Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-02, 11:47   #1351
alazkrainy
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
1000zł jak napisała Lili to faktycznie trochę przydużo, ale 400zł moim zdaniem to zdecydowanie za mało. Wiadomo, że jak nie ma to trzeba przeżyć i żyć, ale jeśli się pracuje, to chociaż coś z życia trzeba mieć. I nie mówię tu o rarytasach.
niestety, nie da się mieć w naszym wypadku an razie coś z życia, skoro tyle nam zostaje po wszystkich opłatach, studiach moich...

hmm jadłospis: np rosołek Tż zrobił na 4 dni (makaron z biedry, w tym wypadku 5 skrzydełek, bo nie było już ani kuraka, ani nic rosołowego cena około 4 zł, marchewka, pietruszka), w niedzielę były ziemniaki z kotletami sojowymi (obiad na 3 dni) więc jakby nie było już 7 dni jedzenia jest;
nie umiem dokładnie napisać co i w jakich cenach, ponieważ nie robiłam cennika na dane danie; jak się rosół skończy będę robic kopytka, więc też 4 dni będzie

widzę, że jakby nie było, nie wszystkie muszą tu tak bardzo oszczędzać i nie życzę Wam, abyście musiały tak jak ja za 400 zł wyżyć w danym miesiącu;

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 11:47   #1352
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Wczoraj bylam zdolowana bo w pracy kazdy jak mowilam date planowana slubu to odpowiadal "oooo... final mistrzostw". Ale na szczescie sprawdzilam i final jest tydzien przed, bo tak juz prawie rozplakac sie TZ chcialam.
Ale finał jest 1 lipca 2012 (jeśli o tych samych mistrzostwach mówimy ), w niedzielę. Chcecie ślubować w niedzielę?

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość

lili przeraziła mnie kwota, jaką podałaś ile na miesiąc wydajesz; myślę że spokojnie dwie dorosłe osoby najedzą się za 500 zł (więc 200 mogłabyś zaoszczędzić i spróbować odłożyć, albo chociaż 100 zł); my w tym miesiącu zamkniemy się w 400 zł; nie liczę dziecka, bo wiadomo, że trzeba kupić to co potrzebne; wieżę, że Ci się uda, tylko musisz ćwiczyć silną wolę i nie dać się zbędnym pokusom
Kurcze, ja lepiej nie podliczam, ile wydaliśmy na jedzenie.
Mówisz, że u Was 400zł... Jak to zrobiliście?! Ja chyba nie jestem stworzona do posiadania jakiegokolwiek grosza
A na jedzenie idzie najwięcej... Nawet nie wiem kiedy i gdzie
Chciałabym zmieścić się w 600zł, nie mówiąc o 400zł

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 11:48   #1353
0f0603ed06f411a5d3d78a7f01b50240947bf49a_602474279be1e
Konto usunięte

Cytat:
za 200 zł można spokojnie zakupić jedzenia na 2 tyg i jeszcze powinno zostać; ale to w sumie kwestia, kto jak drogie jedzenie kupuje i myślę, że tez taka kwestia, ile ma w portfelu i ile może przeznaczyć; oczywiście nie liczę tu psa;
w moim przypadku tygodniowo wychodzi 50- 60 zł na 2 osoby na jedzenie
możesz zdradzić w jaki sposób to robisz?
Kurcze, my lubimy jeść, zresztą mój trenuje, więc też potrzebuje trochę porządnego jedzenia. Do tego jakieś kanapki do pracy i kolacja. Słodycze kupujemy b. rzadko, praktycznie wcale, a jeśli już to tyle co na smak.
Kupuję niestety w zwykłym sklepie, więc to pewnie w dużej mierze kwestia cen, no i tego, że robię zakupy codziennie.
0f0603ed06f411a5d3d78a7f01b50240947bf49a_602474279be1e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 11:51   #1354
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a już naprawde nie macie kasy to niekupujecie chemi domowej np.cifa,pronta itd?
Chemie kupuje, ale tańsze zamienniki Chociaż cifa bardzo lubie za jego wydajność, do kurzu kupiłam coś za 5 pln i jest świetne Płyn do toalety w lidlu, bo fajny jest i nie drogi Proszki i płyny do prania lubie dobre i zawsze coś na promocji wyhaczę. Płyn lenor narazie mam jeszcze 3 litry z niemiec
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 11:56   #1355
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
hmm jadłospis: np rosołek Tż zrobił na 4 dni (makaron z biedry, w tym wypadku 5 skrzydełek, bo nie było już ani kuraka, ani nic rosołowego cena około 4 zł, marchewka, pietruszka), w niedzielę były ziemniaki z kotletami sojowymi (obiad na 3 dni) więc jakby nie było już 7 dni jedzenia jest;
nie umiem dokładnie napisać co i w jakich cenach, ponieważ nie robiłam cennika na dane danie; jak się rosół skończy będę robic kopytka, więc też 4 dni będzie

widzę, że jakby nie było, nie wszystkie muszą tu tak bardzo oszczędzać i nie życzę Wam, abyście musiały tak jak ja za 400 zł wyżyć w danym miesiącu;
zgodzę się z tym, że jak 3 dni je się to samo to ta się za tyle wyżyć my jak z Tż kiedyś jedliśmy dzień w dzień ziemniaki+jajko, ewentualnie pyzy z sosem knorra to wyżyliśmy za mniej ale nie dało się tak na stałe mieliśmy naprawdę kryzys kiedyś i nie było wyjścia. teraz już AŻ takich kryzysów nie mamy.

w sumie jak się pierogów na 3 dni nalepi czy kopytek albo zupy na 3 dni ugotuje to wierzę, że można za tyle wyżyć.
sama dla siebie bym nawet na 3 dni może gotowała, ale Tż jest wybredny co do jedzenia już teraz

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Chciałabym zmieścić się w 600zł, nie mówiąc o 400zł
ja też

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 11:56   #1356
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
aneczka fajnie, że się pojawiłaś

co u mnie ? wszystko po staremu, nic się nie zmieniło, dalej kiepsko z funduszami i w związku z tym dalsze zmartwienia, dodatkowej pracy jak nie było tak nie ma, także też nie mam zbytnio o czym pisać.
Dziś na obiad mamy rosół, jeszcze pewnie na kilka dni starczy, a potem chcę zrobić kopytka, bo do tego tylko ziemniaki będę musiała kupić.
Kolorowo nie jest i nie będzie.
Pogoda u mnie kiepska, co sie przekłada na ból gardła i jeszcze gorsze samopoczucie.

aaby trzymaj się bedzie dobrze, musi !
Będzie dobrze. Nam przez sierpień pomogli trochę rodzice, bo TŻ był bez pracy. Teraz postanowiliśmy, że nie będziemy nic mówić rodzicom o kłopotach i sami musimy dać sobie radę. U nas też kiepsko z kasą. I na jakikolwiek zastrzyk gotówki się nie zanosi. Jeszcze z kolcami w Tż pracy nie jest już tak różowo. Babki chyba już dość mają mojej twórczości Wystawiłam ciuchy na allegro i może chociaż z tego będzie niewielki pieniądz. Kolce i świeczniki chyba też wystawię, bo ładnie wszystko zapakowane leży u mnie, a mogłoby cieszyć oko kogoś innego. Jeszcze chciałabym kupić twister i poćwiczyć. W sumie trochę też dla TŻ się staram "zmniejszyć" i jego też nakłonić do "zmniejszenia", ale on chyba nie rozumie, że już ma problemy z kolanami czy się szybko męczy. Czasem mam wrażenie, że na siłę od niego wymagam np. zjedzenia marchewki a nie popcornu czy wypicia wody a nie coli Idę sprzątać mieszkanie i ćwiczyć - może on też się weźmie za siebie. Jeszcze dziś 32. rocznica ślubu moich rodziców i kartki z życzeniami im nie wysyłałam. Ja pamiętałam dwa tyg,. temu żeby wysłać, a jak przyszło co do czego to znów klops. Jeszcze TŻ ciągnie mnie dziś do wujka w odwiedziny, a ja nie mam ochoty widzieć się z jego nową partnerką. Fakt faktem odwiedzilibyśmy babcię i dzieciaki, ale sama obecność tej pani działa na mnie destrukcyjnie. Miłego popołudnia
A co do jedzenia to my jak robimy zakupy to 50 zł na tydzień nam starcza. Zresztą planujemy wydać na jedzenie właśnie ok. 250 zł na miesiąc. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

15

Edytowane przez aneczka240
Czas edycji: 2010-09-02 o 11:58
aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 11:57   #1357
Konto usunięte

Cytat:
niestety, nie da się mieć w naszym wypadku an razie coś z życia, skoro tyle nam zostaje po wszystkich opłatach, studiach moich...

Aaaa to jeśli tak wygląda jadłospis, no to faktycznie da się w 50zł zmieścić.
Ja miałam na myśli bardziej zróżnicowaną dietę - ryż, makarony, ziemniaki, warzywa, jakieś mięso, czasem owoce. Poza tym mój trochę wybrzydza i np. 2 dni z rzędu kanapek z tym samym nie chce, w ogóle nie lubi tych zwykłych wędlin, więc z nim mam zawsze problem. Sama raczej nie wybrzydzam i nie pogardzę jakąś zwykła wędliną czy pasztetową...
0f0603ed06f411a5d3d78a7f01b50240947bf49a_602474279be1e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 12:00   #1358
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:

Dlatego napisałam, że człowiek jak musi to przeżyje...

A śniadania, kolacje?

Szczerze przyznam, że mój TŻ (ja z resztą też) już pomijając fakt że nie lubi, ale jakby zjadł to po rosole godzinę później jesteśmy głodni jak wilki.

Naprawdę to jest dla mnie abstrakcja.

Mam tylko nadzieję, że nie chodzicie głodni i wasza sytuacja się niebawem poprawi.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 12:02   #1359
Chaigata
Zakorzenienie

[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;21814124]Aaaa to jeśli tak wygląda jadłospis, no to faktycznie da się w 50zł zmieścić.
Ja miałam na myśli bardziej zróżnicowaną dietę - ryż, makarony, ziemniaki, warzywa, jakieś mięso, czasem owoce. Poza tym mój trochę wybrzydza i np. 2 dni z rzędu kanapek z tym samym nie chce, w ogóle nie lubi tych zwykłych wędlin, więc z nim mam zawsze problem. Sama raczej nie wybrzydzam i nie pogardzę jakąś zwykła wędliną czy pasztetową...[/QUOTE]

My wędliny tylko na pizzę albo zapiekanki jakieś. A tak to królował makaron- z sosem serowym. Zapiekanki makaronowe, plasterki ziemniaczane z jajkiem sadzonym, rosół, chili na 2/3 dni, a to jakieś mrożone pierogi. Różnie, ale staramy się oszczędzać i wyjadać co mamy.
Nie ma u nas żadnych soków ani napojów, gazowanych rzeczy też nie.

Aj, nie chce mi się wyjść z domu, a miałam do pasmanterii iśc...

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:

A śniadania, kolacje?
Jakieś mniejsze rzeczy typu płatki na mleku, grzanki ze starego chleba/bułki, albo jajecznica jakaś, omlety, odgrzany obiad.
Stary 2010-09-02, 12:03   #1360
Konto usunięte

Cytat:

Szczerze przyznam, że mój TŻ (ja z resztą też) już pomijając fakt że nie lubi, ale jakby zjadł to po rosole godzinę później jesteśmy głodni jak wilki.

No dokładnie, wczoraj mieliśmy na obiad rosół z kaszą manną a na drugie danie śląskie z sosem z proszku+mięsko z rosołu i o 20.00 już mi smędził, że głodny i ziemniaków z jajkiem by zjadł. Także samą zupą u nas się nie poje, dlatego zupy robię rzadko, częściej drugie dania albo jakieś jednogarnkowe potrawy.
Stary 2010-09-02, 12:03   #1361
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:

A śniadania, kolacje?

Mam tylko nadzieję, że nie chodzicie głodni i wasza sytuacja się niebawem poprawi.
Rano w domu chlebek na śniadanie, w pracy II śniadanie, około 17.00 obiad, więc to już jako kolacja.
Głodni jak na razie nie chodzimy, jeszcze ? cholera wie jak to będzie; na razie nie ma prognoz, aby przez najbliższy rok się sytuacja poprawiła, może być jedynie gorzej.

Stary 2010-09-02, 12:08   #1362
ijaa
Zakorzenienie

[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;21814124]Aaaa to jeśli tak wygląda jadłospis, no to faktycznie da się w 50zł zmieścić.
Ja miałam na myśli bardziej zróżnicowaną dietę - ryż, makarony, ziemniaki, warzywa, jakieś mięso, czasem owoce. [/QUOTE]

Dokładnie, o tym samym myślałam.

Stary 2010-09-02, 12:08   #1363
Konto usunięte

alazkrainy, napewno Wasza sytuacja się poprawi jak skończysz studia i pójdziesz do pracy. Ja jak studiowałam to też lekko nie było - opłaty za mieszkanie, szkołę, zjazdy i bywało tak,że w lodówce tylko światło. Będzie lepiej!
Stary 2010-09-02, 12:09   #1364
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nawet chciałabym robić takie obiady. Może nie tydzień w tydzień, ale np. co trzeci. I ja w zupełności bym się najadła. Ale TŻ musi mieć mięcho, w dodatku wielką porcję. Co najgorsze, je baaardzo dużo, a nie tyje ani grama. A ja zje za mało, to chodzi bardzo zmęczony. Więc albo jego zdrowie, albo tanie rosołki.
Choć i tak mu zapowiedziałam, że w przyszłym tygodniu pewnie z 3 dni będzie rosół, bo naprawdę nie mamy na nic więcej! Powiedział, że oczywiście, że w tej sytuacji musimy...
U nas mnóstwo idzie na pieczywo i rzeczy na kanapki. Mimo, że nie kupuję najdroższych, a raczej szukam tych tanich i w promo. Ale TŻ do samej pracy bierze 5-6 kanapek, takich podwójnych, czyli z 12 kromek. Jeden chleb starcza nam na jedzenie dla mnie i TŻa do pracy i zostają z 2 kromki na kolację. Czyli na kolację otwieramy już nowy chleb. Średnio schodzi więc 1,5 chleba dziennie. A jeszcze to obłożyć :/
Margarynę kupujemy co trzeci dzień... I jak tu oszczędzić?

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Wystawiłam ciuchy na allegro i może chociaż z tego będzie niewielki pieniądz. Kolce i świeczniki chyba też wystawię, bo ładnie wszystko zapakowane leży u mnie, a mogłoby cieszyć oko kogoś innego.
Ja chyba dziś w końcu wystawię, bo już od dawna mam zrobione fotki, ale nie było czasu zrobić aukcję. A zawsze może parę groszy wpaść. A po co mają leżeć u mnie rzeczy nienoszone/za małe, skoro ktoś za małe pieniądze może być zadowolony. I mam np. balerinki z Bershki, założone raz (prócz przykurzonej podeszwy ani pół śladu użytkowania!), które niestety okazały się super małym 36 i choć b. mi się podobają, to nie mogę ich nosić Więc dołożę do ciuchów.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2010-09-02 o 12:11
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 12:09   #1365
alazkrainy
Zakorzenienie

[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;21814351]alazkrainy, napewno Wasza sytuacja się poprawi jak skończysz studia i pójdziesz do pracy. Ja jak studiowałam to też lekko nie było - opłaty za mieszkanie, szkołę, zjazdy i bywało tak,że w lodówce tylko światło. Będzie lepiej![/QUOTE]
Ale ja pracuję! skąd wywnioskowałaś że nie ? oboje pracujemy

ehh nie chce mi się już gadać

Stary 2010-09-02, 12:11   #1366
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Rano w domu chlebek na śniadanie, w pracy II śniadanie, około 17.00 obiad, więc to już jako kolacja.
Głodni jak na razie nie chodzimy, jeszcze ? cholera wie jak to będzie; na razie nie ma prognoz, aby przez najbliższy rok się sytuacja poprawiła, może być jedynie gorzej.
Współczuję.
Sytuacja Wam się tak ostatnio diametralnie pogorszyła, czy od początku było źle.
Nie wiem czy bym się zdecydowała na pójście na swoje gdybym miała taką sytuację.

Stary 2010-09-02, 12:11   #1367
Konto usunięte

Cytat:
Ale ja pracuję! skąd wywnioskowałaś że nie ? oboje pracujemy

ehh nie chce mi się już gadać
Przepraszam, zrozumiałam, że Twój Pan pracuje a Ty studiujesz. Tak czy siak, szkoła pochłania dużo pieniędzy.
Stary 2010-09-02, 12:15   #1368
Aaamelkaa
Zakorzenienie

witałam się z Wami pod koniec I wątku,
podczytuje Was regularnie,ale jakoś się wbić w temat nie mogła,teraz zaczął się fajny temat o oszczędnym gotowaniu więc zaczynam czytać wnikliwie
miałam rozmowę o prace i nic , coraz bardziej dokucza mi brak pracy, do tego pogoda za oknem brzydka, ehhh
mam coś na pocieszenie , mi pomaga :
http://zvariovany.wrzuta.pl/audio/33...ipali_-_upadam

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 12:18   #1369
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję.
Sytuacja Wam się tak ostatnio diametralnie pogorszyła, czy od początku było źle.
Nie wiem czy bym się zdecydowała na pójście na swoje gdybym miała taką sytuację.
szkoła pochłania dużo kasy, bylismy juz na swoim, jak zaczęłam magisterkę, a teraz szkoda przerwać, bo rok został, a do tego czesne mi podnieśli i nic się nie da zrobić, a przenosić sie na inną uczelnie i zdawac różnice programowe nie opłaca się; w międzyczasie musieliśmy auto zmienić, bo co miesięczne naprawy po 1000 zł nas dobijały.
jakby nie było na początku było nawet nieźle;

Stary 2010-09-02, 12:25   #1370
Konto usunięte

Cytat:
szkoła pochłania dużo kasy, bylismy juz na swoim, jak zaczęłam magisterkę, a teraz szkoda przerwać, bo rok został, a do tego czesne mi podnieśli i nic się nie da zrobić, a przenosić sie na inną uczelnie i zdawac różnice programowe nie opłaca się; w międzyczasie musieliśmy auto zmienić, bo co miesięczne naprawy po 1000 zł nas dobijały.
jakby nie było na początku było nawet nieźle;
Więc to sytuacja przejściowa. Szkoły faktycznie nie warto ani rzucać ani zmieniać. Kiedy skończą się na nią wydatki to i Wasz budżet odsapnie. Głowa o góry!
Stary 2010-09-02, 12:27   #1371
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny, a jak wy tak mało tracicie to co wy pijecie? czy nie wliczacie w jedzenie picia? bo ja piję jakiś sok/wodę niegazowaną/ nieraz niestety colę, a herbatę to zimą tylko
woda niegazowana z biedronki 5l- 1,45zl + sok dar lata biedronka 3,45 zł, i dodatkowo tymbark jabłko-arbuz 2l- 2,99 zl. wystarcza namto na ok. 10 dni plus herbata (ale tylko jak jest zimno) kawy nie pijemy bo nie lubimy a z alko to czasem piwko jakies, winko otwarte stoi już miesiąc, a w lodówce mamy wódkę weselną do drinków 2 miesiące... abstynenci z nas
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 12:36   #1372
Konto usunięte

A propos kawy, to ja bardzo lubię i zainwestowałam jakiś czas temu w taką kawiarkę, którą się stawia na kuchence i teraz kupuje tylko zwykłą fusiastą kawę (w kawiarce wychodzi bez fusów ofkors) i w ogóle nie kupuję tych rozpuszczalnych, które jak wiadomo droższe są (zwłaszcza jak ktoś lubi np. Jacobsa). Do kawiarki mam też spieniacz do mleka, więc można zrobić cappucino
Stary 2010-09-02, 12:36   #1373
iza243
Zakorzenienie

Nie wiem jak bedziemy teraz żyć:-(Prawdopodobnie zwolnią ,mnie z pracy tż dostał umowe na miesiąc.Mamy kredyt na mieszkanie na 30 lat,rata 800 zł miesiecznie :-(

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 12:42   #1374
effie22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ssnowdrop Pokaż wiadomość
woda niegazowana z biedronki 5l- 1,45zl + sok dar lata biedronka 3,45 zł, i dodatkowo tymbark jabłko-arbuz 2l- 2,99 zl. wystarcza namto na ok. 10 dni plus herbata (ale tylko jak jest zimno) kawy nie pijemy bo nie lubimy a z alko to czasem piwko jakies, winko otwarte stoi już miesiąc, a w lodówce mamy wódkę weselną do drinków 2 miesiące... abstynenci z nas
Ja kupuję zgrzewke wody gazowanej w biedronie to jakieś 4 zł za 6 butelek + herbata mrożona z biedronki dla tż - 2 zł + moja cola zero z B. - 2zł. Niestety tż jest "piwoszem"i na jego piwko dość kasy idzie, ja też lubie jakieś piwko wypić tak co drugi dzień.

Doszedł nam na najbliższe 2 miesiące dodatkowy wydatek. Idę zrobic kawke i spisać wydatki na wrzesień
effie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 12:44   #1375
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:
cierpliwości Alu... każda z nas ma cieżkie chwile... ja wtedy myślę o tym,że mimo tych wszystkich trudności jesteśmy z tżtem zdrowi, mamy gdzie mieszkać, i jesteśmy razem... po dwóch latach "bycia na odległość"to dla mnie naprawdę duże pocieszenie... dasz radę! no bo kto, jak nie dzielna SPD??

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ja nawet chciałabym robić takie obiady. Może nie tydzień w tydzień, ale np. co trzeci. I ja w zupełności bym się najadła. Ale TŻ musi mieć mięcho, w dodatku wielką porcję. Co najgorsze, je baaardzo dużo, a nie tyje ani grama. A ja zje za mało, to chodzi bardzo zmęczony. Więc albo jego zdrowie, albo tanie rosołki.

U nas mnóstwo idzie na pieczywo i rzeczy na kanapki.

Ja chyba dziś w końcu wystawię, bo już od dawna mam zrobione fotki, ale nie było czasu zrobić aukcję. A zawsze może parę groszy wpaść. A po co mają leżeć u mnie rzeczy nienoszone/za małe, skoro ktoś za małe pieniądze może być zadowolony. I mam np. balerinki z Bershki, założone raz (prócz przykurzonej podeszwy ani pół śladu użytkowania!), które niestety okazały się super małym 36 i choć b. mi się podobają, to nie mogę ich nosić Więc dołożę do ciuchów.
my w zasadzie gotujemy tyle że powinno nam starczyć na 2 dni, ale wieczorem zamiast kolacji zaczynamy wyjadać te nasze obiady:d i rzadko coś zostaje na jutro a z pogrubionym zgadzam się w 100%... mój też jest strasznie szczupły a je 2x tyle co ja?gdzie on o wszystko mieści? i gdzie w tym wszystkim sprawiedliwość???

co do chleba to fajnym pomysłem jest<tak jak dziewczyny pisały> pieczenie... my na szczeście (???) dziennie zjadamy 5-6 bułek więc to nie jest jakiś duży wydatek,ale przy takim spożyciu jak Wasze to pomimo moich 2 lewych rąk poważnie bym się nad tym zastanowiła

iza243- czemu zwolnią??? :glaszcze:
i gotta find my place
i wanna hear my sound

Edytowane przez ssnowdrop
Czas edycji: 2010-09-02 o 12:46
Stary 2010-09-02, 12:48   #1376
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak bedziemy teraz żyć:-(Prawdopodobnie zwolnią ,mnie z pracy tż dostał umowe na miesiąc.Mamy kredyt na mieszkanie na 30 lat,rata 800 zł miesiecznie :-(
Oooo matko tak nagle zwolnienie

Czasem jak patrzę na takie sytuacje to mam wrażenie że pracodawcy to nie są ludzie. Albo że nigdy nie musieli martwic się o pieniądze. Co tam zwolnić człowieka i się nie cyrtolić że nie będzie miał na chleb.

Migiem szukaj nowej pracy, nawet jeśli masz tylko przypuszczenia odnośnie zwolnienia. I to bierz co znajdziesz, bo przy kredycie i bez pracy to naprawdę nie ma żartów.

Cytat:
Napisane przez effie22 Pokaż wiadomość
Ja kupuję zgrzewke wody gazowanej w biedronie to jakieś 4 zł za 6 butelek + herbata mrożona z biedronki dla tż - 2 zł + moja cola zero z B. - 2zł. Niestety tż jest "piwoszem"i na jego piwko dość kasy idzie, ja też lubie jakieś piwko wypić tak co drugi dzień.

Doszedł nam na najbliższe 2 miesiące dodatkowy wydatek. Idę zrobic kawkę i spisać wydatki na wrzesień
U nas niestety podobnie. Ja to nawet większym piwoszem niż TŻ jestem Staram się ograniczać, raz wydatki, dwa rosnący brzuch.
Lubimy jednak oboje winka się po kolacji napić, albo drinka - a wiadomo, to kosztuje nie mało.

Też policzę wydatki, a co!

Stary 2010-09-02, 12:50   #1377
iza243
Zakorzenienie

Była u nas kontrola wypdała bardzo zle :-( I zwolnią chyba te osoby co były na zmianie :-( Nie wiem jak to teraz będzie :-( Od wczoraj mi cały czas niedobrze z nerwów.Kupiliśmy to mieszkanko w maju,a teraz nie wiem czy sobie poradzimy.Życie to zawsze daje w dupe.
Mam tylko nadzieje że nie zwolnią nas dyscyplinarnie.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2010-09-02 o 12:52
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 12:53   #1378
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Była u nas kontrola wypdała bardzo zle:-(I zwolnią chyba te osoby co były na zmianie:-(Nie wiem jak to teraz będzie:-(Od wczoraj mi cały czas niedobrze z nerwów.Kupiliśmy to mieszkanko w maju,a teraz nie wiem czy sobie poradzimy.Życie to zawsze daje w dupe.
Bez sensu!
To chyba nie pracowników trzeba ze zmiany zwolnić, tylko tych co sprawują piecze nad zasadami i czym tam jeszcze, ważnymi przy kontroli.

Stary 2010-09-02, 12:53   #1379
ssnowdrop
Zadomowienie

ijaa dobrze prawi... szukaj pracy już teraz! nie ma co się oglądać i czekać czy zwolnią czy może jednak nie... a nóż trafi się jakaś lepiej płatna praca? a może pomyśl o jakimś swoim biznesie? czytałam ostatnio o dofinansowaniach dla kobiet chcących założyć własną fimę, jeśli tylko masz pomysł to może warto pójść na swoje??? 3mam za Ciebie mocno kciuki i wierzę że się uda... masz ze sobą wsparcie wszystkich SPD, a jest nas tu już całkiem sporo
i gotta find my place
i wanna hear my sound

Edytowane przez ssnowdrop
Czas edycji: 2010-09-02 o 12:54
Stary 2010-09-02, 12:55   #1380
Konto usunięte

Cytat:
Była u nas kontrola wypdała bardzo zle:-(I zwolnią chyba te osoby co były na zmianie:-(Nie wiem jak to teraz będzie:-(Od wczoraj mi cały czas niedobrze z nerwów.Kupiliśmy to mieszkanko w maju,a teraz nie wiem czy sobie poradzimy.Życie to zawsze daje w dupe.
Kurcze, może nie będzie tak źle? Nie wiem, co to za praca i pracodawcy, ale może skończy się tylko na upomnieniu, też zwalniać całą zmianę naraz, kilka osób, to chyba nierozsądne byłoby ze strony pracodawcy?
W każdym razie zacznij się rozglądać za czymś nowym już, może akurat trafi się jakaś lepiej płatna praca?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości