|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() mysle ze skok juz za nami. dzisiaj misio ladnie zjada i poza ta akcja z lozeczkiem jest grzeczniutki. wciagnal mi 3 razy z rzedu cala butle a ostatnio to mu sie udawalo max 100-110. a teraz lezy i steka bo kupacza cisnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3242 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
hej kochane! jak czytam o waszych nocach to az mnie cos sciska...ja wstaje 3 razy w nocy...co 2,5 godziny... masakra...choc juz sie przyzwyczajam...
jaszczka a nie boisz sie ze jak rano wykapiesz maluszka i jak z nim wyjdziesz w dzien na spacer to sie przeziebi? ja strasznie sie boje o uszka... zeby nie zamoczyc... moja Ada drugi dzien z kolei jest aniolem (tfu tfu) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3243 |
Zakorzenienie
|
witam na chwilke
dla wiekszosci z was dziek jak kazdy inny, a u mnie kociokwik ![]() ![]() widzialam pytania o chuste, to jest chusta elastyczna - sleepy wrap, ja jej nie kupowalam tylko pozyczylam od kolezanki. dzis bylam na rozpoczeciu roku z Zosia w chuscie, przespala wszystko grzecznie. tu o chuscie i wiazaniach ![]() ja jestem bardzo zadowolona z chusty ale mam swiadmosc ze teraz bede mogla z niej korzystac raczej w domku, bo niestety robi sie coraz chlodniej i pewnie bedzie za zimno ![]()
#3244 |
Zakorzenienie
|
aniaa
fajnie ze skok za wami i Misio w lepszej formie ![]() agravka super ze taki anioleczek ![]() moj babiniec Załącznik 3378146
#3245 |
Zakorzenienie
|
Zauważyłam pewna prawidłowość u mojego Sebka.. jak jedzonko było o 20:00 tak spał snem nocnym i budził się ok 3 na kolejne jedzonko.. potem zaliczał jeszcze dwa sny po 3h czyli jedzenie o 6 i 9.00... potem już jest aktywność, nie spanie i ryk..
![]() Wczoraj przetrzymałam go trochę w ciągu dnia po pół godzinki by karmienie przed snem nocnym wypadło później i jadł o 21:30.. spał do 6:30! (sen nocny 9h ), oczywiście dwa sny po 3h czyli papu o 9:30 i 11:30... była aktywność.. pogadał, pośmiał sie.. zupełnie "normalne dziecko" po ok 40 minutach już kwękał i stękał.. położyłam go, dałam smoczek, pieluchę na głowę i sobie drzemie od ok 12:20 .. ciekawe jak długo.. czy zaśnie (co by było cudem) czy podrzemie do czasu wypadnięcia smoczka/ewentualnie do czasu aż mu się drzemka odwidzi i zacznie się ryk do samego wieczora ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3246 |
Zakorzenienie
|
Siala
no to ladnie Sebek spi w nocy ![]() ![]()
#3247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie przyszedł pan Listoroznosz i przyniósł paszport Patryka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3248 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do ubioru, moze to i racja?teraz mam 22stopnie w mieszkanku, a Ada jest ubrana w krotkie body, pajaca i bluze polarowa, do snu przykrylam jej nozki lekkim kocykiem... a na noce kupilam spiworek, bo strasznie sie rozkopywala. chyba zaczynam miec manie ubierania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Raczkowanie
|
nie leciałam tylko jechałam tzn ja spalam a mój kierował z maidstone do domu jechliśmy 12 godzin które przespałam
a przed wyjazdem pytałam o zgodę lekarzy i oczywiście jak to w Angli wszystko ok. Jak przyjechałam do pl to odrazu do swojej gin i ona też że wszystko ok więc się wczasowałam W sobotę po południu miałam wyjeżdżać a tu niespodzianka o 3 rano wody mi odeszły tzn zaczęły sie sączyć więc do szpitala a tam diagnoza leżeć, ale moja córa ani myśli o tym i się zaczęło..... najpierw lekkie skurcze i czop gdzie polożne do mnie że nic sie nie dzieje i one nie widzą skurczy i jak o 6 mnie badali to miałam ok 2 a po czopie ok 18 juz 4-5 więc się zdziwiły i ![]() kazały przjść na porodówke po prysznicu w tym czasie mój pojechał do domu bo powiedziały że czas wizyt sie skończył i ja napewno dzisiaj nie urodzę ![]() ja i tak cos przeczuwałam i zadzwoniłam do niego żeby wracał o 19 położna mnie bada i 6 cm podłącza mnie do aparatury a ta zaczyna pikać więc gin wpada o co chodzi co sie dzieje i on mnie bada i decyzja dziecko się dusi ![]() ja szok wszystko boli a oni mi kazą sie przekręcać z łóżka na łóżko 5 minut i śpię Mój przyjechał to właśnie wynosili małą naprawdę małą bo 2300g i 48 cm a ja dopiero ją zobaczyłam ok 11 w nocy w przerwach między kroplówkami lekarz stwierdził że w ostatniej chwili mała dostała 4 punkty bo była 3 razy owinięta a mój poród to miał tyle komplikacji że jak to stwierdził gin na cztery porody by wystarczylo Ale na szczęście mała silna bo szybko odzyskiwała siły i po 15 minutach mój już ja trzymał i nawet nie szła do inkubatora Okazało się że mała sama przebiła pęcherz bo się juz dusiła mądra dziewczyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3250 |
Wtajemniczenie
|
dzwonildo mnie wlasnie tato, tak zdolowany, ze szok... mowi ze wczoraj przyszla na ktg dziewczyna 10 dni przed terminem, ze slabo ruchy czuje i polozne nie mogly znalezc tetna wiec szybko zrobili cesarke, ale niestety dziecko bylo martwe... zakrzep w pepowinie... masakra... dobrze, ze my juz szczesliwie porodzilysmy i ze nie bylo u nas takich przypadkow...
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- glooria- super, brawa dla malej ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3251 |
Raczkowanie
|
ja też sięię cieszę ale hociaz za jednym zamachem dziadkowie widzieli wnuczke nacieszyli się (bo ja z dniem porodu na macierzynski a mój na 2 tygodnie tatowskiego) i zrobiliśmy chrzciny jak mała miała 12 dni
I w przyspieszonym terminie wydali paszport i 29 czerwca byliśmy wszyscy spowrotem w Angli Prawde mowiac bardziej bałam się jechać z taką kruszyną niż jak byłam w ciąży uciekam mała zaraz się obudzi na obiad |
![]() ![]() |
![]() |
#3252 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() matko dobrze ze z malutka wszystko w porzadku Cytat:
![]() zagladacie na poczekalnie? wikimi zrobili cesarke 22 godziny po odejsciu wod!!! misio spi w lozeczku i zbiera sily przed imprezka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3253 |
Rozeznanie
|
itakasiu---poprostu rewelacja--WY.............az milo popatrzec na taki babiniec.......
![]() jak na nadinke sie nie skarze tak dzis jest cos nie tak........je-ulewa jej sie-odbija-dalej je , a przy tym steka masakra-czerwieni sie, wygina........potem dalej je--czasem uda mi sie jej podczas tych wiercen zabrac sutka i do pionu podniesc wtedy ulewa lub bardzo glosno beka....co jest jej dzis nie wiem.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3254 | |
Raczkowanie
|
Dostalismy dzisiaj w końcu becikowe
![]() w ogóle z tego wszystkiego zapomniałam się pożalić, że zostałam z Anastazja sama na pare dni ![]() ![]() ![]() Siala a u Was w ten weekend był Zamek festiwal !! byłam rok temu, mielismy w tym roku jechać ale dupa :/ przez cały kraj jechac z miesięcznym dzieckiem to bez sensu... ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Pilotka i Siala dołaczam do Was ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() no co do szczepień to u nas tez neurolog ma powiedzieć kiedy co i jak, a Ana nie jest wcześniakiem i do tych 5 kg na pewno dojdzie. W Anglii pewnie Pneumokoki i Rotawirus są darmowe co nie ? ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- niezawsze - moje dziecie tez najlepiej zasypia na brzuchu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3256 |
Raczkowanie
|
AAA i właśnie mam pytanie...
Karmie naturalnie, więc podaję wit K i D... no i teraz w piątek musze na cały dzień wyjechać, więc mała dostanie NANa jak mojego pokarmu ściągniętego będzie jej mało. Moja pediatra powiedziała, że jeśli zacznę jej podawac modyfikowane mleko, to mam przerwać podawanie wit K i D... no ale jeśli to tylko sporadycznie, to chyba nic się nie stanie ??? może pomine tylko te piątkowe dawki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Rozeznanie
|
aniu--kupki ida --gazy z rana szly hmmm.......poczekam jeszcze--ooooo zasnela i placze przez sen......moja biedulka
![]() mam nadzieje, ze dzis ma gorszy dzien tylko.... w nocy bylo super.....a teraz..... ![]() co do zostawania z mala tylko-- ja w domku sama wciaz...tz wraca ok 18-19 codziennie..... |
![]() ![]() |
![]() |
#3258 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szybko nabierze zobaczysz ![]() Cytat:
I w ogóle jakos znowu mam mało czasu tak szybko czas leci w dzień a wieczorem padnieta jestem masakra ![]() miłego popołudnia kochane ![]()
![]() |
#3259 |
Zakorzenienie
|
Ja karmie bebilonem comfort i mimo ze w składzie ma witaminę d3 to lekarka i tak kazała dawać po jednej kropelce codziennie.. o witaminie K nic nie mówiła a ja się nie zapytałam
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
siala mi powiedziano ze nie przedawkuje mimo, ze w mleku jest. i obowiązkowo dawać d, a k już nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3262 |
Zakorzenienie
|
my dajemy bebiko. lekarka powiedziala ze jak jad mniej niz 700 ml dziennie to co trzy dni dawac jedna ampulke wit D teraz jak zjada wiecej to kazala odstawic calkiem. wit K wogole nie dawalismy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3263 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, orientujecie sie moze jak wyglada wprowadzanie nowych produktow do diety ze skaza? jako ze malej wszystko zniklo, postanowilam zaczac powoli jesc cos innego. Tylko nie wiem jak? bo nie wiem czy zjesc lyzeczke jogurtu, czy caly? ile dni trzeba odczekac, zeby byc pewnym ze to nie od tego dziecko jest uczulone? a moze trzeba jesc ten produkt przez np dwa albo 3 dni?z gory dzieki za pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
#3264 |
Raczkowanie
|
Moja jutro ma ważenie i też jest na samym mamusinym mleczku o dwa tygodnie temu miała 4800g,
Co do ubiorów maluszka to w Uk jest zwyczaj nie przegrzewaj więc ja ubieram małą tak jak siebie i jak śpi to kocyk bo się wtedy lepiej jej śpi, na noc pajac i kocyk lub bodyi śpiworek tak na pneumokoki jest darmowe ale rotawirusy płatne i dodatkowe koszt 70 funtów a swoja chce zaszczepić dodatkowo na rota Co do mojego porodu to wszystko na szczęście dobrze sie skończyło jednak nie wspominam najlepiej opieki przy porodzie i po a Milenka to po prostu PRAWDZIWA PATRIOTKA, i jak będzie mozliwość to drugie dziecko chciałabym urodzić w UK ale jeszcze poczekam na to drugie ![]() A do Angli chciałam szybko wrócić bo tu wszystko czekało na małą a w podróż wzięłam tylko torbę tą do szpitala i Fotelik ha ha ha jakbym coś przeczuwała ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- a co do witamin to w uk nie zalecają, i nie mozna kupić ale ja sprowadzam z pl i wit K daję do 3 m-ca a D3 jak brzydka pogoda i nie ma słońca |
![]() ![]() |
![]() |
#3265 |
Zadomowienie
|
Glooria - to niezłą mieliście przygodę! a Milenka mądra dziewczynka, wiedziała co robi
![]() Agravka - straszna ta historia ![]() ![]() Itakasia - cudnie wyglądacie ![]()
#3266 |
Rozeznanie
|
Xawmeli, moja prawie od urodzenia wydaje takie dźwięki jakby stękanie gdy się przebudza. Przeciąga się na wszystkie strony i tak stęka i chrumka. Czasem nawet bardzo długo.
Zobacz, co przeczytałam: Dziecko dużo śpi, ale z każdym dniem rytm snu i czuwania staje się bardziej uregulowany. Reaguje na dźwięki. Ostre tony powodują, że malec gwałtownie wyrzuca rozwarte ramiona, a następnie składa je tak, jakby chciał się objąć. Jest to kolejny odruch noworodkowy (tzw. odruch Moro). Zanika on między 3. a 4. miesiącem życia. Płaczem sygnalizuje swoje potrzeby. Nie jest to jednak szloch. Noworodek wydaje krótkie, gardłowe dźwięki, przypominające nieco stękanie. Aż do około 2. miesiąca życia płakaniu nie towarzyszą łzy. Gruczoły łzowe zaczynają w pełni pracować po 8 tygodniach życia. Źródło dziecko.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#3267 |
Rozeznanie
|
Wit K podaje sie dzieciom karmionym wylacznie piersia. Tak mowila mi pediatra.
#3268 |
Raczkowanie
|
Dobry dzienek!
Musze pochwalic Szymonka bo dzis mi pieknie spal (o 23 do 5 nad ranem-rekord),chyba chcial mi wynagrodzic wczorajszy dzien. Mam nadzieje ,ze skok rozwojowy sie juz konczy bo wczoraj nie bylam w stanie praktycznie nic zrobic przez caly dzien. jaszczka super ,ze macie juz paszport! My musimy niedlugo wybrac sie na caly dzien do Oslo i wyrobic. glooria Witam! Matko jakie komplikacje przy porodzie ,dobrze ,ze wszystko sie udalo i niezle z tym porodem w czasie odwiedzin ![]() agravka Boze wspolczuje strasznie tej dziewczynie. Co do diety nie pomoge. itakasia ale masz sliczne coreczki i wygladaja na takie grzeczne! Chusta swietna sprawa. Ja podaje zamiast wit. D tran (takie zalecenie od poloznej). Maly pije go jak mleczko ![]()
![]() |
#3269 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() oooo myslalam ze w irlandii dziecko dostaje obywatelstwo po matce ale widac sie mylilam to mamy troche zagraniczniakow na watku bo nasz amerykanim ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- glooria witaj podaj mi swoje dane na pw to cie dopisze do listy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3270 |
Raczkowanie
|
ej ej a jak jednego dnia mała dostanie NAN zamiast cycka to tego dnia nie dawać K i D ? czy i tak podać, czy co
![]() agravka - nie mam pojęcia jak z ta dietą... ale na chłopski rozum zjadłabym mały jogurt naturalny i czekała ze dwa dni( kolejne po dniu w ktorym zjadłam) boże biedna ta dziewczyna, której dziecko zmarło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:43.