Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-02, 07:49   #3271
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Dzasta, cukier masz dobry

W Łodzi od rana ponuro, niemal ciemno było jak wstałam, choć to przecież była już siódma
Panowie przyjechali, niestety okazało się, że spaliła im się żarówka w reflektorze, jeden teraz coś tam skrobie, a drugi pojechał po nową żarówkę
Ja właśnie jem śniadanko, nie wiem co będę robić cały dzień z tymi facetami w domu (zero swobody). Chyba spędzę większą część czasu w necie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 07:51   #3272
szarlot27
Raczkowanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

witam z rana

wstałam dzisiaj szybko i pobiegłam do kuchni zjeść śniadanie.od wczoraj z bombusiem mamy dietę ciązową, heheh która polega na nie jedzeniu kolacji ( wprawdzie w dzień nadrabiam) więc od rana byłam bardzo głodna. wczoraj mąż przyniósł dwa batoniki i powiedział, że jeden dla mnie a drugi dla małego. oczywiście dwa zjadłam od razu ech

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
No wlasnie nic nie mam procz ubranek i wozka

Ale nie bede kupowac dopoki nie zrobi sie pokoju.
mój mąż będzie jednak malował mieszkanie dopiero pod koniec września. zajmie mu to z 3-4 dni. w tym samym czasie zamówię łożeczko, szafę i pościel . troche się martwię czy to nie za późno,ale tp mam dopiero na koniec listopada , więc może ok.
postanowiłam tylko przygotować wszystkie rzeczy dla dzidzi, wyprać i wyprasować a na czas malowania przeniosę je do koleżanki, żeby pył na nich nie osiadł.
faceci to nie widzą w niczym problemu, najlepiej może by dwa dni przed porodem malował to mieszkanie.szlag mnie trafia.

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Mykam juz na łózeczko bo tak mnie plecy bolą że masakra!! I tak jest każdego wieczoru
mnie bolą plecy dzisiaj od rana w nocy spałam na moim kojcu i było fajnie. on naprawdę łagodzi ból.

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Dziś musiałam zakupić Feminatal i chyba zdrożał, bo dałam za niego ponad 6 dych, a zawsze ponad 5 kosztował, albo nawet nie całe Biorę Magnezin też.
za feminantal N 60 tabletek płacę 36 zł. muszę też kupować magne B6 ok 4 opakowania na miesiąc a nie jest tani do tego luteina i nospa , joddid i eutyrox-tarczyca i duphaloc na zaparcia- kurcze wydaję ok. 200 zł miesięcznie na leki jak nie lepiej.

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie odnośnie pościeli do łóżeczka 120/60 to jakie wymiary powinna mieć???
kupuję rozmiar 100x 135 do takiego łożeczka.przekonała mnie wypowiedź ekspedientki, iż jak jest większa kołderka to dziecko można lepiej okryć a przede wszystkim dłużej posłuży. moja siostra miała mniejszy rozmiar pościeli i jak synek skończył chyba 2 lata pościel była za mała, a i wcześniej nie mógł się w nią tak porządnie opatulić.

68 kg czerwiec 2015 r.
cel:50 kg
szarlot27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 08:00   #3273
kretencja
Zakorzenienie

Ja ostatnio za 60 tabletek Feminatalu N płaciłam 28zł. Zszokowało mnie to sześć dych Może ta apteka jest taka tania, bo za Provag płacę chyba 23zł, a w innych aptekach ok.26-28.
Do tego magnez, który mi starcza na niecały miesiąc za ok.12zł i no-spa średnio na 10-12 dni, bodajże 10zł. To u mnie nie jest tak źle Na miesiąc wyjdzie jakieś 80zł na miesiąc, tak że da radę Wcześniej brałam jeszcze sporo luteiny, ale to akurat było tanie.

BLE, właśnie zauważyłam, że pada Człowiek by się zakopał pod kocem i spał, a tu muszę być czujna, bo mam obcych ludzi w domu

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-02 o 08:02
Stary 2010-09-02, 08:06   #3274
EdziaO
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

na dobry początek mam ten numer dla Kretencji (usunełam bo dopiero do mnioe dotarło, że nie można na forum-głupol)już śle na priv
---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Hehe Nie pytam jakie zachcianki masz :P

melabn, wiesz co.. tyle ze laktator musze miec do szpitala, bo to jest wymogiem niestety.
naprawdę?To mnie zdziwiłaś bo wiele razy słyszałam o tym jak TZ kupował laktaror bo nagle sie okazywało, ż jednak będzie potrzebny. Także wydaje mi się, przynajmniej u nas, że takiego wymogu nie ma. mało tego chyba szpital ma jakiś na stanie.

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Edzia moja siostra jest zdania, że karuzele lepiej kupic z plastikowymi zabawkami, bo jest bardziej higieniczna i ja sie z tym zgadzam, bo pluszaki łapią kurz bardzo szybko.
oooo i nwet nie wiesz jak mi pomogłaś. bo ostatnimi czasy napaliłam się na pluszowe, a później zaczęło mi krążyć po głowie czy nie zbierają kuchu itd. i ostatecznie pomogłaś mi podjąć decyzję, że zostanę przy plastikowej. nie tak efektownej, ale faktycznie bardziej higienicznej.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”

Edytowane przez EdziaO
Czas edycji: 2010-09-02 o 08:07
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 08:09   #3275
dzasta110
Wtajemniczenie

Kretencjo - dziękuję za odp w sprawie cukru tak też myślałam, że jest dobry

ale Wy macie tych tabletek?? aż jestem w szoku ja biorę tylko Falvit mama, o ile w ogóle o nich pamiętam więc u mnie koszty witamin niewielkie

dopijam właśnie herbatę i trzeba się ubierać do pracy

oczywiście myślę o Was dziewczyny: Kootek i Ishka

miłęgo dnia

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 08:11   #3276
kretencja
Zakorzenienie

Edzia, słońce, jesteś niezastąpiona To jest numer do tej pani Doroty, tak?

Co do laktatorów, to ja zrobiłam dobry interes Od koleżanki z innego wątku zakupiłam używany ręczny za koszty przesyłki Wystarczy wygotować i już Zresztą mam nadzieję, że nie będę go musiała używać.

Dzasta, no to szczęściara z Ciebie Magnez i no-spa to u mnie na twardnienie brzuszka oczywiście, a Provag profilaktycznie, aby zapobiegać infekcjom. Chyba działa, bo od początku ciąży jest póki co OK Raz tylko miałam jakieś podrażnienie, ale szybko przeszło i wewnątrz nic się nie działo.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-02 o 08:12
Stary 2010-09-02, 08:18   #3277
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Mój Brat głównie lata turystycznie. Chociaż ma w styczniu jechać na półroczne praktyki do Hiszpanii...
Ma niesamowitą łatwość podróżowania. Załatwia sobie nocleg (po udziale w Erasmusie w Portugalii ma pełno znajomych na całym świecie), tani lot przez internet, pakuje się z dnia na dzień i fru Był we Francji, w Niemczech, w Hiszpanii, Rzymie, Finlandii...
Ja tak nie umiem...
nic tylko zazdrościć. my tez za panieńskich/kawalerskich trochę jeździliśmy sobie, ale jak tylko zaczęliśmy pracę w Polsce to wszystko się skończyłoI strasznie tęsknię do nowych miejsc.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
ale nie ma co fotografować bo to same, że tak powiem akcesoria od podkładów poporodowych po przewijak

słodkich snów dziewczynki
a ja też czekam na przesyłkę od tego sprzedawcy. I tez mam od niego przewija. Fajny jest?

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do laktatora to w PL mozecie go sobie wypozyczyc tylko trzeba zapytac lekarza albo w szpitalu gdzie... Moja siostra wypozyczała płaciła 50zł na miesiac. Nie musicie kupowac.
u mnie też byłą taka mozliwosć(nie wiem czy jest nadal)wypożyczenia elektrycznego odciągacza za stawkę dzienną. Jest to jakieś wyjście. Moja koleżanka tak zrobiła, bo nie miała czasu,chęci ani kasy na szukanie używki a ręcznym nie dała rady. Strasznie płakała z bólu

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Edzia, słońce, jesteś niezastąpiona To jest numer do tej pani Doroty, tak?

Co do laktatorów, to ja zrobiłam dobry interes Od koleżanki z innego wątku zakupiłam używany ręczny za koszty przesyłki Wystarczy wygotować i już Zresztą mam nadzieję, że nie będę go musiała używać.

Dzasta, no to szczęściara z Ciebie Magnez i no-spa to u mnie na twardnienie brzuszka oczywiście, a Provag profilaktycznie, aby zapobiegać infekcjom. Chyba działa, bo od początku ciąży jest póki co OK Raz tylko miałam jakieś podrażnienie, ale szybko przeszło i wewnątrz nic się nie działo.
tak, koleżanka mi napisała że to jest numer do niej.

Stary 2010-09-02, 08:33   #3278
kretencja
Zakorzenienie

Gracias

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-02, 08:45   #3279
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do laktatora to w PL mozecie go sobie wypozyczyc tylko trzeba zapytac lekarza albo w szpitalu gdzie... Moja siostra wypozyczała płaciła 50zł na miesiac. Nie musicie kupowac.
o to ja wole za 100zl wlasny kupic nowy i piekniutki

EdziaO, powaznie u nas w miescie laktator jest wymogiem, ale jak mi TZ kupi to niech kupuje Wczoraj mu napisalam co mi potrzeba bo sie pytal i nie dal odpowiedzi to nie wiem czy sie załamał czy co

Jak dzis nie dostaniemy w miescie laktatora chicco badz TT to z allegro trzeba bedzie zamowic..

Dzis w Pytaniu na Sniadanie bedzie o tym czy USG szkodzi ciazy.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 08:51   #3280
kretencja
Zakorzenienie

O, Anecka, jakbyś oglądała, to napisz czego się ciekawego dowiedziałaś

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-02, 08:57   #3281
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Gracias
nie ma za co

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
o to ja wole za 100zl wlasny kupic nowy i piekniutki

EdziaO, powaznie u nas w miescie laktator jest wymogiem, ale jak mi TZ kupi to niech kupuje Wczoraj mu napisalam co mi potrzeba bo sie pytal i nie dal odpowiedzi to nie wiem czy sie załamał czy co

Jak dzis nie dostaniemy w miescie laktatora chicco badz TT to z allegro trzeba bedzie zamowic..

Dzis w Pytaniu na Sniadanie bedzie o tym czy USG szkodzi ciazy.
nie no pewnie jak masz ochotnika to korzystajmusze sie dowiedzieć czy u nas takich nowości nie wymyślili. Ja nie chcę kupować wcześniej bo nie wiem czy na pewno będzie potrzebny. Moja mama mnie nie mogła karmić i nie miała co odciągać

Stary 2010-09-02, 09:03   #3282
79 Marta
Wtajemniczenie

Witam, powiedzcie mi kobiety, jak to jest ze żłobkami? jak np dziecko juz chodzi, to co roku się składa nowe podanie o przyjęcie, czy z marszu dostaje się na nowy rok? Mój mąż dzisiaj zaniósł podanie o przyjęcie , nasza mała miałaby tam iść od września przyszłego roku ( ja wtedy wracam do pracy). Dla mnie to chore, że aby mieć szanse na żłobek trzeba podanie jeszcze w ciązy składać, ale cóz... realia
Stary 2010-09-02, 09:06   #3283
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Witam, powiedzcie mi kobiety, jak to jest ze żłobkami? jak np dziecko juz chodzi, to co roku się składa nowe podanie o przyjęcie, czy z marszu dostaje się na nowy rok? Mój mąż dzisiaj zaniósł podanie o przyjęcie , nasza mała miałaby tam iść od września przyszłego roku ( ja wtedy wracam do pracy). Dla mnie to chore, że aby mieć szanse na żłobek trzeba podanie jeszcze w ciązy składać, ale cóz... realia
Powaznie juz skladalas podanie? Ojej, ale dopiero od wrzesnia? To ciekawe co ja zrobie jak w kwietniu zalozmy do pracy bede musiala isc. Myslalam ze bez problemu w kwietniu do zlobka sie da
No i do ktorej sa zlobki czynne bo jak tz bedzie mial do 21 prace i ja tez to nie wiem.. jak mnie w****ia ta Polska zamiast praca normalna 8-16/9-17...

W realu za 44.99 czy tam podobną kwotę jest Pampers Jumbo Pack i chusteczki nawilzane gratis.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-02, 09:08   #3284
kretencja
Zakorzenienie

Przyznam, że ja się nie dowiadywałam jeszcze o żłobek. Ale w sumie można by zajść i zapytać, bo żłobek widzę z okna bloku

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-02, 09:09   #3285
79 Marta
Wtajemniczenie

tu żlobek przyjmuje dzieci chyba od 6 , wydawane sa do 16:45. To jedyny żlobek w mieście a dlatego od września, że jestem nauczycielem, więc wcześniej będę mogla być z małą, bo do pracy na wiosnę i tak nie mogłabym wrocić
PS mąż własnie dzwonił, że małą wciągnęli na listę, więc w ciązy chyba to reguła, że się składa podanie

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-09-02 o 09:11
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 09:11   #3286
kretencja
Zakorzenienie

Anecka, rozumiem, że nie masz wyjścia, ale ja bym się chyba bała dać tak maleńkie dziecko do żłobka...
Ja mam to szczęście (no, powiedzmy ) że pracuję w oświacie, więc jeśli będę zaczynać nową pracę (bo teraz umowa wygaśnie mi z dniem porodu) to od września. Więc mały będzie miał już 9 miesięcy... Chociaż i tak mnie to przeraża, to kruszynka jeszcze jest... Chciałabym być z nim w domu gdzieś do 2 lat i najlepiej zajść w tym czasie w kolejną ciążę No ale chyba nie będzie nas stać, mąż sam nas przez tyle czasu nie utrzyma

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-02, 09:13   #3287
79 Marta
Wtajemniczenie

ja podobnie, nie ma szans żyć z jednej wypłaty. Tym bardziej, że dziecko też sporo kosztuje
Stary 2010-09-02, 09:15   #3288
kretencja
Zakorzenienie

Ano właśnie... Dlatego powinnam od września wrócić "do obiegu", podpisać umowę na czas nieokreślony (powinni mi taką zaproponować teoretycznie, bo będzie to moja trzecia z kolei umowa w oświacie), popracować z rok i wtedy zajść w kolejną ciążę dopiero... No nic, zobaczymy... Los i tak zawsze weryfikuje nasze plany po swojemu

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-02, 09:22   #3289
Patrycja_1708
Zadomowienie

Witam wszystkich Ale wy wczesnie wstajecie Ja dopiero mam zamiar sie ubrać po własnie zjadłam sniadanko. Naszło mnie dzisiaj na kakao Dawno nie piłam to smakowało superrrrrrrr Ide za godzinke do dentysty Tak tego nie lubie ale mam jednego ząbka do wyleczenia.
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 09:24   #3290
Anecka
Zakorzenienie

No my innego wyjscia nie mamy, ale skoro pracujemy do 21 to zlobek tez odpada i co mamy zrobic?
Wynajac opiekunke? balabym się..

Wlasnie mowili o tym USG,

Usg nie jest szkodliwe, ale tylko 3 badania powinno sie robic w 10-20-30tc. Jesli sa powiklania to mozna codziennie robic USG.
Jesli chodzi o 3d to nie mozna dluzej niz godzine robic takiego badania.

W sumie zadnych konkretow gosc nie podal.. eee lipa

Ide sprzatac

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-02, 09:27   #3291
kretencja
Zakorzenienie

No, faktycznie nic konkretnego
Ja już miałam do tej pory 5 usg chyba, ale na początku po prostu dlatego, że było trochę problemów (plamienie, potem obserwacja w szpitalu). Myślę, że do końca zrobię jeszcze jedno, góra dwa.
Ale chyba to ostatnie robi się trochę później, niż w 30 tygodniu Przecież chodzi o to, żeby sprawdzić, jak dziecko jest ułożone przed porodem, a w 30tc to jeszcze może nie być przekręcone Idę we wtorek do gina, to się podpytam, kiedy teraz mam zrobić.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-02, 09:30   #3292
79 Marta
Wtajemniczenie

ja mam dzisiaj wizytę, pytałam też o szkodliwość mojego lekarza i on mówi, że nie ma przeciwskazań. Na początku miałam b.czesto ,w wakacje w sumie tylko raz. Ale mam nadzieję, ze dziś będziemy podglądać małą.
Stary 2010-09-02, 09:31   #3293
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
ja podobnie, nie ma szans żyć z jednej wypłaty. Tym bardziej, że dziecko też sporo kosztuje
No właśnie a ja się tak zastanawiam, a co jeśli kobieta zachodzi w ciążę krótko po poprzedniej? Załóżmy we wrześniu masz plan wrócić do pracy a w czerwcu dobra nowina? Czy można wtedy ciągnąc znowu L4 a potem macierzyński ze 100 % wpłaty?
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 09:50   #3294
Beata_Batumi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
dziewuszki patrzcie... myślicie że się opłaca taki zestaw?

http://allegro.pl/zestaw-pielegnacyj...204141697.html
Ja kupiłam taką samą szczotkę i obcinacz po 9 zł a gruszki są w aptekach po 5 zł więc moim zdaniem drogo...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 10:05   #3295
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
ale Wy macie tych tabletek?? aż jestem w szoku ja biorę tylko Falvit mama, o ile w ogóle o nich pamiętam więc u mnie koszty witamin niewielkie
no ja wyglądam w ciąży na lekomankę3 razy po 1 asparaganinianie extra (czy jakoś tak sie nazywa) biorę, raz witaminy Centrum Materna i raz aspimag, a jak dochodziła do tego nospa 6 na dobę no to w ogóle była jazda

Joanna, jeśli jesteś na macierzyńskim, zachodzisz w ciążę w międzyczasie, kończy Ci się macierzyński to jasne, że możesz L-4. A potem znowu macierzyński. Natomiast jeśli jesteś na wychowawczym to L-4 się nie liczy. Wpierw należałoby przerwać wychowawczy a dopiero potem iść na L-4. Znaczy się może być tak, że wychowawczy przerywasz z dniem 10.06. (10.06.) to ostatni dzień wychowawczego)a L-4 lekarz Ci wystawił od 6.06., wtedy L-4 masz płacone dopiero od 11.06. Natomiast nie gwaratnuję, czy ZUS nie zacznie krecić nosem i nie skontroluje Ciebie. To co napisałam, to teoria, bo w praktyce nie spotkałam się jeszcze z takim przypadkiem. Miałam przypadek, gdzie w trakcie wychowawczego dziewczyna urodziła i wtedy automatem macierzyński.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 10:05   #3296
kretencja
Zakorzenienie

Ale tu dziś cichutko Wszystkie śpią?

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-02, 10:09   #3297
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tu dziś cichutko Wszystkie śpią?
ja gdybym się nie zmobilizowała to bym pewnie jeszcze w łóżku leżała a chciałam jeszcze wyjść do sklepu

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 10:11   #3298
kretencja
Zakorzenienie

Cóż, ja - gdyby nie panowie robotnicy - też bym pewnie jeszcze była w piżamie

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-02, 10:21   #3299
mallinka
Zadomowienie

Hej, hej
ja od 6 na nogach-byłam na pobraniu krwi z glukozą po 2 godzinach
tragedia jakaś ostatnie pół godziny siedziałam jak na szpilakch żeby im tam pawia nie zapuścić fuj, jakie to obrzydlistwo...nigdy więcej

Cytat:
Znow czuje rytmiczne pukniecia i dalej zero ruchow takich mocno wyczuwalnych dobra klade sie..
te puknięcia to może byc czkawka-oznacza to że Nina ćwiczy płuca i po porodzie też moga się pojawic czkawki ale to nic groźnego-to jest takie ćwiczenie dla dziecka i nie wszystkie dzieci maja czkawki-ale nic to nie oznacza jak ich nie ma-ani dobrze ani źle
o, jak się wymadrzyłam ale nie pamietam gdzie o tym czytałam

Olajka na to gardlo może kup sobie tantum verde do ssania-mi pomogła już 1 tabletka, a moja lekarz rodzinna mówiła że jest bezpieczne w ciąży, a pani w aptece potwierdziła-mówiła że tylko to ciężarnym sprzedaje
I przez tą pogodę czuje sie dokładnie tak samo podziwiam że masz siły pisać mgr... ja właśnie stoję przed wyborem przedmiotu/tematu z którego będę pisać... a na jaki temat piszesz?

Cytat:
W realu za 44.99 czy tam podobną kwotę jest Pampers Jumbo Pack i chusteczki nawilzane gratis.
ooo, może podskoczę

Cytat:
No ja również slyszałam że u mnie składa się podannie jeszcze przed porodem-chore! i z kolei bratanicę przyjęli dopiero od wrzesnia (wczoraj była pierwszy raz )-kiedy ma już 11miesięcy, ponoć w międzyczasie nie przyjmują, ale to wynika stąd że grupy są pełne i nabory są od września...
A czy co roku trzeba składac to nie wiem-przypuszczam że może tylko składa się deklarację że będzie dalej chodzić...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 10:33   #3300
margaryt
Rozeznanie

Dzień dobry na luzie, dostałam wczoraj zwolnienie na 2,5 tyg.

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!
Ale dzisiaj nudy... Może ciasto zrobię? A może książki z all w końcu przyjdą?
U mnie pogoda gorsza niż wczoraj, bo nie ma nawet szans na przejaśnienie. Szaro buro zimno.
Mam fajną lekturę "Ciężarówką przez 9 miesięcy" można się pośmiać
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości