|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
czarna kropka ja za 9 dni bede misiac i nadal stoje na 70kg czyli -4 ale co zrobic mam nadzieje ze ruszy wkoncu z drugiej strony zdrowiej spokojnie spadac z wagi
laski upieklam dzis pierwszy raz serniczek potem dam zdjatka jak wyjdzie z piekarnika ale powiedzcie ile moge go zjesc?? ![]()
|
|
#692 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#693 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Żaden organizm nie lubi jak nie ma stabilizacji. Mam nadzieję, że gdy już wrócę do posiłków o w miarę jednakowej porze, to waga ponownie ruszy. ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Może nikt nie zauważy i nie nakrzyczy![]() Prawda jest taka, że jak już człowiek nie ma pomysłu jak sobie pomóc, to każdy sposób, który działa jest dobry. Ja jeszcze dam jej szansę - może zechce wyjść po herbatkach. ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
, choć nie wiem ile deko sera włożyłaś
|
||||
|
|
|
#694 |
|
Raczkowanie
|
Załącznik 3379236
Załącznik 3379237 ze skrobia ten przepis: SERNIK PROTEINOWY (Protal faza II P) składniki na 8 porcji (tortownica 24cm): - 1 kg sera twarogowego odtłuszczonego - 6 jajek - 1 szkl chudego mleka - 8 łyżek skrobi kukurydzianej - łyżeczka proszku do pieczenia - 9 łyżeczek słodziku do pieczenia - kilka kropli aromatu waniliowego Jajka ze słodzikiem utrzeć mikserem. Ucierając, dodawać resztę składników. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 1h w temperaturze 170°C. Zaraz po upieczeniu odkroić brzegi od foremki żeby równo opadł.
|
|
#695 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Little_Bibi;2179432 0]Ja również trzymam kciuki
Ja sama też wczoraj zaczęłam i nie mogę sie doczekać tych kilku kg w dół... Powodzenia---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja wlasnie jestem po obiadku i chyba pojde sie legnac na chwilke, bo pomimo tego ze u nas sloneczko to mi sie strasznie chce spac
|
|
#696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, zaczynam od więc. Skoro dałaś 8 łyżek skrobi, gdzie można 1 łyżkę dziennie, to będziesz go jadła przez 8 dni. Ja robię podobny, tylko mleka daję 1/3 szklanki do twarodu z kostki jak mam, a jak mielony twaróg, to nie daję wcale mleka i nie daję też skrobi ani grama i mogłabym zjeść cały, ale zwykle jem go 3 lub 4 dni.
|
|
|
|
|
#697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() swoją droga wygląda przepysznie!!
|
|
|
|
|
#699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#700 | ||
|
Zadomowienie
|
Haj siostry kochane.
Moja córcia jest pierwszakiem ![]() Już jest zakochana w szkole i w pani - ciekawe na jak długo jej zostanie... ![]() [QUOTE=(:tysia ;21786660]Agnese piękne zdjęcia! Ale z Ciebie laska i jeszcze jak się opaliłaś, to Twoje ciałko- tylko pozazdrościć. A najbardziej zazdroszczę tego, że masz ładną, szczupłą figurę a biust Ci nie spadł.. u mnie to masakra No i powodzenia na rozpoczęciu roku z tą piękną dziewczynką!! ![]() Dzięki, tysia, miło słyszeć ![]() A cycki mi spadły jeden rozmiar i mam nadzieję, że jeszcze jeden choć zejdą, bo ubolewałam nad ich rozmiarem. Dzięki Cytat:
![]() A opaleniznę chętnie bym zostawiła na dłużej, bo mi się też podoba Ale chyba się nie uda, gdyż ponieważ już mnie córka obiera ze skóry ![]() Dzięki siostro. A widoki... Ach, ja tam muszę wrócić... Cytat:
![]() A dowody są, a jakże, ja po prostu z gruntu uczciwa jestem i jak grzseszę to się przyznaję do grzechu na forum publicum ![]() I oby tak dalej, i Alleluja, i Amen! No to się Wam przyznam jeszcze, że ja piję mleko 1,5% ![]() No ni cholery mi te pomyje 0 albo 0,5% nie wchodzą... Piję 1,5% i chociaż czuję smak mleka... Odpukać, bez konsekwencji większych... |
||
|
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
mamawmw
to nastepnym razem zrob ten i mozesz zjesc calego na raz ![]() http://redandpale.blox.pl/2010/05/Se...ynamonowy.html
http://bajecznemieszkanie.blogspot.com/ Edytowane przez Aleksandra_M Czas edycji: 2010-09-01 o 17:19 |
|
|
|
#702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby nie prosto z krowy bo wtedy tlusciuuuutkie ![]() zezarlam leniwych caly talerz, ide polezec
|
|
#704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(:tysia dzieki za odpowiedz
|
|
|
#705 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dukanki
![]() Rzadko tu bywam ale podczytuję często i widzę że ostatnio część z was ma dół dietowy. Dziewczyny nie poddawajcie się bo warto być wytrwałym, jak już ponad pół roku jestem na Dukanie - na minusie 23 kg, pewnie byłoby więcej ale czasami zdarzają się grzeszki, w dodatku dietkując tak długo świadomie pewne rzeczy dopuszczam, które generalnie nie powinny być stosowane jak są zastoje, ale stwierdziłam że lepiej dłużej ale zdrowiej. Życzę wytrwałości, a waga wam to wynagrodzi No i oczywiście gratuluję spadeczków
Gosia Edytowane przez Megi428 Czas edycji: 2010-09-01 o 18:19 |
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dodaj jakis aromat, albo odrobinę skórki z cytryny
|
|
|
|
|
#707 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() mogę do was dołączyć ? taka miła atmosferka u was panuje . ![]() z wami na pewno mi sie uda zrzucić kg ![]() ![]() mam nadzieję ze mnie przyjmiecie ![]() Jestem juz na 4 dni fazy pierwszej. Przez pierwsze 2 dni jadłam bardzo mało, miałam przeprowadzkę i nie było czasu . . jem proste posiłki : jajka na twardo, jajecznice, parówki drobiowe ( chyba są dozwolone ), rózne ryby .. itdtroszke czytałam wasze posty i takie pysznosci robicie, że sksze sie je zrobic . jak tylko dojde do etapu 2 to zrobie sobie ten serniczek cynamonowy . ![]() odchudzam sie od 29.08 zaczynając z wagą 64 kg . mozliwosc zwazenia sie bede miała dopiero w piatek i to wieczorem, jak bede u rodziców bo u siebie wagi nie mam. ale juz czuje sie troche lżejsza ![]()
|
#708 |
|
Przyczajenie
|
Laseczki powiedzcie mi czy w I fazie mogę używac skrobi kukurydzianej? Nie jestem zorientowana, niektorzy mowią, że tak inni że nie.
|
#709 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, tylko to już mój kolejny zastój, a 11-stego wesele siostry i miałam nadzieję, że będe mogła pochwalić się super figurą, a tutaj Jestem na diecie od połowy kwietnia i zaledwie 8 kg spadku!! Chociaż przyznam sie bez bicia, e przez jakieś 2 -3 tyg miałam przerwę - nie taka zupełna że rzuciłam Dukana całkowicie, ale sporo grzeszyłam , tak ze 2 kg wróciło. Teraz od początku lipca staram sie być grzeczna i ledwo 3-3,5 spadku!! Przez miesiąc ledwo 2,5 kg!! I zastój 2 tygodniowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dobrze
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi się jeszcze przypomniało, że znalazłam w Kauflandzie bardzo smaczną herbatkę ziołową. Skład ma super, a cenę jeszcze lepsza
. Zapłaciłam 1,20 zl
|
|
|
|
#711 |
|
Raczkowanie
|
Witaaaaam
Powiem Wam, że wczoraj po wypiciu piwa tak mnie w domu cukierki kusiły, mówiły do mnie no zjedz chociaż jednego, na smaczek i tak przecież zgrzeszyłaś... a ja twaro, a kysz kusiciele, wyniosłam do innego pokoju i wybrałam mniejsze zło - zrobiłam nutelkę. I spokój. Idę sobie zapodam twaróg ze słodzikiem. Acha, tejk fajf, ja tez już daaaawno powinnam być na III no ale jak widac... przez te moje grzeszki chyba do konca życia będę zarła jajca, trudno jest pracować w pizzerii jako studentka weekendami i dukać wzorowo. Ale naprawdę mnie podziwiają, jakoś sobie radzę
|
|
#712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#714 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam w InterMarche mięso białe krabowe w puszcze. Czy jest dozwolone na Dukanie. Niestety nie ma podanych wartości odżywczych
|
#715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że są przepisy bez skrobi ale ten mnie urzekł smakowo. igo już nie zdradzam.Ostatnio przetestowałam tylko na 6 łyżkach skrobi i wyszedł identycznie!!! I więcej mogłam go wszamać............ chociaż i tak wcinam go bez większych ograniczeń
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
to widocznie ktos zły przepis podał na pierwsza faze bo była tam skrobia ..
![]() Jutro wyruszam do szkoły i nie mam zielonego pojecia jakie jedzonko mogęwziąć do szkoły . jestem na fazie 1. macie jakies pomysły dziewczynki ?
|
#717 |
|
Wtajemniczenie
|
AAAle mnie gardło boli, mam jakiś krajzyssss...nic nie mogę jeść, pić ani mówić masakraa
a czuję głoda heheChyba zaraz sernik wstawię
|
#718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Okej napiszę co jem np. na fazei proteinowej czyli dziś ;] *Śniadanie: 2 placuszki dukanowe z plasterkami łososia *II Śniadanie: herbatka i 2 szklaneczki pepsi max z syropem wiśniowym z lidla *Obiad: noga kurczaka gotowana w rosole + 4 małe mielone z indyka przyrządzone w piekarniku i wszystko polane jogurtem naturalnym z solą i pieprzem *Podwieczorek: serek homo 3% z cynamonem i słodzikiem + kryźnięty tuńczyk wędzony którego wcisnąć już nie mogłam * Kolacja: pewnie zjem rybkę wędzoną albo zrobie krewetki w jogurcie i curry :P I co wy na to Dukanki Wizazowe. Czy to jest mało, dużo, czy w sam raz. Cały dzień chodzę z wypchanym brzucholem i ciężko jest dopchać cokolwiek na PW miałam większy apetyt
|
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większą część parówki stanowi tłuszcz. NIEDOZWOLONE! Ja wczoraj robiłam serniczek bez skrobi, pyszny był...no właśnie był co prawda zrobiłam z połowy porcji i poczęstowałam gości, ale z pół zjadłam sama, dzisiaj dwie porcje ![]() o ten serniczek http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopi...af005fa8350fc7 Pychotka. Ja robiłam z serka z Aldi-ego i z połowy porcji. Do odrobiny dodałam kakao (ale z 2 łyżeczki maks) i wylałam to na spód.
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2010-09-01 o 18:15 |
|
|
|
|
#720 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Gabi3ek;21799285]Dzięki Monroe
Okej napiszę co jem np. na fazei proteinowej czyli dziś ;] *Śniadanie: 2 placuszki dukanowe z plasterkami łososia *II Śniadanie: herbatka i 2 szklaneczki pepsi max z syropem wiśniowym z lidla *Obiad: noga kurczaka gotowana w rosole + 4 małe mielone z indyka przyrządzone w piekarniku i wszystko polane jogurtem naturalnym z solą i pieprzem *Podwieczorek: serek homo 3% z cynamonem i słodzikiem + kryźnięty tuńczyk wędzony którego wcisnąć już nie mogłam * Kolacja: pewnie zjem rybkę wędzoną albo zrobie krewetki w jogurcie i curry :P Mnie się wydaje, że raczej nie za mało...tak powinnaś raczej jadać....Osłabienie może być tak jak mówiłam, z tego, że jesteś przed @...Nie martw się....Przejdzie Ci za kilka dni...albo nawet jutro Pozdrawiam
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

74kg 10.08.10
cel 60

(Cii nie krzyczeć)
bo na razie to tak chaotycznie jesz, z racji powrotu do pracy, bedzie dobrze
po twoich doswiadczeniach i mirki ze zmiana trybu, to ja juz zmieniac nie bede 
Ja sama też wczoraj zaczęłam i nie mogę sie doczekać tych kilku kg w dół... Powodzenia
za komplementy

. Dodaj jakis aromat, albo odrobinę skórki z cytryny