|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Dragonfly
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
ja na jesien i zime mam tylko kozaki na wysokim obcasie,bede miala spuchniete nogi,wielki brzuch i w sumie nie wiem w czym ja z domu wyjde jak snieg spadnie
hehe na razie biegam w adidasach,ale sa bardzo sliskie jak jest lod,to bylby dopiero widok-wielka slizgajaca sie przedswiateczna bombka
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
![]() Ale jakaś strasznie przekonana nie jestem. Na początek mam rożek, dalej śpiworek. Kołderka poczeka w kolejce.
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
ale zrobilam sobie wielkie sniadanie
dzisiaj ide na policje zlozyc doniesienie na ta Pania , ktora mnie oszukala |
|
|
|
#3064 |
|
Dragonfly
|
dostalam plytke z SR z rzeczami zwiazanymi z porodem i musze to na dzis przeczytac...tego jest duzo i ciut ciut
|
|
#3065 |
|
Rozeznanie
|
Wyjdę z siebie i stanę obok!
kazali mi dzwonić do lekarza by sie zarejestrowawszy na listopad bo mam dosyć płatnych wizyt dzwonie od 8 30 a tam albo zajęte albo nikt nie odbiera wykonałam juz 123 połączenia ![]() jak do 12 stej się nie dodzwonię muszę pojechać osobiście |
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczęta
![]() ale jestem niewyspana od 2 dni kręgosłup tak mi napier***** . wczoraj na fermie była awaria i mój tz musiał całą noc tam naprawiać, ja oczywiście miałam jakieś jazdy bo to coś przy wysokim napięciu szczeliło no a deszcz lał nieprzerwanie więc o wypadek w takich warunkach nietrudno. Niestety robota była pilna bo ponad 2 tysiące prosiąt na porodówkach zostało bez ogrzewania i światła czyli tragedia ponieważ nie mogłam spać wyjęłam wszystko co mam dla dziecka i siebie i zrobiłam listę - wózek - rożek z wkładem kokosowym - fotelik samochodowy - łóżeczko + materac - kołyska (w trakcie robienia) - wanienka ze stelażem - 2 nosidełka (nie zamierzam korzystać) - 3 koce polarowe + 2 akrylowe grube - śpiwór do wózka - 3 kombinezony zimowe - komplet pościeli + ochraniacz na szczebelki + 3 prześcieradła z gumką - 2 kołderki do łóżeczka - 1 podusia (na później) - 6 śpiworków do spania - 2 ręczniki frotte z kapturkiem - 10 pieluch tetrowych podwójnych - termometr elektryczny - termometr do wody - gaziki zwykłe i alkoholowe około 60 sztuk- frida i wymienne gąbeczki - nożyczki cążki szczoteczka i grzebyk - myjka frotte (na później) - 4 opakowania chusteczek do pupy - ceratki pod materac - podkładki do przewijania - szafa z przewijakiem - komoda na ciuchy plus ciuszki: - śpiochy 12 szt - pajace 24 szt - body 40 szt - kaftaniki 6szt - 3 małe ogrodniczki - szlafroczek z misia - kombinezon - miś - polarowa bluza - 3 pary spodni - wyglądają jak mini ciążowe ![]() - kilka par malutkich koszulek i bezrękawników - sweterki 2 - (babcia dzierga) - 9 czapeczek cienkich + 2 grube - 25 par skarpeteczek - rozwalają mnie te antypoślizgi - 4 śliniaczki - 6 niedrapków - krem do buzi na mróz, oliwka mydełko, sudokrem linomag i kilka innych drobnych kosmetyków - szczotka do mycia butelki - mała butelka 125ml canpol - laktator ręczny - wkładki laktacyjne, podkłady bella, majty hartmana na 160 cm -> mam nadzieje że nie będą za małe - 3 staniki do karmienia No i 2 szafy pełne ciuszków dla małej na rozmiar powyżej 74 kularek ja też nie miałam krzywej cukrowej mój gin stwierdził że nie trzeba - co ciekawe najpierw sam mówił że chyba mam te cukrzycę, jak chciałam zrobić sama to mi bez skierowania nie pozwoliły no a teraz za późno już o 2 tygodnie, staram się trzymac dietę bo coś ten mój gin podejrzany trochę i wagi dziecka też nigdy po usg nie mówi irsin brawo!!! nie wolno darować oszustce ! Edytowane przez sereniti Czas edycji: 2010-09-01 o 10:52 |
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Co do butów, to ja w taka pogodę jak dziś pomykam w Martensach, tylko że coraz trudniej mi je sznurować, bo to trochę trwa i trzeba spędzić parę chwil w niewygodnej pozycji. Na zimę mam jedne sznurowane i jedne kozaki na suwak, na płaskim obcasie. Będę raczej nosić te drugie jak już się zimno zrobi, tylko że są już strasznie zniszczone. no ale na ten sezon jeszcze powinny starczyć
Gorzej z okryciem wierzchnim. Nie chce kupować specjalnie płaszcza ciążowego czy wielkiej kurtki tylko na te dwa miesiące, co będę jeszcze w ciąży w zimny czas, a potem w takim worze chodzić Raczej spróbuję kupić jakiś, który po prostu ma taki rozszerzający się krój...Sereniti, to Ty już jesteś nie tylko przygotowana na tuż po porodzie, ale pół roku do przodu
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-01 o 10:55 |
|
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3069 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Ja dziś baaardzo wypoczęta, nie pamietam kiedy sie tak fajniutko wyspałam. Synuś dawał czadu mamusi już od 3 ale mamusia to baaardzo lubi Tak sie zastanawiam jaki by tu buciki sobie kupic bo non stop leje to juz w moich sie nie da chodzic na takie mokre dni. Tylko wiekszosc takich ładniutkich bucików jest meeega wysoka... |
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3071 |
|
Wtajemniczenie
|
sereniti
pokaźna lista a ja jestem tylko pare dni ciążą młodsza a nie mam nawet połowy tego co Ty... Oj muszę się wziąć za wydawanie pieniedzy irsin dobrze robisz należy się babie... oby tylko coś z tym zrobili ![]() apolonia a myślałam że tylko moje emu są takie poślizgowe ![]() Artystka Patrycja udanych zakupków też bym się przeszła ale nie lubie takiej pogody i dla mnie to jest typowa do siedzenia w domu... Pochwal się potem co upolowałaś dla synka ![]() co do butków to ja teraz śmigam w takich adidaskach za kostkę a jak jest ciepło to baleriny. W zime emuuu zdecydowanie, bo ja zmarźluch jestem i te buty się sprawdzają dla mnie najlepiej na mróz a płaszczyk mam taki śliczny i on jest taki szeroki, mam nadzieje że się zapnę w zimę. Może potem wkleje fotkę to zobaczycie bo dla ciezarnych wydaje mi się ok. Jak w nim chodziłam mówili na mnie dzwoneczek
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3073 |
|
Zadomowienie
|
witajcie.
Ja mam smutne wieści- właśnie się dowiedziałam, że nie zostanie mi przedłożona umowa- mam ją na rok..W sumie to mogłam się tego spodziewać ale jednak przykro. Nawet nie chodzi o pieniądze bo jakoś z mężem sobie poradzimy tylko boję się siedzenia na kupie z teściami- tak to bym uciekła do pracy i dzień z głowy a tak to jeszcze będe musiała im pomagać w szklarniach bo przecież teściówka chora i ona będzie w domu z moim dzieckiem a ja za niewolnicę! No i boje się, że jako niepracująca będę miała g***wno do powiedzenia i będą mi męża przekabacać na swoją stronę- jak było np z pieluchami (mam uzywać tetrowych). Ostatnio teściowa mi mebluje dom- mam w przedpokoju mie komodę (będziemy mieć niedużą szafę) i nad nią lustro- co mi w ogóle sie ten pomysł nie podoba, ani ustawienie ani funkcjonalność. No i najlepsze, że mój stary już zamówił lustro pod gust mamusi. Mam nadzieję, że będzie chu*****wo wyglądać i sam przewiesi. |
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Beata, jakoś to będzie
Ja na razie też nie wiem, co zrobię ze sobą po macierzyńskim (umowę mam do dnia porodu). Trzeba będzie czegoś poszukać...Edzia, ja miałam większość rzeczy przy ciele. W kurtce wiosenno-jesiennej już się nie zapinam od miesiąca
|
#3075 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak tak od 3 lat uczy w gimnazjach ![]() Uff myślałam ,że to drętwienie to z czegos innego, ale w koncu różnie teraz przed końcem ciazy moze byc Ja mieszkam w małopolsce na południu , mówie wam jak tu jest okropnie: zimno, leje i strasznie wieje
|
|
#3076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hejka Ja mam umowę do 30 kwietnia. Też mam nadzieję że mi przedłużą. Byłam dziś na rozpoczęciu roku z moim synem. Wskoczyłam też do Rossmanna i kupiłam oliwkę ,puder , sudokrem i krem na chłodne dni. U mnie dzisiaj piękna pogoda więc pralka chodzi pełną parą. A wczoraj zamówiłam sobie na all ponczo z dzianiny. ciekawe jak bedzie wyglądać na żywo. Bo w żadną kurtkę się już nie mieszczę
Edytowane przez MILA25* Czas edycji: 2010-09-01 o 11:13 |
|
|
|
|
#3077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi też drętwiała ręka swojego czasu jak spałam... ale jakoś narazie przeszło na mazowszu przynajmniej w wawie taka sama pogoda :/ bleee okropna !
|
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Gimnazjum? Masakra
Mój 3 rok uczy w liceach MILA, ja mam nadzieję niedługo się wybrać do Rossmana po kosmetyki Hipp. Tylko czekam na przesyłkę od koleżanki z innego wątku - wysłała mi używany ręczny laktator i jakieś kupony zniżkowe do Rossmana na kosmetyki Hipp właśnie
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-01 o 11:15 |
|
|
|
#3079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3080 |
|
Zadomowienie
|
A co myślicie o takim płaszczyku na jesień? Tylko że wzięłabym dłuższy, chodzi mi o opinię nt. materiału, fasonu itp.
http://moda.allegro.pl/megahit-urocz...209980030.html |
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Beata, bardzo ładne te płaszczyki
|
#3082 |
|
Wtajemniczenie
|
wstawiam wam fotkę mojego płaszczyka, może nie widać na tym zdjęciu ale on jest taki rozszerzany u doły przepraszam za zdjecie ale juz mi sie nie chciało zmieniać i nic zamazywać bo to było robione jak z koleżanką żartowałyśmy sobie
|
|
|
|
#3083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
_paulinka2 z tym wydawaniem ka$y to znów tak dużo nie dałam - ciuszki praktycznie wszystkie przewijak wanienkę i fotelik to dostałam
no i mam jeszcze od rodziców inne rzeczy dostać więc się cieszę. szkoda tylko że matka tż NIC dla dziecka nie dała ale może to i lepiej - nie będzie mi potem wypominać że ją na koszty narażam. mam nadzieje że uda mi sie trzymać dziecko jak najdalej od tej harpi
|
|
|
|
#3085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podoba mi sie ten fioletowy
|
|
#3086 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() ostatnio bardzo płodne dni macie-nie wyrabiam na zakrętach z nadrabianiem ![]() Ja sie trochę gorzej czuje-wciąż coś mnie ciągnie, kłuje i jest nieprzyjemnie ;( a zamiast poleżeć to cały czas gdzieś jeżdżę i coś załatwiam ![]() Cytat:
Anecka bardzo fajne ubranka upolowałaś w auchan i mam nadzieję że nie przesadzasz z tym sprzątaniem ![]() Kootek kciuki dalej zaciskamy ![]() ![]() i już pół tygodnia minęło odkąd jesteś w szpitalu-jakos dzień za dniem leci super, oby jak najdłużej w dwupaku ![]() ![]() Cytat:
ech...De pewnie dziś się kąpie i opala wypoczywajcie sobie w spokoju i fajnie że TŻ wykazuje takie zainteresowanie ![]() Cytat:
![]() A ja muszę zabrać się za załatwienie spraw związanych z uczelnią... niedobrze mi na samą myśl Jutro rano jadę na badanie krwi, łącznie z obciążeniem glukozą - już się boję
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam umowę do konca 2011 i do wtedy mogę wychowawczy wziąć, ale nie wiem, czy pójdę na wychowawczy, czasem wpadam w panikę, że nie podołam z dzieckiem, z pracą,z domem. Wiadomo, że mąż pomoże, no ale jednak podejrzewam, że więcej na mojej głowie będzie.
|
|
#3088 |
|
Rozeznanie
|
Paulinka, śliczny płaszczyk
Beata, fajne te płaszczyki, tylko te kokardkę nad tyłkiem mogli by sobie darować jak dla mnie Ja nie mam nic specjalnego na jesień, i chyba nie będę kupować, wrzesień ma być ciepły, a w październiku RODZĘ |
|
|
|
#3089 |
|
Zadomowienie
|
Mi dretwieje zawsze w dzień, np jak siedze przy komputerze :/
|
#3090 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

hehe na razie biegam w adidasach,ale sa bardzo sliskie jak jest lod,to bylby dopiero widok-wielka slizgajaca sie przedswiateczna bombka

. wczoraj na fermie była awaria i mój tz musiał całą noc tam naprawiać, ja oczywiście miałam jakieś jazdy bo to coś przy wysokim napięciu szczeliło no a deszcz lał nieprzerwanie więc o wypadek w takich warunkach nietrudno. Niestety robota była pilna bo ponad 2 tysiące prosiąt na porodówkach zostało bez ogrzewania i światła czyli tragedia 

Ja na razie też nie wiem, co zrobię ze sobą po macierzyńskim (umowę mam do dnia porodu). Trzeba będzie czegoś poszukać...

ech...