|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II
Cytat:
hmm jadłospis: np rosołek Tż zrobił na 4 dni (makaron z biedry, w tym wypadku 5 skrzydełek, bo nie było już ani kuraka, ani nic rosołowego cena około 4 zł, marchewka, pietruszka), w niedzielę były ziemniaki z kotletami sojowymi (obiad na 3 dni) więc jakby nie było już 7 dni jedzenia jest; nie umiem dokładnie napisać co i w jakich cenach, ponieważ nie robiłam cennika na dane danie; jak się rosół skończy będę robic kopytka, więc też 4 dni będzie widzę, że jakby nie było, nie wszystkie muszą tu tak bardzo oszczędzać i nie życzę Wam, abyście musiały tak jak ja za 400 zł wyżyć w danym miesiącu;
|
|
#1352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), w niedzielę. Chcecie ślubować w niedzielę?Cytat:
Mówisz, że u Was 400zł... Jak to zrobiliście?! Ja chyba nie jestem stworzona do posiadania jakiegokolwiek grosza A na jedzenie idzie najwięcej... Nawet nie wiem kiedy i gdzie ![]() Chciałabym zmieścić się w 600zł, nie mówiąc o 400zł
|
|
#1353 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
możesz zdradzić w jaki sposób to robisz? ![]() Kurcze, my lubimy jeść, zresztą mój trenuje, więc też potrzebuje trochę porządnego jedzenia. Do tego jakieś kanapki do pracy i kolacja. Słodycze kupujemy b. rzadko, praktycznie wcale, a jeśli już to tyle co na smak. Kupuję niestety w zwykłym sklepie, więc to pewnie w dużej mierze kwestia cen, no i tego, że robię zakupy codziennie.
|
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż cifa bardzo lubie za jego wydajność, do kurzu kupiłam coś za 5 pln i jest świetne Płyn do toalety w lidlu, bo fajny jest i nie drogi Proszki i płyny do prania lubie dobre i zawsze coś na promocji wyhaczę. Płyn lenor narazie mam jeszcze 3 litry z niemiec
|
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie jak się pierogów na 3 dni nalepi czy kopytek albo zupy na 3 dni ugotuje to wierzę, że można za tyle wyżyć. sama dla siebie bym nawet na 3 dni może gotowała, ale Tż jest wybredny co do jedzenia już teraz ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- ja też
|
|
|
#1356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wystawiłam ciuchy na allegro i może chociaż z tego będzie niewielki pieniądz. Kolce i świeczniki chyba też wystawię, bo ładnie wszystko zapakowane leży u mnie, a mogłoby cieszyć oko kogoś innego. Jeszcze chciałabym kupić twister i poćwiczyć. W sumie trochę też dla TŻ się staram "zmniejszyć" i jego też nakłonić do "zmniejszenia", ale on chyba nie rozumie, że już ma problemy z kolanami czy się szybko męczy. Czasem mam wrażenie, że na siłę od niego wymagam np. zjedzenia marchewki a nie popcornu czy wypicia wody a nie coli Idę sprzątać mieszkanie i ćwiczyć - może on też się weźmie za siebie. Jeszcze dziś 32. rocznica ślubu moich rodziców i kartki z życzeniami im nie wysyłałam. Ja pamiętałam dwa tyg,. temu żeby wysłać, a jak przyszło co do czego to znów klops. Jeszcze TŻ ciągnie mnie dziś do wujka w odwiedziny, a ja nie mam ochoty widzieć się z jego nową partnerką. Fakt faktem odwiedzilibyśmy babcię i dzieciaki, ale sama obecność tej pani działa na mnie destrukcyjnie. Miłego popołudnia A co do jedzenia to my jak robimy zakupy to 50 zł na tydzień nam starcza. Zresztą planujemy wydać na jedzenie właśnie ok. 250 zł na miesiąc. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Edytowane przez aneczka240 Czas edycji: 2010-09-02 o 11:58 |
|
|
|
|
#1357 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja miałam na myśli bardziej zróżnicowaną dietę - ryż, makarony, ziemniaki, warzywa, jakieś mięso, czasem owoce. Poza tym mój trochę wybrzydza i np. 2 dni z rzędu kanapek z tym samym nie chce, w ogóle nie lubi tych zwykłych wędlin, więc z nim mam zawsze problem. Sama raczej nie wybrzydzam i nie pogardzę jakąś zwykła wędliną czy pasztetową... |
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A śniadania, kolacje? Szczerze przyznam, że mój TŻ (ja z resztą też) już pomijając fakt że nie lubi, ale jakby zjadł to po rosole godzinę później jesteśmy głodni jak wilki. Naprawdę to jest dla mnie abstrakcja. Mam tylko nadzieję, że nie chodzicie głodni i wasza sytuacja się niebawem poprawi.
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;21814124]Aaaa to jeśli tak wygląda jadłospis, no to faktycznie da się w 50zł zmieścić.
Ja miałam na myśli bardziej zróżnicowaną dietę - ryż, makarony, ziemniaki, warzywa, jakieś mięso, czasem owoce. Poza tym mój trochę wybrzydza i np. 2 dni z rzędu kanapek z tym samym nie chce, w ogóle nie lubi tych zwykłych wędlin, więc z nim mam zawsze problem. Sama raczej nie wybrzydzam i nie pogardzę jakąś zwykła wędliną czy pasztetową...[/QUOTE] My wędliny tylko na pizzę albo zapiekanki jakieś. A tak to królował makaron- z sosem serowym. Zapiekanki makaronowe, plasterki ziemniaczane z jajkiem sadzonym, rosół, chili na 2/3 dni, a to jakieś mrożone pierogi. Różnie, ale staramy się oszczędzać i wyjadać co mamy. Nie ma u nas żadnych soków ani napojów, gazowanych rzeczy też nie. Aj, nie chce mi się wyjść z domu, a miałam do pasmanterii iśc... ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Jakieś mniejsze rzeczy typu płatki na mleku, grzanki ze starego chleba/bułki, albo jajecznica jakaś, omlety, odgrzany obiad.
|
#1360 |
|
Konto usunięte
|
No dokładnie, wczoraj mieliśmy na obiad rosół z kaszą manną a na drugie danie śląskie z sosem z proszku+mięsko z rosołu i o 20.00 już mi smędził, że głodny i ziemniaków z jajkiem by zjadł. Także samą zupą u nas się nie poje, dlatego zupy robię rzadko, częściej drugie dania albo jakieś jednogarnkowe potrawy.
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głodni jak na razie nie chodzimy, jeszcze ? cholera wie jak to będzie; na razie nie ma prognoz, aby przez najbliższy rok się sytuacja poprawiła, może być jedynie gorzej.
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;21814124]Aaaa to jeśli tak wygląda jadłospis, no to faktycznie da się w 50zł zmieścić.
Ja miałam na myśli bardziej zróżnicowaną dietę - ryż, makarony, ziemniaki, warzywa, jakieś mięso, czasem owoce. [/QUOTE] Dokładnie, o tym samym myślałam.
|
|
#1363 |
|
Konto usunięte
|
alazkrainy, napewno Wasza sytuacja się poprawi jak skończysz studia i pójdziesz do pracy. Ja jak studiowałam to też lekko nie było - opłaty za mieszkanie, szkołę, zjazdy i bywało tak,że w lodówce tylko światło. Będzie lepiej!
|
|
|
|
#1364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć i tak mu zapowiedziałam, że w przyszłym tygodniu pewnie z 3 dni będzie rosół, bo naprawdę nie mamy na nic więcej! Powiedział, że oczywiście, że w tej sytuacji musimy... U nas mnóstwo idzie na pieczywo i rzeczy na kanapki. Mimo, że nie kupuję najdroższych, a raczej szukam tych tanich i w promo. Ale TŻ do samej pracy bierze 5-6 kanapek, takich podwójnych, czyli z 12 kromek. Jeden chleb starcza nam na jedzenie dla mnie i TŻa do pracy i zostają z 2 kromki na kolację. Czyli na kolację otwieramy już nowy chleb. Średnio schodzi więc 1,5 chleba dziennie. A jeszcze to obłożyć :/ Margarynę kupujemy co trzeci dzień... I jak tu oszczędzić? Cytat:
Więc dołożę do ciuchów.
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2010-09-02 o 12:11 |
||
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;21814351]alazkrainy, napewno Wasza sytuacja się poprawi jak skończysz studia i pójdziesz do pracy. Ja jak studiowałam to też lekko nie było - opłaty za mieszkanie, szkołę, zjazdy i bywało tak,że w lodówce tylko światło. Będzie lepiej!
[/QUOTE]Ale ja pracuję! skąd wywnioskowałaś że nie ? oboje pracujemy ehh nie chce mi się już gadać
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sytuacja Wam się tak ostatnio diametralnie pogorszyła, czy od początku było źle. Nie wiem czy bym się zdecydowała na pójście na swoje gdybym miała taką sytuację.
|
|
|
#1367 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
witałam się z Wami pod koniec I wątku,
podczytuje Was regularnie,ale jakoś się wbić w temat nie mogła,teraz zaczął się fajny temat o oszczędnym gotowaniu więc zaczynam czytać wnikliwie ![]() miałam rozmowę o prace i nic , coraz bardziej dokucza mi brak pracy, do tego pogoda za oknem brzydka, ehhh mam coś na pocieszenie , mi pomaga : http://zvariovany.wrzuta.pl/audio/33...ipali_-_upadam
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby nie było na początku było nawet nieźle;
|
|
#1370 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
plus herbata (ale tylko jak jest zimno) kawy nie pijemy bo nie lubimy a z alko to czasem piwko jakies, winko otwarte stoi już miesiąc, a w lodówce mamy wódkę weselną do drinków 2 miesiące... abstynenci z nas
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|
|
|
|
#1372 |
|
Konto usunięte
|
A propos kawy, to ja bardzo lubię i zainwestowałam jakiś czas temu w taką kawiarkę, którą się stawia na kuchence i teraz kupuje tylko zwykłą fusiastą kawę (w kawiarce wychodzi bez fusów ofkors) i w ogóle nie kupuję tych rozpuszczalnych, które jak wiadomo droższe są (zwłaszcza jak ktoś lubi np. Jacobsa). Do kawiarki mam też spieniacz do mleka, więc można zrobić cappucino
|
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak bedziemy teraz żyć:-(Prawdopodobnie zwolnią ,mnie z pracy tż dostał umowe na miesiąc.Mamy kredyt na mieszkanie na 30 lat,rata 800 zł miesiecznie :-(
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"i na jego piwko dość kasy idzie, ja też lubie jakieś piwko wypić tak co drugi dzień. Doszedł nam na najbliższe 2 miesiące dodatkowy wydatek. Idę zrobic kawke i spisać wydatki na wrzesień |
|
|
|
|
#1375 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do chleba to fajnym pomysłem jest<tak jak dziewczyny pisały> pieczenie... my na szczeście (???) dziennie zjadamy 5-6 bułek więc to nie jest jakiś duży wydatek,ale przy takim spożyciu jak Wasze to pomimo moich 2 lewych rąk poważnie bym się nad tym zastanowiła iza243- czemu zwolnią??? :glaszcze:
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy Edytowane przez ssnowdrop Czas edycji: 2010-09-02 o 12:46 |
||
|
|
|
#1376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem jak patrzę na takie sytuacje to mam wrażenie że pracodawcy to nie są ludzie. Albo że nigdy nie musieli martwic się o pieniądze. Co tam zwolnić człowieka i się nie cyrtolić że nie będzie miał na chleb. Migiem szukaj nowej pracy, nawet jeśli masz tylko przypuszczenia odnośnie zwolnienia. I to bierz co znajdziesz, bo przy kredycie i bez pracy to naprawdę nie ma żartów. Cytat:
Staram się ograniczać, raz wydatki, dwa rosnący brzuch.Lubimy jednak oboje winka się po kolacji napić, albo drinka - a wiadomo, to kosztuje nie mało. Też policzę wydatki, a co!
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Była u nas kontrola wypdała bardzo zle :-( I zwolnią chyba te osoby co były na zmianie :-( Nie wiem jak to teraz będzie :-( Od wczoraj mi cały czas niedobrze z nerwów.Kupiliśmy to mieszkanko w maju,a teraz nie wiem czy sobie poradzimy.Życie to zawsze daje w dupe.
Mam tylko nadzieje że nie zwolnią nas dyscyplinarnie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2010-09-02 o 12:52 |
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba nie pracowników trzeba ze zmiany zwolnić, tylko tych co sprawują piecze nad zasadami i czym tam jeszcze, ważnymi przy kontroli.
|
|
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
ijaa dobrze prawi... szukaj pracy już teraz! nie ma co się oglądać i czekać czy zwolnią czy może jednak nie... a nóż trafi się jakaś lepiej płatna praca? a może pomyśl o jakimś swoim biznesie? czytałam ostatnio o dofinansowaniach dla kobiet chcących założyć własną fimę, jeśli tylko masz pomysł to może warto pójść na swoje??? 3mam za Ciebie mocno kciuki i wierzę że się uda... masz ze sobą wsparcie wszystkich SPD, a jest nas tu już całkiem sporo
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy Edytowane przez ssnowdrop Czas edycji: 2010-09-02 o 12:54 |
|
|
|
#1380 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W każdym razie zacznij się rozglądać za czymś nowym już, może akurat trafi się jakaś lepiej płatna praca? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

), w niedzielę. Chcecie ślubować w niedzielę?
Ja chyba nie jestem stworzona do posiadania jakiegokolwiek grosza 
możesz zdradzić w jaki sposób to robisz? 

Więc dołożę do ciuchów.

a z alko to czasem piwko jakies, winko otwarte stoi już miesiąc, a w lodówce mamy wódkę weselną do drinków 2 miesiące... abstynenci z nas
"i na jego piwko dość kasy idzie, ja też lubie jakieś piwko wypić tak co drugi dzień.