Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-02, 20:38   #3451
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

To, że faceci są tacy inni niż my bywa denerwujące, ale tak naprawdę jest świetne. Wyobraźcie sobie świat złożony wyłącznie z istot takich jak my - zmiennych, nadwrażliwych, płaczliwych, skłonnych do przesady i histerii. Nie mówię, że stale takie jesteśmy, ale mamy jednak taką tendencję, zmienny charakter. Ja bym oszalała z własną kopią Mój mąż, choć nie bez wad, jest stabilny emocjonalnie, wyciszony, spokojny, pewny siebie, świadomy własnej wartości. Jest dla mnie oparciem i oazą spokoju. Gdyby był tak rozchwiany, nadwrażliwy, lękliwy, skłonny do emocjonalnego roztrząsania wszystkiego jak ja jestem, to byśmy oboje szybko oszaleli
Jakbym czytała o swoim mężu. Podejrzane.

Kretencja, jaki bęc wielki. Poszła mi bateria w aparacie, postaram się jutro wkleić zdjęcie. Ja mam BARDZO malutki brzuszek.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 20:40   #3452
M25
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
agnieszka255 - ja bede kupowała lovelle albo jelpa ... Drogie sa wiec czekam na jakas promocje moze.. Gdyby ktoras z Was wiedziała o promocji to dajcie znac.

A i mam pytanie jak piore juz w takim proszku to dodawac jeszcze jakis płyn do płukania ??
Donuś, Ja kupiłam Lovelle parę dni temu w Biedronce za 14.99zł, piorąc w tym proszku nie dodaje się płynu do płukania
Stary 2010-09-02, 20:40   #3453
Aliszcze
Zakorzenienie

trzeba ponoć zawiadomić swoją poradnię i stamtąd potem położna przychodzi. Szczegółów nie znam, ale za parę tygodni wybiorę się do mojej przychodni

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 20:40   #3454
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki, dziewczyny
No, bęc mam wielki, już się boję co za wielkolud z tego Tymka musi być

Joanna, widać trafiłyśmy na podobny typ

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 20:44   #3455
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ktory byscie braly?
http://allegro.pl/laktator-lovi-sens...209818957.html
http://allegro.pl/laktator-reczny-lo...184353627.html za tym przemawia caly silikonowy lejek wiec do piersi sie przystosuje pewnie ale ta gruszka...
http://allegro.pl/fizjologiczny-lakt...193498883.html

Brzuch mnie boli
Ja na 100% kupuje laktator lovi senso Dodatkowym plusem tego laktatora są dwie kompletne butelki w zestawie oraz silikonowa wkładka.
Stary 2010-09-02, 20:50   #3456
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
super że wszystko dobrze

ojoj ja w zarze widziałam takie fajne ciuszki ale bez przecen ani rusz i widziałam identyko praktycznie płaszczyk jak ten mój, tylko dla dziewczynki od 0 do 3 miesiecy wkleje zdjęcie jego. No w sumie ja też swój kupowałam w zarze więc może to dlatego

super że wszystko dobrze

ja chyba lovela

ojoj...może jak poleżysz troszkę to przejdzie. ja to nie mam pojęcia co do laktatorów a też pomału wybieram sobie.. ale jak jakiś wybierzesz to daj znać ten chicco ma w miare dobre recenzje...

no i na sam koniec wkleje wam jeszcze troszkę słodyczy

KUPILAS TEN PLASZCZYK?

Ja marze o nim dla mojej malej

ale we Wro byly za 179 zlotych

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Mi dzisiaj ciocia powiedziala,ze mam wielki brzuch i ze chyba mam taaaak duzoooo wod
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 20:51   #3457
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Donuś, Ja kupiłam Lovelle parę dni temu w Biedronce za 14.99zł, piorąc w tym proszku nie dodaje się płynu do płukania
A to jest stała cena czy jakas promocja ?
Chyba jutro przy okazji zakupow zajrze do Biedronki

Irsin płaszczyk cudny ale ta cena .. powalajaca

Edytowane przez Donuś
Czas edycji: 2010-09-02 o 20:52
Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 20:51   #3458
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Dziewczyny która z Was zamówiła ten materacyk lateksowy??? http://hevea.pl/materac-lateksowy-60...vera-p-55.html
Czy już przyszedł i jaki jest na twardość itp? Czy pasuje do łóżeczka i o jakich wymiarach jest łóżko?
My mamy łóżeczko 120/60 czyli jak ten materac jest o takich samych wymiarach to spokojnie mogę zamówić?
Bardzo proszę o odpowiedź w związku z materacykiem
Jej myślę, że po 30 t.c. zaczniemy kompletować ostro tą wyprawkę.
Olajka ja kupiłam ten materac i już dotar. Jest bardzo przyjemny dośc miękki ale taki podobno ma być tj. dopasowywać się do ciała maluszka !!! Wymiar 120/60 więc taki jak potrzebujesz. Polecam szczerze
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 20:52   #3459
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
wiecie,im wiecej kupuje i wiecej rzeczy mam dla dziecka tym bardziej nie moge sie go doczekacsama mam ogromna frajde bo jako dziecko nie mialam takich rzeczy i w domu bylo dosc biednie,a tu wyprawka sie robi ze hoho i zabawki maja takie sliczne
Do mnie dzisiaj przyszło 5 paczek z allegro, jedna z łóżeczkiem i całym wyposażeniem do niego, dwie z kosmetykami dla mnie i dla maleństwa i dwie z ubrankami więc mieliśmy z tż pracowity dzień. On oczywiście najpierw składał łóżeczko a potem przemeblował nam sypialnie. Ciuszki dla Madzi są już w jej komodzie Nie wiem kiedy Ją w to wszystko poubieram.

Kupiłam sobie dzisiaj również sweter ciążowy i płaszcz na zimę. Płaszcz w rozmiarze 44 Znalazłam w C&A taki w kształcie grzybka za 119zł.

Jak dobrze pójdzie to jutro wkleję Wam fotki
Stary 2010-09-02, 20:52   #3460
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! piszecie o kosmetykach i o pieluchach, a jaki proszek bedziecie kupowaly do ciuszkow? ja zastanawiam sie nad lovela ale jest drogi...
JA kupiłam Bobasa Ale warto polować na promocje i można lovele kupic tanio
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 20:53   #3461
M25
Zadomowienie

Cytat:
A to jest stała cena czy jakas promocja ?
Chyba jutro przy okazji zakupow zajrze do Biedronki

Irsin płaszczyk cudny ale ta cena .. powalajaca
Te proszki są tam okazjonalnie, więc cena jest raczej promocyjna.
Stary 2010-09-02, 21:00   #3462
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Wiecie co, mąż mi zrobił cotygodniowe zdjęcie brzucha i widzę na nim wielką zmianę, jak porównuję z wcześniejszymi, nawet z tym z zeszłego tyg.
Po pierwsze zaczął wyłazić pępul (to już zauważyłam parę dnie temu bez zdjęcia ). A po drugie brzuch wyraźnie mi się podniósł. To by tłumaczyło, dlaczego tak ciężko mi się oddycha. To teraz aż do wstawienia się główki dziecka w miednicę będzie coraz gorzej
Załączam fotkę - 26tc+4d
faktycznie urósł brzusio ale jaki fajny

wiem, ze środowiskowa przychodzi, ale nie wiem po jakiego grzyba i ie razy a jak ona w ogóle się dowiaduje o noworodku w domu?? trzeba ją jakoś powiadomić?? ale ja jestem ciemna w niektórych sprawach

to i ja się pochwalę moim dzisiejszym MEGA zakupem a mianowicie skarpetkami ale za to jakie śliczne nie mogłam się oprzeć

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 21:01   #3463
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza, wszystko w porządku, szyjka długa i zamknieta. Na twardniejący brzuch mam brać magnez 3 razy dziennie po 1 tabletce, a w razie silnego twardnienia buscopan - czy któraś bierze?
Co do okręcenia się dziecka to lekarz powiedział, że spokojnie, mała ma czas do 36 tygodnia żeby zawisnąć jak nietoperz - więc jak widać co lekarz to inna opinia...
Ja też biorę Magnez 3x dziennie plus 2x dziennie no-spe, ale brzuch i tak mi twardnieje

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

dzasta, skarpetki faktycznie cudne
Stary 2010-09-02, 21:04   #3464
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Do mnie dzisiaj przyszło 5 paczek z allegro, jedna z łóżeczkiem i całym wyposażeniem do niego, dwie z kosmetykami dla mnie i dla maleństwa i dwie z ubrankami więc mieliśmy z tż pracowity dzień. On oczywiście najpierw składał łóżeczko a potem przemeblował nam sypialnie. Ciuszki dla Madzi są już w jej komodzie Nie wiem kiedy Ją w to wszystko poubieram.

Kupiłam sobie dzisiaj również sweter ciążowy i płaszcz na zimę. Płaszcz w rozmiarze 44 Znalazłam w C&A taki w kształcie grzybka za 119zł.

Jak dobrze pójdzie to jutro wkleję Wam fotki
ale fajnie 5 paczek czekamy na fotki rzeczy dla Madzi i Twoich

wczoraj byłam w Kauflandzie i 5 kg proszku Lovella kosztowało 39 zł, to chyba się opłaca, no nie?? i to nie była promocja już nie mogę sie doczekać kiedy popiorę wszystkie ubranka, gorzej później z prasowaniem

Stary 2010-09-02, 21:10   #3465
M25
Zadomowienie

Cytat:
A tak wygląda Milenki pokoik po remoncie Brakuje nam jeszcze łóżeczka.. I zdjecie lezaczka złozylismy go tylko po to zeby zobaczyc jak wygląda a teraz szkoda nam go rozkładac i chowac
Pokoik i ubranka bardzo, ale to bardzo ładne
Stary 2010-09-02, 21:10   #3466
79 Marta
Wtajemniczenie

dzasta gdzie są takie skarpeciochy??
Stary 2010-09-02, 21:14   #3467
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Ale mala daje czadu
Stary 2010-09-02, 21:15   #3468
kootekk
Zakorzenienie

hej jakos mi sie udalo net odpalic, ale nie weim czy zdolam cos wiecej zrbic niz tylko tego posta napisac

bardzo bym was chciala nadrobic i ppoczytac co tam u was, moze mi sie uda

ja dalej leze ale wyniki z dnia na dzien gorzej mam nadzieje ze jeszcze przynajmniej ten weekend przetrzyiemy, no zobaczymy

moj gin i polozne mnie pocieszaja ze dziecko sobe da rady bo to juz nie takie male znowu i nie takie malenstwa sie rodza, ostatnio mieli blizniaki po 1kg i juz je wypisali bo ladnie podrsly wiec nie mam sie martwic

troche nie to podtrzymuje na duchu

ide probowac czy was nadrobie, nawet nie wiem co u ishki

trzymajcie sie
buziaczki

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 21:17   #3469
dzasta110
Wtajemniczenie

Marta - skarpetki kupiłam w takim zwykłym sklepie dziecięcym

Kootek - ufff... na szczęście się odezwałaś bądźcie dobrej myśli

Stary 2010-09-02, 21:19   #3470
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
Kretencjo - dziękuję za odp w sprawie cukru tak też myślałam, że jest dobry

ale Wy macie tych tabletek?? aż jestem w szoku ja biorę tylko Falvit mama, o ile w ogóle o nich pamiętam więc u mnie koszty witamin niewielkie
dzasta ja się z Tobą zgadzam, bo ja też wydaję tylko na kwas foliowy (ktory wg. moje lekarza powinno sie brać całą ciążę) i luteinę (wg. lekarza świetnie rozmiękcza macicę przed porodem i potwierdził to moja koleżanka położna) ale to są leki dofinansowane więc kosztują grosze. Zastanawiam się na ile te witaminy są potrzebne. Jeśli wyniki krwi lecą w dół to owszem, ale jeśli są dobre to znaczy ze te witaminy pobieramy z naturalnych źródeł i to wystarcza, Może okazałoby się, że część z Was po odłożeniu witamin na bok, miałaby takie same wyniki krwi! Ja teraz zaczęłam brać magnez bo mi lekko powieka drżała, ale raczej nie będę go kupować do końca ciąży.
Stary 2010-09-02, 21:20   #3471
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
hej jakos mi sie udalo net odpalic, ale nie weim czy zdolam cos wiecej zrbic niz tylko tego posta napisac

bardzo bym was chciala nadrobic i ppoczytac co tam u was, moze mi sie uda

ja dalej leze ale wyniki z dnia na dzien gorzej mam nadzieje ze jeszcze przynajmniej ten weekend przetrzyiemy, no zobaczymy

moj gin i polozne mnie pocieszaja ze dziecko sobe da rady bo to juz nie takie male znowu i nie takie malenstwa sie rodza, ostatnio mieli blizniaki po 1kg i juz je wypisali bo ladnie podrsly wiec nie mam sie martwic

troche nie to podtrzymuje na duchu

ide probowac czy was nadrobie, nawet nie wiem co u ishki

trzymajcie sie
buziaczki
Trzymamy kciuki za Ciebie i Michałka, na pewno będzie dobrze Może na początku będzie malutki, ale zobaczysz, że szybko podrośnie
Stary 2010-09-02, 21:23   #3472
_paulinka2
Wtajemniczenie

kotek oby wszystko było dobrze my tutaj myślami ciągle jesteśmy z wami

irsin w wawie też po 179 zł ale materiał taki sam jak mój, kolor identyczny i bardzo podobny krój ale byśmy we dwie wyglądały razem. Tylko, że ja za mój płaszczyk dałam w zarze 150 zł i raczej nie oszalałam na tyle żeby kupić za 180 zł płaszczyk niuni na może dwa miesiące :/ mój tż jak go zobaczył to od razu że kupujemy bo Ty masz taki sam ale jak zobaczył cenę to zmienił zdanie :P

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 21:32   #3473
79 Marta
Wtajemniczenie

kotek
Stokrotka ,z tymi witaminami= zależy od lekarza. Mojej kolezance gin powiedział, że witaminy to się kupuje na targu ( w sensie żywność) , a nie w aptece. W ogóle żadnych nie brała, tylko kwas foliowy w 1 trymestrze. Dziecko zdrowe, wyniki tez miała niezłe
Stary 2010-09-02, 21:46   #3474
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
kotek oby wszystko było dobrze my tutaj myślami ciągle jesteśmy z wami

irsin w wawie też po 179 zł ale materiał taki sam jak mój, kolor identyczny i bardzo podobny krój ale byśmy we dwie wyglądały razem. Tylko, że ja za mój płaszczyk dałam w zarze 150 zł i raczej nie oszalałam na tyle żeby kupić za 180 zł płaszczyk niuni na może dwa miesiące :/ mój tż jak go zobaczył to od razu że kupujemy bo Ty masz taki sam ale jak zobaczył cenę to zmienił zdanie :P

ja bede polowala na wyprzedazy

kootku,
Stary 2010-09-02, 21:48   #3475
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
święta racja- facet to prosta konstrukcja, same konkrety. Mój mąż zaangażowany, chętnie na zakupy jeździ ( ale raczej nie przezywa w sklepie), ale np z małą zawsze się żegna jak idzie do pracy i wita po powrocie ( dla mnie buziol w usta, mała w brzuch)
Moj tez tak robi

Cytat:
Witajcie ja tez mam dzisiaj jakis spiacy dzien...
Z nudów porobiłam zdjecia Milenkowych ubranek i zaraz powklejam

Koottek i ishka - trzymajcie sie dzielnie myslimy o Was codziennie

Jest na watku moze jakas wizazanka z Bydgoszczy ?? Bo własnie w ten weekend sa u nas targi Expo Kids i chciałam zapytac czy ktos sie wybiera ??

Anecka - fajne zakupki

Paulinka - pokaż koniecznie

Irsin super wiesci to odpoczywaj i nie przemeczaj sie

A tak wygląda Milenki pokoik po remoncie Brakuje nam jeszcze łóżeczka.. I zdjecie lezaczka złozylismy go tylko po to zeby zobaczyc jak wygląda a teraz szkoda nam go rozkładac i chowac
Sliczny pokoik, gdzie kupiłaś te firanki?? pasowałyby mi..

Cytat:
I jescze pare cos mi sie nie chca na raz załadowac

Coś dla mamusiek lubiacych ogladac zdjecia Sama uwielbiam ogladac wasze zakupy ..
Śliczne! zdjec nigdy za duzo, musze sie tez zmobilizować

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość

kurcze tak piszecie o tym materacu, że aż sama zaczęłam się zastanawiac. no silnej woli to ja nie mam...
no ja tez nie mam, oby był wygodny

Cytat:
ojoj ja w zarze widziałam takie fajne ciuszki ale bez przecen ani rusz i widziałam identyko praktycznie płaszczyk jak ten mój, tylko dla dziewczynki od 0 do 3 miesiecy wkleje zdjęcie jego. No w sumie ja też swój kupowałam w zarze więc może to dlatego

no i na sam koniec wkleje wam jeszcze troszkę słodyczy
Rzeczywiście wygląda jak Twój-jest przesłodki!

Kootekk
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 21:51   #3476
De28
Wtajemniczenie

Kootekk, dzidz juz duzy i da rade, mlodsze sie rodza i daja. Bedzie dobrze

Powoli zaczynam sie czuc jak kobieta w ciazy Nie nadaje sie juz na wycieczki.Po pol godzinie lapie mnie rwa kulszowa, choc chodzimy spacerkiem,po 15 minutach musze szukac toalety.Ciagle parcie na pecherz No i wlecze sie jak czolg i sapie. Po jedzeniu prawie od razu zasypiam- gdzie moja energia? No i najgorsze- nie moge gleboko oddychac, mam wrazenie ze mi cos lezy na plucach i nie moge wziac wdechu. A tu jeszcze 3 miechy przede mna
Kretencja- ja swojego brzucha juz lepiej nie wklejam. Mam wrazenie, ze mi ktos pilke z przodu dohaczyl.
Widzialam dzis kobiete w ciazy z dziwnym brzuchem- nie okraglym, tylko owalnym, umieszczonym w poprzek. Jakby ktos jej jajo w poprzek dokleil. Do tego bardzo nisko. Dziwnie to wygladalo.
Francuski jakos inaczej reaguja na ciezarne kobiety- czesto sie do mnie usmiechaja i przepuszczaja
No i nie powinnam czytac zadnego forum- bo sie przestraszylam. Czytalam o ciagle placzacych noworodkach i zalamanych mamach, bo dziecko nie chce ssac piersi. Nawal pokarmu a dziecko nie ssie i placze z glodu. Nie spanie przez kilka dni i desperacja rodzicow. Mam nadzieje, ze ja bede miala latwiej

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 22:16   #3477
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Anecka ja od czterech lat mam konto w mBanku,praktycznie nic nie place i jestem bardzo zadowolona,bo operuje tym kontem na internecie,z przelewami nie problem,chyba tylko za pierwsza karte bankomatowa pobrali mi wtedy 30zl(to bylo dawno temu)...bardzo fajny bank
Potwierdzam, wszystko robie zdalnie. Nie jestem fanem stania w kolejkach do okienka
Stary 2010-09-02, 22:36   #3478
niebieskaa
Rozeznanie

Ehh ciagle przezywam z tż wzloty i upadki daliśmy sobie ostatnią szansę, ale chyba ja zmarnowaliśmy, nie wiem co z tego będzie w ogóle...a niedługo nasza 2 rocznica ma być
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 22:49   #3479
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Ehh ciagle przezywam z tż wzloty i upadki daliśmy sobie ostatnią szansę, ale chyba ja zmarnowaliśmy, nie wiem co z tego będzie w ogóle...a niedługo nasza 2 rocznica ma być
każdy związek przeżywa takie chwile... Uszka do góry najważniejsze aby z tego razem wyjść.
a kiedy macie tą rocznice ? bo nam też niedługo już stuknie dwójka ... tzn 1.10

irsin pewnie będą na wyprz bo kto by to kupił za taką cenę

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 23:16   #3480
Aliszcze
Zakorzenienie

kootekk, trzymam kciuki za Michałka, żeby jeszcze posiedział u Ciebie w brzuszku. Ale jeśli bedzie trzeba cc to się nie martw, Michałek silny i duży to bedzie wszystko dobrze

dzasta, z tego co się orientuję, to swoją przychodnię informujesz o ciąży i potem z przychodni położna przychodzi. Tak mnie młode mamy informowały na innym forum

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości