|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
|
#3092 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
mojemu super pracuje sie w gimnazjach, zreszta innaczej jest w małych miejscowościach i na wsiach gdyby nie jego praca tez nie moglibyśmy sobie na wiele pozwolić. My mieszkamy u mnie w domu, zajmujemy całe pietro, a rodzice parter
|
|
#3093 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzien Doberek dziewczyny!! Ja w doskonałym humorze dzisiaj wizyta przebiegła modelowo, lekarz zrobił mi USG znów, podejrzał Jaśka i..... OBRÓCIŁ SIĘ!!!!!!!! Wyszłam od lekarza, wsiadłam do auta i zalałam sie ze szczęscia łzami Wazy już w 30t6d 1580 gram więc lekarz pokiwał z uznaniem głową, że papusny ale może osbie być i papuśny, byle zdrowy i w pozycji nietoperka ) Poza tym dzieczyny, co do kołderki, to ja też będe mmiała tę wiekszą, a odnosnie rożków, to widziałam ostatnio w carrefourze rozki bardzo fajne za ... 15 zł, sprawdzałam wymiary i sa takie same jak na all, w zasadzie nie wiem czym sie rózni od droższych. No a co do ciuchów, to i ja musze sobie ocs zakupić... bo narazie latam w balerinach, legginsach tunikach, kurtke mam skórkę, ale krótką, wprawdzie zapinam się, ale wyglądam jak salceson we flaku ;/ no ale na chlodne dni zakładałam legginsy, do tego sweterek dlugi i na to kurtka i było git, liczyłam, że tak do listopada przepekam, ale coś widze, że będzie ciężko. Trzeba szukac okazji na all albo moje ulubione polowania w lumpku ) hiihih Rok temu wytargałam mojej siostrze krótki płaszczyk zary własnie bombowaty cieplutki taki na jesień chłodną i przymierzałam go wczoraj, ale krowa jedna powiedziała, że mi go nie pozyczy ;/ mam ją jedyną siostrę, a ona jest po prostu rozpuszczona jak dziadowski bicz, nie dogadujemy sie ostatnio w cale ;// ale ani ona ani jej głupi płaszczyk nie zepsują mi dzisiaj humoru, bo mały mi tak podniósł poziom endorfin we krwi, że chyba sie posikam z radości ;D heheheIrsin - idź, idź na policję, niech pogrożą tej pani, bo nie po to płacilas ciężkie pieniądze, żeby uzywac nieoryginalnych kosmetyków. Zreszta pobłażanie nic nie da, bo sie nigdy nie naucza tacy ludzie!! ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Tez bym chciała wyglądac jakl te laski ze zdjęć w tych płaszczykach, ja mam tak grubaśne łydy, że ledwo wciagam swoje szmaciane botki z zeszłego roku ;/ ja normalnie mam dośc tłuściutkie łydki, a teraz top w ogóle, a wszystkie buty są takie, że spodnie musze nosić w środku... super;/ ciekawe jak je tam wepchnę ?? |
|
|
|
|
#3094 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ojej... tak coraz bliżej już do tego porodu a ten listopad wydawał mi się taki odległy a teraz... idę kochane na drugie śniadanie... pierożki z kapustą i grzybami ![]() ![]() KarolinaB super że Jaś się przekrecił i wszystko jest dobrze duzy chłopak :yes:
Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-09-01 o 11:44 |
||
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Co sadzicie? http://allegro.pl/materac-hilding-ba...196458024.html Jakie wy materace macie???
Zmierzylam sie w brzuchu - METR Przed ciaza mialam : 90-70-90 a teraz: liczac ze biust pierwszy 98-100-94 No i ciagle czuje takie rytmiczne pukniecia w brzuchu.. CZKAWKA???? Bo coraz czesciej tak mam i nie wiem czy to dobrze czy nie a lekarza mam 16 wrzesnia dopiero. Co do ubran to ja na jesien mam plaszczyk ktory mama mi szyła, wg mojego projektu :P hehe i jest ok na brzuch, ale juz w cyckach deczko za ciasny.. wiec swetra nie ubiore.. WIEC nie mam sie w co ibrac, ew. jak rodze w listopadzie to w skorze rozpietej przechodze i tyle... w sumie na jesien nie bede kupowac kurtki, bo na zime nic nie mam ani plaszcza (ylko narciarska kurtke) i nie mam butow ani kozakow ani sportowych. Masakra ile wydatkow mnie czeka. No i uda sie nam wycyckac kase za zalanie sereniti, wow to Ty juz jestes przyszykowana ja mam tylko - ubranka - wózek - rozek - 1 butelke avent ktora dostalam w wyprawce od lekarza - narzutka na lozeczko dzieciece I NIC WIECEJ ![]() ![]() A dzis przyszedl do mnie chyba kombinezon ten co zamowilam z allegro, ale ten kut.. listonosz mi awizo od razu przyniosl a mowilam mu ze ja jestem w domu w tych godzinach co on chodzi wiec niech mi wszystko przynosi ![]() Po weekendzie ojciec bedzie robil ten maly pokoj, trzeba zrobic sciane od nowa po tym zalaniu no i ja z tz bedziemy malowac za meblami w duzym pokoju bo ojciec jak zawsze maluje to omija obszar za meblami a teraz trzeba domalowac tam.. ale spoko ze nie trzeba calego pokoju odnawiac No i zaczniemy przenosic meble. z duzego do malego i na odwrot. Bedzie to masakra, bo w tych meblach sa tony rzeczy... wyciaganie tego.. SZOK No i niestety to tak partiami musimy robic bo tz po 12 h pracuje a jak ma wolne to spi do 12 a pracuje na dupie! to ja nie jeczalam jak pracowalam 12h 5 dni w tygodniu w fabryce jakos nie bylam zmeczona! No nic, czekam na kuriera, do 15 musze siedziec, tez mnie takie cos wpienia. Pozniej jade po farbe i grzejniki do mieszkania. Dzis od rana sie nasprzatalam, brzuch mnie boli ale juz leze grzecznie. Umylam podlogi bo zdeptane byly i mowie do ojca zeby nie chodzil a on ok ok i sciagnal buty. jak wyschlo to znow zalozyl buty i deptal to wykrzyczalam mu ze mam tego dosc a on ze czemu sie bulwersuje, przeciez juz wyschlo!!!!!! no ****a ..
|
#3096 |
|
Rozeznanie
|
witam dziewczynki.
KOTKU,ISHKA - będzie dobrze.Ja dzisiaj wściekła jak osa,na rozpoczęciu roku oczywiście żucili się na mnie z pytaniem "i co będzie" po odpowiedzi,ze SYN usłyszałam: -o rany szkoda -to nic najwyżej z początku będziesz ubierać jak dziewczyne bo i tak nie widać co to -podły usmiech i ha ha nie udało ci się -no to trzecia będzie dziewczyna wróciłam tak wściekła o rany. u was tez tak reagują czy to tylko u mnie tacy idioci?
|
|
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
hej ale dzis ladna pogoda, a my wczoraj byliśmy na SR ,nawet fajnie bylo, najpierw położna pokazała kąpiel maluszka, jakich kosmetyków uzywac, potem cwiczylismy oddychanie a na koniec byly ćwiczenia, wsumie nic nowego sie nie dowiedziałam , jedynie tyle zeby nie używać gruszki do nosa tylko troche soli fizjologicznej i dzidzia wykicha to co ma, ,ze nie moza uzywać patyczków do uszu, tylko wycieraż na zewnatrz bo uszko si esmao oczyszcza no i u chłopców przy myciu nie ściąga sie napletka.
|
#3098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo ludzi jest na zajeciach?bela14, bym padła jakbym usłyszałam takie teksty a niech se gadają bzdury, grunt, żebyś się nie denerwowała
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie przyszly moje majty poporodowe, tetra i wklady poporodowe od DAWIDAR. edit: myslalam ze nie mam majtek a to co myslalam ze gratis to scierki to to sa majtki buahahahahaha o kurde dziwnie to wyglada myslalam ze to takie bardziej nieprzyjemne majtasy a to takie milutkie...
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-09-01 o 11:59 |
|
|
|
|
#3101 |
|
Zadomowienie
|
Aliszcze no fajnie bylo chodiz może z 10 par.
Bela14 ja bym im cos powiedziała.
|
#3102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Bela, u mnie wszyscy zachwyceni wiadomością o synku. To wprawdzie moje pierwsze dziecko, ale nie sądzę, żeby reagowali inaczej, gdybym miała urodzić drugiego chłopca. Przecież każde dziecko to takie samo szczęście! Idiotami się nie przejmuj, nie ma na nich sposobu, a szkoda nerwów
Anecka, ja też czasem czuję takie rytmiczne cyknięcia w brzuchu, jak rękę przyłożę, dosyć regularne, trochę wolniejsze niż mój puls. Po jakimś czasie ustają, dzidziuś się normalnie rusza, więc raczej wszystko OK. Nie mam pojęcia co to jest Myślałam, że przy czkawce to cały brzuch jakby podskakuje, ale to nie jest takie wrażenie. Raczej jak cykający zegarek ![]() Viki, fajnie że ze szkoły jesteś zadowolona Karolina, wspaniała wiadomość Malgosiak, to Twój mąż chyba jest jakimś wyjątkiem. Większość ludzi pracujących w gimnazjach strasznie psioczy na ten wynalazek Co do gratisów, to ja już nie kupuję skarpetek Sama tez kupiłam parę, jedną parę dostałam. Więc już mam 4 pary póki co, a pewnie będzie więcej. To aż za dużo
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-01 o 12:04 |
|
|
|
#3104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo ja jestem jeszcze przed zakupem, i nie wiem jaki rozmiar mam brac ;/ |
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
anecka to ty kupilas jakie te majtasy? z fizeliny? bo nie polecaja takich
zrobilam sobie liste w exelu wydatkow, zobaczymy ile bedzie mnie ksoztowac dzidzius i zakupy dla mnie
|
|
|
|
#3106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, to Ty tez jesteś jakiś wyjątek
![]() Ja to jestem z tych, co uważają, że teraz młodzież jest okropna
|
#3108 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Tak was nadrabiam i nadrabiam i nadrobić nie mogę ![]() Kurczę taki się ze mnie śpioch zrobił ostatnio... Ale w nocy się w ogóle nie mogę wyspać A jeszcze do tego jak chcę się przekręcić to jak wieloryb normalnie i całe podejście do tego robię, bo się już nie da ot tak na drugi boczek przeskoczyć A jeszcze mnie dzisiaj w nocy TŻ z łokcia w brzuszek potraktował to myślałam, że go obudzę i uduszę... ![]() Edzia ja też wstaje z moim TŻ rano zrobić mu kanapki To jest fajnie tak bo On się czuje dowartościowany, a miło jest razem z rana spędzić chwilkę I też mam kawalerkę więc też na bank by mnie budził bo on w kuchni nie potrafi być cicho Anecka... kurczę dziewczyno współczuję... Ale może spróbuj się ojcu postawić? Takich to nic tylko A listonosze są czasami tacy... mi kiedyś powiedział, że nie będzie nosić i już żeby było lepiej.Irsin bardzo dobrze... Na takich ludzi nie ma innej rady jak policja... W końcu zapłaciłaś a tego nie masz , żeby wszystko poszło po twojej myśli. I na all też może to zgłoś?Sereniti gratuluje wyposażenia A tak z ciekawości gdzie chodzisz w Gliwicach do gina? Bo ja też z Gliwic Ale ja chodzę prywatnie bo wiele osób mi go polecało i jestem bardzo zadowolona. A i jeszcze co do tego szpitala w Pyskowicach to z tego co wiem to nie ma problemu. Koleżanka niedawno rodziła(też z Gliwic) i właśnie w Pyskowicach. Tylko pojechała tam wcześniej i nie wiem czy tak trzeba czy coś ale ja też zamierzam się tam wybrać, bo nasz szpital trochę mnie przeraża...Kootekk i Ishka trzymam mocno za Was wszystko na pewno będzie ok ![]() Ja nie mam zamiaru kupować nic na zimę, bo jakoś szkoda mi kasy... Mam jedną za dużą kurtkę i w niej będę chodzić, kupię tylko ze 2 duże swetry w ciucholandzie i jak coś to będę chodzić w rozpiętej potem. Muszę tylko buty kupić bo z zimowych mi się tylko glany zostały, ale jakoś nie wyobrażam sobie wiązania ich ![]() I wiecie co mnie jeszcze zastanawia? Tak odnośnie sytuacji Anecki, że najwięcej do powiedzenia na temat tego co można w ciąży (czyli oczywiście WSZYSTKO) mają do powiedzenia Ci co o tej ciąży pojęcia zielonego nie mają... Ojcowie, teściowie i generalnie wszelkiej maści Panowie... A mnie czasem szlag trafia jak słyszę różne bzdury... Owszem fakt ciąża to nie choroba, ale przecież jak niesamowicie zmienia się wtedy nasz organizm i jak bardzo jest obciążony... Ja dostałam ochrzan jak jednego pięknego dnia byliśmy na budowie i kazali mi cegły przerzucać... Po jakimś czasie zrobiłam sobie przerwę, bo już mnie plecy bolały i słyszę komentarz teścia "a tej to jak zwykle nie chce się robić"... A potem od gina ochrzan dostałam za to... Także Anecka... uważaj na siebie i nie daj się tacie sterroryzować
|
#3109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak jeszcze coś powiedzą takiego to.. ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to co wyprawiają te nastalotki to jakaś masakra....
|
|
|
|
|
#3112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wzielam numer 1, tzn rozmiar 1 i wydaja sie OK na moj tylek. Cytat:
Priety, ale Tobie tesc powiedzial.. chyba bym wybuchla, bo niestety ja mam tak ze u mnie sie kumulują uczucia negatywne az w koncu wybucham. Nie jest to dobre Ale jak to jest ze niektorzy rozumieja.. mam kolege z ktorym jezdzilam nad wode i on ciagle mi nosil koc i tam caly koszyk, kazal mi lezec i w ogole taki opiekunczy. Moj Tesc tez jest spoko a ojciec to juz jakas masakra.foty: brzuch 29+3 / majty
|
|
#3113 |
|
Rozeznanie
|
Anecka- nie na dziewczynę tylko że mi sie parka nie udała(bo syna juz mam) a teraz drugi synio.
a olac ich macie rację ,tylko troche jakoś tak przykro takiemu wrazliwcowi jak ja.
|
|
|
|
#3114 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczneczki
troszke nadrobilam jestem z kazda z was!! dziekuje ze pamietalyscie o mnie i tak milo mnie przywitalyscie po przerwie! KOCHANE JESTESCIE + buzka dla Was dzis sadny dzien byl dla mnie ryczalam 2 godz. ale juz odebralam malego iiiiiiiiiiiiiiiii tylko Tosiu i jedna dziewczynka nie plakali a ja tak ryczalam dalej mi lzy staja w oczach ehhh nawet nie chcial wzjsc ze zlobka tak sie rozbrykal ... ISHA KOTECZKU caluski dla Was - bedzie dobrze + jestescie mocne babeczki no i super ze Misiu w porzadeczku to najwazniejsze klawiatura mi szwankuje i musze zrestartowac kompa... ale odezwe sie juz wieczorkiem teraz oczy mi sie kleja i wezme malego na wspolna drzemke... przytule sie do maluszka tak sie za nim stesknilam a on tylko bej chcial po powrocie hehe martwilam sie ze glodnz spragniony a ten nic nie chce... pewnie lepiej go karmia niz my w domu hehe |
|
|
|
#3115 |
|
Dragonfly
|
Karolina to super ze sie przekrecil,a cwiczylas z ta latarka????ciekawa jestem
ja zalapalam dola,bo moja babcia ktora mnie praktycznie wychowywala i okazala mi duzo serca jak zostalam ze wszystkim sama,wyladowala w szpitalu z przerzutami raka,woda w brzuchu,sytuacja wyglada zle.I ja nastawiam sie na godzinna podroz pociagiem w ten weekend, a moj tz slyszec o tym nie chce i nie chce mnie puscic BO JA MAM JESZCZE LEZEC,no masakra ale wiem,ze nie moge nie pojechac
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
aha a propos majtek, to jak mialam okres to lubialam miec majtki ktore posiadaly szerokie krocze (wiecie o co mi chodzi?
)Te Hartmanowe niby maja takie sobie, myslalam ze bedzie tam w kroku szerzej zeby podtrzymywac podklady,, no ale zobaczymy juz jak je ubiore po porodzie jakie sa ![]() aha bela kurcze to jakos przeoczylam, w kazdym razie jeny no co za roznica czy chlopak czy dziewczyna a moze nie masz parcia na dziewczynke zeby druga byla, moze chcialas chlopca.. eh ludzie sa dziwni.
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-09-01 o 12:27 |
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka z siaty te gacie
![]() a do okresu to najlepsze babcine pantalony
|
|
|
|
#3118 |
|
Wtajemniczenie
|
Anecka jaki słodki brzuś
Artystka żeby babci się polepszyło bela mówię Ci nie przejmuj sie a wiecie co... z moją mamą było tak samo, ona urodziła mojego brata mając 33 lata i jak powiedziała rodzinie przy stole to zaległa cisza, nikt się jej nawet nie zapytał to ile jesteś w tej ciąży, jak się czujesz czy coś takiego. Nic. Cisza... pelnia widzisz wszystko poszło dobrze
|
|
|
|
#3119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz to nie wiem, czy bawić się z nim czy sie juz nie bawić, żeby znów sie nie daj boże nie okręcil na niekorzyść. Ale dziekuję
|
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Pelnia, no widzisz
![]() Anecka, fajny brzusio i jaki malutki!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

Mój 3 rok uczy w liceach
hehe na razie biegam w adidasach,ale sa bardzo sliskie jak jest lod,to bylby dopiero widok-wielka slizgajaca sie przedswiateczna bombka

i mam nadzieję że nie przesadzasz z tym sprzątaniem 

ech...

a mowilam mu ze ja jestem w domu w tych godzinach co on chodzi wiec niech mi wszystko przynosi 

19.08.2011