Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-01, 10:44   #3061
Artystka23
Dragonfly

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

ja na jesien i zime mam tylko kozaki na wysokim obcasie,bede miala spuchniete nogi,wielki brzuch i w sumie nie wiem w czym ja z domu wyjde jak snieg spadnie hehe na razie biegam w adidasach,ale sa bardzo sliskie jak jest lod,to bylby dopiero widok-wielka slizgajaca sie przedswiateczna bombka
Stary 2010-09-01, 10:45   #3062
EdziaO
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie kupujecie wypelnienia do lozeczek 120x60? 120x90 czy te wieksze 135x100??
ja mam tą największą a to dlatego, że pani w "mama i ja" przekonywała mnie, że dziecko nie tylko tyle trzeba okryć ile owinąć bo się będzie rozkopywało. Taką ma też moja koleżanka więc mam i ja
Ale jakaś strasznie przekonana nie jestem.
Na początek mam rożek, dalej śpiworek. Kołderka poczeka w kolejce.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:45   #3063
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

ale zrobilam sobie wielkie sniadanie

dzisiaj ide na policje zlozyc doniesienie na ta Pania , ktora mnie oszukala
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:47   #3064
Artystka23
Dragonfly

dostalam plytke z SR z rzeczami zwiazanymi z porodem i musze to na dzis przeczytac...tego jest duzo i ciut ciut
Stary 2010-09-01, 10:50   #3065
apoolonia
Rozeznanie

Wyjdę z siebie i stanę obok!

kazali mi dzwonić do lekarza by sie zarejestrowawszy na listopad bo mam dosyć płatnych wizyt

dzwonie od 8 30
a tam albo zajęte albo nikt nie odbiera

wykonałam juz 123 połączenia

jak do 12 stej się nie dodzwonię muszę pojechać osobiście
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:50   #3066
sereniti
Zakorzenienie

hej dziewczęta
ale jestem niewyspana od 2 dni kręgosłup tak mi napier***** że chodzić nie mogę. myślałam kiedyś - przed ciążą - że mnie kręgosłup boli, teraz wiem że wtedy to chyba mnie tylko swędział . wczoraj na fermie była awaria i mój tz musiał całą noc tam naprawiać, ja oczywiście miałam jakieś jazdy bo to coś przy wysokim napięciu szczeliło no a deszcz lał nieprzerwanie więc o wypadek w takich warunkach nietrudno. Niestety robota była pilna bo ponad 2 tysiące prosiąt na porodówkach zostało bez ogrzewania i światła czyli tragedia w zeszłym roku jak tam jeszcze pracowałam też był podobny wypadek i strasznie dużo prosiąt padło

ponieważ nie mogłam spać wyjęłam wszystko co mam dla dziecka i siebie i zrobiłam listę
- wózek
- rożek z wkładem kokosowym
- fotelik samochodowy
- łóżeczko + materac
- kołyska (w trakcie robienia)
- wanienka ze stelażem
- 2 nosidełka (nie zamierzam korzystać)
- 3 koce polarowe + 2 akrylowe grube
- śpiwór do wózka
- 3 kombinezony zimowe
- komplet pościeli + ochraniacz na szczebelki + 3 prześcieradła z gumką
- 2 kołderki do łóżeczka
- 1 podusia (na później)
- 6 śpiworków do spania
- 2 ręczniki frotte z kapturkiem
- 10 pieluch tetrowych podwójnych
- termometr elektryczny
- termometr do wody
- gaziki zwykłe i alkoholowe około 60 sztuk
- frida i wymienne gąbeczki
- nożyczki cążki szczoteczka i grzebyk
- myjka frotte (na później)
- 4 opakowania chusteczek do pupy
- ceratki pod materac
- podkładki do przewijania
- szafa z przewijakiem
- komoda na ciuchy plus ciuszki:
- śpiochy 12 szt
- pajace 24 szt
- body 40 szt
- kaftaniki 6szt
- 3 małe ogrodniczki
- szlafroczek z misia
- kombinezon - miś
- polarowa bluza
- 3 pary spodni - wyglądają jak mini ciążowe
- kilka par malutkich koszulek i bezrękawników
- sweterki 2 - (babcia dzierga)
- 9 czapeczek cienkich + 2 grube
- 25 par skarpeteczek - rozwalają mnie te antypoślizgi
- 4 śliniaczki
- 6 niedrapków
- krem do buzi na mróz, oliwka mydełko, sudokrem linomag i kilka innych drobnych kosmetyków
- szczotka do mycia butelki
- mała butelka 125ml canpol
- laktator ręczny
- wkładki laktacyjne, podkłady bella, majty hartmana na 160 cm -> mam nadzieje że nie będą za małe , 3 koszule do karmienia, maść na blizny po cc, podkłady poporodowe
- 3 staniki do karmienia

No i 2 szafy pełne ciuszków dla małej na rozmiar powyżej 74

kularek ja też nie miałam krzywej cukrowej mój gin stwierdził że nie trzeba - co ciekawe najpierw sam mówił że chyba mam te cukrzycę, jak chciałam zrobić sama to mi bez skierowania nie pozwoliły no a teraz za późno już o 2 tygodnie, staram się trzymac dietę bo coś ten mój gin podejrzany trochę i wagi dziecka też nigdy po usg nie mówi

irsin brawo!!! nie wolno darować oszustce !

Edytowane przez sereniti
Czas edycji: 2010-09-01 o 10:52
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:52   #3067
kretencja
Zakorzenienie

Co do butów, to ja w taka pogodę jak dziś pomykam w Martensach, tylko że coraz trudniej mi je sznurować, bo to trochę trwa i trzeba spędzić parę chwil w niewygodnej pozycji. Na zimę mam jedne sznurowane i jedne kozaki na suwak, na płaskim obcasie. Będę raczej nosić te drugie jak już się zimno zrobi, tylko że są już strasznie zniszczone. no ale na ten sezon jeszcze powinny starczyć
Gorzej z okryciem wierzchnim. Nie chce kupować specjalnie płaszcza ciążowego czy wielkiej kurtki tylko na te dwa miesiące, co będę jeszcze w ciąży w zimny czas, a potem w takim worze chodzić Raczej spróbuję kupić jakiś, który po prostu ma taki rozszerzający się krój...

Sereniti, to Ty już jesteś nie tylko przygotowana na tuż po porodzie, ale pół roku do przodu

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-01 o 10:55
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:53   #3068
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
ja na jesien i zime mam tylko kozaki na wysokim obcasie,bede miala spuchniete nogi,wielki brzuch i w sumie nie wiem w czym ja z domu wyjde jak snieg spadnie hehe na razie biegam w adidasach,ale sa bardzo sliskie jak jest lod,to bylby dopiero widok-wielka slizgajaca sie przedswiateczna bombka

Stary 2010-09-01, 10:54   #3069
Patrycja_1708
Zadomowienie

Hej dziewczyny Ja dziś baaardzo wypoczęta, nie pamietam kiedy sie tak fajniutko wyspałam. Synuś dawał czadu mamusi już od 3 ale mamusia to baaardzo lubi Zjadłam teraz sniadanko i ide niedługo pochodzic po sklepach i może cos kupie dla malenstwa. Nic mnie tak nie cieszy jak kupowanie dla SYNUSIA
Tak sie zastanawiam jaki by tu buciki sobie kupic bo non stop leje to juz w moich sie nie da chodzic na takie mokre dni. Tylko wiekszosc takich ładniutkich bucików jest meeega wysoka...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:54   #3070
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
ale zrobilam sobie wielkie sniadanie

dzisiaj ide na policje zlozyc doniesienie na ta Pania , ktora mnie oszukala
i bardzo dobrze

Stary 2010-09-01, 11:01   #3071
_paulinka2
Wtajemniczenie

sereniti pokaźna lista a ja jestem tylko pare dni ciążą młodsza a nie mam nawet połowy tego co Ty... Oj muszę się wziąć za wydawanie pieniedzy

irsin dobrze robisz należy się babie... oby tylko coś z tym zrobili

apolonia a myślałam że tylko moje emu są takie poślizgowe

Artystka
ale jak będzie śnieg to Ty uważaj na siebie z tymi adidkami żebyś się nie przewróciła czasem <nono>

Patrycja udanych zakupków też bym się przeszła ale nie lubie takiej pogody i dla mnie to jest typowa do siedzenia w domu... Pochwal się potem co upolowałaś dla synka

co do butków to ja teraz śmigam w takich adidaskach za kostkę a jak jest ciepło to baleriny. W zime emuuu zdecydowanie, bo ja zmarźluch jestem i te buty się sprawdzają dla mnie najlepiej na mróz a płaszczyk mam taki śliczny i on jest taki szeroki, mam nadzieje że się zapnę w zimę. Może potem wkleje fotkę to zobaczycie bo dla ciezarnych wydaje mi się ok. Jak w nim chodziłam mówili na mnie dzwoneczek

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 11:03   #3072
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Co do butów, to ja w taka pogodę jak dziś pomykam w Martensach, tylko że coraz trudniej mi je sznurować, bo to trochę trwa i trzeba spędzić parę chwil w niewygodnej pozycji. Na zimę mam jedne sznurowane i jedne kozaki na suwak, na płaskim obcasie. Będę raczej nosić te drugie jak już się zimno zrobi, tylko że są już strasznie zniszczone. no ale na ten sezon jeszcze powinny starczyć
Gorzej z okryciem wierzchnim. Nie chce kupować specjalnie płaszcza ciążowego czy wielkiej kurtki tylko na te dwa miesiące, co będę jeszcze w ciąży w zimne miesiące, a potem w takim worze chodzić Raczej spróbuję kupić jakiś, który po prostu ma taki rozszerzający się krój...
ja próbuję upolowac ciążowy na all ale łatwo nie jest. poza brzuchem jeszcze piersi wielkie.

Stary 2010-09-01, 11:03   #3073
Beata_Batumi
Zadomowienie

witajcie.

Ja mam smutne wieści- właśnie się dowiedziałam, że nie zostanie mi przedłożona umowa- mam ją na rok..W sumie to mogłam się tego spodziewać ale jednak przykro. Nawet nie chodzi o pieniądze bo jakoś z mężem sobie poradzimy tylko boję się siedzenia na kupie z teściami- tak to bym uciekła do pracy i dzień z głowy a tak to jeszcze będe musiała im pomagać w szklarniach bo przecież teściówka chora i ona będzie w domu z moim dzieckiem a ja za niewolnicę! No i boje się, że jako niepracująca będę miała g***wno do powiedzenia i będą mi męża przekabacać na swoją stronę- jak było np z pieluchami (mam uzywać tetrowych). Ostatnio teściowa mi mebluje dom- mam w przedpokoju mie komodę (będziemy mieć niedużą szafę) i nad nią lustro- co mi w ogóle sie ten pomysł nie podoba, ani ustawienie ani funkcjonalność. No i najlepsze, że mój stary już zamówił lustro pod gust mamusi. Mam nadzieję, że będzie chu*****wo wyglądać i sam przewiesi.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 11:07   #3074
kretencja
Zakorzenienie

Beata, jakoś to będzie Ja na razie też nie wiem, co zrobię ze sobą po macierzyńskim (umowę mam do dnia porodu). Trzeba będzie czegoś poszukać...

Edzia, ja miałam większość rzeczy przy ciele. W kurtce wiosenno-jesiennej już się nie zapinam od miesiąca

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-01, 11:11   #3075
malgosiak25
Raczkowanie

Cytat:
Malgosiak, gdzies czytałam, że drętwienia mogą się zdarzać. Nie wiem, może to jest związane z rozluźnianiem więzadeł?
Twój mąż też jest nauczycielem?

Tak tak od 3 lat uczy w gimnazjach

Uff myślałam ,że to drętwienie to z czegos innego, ale w koncu różnie teraz przed końcem ciazy moze byc

Ja mieszkam w małopolsce na południu , mówie wam jak tu jest okropnie: zimno, leje i strasznie wieje
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 11:12   #3076
MILA25*
Wtajemniczenie

Cytat:
Beata, jakoś to będzie Ja na razie też nie wiem, co zrobię ze sobą po macierzyńskim (umowę mam do dnia porodu). Trzeba będzie czegoś poszukać...

Edzia, ja miałam większość rzeczy przy ciele. W kurtce wiosenno-jesiennej już się nie zapinam od miesiąca

Hejka
Ja mam umowę do 30 kwietnia. Też mam nadzieję że mi przedłużą.
Byłam dziś na rozpoczęciu roku z moim synem.
Wskoczyłam też do Rossmanna i kupiłam oliwkę ,puder , sudokrem i krem
na chłodne dni.
U mnie dzisiaj piękna pogoda więc pralka chodzi pełną parą.

A wczoraj zamówiłam sobie na all ponczo z dzianiny. ciekawe jak bedzie wyglądać na żywo.
Bo w żadną kurtkę się już nie mieszczę

Edytowane przez MILA25*
Czas edycji: 2010-09-01 o 11:13
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 11:14   #3077
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Tak tak od 3 lat uczy w gimnazjach

Uff myślałam ,że to drętwienie to z czegos innego, ale w koncu różnie teraz przed końcem ciazy moze byc

Ja mieszkam w małopolsce na południu , mówie wam jak tu jest okropnie: zimno, leje i strasznie wieje

mi też drętwiała ręka swojego czasu jak spałam... ale jakoś narazie przeszło na mazowszu przynajmniej w wawie taka sama pogoda :/ bleee okropna !

dbam o włosy

Stary 2010-09-01, 11:14   #3078
kretencja
Zakorzenienie

Gimnazjum? Masakra Mój 3 rok uczy w liceach Plus w prywatnej szkole językowej. Zapracowany jest strasznie bidulek, ale bez tego nie dalibyśmy rady. I tak wychodzimy na styk, mimo, że rodzice z obu stron nas wspierają... Cholerny kredyt mieszkaniowy to ok.900-1000zł miesięcznie, a będzie więcej za 8 lat, jak nam się skończy program "Rodzina na swoim"... No ale jakoś musieliśmy się urządzić. Mąż uznał, że jak się rozmnażać, to we własnym

MILA, ja mam nadzieję niedługo się wybrać do Rossmana po kosmetyki Hipp. Tylko czekam na przesyłkę od koleżanki z innego wątku - wysłała mi używany ręczny laktator i jakieś kupony zniżkowe do Rossmana na kosmetyki Hipp właśnie

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-01 o 11:15
Stary 2010-09-01, 11:14   #3079
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
L-4 to okres nieskładkowy,z ciekawości (bo alfą i omegą w kwestii ZUSowskiej niestety nie jestem, bo moja szefowa głównie zajmuje się sprawami związanymi z ZUS, składkami itp) zajrzałam, jak to wygląda z OFE, tu masz linka na ten temat http://www.zus.pl/default.asp?p=1&id=1117
z tego wynika, że ZUS przekazuje OFE informacje dlaczego nie ma składki itp.
Dzięki Aliszcze, potwierdzilaś moje przypuszczenia, a w zasadzie mojego męża. Myślałam, że moze L4 ciążowe jest nieco inaczej traktowane. Ciekawe jak to jest z macierzyńskiM ?? To nie jest już zwolnienie L4....?
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 11:15   #3080
Beata_Batumi
Zadomowienie

A co myślicie o takim płaszczyku na jesień? Tylko że wzięłabym dłuższy, chodzi mi o opinię nt. materiału, fasonu itp.
http://moda.allegro.pl/megahit-urocz...209980030.html

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 11:18   #3081
kretencja
Zakorzenienie

Beata, bardzo ładne te płaszczyki Ty urodzisz jeszcze przed największym zimnem raczej, więc powinien Ci wystarczyć taki... Ja dopiero rodzę w grudniu i chyba kupię cieplejszy jednak (typowo zimowy), zwłaszcza, że zmarzluch jestem... Najwyżej jesienią nie będę pod niego swetra zakładać...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-01, 11:19   #3082
_paulinka2
Wtajemniczenie

wstawiam wam fotkę mojego płaszczyka, może nie widać na tym zdjęciu ale on jest taki rozszerzany u doły przepraszam za zdjecie ale juz mi sie nie chciało zmieniać i nic zamazywać bo to było robione jak z koleżanką żartowałyśmy sobie ten płaszczyk naprawde jest świetny, zmierzyłam go właśnie teraz z moją brzuchatą piłeczką i zapinam sie normalnie... Tylko martwie się że będzie mi strasznie podwiewał od dołu

dbam o włosy

Stary 2010-09-01, 11:24   #3083
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
wstawiam wam fotkę mojego płaszczyka, może nie widać na tym zdjęciu ale on jest taki rozszerzany u doły przepraszam za zdjecie ale juz mi sie nie chciało zmieniać i nic zamazywać bo to było robione jak z koleżanką żartowałyśmy sobie ten płaszczyk naprawde jest świetny, zmierzyłam go właśnie teraz z moją brzuchatą piłeczką i zapinam sie normalnie... Tylko martwie się że będzie mi strasznie podwiewał od dołu
mmmm śliczny
Stary 2010-09-01, 11:25   #3084
sereniti
Zakorzenienie

_paulinka2 z tym wydawaniem ka$y to znów tak dużo nie dałam - ciuszki praktycznie wszystkie przewijak wanienkę i fotelik to dostałam no i mam jeszcze od rodziców inne rzeczy dostać więc się cieszę. szkoda tylko że matka tż NIC dla dziecka nie dała ale może to i lepiej - nie będzie mi potem wypominać że ją na koszty narażam. mam nadzieje że uda mi sie trzymać dziecko jak najdalej od tej harpi
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 11:26   #3085
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
A co myślicie o takim płaszczyku na jesień? Tylko że wzięłabym dłuższy, chodzi mi o opinię nt. materiału, fasonu itp.
Ooo ja sie własnie też zastanawiam nad tym płaszczykiem Podoba mi sie ten fioletowy
Stary 2010-09-01, 11:30   #3086
mallinka
Zadomowienie

Hej Dziewczynki

ostatnio bardzo płodne dni macie-nie wyrabiam na zakrętach z nadrabianiem

Ja sie trochę gorzej czuje-wciąż coś mnie ciągnie, kłuje i jest nieprzyjemnie ;( a zamiast poleżeć to cały czas gdzieś jeżdżę i coś załatwiam

Cytat:
dziś sobie pomyślałam, że niektórzy panowie mają takie duże brzuchy, jak oni sobie radzą na co dzień?
parę dni temu też się nad tym zastanawiałam

Anecka bardzo fajne ubranka upolowałaś w auchan i mam nadzieję że nie przesadzasz z tym sprzątaniem

Kootek kciuki dalej zaciskamy i już pół tygodnia minęło odkąd jesteś w szpitalu-jakos dzień za dniem leci super, oby jak najdłużej w dwupaku

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Wyobraź sobie, że nawet mnie nie ruszyło
Zeżarłam pól paczki suszonych śliwek na czczo, na to zjadłam Activię naturalną z dosypanymi otrębami pszennymi, owsianymi, siemieniem lnianym i zarodkami pszennymi.
I ... nic

Kupiłam dziś czopki glicerynowe. Nie ma innego wyjścia
U mnie też ten zestaw nie działa ech...

De pewnie dziś się kąpie i opala zazdroszczę wypoczywajcie sobie w spokoju i fajnie że TŻ wykazuje takie zainteresowanie

Cytat:
a dziś 1 września a mówiłam, że od września oficjalnie otwieram u siebie sezon na zakupy dla dziecka zabieram się więc za kompletowanie wyprawki
to udanych łowów

A ja muszę zabrać się za załatwienie spraw związanych z uczelnią... niedobrze mi na samą myśl

Jutro rano jadę na badanie krwi, łącznie z obciążeniem glukozą - już się boję

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 11:31   #3087
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Hejka
Ja mam umowę do 30 kwietnia. Też mam nadzieję że mi przedłużą.
Byłam dziś na rozpoczęciu roku z moim synem.
Wskoczyłam też do Rossmanna i kupiłam oliwkę ,puder , sudokrem i krem
na chłodne dni.
U mnie dzisiaj piękna pogoda więc pralka chodzi pełną parą.

A wczoraj zamówiłam sobie na all ponczo z dzianiny. ciekawe jak bedzie wyglądać na żywo.
Bo w żadną kurtkę się już nie mieszczę
jeżeli będziesz 30 kwietnia jeszcze na macierzyńskim to raczej nie mogą umowy przedłużyć, no bo nie masz w tym momencie zdolności do pracy, najwyżej po powrocie z macierzyńskiego. Tak się praktykuje u mnie w firmie. No chyba, że umowę podpiszesz z datą, kiedy byłaś zdolna do pracy, a umowa bedzie obowiazywać od 1 maja. Nie wiem po prostu czy ZUS nie będzie się czepiać, np znam przypadek (z internetu), że pracownicy została przedłużona umowa, gdy przebywała na urlopie wychowawczym i ZUS się przyczepił do tego, że tak nie można. Chyba głównie tu chodzi o ZUS bo nie ma sie zdaje sie przepisu, który nakazywałby nieprzedłuzania umowy na urlopie macierzyńskim bądź wychowawczym, ale mogę się mylić.
Ja mam umowę do konca 2011 i do wtedy mogę wychowawczy wziąć, ale nie wiem, czy pójdę na wychowawczy, czasem wpadam w panikę, że nie podołam z dzieckiem, z pracą,z domem. Wiadomo, że mąż pomoże, no ale jednak podejrzewam, że więcej na mojej głowie będzie.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 11:31   #3088
Gustawek
Rozeznanie

Paulinka, śliczny płaszczyk i nie ma co zamazywać
Beata, fajne te płaszczyki, tylko te kokardkę nad tyłkiem mogli by sobie darować jak dla mnie
Ja nie mam nic specjalnego na jesień, i chyba nie będę kupować, wrzesień ma być ciepły, a w październiku RODZĘ
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 11:33   #3089
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry ja już męża wyprawiłam na rozpoczęcie roku szkolnego ogarnęłam dom a teraz chwila relaksu dla mnie :P
Nie wiem czemu ale nad ranem i teraz delikatnie drętwieje mi lewa ręka :/ nie wiem czemu
Mi dretwieje zawsze w dzień, np jak siedze przy komputerze :/
Stary 2010-09-01, 11:33   #3090
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
bardzo ładne i nawet nie taki drogi jak te wszystkie ciążówki

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
mmmm śliczny
dziękuję

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
_paulinka2 z tym wydawaniem ka$y to znów tak dużo nie dałam - ciuszki praktycznie wszystkie przewijak wanienkę i fotelik to dostałam no i mam jeszcze od rodziców inne rzeczy dostać więc się cieszę. szkoda tylko że matka tż NIC dla dziecka nie dała ale może to i lepiej - nie będzie mi potem wypominać że ją na koszty narażam. mam nadzieje że uda mi sie trzymać dziecko jak najdalej od tej harpi
o to dobrze, że tyle rzeczy dostałaś to duża pomoc. ach te teściowe.. jakby miała wypominać to rzeczywiście lepiej nie dostać niż potem się nasłuchać... :/

dbam o włosy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości