Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-01, 18:15   #331
djerba
Wtajemniczenie

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

Dziewczyny pocieszcie mnie
Malutka na klatce piersiowej ma takie białe jasne plamki i do tego momentami robią się czerwone...Smaruje to jej różnymi specyfikami...jak narazie jakoś nie pomaga...ale nie w tym rzecz...chodzi o fakt, że jej skórka jest śniada...a te plamki są poprostu białawe... W miejscu gdzie są te plamki do niedawna miała wysypkę, jeszcze w niektórych miejscach pozostała...chciałam jej zrobić fotkę, ale za bardzo się ruszała...
Boję się że te plamki mogą zostać na zawsze Myślicie, że skóra takiego maleństwa regeneruje się tak jak u dorosłego i narośnie jej ta "normalnego koloru" ??
Stary 2010-09-01, 18:16   #332
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
dilayla osobiscie odradzam taki stoliczek... przez 10 lat mieszkalam z malymi dziecmi i wiem co znaczy wrzeszczaca zabawka w rekach dziecka, bedziesz przeklinac dzien w ktorym ją kupilas i szybko szukac miejsca z ktorego wyjmuje sie baterie
caly dzien ajlowiu, halo halo, hau hau, dryyyyńńńń heheheeehee jazda bez trzymanki
zwlaszcza jak ci dziecko dopiero co zasnie i niechcacy nadepniesz toto...

Mój mąż gdy oglądamy zabawki w sklepie i jakąś weźmie, a ta zaryczy, to zaraz ją odkłada. Już mi zapowiedział, że jak jakiś gość przyniesie coś takiego to albo wyjmie baterie, albo gdy się nie da (a czasem się nie da, bo zaszyją przycisk w środku miśka) to zabawkę czeka śmierć na miejscu.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 18:17   #333
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Djerba, myślę że tak
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 18:25   #334
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Malutka na klatce piersiowej ma takie białe jasne plamki i do tego momentami robią się czerwone...Smaruje to jej różnymi specyfikami...jak narazie jakoś nie pomaga...ale nie w tym rzecz...chodzi o fakt, że jej skórka jest śniada...a te plamki są poprostu białawe... W miejscu gdzie są te plamki do niedawna miała wysypkę, jeszcze w niektórych miejscach pozostała...chciałam jej zrobić fotkę, ale za bardzo się ruszała...
Boję się że te plamki mogą zostać na zawsze Myślicie, że skóra takiego maleństwa regeneruje się tak jak u dorosłego i narośnie jej ta "normalnego koloru" ??
ja tez mysle ze się zmieni, to dopiero swieza pierwsza i delikatna skórka, a córcia malusia i dopiero rośnie wiec ma jeszcze czas zeby jej to zeszlo

powiem ci ze moja Róża ma naczyniaki co tez brzydko wygłąda
największy ma na główce z tyłu blisko karku, czesc jest schowana pod wloskami a czesc na szyjce i wokol kilka mniejszych jest, a do tego ma takie malusie bledsze pod noskiem i miedzy brwiami
martwie sie, bo nie zawsze naczyniaki znikają ale jestem dobrej mysli i ty tez bądź
Stary 2010-09-01, 18:29   #335
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
martwie sie, bo nie zawsze naczyniaki znikają
A moja pediatra mówiła, że te niemowlęce to zawsze schodzą.

Stary 2010-09-01, 18:32   #336
monikadavvida
Raczkowanie

GG do monikadavvida

Cytat:
dilayla osobiscie odradzam taki stoliczek... przez 10 lat mieszkalam z malymi dziecmi i wiem co znaczy wrzeszczaca zabawka w rekach dziecka, bedziesz przeklinac dzien w ktorym ją kupilas i szybko szukac miejsca z ktorego wyjmuje sie baterie
caly dzien ajlowiu, halo halo, hau hau, dryyyyńńńń heheheeehee jazda bez trzymanki
ostatnio własnie coś takiego mi sie przytrafiło ledwo połozylam malego i nadepnelam na gadajaca pszczółke.. musiałam usypiac go na nowo

tak czytałam ze rozmawiacie o ubrankach do chrztu i chrzcinach.. my chrzcilismy 22 sierpnia a po mszy obiad w domu
monikadavvida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 18:38   #337
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez mysle ze się zmieni, to dopiero swieza pierwsza i delikatna skórka, a córcia malusia i dopiero rośnie wiec ma jeszcze czas zeby jej to zeszlo

największy ma na główce z tyłu blisko karku, czesc jest schowana pod wloskami a czesc na szyjce i wokol kilka mniejszych jest, a do tego ma takie malusie bledsze pod noskiem i miedzy brwiami
martwie sie, bo nie zawsze naczyniaki znikają ale jestem dobrej mysli i ty tez bądź
Ah......i hope so
Stary 2010-09-01, 18:51   #338
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Po krostkach prawie zawsze znikają plamki ale od naczyniaków to różnie bywa. Moja mała ma na czole między brwiami i na powiece górnej, z tyłu we włosach ma wielką plamę czerwoną i na karczku maleńkie czerwone plamki, doktorka mówi że to na czole i oku to zniknie (maleńką przycisnęłam w trakcie porodu bo spięłam się cała w momencie gdy główka szła bo położnej przy mnie nie było).
Siostrzenicy TŻta plama we włosach nie znikła, mój siostrzeniec miał na czole wielką i na brodzie też bo się zaklinował i naczynka popękały teraz ma 3 lata i plamy znikły ale jak się denerwóje i czerwienieje to one wyłażą a lekarz powiedział że jego żona już zawsze będzie wiedziała że pił bo po alkoholu też wyłazić będą.
Chciałam jeszcze ostrzec przed wyciskaniem tych małych białych krosteczek na buzi - siostra małej wycisnęła - naczynko pękło i teraz ma 11 lat mała a nadal pęknięte naczynko widać.
To tyle moich mądrości.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 18:55   #339
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
mhm tjaaa...... mnie wlasnie "pocieszyli" w przychodni ze "moze" zniknie,
mojej kuzynki syn ma od urodzenia naczyniaka na czubku glowy, chlopak ma juz z 9-10 lat
ostatno nawet skaleczyl sie w to miejsce i krew tryskala jak z fontanny

ja sama mam naczyniaczka na twarzy maly jest i ja juz go nie dostrzegam, wszyscy mysla ze to skaleczenie swieze czy cos
Stary 2010-09-01, 19:06   #340
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Chciałam jeszcze ostrzec przed wyciskaniem tych małych białych krosteczek na buzi - siostra małej wycisnęła - naczynko pękło i teraz ma 11 lat mała a nadal pęknięte naczynko widać.
To tyle moich mądrości.
Ja się przyłączę do ostrzeżenia odnośnie naczynek u dzieci tak malutkich. Kiedyś źle zassałam małemu fridą, ruszył się i trafiłam w środek noska, jak naczynko pękło wtedy, tak do dziś jest.

Cytat:
mhm tjaaa...... mnie wlasnie "pocieszyli" w przychodni ze "moze" zniknie,
mojej kuzynki syn ma od urodzenia naczyniaka na czubku glowy, chlopak ma juz z 9-10 lat
ostatno nawet skaleczyl sie w to miejsce i krew tryskala jak z fontanny

ja sama mam naczyniaczka na twarzy maly jest i ja juz go nie dostrzegam, wszyscy mysla ze to skaleczenie swieze czy cos
To już nie wiem.
Ja pytałam konkretnie o te na karku, z leżenia. I dowiedziałam się, że te schodzą.

Stary 2010-09-01, 19:10   #341
jamaicaP
Rozeznanie

niewiem jakie są te z leżenia, moja ma od urodzenia chociaz ja je zauwazylam dopiero w domu a w szpitalu nikt mnie nie poinformowal, mendy jedne, wiecej tam nie urodze hehe

mala sie przebudzila porozgladala i zaczela kwekac wiec ja polozylam na brzuszek zeby pocwiczyc glowke a ta nogi pod siebie, pupa w gore i spi! a ja w strachu bo ona nigdy nie spala w takiej pozycji hihi swoja droga ona caly dzien dzis spi ciekawe jak w nocy bedzie ....

dobra ja spadam, dosc tego kompa na dzis, dobranoc

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-09-01 o 19:15
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-01, 19:21   #342
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Na 2gim zdjęciu, nasz EMO boy
suuper i Emo I tiger

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
mysle, ze zejda.
Moj brat cioteczny ma bardzo ciemna karnacje i w wieku 16lat chorowal i mial biale przebarwienia na rekach. Teraz ma 22 i oni sladu plam.

Cytat:

Malvina tez ma naczyniaka (ladnie sie tutaj nazywa: znamie truskawkowe) nad pepkiem, jest malutki i do dwoch lat ma zejsc.

Cytat:
Napisane przez monikadavvida Pokaż wiadomość
ostatnio własnie coś takiego mi sie przytrafiło ledwo połozylam malego i nadepnelam na gadajaca pszczółke.. musiałam usypiac go na nowo

tak czytałam ze rozmawiacie o ubrankach do chrztu i chrzcinach.. my chrzcilismy 22 sierpnia a po mszy obiad w domu
Elegancik
I mama super

My po basenie.
Malvina chyba fajnie sie bawi ale nie czuje sie zbyt pewnie jeszcze. Wazne, ze nie plakala.
Za to po zasypia w tri miga, pozniej je podwojna porcje i elegancko zasypia na noc.

Ja daje wit D i sama mam brac od pazdziernika.

Co do ubranek, u nas spanie w pajacach (tych bez stopek tez, wtedy + skarpetki)
Spiochy mamy 3 pary ale jedna uzywana bo fajnie kolorowa jest.
Najlepszy zestaw to bodziak + spodenki + skarpetki

Ide pogapic sie w tv i pozniej poczytac.

Dobranoc

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
To już nie wiem.
Ja pytałam konkretnie o te na karku, z leżenia. I dowiedziałam się, że te schodzą.
Takiego na karku Malvis tez ma i nazywaja go dziobniecie bociana (jesli o to samo chodzi) to tez powiedzieli mi, ze zejdzie. Podobnie jek te truskawkowe

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 19:46   #343
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
hmm no to chyba jeszcze sie powaznie zastanowie nad zakupami...i wydaniem tylu pieniędzy..na coś co by miało się nie sprawdzić ani tez nie przydać,a tylko drażnić...
a mój mały dziś prawie cały dzień nie spał...wiec wykąpałam 30 min wczesniej ,dopadł się do cycusia,najadł i padł...śpi..mam nadzieję,ze to nie cisza przed burzą..
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:17   #344
Darianna25
Zakorzenienie

Witajcie,
Po 2 dniach podróży zawitaliśmy do domu.
Dziś 2 prania już zrobione, zakupy do szkoły poczynione.
Jutro Ola ma szczepionkę i już się boję.
Natalka ma rozpoczecie szkoły , nowej szkoły i też się boję.

Mam wielką prośbę bo chyba coś sie złego dzieje z Olą.
Strasznie mi wymiotuje.Zje biorę ją do odbicia zaraz jej się uleje,potem beknie a po godzinie żygnie takim serkiem.Nie da sie jej odłołożyć bo ryk od razu.
Zauważyłam, że zaczyna sama połykać ślinę.Normalnie słychać jak połyka nie jedząć cyca.

Zaczęła też ssać piątki i paluszki a raz w nocy obudziłam sie bo tak ssała kciuk jak dziecko sieroce.Dałam smoka.Już wolę smoka nić kciuk w buzi.

Będę nadrabiać w wolnym czasie.Mam sporo jeszcze do nadrobienia z poprzedniego wątku.

Spadam bo dziecię krzyczy.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:38   #345
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Tymek ma zapalenie gardła ja też, TŻ też... Maksiu jeszcze się trzyma.
więc antybiotyk.
Ale coś jeszcze Tymkowi dolega, już wczoraj dwa razy, a dzisiaj 5 razy miał takie napady po 15 minut , że pręży się i drze jak opętany, ale to jest niemożliwe jak on płacze głośno... i za nic nie można go uspokoić. Doktor stwierdził, że brzuszek oki, zlecił badanie moczu, więc od jutra rana łapię siki.
szaja, czy Agatka też tak bardzo płakała jak miała bakterie w moczu?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:43   #346
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

a własnie, czy wasze dzieciaczki sie rozkopuja tak ?? moja to wierzga nóżętami, i moment i odkryta. dzis w nocy przykrylam ja grubasnym kocykeim a i tak dala rade.. moze spiworek...? wiecie jak sie sprawdzaja takie spiworki?
Luiza mocno się rozkopuje, dwa machnięcia nogami i już kocyk z boku Też planuje kupić śpiworek.

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
nie znosi czyszczenia noskamuszę się dobrze nagimnastykować...a włąśnie używacie jakiejś wody morskiej?ja kupiłam Otrivin i narazie sie w miarę sprawdza...
Moja mała lubi i pomaga mi przytrzymywać końcówkę

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

Wiecie co, znalazlam swoj pamietnik. Pierwsza data wpisu to 1.9.1988...niektore z Was pewnie nie umialy wtedy jeszcze pisac

Ja kończyłam podstawówkę

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

Edziu - ja mam zalecenie w książeczce zdrowia, żeby podawać K do końca 3 miesiąca i właśnie się zastanawiam, czy rzeczywiście wtedy skończyć.
dziewczyny cycowe - jak Wy zrobiłyście?

chyba idę zrobić muffiny z borówkami, bo ciasto z chrzcin już się skończyło
Ja podawałam właśnie tak.

Cytat:
Dziewczyny, pytań parę mam.

Do którego rozmiaru kupujecie śpioszki?
Nie lubię śpioszków.
Do którego rozmiaru kupujecie pajace?
Pajacyków też nie mam już.
W czym zamierzacie kłaść spać dzieci od wiosny, gdy już będą większe, raczkujące, może chodzące? Pajace, body, piżamki? Pidżamka.
Teraz Luiza śpi w body z długim rękawem i na to półśpiochy.

Dzisiaj cały dzień była w body i rajstopkach

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21789806]ja zakładam pod pajacyka body na ramiączkach. [/QUOTE]

Takie body stosuję jako podkoszulek pod bluzeczki - dla mnie super sprawa.

Odniosę się tylko do niektórych postów, bo przejrzałam po łebkach....zapierdzielaci e jak nie wiem co

Łukasz dziękuje za kciuki
W jego klasie jest 5 osób z którymi chodził do podstawówki , plan ma fajny, codziennie oprócz wtorku na 8.50

Lusia dzisiaj była grzeczna. Pospała sobie w dzień, ładnie zjadła obiadek ( pół słoiczka ) i deserek

A ja miałam wyczucie co do pogody na spacer. Co chwila padało, ale wyjrzałam za okno i mówię: teraz idziemy na spacerek. Pochodziłam godzinkę i jak wróciłam do domu, to znowu zaczęło padać

lea, kurcze, nieciekawie. Zdrówka życzę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-09-01 o 20:44
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:46   #347
Konto usunięte

Lea, niestety tak.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 21:17   #348
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Siala - tu masz pozycję do chusty.

A powiedz mi, ile Twój mały waży??
5kilosów
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21798451]Bratko, ja jestem na tak

Aha, miałam Margosiu napisać

Pół opakowania makaronu, paczka szynki mielonej z biedronki, chudej. 3-4 ząbki czosnku. Groszek z puszki lub kukurydza. Kostka żółtego sera, starta na grubych okach. Śmietana. 2 naczynia żaroodporne, bez przykrycia. Sos pomidorowy z torebki lub zmiksowane pomidory z przyprawami.

Makaron gotujesz. Naczynia wylewasz śmietaną, cienko, ale smarujesz też boki (obojętnie jaka śmietana). Na patelnię wrzucasz: mięso, groszek/kukurydzę, czosnek, sos. Podsmażasz. Makaron wrzucasz na śmietanę, na to to z patelni. Na koniec startym serem obficie posypujesz. Zapiekasz w temp. 180, ok. 40 minut. Wersja lajt jest bez mięsa, za to z podgotowanym brokułem [/QUOTE]
jezuuuuuuusieńku jak ja się pośliniłam

Baby.. ciekawe jaka będzie pogoda bo jak ulewa to spacer nam odpadnie chyba..
Kurrrde byłam dziś w M1 i miałam sprawdzić w Smyku czy mają może chusty i zapomniałam

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 21:25   #349
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

Siemano
Oczywiście śliczne macie dzieciaczki i jakie już duże.
Sporo naprodukowałyście postów, ale fajnie, jest co poczytać.
U nas po chrzcinach, mała była spokojna i prawie całą mszę spała, przy polewaniu główki na chwilę się ocknęła i zakwiliła a potem znów drzemała.

Któraś z Was pisała że ma problem ze swoim imieniem Izabella ja mam tak samo na imię ale przyznam że nie mam z tym problemu, w urzędach i innych instytucjach wręcz pytają czy przez jedno czy przez dwa „l”.

Co do witamin to pediatra kazała dawać witaminę K do 3 miesiąca, a witaminę D do roku.
Więc teraz Wiki podaję tylko Wit. D.

Widzę że już niektóre rozszerzacie dietę, przyznam się że mnie korci podać małej marchewkę ale poczekam jeszcze póki mała je tylko moje mleczko. Zresztą muszę pogadać o tym z pediatrą.

W ogóle to czeka nas najprawdopodniej przekłukawnie kanaliku łzowego w jednym oczku, bo od początku ropiało jedno oczko, krople, maści dały poprawę na krótko . 7 wrzesnia mamy wizytę u pediatry i pewnie dostaniemy skierowanie do szpitala. Któraś z Was ma podobny problem? Podobno to dosyć częsta przypadłość moje dwie znajome jeździły z dziećmi do szpitala na taki zabieg, niby nic groźnego.
Poza tym tęsknimy za ładną pogodą, mieszkamy w domku więc praktycznie cały dzień siedziałyśmy na dworku z małą a teraz kisimy się w domu i nawet na spacer teraz nie można wyjść bo non stop leje, ale prognozy na weekend są optymistyczne .

Jeśli chodzi o rozmiar zostało mi jeszcze 5 kg do zrzucenia najbardziej brzuch i uda, dziś byłam na zakupkach i kupiłam dżinsy rurki rozmiar 42 <wcześniej 38>.
Jakoś biodra też mi się rozszerzyły.
A jeszcze mam pytanie czy Waszym pociechom też tak marzną rączki?
Moja ma lodowate mimo iż w pokoju jest 21 stopni, chyba zmarzluchowatość przejąła po mnie.
Wklejam zdjątka małej .

Ząbki

Edytowane przez szalony Buziaczek
Czas edycji: 2010-09-01 o 22:05
szalony Buziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 21:31   #350
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szalony Buziaczek Pokaż wiadomość
Siemano
U nas po chrzcinach, mała była spokojna i prawie całą mszę spała, przy polewaniu główki na chwilę się ocknęła i zakwiliła a potem znów drzemała.

Któraś z Was pisała że ma problem ze swoim imieniem Izabella ja mam tak samo na imię ale przyznam że nie mam z tym problemu, w urzędach i innych instytucjach wręcz pytają czy przez jedno czy przez dwa „l”.

Co do witamin do pediatra kazała dawać witaminę K do 3 miesiąca, a witaminę D do roku.

Widzę że już niektóre rozszerzacie dietę, przyznam się że mnie korci podać małej marchewkę ale poczekam jeszcze póki mała je tylko moje mleczko. Zresztą muszę pogadać o tym z pediatrą.

W ogóle to czeka nas najprawdopodniej przekłukawnie kanaliku łzowego w jednym oczku, bo od początku ropiało jedno oczko, krople, maści dały poprawę na krótko . 7 wrzesnia mamy wizytę u pediatry i pewnie dostaniemy skierowanie do szpitala. Któraś z Was ma podobny problem? Podobno to dosyć częsta przypadłość moje dwie znajome jeździły z dziećmi do szpitala na taki zabieg, niby nic groźnego.
Poza tym tęsknimy za ładną pogodą, mieszkamy w domku więc praktycznie cały dzień siedziałyśmy na dworku z małą a teraz kisimy się w domu i nawet na spacer teraz nie można wyjść bo non stop leje, ale prognozy na weekend są optymistyczne .

Jeśli chodzi o rozmiar zostały mi jeszcze 4 kg do zrzucenia najbardziej brzuch i uda, dziś byłam na zakupkach i kupiłam dżinsy rurki rozmiar 42 <wcześniej 38>.
Moja ma lodowate mimo iż w pokoju jest 21 stopni, chyba zmarzluchowatość przejąła po mnie.
Wklejam zdjątka małej .
My w piątek mamy zabieg udrażniania kanalików łzowych. Historia z ropieniem tak jak u Was. Troche sie martwie samym zabiegiem bo ponoć należy do malo przyjemnych, ale wole zrobic to teraz w znieczuleniu miejscowym, niz jak bedzie starszy - wtedy z reguly robi sie to w znieczuleniu ogolnym
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 21:56   #351
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21785700]Aa i jeszcze - Monika, Edzia - dzieci fajne, uśmiechnięte takie--

Bratko, bodziaków 62/68 to chyba ze 30 mam ale u nas młoda ulewa, to i czasem 6 dziennie idzie. No i zawsze w torbie ze 3 mam.[/QUOTE]

fajnie się sprawdzają śliniaki, moja strasznie się ślini więc jej zakładam coby ubranka nie zaśliniła a i czasem przy karmieniu jak się troszkę uleje to nie trzeba zaraz przebierać

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21789941]Tymek dziś rano zajarzył, że można chwycić w rączkę zabawki na pałąku leżaczka. I tak sobie co chwilkę melodyjkę włącza i się cieszy. [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Zauważyłam pewna prawidłowość u mojego Sebka.. jak jedzonko było o 20:00 tak spał snem nocnym i budził się ok 3 na kolejne jedzonko.. potem zaliczał jeszcze dwa sny po 3h czyli jedzenie o 6 i 9.00... potem już jest aktywność, nie spanie i ryk.. (sen nocny 7h)
Wczoraj przetrzymałam go trochę w ciągu dnia po pół godzinki by karmienie przed snem nocnym wypadło później i jadł o 21:30.. spał do 6:30! (sen nocny 9h ), oczywiście dwa sny po 3h czyli papu o 9:30 i 11:30... była aktywność.. pogadał, pośmiał sie.. zupełnie "normalne dziecko" po ok 40 minutach już kwękał i stękał.. położyłam go, dałam smoczek, pieluchę na głowę i sobie drzemie od ok 12:20 .. ciekawe jak długo.. czy zaśnie (co by było cudem) czy podrzemie do czasu wypadnięcia smoczka/ewentualnie do czasu aż mu się drzemka odwidzi i zacznie się ryk do samego wieczora

Dziewczyny.. naprawdę nikt nie umie/nie chce doradzić mi w sprawie chusty? A może mój wczorajszy post został niezauważony?
mnie kusiła chusta i kusiła aż mi przeszło jakoś siebie nie widzę w tym u innych mi się podoba ale ja w końcu zrezygnowałam
Cytat:
a moja słodka obudzila sie w wozku i troszke poplakiwala dalam jej cycusia,polezala chwile i zasnelagodzine temu powinna zjesc a ta spi
niech pospi jesli potrzebuje, o jedzonko sie upomni troche to nam rytm dnia rozreguluje hehehee
zawsze je ok 5, 8, 11, 14, 17, 19 kapiel i ostatnie zarełko o 21
a ja wstawilam pranie, rosolek, a sama zasiadlam z herbatą i pajda drozdzowego ciasta mojej produkcji
wczoraj odwiedzily mnie kolezanki i przyniesły :
bluza jak sla chlopca rozm 62 ( ale w rzeczywistosci duzo wieksza jest )
bluza kotek rozm 68 ( wg mnie jak na dwulatka )
komplet bluzka i spodniczka bąbka rozm 80!!!!!! hahaha mam nadzieje ze do tego czsu bąbki nie wyjda z mody
bomba wymiata super ubranka
Cytat:
a i jeszcze nie pochwalilam sie ze dostalismy spacerowke za free od sasiadki

a Róża ssie intensywnie rekaw.... znowu musze ja przebrac do lokcia mokry ma
ech skąd ja to znam, ciągle u mojej rękawy mokre i czasem to z taką zachłannością ssie ręce z rękawami że aż słychać
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21797097]Moja lubi. Nie zawsze, wiadomo, ale ogólnie tak. Stoliczek super, oglądałam go, ale pieruńsko drogi. Ja wymyśliłam, że sanki jej kupimy Akurat 7mcy będzie miała, siedząca będzie.

U mnie w pracy cyrk na kółkach Stara dyrekcja zzastępstwem wzięli l4, wcześniej wykasowali plan lekcji z kompa Złośliwość.[/QUOTE]

mimo iż uwielbiam ciepełko to nie mogę się doczekać śniegu, moja mama wczoraj przyniosła sanki używane ale w idealnym stanie drewniane z oparciem już sobie wyobrażam naszą królewnę na nich
Cytat:
My też mamy chrzciny 19 września Dzień przed nasza 8 rocznica związku W sumie wszystko już umówione. Musimy tylko teściową wysłać z papirami do księdza bo chrzest w innym mieście.

Nasz ma problem z dźwiganiem główki i mamy skierowanie na ćwiczenia od końca września
zdjęcia super tygrysek wymiata
Cytat:

musialam małą umyc pod kranem bo nie bylo co sie bawic w chusteczki....
potem pocycala i zasnela a pora jedzonka znowu sie zbliza.. szalony dzien
podziwiam prace jaka kobiety nieznajace pampersow musialy wykonywac piorac pieluchy kazdego dnia...... ja sie zastanawialam czy bodziaka po prostu nie wyrzucic.. caly okupany.. i tetrowka jedna ktora staralam sie zbierac wszedobylski temacik...

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

niech to szlag........... dostałam okres juuuużżżż......... łeeeeeee
juz rano mi cos plamilo i sie rozkrecilo na dobre....to maz mi wykrakal bo wczoraj pytal mnie czy mam okres..
a ja dzis sie rano dziwilam co ja mam takie cycki twarde hehehe
ja jeszcze nie miałam okresu ale często się czuje jakbym miała zaraz dostać
Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
My w piątek mamy zabieg udrażniania kanalików łzowych. Historia z ropieniem tak jak u Was. Troche sie martwie samym zabiegiem bo ponoć należy do malo przyjemnych, ale wole zrobic to teraz w znieczuleniu miejscowym, niz jak bedzie starszy - wtedy z reguly robi sie to w znieczuleniu ogolnym
też słyszałam że zabieg mało przyjemny rodzice nie są wpuszczani na salę żeby dziecka nie rozpraszać, pielęgniarki muszą unieruchomić dziecko i chyba obwiązują czymś ech.. będzie płacz, ale właśnie lepiej teraz zrobić przy znieczuleniu miejscowym i poza tym dziecko nie będzie tego tak pamiętać

Ząbki

Edytowane przez szalony Buziaczek
Czas edycji: 2010-09-01 o 22:07
Stary 2010-09-01, 22:08   #352
Siala_Bala
Zakorzenienie

U nas też oczko ropieje od samego porodu, przemywałam wodą, rumiankiem, były jakieś krople i guzik.. sama masowałam kanalik w nadziei, że się udrożni ale niestety..
Jak szukałam informacji na necie to niesety obejrzałam przypadkiem jak wygląda taki zabieg... mam nadzieję, że mnie tam nie wpuszczą bo wygląda to strasznie. Dziecko jak mumia, główkę się mu trzyma na siłę a lekarz taką jakby igłę w sam róg oczka wbija i przepycha.. odrazu mi się skojarzyło z zabiegiem odsysania tłuszczu i strasznie się boję, że i nas to czeka.. narazie jestem na etapie umawiania wizyty u okulisty ale mimo iż mam już namiary to ciężko mi się zebrać.
Wiem, że to dla dobra synka ale okrutnie to wyglądało

Stary 2010-09-01, 22:22   #353
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

Cytat:
U nas też oczko ropieje od samego porodu, przemywałam wodą, rumiankiem, były jakieś krople i guzik.. sama masowałam kanalik w nadziei, że się udrożni ale niestety..
Jak szukałam informacji na necie to niesety obejrzałam przypadkiem jak wygląda taki zabieg... mam nadzieję, że mnie tam nie wpuszczą bo wygląda to strasznie. Dziecko jak mumia, główkę się mu trzyma na siłę a lekarz taką jakby igłę w sam róg oczka wbija i przepycha.. odrazu mi się skojarzyło z zabiegiem odsysania tłuszczu i strasznie się boję, że i nas to czeka.. narazie jestem na etapie umawiania wizyty u okulisty ale mimo iż mam już namiary to ciężko mi się zebrać.
Wiem, że to dla dobra synka ale okrutnie to wyglądało
na pewno nie wpuszczą wiedzą czym to by mogło się skończyć, najgorsze to będzie słyszeć płacz dziecka i świadomość że nic nie można zrobić ale to dla dobra dzieciaczków więc trzeba być twardym ja się pocieszam tym że sam zabieg trwa ok. 5 minut, najgorsze to będzie oczekiwanie w kolejce

Ząbki
Stary 2010-09-01, 22:55   #354
xxNiuniaxx
Raczkowanie

Witajcie, fajnie widziec Wasze małe-duże skarby wszystkie zdjecia przeurocze...
Czytam że macie w domku temperatury około 21 stopni.... dla mnie to nie do wytrzymania.... jestem okropnym zmarźluchem i mimo, że wiem że dziecku najlepiej w 21 stopniach u nas jest ich czasami nawet koło 28.... wiem ze nie powinno tyle byc ale ja i mąż nie możemy znieśc....

Dziś po szczepieniu, już druga dawka 6w1 i rotawirusa... mała strasznie to znosi, tak bardzo płakała przy jednym wkłuciu że sama miałam łzy w oczach za tydzień pneumokoki, już się boję.............
Mała waży prawie 6 kg

Edytowane przez xxNiuniaxx
Czas edycji: 2010-09-01 o 22:56
xxNiuniaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 23:17   #355
Darianna25
Zakorzenienie

Dobry,
Mam nadzieje,ze już bede na bierząco, w miarę
Cytat:
5kilosów

jezuuuuuuusieńku jak ja się pośliniłam

Baby.. ciekawe jaka będzie pogoda bo jak ulewa to spacer nam odpadnie chyba..
Kurrrde byłam dziś w M1 i miałam sprawdzić w Smyku czy mają może chusty i zapomniałam
Na Partyzantów jest fajny sklep dzieciecy i tam mają chusty.

Cytat:
Siemano

Co do witamin to pediatra kazała dawać witaminę K do 3 miesiąca, a witaminę D do roku.

Jeśli chodzi o rozmiar zostało mi jeszcze 5 kg do zrzucenia najbardziej brzuch i uda, dziś byłam na zakupkach i kupiłam dżinsy rurki rozmiar 42 <wcześniej 38>.
Wklejam zdjątka małej .
Rączki marzną.
Co do wagi to ja już ale z 10kg by się sprzydało pozbyć.I musi coś być z tym łatwym chudnieciem matek karmiacych bo ja na urlopie sobie pozwalałam troszkę i nic nie zgrubłam.
Spię w staniku, brzuch smaruję ale dalej flaczek jest.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 23:36   #356
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno nie wpuszczą wiedzą czym to by mogło się skończyć, najgorsze to będzie słyszeć płacz dziecka i świadomość że nic nie można zrobić ale to dla dobra dzieciaczków więc trzeba być twardym ja się pocieszam tym że sam zabieg trwa ok. 5 minut, najgorsze to będzie oczekiwanie w kolejce
Ja już po pierwszym szczepieniu powiedziałam, ze na kolejne nie pójdę.. moja mama będzie z nim chodziła bo to nie na moje nerwy.. sama beczałam prawie jak on
A ten zabieg.. nie wiem jak to rozwiążę.. stanąć oko w oko z cierpieniem własnego dziecka.. czy stchórzyć i poprosić kogoś innego o obecność przy tym... Ja mogę być w samochodzie ale nie przed drzwiami gabinetu. Jezu, na samą myśl już mi się łzy pojawiły w oczach.

Ooo to może na Partyzantów coś popatrzę
Darianna, dzięki za info

Stary 2010-09-02, 07:01   #357
Konto usunięte

Cytat:

Wklejam zdjątka małej .
Tak, ale kark ma ciepły.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-02, 07:02   #358
bratkab
Zadomowienie

Mirra rewelacyjne zdjęcia

Cytat:
O ja to miałam jak małemu wenflon zakładali dwa razy i jeszcze raz jak go lekarki cewnikowały. Brrrr Nic przyjemnego. Współczuję

U nas noc spokojnie. Karmienie o 3:40 i 6:40 więc super. A teraz młody leży w leżaczku i się wścieka, bo najpierw memłał śliniak, ale go wkurzył więc dałam grzechotkę i na razie jest dobrze, ale pewnie zaraz też się wkurzy że cała do buzi nie wchodzi. Mój mały choleryk

A i miałam Wam napisać - wczoraj ubrałam na wyjście młodemu śpiochy polarkowe z H&M. Fajne, miał je nawet troszkę za duże, a ja patrzę na metkę a tam jest napisane - 56cm, 1-2m Jaką oni mają rozmiarówkę??
Stary 2010-09-02, 07:19   #359
Konto usunięte

Bratko, zaniżoną Za to zakochałam się w ubrankach Carters Rozmiarówka genialna, jakość także. I wzornictwo - powala Mam np. teraz spodnie brązowe i pomarańczowo brązowy bodziak z duchem Wszystko naszywane/haftowane, nie naklejane.

Buziaczku, genialna ta fotka środkowa, z chustką na głowie
Stary 2010-09-02, 07:46   #360
cate_
Zadomowienie

Margo widać, że z Małej mały podróżnik będzie

Cytat:
Dziewczyny, pytań parę mam.

Do którego rozmiaru kupujecie śpioszki?

Do którego rozmiaru kupujecie pajace?

W czym zamierzacie kłaść spać dzieci od wiosny, gdy już będą większe, raczkujące, może chodzące? Pajace, body, piżamki?
Śpioszków nie zakładamy, mamy kilka ale czekają aż je schowam.
Pajace uwielbiamy i zakładamy bez bodziaków. Za to mamy też piżamki już i pewnie około roku tylko one nam zostaną.
Śpiochów, pajacyków i temu podobne rzeczy zakładamy tylko na noc. W dzień spodnie, ładne body lub jakaś bluza.
Rajstopek nie nosimy bo Młody jest jeszcze za Mały na nie
A tak na marginesie to super ciuszki można kupić w Lindexie którego w polsce nie ma
Cytat:
Tygrysek super
Cytat:
Napisane przez monikadavvida Pokaż wiadomość
o

Super wyglądacie
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21805782]Tymek ma zapalenie gardła ja też, TŻ też... Maksiu jeszcze się trzyma.
więc antybiotyk.
Ale coś jeszcze Tymkowi dolega, już wczoraj dwa razy, a dzisiaj 5 razy miał takie napady po 15 minut , że pręży się i drze jak opętany, ale to jest niemożliwe jak on płacze głośno... i za nic nie można go uspokoić. Doktor stwierdził, że brzuszek oki, zlecił badanie moczu, więc od jutra rana łapię siki.
szaja, czy Agatka też tak bardzo płakała jak miała bakterie w moczu? [/QUOTE]
Szybko wracajcie do zdrowia Oby Tymkowi już nic więcej nie dolegało.
Cytat:
Wklejam zdjątka małej .
Sweterek z biedronką wymiata

Dziewczyny za to by wasze dzieciaczki jak najlepiej zniosły zabiegi związane z oczkami

A my leżymy jeszcze w łóżku , Tż wyjechał a mi się nawet samemu nie chce zjeść śniadania.

Z pocieszających rzeczy to się wcisnęłam w spodnie sprzed ciąży choć jeszcze zostały mi 3 kg

W poniedziałek miałam wizytę u lekarza i jestem o 3 stówki biedniejsza, co za kraj że za wszystko trzeba płacić, po co ja opłacam takie ZUS-y

Lea umówiłam się ponownie na USG bioderek prywatnie bo już u mnie nie robią na NFZ a jak mam jechać 50 km to wolę zapłacić 50 zł i czas oszczędzić. Termin już na 16 września. Mam nadzieję, że tym razem nie zapomnę

I mam pytanie, która z Was szczepi na pneumokoki i ile ta przyjemność kosztuje ??

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

W H&M to zależy chyba od tego jak metkę przyszyją, niektóre ciuszki na 62 już nosimy a niektóre są jakieś takie wielkie. Za to Cubus 62 ma chyba bardzo duże bo Młody jeszcze tez do nich nie dorósł i sporo mu brakuje.

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości