kupkowy masz odchodzi w zapomnienie.
Zdradz co jadlas mamusiu, a moze podalas jej jakas herbatke. Moja Dagusia wczoraj nie zrobila kupki i prezy sie i prezy. Cytat:
![]() |
#3234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzis w nocy obudzila sie tzn. kwekala, plakala przez sen i zachwile przestala i spala dalej, to gadanie i machanie raczkami ma po TZ on tez tak robi jak spi ![]() ![]() chyba ten skok juz minol, bo jest juz o niebo grzeczniejsza ![]() ![]() Ale bujaczek sie przyda, zobaczysz ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Raczkowanie
|
odnośnie szczepień poniżej 5 kg
to moja córa była szczepiona normalnie jak w kalendarzu szczepień i nie miało znaczenia że nie ma 5kilo i że jest wcześniakiem ale o opinie pytaliśmy neurologa ze wzglu na wcześniactwo a Milena urodziła się z wagą 2300 a teraz ma dopiero 5 kilo, a szczepimy ją na wszystko tak jak w anglii wygląda kalendarz szczepień czyli włącznie z pneumokokami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wpuścili cię na samolot w 35tc? zdawało mi się, że robią problemy już w 32 tygodniu ![]() ![]() dzień dobry mamusiom!! ![]()
![]() |
#3237 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Papi, poszło całkiem nieźle. Nawet po raz pierwszy mała wczoraj zasneła w wózku a nie na rękach i spała prawie 4 godziny na świeżym powietrzu!! Za to jak tz wrócił o 17 tak był ryk do 22. Nie wiemy dlaczego. Najedzona, przewinięta, nawet noszona. Nóżek nie podkurczała, więc chyba nie było wzdęcia... Cytat:
Jak się Wasze dzieci bawią? Nie wiem jak urozmaicić mojej czas aktywności. Czy Wasze dzieci jakoś się "bawiły" mając 4 tygodnie? Moja tylko patrzy w dal albo ryczy, albo na rękcach Cytat:
![]() Nie mogę w to uwierzyć, ale moja córka zasnęła w bujaczku lekko kołysana przeze mnie a nie noszona. Od razu włożyłam ją do wózka, nakryłam kocykiem i na ogródek ![]() Itakasia, gdzie kupowałaś chustę? Elastyczna czy tkana? Wygląda na elestyczną. Dziewczyny, czy z elestycznej da się zrobić kieszonkę, czy tylko te leżące pozycje? Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-09-01 o 09:29 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3238 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym nie ma co zachwalac zbyt, bo to byl tylko 1 dzien taki aczkolwiek dzis juz kupsztal byl, maly bo maly, ale zawsze, teraz czekamy na duzego ![]() Jaszczka chyba do 8 m ciazy mozna bez zaswiadczenia lekarskiego(specjalnego dokumentu meda) wsiasc do samolotu hmmm 32tyd to 8 m ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ps. trzymam mocno ![]() ![]() Aniaa - super że Michcio sam zasypia! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzis Maja juz nie jest aniolkiem ![]() Ja bawie sie z moja tak, ze gasam do niej, patrze na nia z bliska, caluje itp. Ostatnio program zawitkowskiego ogladalam to powiedzial, ze dla niemowlaka najlepsza zabawka jest twarz mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.