|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II
Dzieki
![]() Szukam pracy przeglądam już dziś ogłoszenie.Jutro przejde sie po mieście poskładam cv w sklepach.Bo wypowiedzenie jak dostane to w sobote,bo w tej firmie wypowiedzenie liczy się od soboty. Tylko tak jak mówie mam nadzieję że bnie dyscyplinarne bo wtedy mogęnie znalezc pracy. Ale staram cie być dobrej myśli.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie dzis podliczylam nasze wydatki na jedzenie, i wyszlo mi 807,88 zl, a wiadomo, ze nie zawsze pamiętalam o paragonach, albo Tz byl na zakupach, a on nigdy nie bierze paragonu czy też warzywa które kupujemy na straganie.. do tego jedzenie dla psa, ponad 100 zl, wiec pewnie wyszłoby ładnie ponad 1000 ... i to na dwie osoby, masakra !
Tylko gdzie to uciekło :/ zakupy robie w biedronce i staram sie kupowac promocyjnie, albo tansze odpowiedniki.. kosmetykow zadnych nie kupowałam w tym miesiacu, chemii poza papierem i pasta tez, bo zawsze robimy duze zakupy raz na pare miesiecy w drogerii... Teraz ja jestem bez pracy to nie wiem jak sobie poradzimy..
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no po prostu, stałe wydatki są wstrętne, zwłaszcza raty. Zachciało nam się samochodu, jego napraw i remontów to teraz mamy
![]() Mieszkanie, raty, telefony, benzyna na miesiąc i bilet miesięczny 2200zł ![]() Poza tym musimy odłożyć 500zł bo w przyszłym miesiącu czeka nam ubezpieczenie samochodu (1000zł) więc teraz trzeba odłożyć połowę.
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Haniula a dlugo już jesteś bez pracy?
Wiem że firma jest do tego zdolna bo tu o byle co sie dostaje nagane,a kontrola wyszła tragicznie.Wiem też że w jednym sklepie tak zrobili po kontroli zwolinili wszystkich co wtedy byli. Dowiem sie w sobote,jutro przejde sie z tymi cv. Ale jak szybko czegoś nie znajde to nie widze tego życia.Tż zarobi 2000 z czego 800 kredyt,500 czynsz,100 prąd,100 gaz.No masakra jednym słowem.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2010-09-02 o 13:03 |
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszłabym do sądu pracy z tym na pewno!
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Haniula no ja też właśnie w sieciówce pracuję.A co najgrorsze na kontrole przyjechała właścicielka firmy.Zobaczyła pusty sklep(bo jak nam towaru nie przysyłają)i nas 6 za kasa jak siedziałyśmy a tego nie wolno
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2010-09-02 o 13:09 |
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może bedzie tylko ostrzezenie, bo w koncu 6 osob zwolnic nagle to tez dla firmy troche klopot |
|
|
|
|
#1390 |
|
Wtajemniczenie
|
podliczyłam i wyszło mi ok. 1000 zł na potrzebne rzeczy tj. paliwo, moje dojazdy do szkoły, karty do telefonu, ubranka do małego, soczewki i doliczyłam też 100 zł na zapasy u rzeźnika. Zapisałam kwoty przybliżone, może wyjść mniej lub wiecej
![]() Nie policzyłam jedzenia, kosmetyków i chemii oraz naszych ubrań ( ale ja raczej we wrześniu nic nie bedę potrzebowac i tz chyba też nie). Zrobie plany obiadowe po wyplacie i kupię wszystkie potrzebne do nich produkty i może wyjdzie mniej. Mocne postanowienie : Na zakupy tylko z kartką i odliczona kwotą + luźne 10 zł w razie czego, ale nic wiecej. Dzisiaj tż -towi obiadu nie robie. Wczoraj miał skrzydełka i myślałam, że będzie miał na dwa dni, a on wciagnął wszystkie, więc dzisiaj ma lasagne z mrozonki Małemu usmażyłam 6 kotlecików z piersi to na 2 dni ma, a ja mam od wczoraj gotowaną pierś.
|
|
|
|
#1391 | |||
|
Zadomowienie
|
Dokładnie, a że fanka piłki nie jestem to łatwo dałam sobie wmówić, że wtedy jest finał mistrzostw
I jeszcze moj menager sie smial, ze byl na jednym weselu podczas jakis finalow i polowy facetow na sali nie bylo tylko w drugiej salce z TV Juz mialam w planie dzwonic o podlozonej bombie pod stadionem (zartu je oczywiscie )Cytat:
I oczywiscie mniej zmartwien a wiecej kasiory![]() Cytat:
Cytat:
Bede sciagala z Ciebie pomysly na oszczednosci slubne, bo bedziecie przed nami
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|||
|
|
|
#1392 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja waga stoi w miejscu od ponad 10 lat...Nam na jedzenie poszło w zeszłym miesiącu około 600zł... Generalnie nie tak źle Ale mam nadzieję jeszcze trochę zaoszczędzić
|
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile w ogóle do tego wesela dojdzie, bo jak na razie nie mamy nawet perspektyw na odłożenie choćby złotówki
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Mrcia dzikeuje
![]() Dostałam sliczny bukiecik od tż
|
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oboje z TŻ mamy podobne zdanie co do imprezy ślubnej - nic szalonego i z pompą, 40 osób. Ale to i tak są pieniądze, do tego ubranie, zdałoby się jakiegoś fotografa zarzucić, opłaty US/kościelne. Masakra jakaś.
|
|
|
#1396 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas pogoda super więc trochę sie podmaluje i biore małego na spacer do biedry. Oczywiscie z lista i odliczoną kwotą:p
|
|
|
|
#1397 |
|
Konto usunięte
|
I jeszcze jedno mam dziewczyny pytanie "techniczne" - gdzie się bardziej opłaca robić zakupy - w Biedronce, Lidlu czy Tesco (u mnie Tesco małych rozmiarów)? Jeśli chodzi o ceny i wybór produktów.
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;21816482]I jeszcze jedno mam dziewczyny pytanie "techniczne" - gdzie się bardziej opłaca robić zakupy - w Biedronce, Lidlu czy Tesco (u mnie Tesco małych rozmiarów)? Jeśli chodzi o ceny i wybór produktów.[/QUOTE]
Lidla nie mam blisko, więc nie wiem - rzadko tam bywam. U mnie sprawdza się biedronka. Moim zdaniem naprawdę wychodzi taniej niż w Tesco i Realu. Dodatkowo na mnie działa fakt, że biedronka jest mniejsza więc tym samym mniejsza pokusa kupowania czegoś nieprzemyślanego. W ogromnych supermarkecie zawsze się coś znajdzie. A nie daj boże TŻ wejdzie na dział samochodowy, a ja na kuchenny - to już po nas. ![]() Wybór produktów też nie najgorszy w Biedro. Wiadomo w Tesco lepszy, ale też "lepsze" (w sensie gorsze) ceny.
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;21816482]I jeszcze jedno mam dziewczyny pytanie "techniczne" - gdzie się bardziej opłaca robić zakupy - w Biedronce, Lidlu czy Tesco (u mnie Tesco małych rozmiarów)? Jeśli chodzi o ceny i wybór produktów.[/QUOTE]
Cześć produktów w biedronce, część w lidlu jeśli masz blisko. Tesco ma ceny normalne, czasem można trafić na jakąś promocję. Ja z biedronki jestem zadowolona (jak na razie, bo to nigdy nic nie wiadomo).
|
#1400 |
|
Zadomowienie
|
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy Edytowane przez ssnowdrop Czas edycji: 2010-09-02 o 14:13 |
|
|
|
#1401 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny, najbliżej mam to małe Tesco, ale nie wyobrażam sobie, żebym miała tachać do domu zakupy na tydzień, więc tak czy siak trzeba samochodem, więc równie dobrze można do Biedronki podjechać. Widzę właśnie, że chyba najwięcej zakupów robicie w Biedronce.
Kiedyś próbowaliśmy robić zakupy na cały tydzień, ale i tak kończyło się na codziennych dodatkowych zakupach, więc szybko zrezygnowaliśmy. Mała kuchnia i malutka lodówka, więc nie dało się zrobić wszystkich zakupów na zapas. Ale może spróbuję dziś przemeblować jakoś w szafkach i chociaż te produkty,, których nie trzeba trzymać w lodówce uda mia się zmieścić no i kupić np. w Biedronce a nie w samoobsługowym który mam pod blokiem. |
|
|
|
#1402 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
z tym że nie wiem czy zdecyduję się na ślub kościelny, póki co myślimy o cywilnym no i ciecionka jeszcze nie ma wiec nie ma co planować ale data 7.7.2012 mi się podoba bo 7 jest moją szczęśliwą cyfra gdyż urodziłam się 7
Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2010-09-02 o 14:01 |
|
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1404 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mąż miał iść na magisterkę z informatyki, bo ma inżyniera, ale też zrezygnował.Cytat:
Posprzątałam łazienkę, zaraz zacznę odkurzać moje salony i potem obowiązkowa wizyta u babci i wujka Już się psychicznie nastawiam na spotkanie z nimi ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- [1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;21816773]Dzięki dziewczyny, najbliżej mam to małe Tesco, ale nie wyobrażam sobie, żebym miała tachać do domu zakupy na tydzień, więc tak czy siak trzeba samochodem, więc równie dobrze można do Biedronki podjechać. Widzę właśnie, że chyba najwięcej zakupów robicie w Biedronce. Kiedyś próbowaliśmy robić zakupy na cały tydzień, ale i tak kończyło się na codziennych dodatkowych zakupach, więc szybko zrezygnowaliśmy. Mała kuchnia i malutka lodówka, więc nie dało się zrobić wszystkich zakupów na zapas. Ale może spróbuję dziś przemeblować jakoś w szafkach i chociaż te produkty,, których nie trzeba trzymać w lodówce uda mia się zmieścić no i kupić np. w Biedronce a nie w samoobsługowym który mam pod blokiem.[/QUOTE] Dla mnie lepszy jest Carrefour. Tam jeździmy co tydzień na większe zakupy. Wodę np. kupujemy w C., zgrzewka za 4 zł wychodzi i jest lepsza niż Nałęczowianka - nie traci gazu i smak ma lepszy. W Biedrze też się stołuję, ale tam idę np. słonecznik prażony, suszone śliwki czy chleb (jak zapomnę kupić w C. albo się skończy).
|
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
własnie planuję obiady na wrzesień i przeglądam przepisy w "dania za grosik" i "dania z makaronem" takie gazetki,które ostatnio mamie podebrałam
duzo jest fajnych pomysłów,ale jeden wydaje mi się bardzo fajny- mam na uwadze tżów nielubiących zup![]() ![]() poza tym przpis tani więc się dzielę:PRZYSMAK PIRATÓW 1/2 op.makaronu cebula 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 puszki pomidorów lub świeże pomidory kostka rosołowa 12-14 frankfurterek puszka groszku sól,pieprz, natka pietruszki 1. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, groszek odsączamy, natkę siekamy 2. cebulę kroimy w piórka i podsmażamy. oprószamy mąką dodajemy koncentrat pomidorowy.doprawimy do smaku 3. pomidory z zalewą dodajemy do cebuli.wlewamy ok 3 szk wody wkruszamy kostkę i mieszamy.gotujemy ok 20min na małym ogniu. 4. kiełbaski kroimyw niewielkie kawałki i dodajemy do zupy. wsypujemy groszek,makaron. doprawiamy do smaku. posypujemy natką. i jeszcze drugi "ZIOŁOWE KOTLETY Z MAKARONU" 50 dag makaronu spaghetti (ale ja dałabym inny )15 dag wędliny cebula 4 jajka 2 łyżki mąki 2 łyżki koncentratu lub keczapu pikantnego 1 szk bułki tartej 1/2 szk płatków owsianych łyżka posiekanej natki pietruszki oragano olej, sól,pieprz 1. ugotowany i wystudzony makaron drobno kroimy.cebulę siekamy, wędlinę kroimy w kostkę. makaron mieszamy z wędliną, cebulą, ziołami,koncentratem, płatkami, i 2 jajkami. doprawiamy 2. z masy formujemy kotlety, panierujemy w jajku i bułce. smażymy na oleju. chyba będę próbować
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie duże zakupy robimy zawsze w auchan. Tam mamy już sprawdzone produkty i szczególnie szeroki asortyment sprawia, że w jednym kiejscu kupujemy wszystko. Choć do biedronki też często zaglądam i lubie
A w moim mieście jest ich już 4
|
|
|
|
#1407 |
|
Wtajemniczenie
|
O mamuniu, ale leje
Jak ja uwielbiam taką pogodę Dobra idę robić obiad za całe 5 zł
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze proponuję poszukać tanich przepisów na stronie biedrony, tam można zrobić obiad na 2 dni za np 13 zł, są zapiekanki, makarony itp
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
A my jutro na "zapasowe" zakupy do Tesco jedziemy. Gazetkę dostałam i jest trochę produktów w promocji które można kupić na zapas: makaron lubella, groszek i kukurydza, mięso.
Zawsze trochę taniej.
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pachnie tżtowskim spaghetti
Burczy w brzuchu niesamowicie ![]() pisanie mi dziś idzie jak krew z nosa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

Juz mialam w planie dzwonic o podlozonej bombie pod stadionem
(zartu je oczywiscie
), w niedzielę. Chcecie ślubować w niedzielę?

A nie daj boże TŻ wejdzie na dział samochodowy, a ja na kuchenny - to już po nas.
z tym że nie wiem czy zdecyduję się na ślub kościelny, póki co myślimy o cywilnym