Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 19:49   #3211
jaszczka
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
nie boli cie przy odciaganiu?
jaki masz laktator? reczny/ elektr i z jakiej firmy?
mam ręczny Avent, mógłby być lepszy, ale mi styka, zresztą używalam go raptem kilka razy..
wiesz, ten pierwszy moment jest nieprzyjemny (bolesny), ale po chwili już jest ok no i na samym początku to ja nie dociskam tej rączki na maxa, tylko tak trochę i jak mi się sutek przyzwyczai to wtedy zasysam do końca

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

coś wam powiem... mój dzieć zjadł 200ml, skończył, otworzył paszczkę i dalej szukał cyca
dałam mu smoczek, zassał i zasnął
czy to normalne żeby 7 tygodniowe dziecko tyle zjadło i chciało jeszcze
Stary 2010-08-31, 19:52   #3212
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

itakaska - fajna chusta, zastanawiam sie czy przy mojej 6kg niuni by sie sprawdzila

morgan - ja juz po I dawce, wybralam II dawjowa a w czwartek pnemokoki I dawka.

my dzis zaliczylysmy zakypy troche ciuszkow, spozywka i rossman
mala zjadla i zasypia, uwielbia jazde samochodem
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:01   #3213
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

coś wam powiem... mój dzieć zjadł 200ml, skończył, otworzył paszczkę i dalej szukał cyca
o matko to chyba nasz watkowy rekordzista moze zapytaj lekarza przy najblizszej okazji. tylko u ciebie z tymi lekarzami to nie wiadomo co wymysla ja nie mam pojecia
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:07   #3214
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

idealne ja na Twoim miejscu skontaktowała bym sie z poradnia laktacyjna bo na pewno nie jest normalne to, ze mały non stop wisi na cycku.. Maz czas zrobic cokolwiek? A co z starsza córeczka?
Ja mam smoczek z conpola kauczukowy. Franek silikonowym i z TT pluł. Wiec spróbuj az do skutku.
Mam laktator medela mini elektric. Jest świetny. Nic mnie nie boli bo zawsze zaczynam od minimalnej siły a po chwili daje na maxa.

karolcia moi znajomi noszą w chuście 2 latka.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:18   #3215
entertete
Rozeznanie

Itakasia u nas chustę na razie używam w domu, jak chcę, żeby pospał (bo sam bardzo krótko śpi), dziś w chuście to był jedyny dłuższy sen.
Ale mam zamiar śmigać do miasta wkrótce, na spacery po osiedlu wolę wózek. Na razie robię tylko kieszonkę, bo jakoś mi najwygodniej.

Siala ja mam tkaną, rozmiar M, na początku ciężko zawiązać, ale powoli idzie mi coraz lepiej. Jak przyszła paczka to myślałam "bosze jakei to długie" ale po zawiązaniu to mało co odstaje. Nawet jak mały płacze przy wkładaniu to w końcu się uspokaja, zwłaszcza jak zacznę chodzić i zasypia i nawet jedzenie móglby przespać, ale wolę tak nie robić, bo potem gorzej by się darł głodny

W ogóle to mam instrukcję wiązania chusty tkanej i elastycznej w pdf., była na płycie z chustą, z grubsza to co na tej stronce, ale może parę nowych rzeczy jest, jakby ktosia chciała to napiszcie mejla na priv.

Karolcia tkane chusty można używać długo, przy kilkunastu kilogramach nawet (o ile uniesiesz), za to elastyczne trochę krócej, ale podobno łatwiej zawiązywać, nie trzeba rozwiązywać jak się wyjmuje ic hce włożyć ponownie.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:37   #3216
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
o matko to chyba nasz watkowy rekordzista moze zapytaj lekarza przy najblizszej okazji. tylko u ciebie z tymi lekarzami to nie wiadomo co wymysla ja nie mam pojecia
heh już się boję, co mogliby wymyślić a swoją drogą to ile ja tego mleka w tych dojkach noszę że on tak sobie zjada 200ml i tylko "prawie" zadowolony jest z posiłku

ale tu dziś cisza jakaś... strasznie mało się dzieje... czyżby same skoki rozwojowe nastąpiły i wszystkie mamuśki swoje pociechy na rączkach noszą?
Stary 2010-08-31, 20:51   #3217
aniaa22
Zakorzenienie

no cisza. u nas mam nadzieje skok sie konczy bo dzis bylo troche lepiej no i mlody zasnal jak kamien po jedzeniu o 19 wiec nici z kapania wczoraj tez go nie kapalismy bo nam sie jakos nie chcialo a dzis syn nam zrobil psikusa
spadamy spac zaraz bo pewnie wczesniej sie obudzi na papciu.
milej i przespanej nocki mamusie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 20:56   #3218
karolcia228
Zakorzenienie

ania - za to moja cos nie chce zasnac, moze skok niedlugo sie skonczy, bo nigdy nie bylo z tym problemow

Stary 2010-08-31, 20:56   #3219
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
no cisza. u nas mam nadzieje skok sie konczy bo dzis bylo troche lepiej no i mlody zasnal jak kamien po jedzeniu o 19 wiec nici z kapania wczoraj tez go nie kapalismy bo nam sie jakos nie chcialo a dzis syn nam zrobil psikusa
spadamy spac zaraz bo pewnie wczesniej sie obudzi na papciu.
milej i przespanej nocki mamusie
Patryk mi ciągle takie psikusy wyczyniał, dlatego zaczęłam go kąpać rano ma wtedy swoją codzienną aktywność i zazwyczaj dobry humorek dzięki temu kąpiel jest miła i przyjemna i obywa się bez płaczu
dobranoc!!

ja też chyba idę w kimę póki mały śpi... dziś w dzień tyle pospał, że strach się bać co będzie w nocy wyczyniał
papa!!
Stary 2010-08-31, 21:14   #3220
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Tez zaraz mykam bo nie wiem ile mały pospi. Wczoraj spał prawie 4 godziny, ale on jest nieprzewidywalny
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:20   #3221
karolcia228
Zakorzenienie

Tz probowalam ja uspac, 40 minut probowal i nic mama przyszla nie cale 5 minut i corka spi mam swoje patety Jesli macie u siebie sklepy STOKROTKA, to beda pampersy w promocji 37zl za paczke + chusteczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 22:08   #3222
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
Siala nie wygłupiaj się i nie trzymaj odłóż sebcia nic mu się nie stanie jak przez 2 minuty pokrzyczy a ty idź sikać !!!

powiedz mi jak pisze na tych twoich kropelkach SS częstotliwośc dawania ?
bo podaje bobotic tak jak pisałas 15 kropelek ale podaje do każdego jedzonka bo 4 razy nic nie dawało
no ale że ja karmie ok 8 razy to nie za dużo ? bo nie chce przesadzić a wydaje mi się, że jak od wczoroaj daje do każdego jedzenia to lepiej z brzuszkiem tzn sa pierdki po jedzeniu ale robi tylko takie aaaaa albo yyyyy podnosi nóżki do brzucha ja pomagam i masuje troche i jest ok nie ma tego rozpaczliwego darcia się, prężenia i kopania nóżkami
i daje w trakcie jedzenia bo po często sobie ulewa a i tak cfaniak mały często mi pluje ( daje na małej łyżeczce) hahah to ciekawe co będzie kiedyś z zupkami jak on już teraz tak ładnie wypluwa

nie wiem czy to przez pogode czy przez co ale moje dziecko dzisiaj jest święte jak zjadł o 8.30 to potem o 12.35 i teraz o 16.45.
takiej regularności u niego nigdy nie bylo jeszcze ( łącznie z nocą to wygląda to w godzinach tak : 4.20, 3, 3, 4, 4 )
matko żeby mu tak zostało
Na ulotce SS jest właśnie 15 kropli do każdego posiłku. Dlatego wiedząc, że w takiej dawce skutkują po tyle samo dawałam Bobotiu bo mają niemal identyczne stężenie substancji czynnej (simeticonu).
A nie da sie tych kropel przedawkować bo one się nie wchłaniają do organizmu i zostają wydalone w postaci niezmienionej - SS jak i Bobotic.
Cytat:
kurde ciekawe co mu znow jest bo ostatnio byl spokojniejszy nie? misiek dzisiaj w miare. o 13 zjadl, pobawil sie troche, zanioslam do lozeczka i zasnal przy karuzeli. obudzil sie na jedzonko o 16 i znow troche zabawy i lulu teraz wstal przed chwila i pierdki puszcza mi podnosem. troche kweka ale nie jest zle. pogadamy jeszcze pol godzinki i papu
Podejrzewam, że skok.. zaczelismy wlanie 8 tydzień
Taki humor miał cały dzień od 10 rano do posiłku o 21:30-zjadł.. godzinę sam się zabawiał.. gadał do karuzelki, machał łapkami i nóżkami.. jak sie zaczął już denerwować.. dałam smoka, pielucha i nyny
Zazwyczaj jadł 20:20-20:40 i spał do około 4:00 więc jak dziś zjadł później to da pospać chociaż do 6:00

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Padam na ryjek... w dodatku podminowałam się sama.. niby kupiłam sobie spodnie.. ale rozmiar 46.. większych nie było w całym powiecie więc dobrze że wcisnęłam doopsko :[
Galoty "aż od tamtąd aż do tamtąd" niedługo mi zostanie tylko namiot cyrkowy nie no.. wcisnęłam nawet rozmiar 44 ale czułam się jak w rajtuzach i wzięłam większe.. najwyżej krawcowa zwęzi kiedyś.. a mniejszych by nie dało rady powiększyć . Kiedyś miałam zwyczaj kupowania za małych ciuchów bo wtedy musiałam schudnąć
Jeden jedyny sklep w całym Czeladzkim M1 ma ciuchy w takich rozmia

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 22:21   #3223
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Niezawsze - gratuluję kupy! (jakkolwiek dziwnie by to nie zabrzmialo ) no i zgadzam się, że niektóre kupki muszą wypłynąć, nie ma mocnych
i
dziekujemy Dzis bylo jak kiedys... za kazdym razem brudna pieluszka i 3 porzadne kupsztale oby tak juz zostalo!
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Igusia lubi myju myju
o jaka slodka, ma podobna minke do mojej zanim zacznie plakac w kapieli ;p
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
a dzis testowalam chuste i dziewczyny polecam wam goraco!!!!!!! szczegolnie tym ktorych dzieci malo sypiaja. dla mnie super

dostep do piersi
[/ATTACH]
super z ta chusta i jak ladnie lezy maluszek
Cytat:
Jaka wy pijecie? Jaka u was sie sprawdza? Pijecie np raz rano,w poludnie i wieczor czy mozna np wypoc przed polufniem wszystkie?
z herbapolu polecam, parzy sie pol kubka, pije na hejnal i mleka wiecej zauwazalnie
Cytat:
Moze macie jakies lepsze lakratory? Jakie uzywacie i jak sie sprawdzaja?
medela mini electric i nic nie boli!

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

co to znaczy
hehe trykac to to samo co szturchac a giczki(od gir) to nóżki
Cytat:

o matko, nie wiem czy to normalne, ale wiem, ze to bardzo bardzo duzo!!!!!!!, ale zarlok!

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Mam laktator medela mini elektric. Jest świetny. Nic mnie nie boli bo zawsze zaczynam od minimalnej siły a po chwili daje na maxa.
oj nie to ja wymiekam po jakims tam stopniu, na maxa nigdy nie wzielam, bo mnie by bolalo

Nasz dzisiejszy dzien byl cudowny!!!!!! Zero placzu i tylko sen i zabawa ja chce tak zawsze!!! Pewnie byl taki, bo mala robila normalnie kupki i nie meczyly ja pierdki ani nic ahh zeby tak juz zostalo

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 23:54   #3224
jaszczka
Zadomowienie

no to sobie pospałam
godzinkę...
myślałam, że po takiej porcji jedzenia to on będzie spał i spał... a on wytrzymał 3,5 godziny i głodny jakby tydzień nie jadł no to dostał cyca, pobekał, pogadał a teraz męczy smoczek i walczy sam ze sobą żeby zasnąć

poczekam aż zaśnie i idę dalej spać, bo ta godzinka to tak na wku..wienie była i teraz mi się oczy kleją jak masakra

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Niezawsze - oby już wam tak zostało na zawsze! zero kupkowo-pierdkowych problemów i radosna niunia

.
.
.
zasnął... to ja też uciekam
dobranoc!
Stary 2010-09-01, 00:02   #3225
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość
Na all jest ich mnostwo i mam dylemat ktory kupić.
Zastanawiam sie nad fisher price..
Bajka my mamy dwa z FisherPrice
jeden taki: https://ssl.allegro.pl/uspokajajacy-...196983689.html

a drugi:
https://ssl.allegro.pl/fisher-price-...202404019.html

ten pierwszy jest maly wiec stawiam go sobie na stole jak cos robie
no i ma wibracje (mloda lubi) i lubi patrzec na te wiszące grzechotki
drugi jest dla troche wiekszego, siedzacego dziecka - ale ma funkcje bujania i muzyczki fajne

wogole moje dziecko nie lubi ciszy, teraz spi przy RMFie w sypialni hehe
i bardzo lubi muzyczki z karuzelki i hustawki - jak gra lezy i sie patrzy i slucha a jak tylko przestanie to krzyk

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Czy dziecko którejś z was też tak głośno śpi?
Moja Mała pól nocy mruczy, wzdycha, sapie, jęczy, że nie mogę przez to spać.
Ona śpi jak suseł i nie spina się jak przy gazach. Leży spokojnie i nawet nie drgnie, ale śpiewa jak najęta.

Podobnie przy karmieniu - stęka, sapie, ale też leży spokojnie i ładnie ssie.

Czy to normalne?
a nie ma czasem sapki niemowlęcej? nie mowili Ci w szpitalu i nie kazali kropic noska sola morska? moja Miska miala wlasnie..

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Padam na ryjek... w dodatku podminowałam się sama.. niby kupiłam sobie spodnie.. ale rozmiar 46.. większych nie było w całym powiecie więc dobrze że wcisnęłam doopsko :[
Galoty "aż od tamtąd aż do tamtąd" niedługo mi zostanie tylko namiot cyrkowy nie no.. wcisnęłam nawet rozmiar 44 ale czułam się jak w rajtuzach i wzięłam większe.. najwyżej krawcowa zwęzi kiedyś.. a mniejszych by nie dało rady powiększyć . Kiedyś miałam zwyczaj kupowania za małych ciuchów bo wtedy musiałam schudnąć
Jeden jedyny sklep w całym Czeladzkim M1 ma ciuchy w takich rozmia
ech Siala znam ten bol... ja po ciazy nie akceptuje mojego ciala
ostatnio musialam kupic sobie spodnie bo szlismy na impreze (a tam w dresie nie bardzo isc ) to zdolowalam sie juz w sklepie... te lustra w przymierzalni z kazdej strony?! nie wiem kto to wymyslił :P jakis wredny chyba bo niespodziewanie obejrzalam moje faldki z kazdej strony
no i ten rozmiar spodni ktory musialam kupic...
przed ciaza wygladalam TAK.. a teraz wygladam jak 2 takie babeczki i co gorsze od 2 tygodni waga stoi w miejscu a jem dietetycznie i nie za duzo i karmie cycem... ech to sie pozalilam

Edytowane przez pilotka f16
Czas edycji: 2010-09-01 o 00:03
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 06:30   #3226
karolcia228
Zakorzenienie

Witam, Moja Anastazja spala cala noc, obudzila sie o 6 rano zjadla i lezy grzecznie w bujaczku chyba juz po skoku

Wczoraj zapomnialam napisac, ze dostalam prawie nowe krzeselko do karmienia dla Anastazji, o takie:
http://www.dooyoo.co.uk/kids-equipme...dy-s-wash-day/

jest piekne i wyglada jak nowe
Zjadlam sobie serek wiejski z brzoskwinka i pije teraz kawusie z ciasteczkami LU GO

Anastazja dzis konczy 8 tygodni

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-01 o 06:55
Stary 2010-09-01, 08:01   #3227
glooria
Raczkowanie

WITAM
Chciałabym do was dołączyć często was czytałam jak byłam w ciąży miałam termin na 16 lipca jednak jak pojechałam do Polski na tydzień w 35 tygodniu ciązy na wakacje to urodziłam Milenkę w dniu 12 czerwca więc moje dziecię jest tak naprawdę czerwcowe
Mam nadzieję, że mnie jednak przyjmiecie
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 08:03   #3228
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
WITAM
Chciałabym do was dołączyć często was czytałam jak byłam w ciąży miałam termin na 16 lipca jednak jak pojechałam do Polski na tydzień w 35 tygodniu ciązy na wakacje to urodziłam Milenkę w dniu 12 czerwca więc moje dziecię jest tak naprawdę czerwcowe
Witam

Stary 2010-09-01, 08:08   #3229
caprica6
Wtajemniczenie

Czesc Mamuski, za mna fajna noc, malutka przespala od 21-2, nakarmilam ja i znowu zasnela i spala do 6 rano! Pierwszy raz tak ladnie spala odkad jestesmy w domku

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-01, 08:41   #3230
glooria
Raczkowanie

dzięki za powitanie
jak znajde chwilkę to napiszę wam trochę o sobie i o mojej córci
a teraz pędzę do niej bo właśnie czas na cyyccca
Stary 2010-09-01, 08:42   #3231
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
WITAM
witaj mamy juz u nas mamuski czerwcowe wiec czemu ciebie bysmy mialy nie przyjac no i Milenke mamy tez, starsza od twojej o dwa dni

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Czesc Mamuski, za mna fajna noc, malutka przespala od 21-2, nakarmilam ja i znowu zasnela i spala do 6 rano! Pierwszy raz tak ladnie spala odkad jestesmy w domku
oby tak zostalo

niezawsze mam nadzieje ze Maja ma juz za soba brzuszkowe problemy.
karolcia fajne to krzeselko
Siala i pilotka mysle ze nie tylko wy po ciazy macie takie odczucia i problemy z powrotem do wagi. uda sie na pewno

a my uczymy sie zasypiac w lozeczku. misiek zawsze w dzien spal w salonie na kanapie i przewaznie przed byl lulany na rekach ale ze klocek z niego coraz wiekszy to postanowilam go tego oduczyc puki czas. no i jak narazie nie ma wiekszego problemu wczoraj dwa razy zasnal sam przy karuzeli i dzis rano tez tzn zasypia wlasnie. troszke pomarudzil ale dalam mu smoka i odlatuje
w nocy sobie poprzestawial cos i budzil sie o 1.20 a potem o 5.20 ale po chwili marudzenia zasnal na szczescie
Stary 2010-09-01, 08:45   #3232
bajka1807
Zakorzenienie

moja mala dala mi wczoraj taki popis placzu bez powodu ze malo co z okna nie wyskoczylam, do tego nie moglam z nia wyjsc na spacer bo maz mnie przypadkowo zamknal w domu na dwa zamki i sama nie moglam otworzyc ehhh. ryk byl od 14 :/ spala mi po 10-15 min i wycie, smok nie, jedzenie co chwila a pozniej znow ryk, narekach uspokajala sie na chwile. dopiero po kapieli sie uspokoila, zjadla i zasnela chwile po 20 i obudzila sie o 2 w nocy! szok normalnie. z desperacji kupilam ten lezaczek fishera co ma wiekszosc z was. brzuszek jej nie bolal bo miala miekki i pierdy szly. myslalam ze sie wykoncze:/

co do herbatek ja pije z hippa chociaz herbapolu tez mam.

laktator polecam medeli, mnie nic nie boli przy sciaganiu
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 09:04   #3233
alutka78
Rozeznanie

Niezawsze - fajnie, ze problem kupkowy masz odchodzi w zapomnienie.
Zdradz co jadlas mamusiu, a moze podalas jej jakas herbatke.
Moja Dagusia wczoraj nie zrobila kupki i prezy sie i prezy.

Cytat:
WITAM
Witaj!!!
Stary 2010-09-01, 09:13   #3234
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
moja mala dala mi wczoraj taki popis placzu bez powodu ze malo co z okna nie wyskoczylam, do tego nie moglam z nia wyjsc na spacer bo maz mnie przypadkowo zamknal w domu na dwa zamki i sama nie moglam otworzyc ehhh. ryk byl od 14 :/ spala mi po 10-15 min i wycie, smok nie, jedzenie co chwila a pozniej znow ryk, narekach uspokajala sie na chwile. dopiero po kapieli sie uspokoila, zjadla i zasnela chwile po 20 i obudzila sie o 2 w nocy! szok normalnie. z desperacji kupilam ten lezaczek fishera co ma wiekszosc z was. brzuszek jej nie bolal bo miala miekki i pierdy szly. myslalam ze sie wykoncze:/

co do herbatek ja pije z hippa chociaz herbapolu tez mam.

laktator polecam medeli, mnie nic nie boli przy sciaganiu
Ja jak narazie nie wiem co to histeria, moja placze, ale to albo bo jest glodna, albo ma morko, albo jej zimno i to chwile, nie ma tak ze wyje i nie da sie jej wogole uspokoic
Dzis w nocy obudzila sie tzn. kwekala, plakala przez sen i zachwile przestala i spala dalej, to gadanie i machanie raczkami ma po TZ on tez tak robi jak spi teraz tez jej cos sie snilo pokwekala i zasnela
chyba ten skok juz minol, bo jest juz o niebo grzeczniejsza zasypia sama w lozeczku i nie ma z tym problemu, choc przez 2 dni marudzila
Ale bujaczek sie przyda, zobaczysz

Stary 2010-09-01, 09:16   #3235
glooria
Raczkowanie

odnośnie szczepień poniżej 5 kg
to moja córa była szczepiona normalnie jak w kalendarzu szczepień i nie miało znaczenia że nie ma 5kilo i że jest wcześniakiem ale o opinie pytaliśmy neurologa ze wzglu na wcześniactwo a Milena urodziła się z wagą 2300 a teraz ma dopiero 5 kilo, a szczepimy ją na wszystko tak jak w anglii wygląda kalendarz szczepień czyli włącznie z pneumokokami
Stary 2010-09-01, 09:22   #3236
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
WITAM
cześć!

wpuścili cię na samolot w 35tc? zdawało mi się, że robią problemy już w 32 tygodniu dlatego odpuściłam sobie wizytę w Polsce może byłam w błędzie?

dzień dobry mamusiom!!
Stary 2010-09-01, 09:28   #3237
justynacz80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
aniaa---w nocy jak wstawalam do malej to mi sie caly czas Twojaa pizza przypominala, cholero Ty.......
zabawka suuper, michal juz sie rozbija po imprezach no ładnie
A to pizza zakazana przy karmieniu piersią? Przecież nie jest zmażona tylko z pieca..

Papi, poszło całkiem nieźle. Nawet po raz pierwszy mała wczoraj zasneła w wózku a nie na rękach i spała prawie 4 godziny na świeżym powietrzu!!
Za to jak tz wrócił o 17 tak był ryk do 22. Nie wiemy dlaczego. Najedzona, przewinięta, nawet noszona. Nóżek nie podkurczała, więc chyba nie było wzdęcia...

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
dziekujemy Dzis bylo jak kiedys... za kazdym razem brudna pieluszka i 3 porzadne kupsztale oby tak juz zostalo!

o jaka slodka, ma podobna minke do mojej zanim zacznie plakac w kapieli ;p

Nasz dzisiejszy dzien byl cudowny!!!!!! Zero placzu i tylko sen i zabawa ja chce tak zawsze!!! Pewnie byl taki, bo mala robila normalnie kupki i nie meczyly ja pierdki ani nic ahh zeby tak juz zostalo
Cieszę się, że Mała ma się lepiej.
Jak się Wasze dzieci bawią? Nie wiem jak urozmaicić mojej czas aktywności. Czy Wasze dzieci jakoś się "bawiły" mając 4 tygodnie? Moja tylko patrzy w dal albo ryczy, albo na rękcach

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Caprica, miałam dokładnie taką samą noc, tylko, że moja jadła o 21 a zasnęła o 22, potem do 2 spała, karmienie i sen do 6, a potem jeszcze drzemka do 8:30

Nie mogę w to uwierzyć, ale moja córka zasnęła w bujaczku lekko kołysana przeze mnie a nie noszona. Od razu włożyłam ją do wózka, nakryłam kocykiem i na ogródek Tylko, że bez czapeczki, bo byłby sajgon!

Itakasia, gdzie kupowałaś chustę? Elastyczna czy tkana? Wygląda na elestyczną.
Dziewczyny, czy z elestycznej da się zrobić kieszonkę, czy tylko te leżące pozycje?

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-09-01 o 09:29
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-01, 09:46   #3238
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
WITAM
witaj. Czekamy na wiecej info o Tobie i Milence!
Cytat:
a my uczymy sie zasypiac w lozeczku. misiek zawsze w dzien spal w salonie na kanapie i przewaznie przed byl lulany na rekach ale ze klocek z niego coraz wiekszy to postanowilam go tego oduczyc puki czas. no i jak narazie nie ma wiekszego problemu wczoraj dwa razy zasnal sam przy karuzeli i dzis rano tez tzn zasypia wlasnie. troszke pomarudzil ale dalam mu smoka i odlatuje
brawo dla Michala!
Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Niezawsze - fajnie, ze problem kupkowy masz odchodzi w zapomnienie.
Zdradz co jadlas mamusiu, a moze podalas jej jakas herbatke.
Moja Dagusia wczoraj nie zrobila kupki i prezy sie i prezy.
na sniadanie musli i jablko zawsze a pozniej to standard ryz z kurakiem lub krewetkami lub malzami lub ryba, pierozki ze szpinakiem a kolacka parowki cielece.

Poza tym nie ma co zachwalac zbyt, bo to byl tylko 1 dzien taki aczkolwiek dzis juz kupsztal byl, maly bo maly, ale zawsze, teraz czekamy na duzego

Jaszczka chyba do 8 m ciazy mozna bez zaswiadczenia lekarskiego(specjalnego dokumentu meda) wsiasc do samolotu hmmm 32tyd to 8 m

Maciuś
Stary 2010-09-01, 09:53   #3239
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Jaszczka chyba do 8 m ciazy mozna bez zaswiadczenia lekarskiego(specjalnego dokumentu meda) wsiasc do samolotu hmmm 32tyd to 8 m
no tak mi się też wydawało... chyba, że koleżanka miała niewielki brzuszek to się nikt nie "skubnął", że to taka zaawansowana ciąża
ps. trzymam mocno za koniec kupkowych problemów

Aniaa - super że Michcio sam zasypia! tylko uważaj żebyś nie przegięła jak ja Patryk tak się przyzwyczaił spać w łóżeczku, że wczoraj przed spacerem musiałam go wyszykowanego zanieść do łóżeczka żeby zasnął i dopiero wsadzić do wózka i wyjść z domu, bo za chiny ludowe nie chciał leżeć w wózku
Stary 2010-09-01, 09:55   #3240
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Papi, poszło całkiem nieźle. Nawet po raz pierwszy mała wczoraj zasneła w wózku a nie na rękach i spała prawie 4 godziny na świeżym powietrzu!!
Za to jak tz wrócił o 17 tak był ryk do 22. Nie wiemy dlaczego. Najedzona, przewinięta, nawet noszona. Nóżek nie podkurczała, więc chyba nie było wzdęcia...

Jak się Wasze dzieci bawią? Nie wiem jak urozmaicić mojej czas
zaczynam myslec, ze niektore dzieci juz tak maja Niestety moja zalicza sie do grona tych marudnych, nie wiem moze zwrocic uwage chca na siebie
Dzis Maja juz nie jest aniolkiem Marudzi mi strasznie, polozylam na brzuszku to przestala od razu, mam nadzieje, ze zasnie zaraz i bede mogla na bok przelozyc, bo tez chce isc spac.

Ja bawie sie z moja tak, ze gasam do niej, patrze na nia z bliska, caluje itp. Ostatnio program zawitkowskiego ogladalam to powiedzial, ze dla niemowlaka najlepsza zabawka jest twarz mamy

Maciuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości