|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Cytat:
![]() Cytat:
czyli ostatni weekend w dwupaku ![]() Cytat:
na szczęscie bardziej optymistyczny niż Pomi a jak się czujesz dziś?? tez tak szybko dochodzisz do siebie?? mnie cc najprawdopodobniej czeka jutro... a malutka słodziachna
|
|
#722 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Ja wróciłam już jakiś czas temu, ale nie miałam zbytnio humoru i dopiero teraz weszłam na forum. Dzięki za trzymanie kciuków
Byłam na tym ktg - nie mam ani jednego, nawet maleńkiego skurczyka, nic. Lekarz mnie przebadał bo zdziwiony był, że 37+3 i nic się nie dzieje... szyjka długa, twarda, zwarta, moja młoda się na świat kompletnie nie wybiera... Lekarz mi powiedział, że jeśli tak to będzie wyglądać to poród najwcześniej za jakieś 3 tygodnie Eeeee? Nie... no bo co potem z takim odlewem zrobić? Cytat:
![]() Na ciebie to tak Kiedy masz termin cc ustalony? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie z dzisiejszego dnia to jest jeden pozytyw - wpadłam na pomysł, którym się z wami podzielę.
Doszłam do wniosku, że nie chcę byle jakich staników do karmienia a nie wiem kompletnie jaki kupić rozmiar, bo i obwód mam teraz inny i pewnie miska też inna będzie. Byłam w Rosmannie po coś tam i wtedy mnie natchnęło - zobaczyłam staniki typu "bielizna sportowa, bezszwowa" i kupiłam sobie 2. Wydatek rzędu 21 zł, spokojnie do środka wejdą wkładki laktacyjne lub w razie wielkiej draki nawet pielucha się zmieści, jest zapas gdyby piersi się jeszcze rozrosły, a może się jeszcze po tym na coś przydadzą jako takie krótkie topy Tak to wygląda (przód i tył), wzięłam rozmiar L i ramiączka są trochę długie, ale M były by za małe "w klacie", przy okazji mój brzuchol 37 tc+3 :
|
#724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bordowa.Ty to jesteś twarda babka,ja bym pewnie kopę ze strachu zrobiła,a Ty taka dzielna byłaś.Super ![]() Klarissa u mnie też nic się nie dzieje,więc wiesz nie jesteś sama.Do tp niby jeszcze 2 tygodnie,ale chociaż jakieś zwiastuny przedporodowe mogłyby być,a tu nic....
|
|
#725 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie podoba mi się, że tak Cię potraktowała... pinda jedna! Nie martw się, na pewno będzie dobrze, trzymam kciuki Dziewczyny mam pytanie do tych, które kupiły termometr w biedronie. Moj pokazuje jakas dziwna temperaturę... Ciągle mam 35,9 TŻ też i poza tym miał też wskazywać temp pomieszczenia... jak to się ustawia jak tam jest tylko jeden przycisk... ? pomóżcie, bo nie wiem, czy nie oddać go. CO do skurczy to ja mam, czasami regularne, czasami nie, w nocy też miewam bo się aż budzę, ale przechodzą i później jest ok... Mój kochany TŻ ładnie wymalował pokoik, jutro będziemy urządzac no i czekamy na Maję
|
|
|
|
|
#727 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam cc na 21 września.Cytat:
pomi, bordowa mam pytanko, ale tak szczerze, ile czasu zajął wam powrót do w miarę dobrej formy po cc? I ile dni byłyście w szpitalu? U mnie jest tak,że robią cc a potem jeszcze 3 doby trzymają w szpitalu, czyli 1dzień cc+ 3dni obserwacji, w sumie 4 dni. Nie za mało?
|
|
#728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem jak jest z ktg w tym szpitalu co będe rodziła, ale jak byłam w ciązy z Dominikiem to pojechałam na ktg..(w 41Tygodniu) i piwiedzieli że mi nie zrobią, bo u nich juz nie robią na "rzyczenie" ..tylko musza mnie przyjąć do szpitala i dopiero wtedy zrobią.... No to ja się przyjełam..z tym ewentualnie mogłabym pójść na przepustkę do domu jakby było wszystko ok.... No niestety nie mogli znaleźć tętna dzieka, później znaleźli ale woleli na wszelki wypadek mnie zatrzymać... wieczorem juz się skórcze rozpoczeły, a w nocy odklejenie łożyska i trach pach cc.... w sumie lepiej ze w szpitalu wtedy byłam.... Niw wyobrażam sobie jak to teraz będzie...no co ja zrobię jak zacznę rodzić a moja ginka będzie małą wolne?? Pojadę do szpitala (dobra godzina jazdy) + zapis...jak juz bordowa wspomniala troche trwa odpowiadanie na durne pytania... jak juz przyjdzie co do czego to będe się z lekarzami kłóciła że mają mi cc zrobić?? A jak stwierdzą że nie ma takiej potrzeby?? No bo w końcu każda cc to jakiś wydatek dla szpitala.... Jestem w kropce i tyle.... Własnie luknełam na skierowanie i pisze tam situs cranialis st. post sc ...czy coś takiego.... co to może znaczyć?? ![]() cellaris...nie pytasz mnie ale ja ci napisze ![]() ja w tamtym szpotala po cc leżałam 5 dób...doszłam do siebie baardzo szybka...nie licząc pierwszego dnia po cc bo tego to wcale nie pamiętam (prócz pierwszego wstawania - bolaaaaało) później juz było oki...po dwóch dniach juz w miare swobodnie chodziłam...nie dostawałam zadnego znieczulenia i było ok.... jak wychodziłam ze szpitala to już "na prosto" i w sumie mnie juz nic nie bolało. Tylko dół brzucha długo pozostawał "nie mój' tzn jakoś nie czułam go..... teraz rodze w innym szpitalu i tu leży sie 3 doby po cc... jak dla mnie to wystarczająco długo....ja tylko marzyłam o wyjsciu ze szpitala....ale wtedy to zima była, zero odwiedzina na aoddziale..tz zobaczył małego po 5 dniach!! poza tym lkarzy to ja tylko rano widziałam, połozne się mną wogóle nie interesowały..leżałam tak bo taki był przepis i wsio...
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-09-02 o 17:32 |
|
|
|
|
#729 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no chyba, że coś innego dzis mój gin wymyśli na wieczornej wizycie ![]() Z jednej strony chętnie pozbędę sie tego brzucha i przywitam syneczka, z drugiej... chyba jeszcze nie czas na to... Nic się nie dzieje, moja macica spokojna i nie daje żadnych znaków- ani skurczy, ani twardnień, no nic ![]() Cytat:
|
|
#730 | |
|
Rozeznanie
|
Naked- te humory to na zmiane mamy widocznie
Angelikaw- nic sie nie dzieje wlasnie. Przesilenia hormonalne mnie dopadly.. Zeby sie dobic, przejrzalam oferte zlobkow w Poznaniu i innych klubow malucha Niech ten moj Olek jeszcze siedzi w srodku, az mama cos wymysli, bo inaczej tego nie widze![]() Co do wymazu na paciorkowca. To ja mialam w jakims 20tyg, ale to przy okazji posiewu z pochwy. Wyszlo, ze pacirokowca mam (wczesniej mialam tez streptokoki, ale juz wyleczone) Lekarz jak ostatnio pytalam, powiedzial, ze jak mam miec cc to bez sensu jest robic kolejny wymaz. Asia- dobre Moj Alek to przyklad szalenstwa Sylwestrowego, acz zaplanowanego Bordowa- to tez mialas niezla akcje z tym porodem. Sie nameczylas Bidulo Cytat:
Ja Ktg po szpitalu tez nie mialam zlecane Spytam jutro, tyle ze nie chce prywatnie, niech mnie do szpitala wysle, a co! Kolezanki coreczka tez ponad 3kg, a mi sie wydawala baaaardzo malenka. Jak moj Olo bedzie mial jakies 2,5kg to bede bala sie go dotknac, zeby nie uszkodzic. Aneczka- idz do innego gina na wizyte. Ta twoja baba to jakas jedna wielka masakra.. klari- fajny pomysl z tymi stanikami Brzuch to ci juz chyba nie rosnie co? Jakos taki sam jest. W sumie za 3tyg to i tak masz termin, nie?Po załamce jak okropnie wygladam, ugotowaniu gulaszu, przejrzeniu cennika żłobkow, umowieniu sie ze znajomymi na miescie dzisiaj, moglam do was wrocic i juz nie marudzic.
|
|
#731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tam strasznie dużo tych pokojów jest). Samo ktg to jakieś 30-40 minut leżenia a potem jeszcze idziesz do pokoju nr 5 i tam jest lekarz, który ogląda wyniki i w razie potrzeby bada. Mnie badał jakiś doktor Jarząbek (strasznie obleśny z wyglądu wg mnie, ale był miły i ok).Cytat:
![]() Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#732 |
|
Zadomowienie
|
bordowa,
![]() ![]() A mała jest śliczna ![]() Klarissa, dobrze, że ktg w porządku. Szkoda tylko, że na poród się nie zanosi, bo chciałaś wcześniej urodzić. No, ale niech sobie mała posiedzi jeszcze, skoro jej się nie śpieszy ![]() Bardzo fajne te staniczki
|
|
|
|
#733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do stanika to spokojnie można pierś wyjąć górą lub dołem ![]() Sprawdzałam ![]() Nie rośnie. Ani nie przytyłam od 7 msc ciąży, cały czas ważę 60 kg... i boję się, nie wiem jaka duża jest moja córcia bo ginka poszła na urlop i nie mam jak zrobić usg a ja się martwię czy moje dziecko nie ma jakiejś niedowagi ... dopiero 10 września umówiłam sobie wizytę prywatnie... i dopiero wtedy się dowiem. Dlatego w sumie nie jestem szczęśliwa z małego brzucha bo moje dziecię wg ostatniego pomiaru miało 2100 g a wiadomo, że mogli się nawet o 500g pomylić...
|
|
#734 |
|
Rozeznanie
|
Ech, od razu widac, ze mi lepiej....
Wlasnie spalilam kolejny garnek... ![]()
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja właśnie przygotowywałam obiado-kolację i tak myślałam o tobie, że dawno garnka nie spaliłaś (a myślałam, bo ja ostatnio też się boję, że jakiś garnek wykończę bo dawno mi się nie zdarzyło... ). No ale mnie się udało bez strat dzisiaj. Tzn. na razie przygotować, bo potem to jeszcze nie wiem, trzeba to będzie upiec.
|
|
#736 | ||
|
Raczkowanie
|
A ja po kolejnej wizycie. Zaczynam się zastanawiać czy o u tej matki z programu nie zagrały przede wszystkim emocje... Usg, które lekarka mi robi trwa naprawdę sporo. Czyżby lekarkę zgubiła rutyna? A może na usg faktycznie nie było nic widać? Naprawdę wizyty u niej to co najmniej 30-40 min...
W ogóle dzisiaj była miła (gdzie te fochy???) ale jakaś taka przygaszona. Nie pytałam o nic, nie komentowałam programu. Nie chcę się denerwować. Zrobiła mi wymaz (w lab płaciłam 40 pln), usg, zbadała puls dziecka, pogadałyśmy...A wcześniej "odpytywałam" oddziałową jeżeli chodzi o wyprawkę dla dziecka i walizkę do szpitala.Wiem już więcej.Klusia ma 3750... w niedzielę kończę 37 tydzień. Mam już 1.5 cm rozwarcia zewn. ale wewnątrz pozamykane, szyjka zaczyna mięknąć. Teoretycznie zostały 24 dni, ale w praktyce - zobaczymy. Muszę zakończyć wsystkoc o mam do pozałatwiania... tak na wszelki wypadek ![]() Cytat:
i trochę tetry, ale coś mi się widzi, ze z tetrą wojować nie będę bo za dużo roboty Ostatnio jedna z mam robiła mi e-szkolenie co mam kupić i ile... Zobaczymy Dra odważna jesteś ![]() Cytat:
No to tyle, lecę dalej
|
||
|
|
|
#737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No rozbrajasz mnie, kochana ![]() Astorianka, fajnie, że jesteś zadowolona z wizyty. A na temat położnych zachwalających termometry rtęciowe się wypowiadać nie będę... |
|
|
|
|
#738 | ||
|
Raczkowanie
|
Bordowa dzięki za opis
Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, ale tym położnym to bym chyba wtłukła.. Cytat:
![]() U mnie niby już 39 tydzień a też nic się dzieje- zero rozwarcia, szyjka długa a w niedzielę mam się stawić na cięcie.. Cytat:
|
||
|
|
|
#739 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() aaneczka1984 Cytat:
, więc dopiero teraz przekazujękolejne wieści od Ray: "urodziła któraś już? dziś mam urodziny to może by która urodziła . Z nami ok, robią nam od rana kupę badań, dziewczynka została dziewczynką i ma się dobrze i ma już 2700 g. W sobotę jak będą już wyniki to planuję się wypisać na własne życzenie. Pozdrawiam was"przekazałam pozdrowienia od was i napisałam, że ma grzecznie leżeć i nie wygłupiać się z żadnym wypisywaniem na życzenie i kolejny sms: "dziękuję za życzenia i nawzajem. Z tym wypisem zastanawiamy się z mężem. Dziś wieczór będą wyniki badań. Z córką wiem, że jest ok. Miałam nawet EKG, dwa razy dziennie KTG, skurczy nie ma. Dziś kończę zastrzyki sterydami i na obchodzie porozmawiam co planują za mną, bo jeśli po prostu poza tą szyjką reszta jest ok to nie chcę leżeć tu, bo mogę to robić w domu, a jestem u mamy w szpitalu, gdzie w razie czego i tak nie odbiorą porodu, tylko przewiozą mnie do Warszawy, więc ja wolę leżeć w domui sama pojechać, jakby coś się działo. Jeszcze zobaczymy jak to wyjdzie. Gabisun to już chyba bije rekord długości rodzenia "
|
|||||
|
|
|
#740 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że z Tobą i dzieckiem wszystko dobrze. Co do decyzji o powrocie do mieszkania męża- mam nadzieję, że to dobra decyzja i że jakoś się dogadacie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Podziwiam, że wytrzymałaś z nią całą ciąże. Myślę, że i tak zrobią Ci cc bo za mały odstęp między dwoma ciążami. Jeszcze nigdy nie spaliłam garnka jak to się robi?Ray fajnie, że porobią Ci wszystkie wyniki. Jeśli będzie ok. to faktycznie mogą Cię wypisać do domu
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-09-02 o 18:28 |
|||||
|
|
|
#741 |
|
Raczkowanie
|
dobrze ze Ray jakos sie trzyma i nie opuszcza ja nastroj no i wszystkeigo naj z okazji jej urodzinek , buziaczki
klarissa-niezly pomysl z tym stanikiem, hmmm moze jutro zobacze w rosmanie? dzis mam mega chwiejny nastroj, masakra jakas, do tego na mojego tz marudze na maksa a dzis przyjezdza i urlopik na dobre. |
|
|
|
#742 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do twojej akcji porodowej no to miałaś mnóstwo szczęścia, że w szpitalu byłaś.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#743 |
|
Raczkowanie
|
Gabisun, mnaked, falbala-trzymam kicuki za pomyslne rozwiazania!! i jeszcze te ktore moze pominelam?to przepraszam. pisze bo niewiem kiedy tu bede mogla zajrzec.dzis jade do siebie do domciu a tam brak neta
![]() bordowa-tez swoje przezylas na porodwoce.... aha, i powiedcie mi prosze, jaka ta plyte mozarta najlepiej kupic bo tyle tego jest na all....moze macie jakies namiary sprawdzone? |
|
|
|
#744 |
|
Zadomowienie
|
Ray może Ty lepiej poleż w tym szpitalu
Naked trzymam kciuki za jutro Bordowa, Pomidora wow Wasze CC to przeżycie dla mnie nie z tej ziemi. Ja się spakowałam do szpitala a co... tzn jeszcze czekam na paczkę od jednej osoby z rzeczami dla mnie ale już pawie wszytko mamy. A ciekawe jak tam Waniliaania bo ona chyba tez w szpitalu ? tulumka a czy Ty nas podczytujesz? Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-09-02 o 18:48 |
|
|
|
#745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak tak sobie myślę,że Gabisun biedna przeżywa,że jest po terminie(jeszcze głupi suwaczek jej pokazuje,że jest już szczęśliwą mamą... Ale coś czuję,że tak pięknie to nie będzie...
|
|
#746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym wybrała 25 września bo lubię tą liczbę i to tydzień przed terminem,
|
|
#747 | |||
|
Rozeznanie
|
MisQa dobrze że już wróciłaś
Ilona zgrabniutki brzuszek i faktycznie juz niziutko ![]() Cytat:
U mnie pewnie będzie podobnie w poniedziałek u mojego choć w sumie wiele się po nim nie spodziewam![]() Ostatnie USG- 30tc badanie tętna- nigdy A co do remontu to miałam Ci własnie pisać -wczoraj na rzeszowskim forum http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3211276&start=3390 dziewczyna pisze że cos tam z dachem jest na Szopena i odsyłają na górke albo do miejskiego a tam cyrk bo przepełniene i też odsyłają Jeszcze skonczymy w Łańcucie![]() Cytat:
![]() Zastanawiam się jak Ty liczysz tygodnie. Ja @ miałam 17.12 - tp mam na 23.09 czyli dzisiaj jest 36t+6 a skoro Ty masz tp na 26 to nie masz 36+3? ![]() Topik super Pozaz drościćCytat:
|
|||
|
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
Skoro Ty masz termina na 23.09 i jesteś 36+6 , a Klarisa ma terim później od Ciebie na 26.09 to jest trzy dni do przodu więc 37+3
|
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po wizycie u gina. Wszystko pozamykane, a ze skurcze sie uspokoily, to powiedzial, ze raczej sobie jeszcze chwilke pochodze w ciazy i lepiej sie cieszyc, bo najlepiej urodzic w 40 tygodniu, nie wczesniej. A juz w ogole to najlepiej urodzic idealnie w terminie. Mam sie zglosic za tydzien, no chyba ze wczesniej spotkamy sie na porodowce.
Za to panie w rejestracji byly strasznie niemile i tylko podniosly mi cisnienie. Lekarz kazal mi isc po karte. Nie bylam zarejestrowana, ale do niego czasami i miesiac albo 2 trzeba czekac, a on mi tydzien temu kazal sie zglosic dzisiaj, pokazac sie mu i isc po karte. Kobiety powiedzialy, ze na NFZ jest komplet, a one mi nie beda placic za prywatna wizyte i nie wydadza karty pomimo tego, ze lekarz pozwala. Tyle sie z nimi posprzeczalam i wytlumaczylam, ze jestem przed porodem i MUSZA mi wydac karte, ze w koncu jedna ulegla, ale zaznaczyla, ze SAMA zaniesie karte. Lekarzowi powiedzialam co i jak, byl oburzony cala sytuacja i powiedzial, ze sobie z nimi porozmawia i mam sie zglosic za tydzien, a gdyby byly klopoty to powiedziec, ze maja isc do niego. Dodal jeszcze, ze ma ich dosc, ze sa chamskie, juz wiele klopotow bylo, a on ma ochote przestac tam przyjmowac (przyjmuje jeszcze w swoim prywatnym gabinecie, w innej przychodni i dodatkowo pracuje w szpitalu... ).No nic. Za to przyszedl mi wozek. Strasznie szybko wyslali. Podoba mi sie, dobrze sie prowadzi i jest strasznie lekki. Jedynie troche przeszkadza mi raczka, ale to sie zobaczy. Udalo mi sie trafic na dobra aukcje i dodali sporo rzeczy
|
#750 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

a martwiłam sie czy zdaze wyleczyc, bo w pon mam cc
czyli ostatni weekend w dwupaku 
a jak się czujesz dziś?? tez tak szybko dochodzisz do siebie?? mnie cc najprawdopodobniej czeka jutro... 
Lekarz mi powiedział, że jeśli tak to będzie wyglądać to poród najwcześniej za jakieś 3 tygodnie
nie starczyłoby gipsu, musieliby importować
((((((((((
nikomu o tym nie opowiadaj.U mnie kiedyś o szybę domu bażant się rozbił.A jak po 2 mies. zmarła moja babcia,która mieszkała 300km od nas,to ciocia,wierząca we wszystkie znaki z nieba i sny uznala że ten bażant to była przepowiednia tej śmierci 

Niech ten moj Olek jeszcze siedzi w srodku, az mama cos wymysli, bo inaczej tego nie widze

Ale coś czuję,że tak pięknie to nie będzie...